Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - S. Cole



Ο χάρτης αποτυπώνει την γεωγραφική κατανομή των φυλετικών τύπων της Ευρώπης. Για κάθε περιοχή δίνεται ο τύπος με την μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Κυρίως Νορδικές είναι οι περιοχές της βόρειας Ευρώπης, αν και μάλλον υπερβολική η κατανομή του τύπου αυτού σε Βρετανία, Ιρλανδία, ακόμα και στη Σκανδιναβία. Οι Ατλαντοειδείς (Celtic) εντοπίζονται κυρίως στις Βρετανικές νήσους.

Κυρίως Αλπική είναι η κεντρική Ευρώπη, ενώ έτσι παρουσιάζεται και η νότια και δυτική Ελλάδα. Η κατανομή Βαλτικών και Αρμενοειδών είναι η συνήθης. Οι Διναρικοί...
παρουσιάζονται κλασικά στα Βαλκάνια, όμως η κατανομή τους θε έπρεπε να συνεχίζεται και νοτιότερα.

Από το βιβλίο της Sonia Cole "The Races of Man".

3 σχόλια:

  1. Άμα εξαιρεθεί η απουσία Διναρικών στην Ιταλία και στη Ελλάδα που έπρεπε να υπάρχει,ίσως είναι ο πιο σωστός φυλετικός χάρτης που έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερώτηση βλέποντας και τον χάρτη. Oι Θράκες (δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα φύλα- Αγριάνες Βισάλτες, Οδρύσες,Κίκονες κτλ-) είναι συγγενικό φύλο με τους υπόλοιπους Έλληνες της Νοτιου Ελλάδος ή είναι Ελληνες που απλά καθυστέρησαν να αναδειχτούν πολιτισμικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανότατα ήταν γηγενείς που μίχθησαν με τους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εκεί και αποτέλεσαν ένα ενιαίο κράμα υπό το όνομα Θράκες. Από φυλετικής απόψεως, φαίνεται να υπήρξε σχέση με τους Έλληνες, καθώς στην περιοχή που κατοικούσαν οι Θράκες εντοπίζονται μέχρι τις μέρες μας Αλπικοί, Μεσογειακοί και Pontid.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.