Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

6 χρόνια ΦΥΛΕΤΙΚΑ! - Ένα ταξίδι


Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μελετούν την επιστήμη και να μοχθούν πνευματικά; Όσα εμπόδια και αν τεθούν, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν μια ακατάβλητη εσωτερική θέληση για πνευματική αναζήτηση. Η μελέτη της φυλετικής ανθρωπολογίας, με την οποία καταπιαστήκαμε στο ιστολόγιο, αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πνευματικά επιτεύγματα του ανθρώπου, δίνοντας για πρώτη φορά πειστικές εξηγήσεις για τον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων, την μορφή των κοινωνιών και την εξέλιξη του πολιτισμού.

Όμως, κάθε ταξίδι φτάνει κάποια στιγμή στον προορισμό του. Σε όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάστηκε σχεδόν όλο το διαθέσιμο υλικό σχετικά με το αντικείμενο της φυλετικής ανθρωπολογίας. Ένα επιστημονικό αντικείμενο κεφαλαιώδους σημασίας, που παρά τη μεγάλη αξία που έχει, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό. Οι γνώσεις περί φυλής αποτελούν βασικό πνευματικό εφόδιο κάθε μορφωμένου ανθρώπου, σχηματοποιώντας την κοσμοθεώρησή μας.

Από την επόμενη εβδομάδα θα παρατεθεί η βιβλιογραφία της παρούσας μελέτης. Ευχαριστούμε πολύ τους αναγνώστες και είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της γνώσης που αποκόμισαν, μπόρεσαν να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

13 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποιος προσωπικός λόγος που σταματατε ή όντως εξαντλησατε σχεδόν όλες τις πληροφορίες γύρω απο την επιστήμη αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΑΝ ΘΕΣ ΕΛΛΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.......ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.........ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ.........ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.......ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΩΣ ΕΝΑ
    ΔΙΑΡΚΗ ΦΑΡΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω να διαγράψει τη σελίδα.Θα είναι παράδοξο μετά από τόσα χρόνια.Μπορεί ο οποιοσδήποτε να θέλει να διαβάσει παλιές αναρτήσεις.Απλά,μάλλον. δεν θα ανεβάζει καινούρια άρθρα.
    Πάντως ελπίζω να αλλάξει γνώμη.Ας ανεβάζει λιγότερες φορές κείμενα.Διότι δεν μπορώ να το "χωνέψω" ότι θα μείνει ανενεργό το "ΦΥΛΕΤΙΚΑ",ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν ηλίθιες ιστοσελίδες,του "χώρου" και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρήκα κατά τύχη ένα άρθρο σας το 2015 και μέσα απο αυτό βρήκα το κίνητρο να αρχίσω να ασχολούμαι με την ανθρωπολογία.
    Αν όντως δεν μπορείτε να ανεβάσετε αλλά άρθρα, μπορείτε να δώσετε την σκυτάλη σε κάποιο άτομο που φέρει ανάλογες γνωσεις, επί του θέματος, με εσάς .
    Είστε από τις λίγες φωνές που αντιδρούν σε όλο αυτό το διεθνιστικο αισχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά θα είναι κρίμα αν σταματήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά με το ιστολόγιο. Εμένα προσωπικά με άλλαξε σαν άνθρωπο όπως και τους γύρω μου. Διαφωνώ με αυτούς που λένε ότι η δουλειά πάει χαμένη. Δεν πάει καθόλου χαμένη όσο θα υπάρχουν τα άρθρα. Ακόμη και αν διαγραφούν δεν έχει σημασία διότι το ιστολόγιο αυτό άλλαξε πολλές συνειδήσεις προς το καλύτερο. Ευχαριστούμε τον Διαχειριστή για αυτό. Κρίμα που δεν ξέρουμε ποιος είναι για να συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε. Προσωπικά πιστεύω πως είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που έχει και άλλα να προσφέρει. Λυπάμαι που κλείνει ο ιστότοπος διότι το είχα βάλει στην καθημερινότητα μου να μπαίνω εδώ, να μαθαίνω και να κάνω ερωτήσεις. Αυτά είχα να πω. Καλή συνέχεια στον Διαχειριστή ότι και αν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαχειριστή ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ένα τέτοιο ιστολογιο, όπως τα Φυλετικά, θα έπρεπε όλα τα σχόλια να είναι αξιοπρεπή, με συζητήσεις επί των αναρτήσεων και παράθεση περεταιρω βιβλιογραφίας. Είναι αξιόλογη η προσφορά του διαχειριστή με συχνά άρθρα και μελέτες και θα μπορούσε να αποτελεί κάθε φορά το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ των αναγνωστών. Όμως αντί αυτού ο κάθε εξυπνάκιας ανορθόγραφος άσχετος άφηνε το σχόλιο του για οποιοδήποτε θέμα και ο κάθε τεμπέλης, που δεν είχε τι να κάνει τα ξημερώματα, έβριζε θεούς και δαίμονες μολύνοντας, ο καθένας με τον τρόπο του, κάθε προσπάθεια του διαχειριστή και των αναγνωστών να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους με αφορμή τις αναρτήσεις. Ο διαχειριστής είναι μορφωμενος άνθρωπος και τον κατηντησαν να ασχολείται με την διαγραφή των υβριστικων σχολίων. Αν κλείνουν τα φυλετικά, ευθύνη έχει το χαμηλό επίπεδο των σχολίων και οι συζητήσεις καφενείου ορισμένων αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαχειριστή,σας ευχαριστώ για όλα.Δεν θα είναι η καθημερινότητα μου η ίδια πια.Έμπαινα στο ΦΥΛΕΤΙΚΑ κυριολεκτικά αμέτρητες φορές όλη την ημέρα και τα βράδια ανέμενα με ανυπομονησία τη νέα ανάρτηση.Είστε σίγουρα ο πιο μορφωμένος άνθρωπος στην Ελλάδα και αναντίρρητα ένας από τους πιο μορφωμένους όλης της Ευρώπης,διότι συνδυάζετε τις ιστορικές,κοινωνικές,εθνολογικές σας γνώσεις με τη φυλετική ανθρωπολογία,σε αντίθεση με άλλους.
    Μακάρι να συνεχίζατε την ανάρτηση άρθρων έστω σε αραιότερη συχνότητα.
    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ που μέσω του ιστολογίου,με εισάγατε στον θαυμαστό κόσμο της φυλετικής ανθρωπολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εὐχαριστοῦμε γιά ὅλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 χρόνια μόρφωσης σαν να πήγαμε στο πανεπιστήμιο σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο που θα μπορουσες τωρα να κανεις ειναι να συγκεντρωσεις τις γνωσεις σου σε ενα βιβλιο αγαπητε!!! Σε ευχαριστουμε για ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαχειριστά συγχαρητήρια για το πολύτιμο έργο σου, καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις! Είθε η Ελλάδα (και όλη η Ευρώπη) να γίνει μια μέρα εθνικιστική, για να μπει η φυλετική ανθρωπολογία στα πανεπιστήμια μας και να αποβληθούν τα μαρξιστικά σκουπίδια με τις αντι-φυσικές θεωρήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή