Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Πλάτων: Οι βιολογικά ανώτεροι πρέπει να κυβερνούν τις πολιτείες


"Η σκέψη αυτή τον οδήγησε [τον Κρόνο] να βάλει, όχι ανθρώπους, αλλά ημίθεους, που είναι από υψηλότερη και πιο θεία φυλή, να είναι οι βασιλείς και οι άρχοντες των πόλεών μας· το έκανε, όπως κάνουμε με τα κοπάδια των προβάτων και άλλων εξημερωμένων ζώων. Γιατί δεν βάζουμε βόδια να κυβερνάνε βόδια, ή τράγους να κυβερνάνε τράγους· αλλά εμάς, που ανήκουμε σε ανώτερη φυλή και τα κυβερνάμε."

Πλάτων, Νόμοι, 4.713c-d

Ο Πλάτων αναγνωρίζει ως θεία επιταγή να κυβερνούν αυτοί που εκ φύσεως έχουν ανώτερες ιδιότητες. Θεωρεί ότι οι θεοί όρισαν ώστε κυβερνήτες σε κάθε πολιτεία να είναι ήρωες και ευγενείς μορφές που έφτασαν να λογίζονται ως ημίθεοι. Οι κυβερνήτες πρέπει να διαφέρουν εμφανώς από τη μάζα, βάσει των εγγενών γνωρισμάτων που τους προσδίδει η ευγενής φύση τους. Αντίστοιχα, ο άνθρωπος, που έχει ανώτερες ικανότητες από τα οικόσιτα ζώα, τίθεται επικεφαλής τους. Εδώ γίνεται ξεκάθαρος παραλληλισμός...
με το ότι οι εκ φύσεως προικισμένες φυλές θα πρέπει να εξουσιάζουν τις λιγότερο προικισμένες. Ο Πλάτων εκφράζει με τον πλέον παραστατικό τρόπο, ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να έχουν βιολογικά ανώτερη φύση από τους κυβερνώμενους.

Ο Έλληνας φιλόσοφος διατυπώνει την αριστοκρατική αντίληψη για την λειτουργία της πολιτείας, υιοθετώντας ταυτόχρονα βιολογικά κριτήρια. Οι εκ φύσεως ευγενέστερες μορφές θα πρέπει να βρίσκονται στις ανώτερες τάξεις. Η διαφορά τους από τη μάζα οφείλει πάνω από όλα να είναι βιολογική, δηλαδή κληρονομικά να είναι προικισμένοι με τα ευγενέστερα γνωρίσματα που απαιτεί η ηγεσία. Η σκέψη του Πλάτωνα, ιδεαλιστική και διαχρονική, οφείλει να μας διαποτίζει, ως παρακαταθήκη μιας αριστοκρατικής και φυλετικής κοσμοθεώρησης.

18 σχόλια:

  1. Ας αναπτύξει κάποιος επιτέλους την Εθνικο-αρχαιοελληνική Μεσογειακή κοσμοθεωρηση και ανθρωποθεώρηση να μπορούμε να υπερηφανευόμαστε έναντι της Εθνικοσοσιαλιστικής Νορδιστικής θεώρησης του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να διαπληκτίζονται οι Έλληνες Μεσογειακοί με Νορδιστές και Νορδικούς που μόλις τα τελευταία χρόνια οι πρόγονοί τους εκπολιτίστηκαν, οι οποίοι εποφθαλμιούν τους πολιτισμούς του Μεσογειακού ανθρώπου που εξανθρώπισε τον πλανήτη όπως επίσης τους πολιτισμούς που ανέπτυξαν άλλες φυλές ανά τον κόσμο. Δεν υπήρχαν καθόλου ανοιχτόδερμοι Νορδικοί βορείου Ευρωπαϊκού τύπου στην αρχαία Ελλάδα. Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα, ένα φτάνει. Αν υπήρχαν θα είχαν πάθει όλοι καρκίνο του δέρματος όπως παθαίνουν οι βόρειοι ξένοι τουρίστες κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αναφορές για καρκίνους του δέρματος στην αρχαία Ελλάδα δεν υπάρχουν, οπότε κάνετε όνειρα επί το βόρειον σέλας.

      ΥΓ. Οι Έλληνες έχουν μαύρο δέρμα ή μαυριδερό... και μετά ξύπνησες. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν μπορεί να μαυρίσει το δέρμα των βορείων στην Ελλάδα για να προστατευτεί από τον ήλιο και έβγαλαν τους Έλληνες που είναι τυχεροί και μπορούν να μαυρίσουν, μαύρους.

      Να πέσει το βιντεάκι παρακαλώ

      https://www.youtube.com/watch?v=3B6wobiWSdc

      Διαγραφή
    2. *Οι βόρειοι εκπολιτίστηκαν τους τελευταίους αιώνες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 18 Φεβρουαρίου 2019 - 12:32 π.μ., γιατί υπάρχει ένα 13-14% Νορδικών Ελλήνων άραγε; Και οι δικοί μας Νορδικοί είναι διαφορετικοί από τους δήθεν "εκπολιτισμένους" βόρειους Νορδικούς.

      Όσο για αυτό, μου αρέσει που πρέπει να επισημαίνετε κάθε τόσο ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν Μεσογειακοί, όταν είναι σίγουρο ηδή ότι ήταν Μεσογειακοί. Μην είστε ανασφαλείς, όταν οι αρχαίοι Έλληνες ήταν Μεσογειακοί, Αλπικοί και Διναρικοί.

      Υ.Σ. Μην πεις ότι είμαι Νορδικιστής. Ξέρω καλά ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Μεσογειακοί. Και γιατί ο διαχειριστής διέγραψε το σχόλιο μου προηγουμένως;

      Διαγραφή
    4. Οι Νορδικοί της Ελλάδος και της υπόλοιπης νότιας Ευρώπης δεν είναι πανομοιότυποι με τους Νορδικούς της βόρειας Ευρώπης, όπως δεν είναι οι Αλπικοί των δύο περιοχών το ίδιο κτλ. Ο Νορδικός της βόρειας Ευρώπης έχει πολύ ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια και δέρμα ροζέ που συνήθως δεν μαυρίζει. Ο Νορδικός της νότιας Ευρώπης έχει συνήθως ξανθοκάστανα μαλλιά ή ανοιχτά καστανά, σκούρα μάτια ή ανάμικτα και το δέρμα του είναι νότιο Ευρωπαϊκό το οποίο μαυρίζει στον ήλιο για προστασία. Ο Νορδικός της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης έχει Μεσογειακή ανάμιξη, ενώ ο βόρειος συνήθως δεν έχει. Μόνο σε βόρειο Ιταλία, αν και σπάνια, βλέπεις ανόθευτους βόρειους Νορδικούς. Καλό θα είναι να χωρίσουμε τους Νορδικούς σε βόρειους και νότιους.

      Διαγραφή
    5. Βασικά και οι νοτιοευρωπαϊκοί Νορδικοί είναι ξανθοί με γαλανούς οφθαλμούς. Αλλά το δέρμα τους είναι σκουρότερο λόγω Μεσογειακής ανάμειξης για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Και η κόμη τους δεν είναι λευκόξανθη σχεδόν ποτέ.

      Διαγραφή
  2. Πληροφορίες για την Ελλάδα από 5 αί μΧ που μπορώ να βρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαχειριστα πώς δικαιολογειται το ξανθο των μαλλιων και το ανοιχτοχρωμο των ματιων των βορειοευρωπαιων; Αν ειναι η προσαρμογη στο περιβάλλον και δεδομενου οτι τα βορεια εδάφη κατεστησαν κατοικήσιμα γεωλογικως λιαν προσφατως μετα το περας της τελευταιας παγετωδους περιοδου, γιατι τοτε οι Αβοριγινες της Αυστραλιας εχουν συχνα ξανθα μαλλια και οι κατοικουντες εις τα ομιχλωδη δαση του Αμαζονίου δεν εχουν ανοιχτοχρωμα ματια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι Έλληνες δηλαδή που έχουμε σχετικά συχνά ξανθά μαλλιά και ανοιχτά μαλλιά, πώς ερμηνεύεται και αυτό;

      Διαγραφή
    2. Τι σχεση εχει η περιπτωση του ελλαδικου χωρου που ειναι σταυροδρόμι και διαφυλικη γα*ιστρωνα; Εγω αναφερθηκα σε φυλετικα χαρακτηριστικα που προϋπηρχαν του ανοιγματος των περιοχων στη διεθνη επικοινωνια η οι περιοχες βρισκονται ακομα απομονωμενες. Χωρις να απορριπτεται ανευ αλλου τινος η εξηγηση της προσαρμογης, υπαρχουν αρκετα σημεια που δεν εξηγουνται ικανοποιητικα απο αυτην.

      Διαγραφή
    3. Ναι, δεν είμαστε φυλετικά μεικτοί επειδή υπάρχει ένα λιγότερο από 7% μη-Ευρωπαϊκά φυλετικά στοιχεία, όπως οι Αρμενοειδείς. Και μην πεις ότι οι ξανθοί είναι κυρίως από επιμειξίες, γιατί πρώτον, η Σλαβική επιρροή στην Ελλάδα δεν είναι ούτε στο 4% γενικότερα, και ούτε άλλοι βόρειοι λαοί συνεισέφεραν σε επιμειξίες. Δεν γίνεται τόσο μικρές επιμειξίες να ευθύνονται για την ξανθότητα του 1/3 του πληθυσμού, με τους περισσότερους ξανθούς να είναι Αλπικοί/Διναρικοί.

      Διαγραφή
    4. Γιατι πηρε κανεις 11 εκατομμυρια πληθυσμο και τους ανελυσε ολους φυλετικα για να λεμε οτι υπαρχουν μονο 7% μη ευρωπαιοι στην ελλαδα? Σε παρακαλω, κατι τετοιο μονο σε καποιο χωριο στην Μάνη. Η ελλαδα ειναι μια χωρα άκρως ετερογενης, και πιο συγκεκριμενα πολυ απομακρυσμενη απο ευρωπαικα φαινοτυπα, παρολο της μεγαλης μεσογειακης επιμιξης

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ενότητα ανάμεσα στους Μεσογειακούς στην Ελλάδα αλλά αλληλορατσισμός. Οι Μεσογειακοί Νησιών, νοτίου Ελλάδος και όσοι ομοιάζουν με αυτούς αποκαλούν τους ανοιχτόχρωμους Μεσογειακούς της βορείου Ελλάδος Σλάβους, της Δυτικής Ελλάδος αλλά και των Επτανήσων Φράγκους και Ενετούς και της νοτίου Ελλάδος Αλβανούς. Οι βόρειο και δυτικοί Μεσογειακοί από την άλλη πλευρά αποκαλούν τους Νησιώτες, τους νότιους Μεσογειακούς και όσους τους ομοιάζουν Άραβες, Λεβαντίνους, Τούρκους, γύφτους κτλ. Τα Ατλαντοειδή Μεσογειακά στοιχεία που είναι κάπως δυσεύρετα στην Ελλάδα τα αποκαλούν δυτικά. Οι μόνοι που γλιτώνουν των αλληλοσπαραγμό είναι οι Μεσογειακοί της κυρίου Ελλάδος του τύπου "Pontid", γιατί δεν έχουν να τους προσάψουν κάτι περίεργο, όπως έντονη τριχοφυΐα προσώπου και σώματος, έντονο μαύρισμα δέρματος ή ανοιχτά μαλλιά και μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διναρικός Άλτης Νικήτας Σταματελόπουλος23 Ιουλίου 2019 στις 4:03 π.μ.

    Το να κάνεις ποστ περί αθλητισμού χωρίς να αναφέρεις την πιο αθλητική λευκή φυλή, τους Διναρικούς δηλαδή, είναι όπως αυτό που κάνει ο Carl Sagan πχ, που έκανε σειρά δοκιμαντέρ περί διαστήματος και αστρονομίας, χωρίς ποτέ να αναφέρει τους Αρχαίους Έλληνες (εκτός από μία φορά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο συγκεκριμένο χωρίο ο Πλάτων εννοεί όντα υπερ-ανθρώπινα, υπερόντα δηλαδή. Ακόμα και οι ανώτερες φυλές, έχουν ένα κοινό με τις κατώτερες. Όλοι ξέρουμε τι θες να εννοήσεις και συμφωνούμε με αυτό, αλλά το χωρίο που διάλεξες είναι ατυχές και αποτυγχάνεις επιχειρηματολογικά, τη στιγμή μάλιστα που τα έργα του Πλάτωνα βρίθουν από χωρία περί ανώτερων και κατώτερων ΦΥΛΩΝ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Εδώ όμως ο Πλάτων το προχωράει παραπέρα, και εννοεί κάτι άλλο: Δε λέει ότι τις κατώτερες φυλές πρεέπι να τις κυβερνάνε οι ανώτερες, αλλά ότι όλοι οι άνθρωποι (ανώτερες και κατώτερες φυλές μαζί), πρέπει να κυβερνώνται από ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ όντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ανώτερες φυλές, δυστυχώς έχουν ένα κοινό με τις κατώτερες: Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ όλοι, και ΔΥΝΑΝΤΑΙ να διασταυρωθούν και να τεκνοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To Forum των Μεσογειακών https://hellenicrace.freeforums.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουτσα μπανάνα και χυσι σιμιγδάλι, φάε το γλυκό σου

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.