Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Η παρακμή της κλασικής Ελλάδας

Κάθε πολιτισμός παρουσιάζει έναν κύκλο ζωής. Μετά την άνθηση, έρχεται η παρακμή και τελικά η αντικατάσταση από έναν άλλο, που ακολουθεί τον ίδιο κύκλο. Μια περίοδος που στιγμάτισε την ανθρωπότητα για πάντα είναι η κλασική εποχή. Τα πνευματικά, καλλιτεχνικά και ηρωικά κατορθώματα της εποχής επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τον κόσμο. Παρά τον θαυμασμό μας για την κλασική αρχαιότητα, η εποχή αυτή έχει παρέλθει προ πολλού. Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην παρακμή της κλασικής Ελλάδας; Θα εξετάσουμε κατά πόσον ο φυλετικός παράγοντας αποτελεί ένα από τα αίτια της πτώσης της κλασικής αρχαιότητας.

Ξεκινάμε από την Αθήνα, για την οποία έχουμε τα περισσότερα στοιχεία. Μία από τις σημαντικότερες μαρτυρίες είναι αυτή του ρήτορα Ισοκράτη. Ο Ισοκράτης εξηγεί την αλλαγή στον πληθυσμό της Αθήνας που έχουν προκαλέσει...
οι συνεχείς πόλεμοι. Οι νεκροί την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου ήταν δεκάδες χιλιάδες από την πλευρά των Αθηναίων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την διαρκή εισροή ξένων στην πόλη λόγω δημοκρατικών πολιτικών, οδήγησε σε μια σταδιακή αντικατάσταση του πληθυσμού, όπως γράφει ο Ισοκράτης [Περί Ειρήνης, 88-89]:

"γέμισαν τα νεκροταφεία με τα σώματα των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα οι κατάλογοι των φατριών και του κράτους με ονόματα ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με την πόλη. Και μπορείτε να εκτιμήσετε το πλήθος αυτών που έπεσαν νεκροί από το εξής γεγονός: οι οικογένειες των πιο επιφανών Αθηναίων και των μεγαλύτερων οίκων μας, που επιβίωσαν από τις εμφύλιες διαμάχες υπό τους τυράννους καθώς και τους Περσικούς πολέμους, όπως θα διαπιστώσετε, έχουν εξολοθρευτεί πλήρως κατά τη διάρκεια του παρόντος καθεστώτος που στηρίζουμε.

Συνεπώς, εάν κάποιος επιθυμεί να αναρωτηθεί τι συνέβη στους υπόλοιπους πολίτες, εξετάζοντας υπό αυτήν την άποψη, θα δει ότι έχουμε αλλάξει, θα μπορούσε να πει κάποιος, σε έναν καινούριο λαό."

Ο Ισοκράτης λέει ότι οι διαρκείς πόλεμοι, ειδικά μετά τα Περσικά, εξολόθρευσαν σταδιακά τους γηγενείς Αθηναίους πολίτες, καθώς και τα αριστοκρατικά γένη που δόξασαν την πόλη. Στη θέση τους, στους καταλόγους της πόλης εντάσσονται άτομα που προέρχονται "εξ απάντων ανθρώπων", όπως γράφει ο Ισοκράτης, δηλαδή από παντού, εμμέσως υποδηλώνεται ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να μην είναι μόνο από άλλες Ελληνικές πόλεις. Ελλείψει πολιτών, μέτοικοι και ξένοι μετατρέπονται εν μία νυκτί σε πολίτες, ενώ οι γηγενείς, που ίδρυσαν την πόλη και δημιούργησαν τον μύθο της, εξαφανίζονται πέφτοντας στα πεδία των μαχών. Ο Ισοκράτης εμμέσως καταλογίζει στο δημοκρατικό καθεστώς αυτήν την καταστροφή. Το φαινόμενο της αντικατάστασης των Αθηναίων από ξένους ήταν τότε τόσο εμφανές, που ανάγκασε τον Περικλή να θεσπίσει νόμο ώστε Αθηναίοι πολίτες να θεωρούνται μόνο οι έχοντες και τους δύο γονείς Αθηναίους. Όμως η νομοθεσία αυτή ήρθε πολύ αργά και πρακτικά απέτυχε.

Ας δούμε τώρα την ιστορική διαδρομή της Αθήνας. Μετά την κάθοδο των Δωριέων, πλήθος αριστοκρατικών οικογενειών εκδιώχθηκαν και κατέφυγαν από την Πελοπόννησο στην Αθήνα. Εκεί, αφού κατάφεραν και απώθησαν τους Δωριείς, όσοι δεν έφυγαν για την Ιωνία, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια σταδιακή άνοδο της Αθήνας, πνευματικά και οικονομικά, που έφτασε σε υψηλά επίπεδα επί Πεισίστρατου και κορυφώθηκε μετά τα Περσικά. Το καθεστώς της πόλης παρέμεινε αριστοκρατικό, ακόμα και μετά την δημοκρατική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, εφόσον τον τελευταίο λόγο στον έλεγχο της εξουσίας είχε ο Άρειος Πάγος που αποτελούνταν από ευγενείς. Μόνο μετά την πραξικοπηματική μεταρρύθμιση του Εφιάλτη το 462 π.Χ. που αφαίρεσε όλες τις πολιτικές αρμοδιότητες από τον Άρειο Πάγο, έγινε η Αθήνα μια πλήρης δημοκρατία. Ο αριστοκρατικής καταγωγής Περικλής διατήρησε προσωρινά το μεγαλείο της Αθήνας, άλλωστε όπως ο Θουκυδίδης έγραψε, δεν υπήρχε πρακτικά δημοκρατία, αλλά "ενός ανδρός αρχή". Όταν όμως πέθανε ο Περικλής, η δημοκρατία οδήγησε την πολυπληθέστερη και οικονομικά πιο εύρωστη Αθήνα να ηττηθεί από την Σπάρτη στον Πελοποννησιακό πόλεμο, να χάσει μεγάλο μέρος του γηγενούς πληθυσμού που αντικαταστάθηκε από ξένους και να μετατραπεί σε μια δεύτερης τάξης δύναμη, που λίγες δεκαετίες αργότερα εκτοπίστηκε από τη Θήβα και τελικά από τους Μακεδόνες. Με την Μακεδονική ηγεμονία, η Αθήνα διατηρεί την πνευματική παράδοση με τις σχολές της, χωρίς όμως σχεδόν καμία επιπλέον συνεισφορά. Η Αθήνα έχει παρακμάσει πολιτικά, αλλά και πνευματικά, παρά τις όποιες σποραδικές αναλαμπές.

Παρόμοια πράγματα συνέβησαν και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο. Η Σπάρτη, όπως είναι γνωστό, από οκτώ χιλιάδες πολίτες είχε φτάσει τον 4ο αιώνα π.Χ. στους επτακόσιους, οι οποίοι, όσοι πέφτουν στα πεδία των μαχών, αντικαθίστανται από περίοικους και είλωτες λόγω χαμηλής γεννητικότητας. Οι συνεχείς αδελφοκτόνοι πόλεμοι ήταν καταστροφικοί για ολόκληρη την αρχαία Ελλάδα, εφόσον στους πολέμους συμμετείχαν οι περισσότερες πόλεις, ως σύμμαχοι κάποιας από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Η Ελληνιστική περίοδος ήταν αντίστοιχα άσχημη για τον Ελληνισμό, εφόσον οι Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας μεταναστεύουν μαζικά για τις νέες πόλεις που ιδρύουν οι επίγονοι στην ανατολή. Η χώρα απομυζάται από το πιο φιλόδοξο μέρος του πληθυσμού, το οποίο εκεί που πηγαίνει σταδιακά χάνεται μέσω μίξης με τους γηγενείς. Ταυτόχρονα, οι πόλεμοι μεταξύ των Ελληνιστικών βασιλείων είναι ατελείωτοι, εξολοθρεύοντας τους Έλληνες, που είναι αυτοί που κυρίως πολεμούν.

Επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα πράγματα συνεχίζουν να χειροτερεύουν, εφόσον τα σύνορα είναι ανοιχτά και όλα τα έθνη αποκτούν την ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη. Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, δέχεται Ασιάτες στα εδάφη της, ενώ οι πιο φιλόδοξοι Έλληνες μεταναστεύουν στην Ιταλία, το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Αυτοκρατορίας, για να αποκτήσουν χρήμα και δόξα. Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και στις μέρες μας. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να αποτελεί δευτερεύουσας σημασίας επαρχία επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Με την μετάβαση στον χριστιανισμό και την είσοδο των σλάβων, η Ελλάδα έχει μεταβεί πλέον σε μια νέα περίοδο της ιστορίας της, βιολογικά και πνευματικά, την Μεσαιωνική.


Αν δούμε τις παραπάνω διαδικασίες από φυλετικής πλευράς, μπορούμε να εκτιμήσουμε την φυλετική αλλοίωση του Ελληνισμού που οδήγησε στην παρακμή της κλασικής εποχής. Η αρχαία Ελλάδα, σύμφωνα με τους περισσότερους ανθρωπολόγους, κατοικούνταν από Μεσογειακούς, Αλπικούς και λίγους Διναρικούς. Σύμφωνα με τις προτομές, τις αγγειογραφίες και την περιγραφή του ψυχισμού μέσω των πηγών, προκύπτει ότι η αριστοκρατία αποτελούνταν κυρίως από Μεσογειακούς. Τυπικά παραδείγματα ο Αλκιβιάδης και ο Περικλής. Οι πόλεμοι εξάλειψαν τα αριστοκρατικά γένη και έπειτα από αιώνες, βρίσκουμε άτομα όπως ο κυρίως Αλπικός Πλάτων να ανήκει στους ευγενείς.

Η φιλοδοξία των Μεσογειακών για χρήμα και κοινωνική καταξίωση, τους οδηγεί να μεταναστεύσουν κατά τα Ελληνιστικά χρόνια στις νεοϊδρυθείσες πόλεις της ανατολής και κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκατορία στην Ιταλία, όπου συρρέουν ως επιστήμονες, καλλιτέχνες ή δάσκαλοι. Το αποτέλεσμα είναι να εκλείπουν από την χώρα οι Μεσογειακοί και λογικά να μένουν πίσω και να αυξάνονται οι Αλπικοί και οι Διναρικοί. Πιθανότατα αυτό ήταν το σημείο καμπής, από φυλετικής άποψης, για την παρακμή του Ελληνισμού. Η Ελλάδα σταματά να έχει πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή, παρά μόνο κάποιες εκλάμψεις.

Οι σλάβοι που εισήλθαν τον Μεσαίωνα φαίνεται να ήταν Αλπικο-Διναρικοί πληθυσμοί γλωσσικά εκσλαβισμένοι, από τα δυτικά Βαλκάνια. Προκάλεσαν φυλετική μεταβολή του Ελλαδικού πληθυσμού, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά Αλπικών και Διναρικών πληθυσμών, και εισάγοντας μαζί ελάχιστους Βαλτικούς. Σε συνδυασμό με τον χριστιανισμό, η Ελλάδα αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα. Φαίνεται ότι από εκείνη την εποχή το ποσοστό των Μεσογειακών γίνεται μειοψηφικό στην χώρα, όπως και παραμένει μέχρι και σήμερα. Οι Αλπικο-Διναρικοί μάλιστα αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο αργότερα στον Μεσαίωνα.

Η παρακμή ενός έθνους προκύπτει από συνδυασμό βιολογικών και πολιτικών παραγόντων. Στην περίπτωση της κλασικής Ελλάδας, οι συνεχείς πόλεμοι και η είσοδος ξένων στις δημοκρατικές πόλεις οδήγησε σε αλλοίωση της φυλετικής της σύνθεσης και τελικά στην παρακμή. Η Ελλάδα έχασε εκείνα τα στοιχεία που της έδιναν συνδυασμό ζωτικότητας, εκφραστικότητας και πνευματικών ικανοτήτων. Το σημείο καμπής είναι τα Ελληνιστικά χρόνια, που σηματοδοτούν το τέλος της ένδοξης κλασικής εποχής και την αρχή μιας εκφυλιστικής εποχής.

36 σχόλια:

  1. Λοιπόν παιδιά επειδή εγώ είμαι ανάποδος άνθρωπος αντί να πάω διακοπές σε κάποια περιοχή ή χώρα με θάλασσα αποφάσισα να επισκεφτώ την κεντρική Ευρώπη(Ουγγαρία,Σλοβακία).
    Στην Ουγγαρία είδα αρκετούς Αλπικούς,Βαλτικούς και κάποιους Τουρανικούς.Στην Σλοβακία σχεδόν τα ίδια αλλά υπήρχαν ξεκάθαρα περισσότεροι Βαλτικοί.
    Οι Αλπικοί είναι οι γνωστοί "μπούληδες".
    Οι Βαλτικοί είναι μια άγρια παραλλαγή του Αλπικού.
    Οι Τουρανικοί κατοικούν κυριως στα χωριά και ασχολούνται με αγροτικές δουλειές και με τα ζώα(κυρίως άλογα).
    Επίσης στην Ουγγαρία γίνετε κάθε χρόνο μια γιορτή με όνομα Kurultáj ή οποία είναι αφιερωμένη στους Τουρανικούς λαούς.
    Η κεντρική Ευρώπη προοδεύει από τον Κρομανοειδή,τον Νορδικό και τον Μεσογειακό φυλετικό τύπο που δυστυχώς είναι σε μικρό ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ,ΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΛΠΙΚΟΥΣ.....ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΟΙ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΧΙΔΑΜΟΣ).......

    ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣ ΗΤΑΝ 2 ΔΩΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ.....Η ΜΕΝ ΣΠΑΡΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΧΙ......ΚΙ ΕΝΩ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ 2 ΠΟΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ (ΙΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΑΡΓΕΙΟΙ) ,ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΣΠΑΡΤΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ......ΟΙ ΑΡΓΕΙΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΤΑΞΑΝ ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ......ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΑΛΠΙΚΟΙ (ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)......ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΑΛΠΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταγματασφαλίτηϟϟ30 Ιουλίου 2018 στις 10:53 μ.μ.

    Εξαιρετική ανάλυση!

    Την χειρότερη υλική ζημιά την έκαναν αφενός οι Μακεδόνες των ελληνιστικών βασιλείων,που με τις εμφύλιες διαμάχες τους κυριολεκτικά τσάκισαν την Ελλάδα και αφετέρου οι Ρωμαίοι που επί δύο ολόκληρους αιώνες ισοπέδωσαν κυριολεκτικά δεκάδες πόλεις( μαζί με ναούς,ιερά,αγάλματα,πολιτιστικά μνημεία και ένα σορό άλλα έργα τέχνης)σε ολόκληρη την Ελλάδα και πούλησαν χιλιάδες Έλληνες για σκλάβους!Μετά φυσικά ήρθε καπάκι και το Βυζάντιο με τις γνωστές συνέπειες...

    Την μεγαλύτερη πολιτιστική ζημιά και παρακμή,ωστόσο,την προξένησαν οπωσδήποτε οι Μακεδόνες των ελληνιστικών βασιλείων με την κατάπτυστη κοσμοπολίτικη πολιτική και συμπεριφορά τους!Παραδείγματος χάριν,σύμφωνα με τον Πλούταρχο,επι ελληνιστικών χρόνων ήταν τέτοια η πολιτιστική και η θρησκευτική παρακμή της Αθήνας που είχαν φτάσει στο σημείο να ξεφτιλίσουν τα Ελευσίνια Μυστήρια ονομάζοντας τον Δημήτριο τον Πολιορκητή και τον πατέρα του Αντίγονο ως «θεούς σωτήρες»,ενω αποφάσισαν να τον υποδέχονται με τιμές που αποδίδονταν μόνο στη Δήμητρα και τον Διόνυσο και τα "Διονύσια" ονόμασαν "Δημήτρια".Τον αναγόρευσαν ακόμη και σε αδελφό της θεάς Αθηνάς και του πρόσφεραν ως κατοικία του τον Παρθενώνα,τον οποίον ο ίδιος μετέτρεψε σε...μπουρδέλο!!!Ακόμη,στην αρχαία ελληνική θρησκεία είχαν ήδη εισαχθεί θεοί εξ ανατολάς και αιγυπτιακοί θεοί όπως ο Άμμων, η Ίσις, ο Σαβάζιος, ενώ στην ιερή Δήλο ανεγείροντο ναοί του Σάραπι και του Άνουβι,ακόμη και εβραϊκές συναγωγές!!!

    Αυτό απο μόνο του λέει πολλά και δυστυχώς αντικατοπτρίζει την σημερινή εποχή της παρακμής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον ο Ατλαντοειδής είναι μια ανάμειξη του Νορδικού και του Μεσογειακού γιατί θεωρείται ξεχωριστός φυλετικός τύπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ατλαντοειδής τύπος προέρχεται απο τον paleo atlantid ειναι ξεχωριστός φυλετικός τύπος δεν είναι ανάμειξη

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακος τυπος ειναι ο Atlantid

      Διαγραφή
  5. Σε ποιον τύπο ανήκει ο πρώην αρχηγός της Κου-κλουξ-κλαν David Duke:

    https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/y5ZYbCTdk3aPDp1QxyAOwf5tcnA=/0x0:2053x1531/1200x800/filters:focal(863x602:1191x930)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/53568877/GettyImages_1693058.0.jpg

    https://media.npr.org/assets/img/2016/08/05/ap_628680664186_custom-bc9485cf8452ed28f899c69e3a65c467aab8f370-s800-c85.jpg

    http://thebullelephant.com/wp-content/uploads/2017/02/kkk-leader-david-duke.jpg

    https://abagond.files.wordpress.com/2012/06/david-duke1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσεις π λετε για τους αλπικους μην ξεχνατε οτι ενας αλπικος εσωσε την ΑΘηνα απο τους περσες

    Ο μεγιστος Μιλτιαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε και Μεσογειακή επίδραση ο Μιλτιάδης.

      Διαγραφή
    2. Μην τους ακούς, οι ποιο πολλοί "Αλπικοί" στην Ελλάδα είναι Αλπικο-Μεσογειακοί, λίγοι είναι οι κοντούληδες που είναι σαν τα μπαλάκια. Αν τους άκουγε ένας Αλπικο-Μεσογειακός να τον λένε "ανθρωπάκι", θα έτρωγε τέτοια σφαλιάρα ή σπρωξιά που θα πήγαινε 5 μέτρα απέναντι. Τους λεπτούς τους λένε κοκκαλιάρηδες. Σαν ελέφαντες είναι οι "Αλπικοί" στην Ελλάδα.

      Το "ανθρωπάκι".

      http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDE4LTA0LTE3LzM1MjU2LzQ0MDE4NTYxLmpwZw%3D%3D&t=636595886440000000&w=581&h=432

      https://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2017/03/eggonidis-1.jpg

      https://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2017/03/eggonidis-2-660x495.jpg

      Διαγραφή
    3. παιδια εγω εγραψα για τον μιλτιαδη συμφωνω οτι οι αλπικοι εχουν εντονη μειξη στην ελλαδα και αναφερομαι μονο σε ελληνες αλπικους που τους κοροιδευουν ως μπουλιδες ενω ειναι ντερεκια οι περισσοτεροι.

      εγω ας πουμε ειμαι πανυψηλος

      παντως ο μιλτιαδης ειναι κυριως αλπικος με λιγα μεσογειακα στοιχεια

      φιλικα παντα ετσι

      Διαγραφή
    4. Γενικά οι Αλπικοί έχουν υποστεί μεταβολή.Υπάρχουν Αλπικοί με εξευγενισμένα χαρακτηριστικά,όχι τόσο έντονα δηλαδή που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν έναν τυπικό Αλπικό.Γι'αυτό συναντούμε Αλπικούς με σχετικά ψηλό ύψος,λεπτορρινία κτλ.

      Διαγραφή
  7. Σίγουρα για τη μεγάλη αυτή πολιτισμικη παρακμή συνετέλεσε και η επικράτηση του εβραιοχριστιανισμου. Ακόμη και μετά την κατάκτηση από τους Ρωμαίους ανθούσαν κατά τοπους-περιόδους οι επιστήμες οι φιλοσοφικές σχολές ο αθλητισμός κλπ.
    Οι ίδιοι άνθρωποι που έχτισαν τον Παρθενώνα οι ίδιοι τον κατέστρεψαν όπως κ πολλους άλλους ναούς και έχτισαν από πάνω εκκλησίες «εβραϊκής αισθητικής».
    Μόνο με την επαναφορά της πατρωας θρησκείας (παγανισμό) θα προσεγγίσουμε τη φιλοσοφία και το βαθύ νόημα του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας. Ειδαλλως είμαστε απλά χαμαιλέοντες που από τη μια θαυμάζουμε τα επιτεύγματα των αρχαίων αλλά ταυτόχρονα μισούμε την θρησκεία που τα δημιούργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η πατρώα ανοησία"

      https://freeinquiry.gr/single-post.php?id=3332

      Ονειρέψου εσύ οτι επί 2020 θα επαναφέρεις μια νεκρή αρχαία θρησκεία...

      Διαγραφή
  8. Ο ηθοποιός Brad Garett σε ποιόν τύπο ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ31 Ιουλίου 2018 στις 1:04 μ.μ.

      Ατλαντομεσογειακός + Assyroid (Συνηθισμένος Εβραίος της Αμερικής)

      Διαγραφή
    2. Και ο ηθοποιός John lloyd young?

      Διαγραφή
    3. Ταγματασφαλίτηϟϟ31 Ιουλίου 2018 στις 2:13 μ.μ.

      Ατλαντομεσογειακός

      Διαγραφή
  9. Στα ολιγότερο εβραιοπρεπη ανεπτυγμένα κράτη ο παγανισμός είναι σε άνοδο. Δεν έχεις ακούσει για το «νεοπαγανισμο»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότερες μεγάλες ομάδες των "νεοπαγανιστών" είναι αριστεριστικές-φεμινιστικές-νεοεποχήτικες,ενώ οι υπόλοιπες,σχεδόν στο σύνολο τους μικρές σέκτες ψυχοπαθών και αντικοινωνικών στοιχείων που απλά βρίζουν τους χριστιανούς στο ίντερνετ και το facebook δίχως να κάνουν τίποτε άλλο.Όλοι μαζί δεν είναι πάνω απο 1-2 εκατομμύρια σ' όλη την Ευρώπη.Στην Ελλάδα δεν είναι πάνω απο 5 χιλιάδες,αλλά και 10 και 15 να ήταν χαιρέτα μου τον πλάτανο.Το ζήτημα είναι ο άνθρωπος να είναι ακροδεξιός ή εθνικιστής/εθνικοσοσιαλιστής!Η θρησκεία πολύ μικρή σημασία έχει.Αλλά τι να συζητάμε στην Ελλάδα που οι αριστεροί-ακροαριστεροί παρ'ολα αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν εξακολουθούν να είναι το 25% τουλάχιστον του πληθυσμού και να ελέγχουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια!!!Και αν σ'αυτούς προσθέσεις και τους προοδευτικούς,πρώην ΠΑΣΟΚους του ΚΙΝΑΛ,τους ακραίους νεοφιλελέδες βολεψάκιδες της ΝΔ και όλους τους άλλους "προοδευτικούς δημοκράτες",τι μένει?
      Ζήτω που καήκαμε!

      Διαγραφή
  10. Νομίζω το πρόβλημα είναι βαθύτερο από πολιτικό. Και στη βόρεια ευρωπη εναλλάσσονται σοσιαλιστές με κεντρώους κλπ αλλά οι χώρες τους δεν πέφτουν στην κατάντια της Ελλάδας. Νομίζω το πρόβλημα της Ελλάδας είναι φυλετικό και πολιτισμικό (κυρίως λόγω εβραιοχριστιανισμου). Πιστεύω ότι μόνο μια εθνικοσοσιαλιστικη κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει πολιτικές σε αυτά τα επίπεδα αν και είμαι γενικά απαισιοδοξος. Ακομη και σε εθνικές ευκαιρίες όπως το καθεστώς μεταξα και η χούντα τα προβλήματα αυτά δεν αγγίχθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρες τις βόρειας Ευρώπης που τόσο θαυμάζεις βλακάκο,εκτός του οτι είναι τέρμα εκφυλισμένες σε λίγο δεν θα υπάρχουν με τις άθλιες πολιτικές των κυβερνήσεων τους πάνω στο λαθρομεταναστευτικό!Αντιθέτως μάλιστα με τις βλακείες σου,το οτι αυτές οι χώρες είναι αθεϊστικές έχει συμβάλλει στην κατάπτωση τους!Οσο για το αλλο που λες για τον χριστιανισμό ,δηλαδή τι ήθελες να κάνει ο Μεταξάς και η Χούντα και τι περιμένεις να κάνει η όποια εθνικιστική κυβέρνηση?Να απαγορεύσει τον χριστιανισμό,να απελάσει όλους τους χριστιανούς και να κρατήσει μόνο τους γραφικούς οπαδούς του Σώρρα και τους 5-6 χιλιάδες ιντερνετικούς αρχαιοέλληνες παγανιστές όλων των σεκτών(που οι περισσότεροι εκτός των άλλων βρίζονται και μεταξύ τους) που είναι οι αληθινοί Ελληνες?

      Διαγραφή
    2. Και τι γίνεται με τους τεράστιους παρακατιανούς πληθυσμούς λαθρομεταναστών στη Βόρεια Ευρώπη; Στη Σουηδία υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες άβατα. Και οι βιασμοί στη χώρα έχουν εκτοξευθεί. Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι σε μία χώρα μετά βίας 10 εκατομμυρίων. Όλα αυτά απόρροια των σοσιαλιστών στη Σουηδία.

      Διαγραφή
  11. Στη Σουηδία δεν υπάρχει ακόμη φυλετικό ζήτημα. Είναι μια χώρα στημένη από υπεραριους νορδικους που κατορθώνει και λειτουργεί άριστα παρά την αθρόα εισροή λαθρων λόγω των απερίσκεπτων σοσιαλιστών (ωστόσο και αυτοί ακόμη έχουν ήδη αναθεωρήσει την πολιτική τους). Η Ελλάδα έχει σοβαρό φυλετικό πρόβλημα ήδη από την ίδρυση της (με 30% μεσογειακους το πολύ) όποτε η άφιξη επιπλέον υπανθρωπων οδηγεί τη χώρα στην πλήρη κατάρρευση. Η εφαρμογή φυλετικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Όσο για την πολιτισμική παλιγγενεσία δεν έχουν ακόμη γίνει τα αυτονόητα όπως διαχωρισμός εκκλησίας κράτους εντατική διδασκαλία αρχαίων κ ελληνικής μυθολογίας επαναφορά ελληνικών γιορτών που καταργήθηκαν από εβραίοβυζαντινούς κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αρμενοειδείς είναι στο 5-7% του πληθυσμού. Και μεταξύ των νεότερων γενιών, αφού ο ίδιος ανήκω στην νεότερη γενιά, οι Αρμενοειδείς ευτυχώς σπανίζουν. Και βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία. Οι περισσότεροι Αρμενοειδείς στην Ελλάδα είναι ηλικιωμένοι. Όταν αυτοί πεθάνουν, οι Αρμενοειδείς θα καθιστούν λιγότερο από το 3-4% του πληθυσμού. Δεν είναι μόνο φυλετική πολιτική, αλλά και η φυσική πορεία των δημογραφικών.
      Όσο για τα πολιτιστικά θέματα, μπορώ να σου πω ότι εγώ που πηγαίνω λύκειο (είμαι 16 χρονών), διδάσκουν εντατικά τα Αρχαία (5-6 ώρες την εβδομάδα) και την ελληνική ιστορία. Αλλά για τις αρχαίες ελληνικές εορτές, δύσκολο το βλέπω.

      Διαγραφή
    2. Τα διδάσκουν συμβατικά όμως.Επιπλέον συντηρούν το μύθο της "δημοκρατίας", μέσα από τα αρχαία κείμενα,παραφράζοντας τα.Επίσης δεν υπεισέρχονται στο ουσιώδες,δηλαδή
      α)ότι ουσιαστικά η αρχαία Αθηναϊκή "δημοκρατία" ήταν επί της ουσίας μία εθνικιστική, φυλετική πολιτεία και
      β)ότι μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Ηράκλειτος, Πλάτων,Αριστοτέλης, Αριστείδης,Φωκίων κτλ,ήταν εναντίον της δημοκρατίας,της οχλοκρατίας δηλαδή και της ισότητας.
      Στα γράφω αυτά,διότι είσαι νέο παιδί,16 ετών για να μην παρασυρθείς και εσύ από τα παραμύθια τους.Αλλιώς παρουσιάζουν στα σχολεία την αρχαία ελληνική ιστορία.Δηλαδή ως ιστορία της ισότητας και της "δημοκρατίας", του "ξένιου Δία" (άλλο ένα κομμάτι που σπιλώνουν,αφού ο θεσμός της ξενίας ήταν για άλλους Έλληνες, και όχι για αλλόφυλους,όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν,προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου, ώστε να δεχθούμε τους λαθρομετανάστες αφροασιατες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη).Αλλά όταν διαβάσει ο καθένας μόνος του την αρχαία ελληνική γραμματεία, θα παρατηρήσει τα εντελώς αντίθετα, από αυτά που μαθαίνουν οι "δάσκαλοι", τους νέους στα σχολεία.

      Διαγραφή
  12. Το ποσοστό των αρμενοειδων ποικίλει ανάλογα με την περιοχή λχ στη βόρεια Ελλάδα είναι πιο υψηλό αποτι στα νησιά αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το 1993 λχ πλάκωσαν 1000000 βραχυκεφαλοι Αλβανοί με το άνοιγμα των συνόρων από τον προδότη Σαμαρά. Η ιστορία είναι επισης μαγειρεμένη στα μέτρα του παπαδαριου τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ στο σχολεία το Βυζάντιο το παρουσίαζαν σαν την επικράτηση του ελληνικού πολιτισμού επι του ρωμαϊκού...Δινόταν πολύ έμφαση στην ορθόδοξη διδασκαλία (αποστολος παυλος, ο θεος είναι αγάπη κ αλλά εμετικά) ενώ την ελληνική μυθολογία την παρουσίαζαν περισσότερο σαν ευχάριστα παραμυθάκια για τα μωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αρχαίοι είχαν άπειρες θεότητητες κ συνεχώς έφτιαχναν καινούργιες. Ουσιαστικά θεοποιουσαν κάθε τι το σπουδαίο ώστε να έχουν ιδανικά πρότυπα -είδωλα χωρίς να είναι θεοφοβούμενοι και θρησκόληπτοι. Απολλωνας για την ομορφιά ο Διας για τη δύναμη η Αθηνα για τη σοφια ο ασκληπιος για την ιατρική η Εστια για την οικογένεια κοκ. Αυτό είναι κ το νόημα του παγανισμου γενικότερα τα υγιή και εξιδανικευμένο πρότυπα που οδηγούν σε συνεχή βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιςης οι Έλληνες θεοί υπάρχουν ως οντότητες με την εξής ενοια: αν τιμησεις λχ το θεό «Απόλλωνα» και είσαι ωραίος- γυμναζεσαι να είσαι σιγουρος ότι θα σε ανταμοιψει ο απολλωνας (στη ζωή σου ) κοκ

      Διαγραφή
  14. Οι φυλετυποι δεν σημαίνουν τιποτα. οι Αραβικες χώρες ειναι γεματες μεσογειακους νομίζετε ότι εχουν καμια σχεση με τον Περικλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ιδέα τι είναι ο Μεσογειακός. Μην μιλάς αν δεν ξέρεις...

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακοι υπαρχουν κυριως σε Ελλαδα, Ιταλια και Ιβηρικη χερσονησο, οι Αραβες δεν εχουν Μεσογειακους αλλα Arabids, Orientalids κτλ, καμια σχεση με Μεσογειακους

      Διαγραφή
  15. Καλός ο Μεντιτερανισμός αλλά κακό πράγμα η προπαγάνδα.

    Τα ποσοστά Μεσογειακών, Αλπικών και Διναρικών που δίνει ο διαχειριστής για την Κλασσική αρχαιότητα είναι δυστυχώς ψευδή.

    Στο "Greek Morphological Types: Table from J. Lawrence Angel" δίνονται τα αληθή ποσοστά.

    Μεσογειακοί 23,53%
    Βασικοί Λευκοί(άλλη τυπολογία για τους "Ατλαντο-Μεσογειακούς", Μεσογειακούς-Κρομανοειδείς) 20%

    Αλπικοί 14,12%
    Ανάμικτοι Αλπικοί 12,94%
    Διναρικοί Μεσογειακοί 5,88%

    Αλπικά και Διναρικά στοιχεία έφταναν στην κλασσική αρχαιότητα 33% κατά Angel.

    Τον Μεσαίωνα δεν αυξήθηκαν τα Αλπικά και Διναρικά στοιχεία.

    Αλπικοί 26,32%
    Ανάμικτοι Αλπικοί 2,63%
    Διναρικοί Μεσογειακοί 5,26%

    34%, το ίδιο δηλαδή.

    http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

    Άρα τα περισσότερα Αλπικά και Διναρικά στοιχεία προέρχονται από την αρχαιότητα και όχι από Σλάβους, γλωσσικά εκσλαβισμένους Αλπικο-Διναρικούς δυτικούς Βαλκάνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακοί 23,53%

      Βασικοί Λευκοί(άλλη τυπολογία για τους "Ατλαντο-Μεσογειακούς", Μεσογειακούς-Κρομανοειδείς) 20%

      Διναρικοί Μεσογειακοί 5,88%


      Στην Κλασσική αρχαιότητα οι Μεσογειακοί ήταν μόνο 23,53% και οι ανάμικτοι Μεσογειακοί 25,88%. Όλοι μαζί σχεδόν 50%.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.