Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η φυλή ως επιστήμη και ως μύθος

Εξιστορεί ο Hooton (δεξιά), μετά τον θάνατο του Grant (αριστερά):

«Ο Madison Grant είχε έντονη προσωπικότητα και δολιχοκεφαλία, αλλά από όσο θυμάμαι, ήταν αρκετά μελαχρινός. Ήμουν περίεργος σχετικά με την Νορδικιστική του αντίληψη· έτσι τον έβαλα να με ταξινομήσει ως προς τον φυλετικό μου τύπο. Είπα: "Κύριε Grant, είμαι βραχυκέφαλος, με κεφαλικό δείκτη 85, καστανά μαλλιά, ενδιάμεσα μάτια, βαριεστημένο πρόσωπο και πλακουτσωτή μύτη - όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πάνε μαζί με ένα ελαφρά κιτρινίζον χρώμα δέρματος. Πώς θα με ταξινομούσες φυλετικά; Εγώ θα έλεγα ότι είμαι (μικτός) Αλπικός." Με ρώτησε: "Δεν είσαι από καθαρά Βρετανική γενιά;" Απάντησα "Ναι, ο πατέρας μου είναι Άγγλος και η μητέρα μου είναι Σκωτσέζα από τον Καναδά." Είπε: "Ε, τότε, (damn it) είσαι Νορδικός." Αυτή ήταν η μοναδική περίπτωση που με ταξινόμησαν έτσι.»


Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα γλαφυρό παράδειγμα για την διαφορά μεταξύ της αντιμετώπισης της φυλής μέσω της επιστημονικής μεθόδου από τη μία και της μεταφυσικής θεώρησής της από την άλλη. Στην φυσική ανθρωπολογία, οδηγός μας στην εξαγωγή συμπερασμάτων...
είναι τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, που εκτιμώνται βάσει μετρήσεων ή παρατήρησης. Ωστόσο, η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από μη ορθολογικούς παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι για να επιδράσεις στην ψυχοσύνθεση των μαζών θα πρέπει να αξιοποιήσεις μεταφυσικά στοιχεία. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το φυλετικό ζήτημα, ώστε πολλές φορές μεταφυσικές θεωρήσεις να έρχονται σε αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα της φυσικής ανθρωπολογίας.

Η φυσική ανθρωπολογία είναι μια επιστήμη και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει μέρος της ψυχοσύνθεσης του λαού. Άλλωστε με τις επιστήμες ασχολείται μόνο μια ισχνή μειοψηφία του πληθυσμού. Μια μεταφυσική θεώρηση περί φυλής είναι επιθυμητή, διότι μόνο έτσι θα γίνει μέρος της πνευματικής υπόστασης του λαού. Ιδανικό θα ήταν η όποια μεταφυσική θεώρηση περί φυλής να μην έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά πορίσματα της ανθρωπολογικής επιστήμης.

155 σχόλια:

  1. αμα ζουσαμε στην αρχαιοτητα και διναμε στους Αρχαιους Ελληνες για παραδειγμα ολους αυτους τους ορους Μεσογειακος,Αλπικος,Νορδικος,Διναρικος πως θα σκεφτονταν λετε?με τον ιδιο τροπο ως "Ελληνικη Φυλη" ή ως "Μεσογειακοι Ελληνες και οι υπολοιποι να πανε να πνιγετε?Επισης θα τους αποδεχονταν αυτους τους ορους?παντως το σιγουρο θα ηταν πως θα προβληματιζονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει ο Μίχαελ Βίττμαν?
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Bundesarchiv_Bild_146-1983-108-29%2C_Michael_Wittmann.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό όμως στην τελική δεν οδηγεί πουθενά.

    Ποίο το νόημα του φύλετισμού σε μία κοινωνία εάν ο Αλπικός θεωρείται Νορδικός;; Ουδένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια τσεκαρετε αυτο το αρθρο,το βρηκα ενδιαφερον,μια διαφορετικη προσεγγιση φυλετικης ταξινομησης. http://europasoberana.blogspot.gr/2013/05/the-new-racial-classification-i.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δινει μια ευρυτερη σημασια στον ορο,μην κολλας εκει ελεος,σε καμια περιπτωση δε λεω να τα εστερνιστει κανεις απλα εχει ενδιαφερον ειδικα για οσους ψαχνουν πιθανη συσχετιση φαινοτυπων-γονοτυπων,αυτο που λεει λιγο πολυ ειναι οτι οι λευκοι ειναι αποτελεσμα μιξης αυτων των τριων+σε καποιες περιπτωσης mongoloid/congid επιρροες.

      Διαγραφή
    2. Την έχω δει και εγώ φίλε!

      Μιλάμε για πολύ κουκουρούκου ταξινόμηση!

      Λέει ότι οι Διναρικοί είναι...Αρμενοειδείς!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ισως ειναι λαθος ο ορος τους εχει και ως khoisanid/armenoids εννοωντας προγονους των γνωστων αρμενοειδων αλλα οχι μονο. http://es.metapedia.org/m/images/5/5b/Linajes.png

      Ειναι περιεργη η φαση συμπολιτη αν εχεις ασχοληθει με τους απλοτυπους,αποριας αξιο το πως η αρχαιοτερη γενετικα φυλη οι khoisans δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα κατραμια της υποσαχαριας και πιο πολυ φερνουν σε ασιατες,τσεκαρε εδω τυπο πχ αριστερα http://c8.alamy.com/comp/B4YA4M/bushmen-andriesvale-kalahari-desert-north-cape-south-africa-B4YA4M.jpg με μια neanderthal γκομενιτσα βλεπω να βγαινει ενα σωστο ευρασιατακι.


      +Εχουμε την πιθανοτητα η E1b απλοομαδα που εξαπλωνεται απο βαλκανια μεχρι αφρικη να διασπαστηκε απο την D στην Ασια και επειτα να βρεθηκε στην αφρικη,στην D παλι βλεπουμε τους σχεδον λευκους ainu,εχουμε επισης τις επιμιξιες με neanderthals στους ευρασιατες και homo erectus στους νεγρους.
      Ασε νυσταζω κιολας λεμε καψιμο ειναι,ειτε εχουν δοση αληθειας καποια απ'οσα γραφει ειτε οχι,καπως ετσι περιπλοκα θα ηταν τα πραγματα αν ειχε εξελιχθει ανθρωπολογια και υπηρχε συνεργασια με γενετικη.









      Διαγραφή
    4. Μαλακίες, ότι θέλει λέει ο καθένας. Ακούς εκεί το αεροδυναμικό προφίλ στους Ευρωπαίους είναι Αρμενοειδές γνώρισμα, όταν είναι καθαρά κατάλοιπο από τους Νεάντερταλ.

      Διαγραφή
    5. Ισχυει φιλε οτι θελει λεει ο καθενας,αλλα ο τυπος το'χει δουλεψει αρκετα κι απλα παρουσιαζει μια θεωρια του,δε φαινεται να το χει γραψει με καποια προκαταληψη για να δειξει οτι η χ y φυλη ειναι καλυτερη ,ασχετα δηλαδη απο την εγκυροτητα της ειναι πιο σοβαρη απο πολλες ψευτο-επιστημονικες που κυκλοφορουν στον χωρο.
      Αν ειχες διαβασει καλυτερα και δε τρελαινοσουν με το που δες "αρμενοειδεις"θα βλεπες οτι ουσιαστικα αυτο λεει η khoisanid φυλη που ξεκινησε απο αφρικη για ευρασια διασταυρωθηκε με neanderthals στη μεση ανατολη με αποτελεσμα μια ας την πουμε αρχαϊκη πρωτο-"αρμενοειδη"φυλη με το "αεροδυναμικο προφιλ" απο την οποια γεννηθηκαν οι περισσοτεροι ευρασιατες με εξαιρεση τους μογγολους που θεωρει μιξη αυτης της khoisanid φυλης με denisovans-erectus,ενω τους νεγρους khoisanids με καποιο αλλο αγνωστο παλαιαφρικανικο ειδος.Αν αναλογιστεις το οτι οι ευρωπαιοι ειχαν πληθυσμο 4-6 χιλιαδων καπου απο το 40χ-16χ π.Χ δε ειναι και τοσο απιθανα ολα αυτα,η τον παγκοσμιο πληθυσμο 4-6 εκατομυριων το 10χ π.Χ που με την εμφανιση της γεωργιας εκτοξευτηκε στα 60-70εκατ. το 4,000 π.Χ, τιποτα απ'αυτα προσωπικα δε μου μοιαζει περιεργο,οι ιθαγενεις της αυστραλιας και της αμερικης ξεκινησαν ως καποιες εκατονταδες αν οχι δεκαδες,σκεψου και τι ρολο επαιζε τοτε η φυσικη επιλογη,παραδειγμα τα μπλε ματια προερχονται απο μεταλλαξη σ'ενα ατομο πριν 10χιλιαδες χρονια καπου στη μαυρη θαλασσα,δες που και ποσοι τα'χουν κληρονομησει.
      Περα απ'αυτους τους πρωτο-αρμενοειδεις(τους λεει και dinarids),θεωρει οτι μια κρομανοειδης/white nordid φυλη ειναι περαιτερω μιξη των πρωτων εισβολεων στην ευρωπη με τους εκει neanderthals,ενω τους red nordids οπως τους αποκαλει("ινδο"αριοι)μιξη με καποιο αλλο ειδος(denisovan εικαζει ο αρθογραφος χωρις να'ναι σιγουρος),επειτα αυτοι οι ινδο-αριοι εισβαλοντας στην ευρωπη διασταυρωθηκαν και με τους κρομανοειδεις αυτοχθονες οποτε απεκτησαν κι αυτοι γονιδια ευρωπαιων neanderthal.Υποθετικα θα μπορουσε εκει να οφειλεται και το μπερδεμα ως προς το ποιος ειναι πραγματικα λευκος αφου φαινεται να υπαρχει διαχωρισμος μεταξυ των europid και των απλων caucasoid(arabids,armenoids,east meds κτλπ)ολοι αυτοι στερουνταν(αρχικα)αυτα τα γονιδια.Και τωρα που το σκεφτομαι ακομα και ψυχικα νομιζω βγαζει καποιο νοημα,απ'τη μια οι σχετικα "φιλησυχοι"αυτοχθονες ευρωπαιοι που κατεκτηθησαν απ'τους πολεμοχαρεις κατακτητες εκ της ασιας και οι πιο πρωτογονοι μεσανατολιτες(βλ.σημερα κοινωνιες βορειας αφρικης-μεσης ανατολης-ιραν-βαλκανιων , διαχωριζοντας αλβανους-ελληνες-σκοπιανους-βουλγαρους που εχουν περισσοτερο νεολιθικο dna απ'τους σλαβους βορεια τους που εχουν κυρια ομαδα την Ι).
      Tι κοινο εχουν ολες αυτες;οργανωμενο εγκλημα,επιθετικο ταπεραμεντο αλλα οχι λογω παθιασμενου χαρακτηρα,μαλλον λογω αδυναμιας συγκρατησης πρωτογονων ενστικτων(ποια αλλη φυλη να θυμιζουν...)κουτοπονηρια-κλιση προς τεχνες(περισσοτερο λογω θολοκουλτουριαρικης επιδειξιομανιας)ψευτο-ανθρωπισμο,υλισμο,φανατισμο διχως ιδεολογικο υποβαθρο(το γνωστο γνωμικο του κισσινγκερ λεει οι ελληνες ειναι αναρχικοι)αλλα μαλλον ειναι "αναρχικοι"προς τα παντα(ο ναρκισισσμος του μεσου βουτυρομπεμπε και "πριγκιπισσας" φτανει επιπεδα παθολογιας)γι'αυτο και υπαρχει μονιμα διχονοια σε καθε τομεα.
      Προσωπικα δε πιστευω σε καποια πολυγενετικη θεωρια οπως αρκετοι στο blog μιας και ολους μας ενωνει το sapiens dna,βγαζει περισσοτερο νοημα ομως για μενα οτι οι επιμιξιες διαφορετικων homo παρηγαγε διαφορετικα υποειδη και οι τυχαιες μιξεις αυτων των απο γενια σε γενια με την σειρα τους την ποικιλια που υπαρχει σημερα,η θεωρια αυτη ειναι μαχαιρι για καθε αφροκεντριστη και αποβλακωμενο πολιτικα ορθο τυπο που θεωρει οτι ξαφνικα ενας λουα λουα εφυγε απ'την αφρικη και λογω μεταλλαξεων μεταμορφωθηκε σε dolph lundgren,περιμενω ακομα εκατομυρια αφρικανοι εκτος της καυτης ηπειρου δε μπορει να βρεθει ενας να μεταλλαχθει,ενας λευκος στη νοτια αφρικη να μαυρισει λιγακι;αστειο ετσι;θα γινει κι αυτο σε 100χιλιαδες χρονια μπορει να σου πουν,αμφιβαλλω.

      Διαγραφή
    6. Το σιγουρο φιλε ειναι οτι εχεις εναν κοινο προγονο με καθε φυλη πριν καποια μεταλλαξη η μιξη συμβει,οποτε δεν ειναι περιεργο καποια στιγμη αυτος ο κοινος προγονος να ταν ενα ειδος πρωτο-αρμενοειδη/διναρικου(χωρις να τον συγχεουμε με τους σημερινους ξαναλεω)εξαλλου οπως εχω αναφερει σε αλλο αρθρο δε γινεται να παρεις εναν τυπο 1.60 φουλ ενδομορφικο τετραγωνοκεφαλο "διναρικο" και αλλον εναν 1.90 εξωμορφικο λεπτοπροσωπο και να μου πεις οτι αυτοι οι δυο εχουνε κατι κοινο μονο και μονο επειδη μοιραζονται τον κεφαλικο δεικτη θα χουνε τον ιδιο ψυχισμο,αυτο ειναι εξωφρενικο.
      Δες την "δολιχοκεφαλια"(δεν ειναι οντως)του αρμενοειδη που αναφερει ο αρθρογραφος ενω ειναι γνωστοι για το επιπεδο ινιο τους,δες πως οι υπερβολικα δολιχοκεφαλοι νεγροι μπορουν κι αυτοι να εχουν flat occiput.Δε νομιζω να'ναι τυχαιο οτι τον αρμενοειδη,διναρικο και αλλες υπο-ομαδες που δε χρησιμοποιει εδω το μπλογκ ,τους εχουν θεωρησει μιξεις προηγουμενων τυπων(ακομα και τεσσαρων)πχ διναρικοι θεωρουνται ατλαντομεσογειακοι+αλπικοι ενω ταυτοχρονα αναφερονται σαν διαδικασιες dinaricization,alpinization,infantilization,gracilization κι εγω δεν ξερω τι αλλο,ειναι παλι σαν να λεμε παρε 100 ρουβαδες,100 ζυγουλες βαλτους στις αλπεις,αστους να κανουν και καθιστικη ζωη και στο μελλον θα'χεις κατι τυπους που θα μοιαζουν στο σωκρατη,πιστευεις να γινοταν κατι τετοιο χωρις την καταλληλη μιξη;..αν δεχτουμε αυτο για τους διναρικους γιατι να μην τους λεμε dinaricized atlantomeds(υπαρχει ορος dinacized mediterranean);Δεν τους λεμε γιατι αυτη η "διασταυρωση"λογω επιλογης πετυχε,πολλαπλασιαστηκε εξαπλωθηκε και πλεον αναγνωριζεται ως κατι διαφορετικο,ειναι γεγονος ομως οτι οι ευρωπαιοι ανεξαρτητως φαινοτυπου κουβαλαμε τρια κυρια components,απο αυτοχθονες ευρωπαιους(ΚΜ;)βορειους ευρασιατες(ΙΕ;)και νεολιθικους αγροτες(μεσανατολιτες)συν αναλογα με τη χωρα καυκασια,μογγολικη,αλταικη,νεγρικη.
      Αλταικοι ειναι ενα ακομα ωραιο παραδειγμα,βλεπεις οι Φινλανδοι μοιαζουν μ'ασιατες αλλα δεν ειναι απαραιτητα μογγολοι εισβολεις,μιας και η κυρια απλοομαδα τους ειναι η N που κατεφτασε εκει αν θυμαμαι καλα πριν 13χιλ χρονια(οπως και η E στα βαλκανια απο την αφρικη εκει πανω κατω),το υψηλοτερο ποσοστο της το χει η φυλη nenet(αρκετα λευκοι και ροδομαγουλοι).
      Τελοσπαντων,ειναι απλα μια ωραια θεωρια δεν εχει κατι που να στρεφεται εναντιον μας.









      Διαγραφή
    7. Ψαχνετε την μογγολικη προσμιξη των φινλανδων, και σε τοσο βορεια γεωγραφικα πλατη, μονο οι εσκιμωοι υπηρχαν, αυτοι ανεμειχθησαν με λευκους και κιτρινους και παρειχθησαν οι σλαυοι αρχικα και οι αρχικοι μογγολοι, οι αρχικες επιμειξιες μετα δεν μπορεις να ξερεις τι εγινε

      Διαγραφή
  5. Ελλην θα μπορουσες να μου πεις τον φαινοτυπο της γυναικας?ξερω οτι δεν φαινεται καθαρα...
    https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7+%CF%86%CF%89%CE%BA%CE%B1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRloav-szTAhWEvRoKHfzVBToQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgdii=_ug8JGe5LdCJpM:&imgrc=h6-xHTTNIe4ikM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλην αμα σου εβαζα μια λιστα με 6 γυναικες να βρεις τους φαινοτυπους θα το εκανες?ισως ειναι κουραστικο λιγο απλως κανω μια μικρη ερευνα και θα σου πω μετα γιατι...

      Διαγραφή
    2. 1. Αλπικοδιναρική φαίνεται.

      2. Αλπική

      3. Κρομανοειδής με Διναρική επίδραση.

      4. Διναρομεσογειακή

      5. ΚΜ με πιθανή μικρή Αλπικότητα

      6. ΚΜ-Διναρική

      Ξέρω τί λες εάν έλκονται λόγω κοινής Διναρικότητος με τους Σέρβους, ίσως και να ισχύει αν και ρόλο για το ποίον θα επιλέξει μία γυναίκα παίζει:

      α) το χρήμα,
      β) η κοινωνική θέση
      γ) η αποκατάστασή της ως σύζυγος και μητέρα

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι τυχαίο που αρκετές Διναρικες γυναίκες επιλέγουν Αλπικούς συντροφους οι οποίοι συχνά είναι ευκατάστατοι λόγω αργής και σταθερής κοινωνικής προόδου αφού πάντα πάνε με το κοπάδι και επίσης είναι ηρεμοι ως χαρακτήρες κάτι που συνάδει με την ιδική τους ψυχολογία συμπληρωματικά.

      Παρατηρείτε μία τάση δυστυχώς προτιμήσεως των Αλπικών για οικογένεια λογω του σταθερού και ήρεμου χαρακτήρος τους, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες. Έτσι αυξάνονται οι Αλπικοί ή η Αλπική επίδραση. Εγώ ο ίδιος αποτελώ τετοιο παράδειγμα, καθώς όταν είχα ρωτήσει τον πατέρα μου γιατί δεν πήρε μία Μεσογειακή σαν την μητέρα του, μου είπε οτι κάθε μέρα θα γινόταν...πόλεμος στο σπίτι. Αντί αυτού επέλεξε την Αλπική μητέρα μου η οποία μοιάζει πάρα πολύ με αυτήν όταν ήταν νέα,

      http://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=6227&d=1287518508

      Διαγραφή
    4. εισαι εξυπνος φιλε!ακριβως αυτο κανω.Η εν λογω ερευνα που κανω στοχευει στην ψυχολογια των γυναικων ανα φαινοτυπο αλλα και ανα κατασταση.π.χ οπως τωρα ποιο "ειδος" Ελληνιδων τα φτιαχνει πιο ευκολα με ξενους αθλητες για τους τρεις λογους που εγραψες?μετα σε κατασταση κατοχης ποιο "ειδος" γυναικων παντρευονται ευκολα τους εχθρους? η προιγουμενη γυναικα οπως ειπες ειναι διναρικη(ελληνιδα) και παντρευτηκε ιταλο.Ειχα δει στα σχολια πως οι διναρικοι δεν εχουν ισχυρη συνηδηση.Μετα ποιο "ειδος" γυναικων μπορει ευκολα να προδωσει?Ποιο "ειδος" γυναικων καταφευγει στην ευκολη λυση επι κατοχης να κανει σεξ επιπληρωμης κλπ...μετα ποιο "ειδος" γυναικων ξεχναει ευκολα την παντριδα της,φυλη της,οικογενεια για εναν ερωτα?

      Διαγραφή
    5. ωραια η μητερα σου!ενα πραγμα μονο ο πατερα σου ασχολειται με τις φυλες?τι εχει σπουδασει?

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Αυτές που λες οι φαντασμένες είναι κυρίως Κρομανοειδείς, Διναρικές δευτερευόντως.

      Εάν κοιτάξεις (Νόρδο-)ΚΜ έθνη θα δεις χαλαρούς έως ανυπάρκτους οικογενειακούς δεσμούς, πολλά διαζύγια, εύκολη εναλλαγή συντρόφων εκ μέρους των γυναικών και απουσία συναισθηματισμού. Πολύ κοινή είναι η εικόνα σε Νορδοκρομανοειδείς και Νορδικές χώρες όπου ζευγάρια πηγαίνουν έξω για φαγητό και δεν εναλλάσσουν ούτε μία κουβέντα. Στις χώρες αυτές οι άνδρες από νότιες Ευρωπαϊκές χώρες είναι σε μεγάλη εκτίμηση από τις γυναίκες λόγω ακριβώς του εντονότερου ψυχισμού και συναισθηματισμού τους και επίσης λόγω του Μεσογειακού ταπεραμέντου, στο οποίο συγκαταλέγονται και οι Ίβηρες παρότι δεν είναι Μεσογειακοί φυλετικά. Ο σύγχρονος φιλελεύθερος βίος εντείνει την διάλυση των ήδη χαλαρών δεσμών στις χώρες αυτές.

      Οι Διναρικές είναι ζηλιάρες, αλαζονικές και εγωΐστριες. Παρόλα αυτά τους αρέσει η οικογένεια και γενικά μένουν πιστές νομίζω. Οι Αλπικές στο ίδιο μοτίβο δίχως αλαζονεία και δίχως εγωϊσμό, ίσα-ίσα τους αρέσει πολύ να είναι στο σπίτκπι και να ασχολούνται με αυτό φροντίζοντας τα άλλα μέλη ιδίως εάν έχουν σύντροφο κάποιον δυναμικό φαινότυπο που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Για αυτό και τις προτιμούν ως γυναίκες. Οι Μεσογειακές λογω ικανοτήτων έχουν αναπτύξει φεμινιστικές τάσεις και τάσεις ανεξαρτησίας, σαν τις Νορδικές.

      Διαγραφή
    8. εσενα Ελλην ποιος ειναι ο φαινοτυπος σου?εγω δεν μπορω να καταλαβω για τον εαυτο μου.Αμα σου δωσω περιγραφη μπορεις να καταλαβεις στο περιπου?

      Διαγραφή
    9. Δίχως φωτογραφία δεν γίνεται κάτι.

      Είμαι δολιχοκεφαλος, χαμαίκρανος Κρομανοειδής, με Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    10. εχεις email?και ποσες φωτογραφιες θελεις?μια με το προσωπο,μια στα πλαγια και μια προς τα πισω?επισης το "χαμαίκρανος" τι ακριβως ειναι?

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Ελλην θα μπορουσες να πεις τον φαινοτυπο απο αυτα τα 3 ατομα?
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200966159419071&set=ecnf.1318906389&type=3&theater
      και την κοπελα
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208753142568783&set=a.1019468609840.2003456.1318906389&type=3&theater

      Διαγραφή
    13. Πρωτη φώτο: Ο άνδρας είναι Νορδικός με μικρή Διναρική επίδραση, η γυναίκα Διναρομεσογειακή.

      Δεύτερη φώτο: Διναρική-Βαλτική η γυναίκα.

      Διαγραφή
    14. στην πρωτη φωτο ομως η κοπελα με τα μαυρα μαλλια ειναι αδερφη του αγοριου με τα ξανθα μαλλια γινεται να βγηκε αυτος Νορδικος με Διναρικη επιδαρση και η αδερφη του Διναρομεσογειακη?

      Διαγραφή
    15. Κωνσταντινουπολιτη 10 50 εδω,στο αρθρο που στειλα εχει κατι σχετικο.Το νουμερο 4 στα references. http://europasoberana.blogspot.gr/2013/05/the-new-racial-classification-i.html
      Ancient Sparta is the best example of sexual freedom combined with genetic taste: parents had no say about their offsprings’ marriage and it was only the young couples who decided upon their union, on the grounds of attraction. "Partner changing" was allowed if one of the members within the marriage was ill, unfertile or sterile. Vikings are another example: adultery was not punished if it had taken place between a woman and a man who was better than the legitimate husband. Such a social-reproductive strategy tends to improve the genetic make-up of the population, generation after generation.
      This contrasts with peoples such as Jews, Gypsies or Arabs, wherein unions are settled with parental consent and are based on sordid tribal, social or economic interests, which means that even paedophilic and/or incestuous marriages are allowed (this happened in decadent Greece) that attack the genetic quality of the lineage.
      Και εχει κι αλλο αν σ'ενδιαφερει...
      Οντως δηλαδη αυτος ο θεσμος του ν'ανοιξω σπιτικο κτλπ εχει αρνητικο αντικτυπο στο γενετικο κοκτειλ καθε εθνους αφου ασχετα απο νοημοσυνη,εμφανιση,σωματικη ικανοτητα ο καθενας μπορει να διαιωνιστει,το οτι τα πραγματα εχουν οπως εχουν σημερα δειχνει απλα την φυση του καθε ατομου χωρις την οποιαδηποτε κοινωνικη καταπιεση,ασχετα τωρα αν τα μμε προσπαθουν να υποβιβασουν τον θεσμο και να περνανε μοδες περι dating κι ολα αυτα,ο καθενας θελει και τα κανει,προσωπικα δε βλεπω προβλημα με τα υψηλα ποσοστα διαζυγιων καλως η κακως δεν ειναι ολα τα ζευγαρια ικανα να αγαπηθουν,να συμβιβαστουν και να κατανοηθουν τοσο ωστε να μεινουν μαζι μεχρι τα γεραματα,αυτο που μετραει ειναι να επωφεληθει το εθνος με απογονους,υποψην δεν ειμαι νορδικιστης αλλα θεωρω καποια πραγματα σχετικα και καταστασεις που τις περιγραφεις αρνητικα εγω τις βρισκω νορμαλ,εσωστρεφεια;παλι δε βλεπω προβλημα,μπορουμε να το αναλυσουμε περαιτερω,αιτιες και το ποσο καλη η κακη ειναι,αλλα δεν ειναι απλα πεταω ενα "δεν ανταλαζουν κουβεντα"λες και ειναι κατι αρνητικο,το ιδιο και με την ψυχροτητα αυτα σας εφαγαν,ολα αυτα για μεσογειακο ταπεραμεντο,εντονη εξωστρεφεια,συναισθηματισμο κτλπ πιο πολυ βαλκανο-ανατολιτικα χαρισματα μου ακουγονται "μια ζωη την εχουμε" "greek lovers"και παει λεγοντας..μια ζωη την εχω ας φαω,ας πιω,ας καπνισω κτλπ.
      Βεβαια και τοτε ειχες τα οργια της Ρωμης και της Αθηνας ειχες και πορνες,ερωμενες.
      Υποθετω λατρευεις το ολο κονσεπτ του σπιτιου λογω θαυμασμου προς χριστιανισμο και ισλαμ.

      Διαγραφή
    16. Το αρχαίο Σπαρτιατικό πρότυπο, αρέσει δεν αρέσει, υπηρξε στην τελική αποτυχημένο. Αφού χύθηκαν ποταμοί αίματος ειλώτων και καμιά φορά μετοίκων, στην τελική οι Σπαρτιάτες ήσαν τοσοι λίγοι που αναγκαστικά Σπαρτιατοποίησαν τους μετοίκους. Ο Σπαρτιατικός φυλετισμος αποτελεί πολύ κλειστό φυλετισμό, κλειστότερο και από αυτόν των Εβραίων. Είναι αναπόφευκτο ότι θα αποτύχει στην τελική. Για την αρχαία Σπάρτη δεν γνωρίζω εάν όντως ήσαν έτσι τα πράγματα. Εγώ τα ξέρω αλλιώς, οι γυναίκες περίμεναν να τις απαγάγει ένας Σπαρτιάτης ώστε να τις παντρευτεί και ύστερα πολύ σπάνια πήγαινε κοντά τους αφού ήταν στρατιώτης. Έπρεπε το πρωί να επιστρεψει στον στρατώνα. Τέτοια κοινωνική οργάνωση είναι αναποτελεσματική στην τελική, ομοιάζοντας την Λενινιστική ΕΣΣΔ και την πρώιμη Σταλινική όπου τα παιδιά τα ανέτραφε το κράτος είς βάρος της οικογενειακής συνοχής.

      Η οικογένεια προστατεύεται πολύ περισσότερο ως θεμελιωδες κοινωνικό κύτταρο από τα Θεοκρατικά καθεστώτα και δη το Ισλάμ παρά από εναν Σπαρτιατικού τύπου φυλετισμό. Παρόλα αυτά, η υιοθέτηση φυλετικών κριτηρίων για έναν γάμο, τουλάχιστον επιλεκτικά, δεν ερχεται σε αντίθεση με τα Χριστιανικά ήθη. Βέβαια, η ευρεία υιοθέτηση της φυλετικής θεωρήσεως από μία κοινωνία είναι κάτι το εξόχως "απαγορευμένο" καθώς θα δημιουργήσει φοβερές διαιρέσεις στο εσωτερικό της και το καθεστώς θα χάσει την λαϊκή υποστήριξη χαριν ακροδεξιών, κομμουνιστικων ή στην χειροτρα περίπτωση φιλελεύθερων δυνάμεων.

      Αρα χρειάζεται μία πολύ μικρή πνευματική ελίτ η οποία και θα διεξάγει τις εκάστοτε πολιτικές σε μία κοινωνία κρατώντας τις ιδέες αυτες μακρυά της χάριν της συνοχής της. Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρουν τα άτομα στην τελική αλλά ο φαινότυπός τους. Με την λογική αυτή μπορούν να δημιουργηθούν τέκνα δίχως την πολιτική ένωση των γονέων τους πιστά στο κράτος. Αυτό θα ήταν το καλλίτερο, όπως ακριβώς συνέβη στο Lebensborn.

      Διαγραφή
    17. Τα άτομα αυτά ύστερα υπό την αιγίδα του κράτους εμποτισμενα με την φυλετική ιδέα θα επέλεγαν πολύ περισσότερο συντροφους βάσει του φαινοτύπου παρά βάσει άλλων κριτηρίων.

      Δηλαδή θα δημιουργούνταν μία παράλληλη κοινωνία φυλετιστων η οποία θα δρούσε συμπληρωματικά στην υπολοιπη μη-φυλετική Εθνική κοινωνία.

      Διαγραφή
  6. https://www.instagram.com/p/BMhrIu9jj-9/
    Ελλην καλησπερα σε ποιο φαινοτυπο ανηκει η κοπελα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκείνη την εποχή,αν και η φυλετική
    ανθρωπολογία ήταν ανεπτυγμένη και περισσότερο διαδεδομένη, παρόλα αυτά,δεν υπήρχε "αντικειμενικότητα" λόγω άκρατου νορδικισμού.Νομίζω πως είναι γνωστό το ότι ο ,κατά τα άλλα σπουδαίος Gunther,ταξινόμησε τον Πλάτωνα ως...Νορδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι πολυ ωραια αδερφε :-)
    Μπορεις να μου πεις λιγο για την ψυχοσυνθεση αυτων των δυο τυπων μαζι για να εχω μια ιδεα μαζη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψυχικα χαρακτηριστικα Μεσογειακου Τυπου
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3.html

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. οσο για τον αλπικο φαινοτυπο ψαξε στο ιστολογιο κατι πρεπει να υπαρχει απλως πατα αλπικος φυλετικα.Θες να τα φτιαξεις με την κοπελα?:P

      Διαγραφή
  10. Ειναι ανεξαρτητη και συνηδητοποιημενη κοπελα
    Και ναι προς εκει ειμαστε lets see it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα θες να με "ακουσεις" και να μην γραφεις ολοκληρα κατεβατα γιατι πιανουν χωρο παντα Απάντηση απο το αρχικο σχολιο που θελεις να σχολιασεις.Τελος παντων καλη τυχη!

      Διαγραφή
    2. Πρόσεχε,είναι μισή Αλπική,πρέπει να τα ζυγιάσεις μέσα σου.Άμα την γκαστρώσεις υπάρχει πενήντα τοις εκατό πιθανότητα να μην βγει υπεράριος δολιχοκέφαλος Μεσογειακός πολέμαρχος αλλά ένας βραχυκέφαλος βαρετός χέστης νερντ οτάκου δημόσιος υπάλληλος που θα μένει με εσένα και την μάνα του μέχρι τα 35 γιατί μόνος του παθαίνει κρίσεις πανικού.Σκέψου το καλά αυτό.

      Διαγραφή
    3. Μεγαλη μαλακια αμα ισχυει αυτο
      Οι περισσοτερες αλπικες γυναικες που γνωρισα παντως ηταν πολυ ομορφες εγω ειμαι μεσογειακος με κρομανοειδη επιδραση

      Διαγραφή
    4. λογικα θα εχει περισσοτερες πιθανοτητες να βγει μεσογειακο το παιδι με καποια επιδραση...παντως αυτο για τις αλπικες οντως ειναι αρκετα ομορφες κυριως αμα ειναι και με καμια μιξη.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Οριτζιναλιστή δεν είναι τυχαίο που στην σημερινή εποχή σε έλκουν οι Αλπικές.

      Το να έχεις Αλπικό απόγονο δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα μάτσο κρέας και τίποτε άλλο, αρκετοί Αλπικοί τριγύρω μας έχουν καλές θέσεις. Ο Αλπικός έχει ικανότητες αλλά όχι δυναμισμό. Εάν είχε και τον δυναμισμό θα ήταν πολύ ολοκληρωμένος φαινότυπος.

      Διαγραφή
  11. Παντως θα προτιμουσα οι Μεσογειακοι+αλπικοι να ητανε σε μεγαλυτερο ποσοστο (ειδικα οι πρωτοι ενα 60% να ηταν ειμασταν κομπλε) εν αντιθεση με τον σημερινο αρμενοειδη anadolid αχταρμα με τους κλαρινογαμπρους και της χανουμισοελληνιδες
    Υγ
    Αυτο ειχα απορια αδερφε καθως καποιες φορες οι αλπικοι τυποι και ειδικα οι γυναικες μου φαινοταν σαν να εχουν μογγολικη επιδραση ισως να οφειλεται και στο μακιγιαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω δει απο πολλους σχολιαστες να λενε οτι οι Μεσογειακοι ειναι 20% αν και καποιοι λενε μπορει να ειναι και λιγοτερο λογω μεταναστευσης.Ενας αλλος ειχε πει πως οι πλειοψηφια των Ελληνων ειναι Μεσογειακοι απλως τους χαρακτηρισε Διναριζοντες Μεσογειακους και Αλπικιζοντες Mεσογειακοι(δεν ειμαι σιγουρος αμα τους γραφω σωστα τους ορους αλλα καπως ετσι τους ειδα).Οσο για τις Αλπικες μου αρεσουν οταν ειναι σε μιξη.

      Διαγραφή
    2. Εγω πιστευω ειναι μεταξυ 20%-35% οι μεσογειακοι αλλα με φθινουσα πορεια συνεχως
      Οι Αλπικες σε μιξη οντως βγαζουν ωραιο αποτελεσμα

      Διαγραφή
    3. εχω διαβασει πως η πλειοψηφεια των Ελληνων ειναι Αλπικοι και ειναι καπου στο 35-40%

      Διαγραφή
    4. Εαν προσθεσεις τους διναριζοντες μεσογειακους και τους εν μερη μεσογειακους απο αλλους φαινοτυπους
      Μπορει να ειναι και γυρω στο 50%

      Διαγραφή
    5. μπορεις να μου δειξεις μερικα παραδειγματα απο απο διναριζοντες μεσογειακους?επισης τι εννοεις με το "χανουμισοελληνιδες"

      Διαγραφή
    6. Οι Μεσογειακοί είναι τόσοι λίγοι πλέον στην Ελλάδα με την φυγεί προς το εξωτερικό που ο μεσος εγχώριος Έλληνας στους ξένους, π.χ. στα σκίτσα εφημερίδων, παρουσιάζει είτε Αλπικά είτε Διναρικά γνωρίσματα αλλά πλέον σπανίως Μεσογειακά.

      Διαγραφή
    7. Χανουμισοελληνιδες ονομαζω της ελληνιδες που ξεβραδιαζονται στα σκυλαδικα κ στα μπουζακια
      Πραγματικα αυτες οι τσιφτετελιες μονο οι στην Ελλαδα και στην βορεια αφρικη της συναντας η μουσικη λεει πολλα για τον ψυχισμο ενος λαου/ανθρωπου οι Ισπανοι πχ ηταν σχεδον 700 χρονια υπο αραβο/βερβερικη κατοχη γιατι δεν ειναι τοσο επηρεασμενοι πολιτισμικα οσο εμεις απο τους ανατολιτες οσο εμεις ? Την απαντηση σε αυτο την εχεις εδωσες εσυ Ελλην απο οτι φαινεται κατα την ανταλλαγη πληθυσμων ηρθαν πολλοι σεμιτες αραβες και ασσυριοι χριστιανοι ορθοδοξοι

      Διαγραφή
    8. Προφανώς Οριτζιναλιστή αφού οι Ισπανοί είναι πλειοψηφικά Κρομανοειδείς, με ένα ποσοστό Μεσογειακών (~10%) και δευτερευόντως ένα μικρό Αλπικών και Νορδικών (απομεινάρι της Γερμανικής Βησιγοτθικής κατακτήσεως).

      Η Ανατολίτκη μουσικοκουλτούρα στην Ελλάδα οφείλεται στους Αρμενοειδείς (βλέπε Πανταζή) και στους Διναρικούς επίσης, τα Βαλκανικά άσματα ομοιάζουν πολύ τα ανατολίτικα. Η υποκουλτούρα των σκυλάδικων στην ελλαδική ενδοχώρα η οποία Διναροκρατείται λογω Αρβανιτών και απογόνων τους, αποτελεί δείγμα Διναρικού μουσικού ψυχισμού. Προφανώς και σε κάθε υγιή και μορφωμένο άνθρωπο τα κλαρίνια και τα χλαμπατσούμπαλα των σκυλάδικων ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Εσείς βγάλατε την ελληνική λαϊκή μουσική Αραβική(όχι ότι δεν έχει και ανατολίτικα στοιχεία) και της κυρίου Ελλάδος Αλβανική(έτσι, χαρίστε τα όλα επειδή δεν σας γουστάρουν), θα μου πεις εδώ βγάλατε την Ελλάδα Αρμενοειδή(σε λίγο θα την βγάλετε και Τουρκομογγόλικη), Διναρική(κατά εσάς και τον διαχειριστή Αλβανοί στην καταγωγή) και Αλπική(μη-Έλληνες Πελασγοί), στην μουσική θα κολλάγατε. Μάλλον δεν έχετε ιδέα από αρχαία ελληνική μουσική(ειδικά της Ιωνίας) και Βυζαντινή μουσική που ήταν τίγκα στα ανατολίτικα στοιχεία. Εδώ ο άλλος ο Κωνσταντινουπολίτης, που όπως προκύπτει απ'τα σχόλια του, μισεί τους Ελλάδίτες, κάθεται και λέει ότι δεν υπάρχουν Μεσογειακοί στην Ελλάδα γιατί έφυγαν όλοι στο εξωτερικό. Να γελάνε και οι πέτρες με την αμάθεια, την άγνοια, την προκατάληψη και το μίσος και τον εγχώριων και των Ελλήνων εκτός Ελλάδος.

      Διαγραφή
    12. Άσε φίλε σε νιώθω, εντάξει για τον Κωνσταντινουπολίτη τι να πείς;κρίμα το παιδί πρέπει να πάσχει απο κάποιας μορφής αυτισμό, απλά παπαγαλίζει αποκομμένος απο κάθε πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    13. Αυτα τα λαικα ακουσματα φιλε μονο στην Ελλαδα την Βορεια Αφρικη την Τουρκια υπαρχουν
      Πες μου μια Ευρωπαικη η εστω μεσογιακη ευρωπιακη χωρα που εχει τετοια ακουσματα ουτε οι Ισπανοι στο ξαναλεω που ηταν 700 χρονια υπο κατοχη απο τους Αραβοβερβερους δεν εχουν τετοια ακουσματα εαν τα σημερινα μπουρδελοσκυλαδικα τα θεωρεις απογονο της βυζαντινης μουσικης εγω διαφωνω !

      Διαγραφή
    14. Το ότι δεν σου αρέσει κάτι δεν πάει να πει ότι είναι κατ΄ανάγκη τούρκικο ή αλβανικό, εάν ήσουν στο Βυζάντιο ή στην αρχαία Ιωνία, πάλι λόγο μουσικής κυρίως, Σημίτες και Άραβες θα τους έλεγες και τους Ηπειρώτες όπως και τους δυτικούς Έλληνες Ιλλυριούς, άλλο να θέλεις κάθαρση και αποβολή των ξένων στοιχείων και άλλο να τα βγάζεις όλα μη-ελληνικά. Άσε που ο Κωνσταντινουπολίτης θέλει τα martial industrial των Φράγκων, γιατί τον χαλάνε τα κλαρίνα.

      Διαγραφή
    15. Αυτή είναι η Ελληνική παράδοση
      https://www.youtube.com/watch?v=P2mRotEdCV4&list=PL2RB-MCG9tj2SMaV29UjAO1uXqHwD19sF

      Διαγραφή
    16. Επειδή έχει πέσει πολλή μπαρουφολογία μα πολλή όμως, πάρτε και ακούστε ΌΛΟΙ Ελληνική ΑΡΧΑΙΑ μουσική και συγκρίνετέ την με ΛεΠα και κλαρινοσκυλάδικα!

      https://www.youtube.com/watch?v=Eh51m6glEHo

      Ακούστε μετά μία σκυλαδικοΔιναρική:

      https://www.youtube.com/watch?v=dzF1xcDQA-I (κουπεπέ!!)

      και μία Αρμενοειδή από τον ΛεΠα:

      https://www.youtube.com/watch?v=P9aOpLZAMyA

      Καλά λέει ο ανώνυμος! """""Τεράστια""""" ομοιότητα η αρχαία Ελληνική με την σκυλαδικο-ανατολίτικη, εντός 15 εισαγωγικών.

      Και τωρα Ρωμαίηκη μουσική, για να δούμε πόσο "Ανατολίτικη" Αρμενοδιεής είναι;

      https://www.youtube.com/watch?v=1x1BcQL9t3I
      https://www.youtube.com/watch?v=9_8aSrsTlCE

      Όποιος έχει αφτί υγιές θα καταλάβει αμέσως πόσο μοιάζει η αρχαία Ελληνική με την Βυζαντινη και πόσο αμφότερες έχουν τεράστια διαφορά από Αλβανο-Ανατολίτικες των σκυλάδικων και του ΛεΠα.

      Διαγραφή
    17. Οριτζιναλιστή, άν εσύ θεωρείς αυτή την μουσική Σημιτική και Αραβική είναι πρόβλημα σου.

      https://www.youtube.com/watch?v=2JafQWX4Uds

      Διαγραφή
    18. Και εδώ πιο ατόφιο αρχαία Ελληνική:

      https://www.youtube.com/watch?v=UoQUy9po5bk

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμε το τραγούδι που έβαλες δεν έχει κάτι Ανατολίτικο ή Βαλκανικό, για άλλα τραγούδια λέμε, δωσε προσοχή.

      Διαγραφή
    20. Τα κλέφτικα μουσικά να φανταστώ δεν σου αρέσουν Κωνσταντινουπολίτη
      https://www.youtube.com/watch?v=XOoNUUMEuPA

      Διαγραφή
    21. Η καλλίτερη πάντως μουσική είναι του Τέθριππον,

      https://www.youtube.com/watch?v=AiLPnGn7NVk

      Διαγραφή
    22. Τα κλέφτικα είναι των κλεφτών-αρματωλών και όλοι ξέρουμε σε ποίον φαινότυπο ανηκαν. Όχι δεν μου αρέσουν καθόλου τα κλαρίνα.

      Το μπουζούκι ομολογώ μου αρέσει και πολύ το martial industrial που θυμίζει τελετουργίες.

      Διαγραφή
    23. Εμένα τα αγαπημένα μου είναι τα ριζίτικα.Τα υπόλοιπα έπονται.Το μπουζούκι σαν όργανο μου αρέσει,τα σκυλάδικα και χασικλίδικα τα απεχθάνομαι.Αγαπημένα μουσικά όργανα ούτι και λαούτο.

      Διαγραφή
    24. *-*
      https://www.youtube.com/watch?v=xz5R3Pe0XvA

      Διαγραφή
    25. Τι λέει αυτός ο Κωνσταντινουπολίτης, μας εμπαίζει; Τι σκυλαδικοΔιναρική και Αρμενοειδή λέει, πρώτη φορά βλέπω φυλετική ταξινόμηση στην μουσική.

      Ορίστε βυζαντινή μουσική.

      https://www.youtube.com/watch?v=Da9FeNoFIm0

      Τίγκα στο μεσανατολίτικο στοιχείο. Ανάψτε και κανέναν αργιλέ. Αμάν, αμάν και άγιος ο Θεός.

      "Όπως οι περισσότερες μορφές τέχνης που έχουν σωθεί από εκείνη την εποχή, έτσι και η βυζαντινή μουσική εξυπηρέτησε βασικά την Εκκλησία και αποτελεί μια σύνθεση από αρχαία ελληνικά, στοιχεία και διάφορες ανατολικές μουσικές επιδράσεις."

      Ορίστε και ανατολική αρχαία ελληνική μουσική.

      https://www.youtube.com/watch?v=0gZcD7X8neI

      This improvisation illustrates the Phrygian mode (called Dorian mode in ancient Greek times) It is used a lot in ancient and modern Greek music, Arabic and Turkish music and even ancient Flamenco.

      Ήθος Φρυγικής αρμονίας
      Μεγαλόπνοο, βίαιο, ερεθιστικό και συναισθηματικό.

      Ήθος Υποφρυγικής (ή Ιωνικής αργότερα) αρμονίας
      Σκληρό και αυστηρό ή για άλλους συγγραφείς κομψό και χαρούμενο.

      Ορίστε τα κλαρίνα που δεν γουστάρει ο Κωνσταντινουπολίτης.

      https://www.youtube.com/watch?v=YVW_NotDNaI

      Τίγκα στους Διναρικούς κατά Κωνσταντινουπολίτη.

      Για την Ποντιακή μουσική τι έχεις να πεις, που όπως είναι γνωστό έχουν Αρμενοειδές στοιχείο.

      https://www.youtube.com/watch?v=osdoxE8aiww

      Αρμενοειδή μουσική και αυτή; Πυρρίχια Αρμενοειδή;

      "Τα κλέφτικα είναι των κλεφτών-αρματωλών και όλοι ξέρουμε σε ποίον φαινότυπο ανηκαν."

      Σε ποιόν άνηκαν, στων Διναρικών Γκέκηδων της βορείου Αλβανίας και όχι των Ελλήνων Ηπειρωτών και των δυτικών Ελλήνων; Και την πολυφωνία των Ηπειρωτών και αυτή Αλβανική την βγάζεις; Ρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;

      Διαγραφή
    26. Καταρχήν άλλο φυλετισμός άλλο Εθνικισμός. Ναι σύμφωνα με τον Εθνικισμό-Φασισμό αρκεί να έχουν οι πρόγονοί σου ματώσει και πεθάνει για την Ελλάδα, όντας Ελληνορθόδοξοι και ελληνόφωνοι. Με την λογική αυτή προφανώς και οι Αρβανίτες και οι Πόντιοι και οι Κύπριοι είναι μέρη του Εθνικού κορμού.

      Ο φυλετισμός όμως είναι κάτι άλλο. Ο φυλετισμός λέγει ότι για να μπορέσει να διατηρηθεί ακέραιος και ατόφιος ο χαρακτήρας, ο ψυχισμός, η νοοτροπία και συνεπώς ο ίδιος ο Πολιτισμός μίας βιολογικής ομάδος (Έθνος) χρειάζεται να μην αλλοιωθεί φυλετικά. Εμείς ξέρουμε ότι το 95% των Ελλήνων στην αρχαία Ελλάδα την εποχή που δημιουργήθηκε ο ίδιος ο Ελληνικός πολιτισμός ανήκε κατά πρώτον στο αρχικό Μεσογειακό-ΚΜ φάσμα και δευτερευόντως στο Αλπικό. Οι Διναρικοί ήσαν αμελητέο ποσοστό 5% ή και λιγότερο αφού Διναρικές δηλαδή Ιλλυρικές τάσεις δεν φαίνονται στην αρχαία Ελλάδα.

      Η σύγχρονη όμως Ελλάδα έχει ποσοστό διπλάσιο είς ό,τι αφορά τους Αλπικούς εν συγκρίσει με την αρχαία Ελλάδα, δηλαδή 40%, ενώ ο μέσος Έλληνας ταιριάζει πλήρως στον Διναρικό ψυχισμό ή στον Αρμενοειδή εάν δεν είναι Αλπικός. Δεν είναι τυχαία η σύγχρονη παρακμιακή εικόνα Βαλκανίων και Ανατολής που επικρατεί αλλά ούτε και τυχαίο είναι το πόσο διαφέρει ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Έλληνας του εξωτερικού ο οποίες εκρέει αρχαίο Ελληνικό ψυχισμό, λόγω Μεσογειακότητος. Προφανώς και ύπάρχουν στα ξένα και Διναρικοί ή Αρμενοειδείς Έλληνες αλλά δεν έχουν την επιτυχία ούτε τον αέρα των Μεσογειακών ή Μεσογειακών-Αλπικών.

      Η Βυζαντινή μουσική πράγματι περιέχει και Ανατολίτικα στοιχεία λόγω της Αρμενοειδούς Μικρασίας αλλά όχι και τόσο όσο ο ΛεΠα. Σύν τοίς άλλοις η αρχαία Ελληνική μουσική ομοιάζει σε κάποιον βαθμό την Ιρανική-Περσική αλλά δεν δύναται και να χαρακτηρισθεί Ανατολίτικη. Το κλαρίνο είναι αποκλειστικά Διναρικό Βαλκανικό όργανο, όχι Μεσογειακό με τίποτα.

      Διαγραφή
    27. Ελλην μεσα στους Ποντιους δεν ειναι και Μεσογειακοι ομως?

      Διαγραφή
    28. Προφανώς αλλά είναι ένα 15-20%

      Διαγραφή
    29. Ελλην μια ερωτηση φιλε μου.Στο wiki λεει πως μενουν 400χιλ Ποντιοι και ειναι 2-2.5εκ σε ολο τον κοσμο.Για αυτο αποκαλουνε τους Ελληνες στο εξωτερικο κυριως Αυστραλια και Αμερικι wogs?Οχι μονο τους Ελληνες αλλα τους υπολοιπους Νοτιο Ευρωπαιους αλλα πιο πολυ Ελληνες και Ιταλους...

      Διαγραφή
    30. πως μενουν 400χιλ Ποντιοι στην Ελλαδα* και λογικα οι υπολοιποι στον υπολοιπο κοσμο.

      Διαγραφή
    31. Ελλην θα μπορουσες να μου πεις τον φαινοτυπο της κοπελας?
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1818043838474432&set=ecnf.100008064996637&type=3&theater

      Διαγραφή
    32. "Ελληνορθόδοξοι και ελληνόφωνοι. Με την λογική αυτή προφανώς και οι Αρβανίτες και οι Πόντιοι και οι Κύπριοι είναι μέρη του Εθνικού κορμού."

      Οι Αρβανίτες, οι Πόντιοι και οι Κύπριοι είναι Ελληνικής καταγωγής. Οι Πόντιοι απλώς έχουν κάποιες Αρμενοειδείς επιρροές και οι Κύπριοι είναι κατά το ήμισυ Λεβαντίνοι γενετικά.

      "Εμείς ξέρουμε ότι το 95% των Ελλήνων στην αρχαία Ελλάδα την εποχή που δημιουργήθηκε ο ίδιος ο Ελληνικός πολιτισμός ανήκε κατά πρώτον στο αρχικό Μεσογειακό-ΚΜ φάσμα και δευτερευόντως στο Αλπικό. Οι Διναρικοί ήσαν αμελητέο ποσοστό 5% ή και λιγότερο αφού Διναρικές δηλαδή Ιλλυρικές τάσεις δεν φαίνονται στην αρχαία Ελλάδα."

      Απ'το μυαλό σου τα βγάζεις; Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κατά 14% Αλπικοί και κατά 12,94% Ανάμεικτοι Αλπικοί, σύνολο 26,94%. Μεσογειακοί κατά 23,53%, Νορδικοί-Ιρανικοί κατά 23,53, Βασικοί Λευκοί κατά 20% και Μεσογειακοί Διναρικοί κατά 5,88% που όμως κατά την Ρωμαϊκή εποχή(150 πχ-450 μχ) ανέβηκε το ποσοστό τους στο 24,32%. Το Διναρικό στοιχείο υπάρχει στην Ελλάδα από την Νεολιθική εποχή τουλάχιστον, μάλιστα κατά την πρώιμη εποχή του σιδήρου(1150-650) έφτανε το 16,67%. Τότε δεν υπήρχαν καν Ιλλυριοί, αυτοί σχηματίστηκαν γύρω στο 1000 π.Χ.

      https://majorityrights.com/images/uploads/angel_hesperia.gif

      "Η σύγχρονη όμως Ελλάδα έχει ποσοστό διπλάσιο είς ό,τι αφορά τους Αλπικούς εν συγκρίσει με την αρχαία Ελλάδα, δηλαδή 40%,"

      Greece = 35% East Mediterranean, 25% Dinaricized Mediterranean, 20% Alpine (most common in Epirus), 10% Dinaric, 5% South Mediterranean, 5% Nordish

      http://www.racialcompact.com/nordishrace.html

      Στην αρχαία Ελλάδα το Αλπικό στοιχείο ήταν 26,94%. Πίο πολύ ήταν στη αρχαία Ελλάδα.

      "Το κλαρίνο είναι αποκλειστικά Διναρικό Βαλκανικό όργανο, όχι Μεσογειακό με τίποτα."

      Το κλαρίνο είναι απόγονος το ελληνικού αυλού. Εφευρέτης του είναι ο Γερμανός Ιωάννης Χριστόφορος Ντέννερ από τη Νυρεμβέργη, το κλαρίνο είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας που έκανε επάνω στο γαλλικό μουσικό όργανο που ονομάζετο Chalumeau.

      "Πότε και πώς όμως εμφανίστηκε στην Ελλάδα και συνδέεται τόσο αρρήκτως με την ελληνική δημοτική μουσική μας; Απάντηση ιστορική με το πως εισήχθη εις την Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι όμως αναμφισβήτητα αληθές ότι τα πρώτα κλαρίνα παίχτηκαν στην Ήπειρο και μάλιστα στα Σεράγια και τα Χαρέμια των Πασσάδων των Μπέηδων και των Αγάδων από Έλληνες μουσικούς που ονομαζότανε με μια λέξη Κουμπανία. Βιολί, λαούτο, ντέφι με αρχηγό τον κλαριτζή ήταν τα μέλη της κουμπανίας. Επαίζετο επίσης και εις τους ελληνικούς γάμους."

      http://www.ipirosparadosi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=416:2013-11-05-07-51-35&catid=8:2012-07-06-04-28-07&Itemid=12

      Τι Διναρικό μου λες και όχι Μεσογειακό, τα Διναρικά στοιχεία και στην Ήπειρο και στην Νότιο Αλβανία είναι λίγα. Σε λίγο θα βγάλεις τα νταούλια Διναρικά και τα ντέφια Μεσογειακά. Δεν κοιτάς καλύτερα εκεί την Κωνσταντινούπολη, αρκετό τρολάρισμα έχεις κάνει ήδη. Αφού έχει φανεί και από τα σχόλια σου ότι δεν μας γουστάρεις.

      Διαγραφή
    33. Φυσικά δεν γουστάρω τους συγχρόνους Ελληνοφώνους Ιλλυριούς και Αρμενοειδείς που με έχουν στείλει περιπλανώμενο Εβραίο...τούλάχιστον θεωρούμε γηγενής όπου και να πάω στην Ευρώπη λόγω φαινοτύπου ενώ στην Ελλάδα με περνάνε για...τουρίστα(!!) και προσπαθούν να μου πουλήσυν ό,τι χαζαμάρα μπορείς να σκεφτείς σαν να είμαι στο Μαρόκο.

      Είδα και τώρα πριν λίγες ώρες καθώς έβγαινα από το σπίτι, στην απέναντι πολυκατοικία κάτι ελληναράδες παπάριους να κουβαλάνε 5 κιλά καπνό διπλό μήλο Al-Fakher, έναν ναργιλέ Τουρκικό με 4 στόμια, και 3 κιλά κάρβουνα μην και ξεμείνουν και δεν μπορέσουν να ντουμανιάσουν όπως πρέπει τα παιδιά.

      Μετά μου μιλάς για Ελλάδα μωρέ;;; Ποία Ελλάδα;;

      Π.Ο.Δ.Ε.

      Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία Ελλάδος

      τα πνευματικά δικαιώματα στον Δημήτριο Τσίκα!

      Διαγραφή
    34. Όσους ξένους έχω γνωρίσει μου λένε ότι δεν έχω καμία σχέση με Έλληνα, δηλαδή με γραικύλο!

      Διναρικοί-Αρμενοειδείς κατέστρεψαν την εικόνα του Έλληνος στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    35. Ελλην θα μπορουσες να μου πεις τον φαινοτυπο της κοπελας παραπανω που ποσταρα?2ο για ποιο λογο πολλοι αποκαλουνε τους Ελληνες του εξωτερικου ως wogs?κοντοι,χοντροι,γαμψη μυτη,μαυριδεροι και με φαλακρα?αυτοι σε ποιον φαινοτυπο ανηκουν και ποια φυλη Ελληνων ειναι ετσι?

      Διαγραφή
    36. Η γυναίκα φαίνεται ΚΜ με Αλπική επίδραση αν και δεν μαρέσει να ταξινομώ γυναίκες διότι το makeup αλλοιώνει πολύ τα χαρακτηριστικά τους.

      Η περιγραφή σου ταιριάζει πολύ στους Αρμενοειδείς.

      Διαγραφή
    37. Κωνσταντινουπολίτη δεν είσαι Έλλην, είσαι ανθέλλην και μισέλλην, ποιος ξέρει τι κόμπλεξ κουβαλάς επάνω σου και εκδηλώνεις τέτοιο μίσος κατά του λαού σου, μάλλον σε έχουν προσβάλει και το πήρες κατάκαρδα. Πολύ θα ήθελες να ήταν οι Έλληνες Διναρικοί και Αρμενοειδείς, με τα ψέμματα ξέρεις δεν θα καταφέρεις τίποτα στην ζωή σου. Εγώ πάντως να σου πω την γνώμη μου, από τους Κωνσταντινουπολίτες Έλληνες που έχω δει, όλοι τους για πολύ Έλληνες μου φαινόντουσαν, με αρκετά επικρατών το Μεσογειακό στοιχείο, όπως και το Αλπικό.

      Διαγραφή
    38. Καλά,λόγω απύθμενου κόμπλεξ του κωνσταντινουπολίτη που πηγάζει από αυτά που έγραφε πριν λίγο καιρό(υποστήριζε τους αρμενοειδείς,μας έγραφε ότι συγγενικά του πρόσωπα είναι αρμενοειδείς,μας τόνιζε την ακμή που βίωνε η Κύπρος λόγω...των Αρμενοειδων),τελικά συνειδητοποίησε ότι ο αρμενοειδής ουδέποτε είχε σχέση με τον Ελληνισμό.Αλλά για να αντιμετωπίσει προσωπικά του ψυχολογικά συμπλέγματα,προσπαθεί να εξισώσει τους Διναρικούς με τους ...Αρμενοειδείς...Φυσικά ο Διναρικός φυλετικός τύπος υπάρχει στην Ελλάδα από πανάρχαια χρόνια,σε μικρότερους αριθμούς από σήμερα βέβαια,αλλά ήταν αρκετοί!Δεν τίθεται επίσης θέμα για το ποιος φυλετικός τύπος έχει περισσότερες και πιο ευγενείς ικανότητες!
      Ο μεσανατολίτης παμπόνηρος αρμενοειδής δεν γίνεται να συγκριθεί με τον σκληροτράχηλο, μαχητικό Διναρικό.Και έχει δώσει ο Διναρικός είτε εξολοκλήρου ,είτε σε μίξη,σπουδαίες προσωπικότητες στην Ευρώπη.Και βιολογικά ακόμα ο βραχυκέφαλος Διναρικός συνδέεται εξελικτικά με τους λευκούς δολιχοκέφαλος,σε αντίθεση με τον βραχυκέφαλο,ενδομορφικό,προσωασιάτη αρμενοειδή λαδέμπορα!
      Εν ολίγοις, οι Διναρικοί ως καθαροί Ευρωπαίοι,υπάρχουν από παλαιά στην Ευρώπη,σε αντίθεση με τους ανατολίτες Αρμενοειδείς οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Ελληνισμό και την Ευρώπη
      Είναι ιεροσυλία οι τραχείς
      Διναρικοί να συγκρίνονται με τους κουτοπόνηρους φοβιτσιάρηδες αρμενοειδείς,τόσο φυσιογνωμικά ως φαινότυπος,όσο και ως ψυχικά γνωρίσματα.
      Οποιαδήποτε άλλη "εκτίμηση" στη σύγκριση Διναρικών-αρμενοειδών,έχει ως στόχο να κλείσει "ψυχικές πληγές" συγκεκριμένων σχολιαστών, οι οποίοι προσπαθούν να "τσουβαλιάσουν" ανόμοιους φυλετικούς τύπους ,ώστε να αισθανθούν οι ίδιοι καλύτερα για τη γενιά τους!

      Διαγραφή
    39. Ό,τι και να λέτε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μία Οθωμανική Βαλκανο-ανατολίτικη παρωδεία δεν αλλάζει. Ούτε και το γεγονός ότι ξενιτεύεται το καλλίτερο βιολογικό της δυναμικό και σε αντάλλαγμα έχουμε τους ζητωπατριωτισμούς των εγχωρίων που τους ζει ο Σόιμπλε!

      Πολύ καλή ερώτηση τί κοινό έχει ένας ατόφιος Έλληνας με αυτούς; Πάρα πολύ καλή διότι κάθε φορά που έρχομαι πίσω στην Ελλάδα δεν ξέρω εάν έχω πέσει καταλάθος στο Κουρδιστάν...

      Διαγραφή
    40. Οπότε είσαι ένας "Έλλην" που μισεί τους Έλληνες, τους οποίους δεν θεωρεί καν Έλληνες φυλετικώς και εθνικώς όπως επίσης πολιτιστικώς. Ντροπή και αίσχος. Ένα θα σου πω μόνο, μπορεί η Ελλάδα να έχει σε μικρά ποσοστά όλων των ειδών τα ξένα στοιχεία, όμως παραμένει ελληνική και θα έρθει η μέρα της ολικής κάθαρσης.

      Διαγραφή
    41. Ρε γαμώτο έλεος!!

      Κάνετε ΑΚΡΙΒΏΣ όπως οι αντιρατσιστές και οι πολυφυλετιστές.

      Και ρωτάω,

      ποία η διαφορά του Αντετοκούμπο από έναν Διναρικό με προγόνους Ιλλυριούς και από έναν Αρμενοειδή με προγόνους Χετταίους;

      ΚΑΜΊΑ!!

      Εάν θελετε να είστε φυλετιστες να είσθε ατόφιοι, να θελετε Ελλάδα πλειοψηφικά Μεσογειακή-ΚΜ και δευτερευόντως Αλπική. Ειδάλλως, μείνετε μονάχα σε ένα επίπεδο Φασιστικό-Εθνικιστικό και αφήστε τον φυλετισμό. Τα ίδια ακριβώς με εσάς λένε και οι Αλβανοί που έχουν γεννηθεί Ελλάδα, οι κάφροι και οι Βούλγαροι μετανάστες. Εάν είναι να δεχθείτε τον φυλετισμό, κάντε το σωστά ή μην τον ασπάζεστε καθόλου, δεν υπάρχουν μέσες άκρες.

      Διαγραφή
    42. Συνεχίζεις να αποκαλείς αυθαιρέτως το Διναρικό στοιχείο του Ελληνισμού ως Ιλλυρικό όταν υπάρχει στον ελληνικό χώρο τουλάχιστον από την Νεολιθική εποχή(3000-2000 πχ), πριν τον σχηματισμό των Ιλλυριών που έγινε γύρω στο 1000 πχ.

      Διαγραφή
    43. Έλα εξυπνοπούλι κοίτα εδώ να δεις τί λεει ο Διαχειριστής,

      http://fyletika.blogspot.com/2014/01/blog-post_31.html

      Ναι πολλοί Ελληνες ήσαν τί να σου πω! Καμία σχέση ο Ιλλυρικος με τον Ελληνικό ψυχισμο.

      Διαγραφή
    44. Έλα να σε βοηθήσω να μην διαβασεις και πολύ,

      "Όταν ήρθαν πλείστοι Διναρικοί αργότερα στον Μεσαίωνα, είχαν συνείδηση ότι είναι κάτι άλλο, μίχθησαν έπειτα με τους ντόπιους και μπήκαν και αυτοί στο τσουβάλι ως Έλληνες."

      και

      "Ως προς το αρχικό ερώτημα, η αναφορά γίνεται συνήθως στην περίοδο της κλασικής αρχαιότητας 500-323 π.Χ. πράγμα που σημαίνει ότι Έλληνες εκείνη την εποχή αυτοπροσδιορίζονται οι Μεσογειακοί-ΚΜ, Αλπικοί και ίσως λίγοι Διναρικοί."

      και ΊΣΩΣ ΛΙΓΟΙ Διναρικοί.

      Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

      Διαγραφή
    45. "Φαίνεται ότι λόγω των Αρβανιτών, εισήλθε στην Ελλάδα ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, διψήφιο ποσοστό Διναρικών. Η είσοδος Αρβανιτών κατά τον Μεσαίωνα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υποθέτουμε ότι η αρχαία Ελλάδα είχε σχετικά μικρό ποσοστό Διναρικών. Δηλαδή, το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών Διναρικών της Ελλάδας, φαίνεται να εισήλθε πρώτη φορά με τους Αρβανίτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κεφαλικός δείκτης στην δυτική Ελλάδα, μέχρι την Πελοπόννησο."

      http://fyletika.blogspot.com/2016/02/blog-post_1.html

      και εδώ.

      Διαγραφή
    46. Και εδώ

      "Κατά την αρχαιότητα, η Βαλκανική χερσόνησος κατοικούνταν από τρεις λαούς: Θράκες στα βορειοανατολικά, Έλληνες στα νότια και Ιλλυριούς στα βορειοδυτικά. Ο Zampa θεωρεί ότι οι Ιλλυριοί δεν ανήκαν στο Πελασγο-Ελληνικό υπόστρωμα, αλλά ήταν...
      κάτι τελείως ξεχωριστό. Βάσει γενεαλογίας, λίγα πράγματα τους συνδέουν με τους Έλληνες. Οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνική ζωή, κάτι πολύ διαφορετικό από την αρχαία Ελλάδα. Παρότι βρέθηκαν δίπλα στους πλέον προηγμένους πολιτισμούς της αρχαιότητας, δεν μπόρεσαν να σημειώσουν πρόοδο στον δικό τους πολιτισμό. Στην θάλασσα ήταν πειρατές, αλλά δεν έκαναν ταξίδια και αποικίες. Ήταν διαβόητοι ληστές, έκαναν επιδρομές σε γειτονικές περιοχές και μαστίζονταν από διαρκείς εσωτερικούς πολέμους πιο συχνά από ότι πολεμούσαν με ξένους. Εμείς να σημειώσουμε ότι αυτά τα γνωρίσματα συμπεριφοράς αντιστοιχούν σε Διναρικούς. "

      http://fyletika.blogspot.com/2016/10/blog-post_26.html

      Διαγραφή
    47. "Έλα εξυπνοπούλι κοίτα εδώ να δεις τί λεει ο Διαχειριστής,"

      Τι εξυπνοπούλι βρε κουτοπαπαγάλε, τι μου παπαγαλίζεις πράγματα τα οποία απλώς έχει γράψει ο διαχειριστής χωρίς να τα αποδεικνύει; Οι Αρβανίτες ούτε ήταν ποτέ Διναρικοί, ούτε και είναι, το τι υποστηρίζει αυθαίρετα ο καθένας δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει.

      Το Διναρικό στοιχείο υπάρχει στην Ελλάδα από την Νεολιθική εποχή τουλάχιστον(3000 πχ-2000 πχ), μάλιστα κατά την πρώιμη εποχή του σιδήρου(1150-650) έφτανε το 16,67%.

      https://majorityrights.com/images/uploads/angel_hesperia.gif

      ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ
      Ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης

      "Με την ανθρωπολογική έννοια οι Σαρακατσάνοι ανήκουν στην Ηπειρωτική ποικιλία των Ευρωπαιοειδών, και όχι στην Αιγαιακή, που είναι κατοπινή εξέλιξη. Ο ανθρωπολογικός τύπος της Πίνδου (continental) είναι ο αρχικός πυρήνας των Ευρωπαίων, γνωστός σήμερα και σαν Διναρικός."

      "Η γλώσσα των Σαρακατσαναίων, σύμφωνα με τα γλωσσολογικά δεδομένα, ήταν και είναι μόνο η Ελληνική, η οποία προφανώς πρωτοπαρουσιάζεται στα βουνά της Πίνδου (Άγραφα και Τζουμέρκα) πριν μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια,"

      http://www.aee.gr/hellenic/5sarakatsani/sarakatsani.html

      Διαγραφή
    48. Αποκλειστική συνέντευξη με τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο!

      Αλβανολαγνεία και γενικότερη ξενομανία. Ποια η οπτική σου γι’ αυτές τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στον «χώρο»;

      Όπως τους αντιμετώπισαν οι Ντρέδες Αρβανίτες, εκ πατρός πρόγονοι μου, στα Σουλιμοχώρια της Τριφυλλίας. Όταν μαζί με Τούρκους και Μαμελούκους, όπως επέστρεφαν απ’ τον Δυρό, όπου τους είχαν παλέψει οι Μανιάτισσες με τα δρεπάνια, έγιναν λίπασμα στην γη μας…

      Δεν ξέρω αν υπάρχη νεανική άγνοια. Εγώ, πολύ μικρός, την είχα και είχα παρασυρθή. Αλλά πήγα στην Αλβανία, κατάλαβα, τους γνώρισα μεταξύ μας, ως σύγχρονους εχθρούς του Γένους, τόσον εντός μου, όσον και εκτός μου! Τέλος!

      Οι Αρβανίτες έχουν τόση σχέση με τους Αλβανούς, όσην οι γνωρίζοντες τουρκικά, κάποτε, Μικρασιάτες και Πόντιοι με τους Τούρκους. Ο κάθε πονηρός ή ανόητος, ας μελετήση την ανθρωπολογική μελέτη του Πίτσιου! Θα διαπιστώση την ταύτιση ανθρωπομετρικών στοιχείων Πελοποννησίων και Αρβανιτών, παρά το γεγονός, ότι επί 500 έτη δεν επεμειγνύοντο. Ήσαν, όμως, απόγονοι των δωρικών, κορινθιακών και κερκυραϊκών αποικισμών στις ακτές της Β. Ηπείρου. Δι’ αυτό και στην ίδια έρευνα, η σχέση Αρβανιτών και Αλβανών, ανθρωπομορφικώς, είναι ανύπαρκτη! Επί πλέον, υπάρχει χαώδης διαφορά λαϊκής αισθητικής και ιδιοσυγκρασίας, που εμείς οι εθιμικοί Αρβανίτες γνωρίζουμε καλώς.

      Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος

      https://hellenicns.gr/2016/12/18/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1/

      Διαγραφή
    49. Το ότι Εθνικοσοσιαλιστές λενε τέτοια, δηλαδη παντελής άγνοια περί της γνησίας φυλετικής ανθρωπολογίας αποτελεί δείκτη του επιπέδου στον Χώρο εν Ελλάδι...

      Διαγραφή
    50. Μόνον το ότι κάποιος δύναται να έχει Αλβανολαγνεία λεει πολλά!

      Καταλαβαίνω Γερμανολαγνεία, Νορδικολαγνεία, Ιταλολαγνεία, Αγγλολαγνεία λόγω Ατλαντοειδών, Ρωσολαγνεία λόγω Ορθοδοξίας, Αμερικανολαγνεία λόγω του φυλετικού δυναμικού ακόμη και Ιρανολαγνεία λόγω της Χεζμπολλάχ δικαιολογείται σε έναν βαθμό.

      Αλλά Αλβανολαγνεία ρε φίλε!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

      Διαγραφή
    51. Ο Περίανδρος όπως και πολλοί του Χώρου ταλαντεύονται μεταξύ Εθνικοσοσιαλισμού και Εθνικισμού.

      Ο Εθνικοσοσιαλιστής όχι απλά είναι φυλετιστής αλλά παίζει πολύ περισσότερο η κοινή Ευρωπαϊκή φυλετική συνιστώσα για αυτόν από ότι η Εθνική.

      Την στιγμή που κάποιος αυτοπροσδιορίζεται ως Έλλην Φυλετιστής, σαν την περίπτωσή μου οι απόψεις του διαφέρουν αισθητά τόσο από τον πανΕυρωπαϊκό Λευκό Εθνικοσοσιαλισμό όσο και από τον εγχώριο ακροδεξιό ζητωπατριωτισμό, ακόμη και από τον Φασισμό-Εθνικισμό. Εγώ δεν αισθάνομαι αδερφός με τους Νορδικούς ούτε με τους Ατλαντοειδείς ούτε με τους Βαλτικούς Ρώσους. Είναι για εμένα όσο αδέρφια είναι οι Άραβες και οι Τυνήσιοι. Άλλωστε ο Ελληνικός Μεσογειακός ψυχισμός σχέση ΚΑΜΊΑ με τον Νορδικό δεν έχει. Μονάχα με τους Πέρσες αισθάνομαι κοντά, άλλωστε τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είναι η μοναδική χώρα σήμερον που έχει καθεστώς αντιφιλελεύθερο, θρησκευτικό και πολεμικό.

      Εάν είναι ένας λαός για τον οποίο έχω σεβασμό αμέριστο, αυτός είναι οι Πέρσες. Και επίσης η Γερμανία προ του 1945 λόγω του ισχυρού Ρομαντικού, αρχαιολατρικού και Αντιδιαφωτιτικού της χαρακτήρα ο οποίος πλέον κείτεται νεκρός έπειτα από την ήττα του τρισμεγίστου Εθνικοσοσιαλισμού.

      Διαγραφή
    52. Προφανώς και υπάρχει εντός μου τάση Εθνικοσοσιαλιστική πανΕυρωπαϊκή αλλά είναι μικροτέρας σημασίας από την...Εθνο-φυλετική.

      Διαγραφή
    53. "Το ότι Εθνικοσοσιαλιστές λενε τέτοια, δηλαδη παντελής άγνοια περί της γνησίας φυλετικής ανθρωπολογίας αποτελεί δείκτη του επιπέδου στον Χώρο εν Ελλάδι..."

      Την άγνοια, την ημιμάθεια, την κουτοπονηρία και το μισελληνικό μένος το έχεις εσύ ανήξερε ξερόλα.

      Διαγραφή
    54. Dinarism to Spartans

      The American anthropologist Roland Dixon studied the funeral masks of Spartans and found them to be Alpine [23]. Italian anthropologist Raffaello Battaglia found the death masks of the Shaft Grave Mycenaeans to represent Dinaric physiognomies [35]. J. Lawrence Angel expressed similar opinions in that he believed that northern intruders in Greece were always of “Dinaroid-Alpine central trend” [19] added to the earlier Mediterranean/Alpine blend. Racial elements were not separate but combined to produce Greek civilization [19].

      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Διαγραφή
    55. Ανωνημος 8:11 δηλαδη για εσενα ποια ειναι τα ποσοστα φαινοτυπων των Ελληνων?

      Διαγραφή
    56. Όποιος δίνει ποσοστά χωρίς στατιστικές μελέτες και αναλύσεις είναι για γέλια. Όταν μετρήσω όλους τους Έλληνες θα σου πω.

      Διαγραφή
    57. μιλωντας περι μουσικης, ειναι πασιφανες οτι η μουσικη της κυριως ελλαδας ειχε λιγοτερες εως μηδαμινες ανατολιτικες επιρροες προ της αφιξεως των μικρασιατων προσφυγων.
      Εαν ακουσουμε την πραγματικη δημοτικη μουσικη και οχι αυτην των πανηγυριων γινεται ολοφανερο.
      θρακη
      https://www.youtube.com/watch?v=Vw3ryhMpIfg
      πελοποννησος
      https://www.youtube.com/watch?v=0JbS9CdLs6o
      αιγαιο
      https://www.youtube.com/watch?v=cYbYcJEaKnY
      ιονιο
      https://www.youtube.com/watch?v=pLZN0l5hwqo
      Θα μπορουσα να φερω πολλα παραδειγματα απο πολλες περιοχες.
      Τωρα εαν αφαιρεσεις τις συγχρονες προσθηκες (π.χ γυρισματα απο τους σκυλαδες που στον ελευθερο τους χρονο τραγουδανε και στα πανηγυρια για κανα εξτραδακι με αποτελεσμα να τα "σκυλοποιουνε", η το μπουζουκι το οποιο καλυπτεται απο τα βιολια και τα κλαρινα χωρις ενισχυτη αρα παλαιοτερα δεν το χρησιμοποιυσαν στις γιορτες)θα δουμε μια δυτικοτερη μουσικη απο οτι νομιζουμε.

      Διαγραφή
  12. Τι ύψος έχουν οι Μεσογιακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσο προς ψηλό. Σήμερα δηλαδή οι άντρες γύρω στο 175-180. Απο τους Νορδικούς, τους Διναρικούς, τους Ατλαντοειδείς και τους Κρομανοειδείς είναι κάπως πιο κοντοί, λαμβάνοντας υπ'όψιν τους μέσους όρους.

      Διαγραφή
    2. Μέτριο προς κοντό.

      Διαγραφή
    3. Έλλην.....
      Σε ποιές περιοχές υπάρχει μεγάλο ποσοστό μεσογιακού φυλετικού τύπου και πόσοι είναι στο σύνολο της Ελλάδας;

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμος 7:28 αν ειναι οντως 20%,στην ελλαδα ζουνε 7.5εκ Ελληνες και υπολογισε.Πολλοι το βαζουν απο 15% εως 30% και υπολογισε το.Αμα ειναι παντως 20% τοτε απο τους 7.5 εκ Ελληνες ειναι καπου στο 1.4εκ Μεσογειακοι.Τωρα υπολογισε απο το 1.4κ 700χιλ ειναι ανδρες και 700χιλ γυναικες υπολογισε παντρεμενους,ηλικια(αμα ειναι ηλικιωμενοι) και ποσοι ειναι σε ηλικια καταστασης γονομιτητας.

      Διαγραφή
    5. Οι Μεσογειακοί πριν την κρίση ήσαν 20%, κύρια συγκέντρωση Πελοπόννησος (Νότια, η Βόρεια είναι Διναρική), κυρίως Μάνη, Σφακιά (Κεντρική Κρήτη, Δυτική έχει Διναρικό στοιχείο, Ανατολική Αρμνεοειδές) και μετά στα νησιά του Αιγαίου. Επίσης τα ανώτερα στρώματα της Κύπρου είναι γενικά Μεσογειακά εάν δεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  13. Διαχειριστα θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε για τα ανθρωπολογικα γνωρισματα και τους φαινοτυπους των κατοικων του Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος είναι ο ποιό δυνατός φυλετικός τύπος(σε σωματική δύναμη);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλτικός. Δες powerlifting klp

      Διαγραφή
    2. Ναι οι Βαλτο-Κρομανοειδείς όπως και οι ΚΜ με Αλπική επίδραση έχουν καλή σωματική δύναμη για βάρη.

      Διαγραφή
  15. Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελλην εξηγησε τους επιτελους πως η εθνικοθρησκευτικη συνηδειση των Διναρικων Αρβανιτων και των εν μερη των αρμενοειδων ποντιων δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με των ψυχισμο των (Αλπικων Μεσογειακων) Ελληνων
    Που αποτελουσαν πλειοψηφια στον ακμαιοτατο αρχαιοελληνικο πολιτισμο σημερα η Ελλαδα περνωντας το παραδειγματα των λαικων ακουσματων ειναι πιο κοντα πολιτισμικα με τον λιβανο και την ιορδανια παρα με την Ιταλια αυτο καταφεραν οι διναρικοι-αρμενοειδης να κανουν στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να μας εξηγήσει ο Ανθέλλην Κωνσταντινουπολίτης, που η μόνη πληροφόρηση που έχει προέρχεται από αυτό το blog. Οι Διναρικοί, η μάλλον καλύτερα οι Έλληνες με Διναρική ανάμιξη, είναι τόσο Έλληνες και απόγονοι αρχαίων Ελλήνων όσο και οι υπόλοιποι ελληνικοί φαινότυποι. Αυτά είναι γνωστά πράγματα, το να προσπαθείτε εσείς να τους βγάλετε, Αρβανίτες, Αλβανούς, Σέρβους και Ιλλυριούς είναι για γέλια. Όσο για τους Αρβανίτες, αυτοί δεν είναι καν Διναρικοί.

      "Συγκρίνονται οι Αλβανοί με τους κατοίκους της Πελοποννήσου γενικά και ειδικότερα με τους Αρβανίτες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Αλβανοί είναι εμφανίζουν τα τυπικά Διναρικά γνωρίσματα, αντιθέτως, οι Αρβανίτες της Ελλάδας αποκλίνουν από τα γνωρίσματα αυτά."

      "Οι Πελοποννήσιοι ανήκουν στην πλειοψηφία τους στους γνωστούς Ελλαδικούς τύπους, δηλαδή τον Μεσογειακό, τον Αλπικό, τον Διναρικό και τον Κρομανοειδή. Οι Αρβανίτες και οι Τσάκωνες δεν φαίνεται να ξεχωρίζουν, εμφανίζοντας κοινά γνωρίσματα με τους υπόλοιπους κατοίκους της Πελοποννήσου."

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός ο αδερφός ΚΜ-Μεσογειακός Οριτζιναλιστής.

      Και για τους απίστους Θωμάδες, για να δούμε μία απλή μελέτη στο ιστολόγιο αυτό από πλευράς σχολιαστων.

      Πλην των εγκεφαλικά νεκρών αντίφα, οι λοιποί ακροδεξιοί σχολιαστές οι οποίοι δεν θέλουν να παραδεχθούν την πραγματικότητα, δρουν παρορμητικά υβρίζοντας οποια άποψη δεν τους αρέσει και δεν ομιλούν με επιχειρήματα όλως τυχαίως θίχτηκαν από την μη-Ελληνικότητα των Βαλκανίων Διναρικών.

      Αντιθέτως οι πιο πολιτισμένοι σχολιαστές του εδώ ιστολογίου, οι οποίοι γράφουμε και με προφίλ ανήκομε στους εξής φαινοτύπους:

      Έλλην Κωνσταντινουπολίτης : ΚΜ με Αλπική επίδραση

      Οριτζιναλιστής : ΚΜ-Μεσογειακός

      Οδυσσεύς Πελασγός : Μεσογειακός

      Ας πάρουμε τωρα εναν παλαιό, τον Χίμλερ ως παράδειγμα.

      Heinrich Himmler : Ένα κτήνος και μισό. Και όλως τυχαίως είναι Διναρικός κυρίως με Αλπική επίδραση η οποία δυστυχώς δεν κάνει και πολλά για να καλμάρει την Διναρικότητά του.

      Αυτό ήδη λέει πολλά από πλευράς σύμπεριφοράς.

      Διαγραφή
    3. Σταματα τους εκανες με ψυχολογικα χαχαχαχ θα ηθελα αδερφε να σου τονισω πως υπαρχει σιγουρα καποια διναρικη επιδραση στη Νοτιο Ιταλια καθως μετα την υποταγη των Αλβανων στους Τουρκους (και την ηρωικη αντισταση του Σερβου Γεωργιου Καστριοτη) 100 χιλιαδες αλβανοι μεταναστευεσαν στην Καλαβρια και στην Σικελια οι γνωστοι Arberesh εαν δεν υπαρχει διναρικη επιδραση τοτε υπαρχει πιθανοτητα οντως οι Αλβανοι να εχουν φαει αγριο μπαστερδεμα απο τους εκσλαβισθεντες Διναρικους ιλλυριους (Κυριως Σερβους) τι πιστευεις εσυ ?

      Διαγραφή
    4. Piana dei Greci γνωστή πλέον και ως Piana degli Albanesi

      https://en.wikipedia.org/wiki/Piana_degli_Albanesi

      Απόδειξη ακριβώς ότι οι Διναρικοί Αρβανίτες-Αλβανοί πριν τον εξισλαμισμό των Οθωμανών λόγω Ελληνορθοδοξίας λογίζονταν ως Έλληνες παρότι φυλετικά αλλόφυλλοι. Ανηκαν στην Ελληνική θρησκευτική-πολιτισμική Οικουμένη αλλά όχι στην φυλετική.

      Διαγραφή
    5. Αρβανίτες και Μικρασιάτες αποτελούν άριστα παραδείγματα διαφοράς Εθνικισμού και Φυλετισμού.

      Για τον πρώτο είναι Έλληνες για τον δεύτερο, όχι.

      Διαγραφή
    6. Οι Διναρικοί είναι λίγοι, και ευτυχώς, στην Νότιο Ιταλία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλη την συμπεριφορά της περιοχής καθώς και θρησκευτικά αφού η Νότιος Ιταλία παρότι Καθολική έχει έντονο το τελετουργικό στοιχείο, ειδικά όταν γιορτάζει η Παναγία μίας περιοχης, κάτι που ταιριάζει σε Μεσογειακούς. Αντιθέτως, Διναρικοί και Αρμενοειδείς έχουν μεγάλη θρησκευτικότητα δίχως πολλές τελετουργίες.

      Διαγραφή
    7. Ανθρωπολογικά η Νότιος Ιταλία εμφανίζεται δολιχοκέφαλη και όχι βραχυκέφαλη, όπως η Βόρεια λόγω Αλπικών και Διναρικών μορφών.

      Διαγραφή
    8. Ηθελα να στο ρωτισω αυτο απο καιρο οι Αλβανοι των Σκοπιων Διαφερουν φυλετικα απο τους υπολοιπους επιδει εχω ζησει γερμανια ενα χρονο και μου ετυχε να δουλεψω με Κοσοβαρους και Αλβανους των Σκοπιων και μπορω να πω πως ηταν πιο θρησκευομενοι μορφωμενοι και γενναιοι απο τους αλλους που εχω γνωρισει και το σημαντικοτερο δεν ειχαν ροπη στην Εγκληματικοτητα

      Διαγραφή
    9. Σπάνιο φαινόμενο. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει για αυτούς στην Ελβετία και την Γερμανία από όσο ξέρω.

      Διαγραφή
    10. Στην Ελβετια μενουν κοσοβαροι
      Και εκει ισχυρη διασπορα οι αλβανοι + του οτι απο εκει περνανε τεραστιες ποσοτητες και δρομολογια ναρκωτικων
      Ουσιαστικα οι Αλβανοι ελεγχουν μεγαλο μερος της ηρωινης που ερχεται απο Αφγανισταν πακισταν με συνδετικο κρικο την Τουρκια και με τα λεφτα αυτα λομπαρουν θα προσπαθησω να βρω φωτο απο Αλβανους των Σκοπιων να μου πεις

      Διαγραφή
  17. παιδια για ποιο λογο παρολο την οικονομικη κριση στην Ισπανια που ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα με την Ελλαδα υπαρχει τοση "λιγη" μεταναστευση στο εξωτερικο σε συγκριση με την Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διότι ανώνυμε οι ΚΜ δεν έχουν τις ικανότητες των Μεσογειακών. Πνευματικά είναι πτωχοί.

    Εγώ φυλετικά ομιλώντας θα ήμουν στοκος εάν δεν είχα την Αλπική επίδραση που έχω, η οποία με κάνει εύστροφο και έξυπνο.

    Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν δύναται ένας ΚΜ να βγει χαρισματικος σαν τον Ραμίρο Λεδέσμα Ράμος, αλλά είναι πολύ σπάνιο και δεν ισχύει στην τυπική περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον αυτος ειναι κι ενας λογος οπου και οι Πορτογαλοι εχουν μικρη μεταναστευση αλλα με την Ιταλια τι γινεται?Για ποιο λογο η Βορειο Ιταλια ειναι "πολυ" πιο πλουσια απο τη Νοτιο αλλα και γενικα απο το 16 αιονα υπαρχει τοση μεγαλη μεταναστευση απο Νοτιο Ιταλους προς ολο τον κοσμο?και σημερα οι περισσοτεροι μεταναστες της Ιταλιας απο Νοτια ειναι...

      Διαγραφή
    2. Επίσης δεν έχουν τις επικοινωνιακές ικανότητες των Μεσογειακων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 6:11, αυτό δεν έχει τόσο φυλετική ερμηνεία αλλά πολιτικο-οικονομική.

      Η Δύση θα είναι πάντοτε πιο αναπτυγμένη και πολλά βήματα μπροστά εν σχέσει με τις αναπτυσσόμενες περιοχές ή χώρες. Ποτέ δεν θα μπορέσουν να την φτάσουν παρά τις τιτάνιες προσπάθειές τους, εκτός και εάν μιλάμε για ολοκληρωτικά πολυπληθή καθεστώτα με εσωτερική πειθαρχία, μη-νωχελικό εργατικό δυναμικό, πλούτο παραγωγικών πηγών και σαφές μελλοντικό όραμα, σαν την Κίνα.

      Από αυτά η Ιταλία μονάχα το μη-νωχελικό εργατικό δυναμικό έχει αν και στον Νότο ύπάρχει μεγάλη Αλπικότητα και εκεί, αλλά όχι Διναρικότητα, οι Μεσογειακοί και Αλπικοί είναι η πλειοψηφία, εξ'ου και ο Μεσογειακός χαρακτήρας της Σικελίας και Νοτίου Ιταλίας.

      Η Βόρειος Ιταλία λίγα κοινά πλην της γλώσσης, άντε και της θρησκείας με την Νότια έχει. Η Βόρειος Ιταλία ιστορικά έχει σχέση με την Μεσαιωνική Γερμανική Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και την Γαλλία. Παρότι κατεκτήθη από τους Νορμανδούς ελάχιστα άλλαξε ο Νότος, λόγω της παρουσίας πολλών Μεσογειακών μορφών εκεί. Ο Βοράς έχει περισσότερες ΚΜ, Νορδικές και Διναρικές μορφές, λιγότερες Μεσογειακες από τον Νότο, και σημαντικό ποσοστό Αλπικών. ΚΜ-Νορδικοί δίνουν έναν "Γερμανικό" θα λέγαμε χαρακτήρα στην περιοχή, ενώ οι Διναρικοί μιάς και δεν είναι πλειοψηφία, έναν Κεντρο-Ευρωπαϊκό, όπως στην Αυστρία, παρά έναν Βαλκάνιο, διότι δεν είναι η πλειοψηφία. Ιστορικά ο Νότος υπήρξε πολύ περισσότερο υπανάπτυκτος από τον Βορά, λόγω γεωγραφικής θέσεως, λίγων φυσικών πόρων και λόγω άλλης νοοτροπίας. Οι Δυτικές ιδέες της βιομηχανικής Επαναστάσεως πολύ πιο γρήγορα φτάσαν στον Βορά ο οποίος ήταν και πολύ κοντά στις Δυτικες χώρες. Επίσης, άξιον θαυμασμού είναι το γιατί δεν εδραιώθηκε ο Προτεσταντισμός στον Βορά παρά το "Γερμανικό" του πνεύμα. Μάλλον οφείλεται στην Παπική εξουσία αυτό.

      Διαγραφή
    4. αλλα φιλε Ελλην αυτο σημαινει οτι οι Βορειο Ιταλοι και Νοτιο Ιταλοι δεν ειναι το ιδιο φυλετικα?και κατι ακομα αυτοι οι τοσοι πολλοι μεσογειακοι στην Νοτιο ειναι γηγενεις ή και απο την αφιξη των Ελληνων μεσω των αποικιων.και αυτοι οι Ελληνες μεσογειακοι εξιταλιστηκαν?οι γενικα οι Ελληνες ηταν λιγοι?

      Διαγραφή
    5. ή γενικα οι Ελληνες ηταν λιγοι*?

      Διαγραφή
    6. Όπου βλεπεις παρουσία Μεσογειακών οφείλεται αρχικώς σε Ελληνικό ή πρωτο-Ελληνικό αποικισμό, αφού γνωριζουμε ότι ο Μεσογειακός φαινότυπος εξελίχθηκε στον Ελληνικό Αιγαιακό χώρο από τον ΚΜ. Το γιατί έλαβε χώρα η εξέλιξη αυτή είναι κάτι το άγνωστο καθώς και στην Ισπανία υπήρχαν αντίστοιχοι ΚΜ αλλά δεν μετεξελίχθηκαν σε Μεσογειακούς.

      Η αποσχιστική τάση του Βορά, ανεξάρτητη Παδανία, με κορυφαίο αποσχιστικό κέντρο την Βενετία και την επαρχία Veneto, εξηγείται αρίστως από την πλειοψηφική ύπαρξη Διναρικών μορφών εκεί και μερικών Νορδικών. Ως γνωστόν οι Διναρικοί είναι διχαστικοί ενώ οι Νορδικοί έχουν υψηλό το αίσθημα της ατομικότητος-ανεξαρτησίας. Το κίνημα ανεξαρτητοποιησεως στην Βενετία είναι ισχυρό, ενώ πριν κάποια χρόνια είχαν γίνει και τρομοκρατικές επιθέσεις. Κοίτα εδώ:

      http://fyletika.blogspot.com/2015/05/blog-post_13.html

      Διαγραφή
    7. Με λιγα λογια οπου υπαρχουν μεσογειακοι εκτος Ελλαδας ειναι κυριως Ελληνικης καταγωγης που εχασαν την Ελληνικη συνειδηση για διαφορους λογους?δηλαδη αμα ενας Ελληνας μεσογειακος παντρευτει μια Νοτιο Ιταλιδα μεσογειακη πολυ πιθανοτατα ειναι Ελληνιδα και στην ουσια 2 Ελληνες να παντρευτηκαν?οσο για την Βενετια ναι το ξερω και πανω στον Βορρα κατοικουν παρα πολλοι γερμανοφωνοι...

      Διαγραφή
    8. Ναί.

      Δεν είναι τυχαίο ότι ο τυπικός Ιταλός στις ταινίες μοιάζει πολύ με Έλληνα, διότι ο τυπικός Ιταλός στο εξωτερικό είναι κυρίως από τον Νότο.

      Ο ψυχισμός τους είναι πολύ κοντά στον Ελληνικό πολιτισμό ναι.

      Δες την ταινία "Ταξίδι στον Νότο" είναι ιταλική και δείχνει αρίστως τις διαφορές Βορά-Νότου. Θα παρατηρήσεις ότι σε συμπεριφορά ο Νότος θυμίζει εντόνως την νησιωτικη Ελλάδα και τη την Κρήτη.

      Διαγραφή
    9. ποιος ηταν ο φαινοτυπος των ετρουσκων και ποια ειναι η καταγωγη τους?

      Διαγραφή
    10. Απόγονοι Ελλήνων αποίκων οι οποίοι μίχθησαν με τους γηγενείς.

      Μεσογειακός, άλλωστε Ετρουσκικές και Μινωικές αναπαραστάσεις είναι πανομοιότυπες.

      Διαγραφή
    11. Δηλαδη φιλε οι Ελληνες στην ουσια μπορει να ειναι και παραπανω απο 10εκ?να ειναι π.χ 20-30εκ?ακου κι αυτο το τραγουδακι
      https://www.youtube.com/watch?v=q90_CIOEszE

      Διαγραφή
    12. Εάν εννοείς Έλληνες τους Μεσογειακούς φυλετικά ναί, προφανώς και είναι παραπάνω αλλά άλλο η Εθνότητα άλλο η ράτσα.

      Δεν είναι Ελληνες δυστυχώς πολιτισμικά, αν και άμα πας στον Νότο της Ιταλίας και της Σικελίας, θα σου πούνε ό,τι είχανε πει στον πατέρα μου. Ότι δηλαδή είναι απόγονοι Ελλήνων παρότι μιλούν Ιταλικά. Οι ίδιοι το λένε.

      Διαγραφή
    13. Λόγω ράτσας προφανώς ο ψυχισμός τους είναι πολύ περισσότερο Ελληνικός από ότι αυτός πολλών Ελλήνων.

      Διαγραφή
    14. για να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!στην ουσια το ουνα ρατσα ουνα φατσα ειναι πιο πολυ για τους Νοτιους παρα τους Βορρειους.Ποιος ειναι ο φαινοτυπος του al pacino?
      https://www.google.gr/search?q=al+pacino&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi7lY7X2NHTAhWDuBQKHQTID58Q_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=WTGN0AMAYpK0cM:

      Διαγραφή
    15. Διναρομεσογειακός.

      Διαγραφή
    16. ελλην ο ατλαντομεσογειακος φαινοτυπος πως ειναι?και ποια ειναι η διαφορα με τον μεσογειακο?και ποια ειναι η μιξη του και ονομαζεται ετσι?

      Διαγραφή
    17. Αποτελεί ΚΜ και τίποτε άλλο. Ψυχικά και πνευματικά διαφέρει από τον Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    18. ρωταω γιατι ή εδω στο ιστολογιο ή στο εθνικοσμος-νετ ή και στα δυο ειδα πως οι αρχαιοι Ελληνες ηταν ατλαντομεσογειακοι.Οι ατλαντοειδεις ειναι μιξει νορδικου και μεσογειακου?γιατι νομιζα πως ειχαν συγγενεια λογω ονοματος.

      Διαγραφή
    19. Στο ethinikismos net,αν και η προσπάθεια είναι αξιόλογη από ιστορικής πλευράς,από φυλετικής υπάρχουν ανακρίβειες.Με λίγα λόγια,όποιος γνωρίζει τα βασικά, μπορεί να αντιληφθεί ότι οι περισσότερες προτομές διάσημων αρχαίων Ελλήνων,ανήκουν στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο,και όχι στον Τάλαντο μεσογειακό,που είναι ουσιαστικά ένας Κρομανοειδής με ασαφή μεσογειακή επίδραση.

      Διαγραφή
    20. στον Ατλαντομεσογειακό*

      Διαγραφή
    21. Ατλαντομεσογειακός είναι ο χαρακτηρισμός των ΚΜ μορφών της Ισπανίας.

      Μέχρι και στο humanphenotypes μονάχα ο Παλαιοατλαντοειδής (Paleoatlantid) λογίζεται ως "καθαρός" Κρομανοειδής. Δυστυχώς μόνος του, όπως και θα έπρεπε, δεν υπάρχει εκεί ο ΚΜ φαινότυπος αλλά μονάχα σε μίξεις.

      Ο ατλαντομεσογειακος μερικοί λένε ότι αποτελεί ΚΜ που τείνει σε ορισμένα Μεσογειακά γνωρίσματα. Αυτό δεν ισχύει κατά πρώτον ψυχικά, δεύτερον εάν κοιτάξεις τον Πρίγκιπα της Σουηδίας ή ΚΜ μορφές της Σουηδίας καθαρές, θα δεις ότι στο μάτι μας φαίνεται ως Ισπανοί-Πορτογάλοι και όχι ως Σουηδοί. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι αμφότεροι ανήκουν στον ΚΜ φαινότύπο.

      Υπάρχουν όμως και λίγες Μεσογειακές μορφές στην Ισπανία από τον Ελληνικό αποικισμό (Εμπόριον) και την Ρωμαϊκή κατάκτηση. Όπως και λίγοι Νορδικοί από την Γερμανικη κατάκτηση.

      Διαγραφή
    22. Ο μοναδικός ατόφιος ΚΜ αρχαίος Έλλην είναι ο Λυσίμαχος.

      Ο ανώνυμος επάνω έχει δίκαιο. Φαίνεται για κάποιον συγκεκριμμένο λογο οι ΚΜ του ελλαδικού χώρου να ήσαν οι μοναδικοί που εξελίχθηκαν σε Μεσογειακούς, αποκτώντας και πολύ ιδιαίτερο ψυχισμό μαζί με καλλιτεχνικές δεξιότητες. Μυστήριο αποτελεί ο Ατλαντοειδής στις Βρεταννικές νήσους ο οποίος αποτελεί μεταβατικό στάδιο από τον Μεσογειακό στον Νορδικό. Πιθανή προϊστορική εποίκιση της Βρετανίας από Μεσογειακούς; Ή μήπως εξελικτική διαδικασία διότι αρκετοί Ατλαντοειδείς έχουν διατηρήσει τα ΚΜ γνωρίσματά τους όπως το δυνατό σαγόνι. Και αυτό πάλι γιατί λόγω γεωγραφικής θέσεως; Δύσκολα δίνεται απάντηση. Πάντως η ουσία είναι ότι οι δολιχοκέφαλες μετεξελίξεις των ΚΜ, Νορδικοί-Ατλαντοειδείς-Μεσογειακοί-Σαχάριοι, έλαβαν χώρα σε παραλιακές κατ'εξοχήν περιοχές και όχι σε ηπειρωτικές όως στην Ισπανία. Από την άλλη γιατί δεν συνέβη κάτι τέτοιο στις Δαλματικές ακτες; Ή μήπως συνέβη λόγω των Διναρο-Μεσογειακών των παραλίων; Δύσκολα δίνει κάποιος απάντηση αφού η φυλολογία θεωρείται απαγορευμένη επιστήμη, σαν την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού, Φασισμού, μυστικισμού κλπ.

      Διαγραφή
    23. Ελλην ξερεις απο ποιες μιξεις ερχονται ο pontid και ο north pontid?

      Διαγραφή
  19. Ο διαχειριστής με έβγαλε μεσογιακό.
    Αλλά δεν έχω μύτη μεσογιακού όπως πχ ο Κορνήλιος Κοντρεάνου.Έχω ποιο μικρή μύτη και δεν είναι τέρμα ίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μεσογειακοί, και γενικότερα και άλλοι ευρωπαϊκόι φυλετικοί τύποι, δεν έχουν πάντα ίσια μύτη,χωρίς να έχουν απαραίτητα διναρική επίδραση,κι αυτό διότι ο εκδιναρισμός δεν προκύπτει μόνο από τη μύτη,αλλά κι από το σκληρό πηγούνι ή και το βλέμμα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.