Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ανθρωπολογικές μετρήσεις Ολλανδών

O Αμερικανός φυσικός ανθρωπολόγος Morris Steggerda πραγματοποίησε ανθρωπολογική μελέτη σε Ολλανδούς που εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Physical Anthropology, σε άρθρο με τίτλο "Physical measurements on Dutch men and women".

Το δείγμα αποτελούνταν από 70 άνδρες και 60 γυναίκες. Η καταγωγή του δείγματος ήταν από τις βόρειες επαρχίες της Ολλανδίας και δεν είχε μιχθεί για γενιές με Αμερικανούς άλλης καταγωγής. Στις βόρειες επαρχίες της Ολλανδίας οι κάτοικοι έχουν αισθητά υψηλότερο ανάστημα από ότι στις νότιες. Τα μαλλιά είναι κατά κανόνα ίσια και το χρώμα των ματιών κυρίως γαλάζιο.

Το ανάστημα βρέθηκε υψηλό για την εποχή. Ο κορμικός δείκτης βρέθηκε 52,3 (52,9 στις γυναίκες) δηλαδή στα συνήθη Ευρωπαϊκά όρια, μεσόσκελος. Ο μέσος κεφαλικός δείκτης...
βρέθηκε 79,3 για τους άνδρες και 80,1 για τις γυναίκες, δηλαδή συν μισή μονάδα περίπου όπως αναμένονταν. Είναι κοντά στον κεφαλικό δείκτη των λευκών των ΗΠΑ που βρήκε ο Hrdlicka στο 77,95. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη των Ολλανδών είναι η εξής:



Η διζυγωματική διάμετρος είναι αρκετά μεγάλη και σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν των υπολοίπων λευκών των ΗΠΑ. Ο προσωπικός δείκτης βρέθηκε 87,7 για τους άνδρες και 84,5 για τις γυναίκες. Οριακά εντός της μεσοπροσωπίας για τους άνδρες, ενώ οι γυναίκες είναι γνωστό ότι έχουν ευρύτερο πρόσωπο. Ο μέσος ρινικός δείκτης βρίσκεται στο 66,63 για τους άνδρες και 63,06 για τις γυναίκες, σε κάθε περίπτωση εντός της λεπτορρινίας.

Διάφορες ακόμα μετρήσεις στον κορμό και στα άκρα καταδεικνύουν ότι οι Ολλανδοί άποικοι ομοιάζουν με τους υπόλοιπους λευκούς των ΗΠΑ. Από τυπολογικής απόψεως αυτό είναι αναμενόμενο, εφόσον οι βόρειοι Ολλανδοί είναι Κρομανοειδείς και δευτερευόντως Νορδικοί, όπως ήταν στην πλειοψηφία τους, αν προσθέσουμε και τους συγγενείς Ατλαντοειδείς και οι πρώτοι λευκοί άποικοι των ΗΠΑ.

Συνεπώς, οι Ολλανδοί είναι ψηλοί, μεσο-δολιχοκέφαλοι, λεπτόρρινοι και μεσο-λεπτοπρόσωποι, με γαλάζια μάτια και ίσια μαλλιά, κάτι που υποδεικνύει Κρομανοειδείς και Νορδικούς. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη εντάσσει στο κάδρο και κάποιους βραχυκέφαλους, σε διψήφιο μάλιστα ποσοστό, λογικά Αλπικούς.

23 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποια ανθρωπολογική μελέτη ή έχουν γίνει ανθρωπολογικές μετρήσεις για τον Καναδά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγες οι μελέτες για τους λευκούς. Δες τα εξής:
      https://archive.org/stream/1931981931CM41937eng#page/n0/mode/2up
      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajpa.1330280304/abstract
      http://cradpdf.drdc-rddc.gc.ca/PDFS/unc224/p803174_A1b.pdf

      Αν αναφέρεσαι στους Εσκιμώους ή άλλους ιθαγενείς, υπάρχουν πολλές μελέτες, μερικές εκ των οποίων:
      https://archive.org/stream/anthropometricob311stew#page/n5/mode/2up
      http://digitallibrary.amnh.org/handle/2246/1251
      http://digitallibrary.amnh.org/handle/2246/182

      Διαγραφή
  2. Δύο ενδιαφέροντες λογαριασμοί στο tumblr:
    http://radical-traditionalism.tumblr.com/
    http://wrathofgnon.tumblr.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Plinio Salgado ήταν Διναρικός ή Αρμενοειδής;

    https://www.google.gr/search?q=plinio+salgado&biw=1366&bih=648&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwit9tnhmq7RAhXLtxQKHVlZC-0Q_AUIBigB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται να είναι δολιχοκέφαλος,οπότε αποκλείεται να είναι κυρίως Διναρικός.Επίσης δεν έχει κάτι το αρμενοειδές.Μεσογειακός-Διναρικός,μάλλον ηταν.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι δολιχοκέφαλος καθώς έχει πλατυϊνία. Κατά κύριο λόγο είναι διναρικός.

      Διαγραφή
  4. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102336129574784&set=p.10102336129574784&type=3&theater


    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1262768630448739&set=p.1262768630448739&type=3&theater


    https://www.facebook.com/KeepplebsoutII/photos/a.992622287520002.1073741828.992589007523330/1185126504936245/?type=3&theater

    Έτσι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαχειρηστά το blog είναι εξαιρετικό.Θα ηταν ενδιαφέρον ένα άρθρο για το έργο και τον φυλετικό τύπο του Μένγκελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα ανεπίσημο poll για το ποιος είναι ο ανώτερος φυλετικός υπότυπος μεταξύ των Λευκών; Δώστε τις απαντήσεις σας συνοδευόμενες με επιχειρήματα αν γίνεται. Παρακαλώ μόνο μία απάντηση από τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι εννοείς όταν λες υπότυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ Μεσογειακός,Αλπικός,Διναρικός κλπ. Μπορείς να αναφέρεις και μείξη δύο φυλετικών τύπων

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα συναγωνιστές θα ήθελα να μάθω σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκω.Είμαι 16χρονών ,1,68 υψος ,έχω καστανόξανθα ίσια μαλλιά(μικρός ήμουν πιο ξανθός) ,βαθιά τοποθετημένα καστανά μάτια τα οποία πρασινίζουν ελάχιστα ,μεσόρινη μύτη η οποία είναι ελαφρώς πλατία ,δεν έχω έντονες γωνίες προσώπου ,έχω σχετικά καλή οδοντοστοιχία μόνο που τα δύο μπροστινά δόντα της άνω γνάθου ειναι ελάφρως πεταχτά και αραιά μεταξύ τους ,τα χείλη μου είναι μέτρια με το επάνω χείλος να είναι ελαφρώς πιο σαρκώδες και πεταχτό(ίσως για αυτό να ευθύνονται και τα πεταχτά δόντια που προανέφερα) ,οι λοβοι μου δεν ειναι ενωμένοι και δεν έχω έντωνη τρυχοφυία προσώπου και σώματος.Είμαι μισός σαρακατσάνος ,1/4 αρβανίτης ,1/4 ανατολική θράκη.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    SIEG HEIL
    HEIL HITLER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέχασα να προσθέσω είμαι δολιχοκέφαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέχασα και άλλα είμαι εξωμορφικός φοράω 42 νούμερο παπούτσι ,έχω το ελληνικό δάχτυλο.Όσων αφορά την συμπεριφορά είμαι υπερβολικά νευρικός και οξύθημος και έχω μεγάλη ευράδεια λόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ ρώτησα τον φυλετικό τύπο στον οποίο ανήκω αν έχει κάποιος γνώσεις ας μου απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συνναζιστή,είναι δύσκολο να βγει συμπέρασμα ως προς τον φυλετικό σου τύπο,βάσει της υποκειμενικής περιγραφής που δίνεις για τον εαυτό σου.Κι αυτό διότι τα γνωρίσματα που αναφέρεις,μπορεί να αντιστοιχούν σε διάφορους τύπους.Το μόνο που μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά είναι πως,αν έχεις όντως βαθιά τοποθετημένα μάτια,τότε έχεις σίγουρα κάτι από τον Κρομανοειδή φαινότυπο,μιας και αυτό το γνώρισμα είναι χαρακτηριστικό του Κρομανοειδούς.Στα υπόλοιπα όμως δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  12. Ευχαριστώ πολύ φίλε ψάχνω πολύ καιρό να βρω σε ποιόν τύπο ανήκω.Κρομανοειδής δεν θα μπορούσα να ειμαι επειδή δεν έχω γωνίες.Μαλλον είμαι αλπικός ως προς την μύτη και τα χείλη,μάλλον νορδικός ως προς το σωματότυπο(αν και δεν είμαι ψηλός) και την συμπεριφορά ,κρομανοειδής ως προς τα μαλλία και τα μάτια τα οποία είνα βαθία τοποθετημένα και ενδιάμεσου χρώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι δολιχοκέφαλος όπως λες,αποκλείεται να είσαι κυρίως αλπικός.Παρόλα αυτά,μάλλον πράγματι,θα έχεις αλπική επίδραση στη μύτη.Το ύψος μη το λαμβάνεις τόσο υπόψη,διότι τα ύψη συνήθως αντιστοιχούν τώρα πια,σε όλους τους φαινότυπους,με διαφορές βέβαια.

      Διαγραφή
    2. Αλπικό-Κρομανοειδής φαίνεσαι,αλλά χωρίς φωτογραφία δε γίνεται δουλειά...

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.