Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Η ανθρωπολογία των Παλαιστίνιων

Η Παλαιστίνη είναι μια περιοχή που οι ανθρωπολόγοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες για να την μελετήσουν. Από τις ελάχιστες μελέτες για την φυσική ανθρωπολογία της Παλαιστίνης, ξεχωρίζει αυτή του Ελβετού ιατρού και ανθρωπολόγου Pierre-André Gloor που δημοσιεύτηκε με τίτλο "Recherches anthropologiques en Palestine méridionale" στο περιοδικό Archives suisses d'anthropologie générale. Ο Gloor μελετά τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα των γηγενών Παλαιστίνιων, οι οποίοι αναγνωρίζει ότι υφίστανται διώξεις από το Ισραηλινό κράτος, με συνέπεια οι αριθμοί τους να μειώνονται. Προβαίνει σε λεπτομερή ανάλυση των γνωρισμάτων τους, ώστε να εντοπίσει τα φυλετικά στοιχεία που απαρτίζουν τον πληθυσμό των Παλαιστινίων.

Το δείγμα αποτελούνταν από 331 Παλαιστίνιους άνδρες, από διάφορες περιοχές της Παλαιστίνης. Σε κάθε άτομο ελήφθησαν 15 ανθρωπολογικές μετρήσεις στο σώμα, στο κρανίο και στο πρόσωπο και σημειώθηκαν 6 ανθρωπολογικές παρατηρήσεις. Οι 276 ήταν Μουσουλμάνοι και οι 55 χριστιανοί. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αντιπαρατίθεται για σύγκριση με...
αυτά άλλων ανθρωπολογικών μελετών σε γειτονικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής.

Το ανάστημα βρέθηκε μέτριο προς υψηλό για την εποχή. Από τις μετρήσεις του καθιστού ύψους, προκύπτει ότι επικρατεί η μακροσκελία, με τους Χριστιανούς να είναι λιγότερο μακρόσκελοι από Μουσουλμάνους.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης των μουσουλμάνων είναι 78,97 ενώ των χριστιανών 82,28. O Gloor γράφει ότι οι δολιχοκέφαλοι είναι κυρίως (γενικευμένοι) Μεσογειακοί, δηλαδή Αραβικοί, ενώ οι βραχυκέφαλοι είναι Αλπικοί ή Αρμενοειδείς. Προκύπτει ότι οι χριστιανοί έχουν σημαντικό βραχυκέφαλο Αρμενοειδές στοιχείο, ενώ οι μουσουλμάνοι είναι κυρίως δολιχοκέφαλοι Αραβικοί. Ο κοινός μέσος όρος βρίσκεται στο 79,43 που δείχνει ότι εν γένει επικρατεί δολιχοκεφαλία, δηλαδή επικρατεί ο γηγενής Αραβικός φυλετικός τύπος. Συνολικά, βραχυκέφαλοι είναι το 34% και μεσο-δολιχοκέφαλοι το 66%. Οι βραχυκέφαλοι είναι 30% στους μουσουλμάνους και 49% στους χριστιανούς. Το 36% του πληθυσμού παρουσιάζει πλατυϊνία και κατά πάσα πιθανότητα είναι Αρμενοειδείς. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, όπου η διακεκομμένη γραμμή δείχνει τους μουσουλμάνους, η γραμμή με τις τελείες τους χριστιανούς και η συνεχής γραμμή το σύνολο των Παλαιστινίων.


Η επαρχία έχει αρκετά χαμηλότερο κεφαλικό δείκτη από ότι οι πόλεις, κάτι που σημαίνει ότι η επαρχία αποτελείται κυρίως από Αραβικούς, σε αντίθεση με τις πόλεις που έχουν αρκετούς Αρμενοειδείς. Ως προς την γεωγραφική κατανομή του κεφαλικού δείκτη, φαίνεται ότι η βόρεια Παλαιστίνη είναι εντός βραχυκεφαλίας, ως συνέχεια της βραχυκέφαλης ζώνης από τον Λίβανο, ενώ στα νότια, κάτω από τη γραμμή Γιάφα-Ιεριχώ, αρχίζει η δολιχοκεφαλία. Ο παρακάτω χάρτης είναι χαρακτηριστικός.



Στα γνωρίσματα του προσώπου, οι Παλαιστίνιοι έχουν σχετικά στενό σαγόνι και στενό πρόσωπο. Οι μετρήσεις του προσωπικού και ρινικού δείκτη, έχουν ληφθεί με διαφορετική μέθοδο, συνεπώς τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με άλλες μελέτες. Η μύτη είναι ίσια ή δευτερευόντως κυρτή. Η κυρτότητα είναι πιο συχνή στους χριστιανούς με 34%, παρά στους μουσουλμάνους με 28%.

Η μεγάλη πλειοψηφία έχει σκούρα μάτια και μόνο το 10% έχει ενδιάμεσα ή ανοιχτά μάτια, κάτι που εντοπίζεται πιο συχνά στον Λίβανο. Το χρώμα των ματιών κατανέμεται ως εξής:
Σκούρα - Ενδιάμεσα - Ανοιχτά = 90,0% - 7,6% - 2,4%

Η μορφή των μαλλιών είναι κατά 96% κυματιστά, 3,6% σγουρά και 0,3% ίσια. Το χρώμα των μαλλιών είναι κυρίως σκούρο, με ισχνές μειοψηφίες ενδιάμεσων ή ανοιχτών μαλλιών. Τα ποσοστά είναι τα εξής:
Σκούρα - Ενδιάμεσα - Ανοιχτά - Κόκκινα = 95,5% - 3,9% - 0,3% - 0,3%

Το χρώμα του δέρματος είναι κατά 27% το σχετικά ανοιχτό νότιο Μεσογειακό, ενώ σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι έχουν χρώμα πιο σκούρο καστανό. Στο δείγμα εντοπίστηκαν δύο άτομα με νέγρικα γνωρίσματα, δηλαδή ποσοστό 0,6%, που είχαν καστανό προς μαύρο χρώμα δέρματος.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας λαμβάνει συνδυασμούς μεταξύ ανθρωπολογικών γνωρισμάτων, ώστε να διακρίνει τα φυλετικά στοιχεία της περιοχής. Επίσης, βρίσκει ότι υπάρχει ανθρωπολογική διαφορά μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Αν δούμε ευρύτερα την διάδοση των θρησκειών, θα διαπιστώσουμε ότι, όπως γράφει και ο Gloor, η επέκταση της Μεταρρύθμισης, το σχίσμα της Ορθοδοξίας, η αποτυχία του Βουδισμού στην Ινδία και η επιτυχία του στην Κίνα, αποτελούν παραδείγματα της αλληλεπίδρασης φυλετικού και θρησκευτικού παράγοντα.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Παλαιστίνη κατοικείται από μια μίξη φυλετικών στοιχείων. Τα στοιχεία αυτά είναι ο Αραβικός (ή γενικευμένα Μεσογειακός), ο Αρμενοειδής και δευτερευόντως ο Αλπικός τύπος. Μικρές μειοψηφίες έχουν γνωρίσματα νέγρικα ή από άλλους Ευρωπαϊκούς τύπους, όπως Νορδικά ή Μεσογειακά.

38 σχόλια:

  1. Όπου Χριστιανισμός και Αρμενοειδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Ελλάδα φουλ χριστιανούς είναι διναρικο αλπικοι με ελάχιστους αρμενοειδης, δεν έχει να κάνει με τον φαινοτυπο, βλέπεις χριστιανούς σε όλο το κόσμο σε διάφορους τύπους

      Διαγραφή
    2. Οπου αντι-αρμενοειδης και γενετικο αποβλητο.

      Διαγραφή
    3. Γενετικά απόβλητα είναι οι δυσμορφοι Αρμενοειδεις φίλτατε.

      Διαγραφή
    4. Η αποψη σου ειναι υποκειμενικη,αν ηταν δυσμορφοι-ελαττωματικοι κτλπ η διαδικασια της φυσικης επιλογης θα τους ειχε εξαλειψει κι απ'οτι φαινεται η φυση δεν δινει δεκαρα για την εκ των συναισθηματων σου ορμομενη ασημαντη γνωμη.
      Ο σωστος ευγονιστης κρινει το ατομο μεσα απο ολες του τις διαστασεις και οχι απ'οτι απλως επιβεβαιωνει την αυταρεσκεια του και τις ψυχαναγκαστικες του φαντασιωσεις περι απολυτης ομοιογενειας και "καθαροτητας".

      Διαγραφή
    5. Δεν είμαι ευγονιστης, οπότε αδιαφορώ για τα γραφόμενα σου...

      Διαγραφή
    6. Βάλτον στον πάτο σου Αρμενολαγνε.
      Η Ελλάδα πρεπει να μεινει καθαρή από αυτήν την φάρα .
      Όλα τα άλλα που λες είναι απλά μαλακίες, για να δικαιολογησεις την τρισάθλια παρουσία σου.

      Διαγραφή
    7. Η Ελλάς αποτελεί ένα βαλκανικό σπέρμα ίσως και ασιατικό ( εν μέρει). Πάντως όπως και να έχει πρέπει να σταματήσει η μείξη με οποιοδήποτε φαινοτυπο και όχι εισροές προσφύγων για να μείνουμε καθαροί. Δεν είμαστε κακοι με κανέναν άνθρωπο αλλά ο καθένας στον τόπο του

      Διαγραφή
  2. Οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι Αρμενοειδείς είναι είτε ντόπιοι Δυτικοασιάτες είτε εκχριστιανισμένοι Εβραίοι.

    Τέλειο δείγμα Αρμενοειδούς Παλαιστίνιου
    https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2013/10/14/yasser-arafat-008.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εμετικός τραμπούκος και θρασύδειλος Πολάκης είναι αρμενοειδής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που ανήκουν φυλετικά οι :

    Ναπολέοντας Ζέρβας
    Άρης Βελουχιώτης
    Νικος Ζαχαριάδης
    Νικος Μπελογιάννης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζέρβας Αλπικος
      Βελουχιώτης Μεσογειακός+Απλικος
      Μπελογιάννης Μεσογειακός+Διναρικος
      Ζαχαριάδης δεν είμαι σίγουρος που ανήκει ...

      Διαγραφή
    2. Ζέρβας-Μεσογειακός με ελάχιστη αλπική επίδραση
      Βελουχιώτης-Μεσογειακός
      Έτσι έχουν ταξινομηθεί από τον διαχειριστή παλαιότερα.

      Διαγραφή
    3. Ο Ζέρβας ήταν Διναρικός με αλπική επίδραση κόψτε τις μαλακίες σας και τα ψεμματα σας για ευνόητους λόγους.Ο Βελουχιώτης ήταν όντως μεσογειακός.Μπελογιάννης επίσης διναρομορφικός σε μεγάλο βαθμό.Το κεφάλι του αν και δεν δείχνει υπερβραχυκέφαλο αλλά σε μια ήπια βραχυκεφαλία-μεσοκεφαλία,ίσως να υπάρχει κάποια μεσογειακή επίδραση.Σαχαριάδης απο τα καλύτερα παραδείγματα μεσογειακού ανθρώπου στην Ελλάδα.

      Το συμπέρασμα μας είναι οτι οι διναρικοί και οι αλπικοί κρατάνε ακόμα και σήμερα αλλά και απο παλιότερων χρόνων το εθνικιστικό φρόνημα.Δεν είναι τυχαίο που ο Σουλιώτης Διναρικός Ζέρβας με καταγωγή απο την τιμημένη Άρτα της Ηπείρου κράτησε την Ελλάδα μακριά απο τον κομμουνιστικό ζυγό ενώ οι μεσογειακοί Βελουχιώτης και Ζαχαριάδης έσφαζαν εθνικόφρονες,ταγματασφαλίτες,πατριώτες Έλληνες κλπ.Είναι και ανθρωπολογικά αποδεδειγμένο οτι οι μεσογειακοί και οι μη-βραχυκέφαλοι πληθυσμοί τείνουν ευκολότερα στον εκφυλισμό και στην μαρξιστοποίηση.

      Διαγραφή
    4. Ο Ζαχαριάδης παρεμπιπτόντως είναι ο χαμένος αδερφός του Κοντρεάνου.

      Διαγραφή
    5. Ο Ζερβας ηταν αλπικος εκδιναρισμενος.Κλασσικος φαινοτυπος νοτιων αλβανων,κατοικων της Ηπειρου και γενικοτερα της δυτικης μακεδονιας.Η καταγωγη του εχει να κανει με την γνωστη σουλιωτικη φαρα των Ζερβαιων με τιμημενες διακρισεις στους βαλκανικους και οχι μονο.

      Βελουχιωτης μεσογειακος με διναρικη επιδραση στο μετωπο.Η καταγωγη του ειναι βλαχικη.Το Κλαρας το κανονικο του επιθετο εχει τις ριζες του στο χωριο Αγια Παρασκευη του Ασπροποταμου των Τρικαλων της οικογενειας των Τζουρτζαιων.

      Μπελογιαννης Μεσογειακος Εκδιναρισμενος η Διναρομεσογειακος.Με καταγωγη απο Πελοποννησο αλλα το επιθετο του εχει σλαβοβλαχικη προελευση απο την σλαβικη λεξη belu που σημαινει λευκος.

      Ζαχαριαδης μεσογειακος .Γεννηθηκε ανδριανουπολη Θρακης,το επιθετο του υπαρχει κυριως σε προσφυγικους πληθυσμους αλλα η καταγωγη του ειναι απο την Ρουμελη.Η μητερα του ομως εχει καταγωγη απο Μικρα Ασια και πιο συγκερκιμενα απο την Αδανα.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή την Ελλάδα την σώζουν μια ζωή οι Αλβανοί Αρβανίτες και Σουλιώτες αν καταλαβαίνω καλα...

      Και μετά αναρωτιομαστε γιατι μας κάνουν καζούρα τα Αλβαναρια..

      Διαγραφή
    7. http://fyletika.blogspot.com/2013/12/george-montandon.html?m=1

      Διαβάστε την ταξινόμηση του διαχειριστή και τοποθετήστε ένα πώμα στη στοματική σας κοιλότητα.Λαϊκιστεί,βουλώστε το!Που νομίζετε ότι ξέρετε να ταξινομείτε ντουβάρια.

      Διαγραφή
    8. Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη αξιολόγηση του διαχειριστή παραμένει ακόμα και σήμερα η ίδια, αλλα με όλο τον σεβασμό ο Ζέρβας μεσογειακος δεν ήταν. Πρόκειται όπως πολυ γράφτηκε πιο πάνω για έναν αλπικό με διναρικη επιδραση. Το πρόσωπο του είναι κοντό και σε καμμια περίπτωση λεπτο, δείχνει μεσοπροσωπια, το κεφάλι του είναι βραχυκεφαλο και η μύτη του είναι υπερλεπτορινικη και χοντρή που δείχνει εμφανή εκδιναρισμο. Επίσης το κορμί του δείχνει τασεις ενδομορφιας και σε καμμια περίπτωση δεν φέρνει του καθαροτατου Μεσογειακου Ζαχαριάδη.

      Διαγραφή
    9. Ο Ναπολέοντας Ζέρβας φαίνεται κυρίως Αλπικός με Διναρική επίδραση.

      Άρης Βελουχιώτης κυρίως Μεσογειακός με Διναρική επιρροή.

      Νικος Ζαχαριάδης Μεσογειακός Pontid.

      Νικος Μπελογιάννης Διναρικός-Μεσογειακός ή εκδιναρισμένος Μεσογειακός, ανάλογα τον κεφαλικό δείκτη.

      Διαγραφή
  5. Παιδιά να ρωτήσω τον διαχειριστή η το υπόλοιπο team εδώ μέσα κάτι που θέλω να μοιραστώ και όποιος θέλει ας μου δώσει απάντηση. Ήμουνα για μπύρα με κάτι φιλαράκια. Με τον έναν του εξηγούσα για τη φυλετικη ανθρωπολογία. Δεν δεχόταν τίποτα. Του έλεγα οι αρχαιοι Ίωνες, Ρωμαίοι κλπ ανήκουν σε διαφορετικούς Φυλετικους τύπους από σήμερα για αυτό έχουμε και τη πτώση την οικονομικό πολιτική. Του εξηγούσα τους τύπους και τις χώρες τις οποίες βρίσκονται. Δηλαδή Αγγλία που έχει εμφανές ποσοστό νορδικων ατλαντοειδων είναι ισχυρή χώρα ενώ Ελλάδα και Ιταλία που είναι βραχυκεφαλοποιημενες διναροκοαλπικες ανισχυρες. Δεν δεχόταν Τιποτα. Μετά είπα για μεγάλες προσωπικότητες ανέφερα τον μέγα, Ναπολέων Ιούλιο Καίσαρα οκταβιανο μάρκο Αντώνιο Χίτλερ κλπ και ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι στην ιστορία ανήκουν σε ανώτερους φσινοτυπους. Αυτός μου έλεγε για τον Luther King, Nelson madela κλπ σαν σπουδαίες προσωπικοτητες. Του είπα για τον Δαρβίνο, εθνικοσιασιλιατκκη θεωρία ΤιποΤα. Του έφερνα παραδείγματα γιατί τα Βαλκάνια κατοικουνται από διναρικους ως ενα μέρος ακυβέρνητο , απειθαρχο, χωρίς οικονομικές πολιτικές δυνατότητες και το συγκρινα με βόρεια κρατη κλπ και η απάντηση ήταν φταίει το περιβάλλον και οι συνθήκες που επικρατούν και είναι μέρος εδώ που πολεμάνε και γίνονται γεωπολιτικά παιχνίδια κλπ ενώ του λέω ποτέ οι συνθήκες και οι πόλεμοι δεν είναι υπέρ σε κάνεναν μεγάλο λαό Έλληνες Ρωμαίοι γιατί πάντα είχαν πολέμους κλπ αλλά πάντα διεπρεπαν.
    Σε τέτοια άτομα ρε παιδιά τι να λέω; είμαι νέος στο team και πιστεύω του τα εξήγησα όσο καλύτερα γίνονταν, εδώ Τ είπα περιληπτικά, όποιος μπορεί να δώσει μια καλή απάντηση σαν πιο έμπειρος και γνωστής θα το εκτιμούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως επί το πλείστον, σωστά τα εξήγησες.Αλλά όταν ο άλλος δεν γνωρίζει ούτε τα ελάχιστα από φυλετική ανθρωπολογία, λογικό είναι να δυσπιστεί και να σου λέει ασυναρτησίες, όπως ο φίλος σου.Απλά υπερβάλλεις εις ότι αφορά τους Διναρικούς,που έχουν δώσει σπουδαίες προσωπικότητες σε όλη την Ευρώπη.Έχουν ροπή προς την ανοργανωσιά,αλλά έτσι είναι,όπως οι Μεσογειακοί έχουν ροπή προς την καλοπέραση.Απλα χρειάζεται ισορροπία.
      Τώρα,αν αναφέρεις τον Χίτλερ και τον Ναπολέοντα,και σου αντιπαραβάλει, τον ...Λουθερ Κινγκ και τον Μαντέλα, κάτι δεν πάει καλά με τον φίλο σου.Διότι σεν συγκρίνεται η κορυφή με τον πάτο .

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ρε φίλε δεν συγκρίνονται αυτοί που λες. Αλλά τα εξήγησα πιο αναλυτικά εδώ τα είπα περιληπτικά. Επίσης αυτό που λες για τους διναρικους του είπα το ίδιο ότι ειν ανοργανωτοι κλπ και έτσι δεν έχουν υψηλές οικονομίες βιομηχανίες κλπ εν σύγκριση με βόρειες χώρες. Ότι και να έλεγα τίποτα,, καποιοι είναι τελείως κολλημένοι

      Διαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=lmvmgEZCi-M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.protothema.gr/greece/article/861205/o-polakis-ta-espase-ston-kraounaki-me-varu-zeibekiko/

    ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 2 ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάθε πανελλήνια συγκέντρωση οι κρητικοί δίνουν το παρόν εν σύγκριση με άλλους. Η ανατολική Κρήτη έχει αρμενοειδεις. Η δυτική Κρήτη έχει εμφανές ποσοστό μεσογειακών. Σύμφωνα με το ιστολογιο αλλά και από άλλες πηγές η Κρήτη κατοικείται κυρίως από μεσόγειακους ( σίγουρα είναι χι άλλοι αλλά σε μικρότερους αριθμούς) στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν βρίσκεις μεσογειακό εύκολα πάρα μόνο σε νησιά και νότια Πελοπόννησο. Οπότε η Κρήτη για τον πληθυσμό της έχει εμφανές ποσοστό μεσογειακών κάτι που συγκριτικά με άλλες περιοχές με τον ίδιο ας πούμε αριθμό ατόμων δεν είναι τόσο εμφανής η δολιχοκεφαλια. Να λέμε τα κατά αλλά και τα υπέρ

      Διαγραφή
    2. Οσοι μεσοκεφαλοι/δολιχοκεφαλοι καταγομαστε από τα βόρεια τμηματα της Πελοποννήσου είμαστε συνήθως εκδιναρισμενοι θεωρώ. Στην Νότια υπάρχει αύξηση Μεσογειακών.
      Η Κρήτη πράγματι φέρει έναν σημαντικό αριθμό δολιχοκεφαλων.
      Είναι αρκετά ευδιάκριτοι, καθως
      πλειοψηφικα η Ελλάδα διέπεται από βραχυκεφαλία.

      Διαγραφή
    3. Η Κρήτη εχει και του πουλιού το γάλα. Εχω δει από νορδικους δολιχοκεφαλους μέχρι Αραβικούς-Οριενταλικους μέχρι και Σαχαριους. Μεγάλο ποσοστό αρμενοειδων οπως επίσης ένα αξιοσέβαστο ποσοστό μεσογειακών.

      Διαγραφή
    4. Σωστά,οπότε κανείς δεν μπορεί να λέει για τη Κρήτη (δεν είμαι από κει). Έχει αξιοσέβαστο ποσοστό μεσογειακών εν σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα που διναριζει. Οπότε Κρήτη ανέκαθεν ήταν κοιτίδα δολιχοκρανων. Οι υπόλοιποι που την προβάλλετε απλά έχετε κόμπλεξ γιατί ένα νησάκι συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα κράτα από τους αρχαίους κατοίκους της ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο επιβεβαιωνουν και διάφοροι ανθρωπολόγοι, γενετιστές κλπ η απλά έχετε κόμπλεξ που δεν είστε από αυτό το νησί των ηρώων των μύθων και είστε από κάνα τουρκοχωρι της "μεσογειακής" ελλαδιτσας μας

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 6:54μμ,πολλοί που βρίζουν τους Κρητικούς,τους βρίζουν επειδή ψηφίζουν αριστερά λαμόγια και επειδή οι αρκετοί Κρητικοί είναι και οι ίδιοι λαμόγια και καυχιούνται συνέχεια ότι είναι καλύτεροι και γενναιότεροι από τους υπόλοιπους Έλληνες ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Όλη η Έλλάδα είναι ηρωική,όχι μόνο η Κρήτη που την αποκαλείς νησί των ηρώων.Όσο για τα τουρκοχώρια όπως τα λες,μην ξεχνάς ότι και στην Κρήτη εγκαταστάθηκαν Άραβες τον μεσαίωνα και μετά όταν την απελευθέρωσε ο Νικηφόρος Φωκάς εγκατέστησε και αρκετούς Αρμένιους εκεί,για αυτό και υπάρχουν χωριά με το όνομα Αρμένοι.Εγώ προσωπικά δεν βρίζω τους Κρητικούς όπως άλλοι ούτε έχω κόμπλεξ που δεν είμαι από εκεί.Τώρα άλλοι που τους βρίζουν ίσως να έχουν, αυτό δεν το ξέρω.Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι Κρητικοί που αντιπαθούν τους υπόλοιπους Έλληνες και τους συμπεριφέρονται υποτιμητικά.
      Υ.Γ.:Άλλος ανώνυμος εδώ.

      Διαγραφή
    6. Ναι φίλε δεν το αμφισβητώ, απλά πολλοί βρίζουν την Κρήτη λες και είναι καλύτεροι η ο τόπος τους βγάζει πιο μεσόγειακος η ανώτερους ανθρώπους. Ρελαξ όλη η Ελλάς ενωμένη!

      Διαγραφή
    7. Κούρδος Αριστερός2 Αυγούστου 2022 στις 12:12 π.μ.

      ΠΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΟΓΚΑΕΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ

      Διαγραφή
  8. O βενιζέλος γιατί μερικοί λένε ότι είναι μεσόγειακος όπως λέει και το ιστολογιο;; Εγώ βλέπω μια περίεργη μύτη και ευρυπροσωπια επίσης και στα νιάτα του είχε χαλαρούς ιστούς στο πρόσωπο, περισσότερο για αλπικό θα τον έκανα με διναρικη και μεσογειακή επίδραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζινελος ήταν μεσογειακος αλλα η καταγωγη του ήταν εβραϊκή. Άσε που ηταν γνωστός μασόνος και ως γνωστόν αυτά τα δύο πάνε πακέτο.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.