Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το σχήμα του σώματος στις γυναίκες

Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, σχετικά με τον σωματότυπο στις γυναίκες.

Μετά την έλευση του χριστιανισμού, που απέκοψε την σκέψη του ανθρώπου από τα εγκόσμια, οι Ευρωπαίοι έχασαν την επαφή με το σώμα τους. Αδυνατούν να διακρίνουν τη μορφή του, να ενδιαφερθούν για αυτό και να εξετάσουν ποιοι παράγοντες το διαμορφώνουν. Μέσω της φυσικής ανθρωπολογίας, έχουμε αποκτήσει στενότερη επαφή με τον τρόπο που προκύπτει το σώμα μας. Η μορφή του σώματος λαμβάνει ποικίλες μορφές στον άνθρωπο. Θα εξετάσουμε το σχήμα του σώματος στις γυναίκες που βλέπουμε στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, ώστε να εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτό προκύπτει.

Τον περισσότερο χρόνο, οι άνθρωποι καλύπτουν το σώμα τους με ενδύματα, που σε μεγάλο βαθμό κρύβουν τις λεπτομέρειες της δομής του. Αντιθέτως, το καλοκαίρι στις παραλίες, είναι ευκαιρία να κάνουμε παρατηρήσεις, καθώς το σώμα των ανθρώπων εκτίθεται σε κοινή θέα σχεδόν πλήρως. Παρατηρώντας το σώμα των γυναικών, έχετε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να κάνετε και μερικές ανθρωπολογικές παρατηρήσεις. Μερικά από τα σχήματα που λαμβάνει το σώμα είναι αυτά της εικόνας, με τα εξής δημοφιλή ονόματα:...
κλεψύδρα, χάρακας (ή ορθογώνιο), αχλάδι (ή κουτάλι), σχήμα V (ή κώνος). Αφήνουμε την κλεψύδρα για το τέλος, θα εξηγήσουμε το γιατί.


Χάρακας: Το σώμα έχει στενή λεκάνη, στενούς ώμους και γενικότερα λίγες καμπύλες, συνήθως συνοδεύεται από λεπτά άκρα. Στη λαϊκή ορολογία λαμβάνει διάφορες ονομασίες. Αντιστοιχεί στην γνωστή μας εξωμορφική σωματοδομή, στην Ευρώπη συνήθως Διναρική ή Νορδική, ενώ η αντίστοιχη Μεσογειακή έχει παραπάνω καμπύλες.

Η εικονιζόμενη Olivia Palermo είναι Διναρική-ΚΜ, συνεπώς το εξωμορφικό σώμα προέρχεται λογικά από την Διναρική πλευρά.


Αχλάδι: Χαρακτηριστική μορφή σώματος, που απηχεί άλλωστε στην αντίστοιχη λαϊκή έκφραση. Σημαίνει ευρεία λεκάνη, με στενούς ώμους και αρκετές καμπύλες, συνήθως συνοδεύεται από κοντά άκρα. Αντιστοιχεί στην ενδομορφική σωματοδομή. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται τυπική μορφή σώματος για μια γυναίκα, πιθανότατα ασυνείδητα προκύπτει από την σταδιακή επικράτηση Αλπικών ή Βαλτικών στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Η εικονιζόμενη Cheryl Burke είναι Φιλιππινέζικης καταγωγής, λογικά του φυλετικού τύπου Deuteromalayid, που έχει συνήθως ενδομορφικό σώμα.


Σχήμα V: Η ονομασία θέλει να δείξει ότι το σώμα έχει μεγάλες πλάτες, με κανονική λεκάνη και χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, συνήθως συνοδεύεται από ισχυρούς μύες. Αντιστοιχεί στον γνωστό μας μεσομορφικό σωματότυπο. Στη λαϊκή συνείδηση, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δίνει την εντύπωση ότι το σώμα της είναι σαν αντρικό.

Η εικονιζόμενη Jessica Biel ανήκει στον Κρομανοειδή τύπο, που τυπικά έχει μεσομορφική σωματοδομή. Τέτοιες σωματοδομές σε λευκές γυναίκες βρίσκουμε κυρίως σε βορειοευρωπαίους, ή απογόνους τους.


Η κλεψύδρα είναι ειδική περίπτωση, καθώς προέρχεται από μίξη δυο διαφορετικών σωματότυπων. Είναι μίξη ενός ενδομορφικού στοιχείου, που δίνει μεγάλη περιφέρεια και καμπύλες και ενός μεσομορφικού στοιχείου, που δίνει μεγάλες πλάτες. Βέβαια, μπορούν να υπάρξουν και άλλα σχήματα στο σώμα, ανάλογα με ποιο μέρος του σώματος επηρεάζει η κάθε φυλετική συνεισφορά, ενδομορφική, μεσομορφική ή εξωμορφική. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, το σχήμα του σώματος προέρχεται από το είδος του σωματότυπου.

Το συμπέρασμα είναι ότι το σχήμα του σώματος προκύπτει από την φυλετική μας υπόσταση. Όταν βλέπετε κάποιον ενδομορφικό, σημαίνει ότι έχει τουλάχιστον φυλετική επίδραση από κάποιον ενδομορφικό φυλετικό τύπο. Το ίδιο και για τους υπόλοιπους σωματότυπους. Εφόσον βρίσκεστε στις παραλίες φέτος, τι σχήματα βλέπετε στα σώματα των γυναικών; Θα αποκτήσετε μία ένδειξη περί της φυλετικής σύνθεσης της περιοχής όπου ζείτε. Έπειτα, αναλογιστείτε ποια η φυλετική σύνθεση της χώρας, ανάλογα με τα σχήματα των σωμάτων που βλέπετε.

19 σχόλια:

  1. Ποια είναι η διαφορά του σαχαριου και του Μεσογειακου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες εδώ:

      http://wallpaperheart.com/wp-content/uploads/2018/06/Amr-Warda-wallpapers.jpg

      https://yt3.ggpht.com/a-/ACSszfEuKXZ5h66ueT_H8VT671jfhZl_sZ4qjKaaCQ=s900-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no

      Διαγραφή
  2. Παιδιά έχω την εντύπωση ότι η θεά Αφροδίτη απεικονίζεται σε πολλά αγάλματα με καμπυλες ως ενδομορφικη; ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γνώμη έχετε για τις Βαλτικές χώρες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις βορειοαφρικανικες ???

      Διαγραφή
    2. Ταγματασφαλίτηϟϟ7 Ιουλίου 2018 στις 2:57 π.μ.

      Ακόμη χειρότερες...

      Διαγραφή
    3. Ανοθευτες φυλετικα απο μαυρους. Οτι καλυτερο υπαρχει φυλετικα αυτη την στιγμη στην Ευρωπη, με πολλα νορδικα στοιχεια.

      Διαγραφή
  4. Τα ίδια με την Ελλάδα και στην Ιταλία. Αλπικοδιναρικός-νορδικός βορράς: πολιτική έκφραση Φασισμός και Λέγκα. Μεσογειακός νότος, Σικελία, Νάπολη και πρωτεύουσα Ρώμη: Αριστερά, δικαιώματα, Πέντε Αστέρια και επιδόματα.
    Δεν έχετε παρατηρήσει πως οι πιο ψυχοπονιάρηδες έναντι των "προσφύγων" είναι οι μεσογειακοί, ενώ οι διναρικοί τους βλέπουν με εχθρότητα και απέχθεια; Πολύ λογικό, διότι ο διναρικός ψυχισμός θεωρείται σκληρός και ανδροπρεπής, ενώ ο μεσογειακός θεωρείται συναισθηματικός και θηλυπρεπής. Κοινώς τουμπάρεται εύκολα από τα μέλια και τις κλάψες. Αυτό το λένε όλοι οι ανθρωπολόγοι, στους οποίους συστηματικά παραπέμπει το παρόν ιστολόγιο.
    Είναι καταπληκτικό το πως η φυλετική ανθρωπολογία επιβεβαιώνεται στην πραγματική ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολὺ σωστές παρατηρήσεις. Πολὺ χειρότερα ποὺ ο μεσογειακός εδώ είναι μολυσμένος και από οριενταλικά στοιχεία.

      Διαγραφή
  5. Jessica Biel απλα θεα , ευτυχως εχουμε και στην Ελλαδα μερικους κρομανοειδης τυπους και βλεπουμε που και που πανεμορφα σωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστερά=ελευθεριακή-ανανεωτική αριστερά, κεντροαριστερά:Μεσογειακοί- κομμουνιστική αριστερά-μπολσεβικισμός: Αρμενοειδείς και οριενταλικοί. Κυρίαρχο φύλο: Γυναίκες
    Δεξιά= τεχνοκρατική και αστική Νορδικοί-Αλπικοί. Κυρίαρχο φύλο: Άνδρες
    Άκρα Δεξιά-Φασισμός-Εθνικοσοσιαλισμός= Διναρικοί-Κρομανοειδείς. Κυρίαρχο φύλο Ανδρικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εθνικισμός κύριοι σημαίνει διναρισμός! Γι' αυτό και οι διναρικές χώρες του Βίζεγκραντ (Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία) σήκωσαν τείχη κατά των "προσφύγων", ενώ οι μεσογειακοί Ισπανοί, Πορτογάλοι, νοτιο-Ιταλοί, και μινωικοί "Έλληνες", άνοιξαν τις αγκαλιές τους να τους υποδεχθούν.
    Όποια χώρα κατοικείται από διναρικούς η αριστερά βρίσκεται στο 0-5%. Όποια χώρα κατοικείται από μεσογειακούς γίνεται (δυστυχώς) κυβέρνηση και επιβάλει τη μητριαρχική και εθνομηδενιστική ατζέντα της.
    Τόσες πολλές συμπτώσεις...τυχαίο, δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο στο Έλληνες εβαλες εισαγωγικα. Εισαι απο αυτους που πιστευουν οτι οι κανονικοι Έλληνες μενουν εδω και χρονια στην κεντρικη ευρωπη ε; Μετα οταν σας δινουν κανενα μπουκετο χωρις λουλουδια κλαιγεστε σαν τις κακομοιρες.

      Διαγραφή
  8. Ειναι γεγονός ότι οι υπεράνθρωποι (μεσογειακοί νορδικοι ατλαντοειδεις) υποτιμούν τον φυλετικό κίνδυνο και καλόδέχονται απερίσκεπτα γονιδιακα σκουπίδια στις χώρες τους. Αντίθετα οι ευρωπαίοι υπάνθρωποι (διναρικοι βαλτικοι κλπ) έχουν καλύτερη επίγνωση του φυλετικού κινδύνου καθώς όντως οι ίδιοι σαβούρες στις αξιολύπητες χώρες τους κατανοούν καλύτερα ότι η περεταιρω υποβάθμιση του γονιδιώματος τους θα οδηγήσει σε καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεσογειακος υπερανθρωπος, ανεκδοτο με δυο λεξεις

      Διαγραφή
  9. Στην αλπικοδιναρική (με βόρεια και κρομανοειδή επίδραση) Μακεδονία ο Σύριζα και η αριστερά σαρώνονται. Αντιθέτως, στη μεσογειακή κοιτίδα, στη μινωική Κρήτη, δεν τρέχει κάστανο για την προδοσία της Μακεδονίας. Σύριζα και Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις πρώτο κόμμα.
    Τυχαίο (για χιλιοστή φορά)...δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπόψη, τα μεσογειακά νησιά του Αιγαίου, επιδεικνύουν την ίδια εκλογική συμπεριφορά. Γουστάρουν αριστερά και πρόσφυγες. Εκεί που βρίσκεται ο αμιγέστερος μεσογειακός τύπος, οι διάφορες παραφυάδες της αριστεράς, των δικαιωμάτων και του φεμινισμού κάνουν πάρτυ, ως γνήσιοι απόγονοι του μητριαρχικού κυκλαδικού και μινωικού "πολιτισμού".
    Ευτυχώς που στην Ελλάδα δεν είμαστε η πλειοψηφία μεσογειακοί, θα είχαμε γίνει Βενεζουέλα και Κούβα.
    Ο Νίτσε είχε απόλυτο δίκιο. Η αριστερά είναι η πολιτική έκφραση της μεσογειακής φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτές οι γυναίκες με τον ωραίο φαρδύ κώλο σε ποιόν φυλετικό τύπο ανοίκουν?Ενδομορφισμός σε μεσογειακές?

    https://i.pinimg.com/originals/cc/58/a5/cc58a53df803b1cfefa8bb7d2729e395.jpg

    https://i.pinimg.com/originals/62/b9/c4/62b9c4b03b287fcd1f79339d845f1793.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.