Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα Lebensborn

Το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς της Γερμανίας είχε σε υψηλή προτεραιότητα την πληθυσμιακή τόνωση και φυλετική αναβάθμιση του Γερμανικού έθνους. Οι ιθύνοντες ήθελαν να αυξηθούν οι γεννήσεις των Γερμανών και παράλληλα να βελτιωθεί φυλετικά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Η ηγεσία βρέθηκε μπροστά σε μια δύσκολη πρόκληση για τις μεθόδους που θα επιτύχει τους πληθυσμιακούς της στόχους, γιατί το ζήτημα εμπεριέχει πρακτικές και ηθικές δυσκολίες. Ένα από τα μέτρα για την αύξηση των γεννήσεων, με φυλετικά κριτήρια, ήταν το πρόγραμμα Lebensborn.

Το πρόγραμμα Lebensborn θεσπίστηκε από τον Heinrich Himmler, αρχηγό των SS, με σκοπό να παρέχει φροντίδα σε γυναίκες που ήθελαν να γεννήσουν παιδιά με άριστες φυλετικές καταβολές. Ήταν υπό την αιγίδα των SS και περιελάμβανε εγκαταστάσεις ανά την επικράτεια για την φροντίδα εγκύων και νεογνών, με πολύ υψηλές προδιαγραφές για την εποχή...
με άφθονη τροφή, περιποίηση και τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τις γυναίκες των μελών των SS, όμως σύντομα έγιναν δεκτές και γυναίκες που δεν ανήκαν στα SS, αρκεί να αποδείκνυαν ότι οι ίδιες και ο πατέρας του παιδιού ήταν φυλετικά άριστοι. Τα κριτήρια εισδοχής ήταν αυστηρά και στην πράξη φυλετικά άριστα παιδιά σήμαινε οι γονείς να είναι Νορδικοί ή κυρίως Νορδικοί, έστω με μικρή επίδραση από άλλους Ευρωπαϊκούς τύπους.

Οι γυναίκες αφού γίνονταν δεκτές, έμεναν στις εγκαταστάσεις για λίγους μήνες, πριν και μετά την γέννα. Το παιδί ονοματοδοτούνταν με τελετουργικό των SS. Αν οι γυναίκες είχαν σύζυγο, τότε επέστρεφαν στο σπίτι τους με το παιδί. Η πιο συνήθης περίπτωση ήταν οι γυναίκες να ήταν ανύπανδρες, οι οποίες υπέγραφαν εκ των προτέρων ένα χαρτί με το οποίο αποδεσμεύονταν από οποιαδήποτε αξίωση για το παιδί, το οποίο παραχωρούσαν στο κράτος. Αν η γυναίκα τελικά ήθελε να κρατήσει το παιδί, οι υπεύθυνοι του προγράμματος της το παραχωρούσαν μόνο αν έκριναν ότι διαθέτει τα μέσα για να το μεγαλώσει μόνη της. Όμως τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες δεν ήθελαν το παιδί, το οποίο μεγάλωνε για λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις και έπειτα δίνονταν για υιοθεσία σε οικογένειες που κρίνονταν ικανές για να το μεγαλώσουν.

Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο οι ανύπανδρες γυναίκες έμεναν έγκυες για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς έδινε οδηγίες στα ανώτερα στελέχη των γυναικείων οργανώσεών του να πείσουν νεαρές γυναίκες του Νορδικού τύπου, με όμορφο και ευγενές παρουσιαστικό, να κάνουν παιδιά με άνδρες των SS, εκτός γάμου. Οι νεαρές γυναίκες πείθονταν με το σκεπτικό ότι δίνουν ένα παιδί στον Führer. Κανονίζονταν συναντήσεις των νεαρών γυναικών με άνδρες των SS, ώστε να γνωριστούν και να συνευρεθούν, ώστε οι γυναίκες να συλλάβουν. Οι άνδρες μπορεί να ήταν ακόμα και παντρεμένοι, οπότε η όλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνει υπό άκρα μυστικότητα και στο Lebensborn τηρούνταν εχεμύθεια.

Με την έλευση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δόθηκε η ευκαιρία για επέκταση του προγράμματος σε άλλες Γερμανικές χώρες. Ιδρύθηκαν εγκαταστάσεις σε Νορβηγία, Δανία, Γαλλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, κτλ. δηλαδή σε χώρες με αρκετό Νορδικό στοιχείο. Στις εγκαταστάσεις του Lebensborn μπορούσαν να γεννήσουν γυναίκες από τις κατεχόμενες χώρες, οι οποίες πήγαιναν με άνδρες των SS ή του Γερμανικού στρατού, αρκεί να πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια. Το πρόγραμμα είχε ιδιαίτερη επιτυχία με πολλές χιλιάδες γεννήσεις στη Νορβηγία, το ανθρώπινο δυναμικό της οποίας είχαν σε μεγάλη εκτίμηση οι Γερμανοί.

Πραγματικός σκοπός του προγράμματος Lebensborn ήταν η αύξηση του Νορδικού τύπου. Οι ιθύνοντες του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος γνώριζαν φυλετική ανθρωπολογία και κατανοούσαν ότι η Νορδικότητα καθορίζει την Γερμανικότητα. Επίσης, παραδέχονταν ότι οι Νορδικοί δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία των Γερμανών και σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στα νότια, ήταν μειοψηφία. Για να αυξηθεί ο Νορδικός τύπος, έπρεπε να έχει υψηλότερους αναπαραγωγικούς ρυθμούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς τύπους στη Γερμανία. Τα μέτρα αρνητικής ευγονικής βελτιώνουν μεν την υγεία του πληθυσμού, αλλά δεν σχετίζονται με διαφορικούς αναπαραγωγικούς ρυθμούς μεταξύ των επιμέρους Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων. Επειδή η προβολή του Νορδικού τύπου ως πρότυπο ισχύος και ομορφιάς δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για την αύξησή του στη χώρα, απαιτούνταν μέτρα θετικής ευγονικής. Το Lebensborn ήταν ένα μέτρο θετικής ευγονικής, με το οποίο δηλαδή αυξάνονται τα θεμιτά φυλετικά στοιχεία στην κοινωνία, έναντι των υπολοίπων.

Ο Hitler και ο Himmler με την δημιουργία του Lebensborn απέδειξαν ότι ήταν όχι απλά εθνικιστές, αλλά πάνω από όλα φυλετιστές. Δεν τους απασχολούσε μόνο το έθνος, αλλά περισσότερο η επέκταση του Νορδικού τύπου, στην Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν είχε καμία σημασία αν ένα παιδί μεγάλωνε σε θετή οικογένεια, χωρίς να ξέρει τους πραγματικούς του γονείς, σημασία είχε σε βάθος αιώνων να αυξηθεί ο Νορδικός τύπος, ο οποίος διαθέτει ενεργητικότητα και υψηλές ηγετικές και πνευματικές ικανότητες. Ακόμα και αν το παιδί δίνονταν σε μια φτωχή οικογένεια, μετά από γενιές, οι φυλετικές ιδιότητες θα οδηγούσαν τους απογόνους του να ισχυροποιήσουν το έθνος και τον πολιτισμό.

Σήμερα υπάρχουν αρκετές στρεβλώσεις σχετικά με την αντίληψη που έχει ο κόσμος για το Lebensborn. Κατ' αρχάς, παρουσιάζεται ψευδώς ως προσπάθεια να δημιουργηθεί μια "master race" που θα εξουσιάζει τις υπόλοιπες, ενώ ο σκοπός ήταν η αύξηση των Νορδικών στην Γερμανία και έπειτα στην Ευρώπη. Επίσης, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζονται ως "εργοστάσια" παραγωγής παιδιών, για να υποβαθμιστεί η αξία του προγράμματος. Επιπρόσθετα, υπάρχουν αρκετοί, ακόμα και εθνικιστές, οι οποίοι αδυνατούν να διανοηθούν ότι γίνονταν τέτοια "ανήθικα" πράγματα, με παιδιά εκτός γάμου, μοιχεία, υιοθεσίες, κτλ και προσπαθούν να πουν ότι δεν συνέβαιναν τέτοια πράγματα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι συνέβαιναν. Οι κατηγορίες αυτές προέρχονται από ανθρώπους που διακατέχονται από την χριστιανική ηθική, ακόμα και αν δηλώνουν μη θρησκευόμενοι, άθεοι, αγνωστικιστές, αντιχριστιανοί, κτλ. Αντιθέτως, όποιος διακατέχεται από την ηθική του φυλετιστή, αντιλαμβάνεται πως ότι γίνεται για την επέκταση της φυλής και την αναβάθμισή της, είναι καλό.

Το πρόγραμμα Lebensborn ήταν η πνευματική τελειότητα εφαρμοσμένη στην πράξη. Ήταν μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές στην ανθρωπότητα του περασμένου αιώνα, πάνω και από επιστημονικές ανακαλύψεις. Γιατί η προώθηση των τεχνών, της επιστήμης και του πολιτισμού εξαρτάται βαθύτερα από το ανθρώπινο υλικό. Και η αύξηση των ικανότερων φυλετικών στοιχείων στον πληθυσμό αυξάνει τις δυνατότητες για δημιουργία πολιτισμού. Αν σκεφτείτε βαθύτερα, ακόμη πιο σημαντικό και από την δημιουργία πολιτισμού, είναι να αυξήσεις το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πολιτισμό.

51 σχόλια:

  1. Τρομερό άρθρο,έτσι απλά!
    Συνέχισε να κερνάς ατόφιο εθνικοσοσιαλισμό και φυλετισμό διαχειριστή!
    Ζήτω η Νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια νικη ρε? τις νορδικες χωρες τις εχουν ξεκωλιασει χωρις σαλιο και τους κανουν οτι θελουνε, ουτε αντιδρουνε ουτε τιποτα. οι νορδικοι αποδειχτηκαν ανικανοι, αναξιοι και υποτακτικοι

      Διαγραφή
    2. Αποκλείεται, οι Νορδικοί είναι οι Υπεράνθρωποι, μόνο που είναι τόσο υπεράνω που αφήνουν τις γυναίκες τους και τις κόρες τους να τις πηδάνε οι αφρο-ασιάτες.

      Διαγραφή
  2. https://i.pinimg.com/originals/48/30/c0/4830c00d3d65437f3188a1e5443177ab.jpg

    Νορδικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύστοχα τα γράφει ο διαχειριστής για «ανθρώπους που διακατέχονται από χριστιανική ηθική» και αποτελούν τροχοπέδη για την ευγονική ακόμη και αν δηλώνουν άθεοι αντιχριστιανοί κλπ.
    Μόνο με μια παγανιστική παλιγγενεσία σε πρώτη φάση θα ανοίξει ο δρόμος για αποδοχή φυλετικής πολιτικής. Επαναφορά της πατρωας θρησκείας τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΟΡΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ..........

    ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΕΝΑΡΓΕΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ......ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.....ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΟΚΟΙ......ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ......ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ", ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια "αναβαθμιση" ειναι αυτη παρακαλω?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1:32 μ.μ.

      Μεσογειακή ευγονική. Όπως η πρωταρχική φυλή της Β. Ευρώπης είναι η Νορδική, έτσι και η πρωταρχική φυλή της Νότιας - Μεσογειακής Ευρώπης είναι η Μεσογειακή.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 2:20 μ.μ. πολλοί ούτε το καταλαβαίνουν, ούτε και θέλουν να το καταλάβουν, ο Νορδισμός κηρύσσει την Νορδοποίηση των εθνών ή τουλάχιστον Νορδικές αριστοκρατίες και άρχουσες τάξεις παντού. Κάποιοι Νότιοι Ευρωπαίοι είναι υπέρμαχοι του εκγερμανισμού ολόκληρης της Ευρώπης. Συνήθως εάν δεις οι Νορδιστές είναι νοτίων Ευρωπαϊκών φαινοτύπων(Arthur Kemp κοκ). Τα λες σε αυτιά που δεν τα πιάνουν. Θα έπρεπε και εμείς να μιλάμε για Μεσογειοποίηση της Ευρώπης και Μεσογειακές αριστοκρατίες και άρχουσες τάξεις παντού, για Μεσογειακούς Υπεράνθρωπους κτλ, αλλά η Εβραιοπαϊκή Ένωση έχει πατήσει κάτω την νότια Ευρώπη και έχει ανεβάσει την βόρεια Ευρώπη. Για αυτό και μας κουνιούνται, ας υπήρχε μία παντοδύναμη νότια Ευρωπαϊκή όπως ήταν η Ιταλία επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και σου έλεγα εγώ που θα ήταν τώρα οι αλμπινολαοί!

      Διαγραφή
    4. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ "ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ΕΝΝΟΩ ΤΗΜ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΥΓΟΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ 3 ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ.........ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΝΟΡΔΙΚΩΝ-ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΩΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΩΝ) ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ......ΔΙΕΥΚΡΙΝΟΙΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ" ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ........

      Διαγραφή
    5. Πες τα ανώνυμε χρυσόστομε 9:02,διότι έχουμε γεμίσει στόκους που νομίζουν ότι είναι "μεσογειακοί", σίγουρα είναι αλλά της ανατολής.Και μάλιστα αυτοί οι "μεσογειακοί " καθυβρίζουν τους Νορδικούς και τους ...κακούς Γερμανούς γενικά.
      Ας συνοψίσουμε λοιπόν για τους αστικοεθνικόφρονες στόλους:
      1.Όταν αναφερόμαστε στον "Μεσογειακό τύπο", εννοούμε τον Gracile Med, τον "Δυτικό",όπως τον ονόμαζαν οι Γερμανοί ανθρωπολόγοι.
      2.Μεσογειακοί και Νορδικοί (και ενδεχομένως Ατλαντοειδείς),αλλά πάνω από όλα Νορδικοί και Μεσογειακοί απετέλεσαν και αποτελούν την φυλετική αριστοκρατία της Ευρώπης.
      3.Όσο και να χτυπιούνται οι "εθνικόφρονες" στόκοι,Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι.Συνεπώς οι Νορδικοί κάλλιστα δύναται να θεωρηθούν Έλληνες, και μακάρι να συνέβαινε κάτι τέτοιο,διότι θα ανέβαινε κατακόρυφα το φυλετικό επίπεδο του έθνους.
      4.Οι Γερμανοί ανέκαθεν ήταν οι μεγαλύτεροι φιλέλληνες.Περαστικά στους τιποτένιους "Ελληναράδες" που νομίζουν ότι είναι "μεσογειακοί" (είπαμε είναι,αλλά είναι της ανατολής) και που στάζουν χολή για κάθε τι Νορδικό και Γερμανικό.

      Διαγραφή
    6. αστικοεθνικόφρονες στόκους*

      Διαγραφή
    7. Ενσωμάτωση Νορδικών-Ατλαντοειδών; Δηλαδή ελληνοποίηση ξένων, λαθροεισβολή απ'την ανάποδη, να διώξουμε τους Πακιστανούς, Αφγανούς και Αλβανούς και να βάλουμε μέσα Άγγλους, Ιρλανδούς, Σκωτσέζους, Ολλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς. Έτσι θα γίνει η αναβάθμιση της Ελλάδος, Άγγλοι-Γάλλοι-Πορτογάλοι όλοι μέσα στην Ελλάδα; Πάει το έθνος, εθνοδιάλυσις, σαν τον Μαρξ που έλεγε να πέσουν τα σύνορα και να γίνουν όλοι οι λαοί ένα, μόνο που θα μπολιαστούν οι Έλληνες από τους Βορειοδυτικούς Ευρωπαίους αντί από Πακιστανούς και Αλβανούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε ευγονική να εξαφανίσουμε Δυτικοασιατικά, Καυκάσια και Μεσανατολίτικα στοιχεία όπως και Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά Ευρωπαϊκά, αν γινόμασταν πλήρως Έλληνες θα ήταν φυλετική υποβάθμιση, πρέπει να μας αλώσουν τελείως φυλετικά οι ξένοι από Βορειοδυτική Ευρώπη. Όπως υπάρχει ο Πανσλαβισμός, υπάρχει και ο Πανβορειοδυτικοευρωπαϊσμός. Εκτός από τους κατά φαντασίαν Μεσογειακούς, υπάρχουν και οι κατά φαντασίαν Νορδικοί(βλέπε Μογγολοειδείς Νορδικούς, ειδικά στην Σκανδιναβία). Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε πολυφυλετική κοινωνία αποτελούμενη από πανσπερμία ευρωπαϊκών λαών και σε πλήρως Ελληνική-Μεσογειακή, διαλέγω το δεύτερο.

      Διαγραφή
    8. Ο ακροδεξιός στόκος που λέγαμε.Τί γράφεις,αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει την ανάξια άποψη σου...

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή οι Νορδικοί στις χώρες τους να μείνουν ως έχουν και οι Μεσογειακοί λαοί να δεχτούν τους πρώτους εντός των χωρών τους για να αναβαθμιστούν, γιατί είναι υποδιέστεροι και κατώτεροι φυλετικά. Σαν απελπισμένος Γερμανός ή Ολλανδός τουρίστας μου ακούγεται αυτό που θέλει να πηδήξει Ελληνίδα ή Ιταλίδα και δεν του κάθεται. Αυτοί που στάζουν χολή, μίσος και φθόνο είναι οι Νορδιστές, οι Πανγερμανιστές και οι ανθέλληνες του βορρά και γίνονται φιλέλληνες μόνο όταν τους δίνεται η ευκαιρία να σφετεριστούν την ιστορία των Ελλήνων και γενικά των Μεσογειακών λαών(Ιταλών κτλ) ή να τους κάνουν υποχείριο τους.

      Και γιατί να μην πάνε Μεσογειακοί Έλληνες και Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι(έστω και Κρομανοειδείς-Μεσογειακοί) και να μπολιάσουν φυλετικά όλη την βόρεια Ευρώπη; Άσε που ήδη συμβαίνει αυτό με τους τόσους Μεσογειακούς που έχουν μεταναστεύσει στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Έχω φίλους Έλληνες στην Γερμανία που έχουν παντρευτεί Γερμανίδες.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε 10:33 μ.μ.

      Βέβαια, ο Έλληνας Εθνικιστής(που βάζει πάνω από όλα το έθνος του) είναι στόκος, ενώ ο Γερμανός Εθνικιστής(Εθνικοσοσιαλιστής) ή ο παρατρεχάμενος του Νορδιστής από την νότια Ευρώπη με το Deutschland über Alles δεν είναι στόκος.

      Ρε ότι και να λέτε, όνειρα θερινής νυκτός στην κυριολεξία έχετε με τον Πανγερμανισμό, ζείτε 70 χρόνια και πίσω, η Ευρώπη χάνεται και μαζί της πρώτη και καλύτερη η Νορδική φυλή.

      Διαγραφή
    11. Ευτυχώς αρχίζουν τα σχολεία και θα μας απαλάξεις από την παρουσία σου "ελ-λάνιε στόκε από τον γαλαξία της Ανδρομέδας.

      Διαγραφή
    12. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 10:26........

      ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ?....ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΩΣ "ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ?.......ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ "ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ" ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΟΡΔΙΚΩΝ (ΠΟΥ ΕΤΙΣ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)?..........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΙ) ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ 100% ΕΛΛΗΝΕΣ?......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΙ 3 ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ?.........

      ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΝΟΡΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝ?..... ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΕΛΛΗΝ Ο ΚΑΘΕ ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ?.........ΗΜΑΡΤΟΝ....

      Διαγραφή
    13. Τι φυλετικά αδέλφια, ξένοι είναι ο ένας προς το άλλον, άλλες φυλές, που διαφέρουν εκτός από τα χαρακτηριστικά τους και στον ψυχισμό τους. οι Νορδικοί πρέπει να πηγαίνουν με Νορδικούς, οι Ατλαντοειδείς με Ατλαντοειδείς και οι Μεσογειακοί με Μεσογειακούς. Αυτό είναι φυλετική καθαρότητα! Ούτε οι Νορδικοί είναι Έλληνες, ούτε οι Οριενταλικοί, αλλά οι Μεσογειακοί. Οι Μεσογειακοί πχ δεν θα πρέπει να θεωρούνται καθαρόαιμοι Σκαδιναβοί, ούτε οι Νορδικοί Μεσογειακοί. Αυτά που προτείνεις είναι πολυφυλετισμός από την ανάποδη, καθαρές φυλές θέλουμε στην Ευρώπη όχι ανακάτεμα των φυλών.

      Διαγραφή
    14. http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Odhgies-Ithageneias.pdf

      Γίνε Έλληνας πανεύκολα!

      Διαγραφή
    15. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΟΡΔΙΚΟΙ-ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ -ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΗΓΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΟΥΣ ΤΥΠΟΥ......

      ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ "ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ" ΦΥΛΩΝ.......ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ "ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ ΝΟΡΔΙΚΩΝ Η ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΩΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΤΑΙ" ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ......

      ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΗ......

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμε 9:57 μ.μ.

      Οι Έλληνες, οι Βούλγαροι και οι Ουκρανοί Μεσογειακοί κατά Lundman της Ανατολής Μεσογειακοί είναι, όχι της Δύσης. Pontids.

      a) East-Mediterranean Race: dark pigmented, with many subraces.

      1. The Pontid (in southern Russia).

      https://www.theapricity.com/snpa/lundraces.htm

      Διαγραφή
    17. EAST-MEDITERRANID

      Refers to the Mediterranid varieties, including Pontid, which are indigenous to the eastern Mediterranean areas. The term has also been applied to a larger selection of eastern European and Central Asian brunet dolichocephalic types, including Orientalids.

      Διαγραφή
    18. Δεν υπάρχει φυλετικός τύπος "east med".Διότι αυτός περιγράφει κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Πότε έναν μεσογειακό με απροσδιόριστη ανατολίτικη επίδραση,πότε έναν οριενταλικό και πότε έναν...Pontid,πολλές δε φορές,αναφέρεται καθαρά γεωγραφικά. Ο φυλετικός τύπος του μπλογκ στον οποίο αναφέρεται ως "Μεσογειακό ",των αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων και Νότιοευρωπαίων γενικότερα(και όχι μόνο),είναι ο Gracile Med.Αυτός είναι ο κλασικός Μεσογειακός που μελετάει το μπλογκ.

      Διαγραφή
    19. Ο East Med του Lundman δεν περιγράφει κάποιον Μεσογειακό με απροσδιόριστη ανατολίτικη επίδραση, ούτε έτσι αυθαίρετα έναν Οριενταλικό, αλλά αυτούς τους τύπους.

      a) East-Mediterranean Race: dark pigmented, with many subraces.

      1. The Pontid (in southern Russia).
      2. The Iranid: partly influenced by the Arabid race, with narrow rectangular face.
      3. The North-Indid: very tall, heavily bearded, large nose, and a high frequency of blood type gene q.
      4. The Gangid: small, very gracile, with thin, sparse beard, and a high frequency of blood type gene q.
      5. The Nesid (in the South Seas).
      6. The Saharid or South-Mediterranean (in North Africa): rather tall and gracile, with a low frequency of blood type gene q.
      7. The Aegyptid: very closely related to the Saharid, but with a high frequency of blood type gene q.

      https://www.theapricity.com/snpa/lundman-races4.htm

      Διαγραφή
    20. Ακόμα χειρότερα δηλαδή.

      Διαγραφή
    21. Άστα, έχει ταξινομήσει ο Lundman Ευρωπαίους μαζί με Μεσανατολίτες, Βορειοαφρικάνους κτλ.

      Σουηδός δεν ήταν;

      Διαγραφή
    22. Άρα πρέπει Ατλαντοειδείς, Νορδικοί και Μεσογειακοί να ανακατευτούν γιατί είναι φυλετικά αδέλφια, αυτό που λένε οι βόρειοι ότι πρέπει να σωθεί η Νορδική φυλή μέσω ευγονικής και να παραμείνει καθαρά Νορδική πρέπει να το ξεχάσουμε. Πρέπει και οι Αλπικοί με τους Βαλτικούς να ανακατευτούν επειδή είναι φυλετικά αδέλφια και οι Διναρικοί με τους Αρμενοειδείς επειδή ανήκουν στην Ταυρική οικογένεια ή μόνο Ατλαντοειδείς, Νορδικοί και Μεσογειακοί; Αυτό αν είναι ανακάτεμα των φυλών, πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν εδώ κατά χιλιάδες αν όχι κατά εκατομμύρια Άγγλοι Ατλαντοειδείς και Νορβηγοί Νορδικοί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση. Η λύση στο ότι οι Μεσογειακοί ανακατεύονται με βραχυκέφαλους στην Ελλάδα και οι Νορδικοί με βραχυκέφαλους στην Γερμανία, είναι να ανακατευτούν οι δολιχοκέφαλοι βόρειας και νότιας Ευρώπης μεταξύ τους, ευγονική να κρατήσουμε τις Ευρωπαϊκές φυλές καθαρές δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλά ανακάτεμα βορείων και νοτίων δολιχοκέφαλων.

      Διαγραφή
  5. https://www.counter-currents.com/2018/09/the-war-against-white-women/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://m.huffingtonpost.gr/entry/e-nea-afisa-toe-afd-einai-akros-ratsistike-akoma-ki-an-oi-eyetes-toe-exakoloethoen-na-to-arnoentai_gr_5b97d909e4b0cf7b0043e651?gls&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

    Σκούζει η huffington με τους πισωγλέντηδες που γράφουν τα άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiX5oDK6rPdAhVCsaQKHY4DDm4QjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.theapricity.com%2Fforum%2Farchive%2Findex.php%2Ft-18750.html&psig=AOvVaw0x8RX_vrzMa1OdQg3sFog8&ust=1536785583597480 οποιος ξερει σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει ο εικονιζομενος να απαντησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια χώρα στα Βαλκάνια έχει τους περισσότερους Μεσογειακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα και Βουλγαρία.

      Δευτερευόντως η Τουρκία.

      Διαγραφή
  9. Δηλαδή εσείς αντινορδιστες σας χάλασε να έρθουν μερικοί νορδικοι και να φτιάξουν οργάνωση και τάξη τύπου Γερμανίας σουηδιας. Αυτοί είστε μόνο τουρκαλβανους θαυμάζετε για αυτό δε σας χαλάει που είναι Μπουρδελακι η Ελλάδα και που η βραχυκεφαλια πάει σύννεφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί να μην πάνε Έλληνες και Ιταλοί Μεσογειακοί σε Γερμανία και Σουηδία και στις ρομποτικές αυτές φυλές τύπου Κίνας να προσδώσουν την καλλιτεχνία που τους λείπει, καινούργιες ιδέες, ενεργητικότητα, πάθος και αυθορμητισμό, συναισθηματισμό και δυναμισμό, μελέτη των επιστημών και να κατανόηση τις βαθύτερων εννοιών, τις τέχνες, την κοινωνικότητα, τον ηρωισμό, την πνευματικότητά και την αγάπη για την ζωή.

      http://fyletika.blogspot.com/2013/03/blog-post_3.html

      Σαν πολύ δεν έχετε υποβιβάσει τον Μεσογειακό τύπο με τις Νορδιστικές σας μπούρδες;

      Κανένας δεν θαυμάζει τους τουρκαλβανούς, το ρίξαμε πάλι στις μπούρδες, μπουρδέλο είναι και οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο που είναι πλούσια μπουρδέλα, με φράγκα και πουτάνες πολυτελείας, λόγο γερμανικών τραπεζών και ΕΕ που μας τα τσιμπάνε τα λεφτά με τα εκμεταλλευτικά δάνεια και τις τοκογλυφικές λαμογιές. Και οι Γερμανοί δολιχοκέφαλοι με βραχυκέφαλους Αλπικούς ανακατεύονται σε μία βραχυκέφαλη Γερμανία, αλλά δεν θέλετε να πάνε Μεσογειακοί στην Γερμανία και στην υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη, αλλά να έρθουν μόνο εδώ στην νότια Ευρώπη Νορδικοί. Και τι μας πρήζεται συνέχεια με την επιτυχημένη Σιωνιστική κεντρική και βόρεια Ευρώπη, και οι Εβραίοι επιτυχημένοι είναι και μάλιστα βρίσκονται πάνω από τους Ευρωπαίους, θέλετε να φέρουμε εδώ και Εβραίους να ανακατευτούν με τους Έλληνες;

      Ρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι να υποβιβάζουμε εμείς οι ίδιοι το έθνος μας, την φυλή μας και τις οικογένειες μας. Νορδιστές και μπούρδες. Η Ελλάδα έχει μερικούς Νορδικούς, τι παραπάνω έχουν η κάνουν από τους υπόλοιπους Έλληνες; Απολύτως τίποτα. Γιατί όταν πάνε στο εξωτερικό οι Έλληνες γίνονται και αυτοί επιτυχημένοι; Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι Έλληνες είναι ο κατώτερος λαός του κόσμου και οι Ασιάτες ανώτεροι λόγο ανάπτυξης και οικονομίας. Εδώ μας έχουν βάλει κάτω Σιωνιστές και ΕΕ ένωση και μας χτυπάνε σαν τα χταπόδια και εσείς εκεί, Νορδισμός και αντι-Νοτιοευρωπαϊσμός.

      Ρόδα είναι και γυρίζει, εδώ που είμαστε θα έρθουνε και εκεί που είναι θα 'ρθούνε. Και μετά τα λέμε!

      Διαγραφή
    2. Η μισή και βάλε Ευρώπη είναι βραχυκέφαλη, ειδικά για κεντρική Ευρώπη δεν το συζητάμε και αυτός νομίζει ότι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο λόγο βραχυκεφαλιάς που πάει σύννεφο.

      Διαγραφή
    3. H Eλλαδα ειναι μεσοκεφαλη χωρα με κυριο φαινοτυπο τον Pontid...την προπαγανδα σου και το κομπλεξ σου αλλου.Αυτα τα περι βραχυκεφαλων να πας να τα πεις στην Γερμανια σου και στην Γαλλια που ειναι τσιγκα στους αλπικους σαβουροκοιλιαδες και στην ανατολικη ευρωπη με τους βαλτικους ταταρους.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι σήμερα βραχυκεφαλη καθώς ο μέσος κεφαλικός δείκτης δείχνει βραχυκεφαλια. Τώρα με τα Greek statistics που τσαμπουνάς γίνεσαι αναξιόπιστος αλλά και αξιολύπητος. Διάβασε πρώτα τα βασικά για την ανθρωπολογία της Ελλάδας

      Διαγραφή
    5. Βλακοτρολιδι σου αρεσει η οχι η σημερινη Ελλαδα και ειδικα οι νεες γενιες ειναι μεσοκεφαλες και δοχιλοκεφαλες!Ακομα και των προσφυγων τα περισσοτερα βγαινουν μεσοκεφαλα.Οι αρμενοειδεις σιγα σιγα εξαφανιζονται και η λεπτοπρωσοπια υπερτερει και το υψος αυξανεται.Περιμενω να μου δειξεις τις στατιστικες που λενε οτι η Ελλας ειναι βραχυκεφαλη χωρα.Δεν περιμενω εσενα τον καραγκιοζη να μου κανει μαθηματα ανθρωπολογιας.Οι μονες βραχυκεφαλες περιοχες ειναι στην βορεια ελλαδα(λογω προσφυγων κυριως) και στην δυτικη Ελλαδα(ηπειρος κλπ) με αρκετους αλπικους και διναρικους.

      Διαγραφή
  10. Μια χαρά απορροφούν χιλιάδες μεσογειακούς Έλληνες λχ γιατρούς στην Αγγλία Γερμανία και τη Σουηδία, τους παίρνουν τζαπα ετοιμους ενώ η Ελλάδα πλήρωνε 6 χρόνια την ακριβή τους εκπαίδευση. Εμείς μόνο μαζεύουμε μόνο σκουπίδια και χαλιωμαστε μην έρθουν άλλες αντάξιες φυλές να συνεισφέρουν με τις ειδικές τους δεξιότητες. Οι σκανδιναβικές χώρες αγαπητέ που είναι οι κατεξοχήν προοδευμένες είναι δολιχοκεφαλες. Δεν είπα να φέρουμε σαβουρο-κεντροευρωπαιους αλλά κάποιος νορδικους και ατλαντοειδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ἐξαιρετικὸ. Μόνο Νορδικοὶ καὶ Μεσογειακὴ σὲ αὐτὴν τὴν ἤπειρο, ῥὲ βραχυκέφαλες κουράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι! Μονο νορδικομεσογειακοι σαν και τον μεγα Himmler!

      Διαγραφή
    2. Και τον τεραστιο Μουσολινι...

      Διαγραφή
  12. Η Ελλαδα πρεπει να κυβερνηθει απο μια νορδικη αριστοκρατια για να προκοψει ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρώτησα έλληνα καθηγητή ανθρωπολογίας και μου είπε ότι οι Έλληνες είναι βραχυκεφαλοι κατά μέσο όρο. Τώρα τι να σχολιάσω τις έρευνες τις κωλοπετινιτσας που βγάζεις εσυ με το μάτι σου για τις νέες γενεές; Ότι εκλείπουν σιγά σιγά οι βραχυκεφαλοι στις νέες γενεές ως εκ θαύματος ή με μεταλλάξεις είναι το φυλετικό ανέκδοτο της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχχ αντε τραβα απο δω ρε γελοίο ανθρωπάκι που θες να σε πάρουμε και στα σοβαρά βλαξ.

      Ρωτησα λεει έλληνα καθηγητή ανθρωπολογίας αχααχααχα.Και για πες μας?Εκανε έρευνα πάνω,σε συτο και έβγαλε το συμπέρασμα οτι οι έλληνες ειναι στην πλειοψηφία βραχυκεφαλοι?Ποιον κοροϊδεύεις ρε κουτοπόνηρε υπάνθρωπε?Δωσε όνομα καθηγητή και αποδεικτικά στοιχεία.

      Επειδη είσαι εσυ βραχυκεφαλος δεν σημαίνει οτι ειναι και ολοι.Καμμια στατιστική και κανένας πίνακας δεν εχει δειχνει οι οι έλληνες ειναι βραχυκεφαλοι.Ο μέσος κεφαλικός δείκτης ειναι μεσοκέφαλος.Ειδικα η νότια ελλαδα και τα νησιά ειναι απο μεσοκέφαλες έως δοχιλοκέφαλες.

      Βλάκα που νομίζεις είσαι και έξυπνος.....ρωτησα λεει καθηγητή ανθρωπολογίας αχαχαχαα.Σε πίστεψαμε!

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς υπάρχουν Έλληνες καθηγητές ανθρωπολογίας σήμερα που ασχολούνται ενεργά με τον φυλετισμο; Αν ναι, ας μου γνωρίσετε εναν να του σφίξω το χέρι. Επίσης ισχύει πως η Ελλάδα δεν αποτελείται απο καζανοκεφαλους. Είναι λιγότεροι. Οι Έλληνες είναι δολιχοκεφαλοι προς μεσοκεφαλοι.

      Διαγραφή
    3. Ούτε δοχιλοκεφαλοι ειναι έλληνες.Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ειναι μεσοκεφαλοι μεσογειακοί και ανήκουν κυρίως στον φαινοτυπο του Pontid.

      Δοχιλοκέφαλοι υπάρχουν αλλα αλλα δεν ειναι αρκετοί σχετικά.Αν και οι νεότερες γενιές βγάζουν αρκετά δοχιλοκεφαλα παιδιά ακομα και των προσφύγων.

      Βραχυκεφαλιά συναντάται κυρίως στους προσφυγικούς πληθυσμούς και στα δυτικά προς ήπειρο που ειναι τίγκα στο αλβαναριό.Στη νότια Ελλάδα κυρίως σε πελοπόννησο που εχει αρκετούς αρβανίτες η προς μεσσηνία κλπ που εχει πάλι αρκετούς διναρικούς.

      Νησιά ,κρήτη,στερεά Ελλάδα,ντόπιοι μακεδόνες,θεσσαλία κλπ οι περισσότεροι κυμαίνονται στο μεσοκέφαλο κεφαλικό δείκτη.0

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.