Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί όλοι θέλουν να χαρακτηρίζονται ως λευκοί;

Συχνά θα έχετε γίνει μάρτυρες περιστατικών όπου κάποιος μελαψός περιπαίζονταν για το χρώμα του δέρματός του. Τις περισσότερες φορές, ο μελαψός είτε θα εκνευρίζονταν, είτε θα προσπαθούσε να αποδείξει ότι η απόχρωση είναι τελικά λευκή. Σπάνια θα παραδέχονταν κάποιος στον Ευρωπαϊκό χώρο ότι δεν είναι λευκός.

Αντίστοιχη συμπεριφορά συναντάται σε πλήθος διαδικτυακών και όχι μόνο συζητήσεων, όπου άτομα και λαοί χαρακτηρίζονται ως μη λευκοί ή διερευνάται το κατά πόσον είναι λευκοί ή όχι. Όταν εξετάζεται η εμφάνιση ενός ανθρώπου, συνήθως διασήμου, που εγείρει σοβαρές υποψίες ότι δεν είναι λευκός, οι ομοεθνείς του προσπαθούν εναγωνίως να αποδείξουν ότι τελικά είναι λευκός και ότι οι άλλοι κάνουν προπαγάνδα εναντίον του έθνους τους. Το ίδιο γίνεται και για την εξέταση ολόκληρων λαών για το κατά πόσον είναι λευκοί ή όχι, με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι ο λαός τους είναι λευκός. Συνήθως οι συζητήσεις αυτές χαρακτηρίζονται από αντεγκλήσεις, ύβρεις και επιθετικότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η φυλετική συνείδηση εξάπτει τα πάθη.

Υποψίες μη λευκότητας εγείρει και πιθανή νέγρικη μίξη. Ειδικά σε περιοχές όπως η Αμερική και η Βόρεια Αφρική, σε αρκετούς ανθρώπους εντοπίζεται νέγρικη επίδραση σε κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος. Παρ'όλα αυτά, οι ομοεθνείς τους σπανίως παραδέχονται τη νέγρικη μίξη. Αντιθέτως κανείς δεν βρίσκεται να υποστηρίξει τη μη λευκότητα κάποιου ανθρώπου ή λαού. Στα κράτη της βορείου Αφρικής, όλοι αποκυρήσσουν ή υποεκτιμούν τη νέγρικη μίξη, ενώ όσοι εντοπίζουν την πραγματικότητα αντιμετωπίζονται ως εχθροί. Στην Ευρώπη, οι νοτιοευρωπαϊκοί λαοί συχνά χαρακτηρίζονται εμπαθώς ότι έχουν μη λευκή επίδραση και ως "τεκμήρια" χρησιμοποιούνται φωτογραφίες μεμονωμένων μη αντιπροσωπευτικών ανθρώπων. Στη Μέση Ανατολή, ακόμη και μέχρι την Ινδία, όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι λευκοί και αντιπαραβάλλουν εικόνες με Ευρωπαίους. Γιατί όμως όλοι θέλουν να χαρακτηρίζονται ως λευκοί;

Οι άνθρωποι γνωρίζουν ασυνείδητα και ας μη θέλουν να το παραδεχτούν ανοιχτά, ότι η εμφάνιση συνδέεται με τη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι Ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και διατηρήσει τον δυτικό πολιτισμό, ο οποίος πλέον θεωρείται πρότυπο παγκοσμίως. Συνεπώς οι μη Ευρωπαίοι θέλουν να λέγονται λευκοί για να φαίνεται ότι ανήκουν στις Ευρωπαϊκές φυλές που αποτελούν πρότυπα. Το ζήτημα δεν είναι αισθητικό, αν και μερικές φορές μελαψοί ή μίξεις χαρακτηρίζονται ως άσχημοι. Τους περασμένους αιώνες φαίνεται ότι η λευκότητα δεν θεωρούνταν κάτι το ιδιαίτερο για τους μη Ευρωπαίους.

Για τους Ευρωπαίους είναι και ζήτημα ταυτότητας, καθώς όλοι μέσα μας γνωρίζουμε ότι όσοι είναι μη λευκοί, έχουν πιθανόν ξένη καταγωγή. Οι διαμάχες για το χρώμα του δέρματος δείχνουν το βάθος της επίδρασης που ασκούν τα φυλετικά ένστικτα. Το χρώμα του δέρματος, όντας το πιο ευδιάκριτο φυλετικό χαρακτηριστικό, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο φυλετικού διαχωρισμού. Κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει έστω και ασυνείδητα πολλές φορές, ότι το χρώμα του δέρματος υποδηλώνει διαφορετική συμπεριφορά και καταγωγή.

5 σχόλια:

  1. Ἡ λευκὴ φυλὴ ἔχει τὰ πιὸ συμμετρικὰ καὶ ἀρμονικὰ χαρακτηριστικὰ προσώπου (κυρίως ἡ Νορδικὴ & Μεσογειακή ὑποφυλή) & καταφανῶς εἶναι χαοτικὰ ὀμορφότερη ἀπὸ τὶς ὑπόλοιπες βασικὲς φυλές. Ἐπίσης, εἶναι ἡ πιὸ προκισμένη διανοητικῶς καὶ αὐτὸ συνάγεται ἀβίαστα ἀπὸ τὴν ἱστορικὰ ἀναμφισβήτητη ὑπεροχὴ της στὴν παραγωγὴ πολιτισμοῦ. Ὡς ὀμορφότερη καὶ ἐγκεφαλικότερη φυλή, συνιστᾷ τὸ τελειότερο καὶ πιὸ ἐπιτυχημένο προϊὸν τῆς ἐξελίξεως, διὸ καὶ ἕνας γνήσιος Λευκός, ἀκόμη κι ἂν ἦναι ἐγκληματίας ἢ παληάνθρωπος, ἔχει ἀσύγκριτα μεγαλύτερη βιολογικὴ ἀξία ὡς ὂν ἀπὸ ἕναν ἐνάρετο & ἀξιόλογο μὴ λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ινδία κυκλοφορούν λευκαντικές κρέμες γιατί αν κάποιος έχει λευκό δέρμα θεωρείται από τους άλλους Ινδούς ότι έχει ευγενή καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό με τις λευκαντικές κρέμες όντως είναι κάτι σχεδόν ακατανόητο έως ανήκουστο στην Ελλάδα και λοιπή Ευρώπη.Κυριολεκτικά φτάνουν σε απίστευτα σημεία για λευκό δέρμα,όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες,πράγμα που αντικατοπτρίζεται και σε στοιχεία της καθημερινής νοοτροπίας και συμπεριφοράς,ειδικά σε μή καυκάσιες χώρες της νότιας Ασίας(Πακιστάν,Ινδία,Μυανμάρ,Ταυλάνδη,Φιλιππίνες) όπου ο άντρας με λευκό δέρμα είναι το κάτι άλλο.Ηθοποιοί δε του μπόλιγουντ συνήθως είναι κατά πολύ πιο ανοιχτόχρωμοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό,και το ίδιο βλέπω και σε αφρικανικές χώρες,όπου σκούρο καφέ είναι συνηθισμένο για μοντέλα,κτλ.Οι κρέμες,οι ομπρέλες,κρέμες προστασίας,ακόμα και εδώ στην Ευρώπη το συνεχίζουν.Σε μερικά από τα παράνομα που έχουν ανοίξει οι Πακιστανοί,πουλάνε τέτοιες κρέμες.Χώρια ότι όταν βγάζουν φωτογραφές το photoshop και οι προβολείς δίνουν και παίρνουν(πχ Nicki Minaj,Beyonce,Rihanna).Είμαι ανοιχτόχρωμος και σε σχέση με το μέσο μαυρομάλλη(μελαχροινό) αρκετά ανοιχτόχρωμος,και μου κάνει όντως εντύπωση πόσο μακριά φτάνουν σε αυτές τις χώρες για λευκό δέρμα ακόμα και οι άντρες.Και δεν είναι μόνο εκεί αλλά και σε χώρες με κρύο κλίμα όπως Κορέα,βόρεια Κίνα,Καζακστάν που κάνουν σα τρελοί για λευκό δέρμα.Ενώ εδώ έχουμε το μαύρισμα,την ηλιοθεραπεία,το 'μαύρο είναι ωραίο'.Προσωπικά πάντα το σκούρο δέρμα με τράβαγε σε μία γυναίκα,ειδικά οι ξανθιές με σκούρα πειδερμίδα,αντίθετα το πολύ λευκό όχι.Αλλά ποτέ το μαύρο,άσχετα αν τα ΜΜΕ προωθούν ως 'το όμορφο' αυτό το χρώμα.Στη τελική δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι θέλουν να μαυρίσουν δε θέλουν μέχρι και την απόχρωση που έχουν οι Νιγηριανοί ας πούμε.Τίποτα το προσβλητικό,άλλωστε αυτοί ξοδεύουν τσουβάλια τα χρήματα για κρέμες ασπρίσματος και ισιώματος μαλλιών,χωρίς κανείς να τους υποχρεώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από αυτό ίσως υπάρχει και ένας ακόμη λόγος.Θεωρείται πως άμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου δεν είναι όμορφα ή άσχημα κατά τον κοινωνικό σου περίγυρο,και είσαι μαύρος/η ή πολύ σκούρος με το άνοιγμα του δέρματος δίνεις ένα contrast ας πούμε προσώπου με τα συνήθως μαύρα μαλλιά-φρίδια και σκούρα μάτια,χείλη κάνοντας πιο έντονο το πρόσωπο στους άλλους,πράγμα που φαίνεται ως πιο ωραίο.Ότι και να κάνουν πάντως οι διάφοροι για να επιβάλλουν πρώτυπα στην ίδια την Αμερική,έχουν αποτύχει.Βρίζουν το λευκό,το εξευτελίζουν,το διαπομπέμπουν,διαφημίζουν συνέχεια το μαύρο,αλλά οι ίδιοι οι μαύροι μεταξύ τους έλκονται από τον πιο ανοιχτόχρωμο/η δικό τους,χώρια τα ίσια μαλλιά.Ακόμα και αν μας εξαφανίσουν τελικά φαίνεται πως από την εσωτερική τους επιλογή πάντα θα προωθούνται οι πιο ανοιχτοί και καυκάσιοι μεταξύ τους,και αυτοί με τη σειρά τους απομακρύνονται από τους πρώτους και πάλι προωθούν το πιο καυκάσιο(είτε μεσογειακό είτε βόρειο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.