Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Maurice Barrès: Το αίμα αντιστέκεται στους ανθρώπινους νόμους


"Το αίμα ακολουθεί πάντοτε τη φυσική τάξη των πραγμάτων και αντιστέκεται στα κηρύγματα και τους ανθρώπινους νόμους… Τα μικρά παιδιά των ξένων δεν γεννιούνται Γάλλοι παρά μόνο στη φαντασία του νομοθετικού πλαισίου."

Maurice Barrès, La terre et les morts


Οποιοσδήποτε ξένος γεννιέται σε μια χώρα και αποκτά ένα χαρτί από το κράτος που του δίνει υπηκοότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λογίζεται ως μέλος του έθνους. Ο Γάλλος λογοτέχνης και πολιτικός εκφράζει την αγανάκτησή του με τις πολιτογραφήσεις ξένων, που δεν έχουν καμία σχέση με το έθνος. Το έθνος κατά τον Barrès έχει...
συγκεκριμένο βιολογικό, άρα και φυλετικό, περιεχόμενο, καθώς σχετίζεται άμεσα με το αίμα.

Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φυσική τάξη πραγμάτων. Το αίμα ακολουθεί τους δικούς του νόμους. Εκφράζεται μέσω της κληρονομικότητας και των φυλετικών γνωρισμάτων. Κάθε ανθρώπινη νομοθεσία που βρίσκεται ενάντια στη φύση, σύντομα δημιουργεί μια παράταιρη κατάσταση, η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική.

7 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος να μου πει στην Βόρεια Ελλάδα πόσο είναι ο κεφαλικος δείκτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισκέφτηκα πρόσφατα τη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς διαπίστωσα φίσκα αρμενοειδεις και διναρικους. Πολύ βραχυκεφαλια και οι μεσογειακοί που είδα ήταν κυρίως φοιτητές λογικά από αλλά μέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24 Σεπτεμβρίου 2018 - 5:19 μ.μ.

    Καλησπέρα ανώνυμε, στους νέους τι φυλετικού ς τύπους είδες γιατί και εγώ επισκέφτηκα πρόσφατα τη Θεσσαλονίκη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου είδα πολλους διναρικους και αρμενοειδεις νέους στους δρομους και λίγους μόνο μεσογειακούς. Ειδικα καφετέριες τις παραλιακής είδα αρκετους μεσογειακούς νέους αλλα μου φάνηκαν φοιτητες, για αυτό υποθέτω ότι είναι από άλλες περιοχές. Εσυ πως τα είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε εγώ παρατήρησα οι άνθρωποι από 40+ είναι κυρίως βραχυκέφαλοι Αλπικοί,Διναρικοί και φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό Προασιατικοί(Αρμενοειδής).
    Οι νέοι 25+ είναι μεσοκέφαλοι και βραχυκέφαλοι δηλαδή Pontid,Αλπικοδιναρικοί και Αλπικομεσογειακοί.Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχουν Αρμενοειδή επίδραση.
    Τώρα για τους νέους 25 και κάτω κυριαρχεί η Μεσοκεφαλία και στα ίδια ποσοστά η Δολιχοκεφαλία με την Βραχυκεφαλία.Εγώ είδα πολλούς νέους Pontid,Διναρομεσογειακούς,Μεσογειακούς με Αλπική επίδραση και κάποιους δολιχοκέφαλους προς Μεσοκέφαλους ΚΜ.

    Εγώ ξέρω φοιτητές από Πάτρα που σπουδάζουν Θεσσαλονίκη και ανήκουν στον Κρομανοειδή και στον Μεσογειακό(Gracile) φυλετικό τύπο.
    Οπότε και εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι αρκετοί νέοι και κυρίως Δολιχοκέφαλοι έχουν έρθει από κάποια άλλη περιοχή(πιθανότατα νότια) της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν πήγες εσύ ή κάποιος άλλος σχολιαστής σε κάποια άλλη Ελληνική πόλη να πει αν θέλει τι φυλετικούς τύπους είδε και σε τι ποσοστά.
    Να δούμε και τι γίνετε και στις άλλες περιοχές της χώρας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι Φλώρινα 2.5 χρόνια (γεννηθείς Λαμία - μεσογειακός τύπος) , παρατηρώ ένα μεγάλο ποσοστό αλπικότητας στις περιοχές πέριξ της Φλώρινας αλλά και του Αμυνταίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.