Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Χάρτης κεφαλικού δείκτη της Αφρικής - Πολωνικός


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή του κεφαλικού δείκτη στην Αφρική. Οι περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία έχουν αφεθεί κενές.

Η Αφρική είναι μια ήπειρος όπου κυριαρχεί η δολιχοκεφαλία. Μάλιστα, οι τρεις κατηγορίες που παρουσιάζει ο χάρτης, είναι σχεδόν όλες υποκατηγορίες της δολιχοκεφαλίας, κατά σειρά μπορούν να θεωρηθούν έντονη δολιχοκεφαλία (x-72), αρκετή δολιχοκεφαλία (73-76), ήπια δολιχοκεφαλία έως μεσοκεφαλία (77-82). Καμία περιοχή δεν είναι βραχυκέφαλη.

Στην βόρεια Αφρική οι Saharid είναι δολιχοκέφαλοι, όπως και οι Berberid, αν και οι δεύτεροι...
κάποιες φορές πλησιάζουν στην μεσοκεφαλία. Οι Nilotid είναι έντονα δολιχοκέφαλοι, όπως φαίνεται από τις κουκίδες στα νότια του Σουδάν. Οι Sudanid στα δυτικά προς κεντρικά της υποσαχάριας Αφρικής είναι αρκετά δολιχοκέφαλοι. Οι Congolesid της ευρύτερης περιοχής του Κονγκό είναι ήπια δολιχοκέφαλοι προς μεσοκέφαλοι, κάτι που ισχύει και για τους Bambutid, δηλαδή τους Πυγμαίους στις ζούγκλκες της κεντρικής Αφρικής. Οι Ethiopid στα ανατολικά είναι σχετικά ήπια δολιχοκέφαλοι, ενώ οι Bantuid στα νότια, όπως και οι Khoisanid στα νοτιοδυτικά, είναι αρκετά δολιχοκέφαλοι. Σε κομμάτι της Μαδαγασκάρης, ζουν οι ασιατικής καταγωγής Deuteromalayid σε μίξη με τους Bantuid, αυξάνοντας τον μέσο κεφαλικό δείκτη προς την μεσοκεφαλία.


Από Kapica Z., Uwagi nad zróżnicowaniem przestrzennym czterech podstawowych cech taksonomicznych męskich serii afrykańskich, Przegląd Antropologiczny, t. 35, z. 2, 1969, s. 471-479. Τον βρήκαμε εδώ.

15 σχόλια:

  1. Παιδιά η νορβηγία που απο τα πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη τι φαινοτυποι παίζουν εκεί.Ισχυεί οι ο Τρόντερ είναι μίσος νορδικός μίσος κρομανοειδής.Επισης ο νεοναζί-ακροδεξιός Breivik που ανήκει φυλετικά.Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σημερινοί σκανδιναβοί(νορβηγοί,δανοί,σουηδοί,ισλανδοί) έλκουν καταγωγή απο δυο όμαδες.Τους κυνηγούς τροφοσυλλέκτες της παλαιολιθικής εποχής και τους πρώιμους ινδοευρωπαίους απο την κουλτούρα του battle-axe της corded(proto-germanic) κουλτούρας.Έχουν διατηρήσει λίγο πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά με τους παλαιολιθικούς προγόνους τους.Μπλε μάτια,πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος,μεγάλο ανάστημα και τις περισσότερες φορές robust πρόσωπα με βαθιά τοποθετημένα μάτια τα οποία σχετίζονται με τους Κρομανοειδείς.Ναι όπως είπες στην Νορβηγία ο Tronder είναι ο κύριος φαινότυπος μαζί με τον Hallstatt Nordic.Στη Δανία και στη Σουηδία τα ίδια αλλά εκεί θα βρεις και Borreby και κάποιους νορδοβάλτικούς διότι οι σκανδιναβοί έκαναν raids στον μεσαίωνα και έπαιρναν για σκλάβους βαλτικούς και άλλους ανατολικοευρωπαίους.Ο Breivik είναι Borreby με μικρή βαλτική-ουραλική μίξη.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,θα μπορούσες να μου πεις τα ψυχικά χαρακτηριστικά τους.Πως έφτασαν να δημιουργήσουν τα πλουσιότερα και πιο ανεπτυγμένα κράτη στον πλανήτη.Υπάρχει περίπτωση να μεταναστεύσω σε κάποια απο αυτές τις χώρες θα ήθελα να ξέρω τι παίζει με τα ψυχικά χαρακτηριστικά τους.

      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    3. Οι Σκανδιναβοί ήταν και παραμένουν για εμένα απο τους TOP λαούς σε οτι αφορά πολιτισμό,οργάνωση,οικονομία,διοίκηση,ανάπτυξη κλπ.Δεν συγκρίνονται με κανέναν άλλο λαό,ούτε με γερμανούς ούτε με κανέναν.Έχω επισκέπτες όλες τις σκανδιναβικές χώρες(πλην ισλανδίας) και δεν έχω δει πουθενά τέτοια οργάνωση και πολιτισμό.Αφήνουν κατά πολύ πίσω όλους τους άλλους λαούς!

      Είναι ψυχροί,λιγομίλητοι,εκφυλισμένοι σε τεράστιο βαθμό,γι’αυτό και βλέπεις οτι στα κοινωνικά και εσωτερικά πολιτικά ζητήματα πάνε κατά διαόλου.Όλες οι ανωμαλίες της νέας τάξης αρχίζουν απο σκανδιναβία.
      Πουσταριό,γάμοι,υιοθεσίες,σεξουαλική απελευθέρωση(με διαφορά οι ευκολότερες γυναίκες) κλπ.Έχουν θέμα με το αλκοόλ αν και το έχουν ελαττώσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, την παρασκευή και το σάββατο βράδυ τα κάνουν πουτάνα και πίνουν του θανατά.

      Το μεγάλο λάθος τους για εμένα είναι οτι έχτισαν τα καλύτερα κράτη,παρήγαγαν πολιτισμό αν εξαιρέσει φυσικά τα κοινωνικά θέματα και τον εκφυλισμό τους,αλλά η μεγαλύτερη τους μαλακία που άφησαν την σαβούρα του Ισλάμ να μπει στα σπίτια τους και αυτό θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.Η Σουηδία είδη έχει γίνει αποθήκη χιμπατζιδων απο την μέση ανατολή.Οι βιασμοί έχουν σπάσει ρεκόρ και οι σουηδοί αρπάζουν φάπες στην ίδια τους την χώρα.Τα ίδια λίγο πολύ και στην Νορβηγία και στην Δανία.Επίσης έχουν τεράστιο θέμα υπογεννητικότητας το οποίο βέβαια θα το λύσουν οι κανίβαλοι του ισλάμ.

      Αυτά,ελπίζω να έχεις παρέα εκεί πάνω διότι μην περιμένεις να πιάσεις φιλία με σκανδιναβό,οι τύποι είναι παγόβουνα!

      Διαγραφή
    4. Να σαι καλά φίλε μου,πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου!Κάπως έτσι μου τα είπαν και άλλοι που πήγαν.Έχω δύο φίλους γιατρούς που ανέβηκαν Στοκχόλμη και μάλλον θα ανέβω και εγώ διότι η κατάσταση εδώ είναι τραγική.Αυτό που,φοβάμαι είναι τον καιρό τίποτα άλλο.Με πιάνει ψυχοπλάκωμα οταν βραδιάζει φοβάμαι οτι δεν θα την παλέψω.

      Διαγραφή
    5. Στο λέω ξεκάθαρα αν δεν αντέχεις νύχτα,κρύο,χιόνι και μουντρίλα μην ανέβεις καν.Αν σε πιάνει ψυχοπλάκωμα όταν βραδιάζει εκεί πάνω θα έχεις τάσεις αυτοκτονίας.Εκεί πάνω είναι 7 μήνες νύχτα με παγωνιά,χιόνια και βροχές.Γι’αυτό και οι περισσότεροι ήταν αλκοολικοί και αρκετοί παραμένουν ακόμα και σήμερα.Αν και οι νέες γενιές το ρίχνουν στον μπάφο πλέον και σε άλλα drugs.

      Διαγραφή
    6. Έχεις δίκαιο,αλλά πιστεύω όλα μέσα στο μυαλό είναι.

      Διαγραφή
    7. Αν δεν έχεις κάτι καλύτερο εδώ πέρα που να σε κρατάει φύγε μην το σκέφτεσαι.Εγώ θα είχα φύγει προ πολλού αν είχα δυνατό πτυχίο ειδικά γιατρού.
      Οι σκανδιναβοί σε οτι έχει σχέση με την υγεία βαράνε πρωτιές.Τους γιατρούς,νοσοκόμους και φυσιοθεραπευτές τους χρυσοπληρώνουν.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω το πιο σοκαριστικό στη σκανδιναβια δεν είναι ο καιρός κ ο ήλιος αλλά ότι οι άνθρωποι εκεί δεν το έχουν καθόλου σε κοινωνικότητα. Προτιμάς να κανεις παρέα με τον υπολογιστή το YouTube κοκ

      Διαγραφή

  2. Ανώνυμος1 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:49 μ.μ.

    Σε ποια χώρα θα ήθελες να πας ;

    Καλή τύχη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και από φίλους καμάκια που έχω, οι πιο εύκολες γυναικες είναι μακραν οι βαλτικές (Ρωσίδες Πολωνέζες ουκρανεζες κλπ). Οι σκανδιναβες είναι σεξουαλικα απελευθερωμένες αλλά είναι πολύ ατομιστριες και γενικά δεν το έχουν καθόλου για σχέση. Ποσοστά διαζυγίων 65% ενώ η νέα τάση είναι η κατά περιόδους συγκατοίκηση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ανατολικες γαμιουνται μονο με λεφταδες και αμα τα σκας.Οι πιο ευκολες ειναι με διαφορα οι Αγγλιδες,Σκωτσεζες,Ιρλανδες και γενικοτερα οι γκομενες απο τον αγγλοσαξωνικο κοσμο(Αμερικη,Καναδας,Αυστραλια).Για τις σκανδιναβες τα γραφεις σωστα αλλα με 2 ποτηρακια παραπανω οργιαζουν.Δεν θα πηγαινα ποτε σοβαρα με γκομενα απο τις συγκεκριμενες χωρες.Οι περισσοτερες ειναι φεμινιστριες,αλκοολικες και τις τον εχουν περασει τουλαχιστον αλλοι 10 πριν απο εσενα.Ελληνιδες και παλι Ελληνιδες με τα καλα και τα κακα τους.

      Διαγραφή
    2. Ναι γιατί στις Ελληνίδες δεν τον έχουν περάσει αλλοι 10+ πριν από εσένα Αλβανοί & Ρώσοποντιοι

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2 Σεπτεμβρίου 2018 - 3:41 π.μ.

      άλλος ανώνυμος εδώ.Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες,συμβαίνει κυρίως στις νέες γενιές 15-25 στα αστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων όπως Αθήνα,Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.