Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Φυλή και πολιτική συμπεριφορά

Η διαφορά στα ψυχικά γνωρίσματα που υπάρχει μεταξύ φυλετικών τύπων, είναι λογικό να εκφράζεται και από πλευράς πολιτικής συμπεριφοράς. Όπως είναι προφανές, η ιδεολογία καθενός επηρεάζεται από άλλους παράγοντες και όχι από την φυλή. Ωστόσο κάθε φυλετικός τύπος έχει τις δικές του προδιαθέσεις τις οποίες μπορούμε να σκιαγραφήσουμε.

Οι Αλπικοί είναι συνήθως άτολμοι, αδρανείς και συντηρητικοί. Αυτό τους καθιστά πολέμιους κάθε ανατροπής της παρούσας πραγματικότητας. Βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς, όποιο και αν είναι αυτό, για να μην "μπλέξουν σε περιπέτειες". Είναι ορθολογιστές και κατανοούν πολύ καλά το τι συμβαίνει γύρω τους, αλλά δεν μπορούν να το αλλάξουν οι ίδιοι. Πιο αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο.

Οι Διναρικοί τείνουν να προτιμούν...
αρχηγικά σχήματα, ασχέτως πολιτεύματος. Αν και είναι αλήθεια ότι αυξημένα ποσοστά Διναρικών αυξάνουν την αντιδημοκρατική τάση ενός λαού. Οι Διναρικοί θα ακολουθήσουν όποιον έχει ηγετική φυσιογνωμία με δυναμικό χαρακτήρα, είτε είναι Βασιλιάς, Δικτάτορας ή αρχηγός δημοκρατικού κόμματος.

Οι Μεσογειακοί αποτελούν ειδική περίπτωση. Λατρεύουν γενικόλογες εκφράσεις όπως ελευθερία, δικαιοσύνη, κτλ. και πέφτουν εύκολα θύματα όσων τα υπόσχονται, ασχέτως αν τα υλοποιούν ή όχι. Θα ακολουθήσουν κάποιον που θα τους εμπνέει και θα τους εξασφαλίζει ότι θα τους δίνεται η δυνατότητα να ζουν με ανέσεις. Παράλληλα θέλουν να έχουν την διαβεβαίωση, έστω και χιμαιρική, ότι έχουν πρόσβαση στην εξουσία. Μια διαβεβαίωση που τους δίνει ψευδώς η δημοκρατία, όπου στην πραγματικότητα μπορείς να ανέλθεις μόνο αν είσαι εβραιόδουλος μασόνος. Οι κληρονομικές αριστοκρατίες άσκησαν μεγάλη γοητεία στους Μεσογειακούς, οι οποίοι λόγω των φιλοδοξιών και των ικανοτήτων τους, διαισθάνονται ότι σε ένα τέτοιο καθεστώς θα γίνονταν οι ίδιοι, αργά ή γρήγορα, η αριστοκρατία, αποκτώντας πλούτη, επιρροή και πολιτική δύναμη.

Οι Κρομανοειδείς δρουν σχεδόν πάντα ενστικτωδώς και ακολουθούν αυτόν που θα τους εμπνεύσει και θα δείχνει δύναμη, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία το τι λέει. To ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους βόρειους φυλετικούς τύπους, Νορδικούς και Ατλαντοειδείς, οι οποίοι επιπλέον θέλουν να βλέπουν οργάνωση, πειθαρχία και συγκεκριμένη στόχευση.

Οι Αρμενοειδείς υποτάσσονται στους ισχυρούς, πολλές φορές με σκοπό να αποκομίσουν κάτι, με τον ίδιο υποτακτικό τρόπο όπως κάνανε στην αρχαιότητα, με τους Μήδους ή Πέρσες βασιλιάδες.

Τα παραπάνω ισχύουν για τους φυλετικούς τύπους στην τυπική περίπτωση της μάζας και όχι π.χ. για έναν μεμονωμένο συνειδητοποιημένο ιδεολόγο. Δεν αναφερόμαστε σε προτίμηση συγκεκριμένου πολιτεύματος, αλλά σε κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς κάθε τύπου. Τέλος, το βέβαιο είναι ότι όλοι οι άνθρωποι, ασχέτως φυλετικού τύπου, θα επιθυμούσαν να δουν στην εξουσία τους άριστους του έθνους.

12 σχόλια:

  1. Εις ότι αφορά τους κρομανοειδείς διαχειριστά, θα σημείωνα πως αυτό που περιγράφεται είναι η γενική διαπίστωση του χαρακτήρα τους. Δεδομένου πως δεν υπάρχουν "σκέτο" κρομανοειδείς, είναι φανερό πως δεν θα ακολουθούσαν απλά κάποιον που ενέπνεε ή θα κατείχε κάποια σεβαστή δύναμη. Αλλά ανάλογα με τον άλλο τύπο τους, θα ακολουθούσαν και την αναμενόμενη πορεία δίχως να υποσκελίσουν την προσημειωμένη παρόρμησή τους.
    Πρέπει όμως να λεχθεί, πως ο κρομανοειδής είναι ο πιο τολμηρός χαρακτήρας, με βάση πάντα την πίστη στο ένστικτο. Αν λοιπόν, δεν υπήρχε στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα εντάσσονταν ούτε κάποιος να τους εμπνεύσει, αλλά ούτε κι κάποιος να καλύψει το κριτήριο της δύναμης, τότε είναι σίγουρο πως θα έπαιρναν την πρωτοβουλία να αναλάβουν οι ίδιοι την ηγεσία. Δίνοντας επί της ουσίας το έναυσμα για έναν πιο αριστοκρατικό τρόπο νομής της εξουσίας. Κι πιθανότατα και πολύ πιο βίαιο καθώς θα έπρεπε να αποδεικνύουν διαρκώς την επιδίωξή τους αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα αυτα ισχυουν και μπορουμε να τα επαλιθευσουμε απ'το εκαστωτε καθεστως του καθε εθνους. Υπαρχει ομως επιστημονικη εξηγηση για τις τασεις αυτες? Θα μπορουσε το αρθρο αυτο να γραφτει πριν 200 χρονια? Επισης ο μεσογιακος τυπος συμφωνα με προιγουμενο αρθρο στην Ελλαδα ειναι 20% τα πολιτικα του χαρακτηριστικα ομως ισχυουν στο 80% οι υπολιποι απλα επιρεαζονται? Επισης δεν αναφερονται οι βαλτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς οι μοιρολάτρες βαλτικοί, συγκαταλέγονται με τους συγγενείς τους αλπικούς.

      Διαγραφή
  3. Μπορει να γραφτει και ενα αρθρο για τους Πομακους;;
    Ας τελειωσει επιτελους το παραμυθι με τους Ελληνες Πομακους.
    Το μονο ελληνικο που εχουν ειναι ελληνικη συνειδηση..
    Ασιατες ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις συναντήσει ποτέ Πομάκους;
      Κι εν πάση περιπτώσει, μάθε πως οι πραγματικοί Πομάκοι κι όχι οι τουρκόγυφτοι αρμενοειδείς κι ινδοβραχίδες, συγκαταλέγονται μεταξύ των πληθυσμών στους οποίους διατηρείται σε αρκετά μεγάλο βαθμό ο πρωτο-νορδικός τύπος που έχει σχεδόν εκλείψει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης μεταξύ των Πομάκων βρίσκονται και ορισμένα υποδείγματα από τις μεταβατικούς τύπους που έχουν προέλθει από μίξεις με αυτούς τους νορδικούς όπως ο υπό-νορδικός (μίξη με αλπικό) κι ο νορικός (μίξη με διναρικό), καθώς κι νορδοκρομανοειδείς.

      Διαγραφή
  4. Εχω συναντησει..

    Εξαιρεσεις υπαρχουν παντου..και μεσογειακοι ειναι καποιοι Πομακοι..το θεμα ειναι τι ειναι οι περισσοτεροι..οχι καποια μικρα ποσοστα..
    και μεσογειακοι πομακοι υπαρχουν..αλλα ως επι το πλειστον ειναι γυφταριο..ασιατες..

    αν καποιος λαος των βαλκανιων ειναι μπασταρδεμενος..τοτε σιγουρα οι μουσουλμανικοι...ειδικα αν ειναι και τουρκοφωνοι..
    και εννοω μπασταρδεμενοι με τους τουρκους διπλα..


    Επισης..νορδικους πομακους δεν εχω δει ποτε..ως μεσογειακους μονο...παραπερα οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, δεν έχεις δει νορδικούς Πομάκους, γιατί δεν έχεις συναντήσει Πομάκους. Οι περισσότεροι έχουν την ίδια εντύπωση με εσένα, μέχρι που πάνε στο στρατό και το διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι. Στο humanphenotypes πάντως, στον τύπο proto-nordic ανέφερε ξεκάθαρα μεταξύ των πληθυσμών που δείχνουν τέτοια χαρακτηριστικά τη λέξη Rhodopians, δηλαδή κάτοικοι της Ροδόπης.
      Οι Πομάκοι, ζουν σε ορεινές περιοχές τς Ροδόπης (κυρίως στην Ξάνθη) κι όχι δίπλα στους Τούρκους, η πλειοψηφία των οποίων ζει στα τριγύρω κι μέσα στην Κομοτηνή. Η γλώσσα τους δεν είναι τουρκική, αν κι οι περισσότεροι πλέον (ελέω της ηλιθιότητας του νεοελληνικού κράτους) ξέρουν και τούρκικα. Οι Τούρκοι/τουρκόφωνοι/τουρκόγυφτοι δεν τους καταλαβαίνουν όταν Πομάκοι μιλάνε μεταξύ τους. Αυτό, το χρησιμοποιούν οι Πομάκοι σαν ένα "παιχνίδι" για να ξεσκεπάζουν τους τουρκο-κάτι στους οποίους δείχνουν απέχθεια. Δυστυχώς όμως, τουρκοποιούνται όσο περνά ο καιρός.
      Εις ότι δε αφορά την εθνική τους συνείδηση, θεωρούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως είναι Πομάκοι και μετά όλα τα άλλα. Έχουν δηλαδή, εξ ανάγκης καταφύγει στον τοπικισμό τον οποίο κι θεωρούν υπεράνω των Βούλγαρων, Ελλήνων, Τούρκων κλπ. Αυτό ίσως να είναι κι η τελευταία σανίδα που τους κρατάει.

      Διαγραφή
    2. Ο Σεμπαιδήν Καραχότζα είναι γυφτο-ασιάτης ας πούμε.

      http://1.bp.blogspot.com/-2QYTo4EcPj4/UP5TnpSk98I/AAAAAAAABvE/RhEMVldrrUU/s1600/%CE%A3%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%97%CE%9D+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%A4%CE%96%CE%91+%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99+2.jpg

      http://3.bp.blogspot.com/-h-g6XMz3YjI/UsHk4hfkVCI/AAAAAAAACp4/1jOOVJCCM1o/s1600/%CE%A3%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%97%CE%9D+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%A4%CE%96%CE%91+%CE%94%CE%95%CE%9A+2013.jpg

      Αμά τον βάλεις δίπλα στους εθνικούς ήρωες Μήτρογλου και Σφακιανάκη άνετα τον ξεχωρίζεις απο την Ασιάτικοτητα του.

      Άλλος γυφτασιάτης.

      http://hellasforce.com/2015/04/23/%CE%BF-%CE%B9%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CE%BC%CE%B5%CF%84-%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA/


      Διαγραφή
    3. https://data.archive.moe/board/int/image/1436/81/1436811480760.png

      Δυστυχώς, βρίσκω μόνο το plate από το humanphenotypes, χωρίς την περιγραφή και τις άλλες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  5. Ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας κ.Πακης σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.