Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ανθρωπολογικοί χάρτες της Ιταλίας

Χάρτης κεφαλικού δείκτη στην Ιταλία

Δολιχοκεφαλία στο νότο, βραχυκεφαλία στον βορρά, με θύλακα δολιχοκεφαλίας στην Λιγουρία. Σταδιακή η μετάβαση στο κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...

Ξανθός τύπος στην Ιταλία

Το ποσοστό αυτών που έχουν ανοιχτά μαλλιά και μπλε μάτια. Ελάχιστοι στα νότια, διψήφιο ποσοστό βορειοανατολικά και βορειοδυτικά.


Κοίλη μύτη στην Ιταλία

Μεγάλα ποσοστά σε κεντρική και νότια Ιταλία, κάτι που δείχνει ότι και η νότια Ιταλία έχει αρκετούς Αλπικούς, ενώ σπανιότερα εντοπίζεται και σε Κρομανοειδείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην βορειοανατολική Ιταλία, οι βραχυκέφαλοι δεν έχουν κοίλη μύτη σε μεγάλο βαθμό, αφού είναι κυρίως Διναρικοί.


Ξανθός τύπος στην Ιταλία (Biasutti)
Ποσοστό ξανθών μαλλιών στην Ιταλία

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ξανθών μαλλιών βρίσκονται βόρεια και ειδικά στα βορειοανατολικά.


Καστανός τύπος στην Ιταλία

Στον καστανό τύπο συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν καστανά μαλλιά και μάτια. Στη νότια Ιταλία υπερβαίνει ακόμα και τα δύο τρίτα του πληθυσμού.


Κεφαλικός δείκτης στην Ιταλία (Biasutti)

Αυτός είναι ο σημαντικότερος χάρτης, γιατί μάλλον πλησιάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο βορράς είναι έντονα βραχυκέφαλος, ενώ ακόμα και στη νότια Ιταλία εμφανίζονται περιοχές με τάση βραχυκεφαλίας κατά μέσο όρο.


Κόκκινα μαλλιά στην Ιταλία


Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Με τη σειρά:
ανοιχτά (μπλε-γκρι-πράσινο) μάτια, Μ.Ο. = 30,9%
σκούρα μάτια, Μ.Ο. = 69,1%
ξανθά μαλλιά, Μ.Ο. = 8,2%
ανάστημα κλάσης 1859-1863, Μ.Ο. = 164,5cm
κόκκινα μαλλιά, Μ.Ο. = 0,6%
καστανά μαλλιά, Μ.Ο. = 60,1%
μαύρα μαλλιά, Μ.Ο. = 31,1%
ανάστημα κλάσης 1978, Μ.Ο. = 174,4cm

24 σχόλια:

  1. ουνα ρουτσα φατσα αν εξαιρεσουμε τους αρμενοειδεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/Frizis_Mordechai_Romaniote_Greek_Jew.JPG/200px-Frizis_Mordechai_Romaniote_Greek_Jew.JPG

    Σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μορδοχ1ι Φριζής ο νεώτερος είναι Ανατόλιντ. Δηλαδή Μεσογειακός κυρίως με Αρμενοειδή επίδραση...

      Διαγραφή
    2. ο Νεώτερος είναι ένα σίχαμα !

      Διαγραφή
    3. Αμφότεροι έχουν έντονη αρμενοειδή επιρροή. Επίσης μοιάζουν κι αρκετά, ως παππούς κι εγγονός.

      Διαγραφή
    4. Όμως και η αντισιωνιστικη χεζπολαχ είναι αρμενοειδής φυλετικά άλλα πολεμάνε τους γαμημένους εβραίους και μην ξεχνάμε οι άραβες παλαιστίνιοι εθελοντές στην αραβική λεγεώνα αρμενοειδής και ιρανικού τύπου ήταν άλλα ο Χιτλερ τους είχε συμπάθεια ειδικά του μουφτή Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι που ηταν ιρανικός και αρμενοειδής φυλετικά.Όντως οι εβραίοι είναι σιχάματα είτε οι Ασκενάζι είτε σεφραδιτες είτε με νορδικα ειτε αλπικοί σαν το νετανιάχου.

      https://timedotcom.files.wordpress.com/2015/10/mufti.jpeg?quality=75&strip=color&w=1100

      https://einsamerkrieger.files.wordpress.com/2014/05/008.jpg

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8e/Bundesarchiv_Bild_101I-177-1465-04,_Griechenland,_Soldat_der_Legion_%22Freies_Arabien%22.jpg

      Διαγραφή
    5. Πως γίνεται να κατηγορουν την χεζπολαχ ως αντισημίτες έλεος αφού είναι λαός της μέσης ανατολής οι Λιβανέζοι άρα είναι σημιτικοί λαοί αρμενοειδής ανθρωπολογικα. Εγώ σαν εθνικοσοσιαλιστης αντισιωνιστής στηρίζω την χεζπολαχ και τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

      Διαγραφή
    6. 1ον Καλα ρε ηλιθιες προτιμας τους κωλο οριενταλιδ παλεστινιους απο τους αλπικους αρμενοειδες μεσογειακους ισραηλιτες 2ον οι λιβανεζοι εχουν και μεγαλο ποσοστο east med (μεσογειακων) και λιγους οριενταλ και σαχαριους και ακομη λιγοτερους αλπικους αλλα ειναι κυριως east med και αρμενοειδες

      Διαγραφή
    7. Οι Ισραηλινοί εβραίοι έχουν ξεκάθαρη αρμενοειδή χαρακτηριστικά, όπως λίγο πολύ έχουν ακόμα και οι εβραίοι στην Ευρώπη ανεξαρτήτως σε ποία χώρα μένουν κι άσχετα με το ποία πρόσμιξη με Ευρωπαίους ή άλλους έχει συμβεί.
      Από εκεί και πέρα, οι μεσανατολικοί πληθυσμοί (αραβόφωνοι και μη) δεν είναι αποκλειστικά αρμενοειδείς, αλλά και σαχάριοι, αραβικοί ακόμα και αλπικοί. Επίσης, έχουν μια σημαντική συνιστώσα βορείων μεσογειακών και ιρανικών, όπως λχ ο μέγας μουφτής Χομεϊνί που εικονίζεται πιο πάνω. Οι οποίες συνιστώσες κυριαρχούσαν όντας αριθμητικά πολύ μεγαλύτερες μέχρι την εισβολή των Μογγόλων και των Τούρκων, δημιουργώντας τους θαυμαστούς πολιτισμούς της Ανατολής. Έκτοτε, σταδιακά οι πληθυσμοί τους μειώθηκαν.
      Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με την πορεία των Ευρωπαίων, στη Μέση Ανατολή οι λαοί διατηρούν το καστικό σύστημα με τους προκαθορισμένους γάμους. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η φαινοτυπική διαφοροποίησή τους να παραμένει αρραγής και στις ανώτερες κάστες, ιδίως τις ιερατικές, ο ιρανικός τύπος κυριαρχεί. Ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και η Συρία, είναι οι χώρες που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ιρανικούς και μεσογειακούς (με προφανή εξαίρεση το ίδιο το Ιράν). Αν μάλιστα, προσέξει κανείς τις φωτογραφίες στρατιωτών της Χεζμπολλάχ, θα διαπιστώσει πως οι φαινότυποι αυτοί έχουν σημαντικότερη αντιπροσώπευση από ότι στο σύνολο των κοινωνιών αυτών, καθώς και είναι φορείς κι άλλων Ευρωπαϊκών χαρακτηριστικών, όπως ανοιχτότερα χρώματα και ΚΜ στοιχεία.

      Διαγραφή
    8. Ο Τσακώνας ο ηθοποιός είναι αρμενοειδης όμως δεν είναι εβραίος από που είναι η καταγωγή του μέση Ανατολή Τουρκία;

      Διαγραφή
    9. Πολλοί λιβανεζοι και πσλαιστινιοι έχουν σάρωσης μύτες και μαύρους κύκλους που το μπλοκ εδώ πέρα τα χαρακτηριστικά αυτά τα καταλάβει στους αρμενοειδης

      Διαγραφή
    10. Σαρκωδες μυτες ήθελα να πω πιο πάνω το μπλοκ λέει ότι στα παραλία του Λιβάνου και της Συριας υπάρχουν αρμενοειδης ενώ στα βαθύ ιρανικοι ο Σάνταμ χουσειν έχει σαρκωδες μύτη άρα έχει αρμενοειδης χαρακτηριστικά και αρμενοειδης διάβασα παλιά σχόλια του μπλογκ είναι μια μίξη αλπικου με ιρανικου τύπου

      Διαγραφή
    11. Το ιστολόγιο, αν το διαβάζεις, πιστώνει πολλά περισσότερα στους αρμενοειδείς. Οι μύτες τους είναι αρκετά παχιές, εκτός από κυρτές. Και δεν έχουν μαύρους κύκλους αλλά περιττή σάρκα στα ζυγωματικά και γύρω από τα μάτια, των οποίων η τοποθέτηση έχει σχετικά μεγάλη απόσταση. Κι άλλα πολλά, όπως μεσομορφικούς βραχυσκελείς σωματότυπους, μεσοπροσωπία προς πλατυπροσωπία, μεσορρινία, πλατύ ινίο, επικλινές μέτωπο κλπ.
      Επίσης ο αρμενοειδής φαινότυπος των εβραίων, τουλάχιστον ο πρωταρχικός τους, ονομάζεται assyroid ή hebraic. Όχι πως παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι όλοι οι αρμενοειδείς ίδιοι.

      Διαγραφή
    12. Ο Λένιν που είναι εβραίος δεν έχει ίχνος αρμενοειδους έχει καθαρά μογγολοειδες χαρακτηριστικά

      Διαγραφή
    13. Αυτά τα χαρακτηριστικά που λες ανωνυμε 5:06 τα έχει Τσακώνας και ο Καζαντζιδης

      Διαγραφή
    14. Ο Λένιν είχε εμφανή αρμενοειδή και ουραλικά χαρακτηριστικά. Με μια πρώτη ματιά, το ύψος του κρανιακού του θόλου (από το μέτωπο μέχρι το τριχωτό) είναι υπερβολικά μεγάλο (υψικρανία) για οποιονδήποτε άλλο ασιατικό τύπο. Οι σιβηρικοί, τουρανικοί, μογγολίδες, σινικοί ή όποιοι άλλοι φαινότυποι, συνήθως έχουν κοντό και πλατύ κεφάλι. Πρόσεξε στα παρακάτω:
      Ο Λένιν νέος.
      http://www.tristarmedia.com/bestofrussia/images/lenin-20.jpg
      Ο πατέρας του.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/I_N_Ulyanov.jpg

      Διαγραφή
    15. Και οι αρμενοειδης στην δυτικη ασια ανηκουν η κανω λαθος οι αρμενοειδης ειδα σε σχολιο στο μπλογκ οτι ειναι μια μιξη αλπικου με ιρανικου ισχυει?

      Διαγραφή
    16. http://werzit.com/intel/history/oil_shocks/Saudi%20King%20Faisal.gif

      Αραβας αρμενοειδης

      Διαγραφή
    17. https://i.ytimg.com/vi/tpHfdCQTZG0/maxresdefault.jpg

      Εβραιες στο ισραηλινο στρατο δεν εχουν ιχνος αρμενοειδης

      http://ladoshki.ch/albums/143/52b48307e7724.jpeg

      http://www.publicseminar.org/wp-content/uploads/2014/08/Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Flags_for_the_Fallen.jpg

      Διαγραφή
  3. Άσχετο με το παρόν θέμα, εντόπισα ένα αρκετά ενδιαφέρον σύγγραμα στον Κάλλιπο, με θέμα τη Φυσική ανθρωπολογία Πανεπιστημιακού επιπέδου. Μην περιμένετε εννοείται ταξινόμηση των φυλών ούτε ψυχικών χαρακτηριστικών, αλλά από το 70 κεφάλαιο και μετά γίνεται λεπτομερής περιγραφή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Επίσης διατίθεται για κατέβασμα δωρεάν:

    http://repository.kallipos.gr/pdfviewer/web/viewer.html?file=/bitstream/11419/3843/2/00_master_document_valakos_pdf-KOY.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι ασχετο ρε παιδια,εχω σπασει το κεφαλι μου να βρω σε ποιο φυλετικο τυπο ανοικει ο James Hetfield

    http://www.vanyaland.com/wp-content/uploads/2014/06/James-Hetfield-james-hetfield-23672993-950-632.jpg
    http://images6.fanpop.com/image/photos/32500000/James-james-hetfield-32502962-800-600.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυλετικό ιστολόγιο θα μπορούσατε να μας παραθεσετε και καποια στοιχεία σχετικά με τον paleo-sardinian

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.