Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ελβετική ανθρωπολογία

Ο Ελβετός ανθρωπολόγος, εθνολόγος και ευγονιστής Otto Schlaginhaufen, μελέτησε την ανθρωπολογία της πατρίδας του. Μαθητής του διάσημου ανθρωπολόγου Rudolf Martin, μελέτησε συστηματικά την ανθρωπολογία της Ελβετίας με φυλετικά τυπολογικά κριτήρια. Η σημαντικότερη ανθρωπολογική μελέτη της Ελβετίας περιέχεται στο βιβλίο του "Anthropologia Helvetica" που μάλιστα δημοσιεύτηκε μεταπολεμικά. Αναλυτικά στοιχεία για το έργο αντλούμε από παρουσίασή του σε δημοσίευση του Marc-Rodolphe Sauter στο περιοδικό Archives suisses d'anthropologie générale.

Ο Schlaginhaufen προβαίνει σε ανθρωπολογική μελέτη του πληθυσμού της Ελβετίας, βασιζόμενος σε δείγμα 35.511 στρατιωτών από όλη την Ελβετία. Το δείγμα ήταν πολύ μεγάλο, αντιστοιχώντας...
στο 1,97% ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας. Ελήφθησαν οι κλασικές ανθρωπολογικές μετρήσεις και έγιναν οι σημαντικότερες ανθρωπολογικές παρατηρήσεις.

Το μέσο ανάστημα βρέθηκε μέτριο προς υψηλό, με 41,81% να έχει υψηλό ανάστημα, 49,03% μέτριο και μόλις 9,13% χαμηλό. Φαίνεται ότι ο πληθυσμός της Ελβετίας αποτελείται κυρίως από άτομα σχετικά υψηλού αναστήματος. Ο μέσος κορμικός δείκτης βρέθηκε 52,34 που βρίσκεται εντός μεσοσκελίας. Ο κορμικός δείκτης αυξάνεται όσο πάμε νότια.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης βρέθηκε 81,31 κάτι που δείχνει μίξη μεσο-δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων. Ο πληθυσμός σχεδόν ισομοιράζεται μεταξύ μεσο-δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων. Η κατανομή του μέσου κεφαλικού δείκτη δίνεται στον παρακάτω χάρτη, όπου βλέπουμε ότι ο κεφαλικός δείκτης αυξάνεται στα νότια και ανατολικά.


Ο μέσος προσωπικός δείκτης μετρήθηκε 89,45 που δείχνει λεπτοπροσωπία. Η ταξινόμηση με βάση τον προσωπικό δείκτη είναι η εξής: ευρυπρόσωποι 12,59%, μεσοπρόσωποι 24,95%, λεπτοπρόσωποι 60,35%. Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι υπερλεπτοπρόσωποι.

Ο μέσος ρινικός δείκτης είναι πολύ χαμηλός και λεπτόρρινος, στο 62,95. Η κατηγοριοποίηση έχει ως εξής: 85,70% λεπτόρρινοι, 14,88% μεσόρρινοι και 0,42% πλατύρρινοι. Εν γένει ο πληθυσμός χαρακτηρίζεται από εμφανή λεπτορρινία.

Το προφίλ της μύτης είναι ίσιο στο 53,06% του πληθυσμού. Η κυρτή μύτη εντοπίζεται σε ποσοστό περίπου 27-32% ανά περιοχή. Το προφίλ του ινίου δείχνει πλατυϊνία σε ποσοστό 9,01% και τάση πλατυϊνίας σε ποσοστό 10,76%. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι στρογγυλό ή έντονα στρογγυλό.

Τα μαλλιά είναι ίσια στο 80,14% του πληθυσμού. Το χρώμα των ματιών είναι καστανό στο 27,32%, ενδιάμεσο στο 47,12% και ανοιχτό στο 25,14%. Τα σκούρα μάτια έχουν μέγιστο στα νότιοανατολικά της χώρας. Τα μαλλιά είναι ξανθά ή ξανθίζοντα στο 30,64% του πληθυσμού, καστανά ή μαύρα στο 63,32% του πληθυσμού και κόκκινα στο 2,82% του πληθυσμού. Το ποσοστό των ξανθών μαλλιών πέφτει στα νότια της χώρας μέχρι και το 20%, κάτι που σημαίνει ότι στον βορρά τα ξανθά μαλλιά είναι αρκετά παραπάνω από τον μέσο όρο.

Ο Schlaginhaufen προσπαθεί να ανιχνεύσει τους φυλετικούς τύπους που κατοικούν στην Ελβετία, μελετώντας την κατανομή συνδυασμών ανθρωπολογικών γνωρισμάτων στη χώρα. Βρίσκει σχετικά περισσότερους Νορδικούς, Κρομανοειδείς (H. Atlanto-Mediterraneus), Αλπικούς, Διναρικούς και λιγότερο Μεσογειακούς (H. Mediterraneus) και Βαλτικούς, αλλά γενικά επικρατεί έντονη μίξη μεταξύ τους.

Ο κεφαλικός δείκτης δείχνει την μίξη βραχυκέφαλων Αλπικών/Διναρικών και δολιχοκέφαλων Νορδικών/Κρομανοειδών, αν και οι Κρομανοειδείς εμφανίζουν και τάσεις μεσοκεφαλίας. Ο προσωπικός και ο ρινικός δείκτης δείχνει λεπτοπροσωπία, λόγω περισσότερων αθροιστικά λεπτοπρόσωπων και λεπτόρρινων Νορδικών, Διναρικών και κάποιων Κρομανοειδών από τη μία και μεσο-ευρυπρόσωπων, συνήθως μεσόρρινων Αλπικών από την άλλη. Ξανθά ή ξανθίζοντα μαλλιά έχουν οι Νορδικοί και κάποιοι Διναρικοί, ενώ ξανθίζοντα μπορεί να έχουν και Κρομανοειδείς, αν και η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού έχει σκούρα μαλλιά.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας του Schlaginhaufen προκύπτει ότι οι κύριοι φυλετικοί τύποι που κατοικούν στην Ελβετία είναι ο Αλπικός, ο Κρομανοειδής, ο Νορδικός και ο Διναρικός.

52 σχόλια:

  1. Πληροφορίες για την Ελλάδα την περίοδο 5 10 μΧ έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά γιατί λέμε ότι υπάρχει υποεκτίμηση του αλπικού τύπου και πως σε όλη η κεντρική Ευρώπη έχει την πλειοψηφία; Εδώ στην Ελβετία σύμφωνα με αυτή την ανάρτηση κυριαρχεί η λεπτοπροσωπία και η μεσοκεφαλία. Πόσο μάλλον η έντονη λεπτοροσωπία που ταιριάζει μόνο με το νορδικό τύπο (αφού δεν είναι διναρικός εφόσον δεν κυριαρχεί η πλατυϊνία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους πείραξε η βραχυκεφαλιά στην Ελλάδα για να βγάλουν τους Έλληνες υπάνθρωπους οι Μεσογειακοί ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν τους πειράζει.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε αυτό που λες ανώνυμε 2:15 αλλά στην Ελλάδα γίνεται σύγχυση επειδή ναι μεν υπάρχουν αλπικοι βραχυκεφαλοι αλλά έχουμε χι άλλους εξωευρωπιδικους τύπους: σαχαριους, αρμενοειδης, μογγολοειδης κοκ. Οπότε είναι λογικό να επικρατεί σύγχυση και να λένε για τους βραχυκεφαλους τέτοια λόγια.

      Διαγραφή
    3. Στην Ελβετία το ποσοστό των πραγματικών Νορδικών είναι μειοψηφικό και όχι έντονο.

      Αποτελούν κυρίως έναν πληθυσμό Κρομανοειδών και Αλπικών, με μειοψηφία Νορδικών και Διναρικών. Το Αλπικό άλλωστε ορεινό τοπίο συνάδει με την Διναρική κοιτίδα, ενώ οι Νορδικοί συνήθως είτε κατακτούν αστικά επαγγέλματα στην πόλη είτε σπανιότερα συναντώνται ως αγρότες-κτηνοτρόφοι στην ύπαιθρο.

      Οι περισσότεροι πάντως που συναντά κανείς είναι Κρομανοειδείς με Αλπική συχνά (και όχι Νορδική) επίδραση.

      Διαγραφή
    4. Αμελητέα η ποσότητα των Σαχάριων(πολύ λίγα στοιχεία υπάρχουν στην νότια Κρήτη ως απειροελάχιστα), των Μογγολοειδών(δεν τα αναφέρει κανένας Ανθρωπολόγος, σπάνια των σπανίων τα βλέπεις) και Αρμενοειδών(και αυτά οι περισσότεροι Ανθρωπολόγοι δεν τα αναφέρουν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου, ειδικά στους Πόντιους). Από αυτούς μόνο οι Αρμενοειδείς είναι βραχυκέφαλοι και οι Μογγολοειδείς. Αυτοί εδώ μέσα τα έχουν βάλει με Αλπικούς, Διναρικούς και τις αναμίξεις τους χωρίς να κάνουν το ίδιο με τους ανάλογους βραχυκέφαλους στην Ευρώπη. Σαφώς τα Μογγολοειδή στοιχεία στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερα σε ποσοστά από ότι στην Ελλάδα, αλλά οι Εθνικοσοσιαλιστές και οι πολυφυλετιστές αντι-ρατσιστές εδώ μέσα μούγκα στη στρούγκα, μόνο η Ελλάδα τους φταίει. Και μην αρχίσουν ορισμένοι για Αρμενοειδείς, Μογγολοειδείς και Σαχάριους Έλληνες, αυτά είναι γελοιότητες, τουλάχιστον με τα στοιχεία των Ανθρωπολόγων και όχι με βάση τι λέει ο καθένας χωρίς να το αποδεικνύει. Μέγα λάθος να ανάγουμε την παρακμή της Ελλάδος σε δήθεν ανάμιξη με εξωευρωπαίους, αυτά τα λένε οι Νορδιστές και τα υποστηρίζουν οι εδώ Εθνικοσοσιαλιστές και Αριστεροί αντι-ρατσιστές οι οποίοι είναι στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους Έλληνες και ίσως σε χειρότερη, φτωχολογιά, ανάρμοστη συμπεριφορά, καμία επαγγελματική, κοινωνική, καλλιτεχνική ή πνευματική επιτυχία στην ζωή κοκ.

      Διαγραφή
    5. Η κατάσταση πάντως είναι μακράν ανώτερη της "Γερμανίας" η οποία ακριβώς σαν την Βόρεια Ιταλία, απαρτίζεται πλέον (ιδίως στον Νότο) από μπασταρδεμένους φαινοτύπους της Κεντρικής Ευρώπης, Αλπικούς και Διναρικούς, με τους Νορδικούς σπάνιους πολύ και τους Κρομανοειδείς σε χαμηλότερα ποσοστά από ότι βορειότερα. Ιδίως η Βαυαρία σαν κρατίδιο είναι Βαλκανική (σαν την Βόρειο Ιταλία) κατά μεγάλη πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    6. Οι περισσότεροι πάντως στην Ελλάδα δεν είναι αλπικοί,αλλά διναρικοί η τουλάχιστον σε μίξεις με μεσογειακούς και αλπικούς.

      Διαγραφή
  3. Χωρίς να θέλω να θίξω τις ιδέες περί άριες φυλές αλλά στο βίντεο δείχνει πως αν κάνεις τεστ DNA σε βγάζει και από Ινδονησία ξέρω γω. Για ποια άρια φυλή μιλάμε; εσείς οι ίδιοι όλοι εδώ μέσα έχετε γονίδια από εκατό χώρες

    https://youtu.be/2F8Hux0F_5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά λέγονται για αυτά τα τέστ DNA, ότι δεν είναι αξιόπιστα, τουλάχιστον πλήρως, ότι δεν συμφωνούν μαζί τους κάνοντας τα σε διαφορετικούς εταιρίες, ότι τις εταιρίες αυτές τις κατέχουν Εβραίοι και στους πιο πολλούς βάζουν 1-3% Αφρικανική ή Ασιατική πρόσμιξη για να προωθήσουν τον πολυφυλετισμό και συγγένεια/καταγωγή από γειτονικά κράτη για να προωθήσουν την ανάμειξη μαζί τους και πολλά άλλα. Πρώτα ας αποδείξουν αυτοί που κάνουν τις αναλύσεις ότι είναι αξιόπιστοι και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι εκ του πονηρού και μετά ας τα κάνουν όλοι.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω αν έχεις φράγκα το κάνεις και σε ιδιώτη, άρα δεν χρειάζεται να ελεγχθεί και από ανώτερους Εβραίους κλπ. Ωστόσο λογικό δεν είναι να βγάζει 1 3 % από Αφρική ; αφού από εκεί ξεκίνησαν όλα, και με τη λογική να το πάρεις, δεν είναι θέμα εβραιικων εταιρειών. Επίσης κάνεις δεν είναι σε θέση να πει πως το DNA έχει μειονέκτηματα η δεν είναι αξιόπιστο η κάνει το ένα κάνει το άλλο. Tο DNA είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών και επιδρά σε πολλά σημαντικά πράγματα. Ωστόσο συμφωνώ ότι προωθούν τον πολύφυλετισμο και την ανάμειξη, οι Εβραίοι.

      Διαγραφή
    3. Οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρίες που κάνουν αναλύσεις DNA έχουν κατηγορηθεί από πολλούς για νοθευμένα αποτελέσματα, ενώ στην μία εταιρία τους δείχνει να έχουν 1-3% αφρικανική πρόσμιξη, μιλάω μέχρι και σε Ευρωπαίους από την βόρεια Ευρώπη, στην άλλη τους δείχνει να έχουν 0%. Τα ίδια συμβαίνουν και με την Ασιατική πρόσμιξη. Με το Αφρικανική ή Ασιατική πρόσμιξη δεν εννοούν απώτερη καταγωγή αλλά πρόσφατη, πχ μερικές γενεές πίσω. Ο κόσμος ελέγχεται από αυτούς, δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι άλλο. Συμφωνώ ότι η ανακάλυψη του DNA είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείτε για προπαγανδιστικούς λόγους. Στον Νομπελίστα Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε το DNA αφαίρεσαν τους τιμητικούς τίτλους κατηγορώντας τον για "ρατσισμό", αφού τόλμησε να πει ότι οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη. Αυτοί είναι!

      https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4413950/pairnoyn-piso-timitikoys-titloys-apo-nompelista-gia-ratsistikes-toy-diloseis

      Διαγραφή
    4. Αν σου δείχνουν 1% δεν είναι τίποτα.Ίσα ίσα σου δείχνει οτι οι πρόγονοι σου ήρθαν απο το τάδε μέρος και έχεις ακόμα στο αίμα σου αυτή την μακρινή καταγωγή.Αρκετοί έλληνες στα γενετικά τεστ μπορεί να έχουν 1% μέση ανατολή η βόρεια αφρική.Πολύ φυσιολογικό αφού οι νεολιθικοί αγρότες ξεκίνησαν απο αυτές τις περιοχές.Κανένας άνθρωπος δεν ήταν αυτόχθονας στην Ευρώπη.Όλοι απο κάπου ήρθαν και αργότερα σχηματίστηκε η ευρωπαϊκή φυλή(η οποία και σαφέστατα δεν είναι ίδια).

      Διαγραφή
  4. Φυλετικοί τύποι : jared letto
    Colin farrel
    Maryl streep

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ατλαντοειδής
      2) Ατλαντομεσογειακός
      3) Κελτική νορδική + ΚΜ

      Διαγραφή
    2. O farrel δηλαδή είναι κρομανοειδης με κάποια μεσογειακά γνωρίσματα;

      Διαγραφή
  5. Ο αείμνηστος Δημόπουλος στο βιβλίο του 'Η καταγωγή των Ελλήνων' , σε ένα σημείο επικαλείται τον Λουντμαν, ο οποίος θεωρεί ότι η υψιρρινια (ελληνική μύτη) είναι γνώρισμα των Αρμενοειδων (!)
    Τι γνώμη έχετε γι'αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλο το βιβλίο φέρει αντί επιστημονική χροιά ...

      Διαγραφή
    2. Η υψιρρινια είναι χαρακτηριστικό των εκδιναρισμένων.Ριξε μια ματιά και στη μύτη του heinrich reinhardt.

      Διαγραφή
    3. Η υψηλή μύτη δεν είναι διναρικό χαρακτηριστικό. Μεσογειακό είναι! Τόσο ο διναρικός όσο και ο αρμενοειδής φέρουν υψηλές μύτες λόγω της μεσογειακής τους συνιστώσας.

      Διαγραφή
    4. Καμμια σχέση τα όσα γράφεις. Ούτε ο αρμνεοειδης ούτε ο διναρικος εχουν μεσογειακη συνιστωσα.Η υψιρρινια έχει να κάνει με υπερλεπτορινικες μύτες οι οποίες βρίσκονται κυρίως σε Διναρικους η εκδιναρισμενους φαινοτυπους.Ο φαινοτυπος σήμερα που εμφανίζει περισσοτερο υψιρρια είναι ο.Κελτικος Νορδικος που τον βρίσκουμε στις βρετανικές νήσους και σε κάποιες περιοχές στις κατω χώρες ακόμα και στην Γαλλία. Ο Εμάνουελ Μακρόν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είναι ένα πολυ καλό παράδειγμα και είναι κυριως Κελτικος Ατλαντοειδης.Ολοι οι Ευρωπαίοι που εμφανίζουν υψιρρινια σήμερα είναι κυρίως εκδιναρισμενοι με υπερλεπτορινικες μύτες.

      Διαγραφή
    5. Οι Διναρικοί αποτελούν μίξη μιας αλπικού και μια μεσογειακού τύπου συνιστώσας! Η δε υψηλή μύτη προκύπτει από την μεσογειακή συνιστώσα! Αυτό γράφουν οι Coon και Hooton! Βούλωσε το, λοιπόν, ανώνυμο θηλυπρεπές πουστράκι!

      Διαγραφή
    6. Καλα μας έπεισες ζώο.Νπορει να εχουν και νορδικη μυξη βλαξ!!!

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμο ανθρωποφανές βιολογικό σκουπίδι, σου βινώ όλο σου το οικογενειακό δέντρο μέχρι τον Ταμερλάνο και σου δηώνω όλους ανεξαιρέτως τους τάφους των τουρκομογγολοσκυλογαμημένων, ατιμασμένων προγόνων σου.

      Διαγραφή
    8. Έλα βλάκακο επειδή εσύ είσαι διναρικός υπάνθρωπος δεν θα μας κάνεις ίδιους με την σκατό φάρα σου.Μεσογειακή μίξη οι καζανοκέφαλοι διναρικοί με τις μύτες σαν κλαδιά δέντρων.Η υψηρρινία είναι χαρακτηριστικό των εκδιναρισμένων και βρίσκεται σε υπερλεπτορινικές μύτες.Εμείς οι μεσογειακοί έχουμε όμορφες ίσιες και μεσαίου μεγέθους μύτες.Τώρα εσύ άμα έχεις καμμία μύτη σαν μελιτζάνα που ξεκινάει απο το μέτωπο σου ξυδάκι.Άντε καραγκιοζάκο τρολίδι που θα πεις οτι οι αρμενοειδείς και οι διναρικοί έχουν μεσογειακές μίξεις.Καρκίνο στην μάνα σου και νόσο του Κοχ στα παιδιά σου τρολίδι.

      Διαγραφή
    9. Βλακείες λές 10:23 καλά σου λέει ο ταγμασφαλίτης ή σταμάτα λοιπόν ν'ασχολείσαι με ανθρωπολογία και λέγε τις δικές σου φαντασιώσεις ή σεβάσου τι έχουνε πεί επιστήμονες.
      Οι πατατομύτες κλαδία και τα καζανοκέφαλα είναι οι πιό εξτρίμ μορφές διναρισμού(είτε ευρωπιδικού η ανατολίτικου)και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία πλειοψηφικά σε κανέναν πληθυσμό πλέον,άλλο ψηλά τοποθετημένες και με κάποια κλίση και άλλο ο καραγκιοζοειδής που έχεις στην φαντασία σου.
      Ο Coon επίσης είπε οτι οι νέγροι είναι μίξη μεσογειακού με πυγμαίο κάτι που αποδείχτηκε και μέσω γενετικής(αν και δεν θα τ'ακούσεις ποτέ)
      όπως και αποδεικνύεται η μίξη νεολιθικών μεσογειακών με αυτόχθονες κρομανοειδείς και ως εκ τούτου τους reduced κρομανοειδείς-αλπικους.
      Ξεκόλλα το κεφάλι σου ,ούτε ο μεσογειακός είναι απομονωμένος τύπος ούτε περνάνε οι φαινότυποι καρμπόν απο γενιά σε γενιά ,υπάρχουν και τα υβρίδια.

      Διαγραφή
    10. Όλοι εσείς οι διναρικοι δεν έχετε θέση εδώ μέσα. Γράφετε γελοία πράγματα και το μόνο που κάνετε είναι να ταυτίζεται τους μεσογειακους με τους διναρικους και τους μεσογειακους. Είστε κομλεξικα ζώα. Ο Coon έχει πεθάνει,παρα πολλά από όσα είπε είναι λάθος. Οι μεσογειακοι με τους διναρικους και τους αρμενοειδεις είναι η μέρα με την νύχτα. Ούτε οι μυτες που περιγράφεται βρίσκονται σε μεσογειακους. Δεν θα γίνουμε ίδιοι με εσάς είτε το θέλετε είτε όχι.

      Διαγραφή
    11. Άντε πάλι μέχρι εκεί φτάνει το μυαλουδάκι κάποιων εδώ μέσα,όποιος δεν συμφωνεί είναι απαραίτητα αυτό που υπερασπίζεται,καμία σχέση.
      Φυσικά και ΠΛΕΟΝ δεν έχουνε σχέση ρε τύπε αλλά ότι μοιράζονται συγγένεια δεν θα το αλλάξει καμία φαντασίωση σου.

      Διαγραφή
    12. Χυσοσταγή παρτουζόγεννε πουτανόγυφτα, κατέστη πασίδηλο εκ του μηνύματος σου οτι η κοινοβιακή μάννα σου σε συνέλαβε κατα την διάρκεια ομαδικού βιασμού της από σαπιοδόντηδες τσιγγάνους πρεζεμπόρους και παραμορφωμένους ναρκωμανείς αραπάδες, οι οποίοι ξέσκιζαν το ατιμασμένο σαρκίο της καθώς μπούκωναν τα σωθικά της με βρώμικο, τοξικό, ιξώδες, καυτό σπέρμα.

      Ποιος είσαι συ μωρή ημιθανή καργιολόγρια πού τολμάς να αμφισβητήσεις τους ανθρωπολόγους καθηγητές;;;

      Διαγραφή
    13. Ως ουδετερος και χωρις να παιρνω κανενος το μερος.Ο Κοον αρκετα απο αυτα τα οποια εγραψε δεν στεκουν.Πολλα ειναι λαθος η παραμενουν υπο αναμφισβήτητη.Οι μεσογεικοι με τους διναρικους και τους αρμενοειδεις δεν εχουν καμμια ανθρωπολογικη σχεση.Οσο για τις μυτες η υψιρρινια μπορει να βρεθει λιγο πολυ παντου.Εχω δει διναρικους,νορδικους,ατλαντοειδεις και μεσογειακους με υψιρρινες μυτες.Δεν νομιζω οτι ανηκει σε καποιο συκγκεκριμενο φαινοτυπο.

      Διαγραφή
    14. Καραγκιοζιλίκια ανώνυμων περισπούδαστων που από μειονεξία ασχολούνται με τη φυσική ανθρωπολογία. Ο Coon είναι μακράν ο πιο έγκυρος ανθρωπολόγος του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία των παρατηρήσεων και των θεωριών συμφωνούν σήμερα από τη γενετική και τις περαιτέρω έρευνες.
      Κι ανόητοι, γράφετε σε ιστολόγιο ανθρωπολογίας. Αν δεν γνωρίζετε κάποια βασικά σταματήστε να σχολιάζετε. Ο εκδιναρισμός είναι εξελικτική διαδικασία που ξεκίνησε μεταξύ των μεσογειακών κι ενδεχομένως να είναι η αιτία που έχουμε το πέρασμα από τους κρομανοειδείς στους λεπτοπρόσωπους φαινότυπους. Η διαδικασία αυτή εντάθηκε όταν διαφορετικοί πληθυσμοί απομονωμένοι για πάρα πολλούς αιώνες ήλθαν σε επαφή, δηλαδή όταν η αλπική επίδραση συναντήθηκε με τους δολιχοκέφαλους. Ρίξτε μια ματιά στους χάρτες και ανοίξτε τα στραβά σας, οι διναρικές πλειοψηφίες βρίσκονται πάντα μεταξύ του μεσογειακού νότου και της αλπικής κεντρικής Ευρώπης και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταξύ του ατλαντικής και νορδικής βορειο-δυτικής Ευρώπης και της αλπικής κεντρικής.
      Οι αρμενοειδείς είναι σύμμεικτο φάσμα φαινοτύπων αποτέλεσμα της ίδιας διαδικασίας εκδιναρισμού. Η διαμόρφωση τους οφείλεται πάλι στην επέκταση της αλπικής επίδρασης προς τα νοτιο-ανατολικά. Δηλαδή την επέκταση συγγενών φαινοτύπων με τους αλπικούς (παμιρίδες, βραχυκέφαλοι τουρανοειδείς) στη Μέση Ανατολή, όπου μέχρι τότε κατοικούταν από μεσογειακούς, ιρανικούς, κρομανοειδείς, προφανώς και διναρικούς αλλά και σύμμεικτους φαινότυπους αραβικών και σαχαρικών.

      Διαγραφή
  6. Για πόσο Έλληνα και για πόσο "γηγενή", δηλαδή γεννημένο από την γη της Ελλάδος, αυτόχθονα, τον κάνετε;

    http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsakizei-thn-politikh-orthothta-o-g.-sabbidakhs-den-mporei-egw-pou-eimai-el

    Εμένα γιατί μου θυμίζει Γερμανό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει καταγωγή απο Σφακιά έχει σίγουρα ινδοευρωπαϊκή προέλευση.Οι περισσότεροι εκεί μοιάζουν με κεντρικό ευρωπαικούς.

      Διαγραφή
    2. Νταξει οχι και οι περισσοτεροι αλλα ισχυει γενικα στο δυτικο κομματι οχι απλα Σφακια αλλα και γενικα σ'ολη την Κρητη θα βρεις τετοιους τυπους διασπαρτους,το επιθετο του συναντιεται μονο νομο λασιθιου αλλα και παλι ως αθηναιος θα μπορουσε να ειναι πλειοψηφικα μη-κρητικος και μονο το επιθετο να μενει,ειναι γελοια αυτη η συσχετιση επιθετων-φαινοτυπων απ'τη στιγμη που δεν γνωριζεις το οικογενειακο δεντρο καποιου που δεν γεννηθηκε σε οικισμο,αντε κωμοπολη.

      Διαγραφή
    3. Ο τυπος ειναι καθαρος Failish/Daleofalied και μοιαζει με αυστριακο,γερμανο παρα τι αλλο.Αντε συγκρινε αυτον τωρα με το μιτσοτακεικο και τον πολακη...

      Διαγραφή
    4. Προς 12:10 λες αν έχει καταγωγή από Σφακιά έχει ινδοευρωπαικη προέλευση και ότι μοιάζουν με κεντρ ευρώπ. Οι σφακιανοι δεν κρατάν από Δωριείς; που κολλάνε οι Ευρωπαίοι που λες; σε ρωτώ γτ δεν ξέρω

      Διαγραφή
    5. Ασχολήσου με το γενετικό κομμάτι και θα καταλάβεις. Οι Δωριείς ήταν ένα ινδοευρωπαικο group το οποίο κατέφτασε στον ελλαδικό χώρο στο τέλος του bronze Age.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 9 Φεβρουαρίου 2019 - 2:03 μ.μ. Μέχρι να μιλήσεις με πλήρη Ελληνικά δε θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Σου είναι τόσο δύσκολο να πεις "στην εποχή του Χαλκού"; Όσο για τους Δωριείς, οι θεωρίες περί ινδοευρωπαϊκής καταγωγής δεν είναι βάσιμες. Στον ελληνικό χώρο βρίσκονταν ανέκαθεν. Αλλά στην περιοχή της Πίνδου. Και κατά τον 12ο μ.Χ. κατέβηκαν στις μυκηναϊκές περιοχές όπου είναι η κεντρική και νότια Ελλάδα. Ξέρεις, η κανονική θεωρία.

      Όσο για εσένα, "Μητσοτακοπολάκη Αρμενοειδιστάν", δεν είναι ούτε κατά διάνοια ο μόνος Κρητικός που είναι όπως τον Σαββιδάκη. Και δεν είναι Φαιλικός. Πού βρήκες το Φαιλικό στοιχείο; Σ' όλα τα ανθρωπολογικά fora που έχει ταξινομηθεί, δεν λέει κανένας ότι είναι Φαιλικός. Επίσης, για πολλοστή φορά, ο Κούλης και ο Πολάκης δεν αντιπροσωπεύουν τους Κρητικούς φυλετικά. Το είπαμε χιλιάδες φορές. Ειδικά για την Δυτική Κρήτη αυτοί οι δύο είναι η έσχατη εξαίρεση.

      Διαγραφή
  7. Πως γίνεται βάση της συγκεκριμένης ερευνας οι Ελβετοί να είναι κυρίως βραχυκεφαλη όντας αλπική με κάποιους κρομανοειδης και διναρικους και να έχει τόσο καλή οικονομία και ανάπτυξη; όταν στην Ελλάδα οι ίδιοι Φυλετικοί τύποι κυριαρχούν και τίποτα δεν γίνεται. Η ανθρωπολογία τι λέει για αυτό;η άλλοι παράγοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι μιξεις ΔΙΝΑΡΙΚΩΝ και ΑΛΠΙΚΩΝ με μεσογειακους. Μην ακούς τα τρόλ εδω που λένε η Ελλάδα δεν έχει μεσογειακους. Εκτός και αν νομίζεις ότι οι μαυριδεροι με τα κατσκουρα ματιά και μαλλιά είναι Αλπικοι. Όλοι οι βραχυκεφαλοι φαινοτυποι στο Ελλαδισταν εχουν κάποια μεσογειακη επίδραση.Εκτός και αν νομίζεις ότι ο Βουτης και ο Καμμενος περνιουνται για αλπικοι Ελβετοί.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστα.Οι αλπικοι της Ελλάδας σε καμμια περιπτωση δεν μοιαζουν με τους αλπικους της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά σωστά αυτά που λέτε αλλά εγώ ρώτησα άλλο. Η Ελβετία έιναι βραχυκεφαλη που ανθρωπολογικά θεωρείται κατώτερη ιεραρχικά η βραχυκεφαλια έναντι της δολιχοκεφαλιας και παρ'ολα αυτά έχει ισχυρή οικονομία ενώ η Ελλάδα και αυτή βραχυκεφαλη και είναι αιώνες πίσω

      Διαγραφή
    4. Πρῶτον ὁ ἰσχυρισμός ὅτι ἡ βραχυκεφαλία εἶναι ἱεραρχικά κατώτερη ἀπό τή δολιχοκεφαλία δέν ἔχει καμία ἐπιστημονική ὑπόσταση καὶ εἶναι ἕνα τελείως αὐθαίρετο συμπέρασμα(καὶ γιά νὰ προλάβω τα τρόλς εἶμαι δολιχοκέφαλος).
      Δεύτερον, μέτρο ἱεραρχίας ἤ ἀνωτερότητας/κατωτερότητας ΔΕΝ εἶναι ἡ οἰκονομία! Πρέπει νὰ πάψουμε νὰ ἔχουμε μία ὑλιστική καὶ χρησιμοθηρική ἀντίληψη τῆς ζωῆς. Φέρε στὸ μυαλό σοῦ τούς ἀρχαίους Ἕλληνες καὶ τούς ἀρχαίους Πέρσες. Ποιοί νομίζεις ὅτι εἶχαν περισσότερο χρυσάφι; Τὸ ποιός εἶναι ἀνώτερος καὶ ποιός κατώτερος εἶναι σχετικό καὶ ἐξαρτᾶται ἀπό τὰ κριτήρια ποῦ θέτουμε ἐμεῖς.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνω με τον Μαυρο Βαρνωνο και ειμαι εξισου δολιχοκεφαλος.Η Ελβετια ομως να τονισουμε οτι ειναι ενα κρατος αρκετα βοηθημενο και πολεμικα ουδετερο.Μην ξεχναμε επισης οτι η ελιτ εχει τα λεφτα της σε ελβετικες τραπεζες.

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή το "" Η καταγωγή των Ελλήνων"" του Δημόπουλου περαν της εισαγωγής του, είναι αναξιόπιστο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρχή του βιβλίου αξίζει.Από εκεί και πέρα,δηλαδή τα επόμενα κεφάλαια του βιβλίου είναι αναξιόπιστα.

      Διαγραφή
  9. ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΠΑΓΑΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ;

    https://kukneionasma.wordpress.com/

    Εχει γινει κρυφη; Συνεχιζει;


    Ο ιδιοκτητης της σελιδας εκανε φοβερη δουλεια. Ειχε μεταφρασει δεκαδες δυσεύρετα βιβλια για πρωτη φορα στα ελληνικα και τα εδινε δωρεαν, (σ'αντίθεση με κάποιους στο χώρο που πουλάνε τη γνώση)
    https://archive.org/search.php?query=creator%3A%22Kukneion+Asma%22

    ξερεις κανεις ποιος ηταν; εχει καποια αλλη σελιδα; που μπορουμε να τον βρουμε; λειπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι νεοέλληνες χαρακτηρίζονται συνήθως από τεμπελιά, από χύμα συμπεριφορές, από εγωισμό κλπ αυτά τα χαρακτηριστικά σε ποιο φυλετικο τύπο ανήκουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το σχολιο αλλά δεν πειράζει, Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ συνελληνα. Ο αιώνιος τεμπέλης (κατά το "
      ο αιώνιος Εβραίος").

      Διαγραφή
  11. Υπάρχουν βιβλία του Carleton Coon (και οποιουδήποτε άλλου θεωρείτε αντικειμενικο) online που θα μου προτείνατε είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα βιβλία έχει προσθέσει ο διαχειριστής δίπλα στους συνδέσμους,είναι στα αγγλικά και αξίζει να διαβαστούν.

      Διαγραφή
    2. Καλο ειναι να τα διαβασεις,αλλα οχι να τα πιστεψεις 100%.Αρκετα απο τα οποια εχουν γραψει ακομα και ο Coon που πιθανοτατα θεωρειται ο κορυφαιος ειναι λαθος.Κοιταξτε να εχετε και δικη σας γνωμη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.