Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ο γεωγραφικός πυρήνας του Νορδικού τύπου - Lundman


Ο χάρτης παρουσιάζει το κέντρο της κατανομής του Νορδικού τύπου. Προέρχεται από τον Σουηδό ανθρωπολόγο Bertil Lundman.

Οι διαγραμμίσεις περικλείουν τις περιοχές όπου ο κεφαλικός δείκτης (BLI) είναι κάτω του 80, το ανάστημα (KL) είναι...
μέχρι 1cm κάτω από τον μέσο όρο Σουηδίας-Νορβηγίας και τα καστανά μάτια είναι κάτω του 7%. Στην κεντρική και νότια Σκανδιναβία, στη Δανία και στη δυτική Φινλανδία, επικρατεί δολιχοκεφαλία, υψηλό ανάστημα και ανοιχτό ή ενδιάμεσο χρώμα ματιών, αποτελώντας τον πυρήνα από όπου προέρχεται και ακόμα μέχρι και σήμερα έχει υψηλή συγκέντρωση ο Νορδικός φυλετικός τύπος.

Οπουδήποτε και αν δείτε Νορδικούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ουκρανία, στην Ελλάδα, στη νότια Αμερική, στην Αυστραλία, στη νότια Αφρική και αλλού, έχουν απώτερη καταγωγή από την περιοχή της ευρύτερης Σκανδιναβίας που εικονίζει ο χάρτης.

93 σχόλια:

  1. Ο Αγγλος τραγουδιστής Ed Sheeran σε ποιόν τύπο ανήκει?Έχει τίποτα το νορδικό?

    http://coolstyle.ba/wp-content/uploads/2017/06/Ed-Sheeran.jpg

    https://timedotcom.files.wordpress.com/2018/04/ed-sheeran-songwriter-premiere.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαζοντας το μπλογκ βλεπω οτι υπαρχει διχογνωμια για την αξια κυριως των μεσογειακων (αλλοι τους βαζουν στην κορυφη και αλλοι κοντα στην μεση) και δευτερευοντως για τους διναρικους (οι περισσοτεροι τους θεωρουν ενα σκαλοπατι κατω φυλετικα). Για τους νορδικους και ατλαντοειδεις δεν βλεπω να υπαρχει αμφισβητηση για την αξια τους ακομα και απο φανατικους μεσογειακους.Υπαρχουν αραγε καποιοι που να πιστευουν οτι οι νορδικοι και οι ατλαντοειδεις δεν ανηκουν στην φυλετικη αφροκρεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου απαντώ με βάση την φυλετική ταξινόμηση των SS.
      1ος. Νορδικός-Βόρειος (συμπεριλαμβάνεται και ο ατλαντοειδής)
      2. Φαιλικός (κρομανοειδής) μαζί με διναρικό. Ο φαιλικός θεωρείται πιο σταθερός και ψύχραιμος ενώ ο διναρικός πιο εκρηκτικός και σκληρός.
      3. Μεσογειακός.
      4. Αλπικός και βαλτικός τύπος.
      Ο αρμενοειδής καθώς και οριενταλικός (δολιχοκέφαλος αραβικός) θεωρούνται εξωευρωπαικοί και αποκλείονται.

      Διαγραφή
    2. Η ταξινόμηση αυτή που βάζεις δεν ήταν κάποιο ενιαίο πλάνο για όλες τις μονάδες. Απόδειξη είναι πως υπήρχαν μεραρχίες (κυρίως οι γερμανικές κι αυτό στην αρχή) που έπερναν μόνο νορδικούς και υπήρχαν άλλες που αποτελούνταν μόνο από βαλτικούς. Ενώ οι περισσότερες δεν ασχολούνταν τόσο με τέτοιες επιμέρους κατηγοριοποιήσεις. Παρότι οι πρώτες όντως είχαν προτεραιότητα και κάθε απώλειά τους πολύ δύσκολα αναπληρωνόταν, ουδέποτε η αξία των υπολοίπων θεωρήθηκε μικρότερη ακόμα και μεταξύ των στρατιωτών τους.

      Διαγραφή
    3. Αυτή η ταξινόμηση δεν αναφέρεται στις μεραρχίες των Waffen SS που μαζικά σχηματίστηκαν μετά το 1943 από Ευρωπαίους εθελοντές αλλά και Γερμανούς και εξυπηρετούσαν και ζητήματα άμεσης σκοπιμότητας.
      Πρόκειται για την κατηγοριοποίηση που τα εγχειρίδια των SS έκαναν τη δεκαετία του 1930 και με βάση αυτή συγκροτήθηκαν οι πρώτοι επίλεκτοι σχηματισμοί, όπως η Laibstandarte SS Adolf Hilter, Totenkopf Verbaende, Reich. Εκεί τηρούνταν απολύτων τα φυλετικά κριτήρια, όπως και στιςς σχολές των αξιωματικών των SS, μέχρις ότου να μετριαστούν στις μονάδες αυτές μετά το 1943.
      Η φυλετική αυτή κατηγοριοποίηση ίσχυε και για Γενικών Καθηκόντων SS (Allgemeine SS).

      Διαγραφή
  3. η ηρωικος αντικομουνιστης τζημερος που τον τρεμουν οι αριστρο-αναρχο-μπολσεβικοι περισσοτερο απο τη χρυσαυγη, σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει κρομανοειδης????

    https://www.google.com/search?q=%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiDrdaAuo_cAhUQPFAKHVPTCSIQ_AUICigB&biw=1141&bih=626

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο είναι το ακριβές ποσοστό παρουσίας του Νορδικού τύπου στην Ελλάδα, καθαρού και με επιμειξίες συνολικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απροσδιόριστο. Όταν μιλάμε για αμιγώς νορδικό φαινότυπο, εννοώντας αυτούς τους δυο κύριους φαινότυπους που κυριαρχούν στη δύση (hallstatt και keltic) τότε είναι μονοψήφιο και μικρό ποσοστό. Αλλά ο αμιγής corded νορδικός και η επίδραση που έχει στους ποντοειδείς είναι λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί εφόσον μιλάμε για μεγάλους πληθυσμούς, τόσο κατά περίπτωση, όσο και σε ποσοστά. Για να απαντηθεί με ακρίβεια χρειάζονται ανθρωπολογικές έρευνες που θα πρέπει να γίνουν επί τούτου. Οι γενετικές έρευνες από την άλλη έχουν δείξει πως υπάρχει και υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό επίδρασης γενικότερα (>30%). Αλλά αυτές οι έρευνες δεν ασχολούνται τόσο συγκεκριμένα με τους τύπους των φυσικών ανθρωπολόγων, παρά μόνο με ορισμένα επιμέρους πολλές φορές ανθρωπολογικά στοιχεία και στίγματα που έχουν αναφορά μόνο στον δικό τους τομέα.

      Διαγραφή
    2. Οι Νορδικοί σχεδόν δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα αλλά ούτε και σήμερα υπάρχουν. Ποτέ δεν ξεπερνούσε το 5% η Νορδική ανάμιξη στην Ελλάδα. Τον Angel τον παραποιούν και τον παραφράζουν οι Νορδιστές σκόπιμα, οι Νορδικοί-Ιρανικοί δεν είναι Νορδικοί, μόνο ο D1 υπότυπος των Νορδικών-Ιρανικών που βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν Νορδικός.

      Η φυλετική σύνθεση της αρχαίας Ελλάδας
      http://fyletika.blogspot.com/2015/03/blog-post_16.html


      Μόνο δύο από τους σκελετούς που βρέθηκαν στις Μυκήνες ήταν αποδεδειγμένα Μυκηναίων και τρείς σίγουρα δεν ήταν Μυκηναίων, για τους υπόλοιπους υπάρχουν αμφιβολίες.

      "Με βάση το δείγμα των κελυφών των σύγχρονων
      σαλιγκαριών μόνο δύο άνδρες αποδεικνύονται σίγουροι αυτόχθονες."

      "Όσον αφορά τα αποτελέσματα της ισοτοπικής αναλογίας του στροντίου (87Sr/86Sr) υπενθυμίζεται πως στους 11 νεκρούς οι τρεις προέκυψε πως είχαν ξενική καταγωγή."

      "Για τους υπόλοιπους έξι νεκρούς που επίσης εμφανίζουν υψηλά αποτελέσματα μάλλον οφείλεται η κατανάλωση τροφών προερχόμενων από περιοχές απομακρυσμένες από την μυκηναϊκή ακρόπολη"

      "Πράγματι, μόνο δύο Μυκηναίοι, ο ένας εκ του τάφου ΙΙ και ο άλλος εκ του τάφου IV φαίνεται να είναι αυτόχθονες."

      "Πράγματι, μόνο δύο Μυκηναίοι, ο ένας εκ του τάφου ΙΙ και ο άλλος εκ του τάφου IV φαίνεται να είναι αυτόχθονες, καθώς τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους συμπίπτουν με τα αποτελέσματα των δειγμάτων των σύγχρονων σαλιγκαριών. Από τους υπόλοιπους 9 νεκρούς του Ταφικού Κύκλου Α αξίζει να αναφερθούν τα αποτελέσματα 3 από αυτούς. Πρόκειται για έναν νεκρό του τάφου ΙΙΙ και δύο του τάφου V. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους αποκλίνουν αρκετά από τα όρια που θέτουν τα δείγματα αρχαίων και σύγχρονων ζώων. Συνεπώς φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι νεκροί δεν ήταν αυτόχθονες Μυκηναίοι, αλλά άνθρωποι που στα πλαίσια της κινητικότητας που χαρακτηρίζει την εποχή, μετακινήθηκαν από αλλού προς τις Μυκήνες16."

      ΤΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΤΑΦΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Α ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ.
      http://users.uoi.gr/gramisar/prosopiko/vlaxopoulos/Bilitou_2013_web.pdf

      Διαγραφή
    3. Τον Corded δεν μπορούμε να τον ονομάσουμε Νορδικό.

      Σκουρόχρωμος Corded, ελαφρά εκδιναρισμένος κατά Coon.

      http://farm4.static.flickr.com/3414/5760473262_54975ff135.jpg

      Επίσης αυτός ο ξανθός Corded για παράδειγμα ταξινομήθηκε απο τον Coon ως Μεσογειακός(αποχρωματισμένος).

      https://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe271.jpg

      "Both metrically and morphologically this individual is seen to be fully Mediterranean;"

      https://www.theapricity.com/snpa/troeplate27.htm

      Δεν υπάρχει κάν απόδειξη ότι οι o Corded ήταν ξανθός ή Νορδικός όταν πρωτοεμφανίστηκε.

      "When they arrived into Europe they were simply "long-faced" Mediterraneans"

      "There is one cautionary remark which must be made here, and that is: there is so far no justifiable reason for assuming that the Corded people were Nordics. Their cranial type, as we know it, does approach one ore more of the forms which we know, in later times, to have been associated with blondism; but it also approaches those of the Iranian plateau and of Ur, which were probably brunet. Let us withhold judgment, therefore, upon Corded soft parts and pigmentation, and view these remains in the more scientific but less lively light of a skeletal type."

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/single/?p=993580&t=5070352

      "Generally it was a comparatively gracile short people of the Mediterranean (South Europoid) anthropological type."

      http://dienekes.blogspot.gr/2006/05/anthropological-types-of-corded-ware.html

      Διαγραφή
    4. "Δεν υπάρχει κάν απόδειξη ότι οι o Corded ήταν ξανθός ή Νορδικός όταν πρωτοεμφανίστηκε."

      Ακριβώς το αντίθετο ήταν, Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 10 Ιουλίου 2018 - 11:47 π.μ.

      Τι πιστεύουμε προσωπικά ο καθένας δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο άλλος μπορεί να δει κάποια ανοιχτοχρωμία που υπάρχει ειδικά σε νεαρές ηλικίες και να υποθέσει ότι πρόκειται για Νορδικούς οι οποίοι κατά την μελέτη του Robert Charles δεν ξεπερνούσαν στην Ελλάδα ποτέ το 5%. Επίσης υπάρχουν πολλοί ξένοι μετανάστες από τα Βαλκάνια, ειδικά γυναίκες.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 10 Ιουλίου 2018 - 1:33 μ.μ.

      Το λεξιλόγιο και η φρασεολογία σου παραπέμπουν σε περιθωριακό νέο-ναζι Νορδιστή, τύπου οπαδού του Στέφανου Γκέκα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτού του είδους την χαμηλού επιπέδου στιχομυθία.

      Αυτό που εσύ αποκαλείς "ηλιθιότητα" και "παρανοϊκές ελεύσεις από την Ανδρομέδα" προσπαθώντας να μειώσεις τα στοιχεία, είναι 1) Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Αναστασία Μπιλίτου του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, 2) Μελέτη του Βρετανού Ανθρωπολόγου Robert Charles, 3) Οι απόψεις του Αμερικάνου Ανθρωπολόγου Carleton Coon, και 4) οι απόψεις του Ουκρανού Αρχαιολόγου D.Ya. Telegin.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 10 Ιουλίου 2018 5:01 μ.μ. Η προσωπική άποψη που εξέφρασα βασιζόταν στην ανάγνωση των άρθρων του ιστολογίου και την ανάγνωση από διάφορα ανθρωπολογικά ιστολόγια. Αν αναφέρεσαι στον καθαρό Νορδικό τύπο, τότε ναι, κυμαίνεται στο 5-6% του πληθυσμού. Αλλά σε συνδυασμό με τον Νορδικό-Αλπικό και τον Νορδικό-Διναρικό το ποσοστό συνολικά κυμαίνεται πάνω από το 11%. Συνολικά πρέπει να είναι στο 12-15% του πληθυσμού κατά μέγιστον.

      Όσο για τους μετανάστες από τα Βαλκάνια, η πλειοψηφία δεν είναι ανοιχτόχρωμοι και βασικά έχουν χαμηλότερα ποσοστά ανοιχτοχρωμίας από τους Έλληνες ντόπιους.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 10 Ιουλίου 2018 - 11:01 μ.μ.

      Είπαμε το τι πιστεύει ο καθένας δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ανθρωπολογικά στοιχεία για αυτά που λες δεν υπάρχουν. Ένα ξανθός ή καστανόξανθος Αλπικός ή Διναρικός δεν είναι κατ 'ανάγκη Νορδικο-Αλπικός ή Νορδικο-Διναρικός. Η ξανθότητα δεν είναι κριτήριο Νορδικότητας.

      Όσο ποιο βόρεια πας τόσο αυξάνει η ξανθότητα. Αλβανοί, Σέρβοι, Βούλγαροι και γενικά οι Βαλκάνιοι έχουν περισσότερους ανοιχτόχρωμους από τους Έλληνες και αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο.

      https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-c5e37b0f6eeaa16d9188c97fae97ee2c-c

      https://i.pinimg.com/originals/2c/73/df/2c73df040422cd2c77e4e103fd0fa456.png

      http://www.summagallicana.it/lessico/c/Coon%20Light_Eyes_Map.JPG

      Διαγραφή
    9. Πάντως συγκρινόμενοι οι λεγόμενοι Νορδικοί-Ιρανικοί με τα Μεσογειακά κομψοτεχνήματα των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων, αγγείων κτλ μόνο Έλληνες δεν θυμίζουν οι κύριοι Νορδο-Ιρανοί.

      http://dienekes.awardspace.com/texts/greekmorphological/

      Μεσογειακοί οι Έλληνες.

      http://fyletika.blogspot.com/2014/10/blog-post_14.html
      http://fyletika.blogspot.com/2015/05/blog-post_14.html
      http://fyletika.blogspot.com/2013/08/blog-post_22.html
      http://fyletika.blogspot.com/2013/08/blog-post_15.html

      Μεσογειακοί και οι Μυκηναίοι.

      http://fyletika.blogspot.com/2014/05/blog-post_14.html
      http://fyletika.blogspot.com/2014/02/blog-post_19.html
      http://fyletika.blogspot.com/2013/05/blog-post_23.html
      http://fyletika.blogspot.com/2014/12/blog-post_27.html
      http://fyletika.blogspot.com/2014/11/blog-post_13.html

      Διαγραφή
    10. "Early anthropologists commonly believed that the Hellenes belonged principally to the Mediterranean(a) race. This was the view shared by Sergi [1] and Ripley [2]. In a more recent study of the problem of Race, John R. Baker in [5] says that later studies “do not appear to have disproved” these views."

      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_25.html

      Απάντηση σε αυτούς που μιλούν περί Ινδοευρωπαίων και άλλα αντιεπιστημονικές μπαρούφες. Κι όμως τα μασονικά ελεγχόμενα σχολικά βιβλία γράφουν ότι οι Μυκηναίοι ήρθαν από τις πεδιάδες της Ουγγαρίας και ανήκαν στην Ινδοευρωπαϊκή φυλή! Κι όλα αυτά για να μην υπερηφανευόμαστε ως Έλληνες ότι είμαστε γηγενείς και ξυπνάνε τα εθνικά αντανακλαστικά!

      Διαχειριστής Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

      http://fyletika.blogspot.com/2013/05/blog-post_23.html

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμε 11 Ιουλίου 2018 4:56 Δεν εξέφρασα προσωπική άποψη επί του θέματος. Και ποτέ δεν ανέφερα ότι η ξανθότητα είναι κριτήριο Νορδικότητας. Αν διάβαζες την απάντηση μου κατάλληλα θα έβλεπες ότι έγραψα ότι οι περισσότεροι ξανθοί Έλληνες είναι Αλπικοί. Ποτέ δεν είπα ότι ο κάθε ξανθός ή καστανόξανθος είναι Νορδικός. Για ποιο λόγο να πω τέτοιο πράγμα;

      Όσο για τους Βαλκάνιους, μόνο οι Σέρβοι είναι πιο ανοιχτόχρωμοι. Οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι έχουν τα ίδια ποσοστά ανοιχτοχρωμίας, που όπως αυτή των Ελλήνων, και κυμαίνονται στο 30% για τα ανοιχτά μαλλιά (οποιαδήποτε απόχρωση του ξανθού μαζί με κόκκινα μαλλιά) και στο 35% για τα ανοιχτά μάτια (γαλάζια, πράσινα, hazel, ενδιάμεσες αποχρώσεις μεταξύ των τριών).

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε 11 Ιουλίου 2018 - 10:57 π.μ. ο ίδιος είπες ότι εξέφρασες προσωπική άποψη η οποία βασίζεται
      σε αυτά που διαβάζεις σε ιστολόγια. Αν δεν υποστηρίζονται και δεν βασίζονται αυτά που λέει κάποιος σε ανθρωπολογικές μελέτες και αποδείξεις, τις οποίες να μπορεί να τις προσκομίσει, προσωπικές απόψεις είναι και αυτό παραμένουν. Σου είπα κανένας ανθρωπολόγος δεν λέει ότι η Νορδική ανάμιξη στην Ελλάδα είναι 12-15%.

      Εδώ λες ότι οι Νορδικοί είναι 12-15%.

      "Συμπεραίνοντας, προσωπικά πιστεύω ότι οι Νορδικοί πρέπει να κυμαίνονται πάντα από 12-15%."

      Εδώ λες ότι οι Νορδικοί αποκλείετε να είναι κάτω από 9%.

      "οι Νορδικοί αποκλείεται να είναι κάτω από 9%".

      Και βεβαίως είπες ότι οι ξανθοί Αλπικοί και Διναρικοί είναι Νορδοειδείς.

      "Ο Νορδικός-Αλπικός τύπος από μόνος του μπορεί να είναι 7% και σε συνδυασμό με τον Νορδικό-Διναρικό"

      "Αλλά σε συνδυασμό με τον Νορδικό-Αλπικό και τον Νορδικό-Διναρικό το ποσοστό συνολικά κυμαίνεται πάνω από το 11%."

      Και σου επαναλαμβάνω, η ξανθότητα Αλπικών και Διναρικών δεν είναι κριτήριο Νορδικότητας(Νορδικής ανάμιξης τους).

      Όπως λένε και οι ανθρωπολόγοι, οι Νορδικοί δεν έχουν το μονοπώλιο στην ξανθότητα.

      Διαγραφή
    13. Αν θέλεις να δεις τα στατιστικά του Πουλιανού, μόνο 2% των Ελλήνων ανδρών έχει ξανθά μαλλιά(σελ. 108) και μόνο 1% των Ελληνίδων γυναικών(σελ. 112).

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Όσο και να έχει ανέβει, μιλάμε γα απειροελάχιστα ποσοστά.

      Έστειλα τα στοιχεία και από τον Carleton Coon και απο Eupedia. Οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι έχουν διπλάσια και τριπλάσια ποσοστά ανοιχτοχρωμίας και αυτό είναι φυσιολογικότατο βάση "ανθρωπογεωγραφίας"!

      Αν διαβάσεις τα στατιστικά του Πουλιανού, 21% των Ελλήνων ανδρών έχει καστανά μαλλιά και 21% των Ελληνίδων γυναικών.

      Το καστανό/καφέ δεν είναι απόχρωση του ξανθού, δημιουργείται κυρίως από τη σύνθεση Μαύρου και Κόκκινου.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%AD_(%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1)

      Απόχρωση/παραλλαγή του Μαύρου είναι κυρίως.

      Διαγραφή
    14. Μόνο στην αρχή εξέφρασα προσωπική άποψη επί του θέματος. Όσο για τις φράσεις που παράθεσες από τα σχόλια μου:

      "Ο Νορδικός-Αλπικός τύπος από μόνος του μπορεί να είναι 7% και σε συνδυασμό με τον Νορδικό-Διναρικό"


      "Αλλά σε συνδυασμό με τον Νορδικό-Αλπικό και τον Νορδικό-Διναρικό το ποσοστό συνολικά κυμαίνεται πάνω από το 11%."

      Ο Νορδικός-Αλπικός και ο Νορδικός-Διναρικός τύπος είναι υπότυποι του Νορδικού τύπου, όχι λόγω ξανθότητας, αλλά λόγω της παρουσίας χαρακτηριστικών του Νορδικού τύπου σε συνδυασμό με την παρουσία χαρακτηριστικών του Αλπικού και Διναρικού τύπου αντίστοιχα. Τα Νορδικά χαρακτηριστικά κυριαρχούν και στους δύο υπότυπους αλλά είναι αισθητή η παρουσία Αλπικών και Διναρικών χαρακτηριστικών.

      Όσο για τους ανθρωπολόγους, έχουν πει ότι η παρουσία του Νορδικού τύπου ποτέ δεν ξεπερνούσε το 12-15%, και όχι ότι είναι απειροελάχιστη όπως προσπαθείς να μου αποδείξεις, μέσω ενός μόνο ανθρωπολόγου.

      Όσο για το ποσοστό των ανοιχτών μαλλιών, εντάξει, αποδεικνύεις το πόσο ελάχιστα έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω δει ούτε έναν, είτε είναι στο Apricity, στο Zetaboards ή σε οποιοδήποτε άλλο ανθρωπολογικό φόρουμ να λέει τέτοιες ανοησίες, εκτός από ένα μέλος του Apricity, τον "Hellenas", που αμφιβάλλω αν είναι Έλληνας... Σε αυτό το ιστολόγιο έχουν αναρτηθεί άρθρα με ανθρωπολόγους όπως ο Carleton Coon και ο William Ripley όπου αναφέρoυν ότι λίγο κάτω από το 1/3 (δηλαδή λίγο κάτω από το 33,3%) έχουν ανοιχτά μαλλιά, με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 30-31%, και συγχρόνως λίγο ελάχιστα παραπάνω από το 1/3 έχει ανοιχτά μάτια, και το ποσοστό ανοιχτόχρωμων ματιών κυμαίνεται συνεπώς στο 35%, μία φιγούρα λίγο παραπάνω από το 33%, που είναι το 1/3.

      Ορίστε το άρθρο από το ιστολόγιο:
      http://fyletika.blogspot.com/2016/02/blog-post_29.html

      Να σημειωθεί ότι στην παράγραφο που αναφέρεται στον William Ripley, όπου στις τελευταίες γραμμμές παραθέτονται οι μετρήσεις των Ornstein και Weisbach, οι συγκεκριμένες μετρήσεις των προαναφερθέντων επιστημόνων είναι οι αρχικές τους μετρήσεις, και σε μεταγενέστερα έργα τις κήρυξαν λανθασμένες, και ως αποτέλεσμα μεταγενέστερων ερευνών, βρήκαν τα παραπάνω αποτελέσματα που παράθεσα. Όσο για εσένα που υποτίθεται έστειλες στοιχεία από τον Coon και την Eupedia, βάζω στοίχημα ότι παράθεσες τις πηγές χωρίς να τις διαβάσεις εκ των προτέρων.

      Όσο για τους Βούλγαρους και τους Αλβανούς, δεν θα έλεγα ότι είναι περισσότεροι ανοιχτόχρωμοι από εμάς:
      http://i.imgur.com/mUzYcFe.png
      https://unsafeharbour.files.wordpress.com/2012/02/maps-europelighteyes.jpg
      https://archive-media-0.nyafuu.org/bant/image/1520/80/1520808325013.png

      Και σοβαρά, τον Πουλιανό; Ο ίδιος άνδρας ο οποίος έβγαλε όλους σχεδόν τους Κρήτες Μεσογειακούς, όταν παρέλειψε ένα 10% Αρμενοειδών, το υψηλότερο σε όλη την ελληνική επικράτεια;

      "Το καστανό/καφέ δεν είναι απόχρωση του ξανθού, δημιουργείται κυρίως από τη σύνθεση Μαύρου και Κόκκινου.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%AD_(%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1)

      Απόχρωση/παραλλαγή του Μαύρου είναι κυρίως."

      Ξέρεις ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι βάσεις για την χρωματολογία στην ανθρωπολογία από αυτές της καθημερινής ζωής; Αυτό που παράθεσες είναι εντελώς άσχετο.

      Διαγραφή
    15. Κανένας Ανθρωπολόγος δεν δίνει 11% ποσοστό Νορδικών-Αλπικών και Νορδικών-Διναρικών στην Ελλάδα, αυτά είναι καθαρά δικές σου θεωρίες, μάλλον λόγο Νορδοπληξίας και βορειοπληξίας!

      Δεν υπάρχουν Ανθρωπολόγοι που να λένε ότι υπήρχε ή ότι υπάρχει 12-15% Νορδική ανάμιξη στους Έλληνες!

      Ο Coon αναφέρει ότι οι Έλληνες έχουν ΣΚΟΥΡΑ καστανά μαλλιά(όχι σκέτο καστανά).

      "over 80 per cent have dark brown hair, the rest have hair evenly divided between black and the lighter shades of brown. Pronounced blondism, although rare, is not unknown."

      80% των Ελλήνων έχουν σκούρα καστανά μαλλιά και οι υπόλοιποι μαύρα και με ανοιχτότερες αποχρώσεις του καστανού, επίσης το ξανθό δεν είναι τελείως σπάνιο.

      Που το είδες το λίγο λιγότερο από το 33% να λέει ότι έχουν ανοιχτά μαλλιά; Δικές σου επινοήσεις είναι αυτά! Ένα 20% λέει ότι έχουν μαύρα, ανοιχτά καστανά και λιγότερο ξανθά μαλλιά. Δηλαδή, τα 4/5 των Ελλήνων έχουν σκούρα καστανά τα οποία...

      "the implication is that the dark brown hair of the majority of Greeks is a pure brunet condition."

      Είναι καθαρώς μελαχρινής καταστάσεως.

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII14.htm

      Διαγραφή
    16. Όσο για τον William Ripley, αυτός δεν ήταν καν Ανθρωπολόγος, αλλά οικονομολόγος και Θεωρητικός Φυλετιστής, ο οποίος δεν δίνει ούτε στατιστικά για τους Έλληνες, ούτε πήγες, ούτε τίποτα και ούτε μελέτησε ποτέ τον Ελληνικό πληθυσμό.

      Ο Weisbach λέει ότι οι Έλληνες έχουν κατά 96% καστανά μαλλιά(τι άλλο από σκούρα καστανά;) και ο Ornstein κάτω από έναν στους δέκα, δηλαδή λιγότερο από το 1/10, κάτω από το 10%!

      "Ο Weisbach βρίσκει 96% με καστανά μαλλιά και ο Ornstein κάτω από έναν στους δέκα"

      http://fyletika.blogspot.com/2016/02/blog-post_29.html

      Αλλά όταν έχουμε τον Πουλιανό με την ογκώδη και λεπτομερέστατη μελέτη του για τους Έλληνες, θα καθόμαστε να ακούμε ανθρώπους που δεν είχαν δει τους Έλληνες ποτέ στην ζωή τους; Που είναι τα στατιστικά τους και η καταγραφή των ανθρωπομετρήσεων τους; Αυτό είναι σαν να ακούμε Γιατρούς του εξωτερικού να μιλάνε για Έλληνες ασθενείς Ελληνικών νοσοκομείων τους οποίους δεν έχουν δει ποτέ στην ζωή τους και να αμφισβητούμε τους Έλληνες Γιατρούς που έχουν αναλάβει την θεραπεία τους και κρατάνε όλο τους το ιστορικό.

      Αλλά πολλά μπορούμε να κάνουμε και να ισχυριστούμε όταν θέλουμε να "αποδείξουμε" κάτι άλλο από αυτό που ισχύει πραγματικά.

      Διαγραφή
    17. Όσο για τους χάρτες χρώματος ματιών που έστειλες, το χρώμα των ματιών από μόνο του δεν αποδεικνύει ανοιχτοχρωμία.

      Ο Coon αναφέρει ότι οι Βούλγαροι είναι πιο ανοιχτοί στον χρωματισμό τους από τους Έλληνες αν και γενικά και αυτοί είναι κυρίως μελαχρινοί.

      "The pigmentation of the Bulgars, while lighter than that of the Greeks, is predominantly dark."

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII15.htm

      Οι Αλβανοί είναι όντως πιό ανοιχτοχρωμοι απο τους Έλληνες και ειδικά οι Βόρειοι Αλβανοί.

      "V, Pigmentation

      The vast majority were about the same as the examiners— a pinkish white approximating von Luschan #7. The others were brunet white, in no case darker than one expects to find among Greeks or Italians."

      https://archive.org/stream/TheMountainsOfGiants/Mountains_of_Giants_djvu.txt

      "Almost all of the Ghegs are light-skinned, with the von Luschan #3 and 7 most frequently represented."

      "The head hair is usually brunet, with black or near black reaching 40 per cent, and dark to medium brown 45 per cent. Light brown or blond hair, which is almost always on the golden or slightly rufous side, accounts for the other 15 per cent."

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII13.htm

      Οι περισσότεροι βόρειοι Αλβανοί έχουν ροζέ χρώμα δέρματος το οποίο δεν το έχουν συνήθως οι Έλληνες και έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ανοιχτά καστανά μαλλιά από τους Έλληνες.

      https://telegrafi.com/wp-content/uploads/2018/03/uck-1-780x439.jpg
      https://www.intermagazin.rs/wp-content/uploads/2016/12/ovk-uck-kosovo-455.jpg
      http://k41.pbase.com/o6/27/350127/1/75763346.L65XloAU.ab3.jpg

      Διαγραφή
    18. "Όσο για το ποσοστό των ανοιχτών μαλλιών, εντάξει, αποδεικνύεις το πόσο ελάχιστα έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα."

      Δεν με ενδιαφέρουν οι "φιλοφρονήσεις" σου, κράτα τες για τον εαυτό σου. Μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των Νεοελλήνων που λένε ότι οι Έλληνες πρέπει να αναμειχθούν περισσότερο με Σλάβους και Νορδικούς από την βόρεια Ευρώπη για να γίνουν πιο Άριοι! Εκεί καταντήσαμε.

      "Ξέρεις ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι βάσεις για την χρωματολογία στην ανθρωπολογία από αυτές της καθημερινής ζωής;"

      Όχι δεν είναι διαφορετικές, το καφέ δημιουργείται κυρίως από την σύνθεση μαύρου και κόκκινου.

      "Αυτό που παράθεσες είναι εντελώς άσχετο."

      Το τι και ποιος είναι άσχετος άσε να το κρίνουν άλλοι.

      Διαγραφή
    19. Και η γνώμη του Διαχειριστή.

      "Οι Νορδικοί στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι αριθμητικά. Αν θέλετε να δείτε Νορδικούς, βάλτε ταινίες του Χόλυγουντ. Εκεί υπάρχουν πραγματικά άτομα βορειοευρωπαϊκής καταγωγής, πολλές φορές σε μίξη με Αλπικό ή Κρομανοειδές στοιχείο.

      Πιο πιθανό να αποτελούν ιδεώδες ομορφιάς στην βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχουν σε εμφανή ποσοστά και ο κόσμος τους βλέπει καθημερινά, παρά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου σχεδόν δεν υπάρχουν."

      Διαχειριστής Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

      http://fyletika.blogspot.com/2017/11/blog-post_16.html

      "Οι Νορδικοί στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι και μάλιστα λιγότεροι ακόμα και από τους Νοτιομεσογειακούς (Saharid).

      Πέρα από την κλασική παραφιλολογία περί Νορδικών, στη χώρα μας οι Νορδικοί πλησιάζουν την ανυπαρξία από πλευράς αριθμών. Συνεπώς υπάρχει ενδιαφέρον εύρεσης δειγμάτων του τύπου αυτού, καθότι δυσεύρετος εδώ.

      Προσέξτε να είναι δολιχοκεφαλικοί καθώς ξανθίζοντα μαλλιά έχουν πολλοί Διναρικοί και Βαλτικοί."

      Διαχειριστής Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

      http://fyletika.blogspot.com/2013/12/blog-post_25.html


      Σχεδός ανύπαρκτοι οι Νορδικοί και Νορδοειδείς στην Ελλάδα, λιγότεροι και απο Σαχαρικούς, ξανθίζοντα μαλλιά έχουν πολλοί Διναρικοί και Βαλτικοί...

      Διαγραφή
    20. "Κανένας Ανθρωπολόγος δεν δίνει 11% ποσοστό Νορδικών-Αλπικών και Νορδικών-Διναρικών στην Ελλάδα, αυτά είναι καθαρά δικές σου θεωρίες, μάλλον λόγο Νορδοπληξίας και βορειοπληξίας!"

      Ουαααου, ευχαριστώ για τους ψευδείς ισχυρισμούς... Πολύ γλυκό εκ μέρους σου, τι να πω....


      "Δεν υπάρχουν Ανθρωπολόγοι που να λένε ότι υπήρχε ή ότι υπάρχει 12-15% Νορδική ανάμιξη στους Έλληνες!'

      Υπάρχουν, και θα μπορούσα να σου τους παραθέσω, αλλά αμφιβάλλω αν θα έδινες πραγματική σημασία.


      Όσο για τον Coon, τον παράθεσα στο σχόλιο μου, βλέποντας ότι βασίζεσαι μονάχα στον Coon και σε κανέναν, μα κανέναν άλλο ανθρωπολόγο. Ιδού και η μεροληψία εκ μέρους σου.



      "Όσο για τον William Ripley, αυτός δεν ήταν καν Ανθρωπολόγος, αλλά οικονομολόγος και Θεωρητικός Φυλετιστής, ο οποίος δεν δίνει ούτε στατιστικά για τους Έλληνες, ούτε πήγες, ούτε τίποτα και ούτε μελέτησε ποτέ τον Ελληνικό πληθυσμό."

      Τότε πώς εξέδωσε λεπτομερή ανθρωπολογικά έργα, όπως, ξέρεις, όλοι οι ανθρωπολόγοι;



      "Ο Weisbach λέει ότι οι Έλληνες έχουν κατά 96% καστανά μαλλιά(τι άλλο από σκούρα καστανά;) και ο Ornstein κάτω από έναν στους δέκα, δηλαδή λιγότερο από το 1/10, κάτω από το 10%!"

      Καιιιιι, δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις την επισήμανση που έκανα για τις μετρήσεις που προβλήθηκαν σε αυτό το άρθρο. Οι μετρήσεις των Ornstein και Weisbach, ήταν οι αρχικές μετρήσεις τους, και σε μεταγενέστερα έργα τους, αποδείχθηκαν λανθασμένες.



      Όσο για τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους και την απόχρωση του δέρματος τους, είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο ποσοστό παρουσιάζει βορειοευρωπαϊκή απόχρωση δέρματος, που αντιστοιχεί στην σκάλα 1-7. Όμως το ποσοστό ανθρώπων στις δύο χώρες που ανήκει στην σκάλα 7-12, που αντιστοιχεί στην νοτιοευρωπαϊκή απόχρωση δέρματος είναι μεγαλύτερο και καθιστά την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να θεωρούνται νοτιοευρωπαϊκές από άποψης δέρματος. Να σημειωθεί ότι οι σκάλες 1-7 και 7-12 της κλίμακας ανήκουν στην ευρύτερη σκάλα 1-12. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα όσον αφορά τις αποχρώσεις αυτές. Συγκεκριμένα, 49% έχουν νοτιοευρωπαϊκή απόχρωση δέρματος και 43-45% έχουν την βορειοευρωπαϊκή απόχρωση. Τέλος, μόνο ένα 6% έχει ελαφρά σκούρο δέρμα (olive skin) και αυτό καθιστά την μικροσκοπική μειοψηφία.



      "Δεν με ενδιαφέρουν οι "φιλοφρονήσεις" σου, κράτα τες για τον εαυτό σου. Μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των Νεοελλήνων που λένε ότι οι Έλληνες πρέπει να αναμειχθούν περισσότερο με Σλάβους και Νορδικούς από την βόρεια Ευρώπη για να γίνουν πιο Άριοι! Εκεί καταντήσαμε."

      Οοοοκκκκκ;;;; Επειδή είπα κάτι που έχω δει πολλές φορές από διάφορους ανθρωπολόγους, που δεν είναι Νορδικιστές οι ίδιοι, και από ανθρωπολογικά φόρουμ, είμαι Νορδικιστής; Από ποτέ θέλω να αναμειχθούμε μαζικά με Σλάβους ή Βορειοευρωπαίους;;;



      "Οι Νορδικοί στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι αριθμητικά. Αν θέλετε να δείτε Νορδικούς, βάλτε ταινίες του Χόλυγουντ. Εκεί υπάρχουν πραγματικά άτομα βορειοευρωπαϊκής καταγωγής, πολλές φορές σε μίξη με Αλπικό ή Κρομανοειδές στοιχείο."

      Μιλάμε για την Ελλάδα. Από πότε εμπλέκεται το Χόλυγουντ;



      "Οι Νορδικοί στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι και μάλιστα λιγότεροι ακόμα και από τους Νοτιομεσογειακούς (Saharid)."

      Είναι ανόητος!!! Για ποιον λόγο να το πιστεύει αυτό; Όλοι, μα κυριολεκτικά όλοι, λένε το αντίθετο και φαίνεται.
      Και πίστεψε με, κανένας από το προσωπικό μου περιβάλλον έχει δει Έλληνα που να μοιάζει με αμμόνεγρο, εκτός αν είναι προϊόν επιμειξίας!
      Επίσης θέλεις να μου πεις ότι αυτό:
      http://i59.tinypic.com/2e1ykh1.jpg
      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/gl-saharid.jpg
      http://img.photobucket.com/albums/v133/evan1211/Saharidpossibilities.jpg
      είναι πιο συνηθισμένο, όταν κυριολεκτικά δεν μπορείς μετά βίας να αντικρίσεις έναν Έλληνα που να μοιάζει έτσι; Έλεος!

      Διαγραφή
    21. "Ουαααου, ευχαριστώ για τους ψευδείς ισχυρισμούς... Πολύ γλυκό εκ μέρους σου, τι να πω...."

      "Υπάρχουν, και θα μπορούσα να σου τους παραθέσω, αλλά αμφιβάλλω αν θα έδινες πραγματική σημασία."

      Ψευδείς ισχυρισμοί είναι αυτά που λέω εγώ και για τα οποία στέλνω αποδείξεις ή αυτά που εσύ βγάζεις
      από το μυαλό σου τα οποία είναι αναπόδεικτα και δεν έχεις απολύτως καμία απόδειξη για να τα υποστηρίξεις;

      "Όσο για τον Coon, τον παράθεσα στο σχόλιο μου, βλέποντας ότι βασίζεσαι μονάχα στον Coon και σε κανέναν, μα κανέναν άλλο ανθρωπολόγο. Ιδού και η μεροληψία εκ μέρους σου."

      Έστειλα στοιχεία και από Robert Charles, Πουλιανό, Angel κτλ. Ποια μεροληψία, εγώ μιλάω με στοιχεία.

      "Τότε πώς εξέδωσε λεπτομερή ανθρωπολογικά έργα, όπως, ξέρεις, όλοι οι ανθρωπολόγοι;"

      Εδώ μπορείς να δεις ότι δεν ήταν Ανθρωπολόγος.

      William Zebina Ripley was an American economist and racial theorist.

      https://en.wikipedia.org/wiki/William_Z._Ripley

      Δεν ήταν Ανθρωπολόγος.

      "Καιιιιι, δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις την επισήμανση που έκανα για τις μετρήσεις που προβλήθηκαν σε αυτό το άρθρο. Οι μετρήσεις των Ornstein και Weisbach, ήταν οι αρχικές μετρήσεις τους, και σε μεταγενέστερα έργα τους, αποδείχθηκαν λανθασμένες."

      Από ποιους αποδείχθηκαν λανθασμένες;

      Διαγραφή
    22. Για τους Αλβανούς και τους Βουλγάρους.

      Έλληνες Άνδρες, κλίμακα Φίσσερ.

      Το #7 είναι μόνο 7,68%,

      Ενώ οι πιο πολλοί βόρειοι Αλβανοί έχουν ροζέ #7.

      "The vast majority were about the same as the examiners— a pinkish white approximating von Luschan #7."

      Ενώ το #3 των βορείων Αλβανών δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.

      "Almost all of the Ghegs are light-skinned, with the von Luschan #3 and 7 most frequently represented."

      Βούλγαροι

      Στο ανοιχτό οι Έλληνες έχουν 23,37% και οι Βούλγαροι 31,76%. Έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό ο οποίος έχει ανοιχτό δέρμα από τους Έλληνες και έχουμε και την μαρτυρία του Сoon ότι οι Βούλγαροι είναι πιο ανοιχτοί από εμάς.

      Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχουν όλοι οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι πιο ανοιχτό δέρμα από τους Έλληνες αλλά έχουν περισσότερο πληθυσμό που έχει πιο ανοιχτό δέρμα από τους Έλληνες, ειδικά οι βόρειοι Αλβανοί δεν συγκρίνονται καν με τους Έλληνες.

      Δες και τα ποσοστά.

      Σελίδες 108-109 για Έλληνες και Βουλγάρους.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Διαγραφή
    23. Όσων αφορά τον διαχειριστή, ότι υπερβάλει σε διάφορα σχόλια και αναρτήσεις είναι γνωστό, αλλά
      από την άλλη έχει απόλυτο δίκιο να λέει ότι οι Νορδικοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι αριθμητικά στην Ελλάδα. Να βγάζουμε τον κάθε ξανθό ή ξανθοκάστανο Μεσογειακό για Νορδικό και τον κάθε ξανθό Αλπικό, Βαλτικό και Διναρικό ως Νορδεοειδή είναι λάθος.΄

      Επίσης θέλω να μου πεις εάν βλέπεις διαφορές ανάμεσα σε αυτόν τον ανοιχτό Μεσογειακό.

      http://i.imgur.com/5AiFsEz.jpg
      http://www.staikoschristos.gr/blog/wp-content/uploads/2009/09/christos.jpg

      Και σε αυτήν την μελαχρινή Νορδική.

      https://78.media.tumblr.com/34658cf6234259fa1d250c1889b91eca/tumblr_p41q9qStiF1uzjccio1_500.jpg
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Courteney_Cox_%2710_PaleyFest.jpg/434px-Courteney_Cox_%2710_PaleyFest.jpg

      Διαγραφή
    24. "Από ποιους αποδείχθηκαν λανθασμένες;"
      Από τους ίδιο τον Ornstein. Σοβαρά γιατί δεν κάθεσαι να κοιτάξεις μεταγενέστερα έργα του; Υπάρχουν στο ίντερνετ ξέρεις...


      "Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχουν όλοι οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι πιο ανοιχτό δέρμα από τους Έλληνες αλλά έχουν περισσότερο πληθυσμό που έχει πιο ανοιχτό δέρμα από τους Έλληνες, ειδικά οι βόρειοι Αλβανοί δεν συγκρίνονται καν με τους Έλληνες."

      Έχω δει Αλβανούς από την βόρεια Αλβανία... Η πλειοψηφία δεν είναι πολύ ανοιχτοί από άποψη δέρματος ούτε ματιών ή μαλλιών... Και έμενα στο κέντρο παλιά μέχρι τα 7 μου... Υπήρχαν πολλοί Αλβανοί από τα βόρεια της χώρας... Πίστεψε με δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στις υποτιθέμενες περιγραφές σου...

      Το ίδιο και για τους Έλληνες... Στο βόρειο μισό της Ελλάδας, ειδικά στην Μακεδονία, εξαιρούμενους τους Πόντιους, οι περισσότεροι έχουν πολύ ανοιχτό δέρμα. Και αυτό είναι εύκολα διακριτό. Όσο για την νότια Ελλάδα, η πλειοψηφία έχει κανονικό νοτιοευρωπαϊκό δέρμα, αλλά υπάρχει μία σημαντική μειοψηφία που έχει ανοιχτό δέρμα.



      "Όσων αφορά τον διαχειριστή, ότι υπερβάλει σε διάφορα σχόλια και αναρτήσεις είναι γνωστό, αλλά
      από την άλλη έχει απόλυτο δίκιο να λέει ότι οι Νορδικοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι αριθμητικά στην Ελλάδα. Να βγάζουμε τον κάθε ξανθό ή ξανθοκάστανο Μεσογειακό για Νορδικό και τον κάθε ξανθό Αλπικό, Βαλτικό και Διναρικό ως Νορδεοειδή είναι λάθος."

      Συγγνώμη, δηλαδή οι Σαχάριοι, ένας φυλετικός τύπος, που πραγματικά είναι κάτω από το 1% του πληθυσμού, είναι πιο συχνός από το Νορδικό; Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά βλακεία...
      Συγγνώμη που θα σκάσω την φούσκα σου, αλλά όλοι μας έχουμε δει τουλάχιστον, μα τουλάχιστον πέντε με έξι άτομα Νορδικής επίδρασης. Και όταν εννοώ Νορδικά, μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο ξανθότητα. Εννοώ κυρίως με τα χαρακτηριστικά τους: δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία, λεπτορρινία, εξωμορφικοί κλπ.


      Όσο για το κομμάτι: "Να βγάζουμε τον κάθε ξανθό ή ξανθοκάστανο Μεσογειακό για Νορδικό και τον κάθε ξανθό Αλπικό, Βαλτικό και Διναρικό ως Νορδεοειδή είναι λάθος", μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο την ξανθότητα κάποιων τύπων. Εγώ λέω ότι ένα συγκεκριμένο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού ανήκει σε αυτόν τον φυλετικό τύπο μαζί και με επιμειξίες με άλλους τύπους, επειδή παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά του φυλετικού αυτού τύπου, όπως τα ανέφερα παραπάνω και τα ξέρεις και εσύ. Για αυτό, μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο την ξανθότητα κάποιων Αλπικών κλπ.

      "Επίσης θέλω να μου πεις εάν βλέπεις διαφορές ανάμεσα σε αυτόν τον ανοιχτό Μεσογειακό.

      http://i.imgur.com/5AiFsEz.jpg
      http://www.staikoschristos.gr/blog/wp-content/uploads/2009/09/christos.jpg

      Και σε αυτήν την μελαχρινή Νορδική.

      https://78.media.tumblr.com/34658cf6234259fa1d250c1889b91eca/tumblr_p41q9qStiF1uzjccio1_500.jpg
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Courteney_Cox_%2710_PaleyFest.jpg/434px-Courteney_Cox_%2710_PaleyFest.jpg"

      Και οι δύο τους είναι Νορδικοί-Αλπικοί. Ο πρώτος κιόλας ήταν ένας από τους οποίους αναρτήθηκαν στο άρθρο που μου έστειλες πριν.

      Διαγραφή
    25. Ταγματασφαλίτηϟϟ16 Ιουλίου 2018 στις 7:34 μ.μ.

      Καμία σχέση η ταξινόμησή σου!

      Ο πρώτος είναι αλπικός-pontid(τίποτα το νορδικό).

      Η δεύτερη Ατλαντοειδής με αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    26. "Από τους ίδιο τον Ornstein. Σοβαρά γιατί δεν κάθεσαι να κοιτάξεις μεταγενέστερα έργα του; Υπάρχουν στο ίντερνετ ξέρεις..."

      Ούτε ο Ornstein ήταν Ανθρωπολόγος αλλά απλά γιατρός.

      Bernhard Ornstein (* 2. Mai 1809 in Schöningen; † 13. Februar 1896 in Athen) war ein deutscher Mediziner.

      https://de.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Ornstein

      Διαγραφή
    27. "Έχω δει Αλβανούς από την βόρεια Αλβανία... Η πλειοψηφία δεν είναι πολύ ανοιχτοί από άποψη δέρματος ούτε ματιών ή μαλλιών... Και έμενα στο κέντρο παλιά μέχρι τα 7 μου... Υπήρχαν πολλοί Αλβανοί από τα βόρεια της χώρας... Πίστεψε με δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στις υποτιθέμενες περιγραφές σου..."

      Οι περιγραφές δεν είναι ούτε δικές μου ούτε υποτιθέμενες δικές μου, αλλά του Сoon και του Πουλιανού, εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις.

      "Το ίδιο και για τους Έλληνες... Στο βόρειο μισό της Ελλάδας, ειδικά στην Μακεδονία, εξαιρούμενους τους Πόντιους, οι περισσότεροι έχουν πολύ ανοιχτό δέρμα. Και αυτό είναι εύκολα διακριτό. Όσο για την νότια Ελλάδα, η πλειοψηφία έχει κανονικό νοτιοευρωπαϊκό δέρμα, αλλά υπάρχει μία σημαντική μειοψηφία που έχει ανοιχτό δέρμα."

      Μακεδονία

      Χρώμα δέρματος Ανδρών.

      Πολύ ανοιχτό 2,30%

      Ανοιχτό 10,30%

      Βουλγαρία

      Πολύ ανοιχτό 7,27%

      Ανοιχτό 31,76%

      Μακεδονία

      Χρώμα δέρματος Γυναικών.

      Ανοιχτό 2,80%

      Βουλγαρία

      Ανοιχτό 11,03%

      Ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνονται οι Βούλγαροι με τους Μακεδόνες.

      Όσο για τους Αλβανούς, το #3 και #7 που έχουν οι Βόρειοι Αλβανοί δεν υπάρχει καν στις Μακεδόνισσες και στους Μακεδόνες άνδρες είναι μόνο 2,30%.

      Σελίδες 108-109 και 112 για Έλληνες και Βουλγάρους.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9


      Και πάλι δεν συγκρίνονται Αλβανοί και Βούλγαροι με τους Μακεδόνες, είναι πιο ανοιχτόχρωμοι αυτοί.

      Το τι λες εσύ είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    28. "Συγγνώμη που θα σκάσω την φούσκα σου, αλλά όλοι μας έχουμε δει τουλάχιστον, μα τουλάχιστον πέντε με έξι άτομα Νορδικής επίδρασης. Και όταν εννοώ Νορδικά, μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο ξανθότητα. Εννοώ κυρίως με τα χαρακτηριστικά τους: δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία, λεπτορρινία, εξωμορφικοί κλπ."

      Η φούσκα είναι δική σου υπόθεση που τσουβαλιάζεις τους πάντες ως Νορδικούς και ως έχοντες Νορδική πρόσμιξη. Μπερδεύεις τους ανοιχτόχρωμους και ξανθούς Μεσογειακούς(Pontid Med) με τους Νορδικούς, αυτό είναι όλο.

      "μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο την ξανθότητα κάποιων τύπων. Εγώ λέω ότι ένα συγκεκριμένο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού ανήκει σε αυτόν τον φυλετικό τύπο μαζί και με επιμειξίες με άλλους τύπους, επειδή παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά του φυλετικού αυτού τύπου, όπως τα ανέφερα παραπάνω και τα ξέρεις και εσύ. Για αυτό, μην επιμένεις ότι εννοώ μόνο την ξανθότητα κάποιων Αλπικών κλπ."

      Το κακό είναι ότι αυτά τα υποστηρίζεις εσύ χωρίς καμία απολύτως ανθρωπολογική απόδειξη. Σου έστειλα τόσους Ανθρωπολόγους, τι λέει ο διαχειριστής κτλ, αλλά εσύ τα δικά σου.

      "Και οι δύο τους είναι Νορδικοί-Αλπικοί. Ο πρώτος κιόλας ήταν ένας από τους οποίους αναρτήθηκαν στο άρθρο που μου έστειλες πριν."

      Κοίτα, ο καθένας λέει ότι θέλει. Ο πρώτος είναι αποχρωματισμένος Μεσογειακός(Pontid Med) και δεν έχει τίποτα το Αλπικό και τίποτα το Νορδικό και η δεύτερη είναι μελαχρινή Νορδική χωρίς καμία Αλπική επίδραση. Από αυτά φαίνεται ότι βγάζεις τους πάντες ως έχοντες Νορδική επίδραση ανεβάζοντας έτσι την Νορδική πρόσμιξη στους πάντες και τα πάντα.

      Δεν έχεις ανθρωπολογικές αποδείξεις να υποστηρίξεις αυτά που λες πάρα μόνο την προσωπική σου άποψη, οπότε είναι ανέφελο να το συζητάμε.

      Διαγραφή
    29. "Η φούσκα είναι δική σου υπόθεση που τσουβαλιάζεις τους πάντες ως Νορδικούς και ως έχοντες Νορδική πρόσμιξη. Μπερδεύεις τους ανοιχτόχρωμους και ξανθούς Μεσογειακούς(Pontid Med) με τους Νορδικούς, αυτό είναι όλο."
      Δεν μπερδεύω βάση ξανθότητας... Είναι Νορδικοί ορισμένων βάσει ορισμένων χαρακτηριστικών που εμφανίζονται στον Νορδικό τύπο.

      "Το κακό είναι ότι αυτά τα υποστηρίζεις εσύ χωρίς καμία απολύτως ανθρωπολογική απόδειξη. Σου έστειλα τόσους Ανθρωπολόγους, τι λέει ο διαχειριστής κτλ, αλλά εσύ τα δικά σου."

      Αν σου πω τους ανθρωπολόγους τους οποίους παραθέτω, θα πεις ότι παραφράζονται από τους Νορδιστές, όπως έκανες με τον άλλο ανώνυμο που παράθετε τον Angel, ο οποίος σύμφωνα με εσένα παραφράζεται από τους Νορδιστές, κάτι που δεν αλήθεια, καθώς σε πολλά ανθρωπολογικά φόρουμ που υπάρχουν κάποιοι Νορδιστές, δεν παραθέτουν τον Angel ούτε κατά διάνοια. Βασικά, δεν συμβιβάζονται καν με τα έργα του.
      Το νόημα είναι ότι κάθε φορά που θα παρουσιάζουμε δεδομένα από κάποιον ανθρωπολόγο για τον Νορδικό τύπο, θα λες συνέχεια ότι δεν είναι ανθρωπολόγος, όπως με τον Ripley, τον Ornstein κ.ά., παρά το γεγονός ότι και οι δύο τους εξέδωσαν επαρκή ανθρωπολογικά έργα.



      "Μακεδονία

      Χρώμα δέρματος Ανδρών.

      Πολύ ανοιχτό 2,30%

      Ανοιχτό 10,30%

      Βουλγαρία

      Πολύ ανοιχτό 7,27%

      Ανοιχτό 31,76%

      Μακεδονία

      Χρώμα δέρματος Γυναικών.

      Ανοιχτό 2,80%

      Βουλγαρία

      Ανοιχτό 11,03%

      Ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνονται οι Βούλγαροι με τους Μακεδόνες."

      Εμμμμ, να σε ρωτήσω; Έχεις πάει ποτέ Μακεδονία ή Βόρεια Ελλάδα ή έχεις κάποιον συγγενή σου ή γνωστό σου από εκεί; Επίσης, έχει δει ποτέ Αλβανό ή Βούλγαρο; Αυτά τα νούμερα που παρουσιάζεις είναι πολύ απόμακρα. Γιατί οι Έλληνες που μένουν στην Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο ανοιχτοί από ότι τα δεδομένα του Πουλιανού.


      Bernhard Ornstein (* 2. Mai 1809 in Schöningen; † 13. Februar 1896 in Athen) war ein deutscher Mediziner.

      Μπορεί να ήταν κατά βάση γιατρός, αλλά εξέδωσε επαρκές ανθρωπολογικό έργο κατά την διάρκεια της ζωής του. Επειδή το επίσημο επάγγελμα του ήταν ιατρός, τον εμπόδισε να εξεδώσει τα έργα του;


      "Δεν έχεις ανθρωπολογικές αποδείξεις να υποστηρίξεις αυτά που λες πάρα μόνο την προσωπική σου άποψη, οπότε είναι ανέφελο να το συζητάμε."

      Δεν είναι το ότι δεν έχω ανθρωπολογικές αποδείξεις, αλλά το γεγονός ότι κάθε απόδειξη που θα σου στείλω, θα θεωρήσεις ότι οι επιστημόνες και αυτοί που τις παραθέτουν είναι Νορδικιστές, ότι τα γεγονότα που παρουσιάζω είναι εντελώς λανθασμένα κλπ...
      Και εσύ μου παραθέτεις μόνο μία σελίδα από ένα βιβλίο του Πουλιανού κατά βάση. Μετά έχεις σε πολύ λίγες λεπτομέρειες τον Coon. Με άλλα λόγια έχεις δύο μόνο επιστήμονες που υποστηρίζουν τις απόψεις σου. Εγώ έχω πολλούς ανθρωπολόγους από την άλλη που λένε ότι οι Νορδικοί και καθαροί και με επιμειξίες καθιστούν διψήφιο ποσσοτό, αλλά ειλικρινά θα καλέσεις τους επιστήμονες αυτούς και αυτούς που τις παραθέτουν ως Νορδικιστές, και κανένας δεν έχει όρεξη.

      Κλείνοντας με αυτό, ας μην συνεχίσουμε άλλο τούτη την συζήτηση.

      Διαγραφή
    30. "Δεν μπερδεύω βάση ξανθότητας... Είναι Νορδικοί ορισμένων βάσει ορισμένων χαρακτηριστικών που εμφανίζονται στον Νορδικό τύπο."

      Εσύ το λες αυτό χωρίς να χρησιμοποιείς στοιχεία από κανέναν ανθρωπολόγο για να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς σου. Επίσης το ότι βγάζεις εσύ τους πάντες Νορδικούς είναι πασιφανές από τις τελευταίες ταξινομήσεις που έκανες.

      "Αν σου πω τους ανθρωπολόγους τους οποίους παραθέτω, θα πεις ότι παραφράζονται από τους Νορδιστές, όπως έκανες με τον άλλο ανώνυμο που παράθετε τον Angel, ο οποίος σύμφωνα με εσένα παραφράζεται από τους Νορδιστές, κάτι που δεν αλήθεια,"

      Βεβαίως και τον παραφράζουν, εδώ βγαίνουν πολλοί Νορδιστές και μιλάνε για 27% Νορδικούς στην αρχαία Ελλάδα επειδή ο Angel χρησιμοποιεί την τυπολογία "Νορδικοί-Ιρανικοί" κυρίως για κάποιους Ιρανικούς και Μεσογειακούς.

      "καθώς σε πολλά ανθρωπολογικά φόρουμ που υπάρχουν κάποιοι Νορδιστές, δεν παραθέτουν τον Angel ούτε κατά διάνοια. Βασικά, δεν συμβιβάζονται καν με τα έργα του."

      Δεν είναι όλοι οι Νορδιστές χαζοί να το κάνουν.

      Εδώ το Νορδιστικό "ΑΡΜΑ" παραθέτει τον Νορδιστή Karl Earlson που έγραφε ότι οι Νορδικοί-Ιρανικοί ήταν Νορδικοί και ήταν το 27% των αρχαίων Ελλήνων.

      "We may note that Angel (1944), calculated that during the Classical period of Greek history (650-150 BC), 27% of the Greek population had been predominantly Nordic in type."

      Nordic Hellas
      http://www.armahellas.com/?p=120

      Ο οποίος έχει αντικρουστεί από τον Dienekes.

      Against Karl Earlson’s "Nordic Hellas"
      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Το ότι το αρνήσε δείχνει και τους δικού σου σκοπούς.

      Διαγραφή
    31. "Το νόημα είναι ότι κάθε φορά που θα παρουσιάζουμε δεδομένα από κάποιον ανθρωπολόγο για τον Νορδικό τύπο, θα λες συνέχεια ότι δεν είναι ανθρωπολόγος, όπως με τον Ripley, τον Ornstein κ.ά., παρά το γεγονός ότι και οι δύο τους εξέδωσαν επαρκή ανθρωπολογικά έργα."

      Νόημα από μη-ανθρωπολόγους Νορδιστές και Γερμανούς δεν βγαίνει. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο Νορδισμός είχε επηρεάσει πολλούς και ανθρωπολόγους και μη-ανθρωπολόγους.

      "Εμμμμ, να σε ρωτήσω; Έχεις πάει ποτέ Μακεδονία ή Βόρεια Ελλάδα ή έχεις κάποιον συγγενή σου ή γνωστό σου από εκεί; Επίσης, έχει δει ποτέ Αλβανό ή Βούλγαρο; Αυτά τα νούμερα που παρουσιάζεις είναι πολύ απόμακρα. Γιατί οι Έλληνες που μένουν στην Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο ανοιχτοί από ότι τα δεδομένα του Πουλιανού."

      Μπορείς να αμφισβητείς τον Πουλιανό όσο θέλεις, άλλωστε δεν είσαι και ο μόνος. Αλλά άλλο να δίνει ανθρωπομετρήσεις ένας Ανθρωπολόγος και άλλο Νορδιστές Φυλετικοί Θεωριτιστές και απλοί Γερμανοί γιατροί που δεν κατέχουν την επιστήμη και την στατιστικολογία, άσε που δεν είναι αμερόληπτοι.

      "Μπορεί να ήταν κατά βάση γιατρός, αλλά εξέδωσε επαρκές ανθρωπολογικό έργο κατά την διάρκεια της ζωής του. Επειδή το επίσημο επάγγελμα του ήταν ιατρός, τον εμπόδισε να εξεδώσει τα έργα του;"

      Και τσαγκάρηδες μπορούν να εξεδώσουν ανθρωπολογικά έργα.

      "Δεν είναι το ότι δεν έχω ανθρωπολογικές αποδείξεις, αλλά το γεγονός ότι κάθε απόδειξη που θα σου στείλω, θα θεωρήσεις ότι οι επιστημόνες και αυτοί που τις παραθέτουν είναι Νορδικιστές, ότι τα γεγονότα που παρουσιάζω είναι εντελώς λανθασμένα κλπ..."

      Αφού έχεις γιατί δεν τις στέλνεις και μας λες συνέχεια τι νομίζεις εσύ. Το ότι ο Νορδισμός παραφράζει τα πάντα είναι γνωστό και επίσης ότι ο Νορδισμός είχε επηρεάσει πολλούς βόρειους Ευρωπαίους, Ανθρωπολόγους και μη.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_race

      Διαγραφή
    32. "Και εσύ μου παραθέτεις μόνο μία σελίδα από ένα βιβλίο του Πουλιανού κατά βάση. Μετά έχεις σε πολύ λίγες λεπτομέρειες τον Coon. Με άλλα λόγια έχεις δύο μόνο επιστήμονες που υποστηρίζουν τις απόψεις σου.

      Τι παραθέτω εγώ το είπαμε, τον Ανθρωπολόγο Robert Charles, τον Ανθρωπολόγο John Lawrence Angel, τον Ανθρωπολόγο Carleton Coon και τον Ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό. Αυτοί δεν είναι δύο αλλά τέσσερις Ανθρωπολόγοι!

      "Εγώ έχω πολλούς ανθρωπολόγους από την άλλη που λένε ότι οι Νορδικοί και καθαροί και με επιμειξίες καθιστούν διψήφιο ποσσοτό, αλλά ειλικρινά θα καλέσεις τους επιστήμονες αυτούς και αυτούς που τις παραθέτουν ως Νορδικιστές, και κανένας δεν έχει όρεξη."

      Το είπαμε, δεν έχεις κανέναν, δεν έχεις στείλει κανέναν, απλώς εκθειάζεις και αναφέρεις τον άλλο παραπάνω που παραφράζει τον Angel όπως κάνει ο νέο-νορδιστής Karl Earlson και ο Στέφανος Γκέκας του Άρματος.

      Όταν βρεις κάποιον που να μιλάει για διψήφιο αριθμό Νορδικών και Νορδοειδών στην Ελλάδα τα ξαναλέμε.

      Επίσης το ότι ο Ripley που αναφέρεις συνέχεια ήταν Νορδιστής είναι γνωστό.

      Nordicism (a belief in the inherent superiority of the ‘Nordic’ or Anglo-Saxon race) was a closely related expression of this racial/religious bias that became popular in Continental Europe in the latter part of the 19th Century, particularly in anthropology circles (Hannaford, 1996). It was eagerly imported to America (eg. Ripley, 1899) and further developed there (eg. Grant, 1916), before reaching its ultimate expression in Nazi Germany under the alias of “Aryanism” (Adams, 1990; Black, 2003).

      http://eugenicsarchive.ca/discover/connections/53d82b204c879d0000000001

      Και ο Bernhard Ornstein ήταν Γερμανός Γιατρός ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα επί Βαυαροκρατίας. Τι άλλο να πούμε...

      Εγώ ούτε παραθέτω, ούτε αναφέρομαι σε Μεντιτερανιστές και μη-ανθρωπολόγους.

      Διαγραφή
    33. "Βεβαίως και τον παραφράζουν, εδώ βγαίνουν πολλοί Νορδιστές και μιλάνε για 27% Νορδικούς στην αρχαία Ελλάδα επειδή ο Angel χρησιμοποιεί την τυπολογία "Νορδικοί-Ιρανικοί" κυρίως για κάποιους Ιρανικούς και Μεσογειακούς."

      Πολλοί λίγοι από τους Νορδιστές τον παραφράζουν. Αφού εδώ οι περισσσότεροι Νορδιστές δεν θεωρούν τον Νορδικό-Ιρανικό τύπο ως Νορδικό τύπο εξ'αρχής! Και αυτό το 27% ήταν απλά μία εκτίμηση, που ήταν λανθασμένη και εγώ δεν την υποστηρίζω, αλλά εσύ προσπαθείς να με Νορδικιστή από το τίποτα! Δεν υποστηρίζω τον Νορδικισμό! Τελεία και παύλα!!!



      "Ο οποίος έχει αντικρουστεί από τον Dienekes."

      Αυτό το ιστολόγιο δεν θεωρείται και από τους περισσότερους Μεντιτερανιστές αξιόπιστο. Τι υπονοείς;



      "Νόημα από μη-ανθρωπολόγους Νορδιστές και Γερμανούς δεν βγαίνει. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο Νορδισμός είχε επηρεάσει πολλούς και ανθρωπολόγους και μη-ανθρωπολόγους."

      Δηλαδή ο Pittard, ο Deniker, ο Roland Dixon, ο Haddon, o Robert Bennet Bean, ο Czekanowski κ.ά. που δεν ήταν Νορδιστές και εξέδωσαν λεπτομερέστατα ανθρωπολογικά έργα, στα οποία είπαν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Μεσογειακοί και Αλπικοί, οι οποίοι συχνά είναι σε επιμειξίες μεταξύ τους, σχηματίζοντας τον Αλπικομεσογειακό τύπο, που είναι απόλυτα φυσιολογικό, είναι και αυτοί αναξιόπιστοι; Μετά είπαν ότι οι Διναρικοί και οι Κρομανοειδείς συνιστούν σημαντικό μέρος του πληθυσμού και συνδυάζονται με τους Αλπικούς και τους Μεσογειακούς συχνά (Μεσογειακοί-Κρομανοειδείς, Διναρομεσογειακοί, Διναροκρομανοειδείς). Οι Κρομανοειδείς στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να βρεθούν σε επιμειξίες με άλλους τύπους και δεν βρίσκεται συχνά καθαρός. Τέλος, αναφέρουν ότι βρίσκονται λίγοι Νορδικοί, αλλά δεν είναι σπάνιοι. Οι τελευταίοι, καθιστούν μονοψήφιο αριθμό σε καθαρή μορφή αλλά σε επιμειξίες με άλλους φυλετικούς τύπους όπως οι Αλπικοί(Νορδικοί-Αλπικοί, Νορδικοί-Διναρικοί και Νορδικοί-Κρομανοειδείς) φθάνουν διψήφιο αριθμό. Και όλα αυτά είναι ευρήματά τους. Αν τους αποκαλέσεις Νορδιστές, μόνο και μόνο, για τα αποτελέσματα που βρήκαν για τον Νορδικό τύπο στην Ελλάδα και αποκλείσεις τα ευρήματά τους για τον Μεσογειακό, Αλπικό, Διναρικό και Κρομανοειδή τύπο που είναι απολύτως φυσιολογικά, μόνο και μόνο επαναλαμβάνω, επειδή είπαν ότι μπορεί ο Νορδικός τύπος να είναι διψήφιος με επιμειξίες με άλλους τύπους με τους οποίους μπορεί να σχηματίσει και υπότυπους του Νορδικού τύπου οι οποίοι υπότυποι μπορεί να ανήκουν στον Αλπικό, Διναρικό κ.ά., τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Επί παραδείγματι ο Νορδικός-Αλπικός τύπος είναι υπότυπος και του Νορδικού και ταυτοχρόνως και του Αλπικού τύπου.


      "Μπορείς να αμφισβητείς τον Πουλιανό όσο θέλεις, άλλωστε δεν είσαι και ο μόνος. Αλλά άλλο να δίνει ανθρωπομετρήσεις ένας Ανθρωπολόγος και άλλο Νορδιστές Φυλετικοί Θεωριτιστές και απλοί Γερμανοί γιατροί που δεν κατέχουν την επιστήμη και την στατιστικολογία, άσε που δεν είναι αμερόληπτοι."

      Δεν παραθέτω κατά βάση από Γερμανούς, αλλά από Βρετανούς, Αμερικανούς και Ελβετούς ανθρωπολόγους, αλλά ναι, βγάλε με Νορδικιστή χωρίς ουσιαστικό λόγο.


      "Και τσαγκάρηδες μπορούν να εξεδώσουν ανθρωπολογικά έργα."

      Από την στιγμή που ο Ornstein και ο Ripley αφοσίωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην ανθρωπολογία και εξέδωσαν λεπτομερή έργα, γιατί να μην ληφθούν υπ'όψη; Επίσης, μπορεί να μην αφοσίωσαν όλη τη ζωή τους στην ανθρωπολογία όπως άλλοι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ασχολούνταν περισσότερο απ'ότι με το κανονικό τους επάγγελμα.


      Διαγραφή
    34. "Αφού έχεις γιατί δεν τις στέλνεις και μας λες συνέχεια τι νομίζεις εσύ. Το ότι ο Νορδισμός παραφράζει τα πάντα είναι γνωστό και επίσης ότι ο Νορδισμός είχε επηρεάσει πολλούς βόρειους Ευρωπαίους, Ανθρωπολόγους και μη."

      Ποιος σου είπε ότι το να αντιγράφεις ξερά ολόκληρα κατεβατά κείμενα και παραγράφους αποδεικνύει ότι έχεις κάποιο νόημα; Γιατί, το να διαβάζεις και να κατανοείς πραγματικά τις πηγές που διαβάζεις και παραθέτεις, δεν είναι καλύτερο; Λοιπόν όχι, δεν στέλνω ξεροκατεβατά κειμένα από το Διαδίκτυο, επειδή έχω διαβάσει και κατανοήσει αξιοπρεπώς τις πηγές οι οποίες χρειάζονται για την διαμόρφωση της άποψής μου πάνω σε επιστημονικά θέματα. Και ο καθένας, πριν διατυπώσει την άποψή του σε ένα συγκεκριμένο θέμα, χρειάζεται να διαβάσει και να κατανοήσει εκ βάθους τις πηγές που παραθέτει. Το να στέλνει κάποιος ξερά ορισμένους πίνακες και παραγράφους ξερά, υποδεικνύει ότι δεν αφοσιώθηκε δι'όλου στην κατανόηση των πηγών αυτών. Και σε αυτήν την ομάδα, συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ, καθώς μου στέλνεις ξανά και ξανά και επιλεκτικά, ορισμένες πηγές χωρίς να τις εξηγείς.




      "Τι παραθέτω εγώ το είπαμε, τον Ανθρωπολόγο Robert Charles, τον Ανθρωπολόγο John Lawrence Angel, τον Ανθρωπολόγο Carleton Coon και τον Ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό. Αυτοί δεν είναι δύο αλλά τέσσερις Ανθρωπολόγοι!"

      Οι δύο από αυτούς τους τέσσερις ανθρωπολόγους, ο Charles και ο Angel συγκεκριμένα, παρατέθηκαν από τον άλλο ανώνυμο. Και όταν αυτός τους παράθεσε, τους αποκήρυξες λέγοντας πρώτα ότι "παραφράζονται από τους Νορδικιστές και μετέπειτα, αποκάλεσες τις πηγές ως αναξιόπιστες. Αλλά όταν βρήκες ορισμένα σημεία που ταίριαζαν με τις απόψεις σου, ξαφνικά είπες ότι είναι αξιόπιστοι. Σου έχω μία ερώτηση: Είναι τελικά αξιόπιστοι οι δύο ή όχι; Αποφάσισε, επειδή δεν μπορείς να διαφωνείς με κάποια σημεία της έρευνας και να συμφωνείς με άλλα. Συμβιβάσου με όλα τα ευρήματα που υπάρχουν!




      "Το είπαμε, δεν έχεις κανέναν, δεν έχεις στείλει κανέναν, απλώς εκθειάζεις και αναφέρεις τον άλλο παραπάνω που παραφράζει τον Angel όπως κάνει ο νέο-νορδιστής Karl Earlson και ο Στέφανος Γκέκας του Άρματος."

      "Όταν βρεις κάποιον που να μιλάει για διψήφιο αριθμό Νορδικών και Νορδοειδών στην Ελλάδα τα ξαναλέμε."


      Επέμενε εσύ, αποκάλεσε με Νορδικιστή χωρίς κανένα λόγο... Επιπλέον, έχω τους ανθρωπολόγους που ανέφερα παραπάνω όπως τους, ξέρεις, Pittard, Dixon, Deniker, Bennet Bean, Czekanowski και τους άλλους στους οποίους αναφέρθηκα. Έχω ακόμα τα ανθρωπολογικά έργα έξι ακόμη ανθρωπολόγων, αλλά βαριέμαι. Υποθέτω ότι εσύ ακόμα με τη λογική σου όλοι τους είναι Νορδικιστές.
      Spoilers:
      Κανένας τους δεν είναι. Όλοι είπαν ότι οι Μεσογειακοί και οι Αλπικοί είναι οι μεγαλύτερες φυλετικές συνιστώσες, με τους Διναρικούς και Κρομανοειδείς να ακολουθούν, και οι τελεταίοι, και καθόλου σπάνιοι, να είναι οι Νορδικοί. Λόγω των τελευταίων, που είπαν ότι μπορεί να είναι διψήφιος ο αριθμός αλλά ποτέ πάνω από το 15%, είναι Νορδικιστές και αυτοί;




      "Επίσης το ότι ο Ripley που αναφέρεις συνέχεια ήταν Νορδιστής είναι γνωστό."

      Τελικά έχασες εντελώς το νόημα... Είπα ότι άνθρωποι σαν και εσένα θα αποκαλούσαν οποιονδήποτε επιστήμονα που θα αποδείκνυε με επιστημονική έρευνα ότι οι Νορδικοί μπορεί να βρίσκονται σε διψήφιο αριθμό και τους αναγνώστες των ερευνών αυτών ως Νορδικιστές. Και το έκανες... Με απέδειξες πραγματικά... Αλήθεια αποκάλεσες τον Ripley και όσοι τον παραθέτουν ως Νορδικιστές χωρίς τα ανθρωπολογικά έργα του να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο! Για να ξέρεις, αυτό που τον έφερε σε δύσκολη θέση μεταξύ των ανθρωπολόγων ήταν η αντιπαλότητα που είχε με τον Deniker στο θέμα του αριθμού των ευρωπαϊκών φυλών. Και αυτό ήταν μόνο! Αντιπαλότητα μόνο για τον αριθμό των ευρωπαϊκών φυλών και τίποτε άλλο!
      Συμπεραίνοντας, δεν ήταν νορδιστής.

      Διαγραφή
    35. "Εγώ ούτε παραθέτω, ούτε αναφέρομαι σε Μεντιτερανιστές και μη-ανθρωπολόγους.'

      Ο Πουλιανός τι ήταν; Έβγαλε όλους σχεδόν τους Έλληνες ως Μεσογειακούς, ταξινομώντας τους ως Αιγιακούς, με μία μικρή μειοψηφία Διναρικών. Παρέλειψε σχεδόν τελείως τους Αλπικούς, που είναι όσο μεγάλη συνιστώσα όσο και οι Μεσογειακοί, και τους Κρομανοειδείς. Εντάξει, προέβλεψες ότι τίποτα, ούτε μία αναφορά υπάρχει για Νορδικούς...

      Το νόημα είναι ότι αυτές οι παραλείψεις που έκανε για τους Αλπικούς, τους Διναρικούς και τους Κρομανοειδείς, δεν τις έκανε κανένας άλλος.

      Διαγραφή
    36. Κλείνοντας με όλα τα παραπάνω, ας μην συνεχίσουμε με αυτή την συζήτηση. Ούτε η δική σου γνώμη θα αλλάξει, ούτε η δική μου. Όπως είπες νωρίτερα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τούτη τη συζήτηση.

      Έτσι, αφού στείλεις την απάντηση σου, ας κλείσουμε το θέμα και να μην συζητήσουμε άλλο για αυτό.

      Διαγραφή
    37. "εσύ προσπαθείς να με Νορδικιστή από το τίποτα! Δεν υποστηρίζω τον Νορδικισμό! Τελεία και παύλα!!!"

      Όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει το ποσοστό Νορδικών/Νορδοειδών σε έναν πληθυσμό τότε είναι "Νορδιστής".

      "Αυτό το ιστολόγιο δεν θεωρείται και από τους περισσότερους Μεντιτερανιστές αξιόπιστο. Τι υπονοείς;"

      Δεν υπονοώ τίποτα, είμαι ακριβής. Ο Dienekes είναι από τους πιο αξιόπιστους Έλληνες και τους πιο ειδικευμένους στο είδος, κάποιο λένε ότι το επάγγελμά του είναι Γενετιστής, μιας και έχει και αυτή την ιστοσελίδα: http://dienekes.blogspot.com/

      Το κατά πόσο ο κάθε Νορδιστής τον θεωρεί αναξιόπιστο μου είναι τελείως αδιάφορο. Όσο για το αν τον θεωρούν οι "Μεντιτερανιστές" αναξιόπιστο, μέχρι και ο Διαχειριστής περιέλαβε στο blog το κυρίως άρθρο του.

      Racial Type of the Ancient Hellenes
      http://fyletika.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html

      Πες τον και αυτόν ανόητο, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των αντιφρονούντων Νορδιστόφιλων

      "Δηλαδή ο Pittard, ο Deniker, ο Roland Dixon, ο Haddon, o Robert Bennet Bean, ο Czekanowski κ.ά. που δεν ήταν Νορδιστές"

      Όλοι Αυτοί που αναφέρεις ήταν όντως Ανθρωπολόγοι, εκτός του Robert Bennet Bean που ήταν Ανατόμος.

      "Τέλος, αναφέρουν ότι βρίσκονται λίγοι Νορδικοί, αλλά δεν είναι σπάνιοι. Οι τελευταίοι, καθιστούν μονοψήφιο αριθμό σε καθαρή μορφή αλλά σε επιμειξίες με άλλους φυλετικούς τύπους όπως οι Αλπικοί(Νορδικοί-Αλπικοί, Νορδικοί-Διναρικοί και Νορδικοί-Κρομανοειδείς) φθάνουν διψήφιο αριθμό. Και όλα αυτά είναι ευρήματά τους."

      Κανένας Ανθρωπολόγος από αυτούς δεν αναφέρει διψήφιο αριθμό Νορδοειδών στην Ελλάδα και μάλιστα 15%. Οι Ανθρωπολόγοι μιλάνε για 5-7% Νορδικούς/Νορδοειδείς στην Ελλάδα, όχι για 15% που μιλάς εσύ.

      Όσο για τον Czekanowski, ο αντι-Νορδιστής Stojanowski τον έχει κατηγορήσει ως Νορδιστή, μιας και προσπαθούσε να περάσει τους ψηλούς ξανθούς βραχυκέφαλους Σλάβους(Βαλτικούς) ως "Νόρδους".

      https://i.imgur.com/H70odIA.jpg

      https://books.google.gr/books?id=C8SADQAAQBAJ&pg=PA307&lpg=PA307&dq=Czekanowski+nordicist&source=bl&ots=JbGQyT1J_j&sig=XNqMSipKgEF7j7tvVhA6UqxNHRE&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiNiqXJxancAhUmEJoKHedLAV8Q6AEIMzAB#v=onepage&q=Czekanowski%20nordicist&f=false

      Διαγραφή
    38. Όσο για τους Ανθρωπολόγους που στέλνω εγώ.

      Ο Angel την Βυζαντινή εποχή δίνει ποσοστό των Μixed- Alpines 2,63%, δηλαδή ο Αλπικός-Νορδικός(το 1/3 των Mixed-Alpines) ήταν κάτω από 1% την Βυζαντινή περίοδο. Άσε που για τον Angel δεν υπάρχει καν "Διναρικός-Νορδικός" και δεν δίνει τέτοιο τύπο για την Ελλάδα. Ο Angel ήρθε στην Ελλάδα και Κύπρο για 10 χρόνια μελετώντας αρχαία υπολείμματα και τους σύγχρονους Έλληνες.

      Επίσης Robert Charles μελέτησε τα σκελετικά υπολείμματα που είχαν συλλεχθεί από τους R. Virchow, Ιωάννη Κούμαρη, J. Angel και C. Furst. Δεν κάνει πουθενά κουβέντα για Νορδοειδείς στην Ελλάδα, άρα το ποσοστό τους δεν πρέπει να φτάνει ούτε το 1%.

      Ο Сarleton Coon βασίστηκε ιδιαίτερα στις μελέτες του Αποστολίδη, του Κούμαρη, του Νεόφυτου και του Στεφάνου, όπως επίσης στην μελέτη 113 Ελλήνων της Βοστόνης που έγιναν από τους B. Gardner, S. Kimball, M. Titiev και Mr. E. Muller.

      Διαγραφή
    39. "Ο Πουλιανός τι ήταν; Έβγαλε όλους σχεδόν τους Έλληνες ως Μεσογειακούς, ταξινομώντας τους ως Αιγιακούς, με μία μικρή μειοψηφία Διναρικών. Παρέλειψε σχεδόν τελείως τους Αλπικούς, που είναι όσο μεγάλη συνιστώσα όσο και οι Μεσογειακοί, και τους Κρομανοειδείς. Εντάξει, προέβλεψες ότι τίποτα, ούτε μία αναφορά υπάρχει για Νορδικούς...

      Το νόημα είναι ότι αυτές οι παραλείψεις που έκανε για τους Αλπικούς, τους Διναρικούς και τους Κρομανοειδείς, δεν τις έκανε κανένας άλλος."

      Όσο για τον Άρη Πουλιανό, πως φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει το έργο του. Ο Πουλιανός μελέτησε ποιό πολλούς σύγχρονους Έλληνες από οποιονδήποτε άλλο ανθρωπολόγο και έδωσε τα αναλυτικότερα στατιστικά γνωρίσματα των Ελλήνων που δόθηκαν ποτέ.

      Ο Πουλιανός δεν έδωσε 2 τύπους για την Ελλάδα, ούτε έβγαλε όλους τους Έλληνες Μεσογειακούς. Ο Πουλιανός έδωσε 10 διαφορετικούς φυλετικούς τύπους για την Ελλάδα, οι οποίοι είναι ο Αιγαιακός και Επτανήσιος Νησιωτικός Μεσογειακός, ο Μεσογειακός της κυρίου Ελλάδος, ο Ηπειρωτικός(Αλπικός σε μίξη με Διναρικό συνήθως), ο ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός της Πίνδου, ο Άνω Παλαιολιθικό Κρομανοειδή την Πίνδου(Σαρακατσάνους), 3 διαφορετικούς προσωασιατικούς τύπους, ο κεντρικός Ευρωπαϊκός και τον ΒΟΡΕΙΟΣ Ευρωπαϊκός ο οποίος δεν ξεπερνά το 4-7% στην Ελλάδα. Μάλιστα δίνει και ένα παράδειγμα Νορικού(Διναρικού-Νορδικού) για τον βόρειο τύπο.

      Δεν έκανε καμία παράληψη Διναρικών, Αλπικών και Κρομανοειδών, απλώς χρησιμοποιεί διαφορετική τυπολογία. Τον Αλπικό τον ονομάζει Ηπειρωτικό γιατί είναι συνήθως σε μίξη με Διναρικούς(Ηπειρώτες), λέει ότι αυτόν που οι άλλοι ονομάζουν Αλπικό εμείς τον ονομάζουμε Ηπειρωτικό, επίσης μιλάει για τον ανοιχτόχρωμο κεντρικό Ευρωπαϊκό, δηλαδή τον κεντρικό Ευρωπαϊκό Αλπικό. Τους άνω Παλαιολιθικούς Σαρακατσάνους τους συνδέει
      στον Κρμανοειδή τύπου, ο οποίος περιγράφτηκε από τον G.F. Debetz.

      Απλώς λέει ότι οι Έλληνες είναι κυρίως Μεσογειακοί και Ηπειρωτικοί(Αλπικο-Διναρικοί).

      Μου αναφέρεις όλους τους άσχετους Ανθρωπολόγους και μη, που δεν έχουν μελετήσει και ανθρωποσκοπίσει ποτέ τους Έλληνες, που δεν έχουν πατήσει ποτέ πόδι στην Ελλάδα και τους συγκρίνεις με τον Πουλιανό τον οποίον και αποκαλείς Μεντιτερανιστή, όταν λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι που μιλούσαν Ελλήνικά ήταν οι Κρομανοειδείς Σαρακατσάνοι οι οποίοι είναι οι αρχαιότεροι των Ελλήνων, αν είναι δυνατόν!

      Διαγραφή
    40. "Δεν παραθέτω κατά βάση από Γερμανούς, αλλά από Βρετανούς, Αμερικανούς και Ελβετούς ανθρωπολόγους, αλλά ναι, βγάλε με Νορδικιστή χωρίς ουσιαστικό λόγο."

      Ποια κατά βάση; Εδώ μας έλεγες συνέχεια για τον Νορδιστή Ripley και τον Γερμανό Ornstein.

      "Από την στιγμή που ο Ornstein και ο Ripley αφοσίωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην ανθρωπολογία και εξέδωσαν λεπτομερή έργα, γιατί να μην ληφθούν υπ'όψη; Επίσης, μπορεί να μην αφοσίωσαν όλη τη ζωή τους στην ανθρωπολογία όπως άλλοι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ασχολούνταν περισσότερο απ'ότι με το κανονικό τους επάγγελμα."

      Δικαιολογίες Νορδιστών, επειδή σε βολεύουν αυτά που λένε τους στέλνεις και αμφισβητείς τους πραγματικούς Ανθρωπολόγους που στέλνω εγώ. Στείλε και τσαγκάρηδες αλλοδαπούς που δεν πάτησαν ποτέ πόδι στην Ελλάδα!

      "Ποιος σου είπε ότι το να αντιγράφεις ξερά ολόκληρα κατεβατά κείμενα και παραγράφους αποδεικνύει ότι έχεις κάποιο νόημα;"

      Τι να σου πω, αν εσένα δεν σου αρέσουν τα στοιχεία πραγματικών Ανθρωπολόγων και τα αποκαλείς "ξερά ολόκληρα κατεβατά κείμενα" και ότι δεν έχουν κάποιο νόημα, τότε το πρόβλημα είναι δικό σου.

      "Γιατί, το να διαβάζεις και να κατανοείς πραγματικά τις πηγές που διαβάζεις και παραθέτεις, δεν είναι καλύτερο; Λοιπόν όχι, δεν στέλνω ξεροκατεβατά κειμένα από το Διαδίκτυο, επειδή έχω διαβάσει και κατανοήσει αξιοπρεπώς τις πηγές οι οποίες χρειάζονται για την διαμόρφωση της άποψής μου πάνω σε επιστημονικά θέματα. Και ο καθένας, πριν διατυπώσει την άποψή του σε ένα συγκεκριμένο θέμα, χρειάζεται να διαβάσει και να κατανοήσει εκ βάθους τις πηγές που παραθέτει. Το να στέλνει κάποιος ξερά ορισμένους πίνακες και παραγράφους ξερά, υποδεικνύει ότι δεν αφοσιώθηκε δι'όλου στην κατανόηση των πηγών αυτών. Και σε αυτήν την ομάδα, συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ,"

      Τι με ενδιαφέρει τι έχεις κατανοήσει από Νορδιστές και αλλοδαπούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ πόδι στην Ελλάδα, ψευτο-Ανθρωπολόγους και μη; Γιατί όταν ένα βόρειος Ανθρωπολόγος μιλάει για Νότιους Ευρωπαίους που ούτε έχει εξετάσει ποτέ, ούτε τους έχει δει, ούτε έχει βασιστεί σε μελέτες Ελλήνων που τους έχουν εξετάσει, ψευτο-Ανθρωπολόγος είναι. Τέλος πάντων, στείλε στοιχεία αν έχεις για διψήφιο και μάλιστα 15% Νορδοειδών στην Ελλάδα και μη μας αναφέρεις ξανά τα προσωπικά σου συμπεράσματα και το τι έχεις κατανοήσει ή όχι, ο καθένας άλλωστε ότι θέλει και τον συμφέρει κατανοεί!

      Σε ένα δικαστήριο θα ζητούσαν αποδείξει, όχι τι νομίζει ο καθένας, αυτό ζητάω και εγώ.

      "καθώς μου στέλνεις ξανά και ξανά και επιλεκτικά, ορισμένες πηγές χωρίς να τις εξηγείς."

      Τι να εξηγήσω, στέλνω τα στοιχεία και ο νοών νοείτω!

      Διαγραφή
    41. "Οι δύο από αυτούς τους τέσσερις ανθρωπολόγους, ο Charles και ο Angel συγκεκριμένα, παρατέθηκαν από τον άλλο ανώνυμο. Και όταν αυτός τους παράθεσε, τους αποκήρυξες λέγοντας πρώτα ότι "παραφράζονται από τους Νορδικιστές και μετέπειτα, αποκάλεσες τις πηγές ως αναξιόπιστες. Αλλά όταν βρήκες ορισμένα σημεία που ταίριαζαν με τις απόψεις σου, ξαφνικά είπες ότι είναι αξιόπιστοι. Σου έχω μία ερώτηση: Είναι τελικά αξιόπιστοι οι δύο ή όχι; Αποφάσισε, επειδή δεν μπορείς να διαφωνείς με κάποια σημεία της έρευνας και να συμφωνείς με άλλα. Συμβιβάσου με όλα τα ευρήματα που υπάρχουν!"

      Από το κεφάλι σου τα βγάζεις. Εγώ έστειλα τον Robert Charles και δεν τον είπα ποτέ αναξιόπιστο, ούτε τον Angel, απλώς είπα για τον Angel ότι τον παραφράζουν οι Νορδιστές το οποίο και απέδειξα. Δεν αποκήρυξα κανένα από τους δύο, ούτε διαφώνησα με τα συμπεράσματα από τις μελέτες των σκελετικών υπολειμμάτων που έκαναν.

      "Επέμενε εσύ, αποκάλεσε με Νορδικιστή χωρίς κανένα λόγο... Επιπλέον, έχω τους ανθρωπολόγους που ανέφερα παραπάνω όπως τους, ξέρεις, Pittard, Dixon, Deniker, Bennet Bean, Czekanowski και τους άλλους στους οποίους αναφέρθηκα. Έχω ακόμα τα ανθρωπολογικά έργα έξι ακόμη ανθρωπολόγων, αλλά βαριέμαι. Υποθέτω ότι εσύ ακόμα με τη λογική σου όλοι τους είναι Νορδικιστές."

      Δεν έχεις κανέναν Ανθρωπολογικό στοιχείο και μαρτυρία Ανθρωπολόγων να υποστηρίξεις 15% Νορδοειδών στην Ελλάδα.

      "Pittard, Dixon, Deniker, Bennet Bean, Czekanowski. Υποθέτω ότι εσύ ακόμα με τη λογική σου όλοι τους είναι Νορδικιστές."

      Το τι υποθέτεις εσύ δεν μας ενδιαφέρει. Άλλωστε δεν ακούω και τίποτε άλλο, "υποθέτω... το συμπέρασμά μου είναι.. εγώ νομίζω...". Εγώ ποτέ δεν είπα κανένα από αυτούς τους συγκεκριμένους Νορδιστές, εκτός από την παράθεση για τον Czekanowski που έβαλα τον οποίο έχουν κατηγορήσει ως Νορδιστή.

      "Τελικά έχασες εντελώς το νόημα... Είπα ότι άνθρωποι σαν και εσένα θα αποκαλούσαν οποιονδήποτε επιστήμονα που θα αποδείκνυε με επιστημονική έρευνα ότι οι Νορδικοί μπορεί να βρίσκονται σε διψήφιο αριθμό και τους αναγνώστες των ερευνών αυτών ως Νορδικιστές. Και το έκανες... Με απέδειξες πραγματικά... Αλήθεια αποκάλεσες τον Ripley και όσοι τον παραθέτουν ως Νορδικιστές χωρίς τα ανθρωπολογικά έργα του να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο! Για να ξέρεις, αυτό που τον έφερε σε δύσκολη θέση μεταξύ των ανθρωπολόγων ήταν η αντιπαλότητα που είχε με τον Deniker στο θέμα του αριθμού των ευρωπαϊκών φυλών. Και αυτό ήταν μόνο! Αντιπαλότητα μόνο για τον αριθμό των ευρωπαϊκών φυλών και τίποτε άλλο!"

      Ποιος το έκανε, εγώ το έκανα; Έχεις μάτια να διαβάσεις;

      Το κείμενο που τον κατηγορεί για Νορδιστή, εξηγώντας βεβαίως και τους λόγους, γράφτηκε από τον Michael Kohlman, όχι από εμένα.

      http://eugenicsarchive.ca/discover/connections/53d82b204c879d0000000001

      "Συμπεραίνοντας, δεν ήταν νορδιστής."

      Για εσένα δεν υπάρχουν Νορδιστές, ούτε οι περισσότεροι Βόρειοι και Αμερικάνοι Ανθρωπολόγοι είχαν επηρεαστεί από τον Νορδισμό.

      "Κλείνοντας με όλα τα παραπάνω, ας μην συνεχίσουμε με αυτή την συζήτηση. Ούτε η δική σου γνώμη θα αλλάξει, ούτε η δική μου. Όπως είπες νωρίτερα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τούτη τη συζήτηση.

      Έτσι, αφού στείλεις την απάντηση σου, ας κλείσουμε το θέμα και να μην συζητήσουμε άλλο για αυτό."

      ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ/ΝΟΡΔΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 15% ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙΣ! Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.

      Διαγραφή
    42. "Όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει το ποσοστό Νορδικών/Νορδοειδών σε έναν πληθυσμό τότε είναι "Νορδιστής"."

      Και από πότε ανέβασα το ποσοστό των Νορδικών; Πραγματικά θέλεις απεγνωσμένα να με βγάλεις Νορδικιστή από το τίποτα, έτσι δεν είναι;



      "Δεν υπονοώ τίποτα, είμαι ακριβής. Ο Dienekes είναι από τους πιο αξιόπιστους Έλληνες και τους πιο ειδικευμένους στο είδος, κάποιο λένε ότι το επάγγελμά του είναι Γενετιστής, μιας και έχει και αυτή την ιστοσελίδα: http://dienekes.blogspot.com/"

      "Το κατά πόσο ο κάθε Νορδιστής τον θεωρεί αναξιόπιστο μου είναι τελείως αδιάφορο. Όσο για το αν τον θεωρούν οι "Μεντιτερανιστές" αναξιόπιστο, μέχρι και ο Διαχειριστής περιέλαβε στο blog το κυρίως άρθρο του."


      Το γεγονός ότι κάποιοι, όχι εγκεκριμένα, αλλά "κάποιοι" λένε ότι είναι Γενετιστής, δεν λέει τίποτα. Επίσης, οι περισσότεροι που ασχολούνται με την ανθρωπολογία, είτε είναι "Νορδιστές", "Μεντιτερανιστές", είτε άλλοι που απλά έχουν ενδιαφέρον για την ανθρωπολογία, όπως και εγώ, δεν θεωρούν αξιόπιστο το ιστολόγιο. Δηλάδή όσοι διαφωνούν με το ιστολόγιο αυτό, είναι Νορδικιστές; Δεν σε καταλαβαίνω.



      "Όλοι Αυτοί που αναφέρεις ήταν όντως Ανθρωπολόγοι, εκτός του Robert Bennet Bean που ήταν Ανατόμος.'

      Η Ανατομία δεν συσχετίζεται στενά με την ανθρωπολογία; Επίσης ο Bennet Bean ασχολήθηκε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανθρωπολογία και εθνολογία.


      "Κανένας Ανθρωπολόγος από αυτούς δεν αναφέρει διψήφιο αριθμό Νορδοειδών στην Ελλάδα και μάλιστα 15%. Οι Ανθρωπολόγοι μιλάνε για 5-7% Νορδικούς/Νορδοειδείς στην Ελλάδα, όχι για 15% που μιλάς εσύ."

      Οι παραπάνω ανθρωπολόγοι που σου ανέφερα, αν διάβασες προσεκτικά, ανέφεραν ότι ο ΚΑΘΑΡΟΣ Νορδικός τύπος κυμαίνεται στο 7%. Σε συνδυασμό με επιμειξίες με άλλους τύπους, κυρίως με Αλπικούς, Διναρικούς και Κρομανοειδείς με τους οποίους σχηματίζονται οι Νορδικοί-Αλπικοί, Νορδικοί-Διναρικοί και Νορδικοί-Κρομανοειδείς αντίστοιχα, η παρουσία του Νορδικού τύπου, καθαρή και με επιμειξίες, φθάνει διψήφιο αριθμό.




      "Όσο για τον Czekanowski, ο αντι-Νορδιστής Stojanowski τον έχει κατηγορήσει ως Νορδιστή, μιας και προσπαθούσε να περάσει τους ψηλούς ξανθούς βραχυκέφαλους Σλάβους(Βαλτικούς) ως "Νόρδους"."

      Έχω δει την κατηγορία του Stojanowski, αλλά έχω δει και το έργο του Czekanowski. Ο Czekanowski κατ' αρχάς, είχε ταξινομήσει τους Βαλτικούς, τον κυρίαρχο φυλετικό τύπο μεταξύ των Πολωνών, ως διαφορετικούς από τους Νορδικούς και επισήμανε τις πολλές διαφορές μεταξύ τους. Συνεπώς, η κατηγορία είναι αβάσιμη.

      Διαγραφή
    43. "Ο Angel την Βυζαντινή εποχή δίνει ποσοστό των Μixed- Alpines 2,63%, δηλαδή ο Αλπικός-Νορδικός(το 1/3 των Mixed-Alpines) ήταν κάτω από 1% την Βυζαντινή περίοδο. Άσε που για τον Angel δεν υπάρχει καν "Διναρικός-Νορδικός" και δεν δίνει τέτοιο τύπο για την Ελλάδα. Ο Angel ήρθε στην Ελλάδα και Κύπρο για 10 χρόνια μελετώντας αρχαία υπολείμματα και τους σύγχρονους Έλληνες."

      Ο Μεικτός Αλπικός τύπος κατά τον Angel λαμβάνεται ως ξεχωριστός. Ο Νορδικός Αλπικός και Αλπικομεσογειακός τύπος λαμβάνονται ως εξωτερικοί παράμετροι, που αμφίβολα θεωρούνται μέρος του Μεικτού Αλπικού, παρά σαν στοιχεία του.


      "Επίσης Robert Charles μελέτησε τα σκελετικά υπολείμματα που είχαν συλλεχθεί από τους R. Virchow, Ιωάννη Κούμαρη, J. Angel και C. Furst. Δεν κάνει πουθενά κουβέντα για Νορδοειδείς στην Ελλάδα, άρα το ποσοστό τους δεν πρέπει να φτάνει ούτε το 1%."

      Τα σκελετικά και κρανιακά υπολείμματα πολλές φορές μόνο από τον αριθμό δείγματος δεν είναι αρκετά και δεν οδηγούν σίγουρα σε ασφαλή συμπεράσματα. Γι' αυτό και πολλοί κατέφυγαν και σε μετρήσεις σε ζώντες για πιο σίγουρα συμπεράσματα.


      "Ο Сarleton Coon βασίστηκε ιδιαίτερα στις μελέτες του Αποστολίδη, του Κούμαρη, του Νεόφυτου και του Στεφάνου, όπως επίσης στην μελέτη 113 Ελλήνων της Βοστόνης που έγιναν από τους B. Gardner, S. Kimball, M. Titiev και Mr. E. Muller"

      Το να βασίζεται κάποιος ανθρωπολόγος αποκλειστικά σε μετρήσεις άλλων συναδέλφων του, είναι επισφαλές καθώς μπορεί οι μετρήσεις που παραθέτει ο ανθρωπολόγος από τις έρευνες των συναδέλφων του, να είναι λανθασμένες. Και όπως πριν, ο αριθμός κρανιακών δειγμάτων μπορεί να μην είναι αρκετές. Και ο Deniker βασίστηκε στις μετρήσεις των Nicolucci, Virchow, de Quatrefages, Zaborowski κ.ά., αλλά κατέφυγε και σε μετρήσεις σε ζώντες για πιο ασφαλή συμπεράσματα στην έρευνά του.




      "Όσο για τον Άρη Πουλιανό, πως φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει το έργο του. Ο Πουλιανός μελέτησε ποιό πολλούς σύγχρονους Έλληνες από οποιονδήποτε άλλο ανθρωπολόγο και έδωσε τα αναλυτικότερα στατιστικά γνωρίσματα των Ελλήνων που δόθηκαν ποτέ."

      Δεν σημαίνει ότι θα είναι και αξιόπιστος κατά βάση. Είναι πιθανόν, να υπάρχουν λάθη.




      "Ο Πουλιανός δεν έδωσε 2 τύπους για την Ελλάδα, ούτε έβγαλε όλους τους Έλληνες Μεσογειακούς. Ο Πουλιανός έδωσε 10 διαφορετικούς φυλετικούς τύπους για την Ελλάδα, οι οποίοι είναι ο Αιγαιακός και Επτανήσιος Νησιωτικός Μεσογειακός, ο Μεσογειακός της κυρίου Ελλάδος, ο Ηπειρωτικός(Αλπικός σε μίξη με Διναρικό συνήθως), ο ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός της Πίνδου, ο Άνω Παλαιολιθικό Κρομανοειδή την Πίνδου(Σαρακατσάνους), 3 διαφορετικούς προσωασιατικούς τύπους, ο κεντρικός Ευρωπαϊκός και τον ΒΟΡΕΙΟΣ Ευρωπαϊκός ο οποίος δεν ξεπερνά το 4-7% στην Ελλάδα. Μάλιστα δίνει και ένα παράδειγμα Νορικού(Διναρικού-Νορδικού) για τον βόρειο τύπο."

      Ο Αιγιακός και ο Επτανήσιος Μεσογειακός, ο Μεσογειακός της κυρίου Ελλάδας και ο Ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός είναι όλοι τους Μεσογειακοί! Κυριολεκτικά με κοροϊδεύεις εδώ πέρα; Όλοι τους ανήκουν σε έναν μόνο τύπο, τον Μεσογειακό! Όσο για τους Κρομανοειδείς, ξέρεις ότι οι Σαρακατσάνοι, που είναι οι μόνοι που παρατίθενται για αυτόν τον τύπο από τον Πουλιανό, είναι μετά βίας 80-90.000; Οι Κρομανοειδείς είναι πολύ περισσότεροι από αυτόν τον αριθμό. Όσο για τους Προσωασιατικούς τύπους, αναφέρεται μόνο στους Αρμενοειδείς. Δεν αναφέρεται σε κανέναν άλλο τύπο. Για τον κεντρικοευρωπαϊκό τύπο, αυτός είναι ο Αλπικός τύπος Όσο για τον Βορειοευρωπαϊκό τύπο, μάλλον αναφέρεται στο ποσοστό καθαρής παρουσίας. Ο Νορδικός-Διναρικός που παραθέτει είναι ανάμεικτος τύπος.
      Τέλος, για τον Ηπειρωτικό, δίνει μικρά ποσοστά παρουσίας, όπως και για τους άλλους τύπους, εκτός του Μεσογειακού.



      Διαγραφή
    44. "Δεν έκανε καμία παράληψη Διναρικών, Αλπικών και Κρομανοειδών, απλώς χρησιμοποιεί διαφορετική τυπολογία. Τον Αλπικό τον ονομάζει Ηπειρωτικό γιατί είναι συνήθως σε μίξη με Διναρικούς(Ηπειρώτες), λέει ότι αυτόν που οι άλλοι ονομάζουν Αλπικό εμείς τον ονομάζουμε Ηπειρωτικό, επίσης μιλάει για τον ανοιχτόχρωμο κεντρικό Ευρωπαϊκό, δηλαδή τον κεντρικό Ευρωπαϊκό Αλπικό. Τους άνω Παλαιολιθικούς Σαρακατσάνους τους συνδέει
      στον Κρμανοειδή τύπου, ο οποίος περιγράφτηκε από τον G.F. Debetz."

      "Απλώς λέει ότι οι Έλληνες είναι κυρίως Μεσογειακοί και Ηπειρωτικοί(Αλπικο-Διναρικοί)."

      Η τυπολογία δεν έχει μεγάλη σημασία. Για τον Ηπειρωτικό και Κεντρικό Ευρωπαϊκό τύπο, και οι δύο τους είναι Αλπικοί. Αυτό έχει σημασία. Και για τα δύο δίνει μικρά ποσοστά παρουσίας. Και οι Κρομανοειδείς δεν περιορίζονται μόνο στους Σαρακατσάνους.



      "Δικαιολογίες Νορδιστών, επειδή σε βολεύουν αυτά που λένε τους στέλνεις και αμφισβητείς τους πραγματικούς Ανθρωπολόγους που στέλνω εγώ. Στείλε και τσαγκάρηδες αλλοδαπούς που δεν πάτησαν ποτέ πόδι στην Ελλάδα!"

      Ναι, όσον αφορά για αυτό, δεν είναι δικαιολογίες. Ο καθένας δεν μπορεί να στέλνει πηγές ξερά. Αυτό αποδεικνύει ότι το άτομο που στέλνει, δεν τα έχει διαβάσει και κατανοήσει προ πολλού. Από ποτέ είναι αυτή η αλήθεια δικαιολογία;


      "Τι να σου πω, αν εσένα δεν σου αρέσουν τα στοιχεία πραγματικών Ανθρωπολόγων και τα αποκαλείς "ξερά ολόκληρα κατεβατά κείμενα" και ότι δεν έχουν κάποιο νόημα, τότε το πρόβλημα είναι δικό σου."

      Εσύ μου στέλνεις απλά κάποια γραφήματα χωρίς επεξηγήσεις και μερικές αποκομμένες παραγράφους. Εγώ τι να πω;




      "Τι με ενδιαφέρει τι έχεις κατανοήσει από Νορδιστές και αλλοδαπούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ πόδι στην Ελλάδα, ψευτο-Ανθρωπολόγους και μη; Γιατί όταν ένα βόρειος Ανθρωπολόγος μιλάει για Νότιους Ευρωπαίους που ούτε έχει εξετάσει ποτέ, ούτε τους έχει δει, ούτε έχει βασιστεί σε μελέτες Ελλήνων που τους έχουν εξετάσει, ψευτο-Ανθρωπολόγος είναι. Τέλος πάντων, στείλε στοιχεία αν έχεις για διψήφιο και μάλιστα 15% Νορδοειδών στην Ελλάδα και μη μας αναφέρεις ξανά τα προσωπικά σου συμπεράσματα και το τι έχεις κατανοήσει ή όχι, ο καθένας άλλωστε ότι θέλει και τον συμφέρει κατανοεί!"

      Η διαφορά είναι όλοι σχεδόν οι ανθρωπολόγοι στους οποίους αναφέρομαι έχουν κάνει μετρήσεις σε ζώντες στην νότια Ευρώπη. Και δεν αναφέρομαι σε προσωπικές μου απόψεις, μην το σπαμάρεις συνέχεια.

      Διαγραφή
    45. "Από το κεφάλι σου τα βγάζεις. Εγώ έστειλα τον Robert Charles και δεν τον είπα ποτέ αναξιόπιστο, ούτε τον Angel, απλώς είπα για τον Angel ότι τον παραφράζουν οι Νορδιστές το οποίο και απέδειξα. Δεν αποκήρυξα κανένα από τους δύο, ούτε διαφώνησα με τα συμπεράσματα από τις μελέτες των σκελετικών υπολειμμάτων που έκαναν."

      Ο άλλος ανώνυμος παρέθεσε τον Charles και τον Angel, και δεν παράφρασε τίποτα από τις έρευνες τους. Εσύ από την άλλη αποκήρυξες και τους δύο επιστήμονες και τα στοιχεία τους. Και δεν απέδειξες τίποτα. Οι έρευνες του δεν παραφράζονται από Νορδιστές. Δεν παραφράζονται από κανέναν. Όσο για τις "αποδείξεις" σου ότι παραφράζεται ο συγκεκριμένος επιστήμονας, έστειλες στοιχεία από το Zetaboards, το Apricity, μία ερευνήτρια ονόματι Αναστασία Βιλίτου και το Dienekes για τον Νορδικό-Ιρανικό και τον Corded. Καμία από αυτές τις πηγές δεν περιείχε στοιχεία από τον Charles ή τον Angel.



      "Δεν έχεις κανέναν Ανθρωπολογικό στοιχείο και μαρτυρία Ανθρωπολόγων να υποστηρίξεις 15% Νορδοειδών στην Ελλάδα."

      Τι πρωτότυπο... Εκτός και αν οι Pittard, Deniker, Dixon, Haddon, Buxton, Βennet Bean, Czekanowski, Clon Stephanos κ.ά. όντως δεν θεωρούνται ανθρωπολόγοι (σύμφωνα με τη λογική σου)! Τι πρωτότυπο εκ μέρους σου...



      "Το τι υποθέτεις εσύ δεν μας ενδιαφέρει. Άλλωστε δεν ακούω και τίποτε άλλο, "υποθέτω... το συμπέρασμά μου είναι.. εγώ νομίζω...". Εγώ ποτέ δεν είπα κανένα από αυτούς τους συγκεκριμένους Νορδιστές, εκτός από την παράθεση για τον Czekanowski που έβαλα τον οποίο έχουν κατηγορήσει ως Νορδιστή."

      Εγώ μόνο στις πρώτες δύο απαντήσεις μου, και εσφαλμένα, εξέφρασα προσωπική άποψη. Στη συνέχεια όμως βασίστηκα σε ανθρωπολογικά έργα που είχα διαβάσει εκ των προτέρων. Τι λάθος υπάρχει με το να παραθέτω ευρήματα επιστημόνων. Και ο Czekanowski δεν ήταν ποτέ Νορδιστής. Επειδή μία εσφαλμένη κατηγορία από έναν, μόνο έναν, ο οποίος δεν είχε διαβάσει ποτέ στοιχειωδώς το έργο του, θέλει να τον βγάλει Νορδιστή, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ήταν στα αλήθεια.



      "Ποιος το έκανε, εγώ το έκανα; Έχεις μάτια να διαβάσεις;"

      "Το κείμενο που τον κατηγορεί για Νορδιστή, εξηγώντας βεβαίως και τους λόγους, γράφτηκε από τον Michael Kohlman, όχι από εμένα."

      Δεν κατηγόρησα ποτέ εσένα προσωπικά. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι όταν κάποια άτομα θα παρέθεταν επιστήμονες και αντίστοιχες έρευνες οι οποίες αποδείκνυαν ότι, για το συγκεκριμένο θέμα, οι Νορδικοί καθιστούν διψήφιο αριθμό, μετά θα παρενέβαιναν άλλα άτομα τα οποία θα προσπαθούσαν να αποδείξουν, ακόμα και με λανθασμένες αποδείξεις εκ μέρους τους, την πρωτοαναφερθείσα ομάδα ατόμων λάθος. Όσο για τον Michael Kohlman, η κατηγορία του είναι ψευδής, γιατί το έργο του Ripley δεν αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι Νορδικιστής.



      "Για εσένα δεν υπάρχουν Νορδιστές, ούτε οι περισσότεροι Βόρειοι και Αμερικάνοι Ανθρωπολόγοι είχαν επηρεαστεί από τον Νορδισμό."

      Ακριβώς, γιατί δεν είχαν επηρεαστεί από το Νορδισμό. Τα αποτελέσματα που έβγαλαν και που εγώ και πολλοί άλλοι παραθέτουν δεν επηρεάστηκαν από κανέναν ή κάτι.



      "ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ/ΝΟΡΔΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 15% ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙΣ! Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ."

      Σοβαρά τώρα; Κεφαλαία; Ξέρεις ότι ούτε η δική σου γνώμη ούτε η δική μου θα αλλάξει. Γιατί απλώς δεν τελειώνουμε τη συζήτηση σαν πολιτισμένα άτομα;

      Υ.Σ. Καλή προσπάθεια να αποδείξεις ότι χρησιμοποιώ την προσωπική μου άποψη, ενώ εγώ δεν το κάνω. Μην μου ξαναπείς ότι εκφράζω προσωπική άποψη, πρώτον γιατί μου φαίνεται ότι τα επιχειρήματά σου απλά καταρρέουν και δεύτερον, δεν είναι αληθές.

      Χαιρετίσματα!!!

      Διαγραφή
    46. "Και από πότε ανέβασα το ποσοστό των Νορδικών; Πραγματικά θέλεις απεγνωσμένα να με βγάλεις Νορδικιστή από το τίποτα, έτσι δεν είναι;"

      Πάμε πάλι από την αρχή.

      Νορδικοί/Νορδοειδείς στην Ελλάδα.

      Robert Charles 5% Νορδικοί καθ' όλη τη διάρκεια της Ελληνικής ιστορίας.

      Νορδοειδείς 0%.

      http://fyletika.blogspot.com/2015/03/blog-post_16.html

      Lawrence Angel 5% Νορδικοί(ο D1 Nordic) στην αρχαία Ελλάδα, 4% και κάτι την Βυζαντινή περίοδο.

      Νορδοειδείς(E2 Nordic-Alpine), 4% αρχαία Ελλάδα, κάτω από 1% την Βυζαντινή περίοδο.

      Εδώ δεν υπήρχαν Νορδοειδείς την Βυζαντινή εποχή...

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/
      http://dienekes.awardspace.com/texts/greekmorphological/
      http://dienekes.awardspace.com/texts/angeltypes/

      Carleton Coon

      "The Nordic element is weak, as it probably has been since the days of Homer."

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII14.htm

      Το 15% που λες εσύ δεν είναι weak.

      Άρης Πουλιανός Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα 4-7%.

      Επισημαίνοντας ότι "αυτός ο τύπος είναι ΠΟΛΥ σπάνιος στην Ελλάδα και το ποσοστό του δεν ξεπέρνα ούτε το 4-7% ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες ομάδες της βορείου Ελλάδος".

      Σελίδες 142-143

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Ποιό 15% Νορδικοί/Νορδοειδείς στην Ελλάδα μου λες... πλάκα με κάνεις;

      Διαγραφή
    47. "Δηλάδή όσοι διαφωνούν με το ιστολόγιο αυτό, είναι Νορδικιστές; Δεν σε καταλαβαίνω."

      Τι να καταλάβεις, ο συγκεκριμένος αντικρούει τις Νορδιστικές μπούρδες, πως θα μπορούσες να συμφωνήσεις μαζί του;

      "Η Ανατομία δεν συσχετίζεται στενά με την ανθρωπολογία; Επίσης ο Bennet Bean ασχολήθηκε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανθρωπολογία και εθνολογία."

      Δεν πα να ασχολήθηκε και με τις νεκροψίες, Ανατόμος γεννήθηκε, Ανατόμος πέθανε, Ανθρωπολόγος δεν ήταν.

      "Οι παραπάνω ανθρωπολόγοι που σου ανέφερα, αν διάβασες προσεκτικά, ανέφεραν ότι ο ΚΑΘΑΡΟΣ Νορδικός τύπος κυμαίνεται στο 7%."

      Κανένας από αυτούς δεν αναφέρει το ποσοστό 7% μόνο για καθαρούς Νορδικούς, λες ψέματα.

      "Σε συνδυασμό με επιμειξίες με άλλους τύπους, κυρίως με Αλπικούς, Διναρικούς και Κρομανοειδείς με τους οποίους σχηματίζονται οι Νορδικοί-Αλπικοί, Νορδικοί-Διναρικοί και Νορδικοί-Κρομανοειδείς αντίστοιχα, η παρουσία του Νορδικού τύπου, καθαρή και με επιμειξίες, φθάνει διψήφιο αριθμό."

      Αυτό το λες εσύ, κανένας από αυτούς δεν λέει κάτι τέτοιο. Δεν βαρέθηκες να μας κοροϊδεύεις;

      "Έχω δει την κατηγορία του Stojanowski, αλλά έχω δει και το έργο του Czekanowski. Ο Czekanowski κατ' αρχάς, είχε ταξινομήσει τους Βαλτικούς, τον κυρίαρχο φυλετικό τύπο μεταξύ των Πολωνών, ως διαφορετικούς από τους Νορδικούς και επισήμανε τις πολλές διαφορές μεταξύ τους. Συνεπώς, η κατηγορία είναι αβάσιμη."

      Ο δικηγόρος των Νορδιστών μίλησε και απεφάνθη...

      Δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει με την Νορδική ανάμιξη στην Ελλάδα, αλλά θα σε στενοχωρήσω, 12-15% δεν φτάνει, εκτός και αν μετράς τους Βαλκάνιους Νορδικούς/Νορδοειδείς λαθρομετανάστες ως "Έλληνες".

      Διαγραφή
    48. "Τα σκελετικά και κρανιακά υπολείμματα πολλές φορές μόνο από τον αριθμό δείγματος δεν είναι αρκετά και δεν οδηγούν σίγουρα σε ασφαλή συμπεράσματα. Γι' αυτό και πολλοί κατέφυγαν και σε μετρήσεις σε ζώντες για πιο σίγουρα συμπεράσματα."

      Για αυτό και ο Πουλιανός είναι ο πιο αξιόπιστος από όλους όσον αφορά τους σύγχρονους Έλληνες, γιατί μελέτησε μόνο ζώντες.

      "Δεν σημαίνει ότι θα είναι και αξιόπιστος κατά βάση. Είναι πιθανόν, να υπάρχουν λάθη."

      Έ τι άλλο θα έλεγε κάποιος για τον Έλληνα Ανθρωπολόγου που εξέτασε τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων παγκοσμίως από την στιγμή που βγάζει την Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα όλο κι όλο 4-7%...

      "Ο Αιγιακός και ο Επτανήσιος Μεσογειακός, ο Μεσογειακός της κυρίου Ελλάδας και ο Ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός είναι όλοι τους Μεσογειακοί! Κυριολεκτικά με κοροϊδεύεις εδώ πέρα; Όλοι τους ανήκουν σε έναν μόνο τύπο, τον Μεσογειακό!"

      Σε ένα τύπο αλλά με αρκετές διαφορές τις οποίες και αναλύει.

      "Όσο για τους Κρομανοειδείς, ξέρεις ότι οι Σαρακατσάνοι, που είναι οι μόνοι που παρατίθενται για αυτόν τον τύπο από τον Πουλιανό, είναι μετά βίας 80-90.000; Οι Κρομανοειδείς είναι πολύ περισσότεροι από αυτόν τον αριθμό."

      Λέει ότι οι Σαρακατσάνοι σχετίζονται κυρίως με τον Κρομανοειδή τύπο, δεν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι Κρομανοειδείς ανάμεσα στους Έλληνες.

      "Όσο για τους Προσωασιατικούς τύπους, αναφέρεται μόνο στους Αρμενοειδείς. Δεν αναφέρεται σε κανέναν άλλο τύπο."

      Αναφέρεται στους Αρμενοειδείς(κυρίως Προσωασιατικούς) και στους Ιρανικούς(Ανατολικούς)

      Σελίδα 141

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Το να μου κάνεις τον ειδήμονα ενώ δεν έχεις διαβάσει τον Πουλιανό και να μου λες μάλιστα ότι σε κοροϊδεύω, πολύ δεν πάει;

      Διαγραφή
    49. "Όσο για τον Βορειοευρωπαϊκό τύπο, μάλλον αναφέρεται στο ποσοστό καθαρής παρουσίας. Ο Νορδικός-Διναρικός που παραθέτει είναι ανάμεικτος τύπος."

      Αυτό που λέει είναι ότι η Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει ποτέ και πουθενά το 4-7%, διάβασε σελίδες 142-143.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      "Τέλος, για τον Ηπειρωτικό, δίνει μικρά ποσοστά παρουσίας, όπως και για τους άλλους τύπους, εκτός του Μεσογειακού."

      Αυτά είναι δικές σου θεωρίες, μιας και δεν δίνει πουθενά ποσοστά αλλά ποικιλίες.

      Οι Έλληνες για τον Πουλιανό είναι Μεσογειακοί και Αλπικο-Διναρικοί.

      "ο λαός της σύγχρονης Ελλάδας είναι βασικά απόγονος του αρχαίου πληθυσμού της Βαλκανικής και των νήσων του Αιγαίου."

      http://www.aee.gr/hellenic/4greeks_origin/greeks_origin.html

      Όχι μόνο δεν δίνει μικρά ποσοστά για τον Αλπικό και τον Διναρικό(η τον Αλπικο-Διναρικό) αλλά επισημαίνει ότι οι Έλληνες είναι κυρίως βραχυκέφαλοι.

      Σελίδες 100-101.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Απλά δεν έχεις διαβάσει τον Πουλιανό και έχεις και άποψη.

      Διαγραφή
    50. "Ναι, όσον αφορά για αυτό, δεν είναι δικαιολογίες. Ο καθένας δεν μπορεί να στέλνει πηγές ξερά. Αυτό αποδεικνύει ότι το άτομο που στέλνει, δεν τα έχει διαβάσει και κατανοήσει προ πολλού. Από ποτέ είναι αυτή η αλήθεια δικαιολογία;"

      Η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτός που δεν έχει διαβάσει τίποτα από αυτά που αναφέρει και δεν έχει κατανοήσει απολύτως τίποτα, είσαι εσύ.

      "Εσύ μου στέλνεις απλά κάποια γραφήματα χωρίς επεξηγήσεις και μερικές αποκομμένες παραγράφους. Εγώ τι να πω;"

      Εξηγώ σχεδόν τα πάντα, τα υπόλοιπα υποτίθεται ότι πρέπει να τα ξέρεις ή να έχεις κάποια ιδέα, αν εσύ κάνεις την στρουθοκάμηλο, δικό σου πρόβλημα.

      "Η διαφορά είναι όλοι σχεδόν οι ανθρωπολόγοι στους οποίους αναφέρομαι έχουν κάνει μετρήσεις σε ζώντες στην νότια Ευρώπη. Και δεν αναφέρομαι σε προσωπικές μου απόψεις, μην το σπαμάρεις συνέχεια."

      Σε ποιους ζώντες, μας κοροϊδεύεις, αφού δεν πάτησαν πόδι στην Ελλάδα. Που τις έκαναν, στην Ελβετία, στην Γαλλία, στην Βρετανία, στην Αμερική και στην Πολωνία; Από άλλους διάβασαν μερικά κείμενα. Εδώ ο Πουλιανός που αμφισβητείς μελέτησε πάνω από 6.000 Έλληνες, δεν τα είπαμε; Δεν υπάρχει σύγκριση.

      Αυτός που σπαμάρει είσαι εσύ και όχι εγώ.

      Διαγραφή
    51. "Ο άλλος ανώνυμος παρέθεσε τον Charles και τον Angel, και δεν παράφρασε τίποτα από τις έρευνες τους."

      Με το να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως εσύ θέλεις, να αρνείσαι τα πάντα και να προσπαθείς να τα αναποδογυρίσεις δεν φέρνεις κανένα αποτέλεσμα. Άσε που στοιχεία για 15% Νορδοειδείς στην Ελλάδα ούτε έχεις, ούτε πρόκειται να στείλεις ποτέ γιατί δεν υπάρχουν.

      Πάμε πάλι. Εγώ παρέθεσα για πρώτη φορά τον Robert Charles ως Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2018 - 8:01 π.μ.

      Η φυλετική σύνθεση της αρχαίας Ελλάδας
      http://fyletika.blogspot.com/2015/03/blog-post_16.html

      Εδώ ο Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2018 - 1:05 π.μ. παραφράζει τον Angel.

      "Στην πιο κλασική με τίτλο Racial Analysis of Ancient Greeks προσσδιορίζει τον αμιγώς ινδοευρωπαικό τύπο Nordic-Iranian σε διαχρονική παρουσία στο ελληνικό έθνος στο 18.45% με αυξομειώσεις (π.χ. κλασική εποχή 27.58% και βυζαντινή 17.24%)."

      "Βέβαια όλα αυτά είναι ενδεικτικά, και πρέπει να σημειωθεί πως ο Proto-Nordic και ο Corded Nordic περιλαμβάνουν μονάχα τους 2 από τους 4 συνολικά υποτύπους."

      "Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο υποτύπος του μεικτού αλπικού-νορδικού, τον οποίο ο Angel προσδιορίζει ως Mixed Alpine, ανεβάζοντας τον συνολικό ποσοστό σε διψήφιο."

      "Εσύ από την άλλη αποκήρυξες και τους δύο επιστήμονες και τα στοιχεία τους."

      Είσαι ψεύτης, λες ψέματα, το είπαμε αυτό, με ψευτιές δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Δεν τους αποκήρυξα ποτέ.

      "Και δεν απέδειξες τίποτα."

      Βεβαίως και απέδειξα ψεύτη.

      Ορίστε ξανά τα στοιχεία.

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Αυτά που παραφράζει είναι τα ποσοστά των Νορδικών-Ιρανικών(την κλασική περίοδο ήταν 23,53% και όχι 27,58% και την Βυζαντινή 15,79% και όχι 17,24%) και ότι προσπαθεί να παρουσιάσει τον Corded ως "Νορδικό".

      "Οι έρευνες του δεν παραφράζονται από Νορδιστές."

      Είσαι ψεύτη, το είπαμε χίλιες φορές.

      Πάμε ξανά.

      Εδώ το Νορδιστικό "ΑΡΜΑ" παραθέτει τον Νορδιστή Karl Earlson που έγραφε ότι οι Νορδικοί-Ιρανικοί ήταν Νορδικοί και ήταν το 27% των αρχαίων Ελλήνων.

      "We may note that Angel (1944), calculated that during the Classical period of Greek history (650-150 BC), 27% of the Greek population had been predominantly Nordic in type."

      Nordic Hellas
      http://www.armahellas.com/?p=120

      Ο οποίος έχει αντικρουστεί από τον Dienekes.

      Against Karl Earlson’s "Nordic Hellas"
      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Το ότι το αρνείσαι δείχνει και τους δικού σου σκοπούς.

      Διαγραφή
    52. "Όσο για τις "αποδείξεις" σου ότι παραφράζεται ο συγκεκριμένος επιστήμονας, έστειλες στοιχεία από το Zetaboards, το Apricity, μία ερευνήτρια ονόματι Αναστασία Βιλίτου και το Dienekes για τον Νορδικό-Ιρανικό και τον Corded. Καμία από αυτές τις πηγές δεν περιείχε στοιχεία από τον Charles ή τον Angel."

      Στοιχεία έστειλα από τον Dienekes που παραθέτει τον ίδιο τον Angel και τους πίνακες του με τα αληθινά ποσοστά, το Apricity περιέχει τα γραπτά του Carleton Coon που λέει ότι ο Corded είναι Μεσογειακός, από το Zetaboards την παράθεση του Carleton Coon που λέει "There is one cautionary remark which must be made here, and that is: there is so far no justifiable reason for assuming that the Corded people were Nordics.", την οποία μπορείς να την δεις και εδώ:

      The Corded or Battle-Axe People
      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-IV9.htm

      Αλλά και την άποψη του Ουκρανού Αρχαιολόγου D.Ya. Telegin από το blog του Dienekes. Η παράθεση της Αναστασίας Μπιλίτου αφορούσε τους Μυκηναίους.

      Το να μου λες τα ονόματα των sites και των blogs και όχι τις παραθέσεις από τους Ανθρωπολόγους και τους Αρχαιολόγους που περιέχουν είναι παραπλανητικό, προσπαθείς να εξαπατήσεις και να μειώσεις τα στοιχεία.

      "Τι πρωτότυπο... Εκτός και αν οι Pittard, Deniker, Dixon, Haddon, Buxton, Βennet Bean, Czekanowski, Clon Stephanos κ.ά. όντως δεν θεωρούνται ανθρωπολόγοι (σύμφωνα με τη λογική σου)! Τι πρωτότυπο εκ μέρους σου..."

      Πάμε ξανά. Κανένας από αυτούς δεν μιλάει για 15% Νορδικούς/Νορδοειδείς στην Ελλάδα.

      "Τι λάθος υπάρχει με το να παραθέτω ευρήματα επιστημόνων."

      Κανένα εύρημα δεν παραθέτεις.

      "Όσο για τον Michael Kohlman, η κατηγορία του είναι ψευδής, γιατί το έργο του Ripley δεν αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι Νορδικιστής."

      Αυτό το λες εσύ.

      "Ακριβώς, γιατί δεν είχαν επηρεαστεί από το Νορδισμό. Τα αποτελέσματα που έβγαλαν και που εγώ και πολλοί άλλοι παραθέτουν δεν επηρεάστηκαν από κανέναν ή κάτι."

      Μάλιστα, ο Νορδισμός δεν επηρέασε ποτέ κανένα Ανθρωπολόγο και ας λένε τόσοι...

      "Γιατί απλώς δεν τελειώνουμε τη συζήτηση σαν πολιτισμένα άτομα;"

      Μα σου είπα, από την στιγμή που δεν έχεις αποδείξεις για αυτά που λες, ποιος ο λόγος να γράφεις και να επιμένεις στους αναπόδειχτους ισχυρισμούς σου για 15% Νορδικούς/Νορδοειδείς στην Ελλάδα;

      "Υ.Σ. Καλή προσπάθεια να αποδείξεις ότι χρησιμοποιώ την προσωπική μου άποψη, ενώ εγώ δεν το κάνω. Μην μου ξαναπείς ότι εκφράζω προσωπική άποψη, πρώτον γιατί μου φαίνεται ότι τα επιχειρήματά σου απλά καταρρέουν και δεύτερον, δεν είναι αληθές."

      Ποια επιχειρήματα καταρρέουν και δεν είναι αληθή, αφού δεν έχεις στείλει κανένα στοιχείο για αυτά που λες.

      ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ!

      "Χαιρετίσματα!!!"

      Χαιρέτα μας τον πλάτανο!

      Διαγραφή
    53. "Το 15% που λες εσύ δεν είναι weak."

      Ποτέ δεν ανέφερα ότι ήταν πάνω από 15%. Οι ανθρωπολόγοι που παραθέτω λένε ότι σε καθαρή μορφή, ο Νορδικός τύπος κυμαίνεται στο 7%. Αλλά σε συνδυασμό με άλλους τύπους, μέσω επιμειξιών, φθάνει διψήφιο ποσοστό. Αλλά ΠΟΤΕ δεν είπαν ότι είναι πάνω από 15%.



      Όσο για τον Πουλιανό:

      "Άρης Πουλιανός Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα 4-7%."

      "Επισημαίνοντας ότι "αυτός ο τύπος είναι ΠΟΛΥ σπάνιος στην Ελλάδα και το ποσοστό του δεν ξεπέρνα ούτε το 4-7% ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες ομάδες της βορείου Ελλάδος"."

      Τα στοιχεία που βρήκα στις σελίδες 142-143 ήταν ως εξής:

      "Η Βορειοευρωπαϊκή επίδραση εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Πολύ ανοιχτό χρωματισμό (μάτια από γκρίζα ως γαλανά) που συνδυάζεται με λοξό προς τα άνω σχήμα της μύτης (το χόνδρινο τμήμα της είναι σιμό και η αιχμή της λοξά προς τα άνω. Το πρόσωπο είναι λεπτό. Παρουσιάζει υποβραχυκεφαλία. Η ανάπτυξη του τριχώματος κυμαίνεται από ασθενής ως μέτρια. Μορφή τριχών λεία και πολλές φορές κυματιστή. Χείλη λεπτά. Αυτός ο συνδυασμός γνωρισμάτων συμφωνεί κατά βάση με όλες τις περιγραφές που έχουν γίνει για τον Βόρειο τύπο. Όμως ο τύπος αυτός είναι πολύ σπάνιος και το ποσοστό του δεν ξεπερνάει το 4-7%."

      Η περιγραφή του Πουλιανού, η οποία συμφωνεί με όλες τις άλλες περιγραφές που έχουν γίνει για τον τύπο αυτό, αναφέρεται στον ΚΑΘΑΡΟ Νορδικό τύπο, αφού τα γνωρίσματα αυτά προϋποθέτουν τα άτομα που τα έχουν να έχουν πλήρη Νορδική επίδραση. Με επιμειξίες το ποσοστό βορειοευρωπαϊκών μπορεί να καθιστά διψήφιο αριθμό.


      Όσο για το παράδειγμα που μου έθεσες με έναν Νορικό ή αλλιώς Νορδικό-Διναρικό, δεν το βρήκα, αλλά βρήκα αυτό κάτω ακριβώς από την περιγραφή του Βόρειου τύπου:

      "Η κεντροευρωπαϊκή επίδραση έχει ανοιχτό χρωματισμό (χρώμα δέρματος ανοιχτότερο των Ελλήνων, ανάμεικτες αποχρώσεις ίριδας, χρώμα τριχών καστανό ή ακόμα πιο ανοιχτό). Μέτωπο ευθύ. Παρουσιάζει βραχυκεφαλία και πολλές φορές υποβραχυκεφαλία, πολύ μέτριο πλάτος των ζυγωματικών (λεπτοπροσωπικό δείκτη), και μέτρια ανάπτυξη τριχώματος. Το σχήμα της μύτης ποικίλει αρκετά. ο χρωματισμός είναι αρκετά ανοιχτός ή μέτριος. Οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι στην Ευρώπη υπάρχουν τρεις φυλές, τον ονομάζουν συχνά Αλπικό τύπο."

      "Ο τύπος αυτός συναντάται στην Ελλάδα συχνότερα από το βόρειο, όμως δεν ξεπερνάει το 20-30% του συνόλου ορισμένων ομάδων."

      "Πολλές φορές δίνουν στον τύπο αυτό την ονομασία "Νορικός" για να τον διαστείλουν από τον "Νορδικό" που σημαίνει Βόρειος (Debetz G.F., 1958)."

      Από τα παραπάνω, ο "Νορικός" τύπος του παραδείγματος που μου έστειλες δεν ήταν υπότυπος του Νορδικού τύπου, αλλά ένας υπότυπος του Αλπικού τύπου. Τα χαρακτηριστικά του "Κεντροευρωπαϊκού", ή αλλιώς "Νορικού", είναι διαφορετικά από αυτά του "Βόρειου" ή αλλιώς "Νορδικού". Επίσης, ένας Νορδικός-Διναρικός είναι διαφορετικός από έναν Νορικό (Κεντροευρωπαϊκό).


      Συμπεραίνοντας, το ποσοστό των καθαρών Νορδικών είναι όντως 7% και δεν ξεπερνιέται. Αλλά με επιμειξίες το ποσοστό καθιστά διψήφιο αριθμό. Επίσης, οι Νορικοί δεν είναι υπότυπος του Νορδικού τύπου.

      Διαγραφή
    54. Για τους ανθρωπολόγους που παραθέτω και αναφέρουν ότι οι Νορδικοί μπορούν να καθιστούν διψήφιο αριθμό:

      "Κανένας από αυτούς δεν αναφέρει το ποσοστό 7% μόνο για καθαρούς Νορδικούς, λες ψέματα."

      "Αυτό το λες εσύ, κανένας από αυτούς δεν λέει κάτι τέτοιο. Δεν βαρέθηκες να μας κοροϊδεύεις;"

      Εδώ φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει κανένα από τα έργα των ανθρωπολόγων που σου παραθέτω. Το μόνο που κάνεις είναι να λες ότι λέω ψέματα, χωρίς να έχεις ψάξει τα έργα είτε του Pittard, του Deniker ή οποιουδήποτε άλλου από τους ανθρωπολόγους που παραθέτω. Απλά κάθεσαι και μου παπαγαλίζεις συνέχεια: "Λες ψέματα" και "Κανένας δεν λέει κάτι τέτοιο". Γιατί απλά και εσύ δεν γκουγκλάρεις τις έρευνές τους;


      Για τις κατηγορίες του Stojanowski:

      "Ο δικηγόρος των Νορδιστών μίλησε και απεφάνθη..."

      Ναι, ωραία ειρωνεία... Αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος ο Czekanowski διέκρινε ξεκάθαρα τους Βαλτικούς από τους Νορδικούς στο έργο του, η κατηγορία του Stojanowski είναι αβάσιμη.




      "Δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις φάει με την Νορδική ανάμιξη στην Ελλάδα, αλλά θα σε στενοχωρήσω, 12-15% δεν φτάνει, εκτός και αν μετράς τους Βαλκάνιους Νορδικούς/Νορδοειδείς λαθρομετανάστες ως "Έλληνες"."

      Πόσο αφελής είσαι; Για ποιο λόγο να συμπεριλάβω μετανάστες; Αφού ο Νορδικός τύπος μεταξύ των μεταναστών είναι σε μικρότερη συχνότητα από αυτή των ντόπιων. Γιατί να τους συμπεριλάβω; Επίσης, έχω κάποιες βάσεις, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό.



      Για τους επιστήμονες που βγαίνουν σε λάθος συμπεράσματα λόγω ελλείψεων στην έρευνά τους:

      "Έ τι άλλο θα έλεγε κάποιος για τον Έλληνα Ανθρωπολόγου που εξέτασε τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων παγκοσμίως από την στιγμή που βγάζει την Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα όλο κι όλο 4-7%..."

      Δεν διαφωνώ με το 7% του Πουλιανού για τον Νορδικό τύπο, αλλά από την πειγραφή των χαρακτηριστικών στις σελίδες 142-143, αναφέρεται μόνο στην καθαρή μορφή του και δεν συμπεριλαμβάνει τις επιμειξίες.


      Για τους τύπους του Πουλιανού:

      "Σε ένα τύπο αλλά με αρκετές διαφορές τις οποίες και αναλύει."

      Οι διαφορές είναι μόνο στην γεωγραφική τους τοποθεσία. Ειδάλλως, δεν υπάρχουν ανθρωπολογικές διαφορές.


      "Λέει ότι οι Σαρακατσάνοι σχετίζονται κυρίως με τον Κρομανοειδή τύπο, δεν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι Κρομανοειδείς ανάμεσα στους Έλληνες."

      Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν υπάρχουν άλλα παραδείγματα του τύπου αυτού, εφόσον συναντάται πολύ συχνά;


      "Το να μου κάνεις τον ειδήμονα ενώ δεν έχεις διαβάσει τον Πουλιανό και να μου λες μάλιστα ότι σε κοροϊδεύω, πολύ δεν πάει;"

      Δεν σου έκανα ποτέ τον ειδικό και ποτέ δεν ανέφερα ότι με κορόϊδεψες. Και έχω διαβάσει τα έργα του Πουλιανού, είτε το πιστεύεις είτε όχι.

      "Αυτό που λέει είναι ότι η Βορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει ποτέ και πουθενά το 4-7%, διάβασε σελίδες 142-143."

      Και πάλι συμφωνώ με το ποσοστό, αλλά αναφέρεται σε άτομα καθαρή Νορδική επίδραση.


      Για τον Ηπειρωτικό:

      "Αυτά είναι δικές σου θεωρίες, μιας και δεν δίνει πουθενά ποσοστά αλλά ποικιλίες."

      Κακώς δεν δίνει, καθώς τα ποσοστά κάθε φυλετικού τύπου σε μία ανθρωπολογική έρευνα είναι απαραίτητα. Και πάλι δίνει 2 ποικιλίες που είναι πολύ λίγες σε σύγκριση με τον αριθμό αυτών του Μεσογειακού τύπου.


      "Όχι μόνο δεν δίνει μικρά ποσοστά για τον Αλπικό και τον Διναρικό(η τον Αλπικο-Διναρικό) αλλά επισημαίνει ότι οι Έλληνες είναι κυρίως βραχυκέφαλοι."

      Ο χάρτης δείχνει τον κεφαλικό δείκτη. Η μισή Ελλάδα είναι βραχύκεφαλοι και η άλλη μισή είναι δολιχοκέφαλοι. Δηλαδή υποδεικνύει ότι είναι μίξη βραχυκέφαλων-δολιχοκέφαλων.

      Διαγραφή
    55. "Η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτός που δεν έχει διαβάσει τίποτα από αυτά που αναφέρει και δεν έχει κατανοήσει απολύτως τίποτα, είσαι εσύ."

      Καλύτερα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη, εγώ έχω διαβάσει και κατανοήσει άρτια αυτά που παραθέτω.


      "Σε ποιους ζώντες, μας κοροϊδεύεις, αφού δεν πάτησαν πόδι στην Ελλάδα. Που τις έκαναν, στην Ελβετία, στην Γαλλία, στην Βρετανία, στην Αμερική και στην Πολωνία; Από άλλους διάβασαν μερικά κείμενα. Εδώ ο Πουλιανός που αμφισβητείς μελέτησε πάνω από 6.000 Έλληνες, δεν τα είπαμε; Δεν υπάρχει σύγκριση."

      Έκαναν μετρήσεις σε ζώντες στην νότια Ευρώπη, αλλά σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Μπορεί να μην ήταν 6.000 σαν του Πουλιανού, αλλά και αυτοί εξέτασαν 1.000-1500 και μερικοί από αυτούς και 2000 άτομα.

      "Αυτός που σπαμάρει είσαι εσύ και όχι εγώ."

      Όταν κάποιος κάποιος λέει συνέχεια τις ιερές για αυτόν φράσεις: "κανένας ανθρωπολόγος δεν δίνει 15% Νορδικούς στην Ελλάδα", "δεν έχεις καμία απόδειξη από ανθρωπολόγους, τα λες μόνος σου", 'κανένας δεν αναφέρει τα τάδε ποσοστά, λες ψέματα", παραθέτει κυρίως από τον Dienekes 3 άρθρα συνέχεια και μόνο 4 σελίδες από 1 μόνο βιβλίο του Πουλιανού, αυτό δεν είναι spam; Όσο για εμένα που επιμένω στα ευρήματα των ανθρωπολόγων που παραθέτω, το κάνω επειδή μου λες μονότονα ότι είναι λανθασμένες χωρίς να τις έχεις διαβάσει.


      "Με το να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως εσύ θέλεις, να αρνείσαι τα πάντα και να προσπαθείς να τα αναποδογυρίσεις δεν φέρνεις κανένα αποτέλεσμα. Άσε που στοιχεία για 15% Νορδοειδείς στην Ελλάδα ούτε έχεις, ούτε πρόκειται να στείλεις ποτέ γιατί δεν υπάρχουν."

      Δεν τα παρουσιάζω όπως θέλω. Ακόμα υπάρχουν τα σχόλια στην κορυφή αυτής της σελίδας. Δεν αναποδογυρίζω τίποτα.
      Όσο για εμένα αν θα στείλω στοιχεία, ακόμα και αν έστελνα ακόμη θα έλεγες πώς τις έρευνες τις ενορχήστρωσαν Νορδιστές, όπως κάνεις με τον Czekanowski, έναν από αυτούς που παραθέτω, και προσπαθείς να τον βγάλεις Νορδικιστή, ενώ φαίνεται πασίδηλα από το έργο του, αν το διαβάσεις, ότι δεν είναι.




      Για τον Charles και τον Angel:
      "Πάμε πάλι. Εγώ παρέθεσα για πρώτη φορά τον Robert Charles ως Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2018 - 8:01 π.μ."

      Η φυλετική σύνθεση της αρχαίας Ελλάδας
      http://fyletika.blogspot.com/2015/03/blog-post_16.html

      Αυτή η έρευνα εστιάζει στην αρχαιότητα, το θέμα μας ξετυλίγονταν όλο τον καιρό γύρω από το ποσοστό των Νορδικών στην Ελλάδα του σήμερα.



      Διαγραφή
    56. Εδώ ο Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2018 - 1:05 π.μ. παραφράζει τον Angel.

      "Στην πιο κλασική με τίτλο Racial Analysis of Ancient Greeks προσσδιορίζει τον αμιγώς ινδοευρωπαικό τύπο Nordic-Iranian σε διαχρονική παρουσία στο ελληνικό έθνος στο 18.45% με αυξομειώσεις (π.χ. κλασική εποχή 27.58% και βυζαντινή 17.24%)."

      "Βέβαια όλα αυτά είναι ενδεικτικά, και πρέπει να σημειωθεί πως ο Proto-Nordic και ο Corded Nordic περιλαμβάνουν μονάχα τους 2 από τους 4 συνολικά υποτύπους."

      "Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο υποτύπος του μεικτού αλπικού-νορδικού, τον οποίο ο Angel προσδιορίζει ως Mixed Alpine, ανεβάζοντας τον συνολικό ποσοστό σε διψήφιο."

      "
      "Αυτά που παραφράζει είναι τα ποσοστά των Νορδικών-Ιρανικών(την κλασική περίοδο ήταν 23,53% και όχι 27,58% και την Βυζαντινή 15,79% και όχι 17,24%) και ότι προσπαθεί να παρουσιάσει τον Corded ως "Νορδικό"."

      Δεν παραφράζει τίποτα. Έτσι ακριβώς παρουσιάζονται τα ποσοστά από τον Angel, και ο ανώνυμος, όπως και ο Angel, λέει ότι 2 από τους 4 υπότυπους υπολογίζονται ως Νορδικοί.

      Όσο για τους Corded:
      Στην αρχή της σελίδας παρέθεσες ένα άρθρο για τον τύπο:
      https://www.theapricity.com/snpa/troeplate27.htm

      Στο πρώτο από τα τέσσερα παραδείγματα Corded, στο οποίο αναφέρεται ότι μόνο από άποψης κεφαλικών και προσωπικών αναλογιών και σε ενίσχυση με την άγνοια διαφορών στον χρωματισμό τριχώματος και δέρματος μπορεί πιθανόν να αναπαριστά πολύ μακρινά τον ιρανικό Corded. Και το συγκεκριμένο άτομο παρατίθεται ότι μορφολογικά θυμίζει Μεσογειακό, και παρατίθεται ως παράδειγμα για το πώς οι Corded σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις θυμίζουν κάπως Μεσογειακούς.



      "Εδώ το Νορδιστικό "ΑΡΜΑ" παραθέτει τον Νορδιστή Karl Earlson που έγραφε ότι οι Νορδικοί-Ιρανικοί ήταν Νορδικοί και ήταν το 27% των αρχαίων Ελλήνων."

      "We may note that Angel (1944), calculated that during the Classical period of Greek history (650-150 BC), 27% of the Greek population had been predominantly Nordic in type."

      Μου αρέσει ότι αναφέρεσαι στο "ΑΡΜΑ" και τον Earlson, ενώ ποσώς με ενδιαφέρουν και οι δύο. Δεν είμαι Νορδικιστής, όσο και αν δεν σου αρέσει.




      "Στοιχεία έστειλα από τον Dienekes που παραθέτει τον ίδιο τον Angel και τους πίνακες του με τα αληθινά ποσοστά, το Apricity περιέχει τα γραπτά του Carleton Coon που λέει ότι ο Corded είναι Μεσογειακός, από το Zetaboards την παράθεση του Carleton Coon που λέει "There is one cautionary remark which must be made here, and that is: there is so far no justifiable reason for assuming that the Corded people were Nordics.", την οποία μπορείς να την δεις και εδώ:"


      The Corded or Battle-Axe People
      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-IV9.htm

      Την επισήμανση την βρήκα αλλά λέει και αυτό:
      "There is one cautionary remark which must be made here, and that is: there is so far no justifiable reason for assuming that the Corded people were Nordics. Their cranial type, as we know it, does approach one ore more of the forms which we know, in later times, to have been associated with blondism; but it also approaches those of the Iranian plateau and of Ur, which were probably brunet. Let us withhold judgment, therefore, upon Corded soft parts and pigmentation, and view these remains in the more scientific but less lively light of a skeletal type."

      Δεν λέει πουθενά ότι είναι Μεσογειακοί, απλά λένε ότι υπάρχει μία απόμακρη πιθανότητα να συνδέονται με τα παραδείγματα στην Ιρανική πεδιάδα. Λένε πάντως ότι είναι αβέβαιοι για την καταγωγή του.



      "Κανένα εύρημα δεν παραθέτεις."

      Ναι παραθέτω.


      Τελειώνοντας, χαιρετίσματα και ειλικρινά μην ξαναγράψεις. Κατάντησε γελοίο.

      Διαγραφή
    57. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο ουρανός είναι πράσινος, ότι δίνεις αναφορές επιστημόνων για αυτό(ενώ δεν δίνεις), ότι σε κοροϊδεύω, ότι σπαμάρω, ότι δεν έχω διαβάσει και δεν έχω κατανοήσει τους επιστήμονες, ότι αυτά που μου λες τελικά δεν τα λες, ότι έχει καταντήσει γελοίο κτλ.

      Με λίγα λόγια μου πουλάς τρέλα! Δυστυχώς όμως εγώ δεν αγοράζω.

      "Ποτέ δεν ανέφερα ότι ήταν πάνω από 15%. Οι ανθρωπολόγοι που παραθέτω λένε ότι σε καθαρή μορφή, ο Νορδικός τύπος κυμαίνεται στο 7%. Αλλά σε συνδυασμό με άλλους τύπους, μέσω επιμειξιών, φθάνει διψήφιο ποσοστό. Αλλά ΠΟΤΕ δεν είπαν ότι είναι πάνω από 15%."

      Αυτό έλειπε να πεις και παραπάνω. Δεν είναι ούτε 12% ούτε 15% αλλά το πολύ 7%. Αυτά που λες, το είπαμε ένα εκατομμύριο φορές, δεν τα υποστηρίζει κανένας Ανθρωπολόγος, από το κεφάλι σου τα βγάζεις και αν μπορείς απέδειξε το αντίθετο, στείλε τις αναφορές των Ανθρωπολόγων που νομίζεις ότι μιλάνε για 7% καθαρούς Νορδικούς και 5% με 8% Νορδοειδείς στην Ελλάδα.

      "Η περιγραφή του Πουλιανού, η οποία συμφωνεί με όλες τις άλλες περιγραφές που έχουν γίνει για τον τύπο αυτό, αναφέρεται στον ΚΑΘΑΡΟ Νορδικό τύπο, αφού τα γνωρίσματα αυτά προϋποθέτουν τα άτομα που τα έχουν να έχουν πλήρη Νορδική επίδραση."

      Αυτό που λέει είναι "Η Βορειοευρωπαϊκή επίδραση εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:" δηλαδή ή τα έχουν όλα ή μερικά από αυτά. Μιλάει για επίδραση όχι για καθαρό τύπο. Μιλάει για όλους αυτούς που έχουν αυτού του είδους την επίδραση ή τις επιδράσεις.

      "Με επιμειξίες το ποσοστό βορειοευρωπαϊκών μπορεί να καθιστά διψήφιο αριθμό."

      Με τα "μπορεί" τα δικά σου δεν το αποδεικνύεις πάντως.

      "Από τα παραπάνω, ο "Νορικός" τύπος του παραδείγματος που μου έστειλες δεν ήταν υπότυπος του Νορδικού τύπου, αλλά ένας υπότυπος του Αλπικού τύπου. Τα χαρακτηριστικά του "Κεντροευρωπαϊκού", ή αλλιώς "Νορικού", είναι διαφορετικά από αυτά του "Βόρειου" ή αλλιώς "Νορδικού". Επίσης, ένας Νορδικός-Διναρικός είναι διαφορετικός από έναν Νορικό (Κεντροευρωπαϊκό)."

      "Πολλές φορές δίνουν στον τύπο αυτό την ονομασία "Νορικός" για να τον διαστείλουν από τον "Νορδικό" που σημαίνει Βόρειος (Debetz G.F., 1958)."

      Ο Νορικός είναι μίξη Διναρικού-Νορδικού και Αλπικού.

      Ο Πουλιανός στο συγκεκριμένο σημείο μιλάει για τον Κεντροευρωπαϊκο και λέει ότι κάποιοι τον Κεντροευρωπαϊκό τον ονομάζουν και Νορικό.

      Όντως ο Νορικός έχει και Αλπική ανάμιξη και βρίσκεται κυρίως στην κεντρική Ευρώπη.

      Coon speculated that the origin of the type was not so much a case of combination of Nordid and Dinarid strains, as an actual dinaricization of a Nordid population through interbreeding with Alpinids

      In France it blends with Alpinids in the south and with Nordids in the terrirories to the north, and is everywhere transitional to the Sub-Nordid or Alpinid-mixed Nordid type. In southern Germany it is found in combination with Alpinid, Borreby, and other elements. Norids or Norid-looking individuals are found in most countries where relatively pure Nordid and Dinarids exist.

      https://www.theapricity.com/snpa/rg-norid.htm

      "Συμπεραίνοντας, το ποσοστό των καθαρών Νορδικών είναι όντως 7% και δεν ξεπερνιέται."

      Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα, ο Πουλιανός μιλάει για Βορειοευρωπαϊκή επίδραση η οποία εκδηλώνεται με κάποια χαρακτηριστικά, δεν μιλάει για καθαρούς τύπους.

      "Αλλά με επιμειξίες το ποσοστό καθιστά διψήφιο αριθμό."

      Ο Πουλιανός λέει ότι όλη η Bορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα φτάνει όλο κι όλο μόνο το 4-7%.

      Διαγραφή
    58. "Επίσης, οι Νορικοί δεν είναι υπότυπος του Νορδικού τύπου."

      Από την στιγμή που έχουν Νορδική η αλλιώς βόρειοευρωπαϊκή επίδραση μπορούν να χαρακτηριστούν και υπότυπος του Νορδικού.

      Ο Coon τον ταξινομεί ως υπότυπο του Νορδικού.

      NORIC. A blond, Dinaricized Nordic. See p. 293.

      https://www.theapricity.com/snpa/troe-appendixII.htm

      (10) Noric: A blond, planoccipital brachycephal frequently encountered in South Germany and elsewhere in central Europe. This is apparently an Iron Age Nordic brachycephalized by Dinaric mixture and seems in most respects to take the form of a blond Dinaric variant. Both Deniker and Czekanowski have recognized this type, and it is a standard race, under various names, in most Russian studies.

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-VIII6.htm

      Και ο Richard McCulloch, μιας και αρέσκεσαι στους Νορδιστές, ως υπο-Νορδικό τον ταξινομεί.

      Noric or Sub-Nordic type (southern periphery blend of Nordic with Alpine and/or Dinaric, with the Nordic element dominant; principal element in northern France, important element in central Germany and Austria, common in Transylvania and western Ukraine, minor in British Isles).

      http://www.racialcompact.com/nordishrace.html

      "Όσο για το παράδειγμα που μου έθεσες με έναν Νορικό ή αλλιώς Νορδικό-Διναρικό, δεν το βρήκα"

      Είναι στην σελίδα 137 ο δεύτερος από την Θράκη, ο οποίος έχει πασιφανή Νορδική ανάμιξη.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      "Για τους ανθρωπολόγους που παραθέτω και αναφέρουν ότι οι Νορδικοί μπορούν να καθιστούν διψήφιο αριθμό:"

      Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις το ίδιο ψέμα χωρίς να στέλνεις τα καθεαυτού γραπτά τους, οπότε και εσύ τους παραφράζεις όπως κάνουν αρκετοί Νορδιστές με τον Angel.

      "Εδώ φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει κανένα από τα έργα των ανθρωπολόγων που σου παραθέτω. Το μόνο που κάνεις είναι να λες ότι λέω ψέματα, χωρίς να έχεις ψάξει τα έργα είτε του Pittard, του Deniker ή οποιουδήποτε άλλου από τους ανθρωπολόγους που παραθέτω. Απλά κάθεσαι και μου παπαγαλίζεις συνέχεια: "Λες ψέματα" και "Κανένας δεν λέει κάτι τέτοιο". Γιατί απλά και εσύ δεν γκουγκλάρεις τις έρευνές τους;"

      Δεν τις έχω μελετήσει, απλά αναφορές έχω κοιτάξει όσον αφορά την Ελλάδα. Πουθενά δεν είδα να αναφέρουν αυτά που εσύ υποστηρίζεις.

      "Αφού ο Νορδικός τύπος μεταξύ των μεταναστών είναι σε μικρότερη συχνότητα από αυτή των ντόπιων. Γιατί να τους συμπεριλάβω; Επίσης, έχω κάποιες βάσεις, δεν θα το έκανα ποτέ αυτό."

      Μάλιστα, συνεχίζεις να επιμένεις στο παραμύθι ότι οι Έλληνες έχουν τους πιο πολλούς Νορδικούς στα Βαλκάνια.

      "Δεν διαφωνώ με το 7% του Πουλιανού για τον Νορδικό τύπο, αλλά από την πειγραφή των χαρακτηριστικών στις σελίδες 142-143, αναφέρεται μόνο στην καθαρή μορφή του και δεν συμπεριλαμβάνει τις επιμειξίες."

      Επίσης ο ουρανός είναι πράσινος. Για όλη την Βόρειοευρωπαϊκή επιμιξία μιλάει, όχι για καθαρούς τύπους, η οποία εκδηλώνεται με κάποια χαρακτηριστικά. Δεν δίνει άλλη βόρεια επιμιξία για κανέναν.

      Καλά είπα ότι ότι θέλεις καταλαβαίνεις και ότι τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι υποκειμενικά και ιδιοτελή.

      Διαγραφή
    59. "Οι διαφορές είναι μόνο στην γεωγραφική τους τοποθεσία. Ειδάλλως, δεν υπάρχουν ανθρωπολογικές διαφορές."

      Δεν έχεις διαβάσει τον Πουλιανό, δεν ξέρεις τι λέει. Τι να πρωτοπιάσεις, το ότι ο Αιγαιακός Μεσογειακός έχει πιο σκούρα μαλλιά και περισσότερη τριχοφυΐα από τoν Μεσογειακό της κυρίου Ελλάδος, ότι ο ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός είναι συνήθως ανοιχτοκάστανος και πολύ πιο ανοιχτός από τον Μεσογειακό της κυρίου Ελλάδος;

      "Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν υπάρχουν άλλα παραδείγματα του τύπου αυτού, εφόσον συναντάται πολύ συχνά;"

      Δεν είπε ότι συναντάτε πολύ συχνά, δεν είναι και τόσο συχνός ο Κρομανοειδής γενικά στους Έλληνες, απλώς συνέδεσε τους Σαρακατσάνους στον Κρομανοειδή τύπο.

      "Δεν σου έκανα ποτέ τον ειδικό και ποτέ δεν ανέφερα ότι με κορόϊδεψες."

      Δια του λόγου του αληθές, εδώ το είπες.

      Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2018 - 10:08 μ.μ.
      "Κυριολεκτικά με κοροϊδεύεις εδώ πέρα;"

      "Και έχω διαβάσει τα έργα του Πουλιανού, είτε το πιστεύεις είτε όχι."

      Δεν το βλέπω... όπως έχεις διαβάσει και τους υπόλοιπους... Τον είπες Μεντιτερανιστή επειδή δεν σου βγάζει 15% βορειοευρωπαϊκή ανάμιξη στην Ελλάδα, δεν ήξερες καν ότι μιλάει για βορειοευρωπαϊκή ανάμιξη στην Ελλάδα, ότι δεν βγάζει τους Έλληνες Μεσογειακούς αλλά κυρίως βραχυκέφαλους, ότι περιγράφει τις διαφορές των Μεσογειακών στην Ελλάδα, ότι δίνει για Προσωασιατικούς μαζί με τους Αρμενοειδείς και τους Ιρανικούς(Ανατολικούς), δεν γνώριζες ότι υποστηρίζει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι Ελληνόφωνοι ήταν οι Σαρακατσάνοι οι οποίοι δεν είναι καν Μεσογειακοί. Κατά τα άλλα είναι Μεντιτερανιστής...

      "Και πάλι δίνει 2 ποικιλίες που είναι πολύ λίγες σε σύγκριση με τον αριθμό αυτών του Μεσογειακού τύπου."

      Δεν ξέρεις ούτε τι λέει, ούτε τι δίνει. Δίνει 4 ποικιλίες κυρίως, την Αιγαιακή, την Ηπειρωτική, την Δυτικομακεδονική και την Πρωσοασιατική. Δίνει βόρειες επιδράσεις, κεντρικές Ευρωπαϊκές κτλ. Μετά χωρίζει τις περιοχές της Ελλάδος ως ανήκοντες σε επί μέρους ποικιλίες, την Θεσσαλική, την Θρακική, την Κρητική, των Ιονίων νήσων κτλ.

      "Ο χάρτης δείχνει τον κεφαλικό δείκτη. Η μισή Ελλάδα είναι βραχύκεφαλοι και η άλλη μισή είναι δολιχοκέφαλοι. Δηλαδή υποδεικνύει ότι είναι μίξη βραχυκέφαλων-δολιχοκέφαλων."

      Ο χάρτης δείχνει τα Αιγιακά και Ιόνια νησιά, την Θεσσαλία και την Θράκη μεσοκέφαλη(80-82) και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα βραχυκέφαλη(82-87).

      Έτσι βγάζει την Ελλάδα Μεσογειακή και είναι Μεντιτερανιστής;

      "Καλύτερα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη, εγώ έχω διαβάσει και κατανοήσει άρτια αυτά που παραθέτω."

      Τίποτα δεν παραθέτεις από κανέναν Ανθρωπολόγο, μάλλον τον ίδιο σου τον εαυτό παραμυθιάζεις.

      "Έκαναν μετρήσεις σε ζώντες στην νότια Ευρώπη, αλλά σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Μπορεί να μην ήταν 6.000 σαν του Πουλιανού, αλλά και αυτοί εξέτασαν 1.000-1500 και μερικοί από αυτούς και 2000 άτομα."

      Αυτά είναι δικά σου, δεν βρήκα πουθενά τέτοια στοιχεία. Ζήτημα αν πάτησε κανένας από αυτούς ποτέ πόδι στην Ελλάδα.

      "παραθέτει κυρίως από τον Dienekes 3 άρθρα συνέχεια και μόνο 4 σελίδες από 1 μόνο βιβλίο του Πουλιανού, αυτό δεν είναι spam;"

      Το τι έχω παραθέσει εγώ το έχουμε πει χίλιες φορές, Charles, Angel, Coon, Πουλιανό κτλ. Συνεχίζεις και λες τα στοιχεία των Ανθρωπολόγων spam αναφέροντας μου απλώς τα sites τα οποία τα συμπεριλαμβάνουν.

      "Όσο για εμένα που επιμένω στα ευρήματα των ανθρωπολόγων που παραθέτω, το κάνω επειδή μου λες μονότονα ότι είναι λανθασμένες χωρίς να τις έχεις διαβάσει."

      Τι να διαβάσω, τα αδιάβαστα, αφού κανένας δεν τα λέει αυτά που λες εσύ. Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη "παραθέτω"; Η ακόμα και αυτό το αγνοείς; Σημαίνει παίρνω τα γραπτά κάποιου και τα βάζω εδώ πέρα. Τι γραπτό έχεις βάλει εσύ εδώ από όλους αυτούς που λες και πότε;

      Θα σε στεναχωρήσω, κανένας δεν λέει ότι η Νορδική ανάμιξη στην Ελλάδα είναι 15%, ούτε ότι ο ουρανός είναι πράσινος.

      Διαγραφή
    60. "Όσο για εμένα αν θα στείλω στοιχεία, ακόμα και αν έστελνα ακόμη θα έλεγες πώς τις έρευνες τις ενορχήστρωσαν Νορδιστές, όπως κάνεις με τον Czekanowski, έναν από αυτούς που παραθέτω, και προσπαθείς να τον βγάλεις Νορδικιστή, ενώ φαίνεται πασίδηλα από το έργο του, αν το διαβάσεις, ότι δεν είναι."

      Ε τότε τι μου λες ότι παραθέτεις, αφού δεν παραθέτεις τίποτα και από κανένα. Φαίνεται ότι απλώς σου αρέσει η λέξη "παραθέτω" και για αυτό την χρησιμοποιείς συνέχεια. Το ότι μου λες ότι έβαλα τον Stojanowski που λέει ότι ο Czekanowski είναι Νορδιστής και ότι μόνο από αυτό πάω να βγάλω και τους υπόλοιπους Νορδιστές είναι δικές σου θεωρίες, μιας και δεν είπα ότι έχουν κατηγορήσει τους υπόλοιπους για Νορδιστές. Άλλα τι λέμε τώρα, δεν βάζεις εδώ αυτά που ισχυρίζεσαι ότι είπαν γιατί κανένας από αυτούς δεν λέει τέτοια πράγματα. Τελεία και παύλα.

      "Αυτή η έρευνα εστιάζει στην αρχαιότητα, το θέμα μας ξετυλίγονταν όλο τον καιρό γύρω από το ποσοστό των Νορδικών στην Ελλάδα του σήμερα."

      Με κοροϊδεύεις; Μια μου λες ότι δεν τον έβαλα εγώ πρώτος και τώρα ότι δεν έχει σχέση με την συζήτηση; Τον Robert Charles τον έβαλα γιατί ανέβαζε ο άλλος τα ποσοστά τον Νορδικών στην αρχαία Ελλάδα.

      "Δεν παραφράζει τίποτα. Έτσι ακριβώς παρουσιάζονται τα ποσοστά από τον Angel, και ο ανώνυμος, όπως και ο Angel, λέει ότι 2 από τους 4 υπότυπους υπολογίζονται ως Νορδικοί."

      Ρε τρολάκι, ρε τρολίδιο, αυτός είναι ο πίνακας του Angel:

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Nordic-Iranian(Kλασική περίοδο) 23,53% και όχι 27,58%

      Nordic-Iranian(Βυζαντινή περίοδο) 15,79% και όχι 17,24%

      Πρέπει να είσαι το παιδάκι που λέει ότι είναι 16 χρονών.

      Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2018 - 1:38 μ.μ.
      "αλλά από τι παρατηρώ, πάντα κυμαίνονταν από 13-15 εώς και κατά μέγιστον, 30%. Τις τελευταίες γενιές, αν και εγώ είμαι 16 χρονών, παρατηρώ ότι ο νορδικός τύπος στην Ελλάδα αυξάνεται"

      Άντε με τα άλλα παιδάκια στην καφετέρια, αυτά είναι για μεγάλους.

      Διαγραφή
    61. "και ο ανώνυμος, όπως και ο Angel, λέει ότι 2 από τους 4 υπότυπους υπολογίζονται ως Νορδικοί."

      Πάμε πάλι από την αρχή, το παιντί δεν τα παίρνει εύκολα.

      Από τον Dienekes.

      "Corded (D2) could be of either northern, or eastern origin,"

      "Moreover, Angel notes that the Corded element was probably not as blond in Greece as in its northern manifestations, while Coon (Races of Europe, 1939) gives a black-haired, brown-eyed Afghan as a metrically perfect example of a Corded type:"

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Αυτό είναι το παράδειγμα του Angel για τον Corded.

      Σκουρόχρωμος Corded, ελαφρά εκδιναρισμένος κατά Angel.

      http://farm4.static.flickr.com/3414/5760473262_54975ff135.jpg

      Μελαχρινότατος, Νοτιοευρωπαϊκότατος κτλ.

      Τους μόνους Νορδικούς-Ιρανικούς που ταξινομεί ως Νορδικούς ο Angel είναι ο D1(Nordic) και ο D5(Danubian-Hallstatt). Ο τελευταίος μάλιστα δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατά Angel.

      Από τον Dienekes.

      "We must also note that in Angel’s Taxonomy the Nordic-Iranian element included several subtypes, only 2 of which, Nordic (D1), Danubian-Hallstatt (D5) he considered to be of northern origin,"

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Το έπιασε ο παίδας;

      "Στο πρώτο από τα τέσσερα παραδείγματα Corded, στο οποίο αναφέρεται ότι μόνο από άποψης κεφαλικών και προσωπικών αναλογιών και σε ενίσχυση με την άγνοια διαφορών στον χρωματισμό τριχώματος και δέρματος μπορεί πιθανόν να αναπαριστά πολύ μακρινά τον ιρανικό Corded. Και το συγκεκριμένο άτομο παρατίθεται ότι μορφολογικά θυμίζει Μεσογειακό, και παρατίθεται ως παράδειγμα για το πώς οι Corded σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις θυμίζουν κάπως Μεσογειακούς."

      Δεν λέει αυτό.

      Αυτό λέει:

      "A Finn of predominantly Corded type; note the ash-blond hair and grayish eyes, the great head length, and extremely low cephalic index. In head and face proportions a resemblance is seen to the Corded-like Irano-Afghan sub-type, a resemblance which is enhanced if pigmentation differences are ignored Both metrically and morphologically this individual is seen to be fully Mediterranean; there is no evidence of Upper Palaeolithic admixture."

      Ότι είναι Corded, ότι έχει ομοιότητα με τον στον Ιρανο-Αφγανικό Corded-like και ότι είναι μετρικά και μορφολογικά ΠΛΗΡΩΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΌΣ.

      "Both metrically and morphologically this individual is seen to be fully Mediterranean;"

      Αυτόν δίνει για κυρίως Νορδικό Corded

      https://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe272.jpg

      FIG. 2 (3 views). A Swede from Sonderhamn who represents the same type, and who is very similar in most dimensions. The population of most of Sweden is predominantly Nordic;

      https://www.theapricity.com/snpa/troeplate27.htm

      Το ξανάπιασε ο παίδας;

      "Δεν λέει πουθενά ότι είναι Μεσογειακοί,"

      Το ότι το λέει για ορισμένους ξανθούς βόρειους το λέει.

      Αλλά πάμε στους πρωταρχικούς Corded.

      Όταν έφτασαν στην Ευρώπη ήταν μακροπρόσωποι Μεσογειακοί.

      Στο εξηγεί εδώ ο Crimson Guard του Anthroscape με παραπομπές σε Ανθρωπολόγους.

      When they arrived into Europe they were simply "long-faced" Mediterraneans:

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/single/?p=993580&t=5070352

      "Μου αρέσει ότι αναφέρεσαι στο "ΑΡΜΑ" και τον Earlson, ενώ ποσώς με ενδιαφέρουν και οι δύο. Δεν είμαι Νορδικιστής, όσο και αν δεν σου αρέσει."

      Εσύ μου είπες ότι οι Νορδιστές δεν παραφράζουν τον Angel. Σου αποδεικνύω ότι το κάνουν και μου λες ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το τι λένε, τι να πω; Όταν μεγαλώσεις και το μυαλό σου αρχίζει να σκέφτεται σωστά, ίσως δεις ότι έχεις λάθος τρόπο σκέψης και λάθος τακτική να αντιμετωπίζεις αυτούς με τους οποίους διαφωνείς.

      "Ναι παραθέτω."

      Στην φαντασία σου πολλά παραθέτεις, αλλά όχι εδώ, εδώ δεν παραθέτεις απολύτως τίποτα.

      "Τελειώνοντας, χαιρετίσματα και ειλικρινά μην ξαναγράψεις. Κατάντησε γελοίο."

      Τι να σου πω βρε παιδάκι, δεν μιλάς με πιτσιρικάδες στην καφετέρια που μπορείς να τους πουλάς παραμύθια, για σοβαρέψου λιγάκι.

      Διαγραφή
    62. "Σε λίγο θα μας πεις ότι ο ουρανός είναι πράσινος, ότι δίνεις αναφορές επιστημόνων για αυτό(ενώ δεν δίνεις), ότι σε κοροϊδεύω, ότι σπαμάρω, ότι δεν έχω διαβάσει και δεν έχω κατανοήσει τους επιστήμονες, ότι αυτά που μου λες τελικά δεν τα λες, ότι έχει καταντήσει γελοίο κτλ."

      "Με λίγα λόγια μου πουλάς τρέλα! Δυστυχώς όμως εγώ δεν αγοράζω."

      Κοίτα, εγώ απλά σου αναφέρω κάποια στοιχεία από τις έρευνες των ανθρωπολόγων που έχω διαβάσει. Επειδή υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο, δεν το θεωρώ απαραίτητο να σου τα στείλω εδώ, αφού είναι και εύκολο να βρεις τούτες τις έρευνες. Αν δεν με πιστεύεις, καλώς έχειν, κανένας δεν σε αναγκάζει να με πιστεύεις.



      "Αυτό έλειπε να πεις και παραπάνω. Δεν είναι ούτε 12% ούτε 15% αλλά το πολύ 7%. Αυτά που λες, το είπαμε ένα εκατομμύριο φορές, δεν τα υποστηρίζει κανένας Ανθρωπολόγος, από το κεφάλι σου τα βγάζεις και αν μπορείς απέδειξε το αντίθετο, στείλε τις αναφορές των Ανθρωπολόγων που νομίζεις ότι μιλάνε για 7% καθαρούς Νορδικούς και 5% με 8% Νορδοειδείς στην Ελλάδα."

      Να σε ρωτήσω ειλικρινά, θα κάθεσαι να μου λες συνέχεια ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν, ή θα ψάξεις τις έρευνες των ανθρωπολόγων που σου παραθέτω και που είναι ευρέως διαθέσιμες στο διαδίκτυο; Γιατί κυριολεκτικά μου λες συνέχεια ότι τα στοιχεία που σου λέω δεν υπάρχουν, χωρίς να τα έχεις ψάξεις εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    63. Για τον Νορικό τύπο:
      "Αυτό που λέει είναι "Η Βορειοευρωπαϊκή επίδραση εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:" δηλαδή ή τα έχουν όλα ή μερικά από αυτά. Μιλάει για επίδραση όχι για καθαρό τύπο. Μιλάει για όλους αυτούς που έχουν αυτού του είδους την επίδραση ή τις επιδράσεις."

      Ο Πουλιανός αναφέρεται σε λιγότερο συχνούς φυλετικούς τύπους. Αν ήταν να παρουσιάσει μία επίδραση, θα ανέφερε μόνο ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία είναι σε συνδυασμό με άλλους φυλετικούς τύπους. Εδώ όμως, παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά του Βορειοευρωπαϊκού ή αλλιώς Νορδικού τύπου, που σημαίνει ότι αναφέρεται σε άτομα που είναι υπό πλήρη Βορειοευρωπαϊκή ή Νορδική επίδραση. Λέει ότι το ποσοστό ατόμων που τα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που κυμαίνεται στο 7%, πρέπει να συμφωνούν πλήρως με τις περιγραφές του Πουλιανού και τις υπόλοιπες που έχουν γίνει για τον Βόρειο τύπο. Δεν αναφέρει τίποτα για μερική επίδραση σε αυτήν την παράφραφο.




      "Ο Νορικός είναι μίξη Διναρικού-Νορδικού και Αλπικού."

      "Ο Πουλιανός στο συγκεκριμένο σημείο μιλάει για τον Κεντροευρωπαϊκο και λέει ότι κάποιοι τον Κεντροευρωπαϊκό τον ονομάζουν και Νορικό."

      "Όντως ο Νορικός έχει και Αλπική ανάμιξη και βρίσκεται κυρίως στην κεντρική Ευρώπη."

      Οι δύο τελευταίες προτάσεις είναι ουσιαστικά αυτό που είπα προηγουμένως. Όσο για τον Νορικό που είναι μίξη Νορδικού-Διναρικού και Αλπικού, δεν ισχύει και από το άρθρο που μου έστειλες:

      https://www.theapricity.com/snpa/rg-norid.htm

      νομίζω ότι παρέλειψες την περιγραφή στην κορυφή του άρθρου, που είναι το βασικό:

      "In most respects, the Norid type takes the form of a blond Dinarid variant. It displays features which are traditionally associated with the Dinarid race - a shallow nasion depression, leptorrhiny, great nose length, height, and convexity, great brachycephaly, and moderately tall stature. Norids are not, though, as accentuated in these Dinarid features as are the Dinarids themselves, but show a slightly less exaggerated nasality, a somewhat lower cephalic index (82-85), and a smaller stature, due to the predominance of the Nordid strain."

      "Norids are, like Dinarids, planoccipital. This means that the occiput of the skull, the lower posterior bone extending from the foramen magnum to lambda, is straight rather than curved or projecting."

      "Norids are characteristically blond, and approach Nordids in pigmentation. The hair is usually medium brown to golden blond, the eyes light or light-mixed, though this varies, and brown eyes are not uncommon. In areas where the Dinarid element predominates, pigmentation naturally tends in a more brunet direction."

      Στην πρώτη παράγραφο εξηγείται το πώς ο Νορικός είναι υπότυπος του Διναρικού τύπου, παρουσιάζοντας κιόλας τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στους Διναρικούς. Το μόνο στοιχείο που αναφέρεται ότι υπάρχει μία Νορδική επίδραση είναι για το ανάστημα, που είναι πιο μετριασμένο από του τυπικού Διναρικού, λόγω κάποιας Νορδικής επίδρασης. Στην δεύτερη παράγραφο εξηγεί πώς οι Νορικοί όπως και οι Διναρικοί, είναι πλατυϊνείς, δηλαδή παρουσιάζουν εμφανή πλατυϊνία. Στην τρίτη παράγραφο εξηγεί ότι οι Νορικοί πλησιάζουν τους Νορδικούς μόνο στον χρωματισμό των ματιών και των μαλλιών. Από τα παραπάνω, δεν παρουσιάζεται καμία μίξη με τους Νορδικούς, παρά μόνο την επίδραση του τελευταίου στο ανάστημα των Νορικών και η ομοιότητα μόνο στον χρωματισμό ματιών και μαλλιών που έχουν με τους Νορδικούς.

      Διαγραφή
    64. Για τον Coon:
      "Coon speculated that the origin of the type was not so much a case of combination of Nordid and Dinarid strains, as an actual dinaricization of a Nordid population through interbreeding with Alpinids."

      "In France it blends with Alpinids in the south and with Nordids in the terrirories to the north, and is everywhere transitional to the Sub-Nordid or Alpinid-mixed Nordid type. In southern Germany it is found in combination with Alpinid, Borreby, and other elements. Norids or Norid-looking individuals are found in most countries where relatively pure Nordid and Dinarids exist."

      O Coon πολλές υποθέσεις δεν κάνει; Γιατί το ρήμα speculate (=υποθέτω) δηλώνει ότι δεν ήταν σίγουρος για αυτήν την "υπόθεση".
      Όσο για τους Νορικούς που είναι σε μίξεις σε Αλπικούς και Νορδικούς στην Γαλλία, και στην νότια Γερμανία με Borrebies, Αλπικούς κ.ά., εδώ δηλώνει ότι ο Νορικός τύπος, ως ξεχωριστός τύπος, είναι σε επιμειξίες με άλλους ξεχωριστούς φυλετικούς τύπους. Δεν προσπαθεί να δείξει εδώ πέρα ότι ο Νορικός είναι μίξη Νορδικού-Διναρικού με Αλπικό, αλλά δείχνει ότι ο Νορικός, ως ξεχωριστός τύπος, είναι σε μίξη με άλλους ξεχωριστούς τύπους, όπως με τον Borreby, σε ορισμένες περιοχές.



      "Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα, ο Πουλιανός μιλάει για Βορειοευρωπαϊκή επίδραση η οποία εκδηλώνεται με κάποια χαρακτηριστικά, δεν μιλάει για καθαρούς τύπους."

      Τότε γιατί στην παράγραφο που περιγράφει τον Βόρειο τύπο αναφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του τύπου, αναφέρει ότι οι περιγραφές συμφωνούν με τις άλλες που έχουν ήδη γίνει για τον τύπο αυτό και ότι σύμφωνα με τις περιγραφές αυτές, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην παράγραφο, που σημαίνει ότι αναφέρεται σε άτομα με πλήρη Βορειοευρωπαϊκή επίδραση, είναι 7%; Γιατί η αναλυτική και ολοκληρωτική περιγραφή των χαρακτηριστικών ενός τύπου δεν αναφέρει άτομα με μερική επίδραση. Όταν για ένα συγκεκριμένο ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός φυλετικού τύπου, αυτό το ποσοστό ατόμων είναι αναφορά μόνο για άτομα με πλήρη επίδραση από αυτόν τον τύπο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, για άτομα υπό την πλήρη επίδραση του Βορειοευρωπαϊκού ή Νορδικού τύπου.



      "Ο Πουλιανός λέει ότι όλη η Bορειοευρωπαϊκή επίδραση στην Ελλάδα φτάνει όλο κι όλο μόνο το 4-7%."

      Όταν οι περιγραφές του Πουλιανού δίνουν όλα τα χαρακτηριστικά του Βόρειου τύπου, αναφέρεται μόνο στο ποσοστό ατόμων που παρουσιάζουν όλα τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια, αναφέρεται σε άτομα υπό πλήρη Βορειοευρωπαϊκή επίδραση που παρουσιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά του τύπου και δεν συμπεριλαμβάνονται εδώ πέρα τα άτομα με μερική επίδραση από τον τύπο αυτό.

      Διαγραφή
    65. "Από την στιγμή που έχουν Νορδική η αλλιώς βόρειοευρωπαϊκή επίδραση μπορούν να χαρακτηριστούν και υπότυπος του Νορδικού."

      Η περιγραφή του Νορικού τύπου στο άρθρο που εσύ μου έστειλες:
      https://www.theapricity.com/snpa/rg-norid.htm
      δεν λέει πουθενά ότι οι Νορικοί είναι μίξη Νορδικών-Διναρικών και Αλπικών. Μόνο ως προς το ανάστημα υπάρχει μία Νορδική επίδραση. Και υπάρχει μόνο μία ομοιότητα ως προς τον χρωματισμό των ματιών και των μαλλιών, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει Νορδική ανάμειξη.



      "Ο Coon τον ταξινομεί ως υπότυπο του Νορδικού."

      "(10) Noric: A blond, planoccipital brachycephal frequently encountered in South Germany and elsewhere in central Europe. This is apparently an Iron Age Nordic brachycephalized by Dinaric mixture and seems in most respects to take the form of a blond Dinaric variant. Both Deniker and Czekanowski have recognized this type, and it is a standard race, under various names, in most Russian studies."

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-VIII6.htm

      Ο Νορικός τύπος σε αυτό το άρθρο, τοποθετείται εξ'αρχής σε διαφορετική ομάδα από τους Νορδικούς, στην ομάδα Δ (D. BRACHYCEPHALIZED MEDITERRANEAN DERIVATIVES, PROBABLY MIXED), σε αντίθεση με τους Νορδικούς που ανήκουν στην ομάδα Γ (C. PURE AND MIXED UNBRACHYCEPHALIZED MEDITERRANEAN DERIVATIVES). Επίσης, ο Νορδικός τύπος αναφέρεται ότι έχει 4 υπότυπους, τον Keltic Iron Age Type, τον Keltic-Nordic, τον Αγγλοσαξονικό τύπο (Anglo-Saxon type), τον τύπο Trondelag (Trondelagen type) και τον τύπο Osterdal, τον Hallstatt Nordic ή τον Νορδικό Hallstatt. Ο Νορικός δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά στους υπότυπους του Νορδικού τύπου.
      Όσο για την περιγραφή αυτή, αναφέρεται ότι πρέπει να λαμβάνεται κυρίως ως συνιστώσα του Διναρικού, αλλά ως ξανθίζων. Και ο Deniker και o Czekanowski τον αναγνωρίζουν ως ξεχωριστό φυλετικό τύπο υπό διάφορες ονομασίες.



      "Και ο Richard McCulloch, μιας και αρέσκεσαι στους Νορδιστές, ως υπο-Νορδικό τον ταξινομεί."

      "Noric or Sub-Nordic type (southern periphery blend of Nordic with Alpine and/or Dinaric, with the Nordic element dominant; principal element in northern France, important element in central Germany and Austria, common in Transylvania and western Ukraine, minor in British Isles)."

      Δεν αρκούμαι σε Νορδικιστές. Αυτοί θέλουν να αποδείξουν ότι ο Νορικός είναι υπότυπος του Νορδικού τύπου, ενώ δεν είναι. Από τις περιγραφές που παραθέτουμε και οι δύο, αποδεικνύεται ότι ο Νορικός δεν είναι υπότυπος του Νορδικού. Μην προσπαθείς να αποδείξεις ηλιθιωδώς ότι είμαι Νορδικιστής, γιατί εγώ ο ίδιος δεν υπολογίζω τους Νορδικιστές. Χάρηκες τώρα;



      Για το παράδειγμα του Νορδικού-Διναρικού:
      "Είναι στην σελίδα 137 ο δεύτερος από την Θράκη, ο οποίος έχει πασιφανή Νορδική ανάμιξη."

      Το ξέρω ότι έχει Νορδική ανάμειξη και ότι είναι Νορδικός-Διναρικός, αλλά οι Νορδικοί-Διναρικοί δεν είναι Νορικοί, όπως είπες προγουμένως. Ένας Νορικός είναι διαφορετικός από έναν Νορδικό-Διναρικό.

      Διαγραφή
    66. Για τους ανθρωπολόγους που παραθέτω:
      "Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις το ίδιο ψέμα χωρίς να στέλνεις τα καθεαυτού γραπτά τους, οπότε και εσύ τους παραφράζεις όπως κάνουν αρκετοί Νορδιστές με τον Angel."

      Από τη στιγμή που οι έρευνες των ανθρωπολόγων που σου παραθέτω υπάρχουν ευρέως διαθέσιμες στο διαδίκτυο, και εσύ ο ίδιος είσαι σε θέση να τις διαβάσεις ολόκληρες και να κάνεις μία αναλυτική μελέτη των ερευνών αυτών, δεν το θεωρώ απαραίτητο. Γιατί όπως είπα πριν, το να στέλνεις απλά τις πηγές χωρίς να τις διαβάσεις αναλυτικά εκ των προτέρων, δεν σημαίνει τίποτα. Και δεν παραφράζω κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του Angel.



      "Δεν τις έχω μελετήσει, απλά αναφορές έχω κοιτάξει όσον αφορά την Ελλάδα. Πουθενά δεν είδα να αναφέρουν αυτά που εσύ υποστηρίζεις."

      Τότε για ποιον λόγο δεν διαβάζεις αναλυτικότερα τις έρευνες τους; Αυτό σου λέω τόσο καιρό. Ότι αν κάνεις αναλυτικότερη μελέτη των έργων τους θα βρεις τα δεδομένα που και εγώ παραθέτω. Οι αναφορές μίας έρευνας συνιστούν ένα πολύ μικρό κομμάτι της. Πρέπει κάποιος να διαβάσει ολόκληρη την έρευνα και όλα τα δεδομένα της για να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.




      "Μάλιστα, συνεχίζεις να επιμένεις στο παραμύθι ότι οι Έλληνες έχουν τους πιο πολλούς Νορδικούς στα Βαλκάνια."

      Εμμμ, δεν είπα ποτέ τίποτα τέτοιο. Ανέφερα ότι οι μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα είναι το ίδιο ανοιχτόχρωμοι με τους Έλληνες. Ποτέ δεν είπα ότι οι Έλληνες είναι οι πιο ανοιχτόχρωμοι στα Βαλκάνια. Οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι και οι Ρουμάνοι είναι οι πιο ανοιχτόχρωμοι στα Βαλκάνια.



      "Επίσης ο ουρανός είναι πράσινος. Για όλη την Βόρειοευρωπαϊκή επιμιξία μιλάει, όχι για καθαρούς τύπους, η οποία εκδηλώνεται με κάποια χαρακτηριστικά. Δεν δίνει άλλη βόρεια επιμιξία για κανέναν."

      Στην παράγραφο στις σελίδες 142-143, αναφέρονται όλα τα χαρακτηριστικά του Βόρειου τύπου, όπου αναφέρεται ότι συμφωνούν οι περιγραφές του Πουλιανού με τις υπόλοιπες που έχουν γίνει για τον τύπο αυτό. Και σύμφωνα με τις περιγραφές αυτές το ποσοστό των ατόμων που έχουν όλα τα προαναφερθείσα χαρακτηριστικά είναι 7%. Όταν όλα τα χαρακτηριστικά ενός τύπου αναφέρονται για ένα συγκεκριμένο ποσοστό ανθρώπων, τα άτομα που αναφέρονται είναι αυτά υπό την πλήρη επίδραση του τύπου. Δεν συμπεριλαμβάνονται άτομα με μερική επίδραση και στην παράγραφο αυτή δεν λέει τίποτα για μερική επίδραση. Δίνει όλα τα χαρακτηριστικά του Βόρειου τύπου και δίνει το συγκεκριμένο ποσοστό ανθρώπων που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.



      "Καλά είπα ότι ότι θέλεις καταλαβαίνεις και ότι τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι υποκειμενικά και ιδιοτελή."

      Δεν έκανες καθόλου καλά. Καταλαβαίνω άρτια αυτά που διαβάζω και τα κατανοώ πλήρως. Και το πιο σημαντικό, δεν βγάζω υποκειμενικά συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    67. Για τους ανθρωπολόγους που παραθέτω:
      "Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις το ίδιο ψέμα χωρίς να στέλνεις τα καθεαυτού γραπτά τους, οπότε και εσύ τους παραφράζεις όπως κάνουν αρκετοί Νορδιστές με τον Angel."

      Από τη στιγμή που τα γραπτά τους είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο και εσύ μπορείς να τα μελετήσεις σε βάθος, δεν το θεωρώ απαραίτητο να τα στείλω. Και δεν παραφράζω κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του Angel.



      "Δεν τις έχω μελετήσει, απλά αναφορές έχω κοιτάξει όσον αφορά την Ελλάδα. Πουθενά δεν είδα να αναφέρουν αυτά που εσύ υποστηρίζεις."

      Το να κοιτάζεις τις αναφορές μίας έρευνας δεν είναι τίποτα. Οι αναφορές καθιστούν ένα μικρό μέρος των ευρημάτων. Για να οδηγηθεί κάποιος σε ολοκληρωμένα συμπεράσματα, πρέπει να έχει διαβάσει κάποιος ολόκληρη την έρευνα και να έχει στη συνέχεια πλήρη και λεπτομερή κατανόηση των ευρημάτων.


      "Μάλιστα, συνεχίζεις να επιμένεις στο παραμύθι ότι οι Έλληνες έχουν τους πιο πολλούς Νορδικούς στα Βαλκάνια."

      Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι οι Βαλκάνιοι μετανάστες, συγκεκριμένα οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι είναι το ίδιο ανοιχτόχρωμοι με τους Έλληνες. Επίσης για να ξέρεις, οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι και οι Ρουμάνοι είναι οι πιο ανοιχτόχρωμοι Βαλκανικοί λαοί.



      "Επίσης ο ουρανός είναι πράσινος. Για όλη την Βόρειοευρωπαϊκή επιμιξία μιλάει, όχι για καθαρούς τύπους, η οποία εκδηλώνεται με κάποια χαρακτηριστικά. Δεν δίνει άλλη βόρεια επιμιξία για κανέναν."

      Στην παράγραφο για τον Βόρειο τύπο, αναφέρονται όλα τα χαρακτηριστικά του τύπου αυτού. Και οι περιγραφές του συμφωνούν με όλες τις άλλες που έχουν ήδη γίνει για τον Βόρειο τύπο. Και αναφέρει το συγκεκριμένο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν όλα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Αναφέρεται δηλαδή στα άτομα που είναι υπό πλήρη Βορειοευρωπαϊκή επίδραση. Δεν λέει πουθενά για άτομα που έχουν μερικά από τα χαρακτηριστικά, δηλαδή μερική επίδραση.



      "Καλά είπα ότι ότι θέλεις καταλαβαίνεις και ότι τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι υποκειμενικά και ιδιοτελή."

      Δεν είπες καλά. Δεν καταλαβαίνω ότι θέλω από τις έρευνες που διαβάζω. Τα συμπεράσματα που βγάζω δεν είναι υποκειμενικά και βασίζονται στα ευρήματα των ερευνών που μπορείς και εσύ ο ίδιος να βρεις στο διαδίκτυο και να διαβάσεις, αλλά επιλέγεις να μην το κάνεις.

      Διαγραφή
    68. Για τις ποικιλίες του Μεσογειακού τύπου:
      "Δεν έχεις διαβάσει τον Πουλιανό, δεν ξέρεις τι λέει. Τι να πρωτοπιάσεις, το ότι ο Αιγαιακός Μεσογειακός έχει πιο σκούρα μαλλιά και περισσότερη τριχοφυΐα από τoν Μεσογειακό της κυρίου Ελλάδος, ότι ο ανοιχτόχρωμος Μεσογειακός είναι συνήθως ανοιχτοκάστανος και πολύ πιο ανοιχτός από τον Μεσογειακό της κυρίου Ελλάδος;"

      Τι γίνεται όμως με τα βασικά γνωρίσματα του Μεσογειακού τύπου; Όσον αφορά τον κεφαλικό, προσωπικό και ρινικό δείκτη, οι διαφορές μεταξύ των ποικιλιών του τύπου είναι πολύ μικρές. Αν είναι να κρίνουμε διαφορές ως προς το χρωματισμό ματιών και μαλλιών κάθε "ποικιλίας", τι να πω. Αυτό γιατί, ο χρωματισμός της ίριδας ή του τριχώματος δεν επηρεάζει καθόλου τα βασικά γνωρίσματα ενός τύπου.


      "Δεν είπε ότι συναντάτε πολύ συχνά, δεν είναι και τόσο συχνός ο Κρομανοειδής γενικά στους Έλληνες, απλώς συνέδεσε τους Σαρακατσάνους στον Κρομανοειδή τύπο."

      Οι Σαρακατσάνοι όμως δεν είναι οι μόνοι με σημαντική παρουσία Κρομανοειδών. Οι Κρομανοειδείς εδώ στην Ελλάδα, σε επιμειξίες κυρίως με τον Διναρικό και τον Μεσογειακό τύπο είναι σχετικά συχνός.



      "Δεν το βλέπω... όπως έχεις διαβάσει και τους υπόλοιπους... Τον είπες Μεντιτερανιστή επειδή δεν σου βγάζει 15% βορειοευρωπαϊκή ανάμιξη στην Ελλάδα, δεν ήξερες καν ότι μιλάει για βορειοευρωπαϊκή ανάμιξη στην Ελλάδα, ότι δεν βγάζει τους Έλληνες Μεσογειακούς αλλά κυρίως βραχυκέφαλους, ότι περιγράφει τις διαφορές των Μεσογειακών στην Ελλάδα, ότι δίνει για Προσωασιατικούς μαζί με τους Αρμενοειδείς και τους Ιρανικούς(Ανατολικούς), δεν γνώριζες ότι υποστηρίζει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι Ελληνόφωνοι ήταν οι Σαρακατσάνοι οι οποίοι δεν είναι καν Μεσογειακοί. Κατά τα άλλα είναι Μεντιτερανιστής..."

      Πρώτον, δεν τον είπα Μεντιτερανιστή επειδή δεν μου έβγαλε 15% Νορδική παρουσία. Τον είπα έτσι επειδή μέσω των "ποικιλιών" του Μεσογειακού τύπου, οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Μεσογειακοί είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων, ενώ συνολικά δεν είναι πάνω από το 40%. Δεύτερον ο χάρτης στη σελίδα 100 δείχνει το κεφαλικό δείκτη για τις γυναίκες. Η μισή Ελλάδα, συγκεκριμένα η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Θεσσαλία και όλα τα νησιά, σε αυτόν τον χάρτη, είναι δολιχοκέφαλη και το άλλο μισό είναι βραχυκέφαλοι. Για τους άνδρες, στον χάρτη σελ. 101, είναι το ίδιο, μόνο που οι άνδρες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία είναι λιγότερο βραχυκέφαλοι από τις γυναίκες. Και από τους δύο χάρτες αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είναι μίξη δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων.

      "Δεν ξέρεις ούτε τι λέει, ούτε τι δίνει. Δίνει 4 ποικιλίες κυρίως, την Αιγαιακή, την Ηπειρωτική, την Δυτικομακεδονική και την Πρωσοασιατική. Δίνει βόρειες επιδράσεις, κεντρικές Ευρωπαϊκές κτλ. Μετά χωρίζει τις περιοχές της Ελλάδος ως ανήκοντες σε επί μέρους ποικιλίες, την Θεσσαλική, την Θρακική, την Κρητική, των Ιονίων νήσων κτλ."

      Εδώ μιλούσα για τον Ηπειρωτικό τύπο μόνο. Δεν μιλούσα γενικά για τους τύπους.


      "Αυτά είναι δικά σου, δεν βρήκα πουθενά τέτοια στοιχεία. Ζήτημα αν πάτησε κανένας από αυτούς ποτέ πόδι στην Ελλάδα."

      Ο Pittard δηλαδή, που έκανε λεπτομερείς έρευνες εδώ στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Στερεά Ελλάδα, δεν μετράει; Οι ανθρωπολόγοι που σου λέω, οι περισσότεροι έκαναν μετρήσεις εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε μικρότερο αριθμό από του Πουλιανού.




      "Το τι έχω παραθέσει εγώ το έχουμε πει χίλιες φορές, Charles, Angel, Coon, Πουλιανό κτλ. Συνεχίζεις και λες τα στοιχεία των Ανθρωπολόγων spam αναφέροντας μου απλώς τα sites τα οποία τα συμπεριλαμβάνουν."

      Τις έρευνες τις διαβάζω από ψηφιοποιημένα διαδικτυακά βιβλία.

      Διαγραφή
    69. Άσε ρε τρολάκι τώρα που θα κάθομαι να εξηγώ σε ένα 16χρονο ότι δεν πετάει ο γάιδαρος και ότι αυτός έτσι απλά νομίζει, παραφράζοντας τους πάντες και τα πάντα και παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως αυτός θέλει. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάποιον μεγαλύτερο δίπλα σου να σε καθοδηγεί σε αυτά που γράφεις έτσι ώστε να φαίνονται πιο επιστημονικοφανή, δεν ταιριάζει άλλωστε τέτοια γλώσσα σε ένα ανήλικο. Ότι και να σου λέω, σαν πνεύμα αντιλογίας που είσαι, θα τα βγάζεις όλα, μαζί με τον ενήλικο που έχεις μαζί σου, λάθος και θα προσπαθείς να τα γυρίσεις όλα τούμπα, έτσι απλά για να παραστήσεις τον έξυπνο. Ειλικρινά βαρέθηκα να απαντάω σε ανοησίες και ασυναρτησίες. Μπορείς να αμφισβητήσεις τα πάντα, να καταλαβαίνεις ότι εσύ θέλεις, να προσπαθείς να τα φέρεις όλα τούμπα, να λες τον Διαχειριστή ανόητο, τον Dienekes αναξιόπιστο, τον Πουλιανό Μεντιτερανιστή και εμένα λάθος σε όλα! Ποσώς με ενδιαφέρει, άλλωστε στου Νορδιστή και στου "15% Νορδική επιδραση στην Ελλάδα" την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και δεν έχω πλέον ούτε την υπομονή ούτε και την όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου.

      Παρουσίασε το άσπρο ως μαύρο, δεν θα κάτσω εδώ για μήνες να απαντάω σε αρλουμπολογίες, άλλωστε δεν έχω και το χρόνο που έχουν τα 16χρονα τρολάκια που ξημερωβραδιάζονται στις καφετέριες και στις πλατείες και βρήκαν το ιντερνέτ ως τρόπο διασκέδασης.

      Έχουμε και δουλειές πιτσιρίκο, τρόλαρε κανέναν άλλο.

      Διαγραφή
    70. "Άσε ρε τρολάκι τώρα που θα κάθομαι να εξηγώ σε ένα 16χρονο ότι δεν πετάει ο γάιδαρος και ότι αυτός έτσι απλά νομίζει, παραφράζοντας τους πάντες και τα πάντα και παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως αυτός θέλει. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάποιον μεγαλύτερο δίπλα σου να σε καθοδηγεί σε αυτά που γράφεις έτσι ώστε να φαίνονται πιο επιστημονικοφανή, δεν ταιριάζει άλλωστε τέτοια γλώσσα σε ένα ανήλικο. Ότι και να σου λέω, σαν πνεύμα αντιλογίας που είσαι, θα τα βγάζεις όλα, μαζί με τον ενήλικο που έχεις μαζί σου, λάθος και θα προσπαθείς να τα γυρίσεις όλα τούμπα, έτσι απλά για να παραστήσεις τον έξυπνο. Ειλικρινά βαρέθηκα να απαντάω σε ανοησίες και ασυναρτησίες. Μπορείς να αμφισβητήσεις τα πάντα, να καταλαβαίνεις ότι εσύ θέλεις, να προσπαθείς να τα φέρεις όλα τούμπα, να λες τον Διαχειριστή ανόητο, τον Dienekes αναξιόπιστο, τον Πουλιανό Μεντιτερανιστή και εμένα λάθος σε όλα! Ποσώς με ενδιαφέρει, άλλωστε στου Νορδιστή και στου "15% Νορδική επιδραση στην Ελλάδα" την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και δεν έχω πλέον ούτε την υπομονή ούτε και την όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου."

      Αυτό το 16χρονο όμως ήταν σε θέση να συζητήσει για ανθρωπολογικά θέματα, είτε θέλεις να το παραδεχθείς ή όχι! Δεν παριστάνω το έξυπνο και πρωτίστως, δεν τρολάρω κανέναν, γιατί τουλάχιστον έχω βάσεις! Όσο για τις "ανοησίες" και τις "ασυναρτησίες", αυτές εμπεριέχονται σε έρευνες στο διαδίκτυο που, ξέρεις, μπορείς και εσύ ο ίδιος να τις διαβάσεις! Αλλά όχι, μου λες ότι δεν υπάρχουν, επειδή έτσι! Και εγώ βαρέθηκα! Όσο για εμένα αν καθοδηγούμαι από κάποιον μεγαλύτερο, είσαι ηλίθιος; Γιατί να το κάνω αυτό; Μόνος μου ασχολούμαι με την ανθρωπολογία εδώ και 2 χρόνια! Γιατί να μην έχει ένας ανήλικος σαν και εμένα ανεπτυγμένο λεξιλόγιο; Δεν κατάλαβα! Δηλαδή εμείς να είμαστε τα χαζά! Η αλήθεια είναι ότι στην σημερινή εποχή, πολλά από τα 16χρονα, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και συνεπώς της μεταφοράς της πληροφορίας, είναι πιο έξυπνα από πολλούς από από τους 20χρονους και από πολλούς τριαντάχρονους. Βάζω πραγματικά στοίχημα ότι είσαι ένας 20χρονος που θέλει να μου το παίξει μάγκας και ώριμος! Για σε παρακαλώ! Τέλος, ούτε εγώ έχω τη διάθεση να συζητώ μαζί σου! Έχω στην τελική ευθεία με πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ! Αντίο και στα τσακίδια!

      Διαγραφή
    71. Μπούρδες, ανοησίες, βλακείες, χαζομάρες και αρλούμπες ανηλίκου! Δεν σου είπα να πας να παίξεις με τα άλλα παιδάκια ρε τρολάκι του διαδικτύου. Ποια 2 χρόνια ασχολείσαι με την ανθρωπολογία, με τις αρλούμπες που έχει μέσα το Νορδιστικό σου το ξερό σου το κεφάλι ασχολείσαι και με τίποτα άλλο μόμολο! Θα μου κάνεις μάθημα εσύ σε εμένα που ασχολούμαι για πάνω από 10 χρόνια με την Ανθρωπολογία; Αλλά τι να πεις για ένα μόμολο που του δείχνεις τις ψευτιές των Νορδιστών και σου λέει "όχι αλήθεια λένε, δεν παραφράζουν τίποτα", που του στέλνεις τι λένε οι Ανθρωπολόγοι και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει σφυρίζοντας αδιάφορα, που αμφισβητεί τους ανθρωπολόγους λέγοντας τους "Μεντιτερανιστές" και ότι δεν είναι και πολύ σίγουροι για αυτά που λένε, που τους παραφράζει, που λέει ότι έχουν λάθη τα οποία θα διορθώσει το μόμολο που μόλις βγήκε από το αυγό και δεν σκαμπάζει τίποτα.

      "Αυτό το 16χρονο όμως ήταν σε θέση να συζητήσει για ανθρωπολογικά θέματα, είτε θέλεις να το παραδεχθείς ή όχι!"

      Ένα τρολάκι είσαι και δεν είσαι ικανό μόμολο να συζητήσεις απολύτως για τίποτα, είμαι σίγουρος στο έχουν πει πάρα πολλοί άνθρωποι. Άντε στην μαμά σου.

      "Έχω στην τελική ευθεία με πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ!"

      Άντε πήγαινε πιες το γαλατάκι σου, θα φωνάζει και η μαμά. Τίποτα σημαντικό δεν έχεις στην ζωή σου πέρα από το να τρολάρεις στο ίντερνετ.

      "Αντίο και στα τσακίδια!"

      Να το το τσογλανάκι, στο στοιχείο του, δεν κρατήθηκε. Φαίνεται μαλακισμένο δεν έφαγες όσο ξύλο έπρεπε από τον μπαμπά για να μάθεις να μην μιλάς στους πολύ μεγαλύτερούς σου όπως στους συνομηλίκους σου, άντε για ύπνο τώρα μην σου τις βρέξω εγώ στο κώλο και να είσαι σίγουρο μαλακισμένο κωλοπαιδάκι ότι έχω την ηλικία του πατέρα σου.


      Τελικά το παιδί θαύμα της ανθρωπολογίας βγήκε μια φούσκα ολκής! Παφφφ...

      Διαγραφή
    72. 16 χρονών έφηβος, ο οποίος θα διορθώσει τους πάντες, θα τους πει ανόητους, αναξιόπιστους και ότι δεν ξέρουν τι λένε, ενώ αυτό το ανήλικο ξέρει! Το μυαλό επιπλέει ακόμα στα υγρά του, δεν έχει μορφοποιηθεί, δεν έχει "πήξει" και το παίζει γνώστης ο "οποίος έχει κατανοήσει πλήρως αυτά που έχει διαβάσει" ενώ οι άλλοι όχι, αυτό μας έλειπε άλλωστε! Θράσος έχεις μικρέ!

      Όταν μεγαλώσεις, σε 10-15 χρόνια, ίσως μπορέσεις να συνομιλήσεις με κάποιον για αυτά τα θέματα, προς το παρών δυστυχώς είσαι ανίκανος να το κάνεις.

      Διαγραφή
    73. "Μπούρδες, ανοησίες, βλακείες, χαζομάρες και αρλούμπες ανηλίκου! Δεν σου είπα να πας να παίξεις με τα άλλα παιδάκια ρε τρολάκι του διαδικτύου. Ποια 2 χρόνια ασχολείσαι με την ανθρωπολογία, με τις αρλούμπες που έχει μέσα το Νορδιστικό
      σου το ξερό σου το κεφάλι ασχολείσαι και με τίποτα άλλο μόμολο! Θα μου κάνεις μάθημα εσύ σε εμένα που ασχολούμαι για πάνω από 10 χρόνια με την Ανθρωπολογία; Αλλά τι να πεις για ένα μόμολο που του δείχνεις τις ψευτιές των Νορδιστών και σου λέει "όχι αλήθεια λένε, δεν παραφράζουν τίποτα", που του στέλνεις τι λένε οι Ανθρωπολόγοι και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει σφυρίζοντας αδιάφορα, που αμφισβητεί τους ανθρωπολόγους λέγοντας τους "Μεντιτερανιστές" και ότι δεν είναι και πολύ σίγουροι για αυτά που λένε, που τους παραφράζει, που λέει ότι έχουν λάθη τα οποία θα διορθώσει το μόμολο που μόλις βγήκε από το αυγό και δεν σκαμπάζει τίποτα."


      "Ένα τρολάκι είσαι και δεν είσαι ικανό μόμολο να συζητήσεις απολύτως για τίποτα, είμαι σίγουρος στο έχουν πει πάρα πολλοί άνθρωποι. Άντε στην μαμά σου."


      "Άντε πήγαινε πιες το γαλατάκι σου, θα φωνάζει και η μαμά. Τίποτα σημαντικό δεν έχεις στην ζωή σου πέρα από το να τρολάρεις στο ίντερνετ."


      "Να το το τσογλανάκι, στο στοιχείο του, δεν κρατήθηκε. Φαίνεται μαλακισμένο δεν έφαγες όσο ξύλο έπρεπε από τον μπαμπά για να μάθεις να μην μιλάς στους πολύ μεγαλύτερούς σου όπως στους συνομηλίκους σου, άντε για ύπνο τώρα μην σου τις βρέξω εγώ στο κώλο και να είσαι σίγουρο μαλακισμένο κωλοπαιδάκι ότι έχω την ηλικία του πατέρα σου."

      Από τα παραπάνω φαίνεται ότι είσαι ένας αποτυχημένος ψευτόμαγκας! Μόνο ένα απόβρασμα σαν και εσένα θα έλεγε τέτοια άθλια πράγματα σε έναν ανήλικο. Τελικά δεν έχεις καθόλου τιμή! Όσο για την ηλικία σου, ο πατέρας μου είναι 56 χρονών. Εσύ δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα 20-25χρονο απόβρασμα που το παίζει ψευτόμαγκας στο διαδίκτυο. Κυριολεκτικά να πας να πνιγείς!

      Διαγραφή
    74. "16 χρονών έφηβος, ο οποίος θα διορθώσει τους πάντες, θα τους πει ανόητους, αναξιόπιστους και ότι δεν ξέρουν τι λένε, ενώ αυτό το ανήλικο ξέρει! Το μυαλό επιπλέει ακόμα στα υγρά του, δεν έχει μορφοποιηθεί, δεν έχει "πήξει" και το παίζει γνώστης ο "οποίος έχει κατανοήσει πλήρως αυτά που έχει διαβάσει" ενώ οι άλλοι όχι, αυτό μας έλειπε άλλωστε! Θράσος έχεις μικρέ!"

      Να σε διαβεβαιώσω για κάτι αγαπητό μου απόβρασμα. Στην εποχή του διαδικτύου, οποιοσδήποτε μπορεί να βρει πληροφορίες που να στηρίζουν τα επιχειρήματά του, χωρίς να είναι μεροληπτικές. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν πληροφορίες για τα επιχειρήματά μου. Αλλά εσύ τα αγνοείς επίτηδες, επειδή έτσι σου κατέβηκε! Όσο για τον εγκέφαλο μου, έχει ωριμάσει απαραιτήτως, ευχαριστώ για τον προβληματισμό σου, αλλά δυστυχώς για εσένα, έχω προσανατολιστεί απαραίτητα και ξέρω και κατανοώ απολύτως από τι πληροφορούμαι.

      Διαγραφή
    75. Τι βλαμμένο είναι αυτό, πρώτα λέει στους άλλους ότι είναι ηλίθιοι και να πάνε στα τσακίδια και μετά τους λέει ότι του λένε άθλια πράγματα ενώ του απαντάνε στο ίδιο ύφος.

      Τι απαντάς συνέχεια αφού έχεις άδικο και λες μπούρδες βρε πιτσιρίκο, δεν είμαι ούτε 20 ούτε 25 χρονών αλλά πολύ μεγαλύτερος και ούτε πουλάω μαγκιές, εσύ με έβρισες πρώτος και κάνεις τον ανήξερο ενώ συνεχίζεις να βρίζεις!

      "Όσο για τον εγκέφαλο μου, έχει ωριμάσει απαραιτήτως, ευχαριστώ για τον προβληματισμό σου, αλλά δυστυχώς για εσένα, έχω προσανατολιστεί απαραίτητα και ξέρω και κατανοώ απολύτως από τι πληροφορούμαι."

      Δυστυχώς το πράμα που έχεις στο κεφάλι σου δεν δουλεύει καθόλου, ούτε καν που μπορείς να καταλάβεις ότι όταν βρίζεις τους άλλους θα σε βρίσουν και αυτοί.

      Είσαι μωρός ακόμα και προσπαθώντας να κάνεις τον έξυπνο αυτογελοιοποιείσαι πιτσιρίκο.

      Μην μου γράφεις άλλο, γιατί από εδώ και εμπρός θα σε γράψω. Πήγαινε να μάθεις πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι και μετά ανοίγεις συζητήσεις.

      "απόβρασμα"

      "Κυριολεκτικά να πας να πνιγείς!"

      Μπα, ξέρω καλό μπάνιο, εσύ πρόσεχε μην πνιγείς με την πιπίλα σου!

      Διαγραφή
    76. Χωρίς να απευθύνομαι πλέον στο τρολάκι, αλλά θέλοντας να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

      Άρης Πουλιανός

      "Άλλες ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

      Η ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Πολύ ανοιχτό χρωματισμό(μάτια από γκρίζα ως γαλανά) που συνδυάζεται με λοξό προς τα άνω σχήμα της μύτης(το χόνδρινο τμήμα της είναι σιμό και η αιχμή της λοξά προς τα άνω). το πρόσωπο είναι λεπτό Παρουσιάζει υποβραχυκεφαλιά. Η ανάπτυξη του τριχώματος κυμαίνεται από ασθενής ως μέτρια. Μορφή τριχών λεία και πολλές φορές κυματιστή. Χείλη λεπτά. Αυτός ο συνδυασμός γνωρισμάτων συμφωνεί κατά βάση με όλες τις περιγραφές που έχουν γίνει για τον Βόρειο τύπο. Όμως ο τύπος αυτός είναι πολύ σπάνιος στην Ελλάδα και το ποσοστό του δεν ξεπερνάει ούτε το 4-7% ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες ομάδες της Βορείου Ελλάδας, όπως είναι οι Ελληνόφωνοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι Βλαχόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι και οι Σφακιανοί της Κρήτης"

      Σελίδες 142-143

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Επίδραση λέει η οποία εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, όχι καθαροί τύποι εν ολοκληρία. Άλλωστε δεν δίνει πουθενά αλλού Βορειοευρωπαϊκή Επίδραση στην Ελλάδα πέρα από αυτήν του 4-7%.

      Χρώμα τριχών κεφαλής(κλίμακα Μπουνάκ) από Πουλιανό.

      Άνδρες: Ξανθό 1,98%, Πολύ Ξανθό 0,01% και 0,06%.

      Γυναίκες: Ξανθό 0,88%, Πολύ Ξανθό 0,13%

      Σύνολο ξανθών και πολύ ξανθών Ελλήνων = 3,06%

      Σελίδες 108 και 112

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Και ο νοών νοείτω.

      Δεν μπορεί οι φυσικοί ξανθοί στην Ελλάδα να είναι μόλις το 3% και η Νορδική ανάμιξη να φτάνει το 15%!

      Συμφωνεί και ο Dienekes με το ότι ο Πουλιανός μιλάει για ΕΠΙΔΡΑΣΗ και άτομα που ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ την Νορδική υποφυλή, χωρίς να είναι καθαροί Νορδικοί τύποι:

      "The presence of individuals which approximate the Nordic subrace is minimal, and does not exceed 4-6% even in the most depigmented groups of Greece."

      "Η παρουσία ατόμων που προσεγγίζουν την Νορδική υποφυλή είναι ελάχιστη και δεν ξεπερνά το 4-6% ακόμη και στις πιο αποχρωματισμένες ομάδες της Ελλάδας."

      Οπότε η Νορδική ανάμιξη σε ολόκληρο τον Ελληνικό πληθυσμό είναι της τάξης του 4-7%.

      Για τον Coon:

      "Coon [4], based on a sample of 113 Greeks measured in Boston linked the presence of the weak blond component (<5%) present in Greeks with Nordic origin"

      "O Coon [4], με βάση ένα δείγμα 113 Ελλήνων μετρημένων στη Βοστόνη, συνέδεσε την παρουσία του αδύναμου ξανθού συστατικού (<5%) που υπάρχει στους Έλληνες με Νορδική προέλευση"

      Κάτω από 5% η ξανθοί στην Ελλάδα κατά Сoon.

      Ωστόσο δεν ισχύει ότι είναι πάντα Νορδικής προέλευσης.

      "Note also, that the blondest Greek group (Macedonia) has a cephalic index of 83.08, higher than the Greek average. Like in Italy [4], blondism in Greece is slightly correlated with broader heads. The opposite would be expected if it was Nordic in origin."

      "Σημειώστε επίσης ότι η πιο ξανθή ελληνική ομάδα (Μακεδονία) έχει κεφαλικό δείκτη 83.08, υψηλότερο από τον ελληνικό μέσο όρο. Όπως στην Ιταλία [4], η ξανθότητα στην Ελλάδα είναι ελαφρώς συσχετισμένη με ευρύτερα κεφάλια. Το αντίθετο θα αναμενόταν αν ήταν Νορδικής προέλευσης."

      http://fyletika.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html

      Οπότε ούτε η ξανθότητα στους Μακεδόνες είναι "Νορδική" αλλά ως επί το πλείστoν Αλπικής, Βαλτικής και Διναρικής προέλευσης.

      Διαγραφή
    77. Για τους Νορικούς(Norids/Norics)

      Το άρθρο αυτό https://www.theapricity.com/snpa/rg-norid.htm το έστειλα για να δει όποιος ενδιαφέρεται ότι οι Νορικοί βρίσκονται κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, δεν είναι γραμμένο από ανθρωπολόγους και αυτό που έχει σημασία είναι τι λένε οι ίδιοι οι Ανθρωπολόγοι.

      Αυτή είναι η γνώμη του Coon.

      "(10) Noric: ...This is apparently an Iron Age Nordic brachycephalized by Dinaric mixture and seems in most respects to take the form of a blond Dinaric variant."

      "(10) Νορικός: ... Αυτός είναι προφανώς ένας Νορδικός της Εποχής του Σιδήρου βραχυκεφαλοποιημένος από Διναρική ανάμιξη και φαίνεται, από πολλές απόψεις, να λαμβάνει την μορφή μίας ξανθής Διναρικής παραλλαγής."

      https://www.theapricity.com/snpa/chapter-VIII6.htm

      "NORIC. A blond, Dinaricized Nordic. See p. 293."

      "ΝΟΡΙΚΟΣ. Ένας ξανθός, Διναροποιημένος Νορδικός.

      https://www.theapricity.com/snpa/troe-appendixII.htm

      Μάλιστα o Coon ταξινομεί αυτόν τον Γερμανό ως Νορικό, λέγοντας ότι το Μεσογειακό στοιχείο που περιέχεται είναι χωρίς αμφισβήτηση Νορδικό και μάλλον της Corded Nordic ποικιλίας.

      https://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe351.jpg
      Fig. 1 (3 views). A Dinaricized German from Heidelberg; ... This individual might be called a Noric, since the Mediterranean element contained is unquestionably Nordic, and probably Nordic of the Corded variety.

      "Αυτό το άτομο μπορεί να ονομαστεί Νορικός, καθώς το μεσογειακό στοιχείο είναι αναμφισβήτητα Νορδικό, και πιθανώς Νορδικό της ποικιλίας Corded."

      Διναρικοί και Νορικοί είναι μίξεις Αλπικών μίας και ο Διναρικός από τον οποίο Διναροποιήθηκε ο Νορδικός για να παράγει τον Νορικό, είναι βραχυκεφαλοποιημένος απο τον Αλπικό.

      The Principle of Dinaricization

      "That principle is as follows: A mixture of a Mediterranean stock with a 33 per cent, more or less, solution of Alpine may bring about a differential inheritance in the majority of the offspring; from the Alpine side is inherited brachycephaly"

      https://www.theapricity.com/snpa/troeplate35.htm

      Διαγραφή
    78. Για το αν είναι Μεντιτερανιστής ή όχι ο Πουλιανός.

      Ο χάρτης με τον κεφαλικό δείκτη των Ελλήνων δείχνει την Ηπειρωτική Ελλάδα(Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία) ως Βραχυκέφαλη(82-87), Όλη δηλαδή την ηπειρωτική Ελλάδα, εκτός Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη, ως Βραχυκέφαλη. Δηλαδή εκεί που διαμένει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού(Ηπειρωτική Ελλάδα) οι κάτοικοι είναι κυρίως Βραχυκέφαλοι και όχι Δολιχοκέφαλοι, άρα δεν "βγάζει" τους Έλληνες Μεσογειακούς αλλά δίνει στατιστικά στοιχεία αποδεικνύοντας ότι είναι κυρίως Αλπικοειδείς και Διναροειδείς βραχυκέφαλοι. Δεν λέει καν ότι οι Μεσογειακοί είναι Δολιχοκέφαλοι, αλλά ότι είναι Μεσοκέφαλοι(80-82) και λέει ότι είναι κυρίως οι Νησιώτες.

      Σελίδες 100-101.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9

      Κεφαλικός δείκτης

      Δολιχοκέφαλος: < 80
      Μεσοκέφαλος: 80 - 82
      Βραχυκέφαλος: > 82

      http://fyletika.blogspot.com/2014/05/blog-post_7.html

      Ο Πουλιανός "βγάζει" τους περισσότερους Έλληνες Αλπικούς-Διναρικούς και όχι Μεσογειακούς!

      Διαγραφή
    79. Διόρθωση.

      Ο Πουλιανός "βγάζει" τους περισσότερους Έλληνες Βραχυκέφαλους, δηλαδή Αλπικοειδείς, Διαναροειδείς, Μεσογειοειδείς, δηλαδή μίξεις αυτών των τύπων. Όχι καθαρούς Μεσογειακούς.

      Συμφωνεί και ο Dienekes.

      "Physical anthropology indicates racial continuity in Greece, with main Dinaric-Alpine-Mediterranean racial elements."

      "Η φυσική ανθρωπολογία δείχνει φυλετική συνέχεια στην Ελλάδα, με κυρίως Διναρικά-Αλπικά-Μεσογειακά φυλετικά στοιχεία."

      http://fyletika.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html

      Διαγραφή
    80. Αυτό το σχόλιο μάλλον αφαιρέθηκε κατά λάθος από τον διαχειριστή.

      "Nordic-Iranian σε διαχρονική παρουσία στο ελληνικό έθνος στο 18.45% με αυξομειώσεις (π.χ. κλασική εποχή 27.58% και βυζαντινή 17.24%). "

      Κλασσική εποχή 23,53% και Βυζαντινή 15,79%.

      http://dienekes.awardspace.com/articles/karlearlson/

      Αν αναλογιστούμε ότι μόνο ο ένας στους 4 τύπους του Angel είναι Νορδικός(ο D1) τότε μιλάμε για το 5% περίπου κατά την Κλασσική εποχή και κάτω από 5% στην Βυζαντινή εποχή Νορδικής παρουσίας στον Ελληνικό χώρο.

      "Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο υποτύπος του μεικτού αλπικού-νορδικού, τον οποίο ο Angel προσδιορίζει ως Mixed Alpine, ανεβάζοντας τον συνολικό ποσοστό σε διψήφιο."

      Από τους 3 τύπους των Mixed-Alpines μόνο ο ένας είναι Νορδικός-Αλπικός(ο Ε2).

      Την Κλασσική εποχή ο Mixed-Alpine έφτανε το 12,94% και την Βυζαντινή το 2,63%, δηλαδή περίπου 4% Νορδικών-Αλπικών την Κλασσική εποχή και κάτω από 1% την Βυζαντινή εποχή.

      "τον αμιγώς ινδοευρωπαικό τύπο Nordic-Iranian"

      Τα περί ινδοευρωπαίων Ελλήνων αποτελούν απλώς θεωρήματα τα οποία έχουν αντικρουστεί από πάρα πολλούς επιστήμονες. Ας περιοριζόταν ο Angel στις κρανιομετρήσεις και ας άφηνε κατά μέρους το ποιος μιλούσε Ελληνικά και ποιος ήταν Έλληνας η όχι.

      Διαγραφή
    81. "Χωρίς να απευθύνομαι πλέον στο τρολάκι, αλλά θέλοντας να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα."

      Κοίτα ποιος μιλάει... Ένας υποτιθέμενος (((πενηντάχρονος))) ο οποίος απευθύνεται σε έναν ανήλικο σαν ένας ψευτόμαγκας, ανώριμος και αφηνιασμένος 20χρόνος... Τελοσπάντων...



      Εντάξει, για τους Νορδικούς συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Κυριολεκτικά εσύ εκεί πέρα... Η παράγραφος στην οποία και εγώ και εσύ αναφερόμαστε:

      "Η ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ εκδηλώνεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Πολύ ανοιχτό χρωματισμό(μάτια από γκρίζα ως γαλανά) που συνδυάζεται με λοξό προς τα άνω σχήμα της μύτης(το χόνδρινο τμήμα της είναι σιμό και η αιχμή της λοξά προς τα άνω). το πρόσωπο είναι λεπτό Παρουσιάζει υποβραχυκεφαλιά. Η ανάπτυξη του τριχώματος κυμαίνεται από ασθενής ως μέτρια. Μορφή τριχών λεία και πολλές φορές κυματιστή. Χείλη λεπτά. Αυτός ο συνδυασμός γνωρισμάτων συμφωνεί κατά βάση με όλες τις περιγραφές που έχουν γίνει για τον Βόρειο τύπο. Όμως ο τύπος αυτός είναι πολύ σπάνιος στην Ελλάδα και το ποσοστό του δεν ξεπερνάει ούτε το 4-7% ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες ομάδες της Βορείου Ελλάδας, όπως είναι οι Ελληνόφωνοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι Βλαχόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι και οι Σφακιανοί της Κρήτης"

      αναφέρει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του Βόρειου τύπου. Και αναφέρει το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν ΟΛΑ τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που είναι 7%. Πουθενά δεν αναγράφεται εδώ ότι συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι με μερική επίδραση. Και όσο για τη λέξη "επίδραση" στην ανθρωπολογία είναι εναλλακτικός όρος της λέξης "τύπος". Όταν λέμε λοιπόν για φυλετική επίδραση, μιλάμε για φυλετικό τύπο! Και για τη συγκεκριμένη παράγραφο, όταν δίνονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός τύπου, και δίνει το συγκεκριμένο ποσοστό ανθρώπων που παρουσιάζουν όλα τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά, και δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτή τη παράγραφο άτομα με μερική επίδραση από τον τύπο, τότε συγγνώμη, δεν αναφέρεται σε όλους τους Νορδικούς στην Ελλάδα. Αναφέρεται στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει όλα τα χαρακτηριστικά στην παραπάνω παράγραφο.



      "Συμφωνεί και ο Dienekes με το ότι ο Πουλιανός μιλάει για ΕΠΙΔΡΑΣΗ και άτομα που ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ την Νορδική υποφυλή, χωρίς να είναι καθαροί Νορδικοί τύποι:"

      "The presence of individuals which approximate the Nordic subrace is minimal, and does not exceed 4-6% even in the most depigmented groups of Greece."

      Ο Dienekes ΔΕΝ είναι επιστήμονας. Το "συμπέρασμα" του δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φθηνή αντιγραφή της τελευταίας πρότασης της παραγράφου για τον Βόρειο τύπο από τον Πουλιανό! Δεν το έβγαλε μόνος του το συμπέρασμα! Αντέγραψε την πρόταση της παραγράφου του Πουλιανού! Για το ιστολόγιο του, το 90-95% των στοιχείων που παραθέτει είναι αποκλειστικά από τον Πουλιανό.


      Εδώ ας τελειώνουμε με τους Νορδικούς, γιατί συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Δεν θα βγούμε πουθενά.

      Διαγραφή
    82. Όσο για το ποσοστό των ξανθών, και θα είναι το τελευταίο σχόλιο μου σε αυτό το άρθρο, γιατί όπως είπες και εσύ νωρίτερα, βαρέθηκα να συζητώ για αυτό:

      "Χρώμα τριχών κεφαλής(κλίμακα Μπουνάκ) από Πουλιανό.

      Άνδρες: Ξανθό 1,98%, Πολύ Ξανθό 0,01% και 0,06%.

      Γυναίκες: Ξανθό 0,88%, Πολύ Ξανθό 0,13%

      Σύνολο ξανθών και πολύ ξανθών Ελλήνων = 3,06%"


      Να σε ρωτήσω ειλικρινά, ποιος είναι ο τόπος καταγωγής σου; Και έχεις κατά τύχη Μικρασιατική καταγωγή; Εγώ κατάγομαι από τη Πελοπόννησο και όσον αφορά τα νούμερα αυτά, είναι πολύ χαμηλά. Ειλικρινά θα πιστέψεις τα νούμερα σε αυτό το σημείο, ή θα κάνεις παρατηρήσεις μόνος σου να δεις; Είπαμε είναι μικρός ο αριθμός των ξανθών, αλλά σε καμία περίπτωση 3%! Αναλογίσου κάτι: τα άτομα κάτω της ηλικίας των 18 συνιστούν το 20% του πληθυσμού. Από όλα αυτά τα άτομα, εξαιρώντας τους ανήλικους ξενικής καταγωγής, ως ένας 16χρονος ο ίδιος, τουλάχιστον το 35% των Ελλήνων κάτω των 18 έχουν ανοιχτά μαλλιά. Και αυτό αντιστοιχεί από μόνο του σε ένα ποσοστό 6-8% του γενικού πληθυσμού. Αν προστεθούν και οι ανοιχτομάλληδες ενήλικες που αυτοί ανήκουν στο υπόλοιπο 80% του πληθυσμού, τότε τα άτομα με ανοιχτά μαλλιά είναι πολύ περισσότερα. Άκουσε εκεί! 3%! Δεν είναι τόσοι λίγοι είπαμε!

      "Για τον Coon:
      "Coon [4], based on a sample of 113 Greeks measured in Boston linked the presence of the weak blond component (<5%) present in Greeks with Nordic origin"

      Συγγνώμη, βασίστηκε σε Έλληνες εκτός Ελλάδας; Και βασίστηκε σε ένα δείγμα 113 ατόμων; Πολύ αξιόπιστο, τι να πω!
      Επίσης μου έλεγες νωρίτερα ότι οι ανθρωπολόγοι που παραθέτω δεν έχουν πατήσει πόδι στην Ελλάδα. Ο Coon που παραθέτεις δεν έχει πατήσει ποτέ πόδι στην Ελλάδα ο ίδιος. Όπως με το παραπάνω παράδειγμα, βασίστηκε σε μία μέτρηση άλλου επιστήμονα, o οποίος δεν επικεντρώθηκε σε Έλληνες εντός Ελλάδος, αλλά σε Έλληνες του εξωτερικού. Για τους Έλληνες του εξωτερικού, σε αυτό το άρθρο υπάρχει ένα σχόλιο για αυτούς από τον Έλλην Μεσογειακό όπου είναι εύστοχο και αναφέρει:

      http://fyletika.blogspot.com/2018/08/blog-post_15.html

      "Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων μεταναστών ανήκει στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο.
      Επίσης και ο Κρομανοειδής φυλετικός τύπος είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό.Τέλος υπάρχουν και μερικοί βραχυκέφαλοι Αλπικοί με μίξη.
      Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα φτάσουν τόσο μεγάλο αριθμό !!!"

      Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι Μεσογειακοί, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μόνο 113 άτομα που εξετάστηκαν, φυσικά και θα έβγαζε 5% ξανθούς. Αν και οι ξανθοί Έλληνες στο εξωτερικό είναι στα ίδια ποσοστά με αυτούς εντός Ελλάδας.

      Διαγραφή
    83. "Ωστόσο δεν ισχύει ότι είναι πάντα Νορδικής προέλευσης."

      "Οπότε ούτε η ξανθότητα στους Μακεδόνες είναι "Νορδική" αλλά ως επί το πλείστoν Αλπικής, Βαλτικής και Διναρικής προέλευσης."

      Οι περισσότεροι ξανθοί Έλληνες ανήκουν στον Αλπικό ή Διναρικό τύπο. Και οι ξανθοί Αλπικοί και Διναρικοί δεν είναι καθόλου σπάνιοι στην Ελλάδα. Οι ξανθοί Έλληνες δεν είναι καθόλου σπάνιοι, απλά οι περισσότεροι ανήκουν στον Αλπικό ή Διναρικό τύπο. Συν του ότι και πολλοί Κρομανοειδείς είναι ξανθοί.

      Διαγραφή
  5. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τον φαινότυπο αυτής της Ελληνίδας(μοντέλο) Χριστιάνα Γεωργοπούλου.Είχε βγει η πιο όμορφη στην Ευρώπη,είναι Μεσογειακή?

    https://www.instagram.com/p/7zZ6f8AL5lgCyygwKLZC0JltjCq6ap4sJ4aAM0/?hl=el&taken-by=georgopoulouchris

    https://www.instagram.com/p/Ba89HNEAGEgxdIJB7zXqAFiEbmpzHQlYWoNb-U0/?hl=el&taken-by=georgopoulouchris

    https://www.instagram.com/p/BWUroc7gY3KEQ4mu-cYFdVwwy1MmMdEZEVailE0/?hl=el&taken-by=georgopoulouchris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατλαντομεσογειακή με διναρική επίδραση

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.