Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο φυλετικός τύπος που απεικονίζεται στις αφίσες της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας

Στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, το καθεστώς βασισμένο στην φυλετική κοσμοθεωρία του, εφάρμοσε φυλετική πολιτική. Η φυλή ορθά θεωρήθηκε ως ο σημαντικότερος παράγοντας επηρεασμού της πορείας του έθνους.

Οι πολιτικές του καθεστώτος επηρέασαν και την απεικόνιση των Γερμανών στις αφίσες της εποχής, οι οποίοι απεικονίζονται ως οι ιδανικοί "Άριοι", που κατέληξε να σημαίνει Νορδικοί. Ο Νορδικός τύπος θεωρούνταν αυτός με την μεγαλύτερη αξία εντός της οικογένειας των "Αρίων" και αντιπροσωπευτικός της Γερμανικής ταυτότητας. Η τυπική Γερμανική οικογένεια  παρουσιάζεται ως Νορδική. Το ίδιο για τη νεολαία, τους εργάτες και τους στρατιώτες.

Στις αφίσες κυριαρχεί ο Νορδικός τύπος ως ξανθός, που θεωρούνταν πρότυπο για το καθεστώς. Σε αρκετές αφίσες εμφανίζονται καστανοί, αλλά με τα σκληρά χαρακτηριστικά προσώπου του Νορδικού. Πολύ συχνά ο Γερμανός απεικονίζεται με πολύ προτεταγμένο σαγόνι, τέτοιο που να φαίνεται ως Κρομανοειδής επίδραση.


2 σχόλια:

 1. ☸☯️��‍♂️������⚽️����������������������☕����������������������⚽️⚽️��������������‍♂️��‍♂️��‍♂️������������������������������������������
  1982

  τι κόλλημα έχετε με τη φυλή???
  είδες τους Άγγλους να κάνουν έτσι???

  το θέμα είναι μικρό κράτος
  μηδέν φόροι.
  μπουρδελο
  πολυφυλετισμος
  χρήμα
  ελεύθερο εμπόριο

  μειωμένος στρατός μη κάνει χούντα
  τράπεζες
  χρηματιστήριο

  δε σας καταλαβαίνω
  εγώ θέλω το πασοκ.
  Τσοβόλα δώστα όλα
  ����������������������������������������������������������������������������������☕��⚽️⚽️����������☯️☸����������������☕����������

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.