Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Αδόλφος Χίτλερ - Μια αιωνιότητα εμπρός του

Σήμερα συμπληρώνονται 125 χρόνια από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ. Η προσωπικότητά του άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην ανθρώπινη σκέψη.

Ηγέτες που κατάφεραν να βγάλουν το λαό τους από το τέλμα και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κράτος υπήρξαν πολλοί. Ακόμη περισσότεροι υπήρξαν ιστορικά αυτοί που έκαναν κατακτήσεις. Όμως ο Αδόλφος Χίτλερ έμεινε στην ιστορία για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που έφερε και όχι επειδή έφτιαξε έναν ισχυρό στρατό και κράτος. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική οργάνωση του καθεστώτος που δημιούργησε άγγιξαν την τελειότητα. Η μόρφωση του ανδρός ήταν σπάνια και συνδυαζόμενη με την ακατάβλητη ενεργητικότητα και τον επιβλητικό χαρακτήρα του, οδήγησε στο να κάνει πράξη όλα όσα μελέτησε. Η κοσμοθεώρησή του επισκίασε κάθε άλλο προηγούμενο ιδεολογικό σύστημα.

Στον τομέα της φυλετικής ανθρωπολογίας που εστιάζουμε εδώ, η πολιτική ήταν αξιοθαύμαστη. Η φυλή είναι κύριο συστατικό της κοσμοθεώρησής του. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε φυλετική πολιτική με επισημονικά κριτήρια. Δόθηκε έμφαση στην αύξηση του φυλετικού τύπου του πλέον αντιπροσωπευτικού και άξιου του λαού του, εφαρμόστηκαν πολιτικές ευγονικής και βελτίωσης της φυλής γενικότερα, ενώ η φυλετική ανθρωπολογία διδάχτηκε εκτενώς στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τη σημασία του φυλετικού παράγοντα να αναδεικνύεται ως του πλέον σημαντικού για την ανθρώπινη ιστορία και τον πολιτισμό.

Η ζωή όλων των ανθρώπων τελειώνει κάποτε, όμως οι μεγάλοι άνδρες ζουν αιώνια, νικώντας τον χρόνο. Η πνευματική παρακαταθήκη του Αδόλφου Χίτλερ είναι ανεκτίμητη. Μετά τον Αδόλφο Χίτλερ τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο.

4 σχόλια:

  1. O μεγαλύτερος ηγέτης της Ευρωπαϊκής ιστορίας! Μία φορά στα Χίλια Χρόνια τέτοιες προσωπικότητες εμφανίζονται! Ζήτω ο Αρχηγός! Ζήτω Η Αρία Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκινητική και η αγάπη, σεβασμός και αφοσίωση του Rudolf Hess στον Φύρερ του.

    [ http://www.youtube.com/watch?v=eGhdX1SI3KY&bpctr=1398029232 ] (9:50 - τέλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μοναδικος ηγετης της συγχρονης εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.