Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τέσσερις μορφές της Γαλλικής διανόησης

Η Γαλλία είναι μία χώρα με σημαντική συνεισφορά στην ανθρώπινη σκέψη. Από επιστήμονες, μέχρι καλλιτέχνες και διανοούμενους, έχει βγάλει πλήθος προσωπικοτήτων που διαμόρφωσαν το Ευρωπαϊκό πνεύμα. Η επίδραση της Γαλλικής διανόησης υπήρξε σημαντική και στον τομέα της φυλετικής σκέψης. Να σημειώσουμε ότι και ο ιδρυτής της επιστήμης της φυσικής ανθρωπολογίας ήταν Γάλλος, ο Paul Broca, ο οποίος ίδρυσε την Ανθρωπολογική Εταιρία του Παρισιού, που αποτέλεσε το ξεκίνημα για την μετέπειτα ακαδημαϊκή αναγνώριση και ανάπτυξη του εν λόγω επιστημονικού κλάδου. Περνάμε τώρα στις τέσσερις μορφές της Γαλλικής διανόησης που διαμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το φυλετικό ζήτημα...


Ο Arthur de Gobineau υπήρξε Γάλλος διπλωμάτης και συγγραφέας, γόνος αριστοκρατών. Ήταν ο πρώτος διανοούμενος που μελέτησε συστηματικά την επίδραση της φυλής στην ιστορία και στον πολιτισμό, στο έργο του "Essai sur l'inégalité des races humaines" και μάλιστα πριν την δημοσίευση της θεωρίας του Δαρβίνου. Ο Gobineau μελέτησε ιστορικά γεγονότα και διαπίστωσε ότι η φυλή είναι αυτή που καθορίζει τα ιστορικά και πολιτισμικά δρώμενα και όχι το περιβάλλον. Τα διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα κάθε φυλής, οδηγούν σε διαφορετική κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική διαδρομή. Συνεπώς η φυλετική σύνθεση ενός έθνους έχει κορυφαία σημασία. Η συμβολή του Gobineau άλλαξε την ανθρώπινη σκέψη για πάντα. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον φυλετικό παράγοντα στην μελέτη των κοινωνικών συμπεριφορών, του πολιτισμού και της ιστορίας.


Ο Georges Vacher de Lapouge ήταν Γάλλος ανθρωπολόγος. Υπήρξε ο πρώτος που μελέτησε επιστημονικά την σύνδεση της κοινωνικής συμπεριφοράς και διαστρωμάτωσης, με τον φυλετικό παράγοντα, εισάγοντας τον κλάδο της ανθρωποκοινωνιολογίας. Οι διαφορετικές φυλές έχουν και διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα, που προσδίδουν κάποιες εγγενείς δυνατότητες. Το αποτέλεσμα είναι, σε φυλετικά μικτούς πληθυσμούς, να υπάρχει μια τάση συσσώρευσης συγκεκριμένων φυλετικών τύπων στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα ή σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Παράλληλα, υπήρξε ο πρώτος που έκρουσε τον κίνδυνο της Αλπικοποίησης της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας, διακρίνοντας την παθητικότητα και υποτακτικότητα του Αλπικού τύπου. Επίσης, ήταν ο πρώτος που εισήγαγε και μελέτησε την έννοια της κοινωνικής επιλογής, δηλαδή της επικράτησης ενός φυλετικού τύπου έναντι ενός άλλου, για κοινωνικούς λόγους. Με την αφθονία τροφής και κρατικής υποστήριξης, η φυσική επιλογή δεν έχει καμία επίδραση στον άνθρωπο σήμερα. Αντιθέτως είναι κοινωνικά και ιστορικά φαινόμενα, όπως πόλεμοι, οικονομική μετανάστευση, άνισοι αναπαραγωγικοί ρυθμοί, κλπ που μπορούν σε διάστημα αιώνων να αλλάξουν δραματικά την φυλετική σύνθεση μιας χώρας. Το έργο του Lapouge άνοιξε σημαντικούς δρόμους στην σκέψη περί αλληλεπίδρασης φυλής και κοινωνικής συμπεριφοράς.


Ο Numa Denis Fustel de Coulanges υπήρξε Γάλλος ιστορικός. Δεν ασχολήθηκε με φυλετικά ζητήματα, ούτε πίστευε στην σημασία της φυλής, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του με τον Γερμανικό ιστορικό Theodor Mommsen. Ωστόσο, η συνεισφορά του ήταν έμμεση αλλά πολύ σημαντική για την καταγωγή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Στο κορυφαίο βιβλίο του "La Cité antique" ο Coulanges μελέτησε το αρχαίο άστυ, επισημαίνοντας την σημασία που είχε η θρησκεία στην διαμόρφωσή του. Στα προϊστορικά χρόνια, ο αρχηγός μιας φατρίας ήταν ταυτοχρόνως πολιτικός, στρατιωτικός και θρησκευτικός ηγέτης. Η ένωση φατριών δημιουργούσε τις πόλεις, με την ένωση να αποτελεί θρησκευτικό δεσμό στην πραγματικότητα, όπου ο κοινός αρχηγός όλων των φατριών και οι αρχηγοί των επιμέρους φατριών, αποτελούσαν την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ιεραρχία. Η εξουσία μεταβιβάζονταν στον πρωτότοκο γιο ή αλλιώς στον κοντινότερο αρσενικό συγγενή. Εξηγώντας την δομή της αρχαίας θρησκείας, ο Coulanges απέδειξε ότι οι κάτοικοι μιας πόλης ήταν συγγενείς μεταξύ τους. Αυτό έχει εξαιρετική σημασία, δείχνοντας ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κοινή καταγωγή από τα προϊστορικά χρόνια. Επίσης, το έργο του αποδεικνύει ότι οι αρχικοί Ρωμαίοι, έχοντας πανομοιότυπη δομή θρησκείας και άστεως, υπήρξαν μετά βεβαιότητος απόγονοι Ελλήνων.


O Gustave Le Bon υπήρξε ο σημαντικότερος ψυχολόγος όλων των εποχών. Μελέτησε κυρίως την κοινωνική ψυχολογία, με βασική παράμετρο των μελετών του να αποτελεί ο φυλετικός παράγοντας. Διαφορετική φυλή σημαίνει και διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά. Η κληρονομικότητα είναι ο κορυφαίος παράγοντας που επιδρά στην ψυχολογία των ανθρώπων. Τα άτομα δρουν σχεδόν πάντα βάσει κληρονομικών προδιαθέσεων και ενστίκτων και σπανίως βάσει ορθολογισμού. Όπως έλεγε, ο ορθολογισμός δημιουργεί την επιστήμη, ενώ η πίστη διαμορφώνει την ιστορία. Ανορθολογικοί παράγοντες, όπως σύμβολα, αρχέτυπα, κληρονομικές προδιαθέσεις, τελετουργία, ιδανικά, έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην ανθρώπινη συμπεριφορά από ότι ο ορθολογισμός. Μάλιστα, η συμπεριφορά της μάζας αποτελεί αποκλειστικά απότοκο μεταφυσικών-μη ορθολογικών παραγόντων. Επίσης, διαπίστωσε ότι η εξέλιξη των πολιτισμών εξαρτάται πρωταρχικά από την φυλή. Μια εισαγόμενη θρησκεία ή ένας εισαγόμενος πολιτισμός, θα αρχίσει σταδιακά να διαφοροποιείται, μέχρις ότου να ταιριάζει στις φυλετικές προδιαθέσεις του λαού. Αλλαγή της φυλετικής σύνθεσης, θα οδηγήσει σε διαφοροποίηση της πολιτιστικής έκφρασης. Οι απόψεις του είναι ενάντια στις σύγχρονες καθεστωτικές ιδεοληψίες, συνεπώς όσοι σπουδάζουν ψυχολογία, μην περιμένουν να ακούσουν την παραμικρή αναφορά για αυτόν σε "ακαδημαϊκές" αίθουσες. Το έργο του πολυσχιδούς Γάλλου επιστήμονα άφησε εποχή, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που μελετούμε την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Δεν νοείται φυλετικός μελετητής ο οποίος να μην έχει διαβάσει το έργο των παραπάνω διανοητών. Ωστόσο, σήμερα η Γαλλία αποτελεί σκιά του παλιού εαυτού της. Η απόλυτη εβραϊκή κυριαρχία, μέσω της μασονίας, μαζί με την Αλπικοποίηση που αφαιρεί δυναμισμό και εσχάτως την δραματικά αυξανόμενη νεγροποίησή της, έχουν κάνει την Γαλλία παρία σε πνευματικό επίπεδο. Έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια για κάποια πνευματική συνεισφορά προερχόμενη από τη Γαλλία; Η επιστήμη και η σκέψη στην Γαλλία καταρρέουν, με τα πράγματα να χειροτερεύουν χρόνο με τον χρόνο. Μέχρι να έρθει η αναγέννηση της Ευρώπης, η συνεισφορά της Γαλλικής διανόησης γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην φυλετική σκέψη, θα αποτελεί παρακαταθήκη που θα πρέπει να διατηρούμε πάντα μέσα μας.

30 σχόλια:

  1. Άρα αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε αυτά που υποστηρίζει ο Λε Μπον, που είναι αλήθεια, θα πήγαινε κάπως έτσι:

    Ορθοδοξία-Θα πας στην κόλαση όχι εάν αμαρτάνεις αλλά εάν δεν μετανοήσεις, ταιριάζει γάντι στους φιλήδονους Μεσογειακούς.
    Καθολικισμός-Θα πας στην κόλαση εάν αμαρτάνεις, υπάρχει μικρή πιθανότητα να σωθείς εάν πληρώσεις για συγχωροχάρτι και σου πηδήξω και τη γυναίκα, θα έλεγα ταιριάζει στους υποτακτικούς αλπικους, εξάλλου τον καθολικισμό τον έφεραν στην ιταλική χερσόνησο οι φράγκοι και οι λομβαρδοί, μέχρι το 700 περίπου και ο πάπας ορθόδοξος ήταν.
    Προτεσταντισμός-Μόνο η πίστη χρειάζεται για να σωθείς, ούτε οι καλές πράξεις ούτε να υπακούς στους παπάδες ούτε να τους πληρώνεις, νομίζω ότι απευθύνεται σε νορδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προτεσταντισμός είναι ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που έγραψες.

      Ο προτεσταντισμός σχετίζεται με την εργασία και με την παραγωγή.

      Μέσα απο τον προτεσταντισμό όλα τα βόρεια γερμανικά κράτη(Αγγλία,Γερμανία,Ολλανδία,Σκανδιναβία,Αυστρία,Ελβετία) κατάφεραν να αναπτύξουν παραγωγή και επιστήμη.

      Ο προτεσταντισμός λέει οτι μέσα απο την εργασία και την παραγωγή ελευθερώσετε η ψυχή του ανθρώπου δια μέσο του θεού.Ότι όσο πιο εργατικός και παραγωγικός είσαι στην ζωή σου ανάλογο το αντίκρισμα που θα λάβεις απο τον θεό.Η ηθική κατάπτωση και η τεμπελιά θεωρείται σφάλμα και αμαρτία στα προτεσταντικά έθνη!

      Γι αυτό και βλέπεις οτι τα Γερμανικά κράτη είναι οργανωμένα,με σοβαρή βιομηχανία,παραγωγή,υπηρεσίες και επιστήμη.Η τεμπελιά σε αυτά τα κράτη θεωρείται χειρότερο και απο δολοφονία!

      Άλλωστε μην ξεχνάμε και την γνωστή φράση των ΝΑΖΙ «η εργασία απελευθερώνει» που είναι ξεκάθαρα προτεσταντικό μοτίβο.

      Διαγραφή
  2. Σε ποιον τύπο ανήκει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης?

    http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201407/nekrotomeio1.jpg

    https://www.espressonews.gr/sites/default/files/imceimg2/201609/f254ruutufvnvh.jpg

    https://i.ytimg.com/vi/7GUTANvMs6s/hqdefault.jpg

    http://nstatic.tanea.gr/11174789_IATRODIKASTES_IRIOTOU_KABOURIS4.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZm9sZHRhbmVhJTJmZmlsZXMlMmYxJTJmbWVkaWElMmYyMDEyJTJmMDUlMmYwNCUyZjExMTc0Nzg5X2lhdHJvZGlrYXN0ZXNfaXJpb3RvdV9rYWJvdXJpczQuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00

    Αρμενοειδής ή Αλπικοδιναρικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ26 Ιουλίου 2018 στις 11:11 μ.μ.

      Διναρικός + αλπικός.

      Δεν είναι έτσι ο αρμενοειδής,αν και μοιάζει στην εμφάνιση.

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΡΟΑ..........ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΤΑΙΝ ,ΖΟΖΕΦ ΝΤΕ ΜΑΙΣΤΡ ,ΕΡΝΕΣΤ ΡΕΝΑΝ,κτλ.....ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΛΥΡΑΣ ΜΑΖΩΝ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,αλλα η γαλλικη επανασταση ηταν ο προδρομος του κουμουνισμου (ο κουμουνισμος γεννηθηκε στη δυση)

      Διαγραφή
    2. Ο Καρλ Μαρξ Γερμανός θεωρείται θεμελιωτής του κομμουνισμού.

      Διαγραφή
    3. Ο εβραίος Μαρξ εννοείς.

      Διαγραφή
  4. Τα τελευταία άρθρα,είναι πολύ ωραία.Θεωρώ πως ένα αντίστοιχο άρθρο επιβάλλεται να γραφεί και για την γερμανική διανόηση που από ένα σημείο και μετά,υπήρξε κορυφαία στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο εβραίοΧριστιανισμός ειναι αντίστροφως ανάλογος της προόδου. Οι χώρες με αθεΐα ή λαιτ χριστιανισμό (προτεσταντισμό) προοδεύουν (Αγγλία Γερμανία σκανδιναβικές χώρες). Καθολικές χώρες υστερούν (λχ Ιταλία Ισπανία Γαλλία είναι ένα βήμα πριν από το μνημόνιο). Οι δε ορθόδοξες χώρες (με hardcore Χριστιανισμό: Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία) είναι οι ουραγοί τις ευρωπης. Το γενετικό υπόβαθρο μιας χώρας είναι καθοριστικό για την πολιτιστική ανάπτυξη αλλά κ πολιτιστικά στοιχεία όπως η θρησκεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυπικός αστός της μπουρζουαζίας...Θεωρεί ανάπτυξη μόνο ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία και την τεχνολογία,αφήνοντας στην άκρη τα ουσιώδη που είναι η φιλοπατρία,ο εθνικισμός, η πίστη στις μυστικές δυνάμεις της Φυλής, που κάποτε χαρακτήριζαν όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς (και όχι μόνο) πολιτισμούς.Ο τυπικός αστός από πάνω έχει ως "πρότυπα" χώρες που έχουν χάσει την πίστη τους προς μια ανώτερη Δύναμη, δηλαδή έχουν χάσει την πνευματικότητα τους και έχουν καταντήσει τους λαούς τους μαζανθρώπους του υπέρ καταναλωτισμού,που πιστεύουν στην "πρόοδο", στην ισότητα,στο ότι δεν υπάρχουν σύνορα κτλ,έχοντας απωλέσει κάθε υψηλό σημείο αναφοράς.
      Αλλά για τον τυπικό αστό,αφού μπορούν και αγοράζουν το καινούριο i phone κάθε χρόνο,οδηγούν Μερσεντές και κάνουν έξυπνες κινήσεις στο χρηματιστήριο...ε μάλλον ανεπτυγμένες θα είναι...Το αυτό πιστεύουν και οι Σιωνιστές που έχουν χειραγωγήσει αυτά τα έθνη μαζί με τους αστούς ζητωπατριώτες της διεθνούς μπουρζουαζίας,σαν τον από πάνω...

      Διαγραφή
  6. Σύμφωνα με τους αντι-διαφωτιστές, ο ορθολογισμός είναι η ρίζα κάθε κακού: οδηγεί στον υλισμό, στην ανόσια ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, θανατώνει τα ένστικτα και τη ζωτική ορμή, καταστρέφει τους δεσμούς βάσει των οποίων συγκροτούνται οι εθνικές κοινότητες.
    Χωρίς να το παραδέχεται κανείς ο αντιδιαφωτισμός έδωσε ώθηση στην φυλετική ανθρωπολογία, αφού η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται από την φυλή πράγμα αντίθετο με τις αρλουμπολογίες των διαφωτιστών περί κενού πίνακα(tabula rasa).
    Ο εβραίος Zeev Sternhell στο έργο του ο αντιδιαφωτισμός θεωρεί τον εθνικιστικό κοινοτισμό έναν από τους τρεις πυλωνες αυτού του κινήματος, ενώ καταλήγει να παραδεχθεί ότι η εξέγερση ενάντια στον διαφωτισμό τον 20ο αιώνα ονομάστηκε φασισμός και ναζισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόμιζα ότι σε αυτήν την ανάρτηση θα συμπεριλαμβανόταν και ο Henri Victor Vallois,ο σπουδαίος Γάλλος ανθρωπολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εβραιοχριστιανισμος είναι τροχοπέδη για τον εθνικισμό καθώς δεν συμβαδίζει με τη χριστιανική φιλανθρωπία. Οι βόρειοευρωπαιοι έχουν περισσότερη φιλοπατρία από τους νοτιους καθως σέβονται τους νόμους και πληρώνουν τους φόρους στη χώρας τους. Άλλωστε εκει έχουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά τα εθνικιστικά κινήματα (λχ Σουηδία Φινλανδία). Οι εν Ελλάδι τουρκαλβανοι είναι πατριώτες μόνο στα λόγια.. ως γνήσιοι φαρισαίοι ενω είναι κατεξοχήν φιλάργυροι και επιδειξιες. Η μερσεντές είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των «Τουρκαλβανών». Οι βόρειοι λαοί ξοδεύουν τα χρήματα τους κυρίως σε ταξίδια χόμπι αθλητικές δραστηριότητες κλπ. Ο εβραιοχριστιανισμος που είναι γνωστός και ως ο «μπολσεβικισμός» της αρχαιότητας είναι το υπερόπλο του σιωνισμού με το οποίο κατάφερε να διήθηση με τα βρωμερά του ήθη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Τουλαχιστον οι βόρειοι λαοί ξυπνησαν λίγο για αυτό και προοδεύουν σε όλους τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Άλλωστε εκει έχουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά τα εθνικιστικά κινήματα (λχ Σουηδία Φινλανδία)."

      Τι λες ρε ψυχοπαθή αποβλακωμένε κακομοίρη!Τόσο ηλίθιος είσαι πια!Ποια είναι τα εθνικιστικά κινήματα στην άθεη Σκανδιναβία?Οι "Σουηδοί δημοκράτες"?Μπροστά σε αυτούς ακόμη και η νέα δημοκρατία του Κούλη φαντάζει εθνικιστικό κόμμα!Αντιθέτως,εκεί είναι που δίνουν κώλο αβέρτα στους Αραπάδες και τους Άραβες,ενώ αφού τους γάμησαν τις γυναίκες και ρήμαξαν τις χώρες τους αποφάσισαν να απελάσουν λίγους.Αντιθέτως,τα πιο εθνικιστικά έθνη είναι τα θρησκευόμενα της ανατολικής Ευρώπης,όπου δεν δέχονται λαθρο και δεν μασάνε στα περι ρατσισμού!'

      "Τουλαχιστον οι βόρειοι λαοί ξυπνησαν λίγο για αυτό και προοδεύουν σε όλους τους τομείς."

      Μαλακίες!Μόνο στην οικονομία προοδεύουν και πουθενά αλλού.Ούτε τέχνη,ούτε παράδοση,ούτε οικογενειακές αξίες ούτε τίποτα!Εκτός αν θεωρείς τέχνη το να βάζουν οι φεμινίστριες (που κυριαρχούν στην Σκανδιναβία) λαμπάδες στον κώλο τους σε συμπαράσταση υπέρ των "προσφύγων"!¨

      "Οι βόρειοευρωπαιοι έχουν περισσότερη φιλοπατρία από τους νοτιους καθως σέβονται τους νόμους και πληρώνουν τους φόρους στη χώρας τους."

      Τι θα πει φιλοπατρία ρε ακροδεξιέ καραγκιοζάκο και απο που και ως που καθορίζεται απο το αν πληρώνεις φόρους?Ή είσαι εθνικιστής και φυλετιστής ή δεν είσαι!Την φιλοπατρία βάλ'την στον κώλο σου!Και ο Μητσοτάκης για παράδειγμα πληρώνει φόρους ,δεν παρανομεί και δηλώνει πατριώτης!Το θεωρείς και αυτόν "φιλόπατρη" βλακάκο?

      Διαγραφή
  9. Φίλε Ταγματασφαλίτηϟϟ αυτός εδώ είναι Μεσογειακός ή όχι?

    https://www.google.gr/search?q=ισαακ+ματαρασσο&client=opera&hs=2Mh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXu7i4rbrcAhXLb1AKHSELCmYQ_AUICygC&biw=1880&bih=943#imgrc=pew-w8q42oSKEM:

    https://www.google.gr/search?q=ισαακ+ματαρασσο&client=opera&hs=2Mh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXu7i4rbrcAhXLb1AKHSELCmYQ_AUICygC&biw=1880&bih=943#imgdii=w3-tjpIowhQ_zM:&imgrc=pew-w8q42oSKEM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στη βόρεια ευρωπη είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώνουν φόρους οι οποίοι διανέμονται με απίστευτα εξορθολογισμενο τρόπο στους συμπατριωτες τους που θα χρειαστούν βοήθεια λχ σε περίθαλψη, άδεια μητρότητας-πατρότητας κλπ. Πατριωτισμος με πραξεις όχι μόνο με μπουρδολογιες «είμαι εθνικιστης-φυλετιστης». Καλά δεν ξέρω την περίπτωση Μητσοτάκη αλλά να μην φοροδιαφεύγει αυτός μου ακούγεται σαν ανέκδοτο.
    Έχω κουραστεί να ακούω τις ηλιθειοτητες για τις σπουδαίες ανατολικές χώρες τη ρωσική αρκούδα κλπ. Όλες οι πρώην σοβιετικες χώρες μισούν τη φτωχορωσια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν και μοιάσουν την ευρωπη. Οι δε Ρωσίδες είναι γνωστές παγκοσμίως για την απελπισία τους να εγκαταλείψουν τη «γη της επαγγελίας» κατά τους ηλιθειους Ρώσοφίλους, που τσιμπουκωνουν και παρτουζωνουν μέχρι και τουρκους και Άραβες στην αναζήτησή της βίζας. Σιγά το δύσκολο έργο των ανατολικών χωρών, οι λάθρο απο μόνοι τους δεν θέλουν να πατήσουν στις χώρες αυτές.
    Μπουρδολογίες ότι δεν παράγουν τέχνη στη βόρεια ευρωπη, η μουσική παραγωγή της σουηδιας για παραδειγμα είναι πολλαπλάσια της Ελλάδας και πολλές κλάσεις ανώτερη (από τα τουρκοαραβικα σκυλάδικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.youtube.com/watch?v=U1hzHGYU3kMΟ
    Ο γαλανομάτης υπεράριος Αρμενοειδής γαμιάς που έδειρε
    τους τρεις ληστές που μπήκαν στο σπίτι του και πήρε την σούβλα
    να τους κάνει κοκορέτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δυτικη(νορδικη,ατλαντοειδης) κουλτουρα εχει πολλες μορφες εκφρασης,ελευθεριας λογου και ερευνας και οχι απαραιτητα ακραιων εθνικισμων(πλην ελαχιστων νεοναζι)πληρωνουν φορους αλλα τους προσεχουν και οχι οπως στο μπανανισταν εχουν ελευθερια στην τεχνη,το μυαλο δεν κολαει στο "τα ξερω ολα η ειμαι η εκλεκτη φυλη" αλλα στο να προοδευουν με συνεση στις επιστημες,στην κοινωνικη ζωη,στην μουσικη,στις τεχνες(ειναι πιο λιτοι,αλλα το εκφραζουν ελευθερα) ο "πατριωτισμος" ουσιαστικα δεν ειναι το κυριο χαρακτηριστικο τους,απο παλια οι γερμανοι ειχαν επιμειξιες με αλλες φυλες(βαλτικοι,αλπικοι,ατλαντοειδης κλπ και τωρα απο αφροασιατικα κρατη) οι σουηδοι και αλλοι βορειοευρωπαιοι ειναι πιο ανοικτομυαλοι αλλα δινουν εδαφος σε κλειστομυαλες κοινωνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος ειναι ο φυλετικος τυπος

    Alfred Rosenberg

    https://www.google.com/search?q=alfred+rosenberg&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwivse-l2r_cAhWBApoKHdIbDp8Q_AUICigB&biw=1920&bih=915


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι borreby τι ειναι ακριβως?βορειοι αλπικοι η μιξη νορδικου αλπικου τυπου?tronder,falish και brunn ειναι κρομανοειδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ30 Ιουλίου 2018 στις 6:29 π.μ.

      O Borreby είναι κρομανοειδής με αλπική συνιστώσα.O Tronder ειναι κρομανοειδής με νορδική συνιστώσα και οι Faelid,Brunn σκέτοι κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
    2. Faelid, Brunn και Paleo-atlantid (κι από κοντά ο berid/paleo-sardinian) είναι κατ' ουσίαν φάσεις του ιδίου φαινοτύπου. Ο Borreby είναι 'αρτικοποιημένη' εκδοχή τους, μεσοκέφαλη με μεγαλύτερο ελαφρώς ΚΔ. Εμφανίστηκε μεταξύ των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης (EHG), που με τη σειρά τους ήταν μια συνιστώσα των ινδο-ευρωπαίων. Δεν είναι απαραίτητα εξαλπινισμένος, κακώς τον θεωρούμε ως τέτοιο, αλλά πολύ συχνά εμφανίζεται σε συνδυασμό με αλπικούς φαινότυπους σήμερα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.