Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Grant M. - The Passing of the Great Race

Ο Madison Grant (1865-1937) ήταν δικηγόρος και ιστορικός στις ΗΠΑ. Διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην επιβολή αντιμεταναστευτικών νόμων και ήταν οπαδός της ευγονικής. Το 1916 δημοσίευσε το βιβλίο του "The Passing of the Great Race" που αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και επηρέασε πολλούς.

Στο βιβλίο αυτό ο Grant αναπαράγει τις γνωστές ασυναρτησίες περί Νορδικισμού. Η επίδραση του βιβλίου του σημαίνει ότι οι αηδίες αυτές γίνονταν άνετα αποδεκτές σε Ευρώπη και Αμερική. Ωστόσο, τέτοια βιβλία παρότι διαδίδουν αντιεπιστημονικές θεωρίες, από την άλλη αυξάνουν το ενδιαφέρον για τις φυλετικές μελέτες. Οι αρνητές της φυλής βρίσκουν αφορμή τέτοια βιβλία για να απορρίψουν συλλήβδην όλη τη μελέτη της φυλετικής ανθρωπολογίας.

Ο Grant κρατά τον διαχωρισμό των τριών φυλών Μεσογειακός, Αλπικός, Νορδικός του Ripley. Περιγράφει στοιχειωδώς και τα ψυχικά χαρακτηριστικά των φυλών, με έμφαση στον Νορδικό τύπο. Γράφει και κάποια θετικά για τον Μεσογειακό τύπο. Επίσης υποστηρίζει την ευγονική και την εφαρμογή της από το κράτος.

Μικρό τμήμα του βιβλίου έχει ίσως κάποιο ενδιαφέρον. Ένας φυλετικός μελετητής έχει νόημα να το διαβάσει για να κατανοήσει το πλαίσιο της Νορδικιστικής αντίληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.