Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Ρόζενμπεργκ για την φυλή και την τέχνη


"Η τέχνη είναι πάντοτε δημιουργία ενός συγκεκριμένου αίματος, η δε μορφοποιημένη ουσία μιας τέχνης γίνεται πραγματικά κατανοητή μόνον από φύσεις του ιδίου αίματος"



Ο Ρόζενμπεργκ διατυπώνει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή κάθε φυλή έχει την δική της έκφραση μέσω της τέχνης και τα δικά της κριτήρια εκτίμησής της. Συνεπώς, μας είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε την τέχνη αλλόφυλων, καθώς αποτελεί αντανάκλαση μιας τελείως διαφορετικής εσωτερικής φύσης.

4 σχόλια:

  1. http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/o-fyletikos-xarths-ths-arxaias-elladas.html

    Σχολιάστε αυτό το άρθρο αν είναι δυνατόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ROSENBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΡΔΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ19 Μαρτίου 2014 στις 11:22 π.μ.

    "Ἡ προσωπικὴ τιμὴ τοῦ Βορείου Ἀνθρώπου (des Nordländers) ἀπῄτει θάῤῥος, αὐτοκυριαρχία. Δὲν κουτσομπόλευε μὲ τὶς ὧρες ὅπως οἱ Ἕλληνες ἥρωες πρὶν ἀπὸ κάθε μάχη· δὲν θρηνοῦσε ὅπως αὐτοί ὅταν ἐτραυματίζοντο, ἀλλὰ ἡ συναίσθησι τῆς Τιμῆς ἀπῄτει ψυχραιμία καὶ συντήρησι δυνάμεων."

    -A. Rosenberg, Ο μύθος του 20ού αιώνα


    Διαχειριστή, πώς σου φάνηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακοι-Ατλαντοειδεις-Νορδικοι ειναι η ιδια φυλη19 Μαρτίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

      Ολα αυτα βεβαιως δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια εν προκειμενω οταν η Λευκη Ευρωπαικη φυλη στο συνολο της κινδυνευει με βιολογικο αφανισμο ασχετως φυλετικου τυπου Μεσογειακου,Ατλαντοειδους,Νορδικου,Διναρικου,Κρομανοειδους,Αλπικου,Βαλτικου ποσω μαλλον οταν οι περιακτικοι αποτελουν πανομοιοτυπες εκδοσεις ενος και του αυτου τυπου.

      Διαγραφή
    2. Ο Ρόζενμπεργκ ήταν γνωστός νορδικιστής, με ότι συνεπάγεται αυτό. Πάντως, είναι αξιοπερίεργο που διάφοροι νορδικιστές θεώρησαν την αρχαία Ελλάδα δημιούργημα Νορδικών, ενώ από την άλλη κάνουν αναφορές σαν κι αυτή που δείχνει την τελείως διαφορετική συμπεριφορά που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι τελικά ήταν σε κυρίως Μεσογειακοί στην αριστοκρατία.

      Ο Νορδικός και ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος είναι αξιολογότατοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Και όπως επισημαίνει και ο από πάνω σχολιαστής, σε λίγο η εξέταση δήθεν "ανωτερότητας" του ενός και του άλλου τύπου θα είναι κενή περιεχομένου, γιατί θα οδεύουν προς εξαφάνιση αν δεν αντιδράσουν τα Ευρωπαϊκά έθνη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.