Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Σύγχρονες μελέτες για την κληρονομικότητα των ψυχικών γνωρισμάτων

Το έργο του Francis Galton έχει στιγματίσει για πάντα τις μελέτες περί της κληρονομικότητας των ψυχικών γνωρισμάτων. Σε συνδυασμό με τις στατιστικές μεθόδους της συσχέτισης του Karl Pearson, πνευματικό παιδί του Galton, άνοιξαν τον δρόμο για την εισαγωγή αντικειμενικών επιστημονικών κριτηρίων στην εύρεση της σύνδεσης μεταξύ κληρονομικότητας και συμπεριφοράς στον άνθρωπο. Σε βιβλιοκρισία για βιβλίο σχετικά με τη ζωή και το έργο του Galton, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Occidental Quarterly, δίνονται στοιχεία από τις σύγχρονες προσεγγίσεις στο ζήτημα της κληρονομικότητας των ψυχικών γνωρισμάτων.

Σε μελέτες που έγιναν σε ομοζυγωτικούς δίδυμους που ανατράφηκαν ξεχωριστά μεταξύ τους, η συσχέτιση των αποτελεσμάτων των τεστ IQ ήταν τα εξής:...



Τα στοιχεία δείχνουν συσχέτιση της ευφυΐας με την κληρονομικότητα άνω του 70%. Προκύπτει ότι οι πνευματικές δυνατότητες προέρχονται κυρίως μέσω κληρονομικότητας.

Δεν θα επικεντρωθούμε στις μελέτες περί IQ, οι οποίες για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχουν θεοποιηθεί στις ΗΠΑ, όπου συζητείται με τόσο πάθος, λες και το μόνο άξιο μελέτης στην ανθρώπινη συμπεριφορά είναι το IQ, ενώ υπάρχουν τόσα γνωρίσματα χαρακτήρα και ικανότητας που αξίζουν να μελετηθούν και είναι σημαντικότερα, όπως το θάρρος, η επιθετικότητα, η ομιλητικότητα, η ενεργητικότητα και πολλά άλλα.

Σε γνωρίσματα της προσωπικότητας, όπως η εξωστρέφεια, η δεκτικότητα, η ευσυνειδησία, η συναισθηματική σταθερότητα και το ανοικτό πνεύμα, οι μελέτες δίνουν τα εξής αποτελέσματα:


Προκύπτει ότι η συσχέτιση είναι κοντά στο 40%. Οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές, περιβαλλοντιστές κατά βάση, θεωρούν ότι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται αποκλειστικά από το κοινωνικό περιβάλλον. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο συντελεστής συσχέτισης θα έπρεπε να είναι κοντά στο 0. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αντιθέτως σημαντικό μέρος της προσωπικότητας, ακόμη και για γνωρίσματα που επηρεάζονται και από την ανατροφή, προκύπτει λόγω κληρονομικότητας.

Συμπερασματικά, ο Galton είχε δίκιο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα γνωρίσματα του χαρακτήρα στον άνθρωπο είναι εν πολλοίς κληρονομικά προσδιοριζόμενα. Το γεγονός αυτό αποτελεί βασικό ιδεολογικό εργαλείο για όποιον επιδιώκει την πνευματική πληρότητα.

7 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά έχω μία απορία και όποιος μπορεί να μου την λύσει.Η ευφυΐα,το θάρρος, η επιθετικότητα, η ομιλητικότητα, η ενεργητικότητα,η δημιουργικότητα κλπ... όλα αυτά είναι γονίδια που βρίσκονται στον γενετικό κώδικα?ή ικανότητες στον έκαστο φυλετικό τύπο πχ Μεσογειακό?θέλω να πω θα μπορεί ένας μαύρος να πάρει τα γονίδια ενός Μεσογειακού ώστε να είναι ευφυής κλπ και ας μην ανήκει στον Μεσογειακό τύπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, βρισκονται στο γονιδιωμα καθως οι συμπεριφορες εχουν να κανουν με τον εγκεφαλο που η δομηση του και η λειτουργια του ειναι καθαρα γονιδιακα θεματα και ως εκ τουτου, κληρονομικα.

      Αν ενας νεγρος αναμοιχθει με εναν λευκο της μεσογειακης φυλης, το αποτελεσμα θα κληρονομησει χαρακτηρηστικα και απο τους 2 τυπους και θα ειναι κατωτερο απο τον λευκο του προγονο, καθως θα παρουσιαζει ενα χασμα συμπεριφορας μεταξυ του κατωτερου νεγρικου τυπου και του μεσογειακου τυπου.

      Αυτο θελουν για την ευρωπη. Ευρωνεγρακια ευκολα ελεγξειμα. Γιατι οι ευρωπαιοι εχουν νευρο, ευφυια, δημιουργηκοτητα, οτι θες. Ολα σε ισοροποια. Δεν θα μπορουσαν βεβαια να περασουν το σαπιο προπαγανδιστικο μοντελο της φυλεσιμυξιας αν δεν ειχαν εξαπολυσει τους χημικους παραγοντες που μειωνουν τα ανδρογονα στους αντρες και τους κανουν νωθρους και αδυναμους. Τα επιπεδα τεστοστερονης και σπερματος εχουν πεσει σημαντικα σε σχεση με τον παρελθον.

      Αν δεν ξυπνησουμε σε αυτους του υπαρκτους κινδυνους, η ευρωπη θα πεθανει, αλλα οχι επειδη ηρθε φυσικα το τελος της αλλα επειδη μια κλικα απο καθαρματα το αποφασισαν.

      Διαγραφή
  2. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τους φαινότυπους αυτών των 2 γυναικών?

    Κρομανοειδής?
    1) https://www.instagram.com/p/Bfsj4guBfDQ/?hl=el&taken-by=stellakalatzi_official

    https://www.instagram.com/p/BiuQu7Fg5WQ/?hl=el&taken-by=stellakalatzi_official

    2)https://www.google.gr/search?q=Μελά-Βιβή+Μαστραλέξη&client=opera&hs=noS&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiy2cm_xajcAhUQZVAKHS8LBd8QsAQILA&biw=1880&bih=943#imgrc=OGrTRH2D1dxCcM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ18 Ιουλίου 2018 στις 7:56 μ.μ.

      1)Atlantomed

      2)Pontid με ελαφρά διναρική επίδραση (?)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ταγματασφαλίτηϟϟ ;) αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις και για τους παρακάτω?
      1)Αυτή είναι μια Ελληνίδα Χαρά Παππά που τα έχει με έναν Τούρκο ηθοποιό Μπουράκ Χακί σε ποιους φυλετικούς τύπους ανήκουν?Ο Χακί είναι Ιρανικός ή Μεσογειακός?

      Χακί:https://www.instagram.com/p/BJVbg-ohMPu/?taken-by=burak_hakki

      Χαρά:https://www.instagram.com/p/BeLUFegH7j1/?hl=el&taken-by=harapappa

      2)Δαφνη Καλυβα Ελληνίδα μοντέλο είναι Ατλαντομεσογειακή ?
      https://www.instagram.com/p/BkCo6o7hxpa/?taken-by=daphne_kalyva

      https://www.instagram.com/p/BjFgj2Jh3fB/?taken-by=daphne_kalyva

      Διαγραφή
    3. Ταγματασφαλίτηϟϟ18 Ιουλίου 2018 στις 11:58 μ.μ.

      1)Χακί:Pontid + Pamirid/Turanid(Τουρκόφατσα)

      Χαρά:Διναρομεσογειακή

      2)Ναι,Ατλαντομεσογειακή

      Διαγραφή
  3. ''Προκύπτει ότι η συσχέτιση είναι κοντά στο 40%. Οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές, περιβαλλοντιστές κατά βάση, θεωρούν ότι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται αποκλειστικά από το κοινωνικό περιβάλλον. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο συντελεστής συσχέτισης θα έπρεπε να είναι κοντά στο 0''

    Γι' αυτό προσάρμοσαν με ύπουλο τρόπο για δεκαετίες την ανώτατη εκπαίδευση σε ατραπούς που οδηγούν αποκλειστικά και μόνο σε συμπεράσματα που τους εξυπηρετούν.
    Βλέπε ''κοινωνικό φύλο'' και αντίστοιχοι ορισμοί που εντέχνως περνούν σε διαύλους που ελέγχονται αποκλειστικά από αυτούς.
    Η άνωθεν παράγραφός σου είναι το ουσιαστικό απόσταγμα, η σύνοψη της 'προοδευτικής' - μαρξιστικής - ισοπέδωσης που είναι και εντέλει αυτοαναιρούμενη από την φυσική πραγματικότητα.
    Ο Galton ήταν ιδιοφυΐα στα 5 του διάβαζε Ελληνικά-Λατινικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.