Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - Czekanowski 3


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των φυλετικών τύπων στην Ευρώπη. Προέρχεται από τον Πολωνό ανθρωπολόγο Jan Czekanowski. Είναι αρκετά αναλυτικός, όπως χρειάζεται άλλωστε για την τόσο φυλετικά μικτή εικόνα της Ευρώπης και όλα αυτά προ της οργανωμένης αφρο-ασιατικής πλημμυρίδας των ημερών μας. Οι τύποι που χρησιμοποιούνται είναι λίγο παραπάνω από τους κλασικούς, συμπεριλαμβάνοντας και μικτούς τύπους. Κατά κάποιο τρόπο αντιστοιχούν σε ζώνες με βαθμούς μίξης με άλλους τύπους.

Οι φυλετικοί τύποι που παρουσιάζονται με αριθμούς δίνονται κατά σειρά ως εξής:...

1. Litorale nordische = Νορδικός
2. Kontinentale nordische = Νορδικός με λίγα Αλπικά/Βαλτικά στοιχεία
3. Subnordische = Νορδικός και Αλπικός/Βαλτικός
4. Alpino-boreale= Αλπικός/Λαπωνικός
5. Mittel-europäische = περιοχές μίξης, αν και κυρίως Αλπικές
6. Atlantische = Ατλαντοειδής
7. Mediterrane = Μεσογειακός
8. Balkanisch-kaukasische = Διναρικός/Αρμενοειδής/Καυκάσιος
9. Eurafrikanische = Σαχάριος/Βερβερικός(Σαχάριος-ΚΜ)
10. Eur-asiatische = Μογγολικοί τύποι

Από τη δημοσίευση του J. Czekanowski, Die anthropologische Struktur von Europa im Lichte polnischer Untersuchungsergebnisse, 1939.

44 σχόλια:

  1. Από τον χάρτη επιβεβαιώνεται πως ο πιο μεσογειακός λαός στα Βαλκάνια είναι οι Βούλγαροι. Γι' αυτό είναι και πιο δολιχοκέφαλοι π.χ. από τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετοί φυλετικοί χάρτες βασίζονται στο πρώιμο μη αντιπροσωπευτικό δείγμα του Wateff για τη Βουλγαρία, δείχνοντάς τη δολιχοκέφαλη. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, όπως την γνωρίζουμε όσοι ζούμε στα Βαλκάνια. Το ζήτημα έχει αναλυθεί εδώ:

      http://fyletika.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html

      Διαγραφή
  2. Θελω και εν μερει (βασικα πολυ παραπανω) πιστευω στην φυλετικη ανθρωπολογια αλλα βλεπω καθημερινα πολλες που τις διαψευδουν. Γνωριζω εναν αρμενοειδη που υπηρξε αριστουχος ειναι εξαιρετος στην δουλεια του θαρρετος και εχει ταξη. Βεβαια ειναι εν μερει φιλοχρηματος αλλα οχι στο βαθμο που περιγραφεται στα αρθρα του μπλογκ, μαλιστα πολλες φορες ειναι φιλανθρωπος.Απο την αλλη στον ιδιο χωρο υπαρχει ενας διναρικος ο οποιος ειναι σχεδον παντα "κοιμισμενος" κανει πολλα λαθη στο επαγγελμα του πολλες φορες ψυχρος και απομακρος αλλα ειναι και πολυ δραστηριος και δουλευταρας. Ο τριτος του ιδιου χωρου ειναι καθαροτατος Μεσογειακος ειναι σχεδον αψογος στη δουλεια του που του ταιριαζει. Παρολα αυτα ειναι μανιακος με την τυπικη τελειοτητα και τις τεχνες αλλα εκει που πρεπει ειναι ταπεινος ! (δεν πρεπει να ειχε και πολυ καλες μαθητικες επιδοσεις) . Μια αλλη περιπτωση ειναι αυτη ενος καθαροτατου αλπικου που το παρατσουκλι του ειναι "ρουφιανος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή σύμφωνα με τα παραμύθια των μεντιτεραννιστών οι Βούλγαροι είναι "ανώτερη" φυλή από εμάς επειδή είναι πολύ πιο μεσογειακοί "υπεράνθρωποι" και συγχρόνως πιο ομοιογενείς φυλετικά...
    Όπως λέει και ο μέγας Έβολα, που ήξερε τους μεσογειακούς πολύ καλά, οι μεσογειακοί είναι πάντα κατώτεροι των νορδικών όπως και των φαιλικών και διναρικών. Είναι συναισθηματικοί, απείθαρχοι, πολυλογάδες και θηλυπρεπείς. Και φυσικά επαναλαμβάνει, όπως δεκάδες άλλοι φυλετιστές, φιλόσοφοι κλπ, πως ο ελληνικός και ο ρωμαικός πολιτισμός ήταν προιόν μια κυρίαρχης τάξης βορείων, φαιλικών, διναρικών επί μιας μάζας υποταγμένων μεσογειακών. Βλ. Εξέγερση Ενάντια στον Σύγχρονο Κόσμο, Άνθρωποι ανάμεσα σε Ερείπια κλπ κλπ
    Σε όποιον δεν αρέσει και ο Έβολα (όπως επίσης ο Τσάμπερλαιν, ο Ρόζεμπεργκ και δεν συμμαζεύεται) επειδή είναι "νορδιστής" ας αρχίζει να διαβάζει Μαρξ, Μπακούνιν και Άνταμ Σμιθ. Ως καλός αντιφασίστας, αντιρατσιστής και αντιναζί ου ταιριάζει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι θα πρεπει να δεχτουμε η τους γελοιους νορδιστας παπάριους ή τους αναρχοκομουνιστας αντιφασιστας λιμπεραλιστας?????
      εμεις οι ελληνες εθνικιστες μεγαλοιδεατες θα σας κανουμε ολους σας ειλωτας και δουλοπαροιξ να υπηρετειτε το θεικον γενος των ελληνων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Μην εξάπτεσαι αγαπητέ ανώνυμε 7:36 με τις ασυναρτησίες του παραπάνω ανωνύμου.Και αυτό διότι όσο αφορά τον Έβολα,όταν αναφερόταν σε "μεσογειακούς" δεν εννοούσε τον μεσογειακό φυλετικό τύπο,αλλά ανατολίτικους και βορειοαφρικάνους πληθυσμούς,που λόγω του Sergi και του Coon,θεωρήθηκαν γενικευμένα ως "μεσογειακοί".
      Στα "στοιχεία φυλετικής διαπαιδαγώγησης" ο Έβολα ξεκάθαρα αναγνωρίζει δύο "Άριους" τύπους, τον Νορδικό,και τον Δυτικό που όπως υποστηρίζει κάποιοι λανθασμένα ονομάζουν "μεσογειακό".Ότι χάλαγε τον Έβολα ήταν η ονομασία και ταύτιση του Μεσογειακού τύπου με ανατολίτικους πληθυσμούς.

      Διαγραφή
  4. Ορθώς. Μόνο που τον Δυτικό-Ατλαντοειδή ο Έβολα τον θεωρούσε και αυτόν κατώτερο από τον νορδικό. Στην Ελλάδα βέβαια κατατάσσονται συχνότατα και οι δολιχοκέφαλοι οριενταλικοί ως μεσογειακοί για να πυκνώνεται το μεσογειακό στρώμα. Στην ουσία όμως οι Δυτικοί-Ατλαντοειδείς του Έβολα αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο του υπάρχοντος ελληνικού πληθυσμού. Όσο για τον "εθνικιστή μεγαλοιδεάτη" που θα κάνει τους υπόλοιπους δουλοπάροικους, ας μην ασχολείται με τη φυσική ανθρωπολογία, γιατί είναι προιόν της εργασίας των Σουηδών, Γερμανών, Πολωνών, Γάλλων κλπ κλπ, η δε συμβολή των νεοελλήνων στην επιστήμη αυτή είναι μηδενικό έως ασήμαντο.
    Των δε εθνικιστών ανύπαρκτη, διότι ακόμη εν έτει 2017 δεν δεήσαμε να έχουμε έναν εθνικιστή (επαγγελματία) ανθρωπολόγο.
    Έτσι θα κάνεις τους άλλους είλωτες ή με το γεγονός πως η χώρα μας όχι όπλα και άρματα δεν κατασκευάζει αλλά ούτε φυσίγγι; Αυτό που ενδιαφέρει την μεσογειακή Ελλάδα είναι να στήνει τουριστικό κώλο σε όλα τα ξέκωλα και σκουπίδια της οικουμένης μήπως και βγάλει κανά φραγκάκι. Και αυτό το ονομάζει "βαριά βιομηχανία". Κάπως αλλιώς γίνονται οι κατακτήσεις και όχι με νεοελληνικό μπλα μπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mediterranean Race in Europe:
    Atlantid
    Atlanto-Mediterranid
    Gracile Mediterranid
    East Mediterranid
    Pontid
    Paleoantlantid
    Berid
    Baskid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε...τι είναι αυτό που μου παραθέτεις. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ούτε σελίδα από Έβολα. Σους κατώτερους οριενταλικούς-μεσογειακούς ο Έβολα δεν κατατάσσει μονάχα τους δολιχοκέφαλους σημίτες της Μέσης Ανατολής αλλά επίσης α) τους Ετρούσκους και τους προάριους πληθυσμούς της Ιταλίας β) τους Μινωίτες και τους λοιπούς προάριους πληθυσμούς του ελλαδικού χώρου που συλλήβδην τους αποκαλεί "Πελασγούς-Μινωίτες". Τον πολιτισμό τους τον χαρακηρίζει ως χθόνιο-δημητριακό και τον ψυχισμό τους θηλυπρεπή, απείθαρχο και μητριαρχικό, υποταχθένα στον βόρειο "ηλιακό-απολλώνειο" ψυχισμό Ρωμαίων και Ελλήνων αντιστοίχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.Αλλά είναι εμφανές ότι ο Έβολα δεν ήταν ανθρωπολόγος και έδωσε βάση στο μεταφυσικό παράγοντα.Όταν ο Έβολα αναφέρεται σε "άριους", τους ταυτίζει με το επίθετο " ηρωικός ",και όχι πάντοτε με τον " Νορδικό".Επιπλέον,πουθενά δεν υπάρχει σύγκριση του Έβολα μεταξύ"Νορδικού-Δυτικομεσογειακού".
      Ορθώς διαπιστώνεις ότι κάποιες φορές ταυτίζονται σκόπιμα ανατολίτες με τον Μεσογειακό, "Δυτικό" τύπο.Πάντως τό μονο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται από αυτό το ιστολόγιο,κάθε άλλο,έχει θίξει η διαχείρηση του ιστολογίου αυτό το θέμα παλαιότερα.
      Εν ολίγοις και για να τελειώνουμε,ο Έβολα ναι μεν αποδεχόταν τη βάση του βιολογικού προσδιορισμού της Φυλής, αλλά δεν έμεινε εκεί,αφού θεωρούσε ανώτερη την πνευματική Φυλή.Εσύ που έχεις "διαβάσει" Έβολα,"(ενώ εμείς όχι...)",θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν αντιφάσεις στο θέμα της φυλής από τον ίδιο τον Έβολα, και αυτό διότι προσπάθησε να συνδυάσει επιστήμη και μεταφυσικότητα.Ο Έβολα θεωρούσε ανώτερους των "Αρίων" τον Νορδικό και τον Δυτικό (μεσογειακό) τύπο, δίνοντας έμφαση στον πρώτο, αλλά μην συγκρίνοντας τον ως ανώτερο απ0 τον δεύτερο.
      Ο Έβολα δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί απο Νορδικιστές,σαν τον
      Ρόζενμπεργκ,διότι το πεδίο του είναι κυρίως μεταφυσικό.
      Υ.Γ.Ασε κατά μέρος την αδικαιολόγητη αλαζονεία.Και άλλοι έχουν διαβάσει και Έβολα και Ρόζενμπεργκ ,δεν έχεις το προνόμιο...

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον, ο ίδιος ο Έβολα είχει διαφωνήσει αρκετές φορές στο θέμα της Φυλής με τον Ρόζενμπεργκ, όταν γνωρίστηκαν κατά τις επισκέψεις του πρώτου στη Γερμανία.Επίσης διαπληκτιζόταν αρκετές φορές για το ίδιο θέμα με τον πλέον φανατικό νορδικιστή και φίλο του,τον Χίμμλερ.Ο ίδιος ο Έβολα τα έχει πει αυτά.

      Διαγραφή
  7. Λες πως πουθενά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Νορδικού-Δυτικού από τον Έβολα. Κάνεις λάθος, αν και δικαιολογείται από το γεγονός πως δεν έχουν μεταφραστεί όλα τα έργα του. Στη "Σύνθεση του Φυλετικού Δόγματος", που είναι το κύριο φυλετικό του έργο, χαρακτηρίζονται και οι δύο τύποι άριοι, συστηματικά αντιπαρατίθενται, και θεωρείται ο νορδικός ως πλέον ανδροπρεπής, υπερέχοντας του δυτικού. Δευτερευόντως, οι αναφορές τους Έβολά σε τύπους όπως νορδικός, δυτικός κλπ είναι δανεισμένοι από την γερμανική φυσική ανθρωπολογία και αναφέρονται στους γνωστούς μας τύπους. Ο Έβολα δεν τους ακυρώνει, γι' αυτό και τους περιγράφει με τα εξωτερικά τους γνωρίσματα, απλώς αποπειράται να τους υπερβεί δίνοντας ψυχική και πνευματική διάσταση. Νορδικός δηλ. για τον Έβολα είναι αυτός που έχει τόσο τα φυσικά όσο και τα ψυχικά και πνευματικά γνωρίσματα. Δεν είναι δηλαδή ούτε αυτός που απλώς είναι ηρωικός ούτε αυτός που κατοικεί στον βορρά.
    Τέλος, όσον αφορά τον Ρόζεμπεργκ, και εδώ κάνεις λάθος. Ο Ρόζεμπεργκ δίνει στην φυλή κατεξοχήν μεταφυσική διάσταση, όπως και ο Έβολά. Αμφότεροι ακολουθούν την ίδια γραμμή σκέψης, γι' αυτό και στην Σύνθεση του Φυλετικού Δόγματος ο Έβολά επαινεί τον Μύθο του Ρόζεμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω πάσο.Ίσως υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω.Πάντως σχετικά με τον Ρόζενμπεργκ, ο ίδιος δεν δίνει μόνο μεταφυσική διάσταση αλλά και φαινοτυπική,αφού αναφέρεται σε ψηλούς, λιγνούς ξανθούς με ωραία κρανία και ελαφρά "τοξωτή" μύτη,σαν να περιγράφεται ο Νορδικός φαινοτυπικά δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Και μία ερώτηση:Η "σύνθεση του φυλετικού δόγματος", το οποίο βρίσκουμε στα ιταλικά με την ονομασία ",Sinthesi di dottrina de la razza",γνωρίζεις άν έχει μεταφραστεί έστω στα αγγλικά; Ρωτάω επειδή με ενδιαφέρει ως βιβλίο.

      Διαγραφή
  8. Οκ, δεν θέλω να διαφωνήσουμε. Τα υποστηρίζω καλόπιστα. Ο Έβολά εμμένει περισσότερο κι από τον Ρόζεμπεργκ στα σωματικά γνωρίσματα των φυλετικών τύπων. Πάντως το συγκεκριμένο έργο είναι διαθέσιμο διαδικτυακά, μεταφρασμένο στα γερμανικά ως Grundrisse der faschistische Rassenlehre (Σύνοψη του φασιστικού Δόγματος περί Φυλής). Θα δεις πως ο Έβολα προσθέτει και φωτό φυλετικών τύπων, παρμένουν από Γερμανούς ανθρωπολόγους του Γ' Ράιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το τελευταίο σου μήνυμα. Όχι δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, παρά μόνο είναι διαθέσιμο σε ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά. Υπάρχει όμως μια σύνοψη του έργου από το περιοδικό Χρυσή Αυγή της δεκαετίας του 1990. Νομίζω πως και η γαλλική μτφρ είναι διαθέσιμη διαδικτυακά.
    Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ αξιόλογο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα λαθάκι έκανα στη μετάφραση του έργου, ορθότερο είναι Σύνοψη της Φασιστικής Διδασκαλίας περί Φυλής. Ο Έβολά άλλωστε δεν πιστεύει στο Δόγμα αλλά στη Διδασκαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ.Πάντως,τυχαίνει να έχω μπροστά μου "τα στοιχεία φυλετικής διαπαιδαγώγησης" του Έβολα.Κατά ένα ευτυχές γεγονός έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.Προκειμένου να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα,θα παραθέσω το απόσπασμα για τους Νορδικούς και τους Δυτικομεσογειακούς (αναφέρονται και ο Διναρικός,φαιλικός,αλπικός(ostisch),αλλά δεν μας απασχολεί προς το παρόν.Γράφει λοιπόν ο Έβολα:
    "Πρώτον,υπάρχουν η Νορδικό φυλή και η Δυτική φυλή,η οποία επίσης αποκαλείται " Μεσογειακή" από κάποιους συγγραφείς:η δολιχοκεφαλία επικρατεί και στις δύο,ο ξανθός τύπος στην πρώτη, ο καστανός τύπος στη δεύτερη.Ωστόσο έχουν τις ίδιες αναλογίες άκρων. Κατά μέσο όρο,οι τύποι της δεύτερης (Δυτικής, δηλαδή της Μεσογειακής),έχουν μικρότερο ανάστημα και κάτι πιο εξευγενισμένο και λιγότερο έντονο στα χαρακτηριστικά τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία. Όσο για τον τύπο που αποκαλεί συχνά υποτιμητικά ως "μεσογειακό", διαχωρίζοντάς τον από τον Δυτικό, είναι ο δολιχοκέφαλος οριενταλικός (Orientalische Rasse) του Λούντβιχ Φέρντιναντ Κλάουςς. Ο Έβολα έχει σε μεγάλη εκτίμηση το έργο του "αιρετικού" Γερμανού ανθρωπολόγου και χρησιμοποιεί τις κατηγοριοποιήσεις του συστηματικά. Ο οριενταλικός θεωρείται από τον Έβολα βέβαια κατώτερος και μη άριος, όμως αναγνωρίζεται ως ανώτερος από τον βραχυκέφαλο προσωασιατικό-αρμενοειδή.
    Αν θες τη γνώμη μου, το ιδανικό είναι να μελετήσει κάποιος πρώτα το Rasse und Seele (Φυλή και Ψυχή) Κλάους, και μετά να δει πως συνθέτει ο Έβολα τη θέση του για τη Φυλή. Ο Κλάους είναι σπουδαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, και στο "στοιχεία φυλετικής διαπαιδαγώγησης" ,ο Έβολα στηρίζεται συχνά στον Clauss αλλά και τον Gunther και τον Deniker.

      Διαγραφή
    2. Το επιβεβαώσα, υπάρχει στο archive στα γαλλικά. ως Synthese de Doctrine de la Race. Έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί τα τελευταία κεφάλαια συνιστούν επίθεση στο σύγχρονο πνεύμα του τουρισμού, της πάρλας, της καλοπέρασης, της "ανθρωπιάς" που παρουσιάζεται από τους συμπατριώτες του ως η σπουδαία ταυτότητα της σύχρονης Ιταλίας. Κατά τον Έβολα όλα αυτά αποτελούν το πνεύμα της αντί-Ρώμης και της επικράτησης του χθόνιου "μεσογειακού-οριενταλικού" (όχι δυτικού) στοιχείου επί του βόρειου-ηλιακού ρωμαικού. Όλα αυτά ταιριάζουν γάντι και τη σύγχρονη Ελλάδα.

      Διαγραφή
  13. Νευρικος Μεσογειακος13 Αυγούστου 2017 στις 12:21 π.μ.

    O Ιρλανδος ηθοποιος Barry Keoghan σε ποιο φαινοτυπο ανηκει; Μου φαινεται οτι ειναι Νορδικος αλλα η περιοχη των βλεφαρων του ειναι περιεργη.

    https://www.google.gr/search?q=Barry+Keoghan&hl=el&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj63pjlz9LVAhUJnRQKHbZJA7AQ_AUICigB&biw=1920&bih=916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλτικοκρομανοειδής

      Διαγραφή
    2. Κρομανοειδής του Νότου16 Αυγούστου 2017 στις 4:35 π.μ.

      Ατλαντοειδής με Βαλτική επίδραση (βλέφαρα και μάτια που τείνουν μογγολικά),

      Διαγραφή
  14. Ποια ειναι η γνωμη σας στο θεμα της γενετικης τροποποιησης με την εν λογω μεθοδο crispr/cas9 ή με οποιονδήποτε αλλον τροπο?Θα ηθελα να κανω με καποιον μια τετοια συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο νορδικισμος ειναι προιον θρησκευτικης διαμαχης μεταξυ δογματων.
    Μια ΘΕΩΡΙΑ του 19/20 αιωνος, εντελως αστηρικτη σε επιστημονικα δεδομενα γενετικης/ανθρωπολογιας, η οποια θεωρεια κατεληξε να πιστευεται ως θρησκευτικο δογμα απο ορισμενους κυκλους, λογω συμφεροντων, διχως να λαμβανουν υπ' οψιν τους τα συγχρονα γενετικα/ανθρωπολογικα δεδομενα τα οποια κατεστησαν την ανωτερω θεωρεια ενα ιστορικο απορριμα.

    Οι μορφες του 19/20 αιωνος που πιστευαν αυτην την θεωρεια, δικαιολογουνται λογω ελλειψεως επιστημονικων δεδομενων.

    Διαφοροι ανεγκεφαλοι του 21ου αιωνος, ειναι αδικαιολογητοι, και απλα οπαδοι ενος θρησκευτικου δογματος, παρα ερευνητες αληθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις ανοησίες.
      Για ποια θρησκευτική διαμάχη μιλάς; Στην οποία συμμετείχαν άτομα όπως οι A. Gobineau, H.S.Chamberlain, Guido von List κ.λπ. και για ποια "σύγχρονα γενετικά/ανθρωπολογικά δεδομένα" που τους καταρρίπτουν;
      Η συνολική φυλετική αποτίμηση είναι πολύ λεπτή και σύνθετη υπόθεση. Η σημερινοί γενετιστές είναι χαμένοι σε έναν ωκεανό δεδομένων χωρίς πυξίδα. Μόνον αυτοί που διαθέτουν και την κλασσική ανθρωπολογική αλλά και ευρύτερη παδεία και υπόβαθρο έχουν ελπίδα να δουν φως στον ορίζοντα.
      Επειδή ως κλασικός νεοέλληνας προσπαθείς και συ να διδάξεις προτού μελετήσεις θα σου έλεγα φιλικά να ξεκινήσεις σοβαρή μελέτη όλων των όψεων της φυλετικής ανθρωπολογίας, εφόσον πραγματικά σ' ενδιαφέρει όπως εικάζω, αφήνοντας κατά μέρος την δογματικότητα και την δοκησισοφία των ημιμαθών και αμαθών που είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
      Και για νάχουμε το καλό ρώτημα, πόσο έχεις μελετήσει εκείνους τους οποίους με τόσο στόμφο και τουπέ απορρίπτεις;

      Διαγραφή
    2. Εαν αληθεια πιστευεις οτι η αρχαια ελλας ηταν προιον νορδικων, παρα τις οσες συγχρονες ερευνες που καταρριπτουν αυτην την "πεποιθηση", δεν εχω τιποτε αλλο να πω, παρα μονον να σου αντιστρεψω την προτροπη "κατσε και ασχολεισου σοβαρα με γενετικη/ανθρωπολογια".

      Οι αρχαιοι ελληνες ηταν μεσογειακοι εως τους Μηκυναιους,με κυριως Υ απλοομαδα J2, και μετεπειτα προσετεθησαν τυποι οπως οι Διναρικοι με ομαδες οπως οι Δωριεις, οι οποιοι ηταν μειξη Μεσογειακων/Διναρικων( J2/I2, Y απλοομαδες αντιστοιχα) και Αλπικων R1b οπως και ελαχιστων βαλτικων R1a.

      Οι Νορδικοι με την Υ απλοομαδα Ι1, αφιχθησαν στον ελληνικο χωρο κατα τον μεσαιωνα, και το στιγμα που αφησαν ηταν αμεληταιο.

      Ακομα και στο Stormfront, κατεξοχην εθνικοσοσιαλιστικο/White nationalist site, απερριψαν τον νορδικισμο, ως μια αποτυχημενη θεωρεια.

      Εαν θελετε να επιμένετε σε ξανθους θεους με γαλανα ματια, και να προσβαλλετε με τον χειριστο τροπο, τους προγονους σας και τον εαυτο σας και να τους θεωρειτε μπασταρδους, δικο σας προβλημα. Αντιεπιστημονικο οσο δεν παει.

      Διαγραφή
    3. Ἐγὼ δὲν θὰ σταθῶ στὴν ἀρθρογραφία σου.
      Ἡ ταυτοποίησίς σου τῶν Υ ἁπλοομάδων ποὺ κάνεις εἶναι ἐπιεικῶς ΑΣΧΕΤΗ. Ποιὸς σοῦ τἄμαθε αὐτὰ τὰ κολυβογράμματα, ὁ Διηνέκης μήπως;
      Οἱ ὁμάδες R1 (a,b) χαρακτηρίζουν τοὺς Πρωτοϊνδοευρωπαίους εἰσβολεῖς (ΑΝΕ), ἤτοι πρωτονορδικούς, καὶ ὄχι βεβαίως τοὺς ἀλπικοβαλτικούς, ἀρχικῶς τοὐλάχιστον, ποὺ εἶναι καὶ τὸ μόνον ποὺ ἔχει σημασίαν - διότι μετὰ τὶς διάφορες ἐπιμειξίες τύπων, ἡ ἁπλοομὰς δὲν συμβαδίζει πλέον ἀπαραιτήτως μὲ τὸν συνολικὸ φαινότυπο. Ἡ Ι-ἁπλοομὰς προέρχεται ἐκ τῶν προϊστορικῶν δυτικοευρωπαϊκῶν κυνηγῶν-τροφοσυλλεκτῶν [West European Hunter-Gatherer (WHG)], γι᾿ αὐτὸ καί, εὐλόγως, δὲν ἦτο παροῦσα κατὰ τὶς ΙΕ εἰσβολὲς ἑλληνοφώνων φύλων, ἀφίχθη λοιπὸν ἀργὰ καὶ σποραδικῶς [πρβλ. http://bga101.blogspot.dk/2013/12/eef-whg-ane-test-for-europeans.html]. Δὲν εἶναι, λοιπόν, ἡ ἁπλοομὰς τῶν πρωτονορδικῶν ἡ Ι2 ποὺ κατονομάζεις! Περαιτέρω ἡ ὁμὰς J ἦτο ἀνύπαρκτος εἰς τὸν αὐτόχθονα ἑλλαδικὸν πληθυσμὸν μέχρι τῆς ἐποχῆς ὀρειχάλκου, τὰ μετὰ τὴν ὁποίαν δείγματα δείχνουν ἀναλογίαν της τεσσάρων πέμπτων (4/5!!!), ἐν ᾧ πλέον ἐξιχνιάζεται καὶ 15% γενικῶς (ὄχι μόνον στοὺς ἄνδρες) βορειοδυτικῆς εἰσβολῆς ὑπὸ κυνηγῶν/ποιμένων ἐκ τῶν στεππῶν βορείως τοῦ Καυκάσου· ποιοὺς χαρακτηρίζει ἡ ἁπλοομὰς J; Δυστυχῶς ὄχι τοὺς "μεσογειακούς" σου ἀλλὰ τοὺς κυνηγοὺς ποιμένας ποὺ κατῆλθον μέσῳ Καυκάσου στὴν Ἀνατολία καὶ ἐκεῖθεν εἰσέβαλαν καὶ στὴν Ἑλλάδα [βλ. πρόσφατον μελέτην https://reich.hms.harvard.edu/sites/reich.hms.harvard.edu/files/inline-files/nature23310_1.pdf σελ. 3]. Ἄρα ἦσαν ἄλλος κλάδος τῆς αὐτῆς μετὰ τῆς ἐκ ΒΔ κατευθύνσεως εἰσβολῆς τῶν Ἀχαιῶν, ὁ ὁποῖος φαίνεται ἐκ τῆς γενετικῆς ἀναλύσεως ὅτι σχεδὸν ἀπεδεκάτισε τὸν πρωταρχικὸ αὐτόχθονα ἀνδρικὸ πληθυσμό, ἀνήκοντα κυρίως στὴν ἁπλοομάδα G2.
      Δὲν θὰ ἀσχοληθῶ τώρα μὲ τὴν γραμματεία, τὴν τέχνη, τὰ βορεινὰ ἰδεώδη τῶν ἀρχαίων μας προγόνων. Θὰ σὲ προέτρεπα ν᾿ ἀσχοληθῇς μόνος σου, ἀρχίζοντας ἀπὸ Ἰλιάδα καὶ Ὀδύσσεια, περνώντας στὸν Πίνδαρο κ.λπ. Πέρνα καὶ μιὰ βόλτα ἀπὸ τὴν Πέλλα νὰ δῇς τί χρώματα εἶχαν τὰ ἀρχαῖα ψηφιδωτά.
      Ὅμως ἀφοῦ ἔγραψαν ἀλλοιῶς κάποιοι ἀνώνυμοι φωστῆρες τοῦ Stormfront ... θὰ μὲ κάνῃς νὰ τὰ ξανασκεφθῶ ὁλα!!! Σοβαρέψου, φίλε μου. Ἂν δὲ πιστεύῃς πὼς μπορεῖς νὰ μοῦ διδάξῃς γενετικὴ καὶ ἀνθρωπολογία, μᾶλλον εἶσαι πολὺ ἀλάργα ἀκόμα, ὅπως λένε στὸ χωριό μου...

      Διαγραφή
    4. Διορθώνω τὴν πρώτη μου πρότασι:

      >>Ἐγὼ δὲν θὰ σταθῶ στὴν ὀρθογραφία σου.

      Διαγραφή
    5. Κι ἐπειδὴ ὅπως "ὁ πνιγμένος ἀπ᾿ τὰ μαλλιά του πιάνεται", ἔτσι καὶ ἡ πλάνη μπορεῖ νὰ χαρῇ ἀπὸ ἀνούσιες ἀβλεψίες, διορθώνω εἰς τὴν φρᾶσίν μου "Δὲν εἶναι, λοιπόν, ἡ ἁπλοομὰς τῶν πρωτονορδικῶν ἡ Ι2 ποὺ κατονομάζεις!" Ι1 ἀντὶ Ι2, αὐτὸ ἰσχυρίσθης, ἐνῷ συσχετίζεις τὴν Ι2 μετὰ τῆς διναρικῆς φυλῆς.
      Ἐν πάσῃ περιπτώσει τὸ φᾶσμα τῆς Υ-ἁπλοομάδος Ι παραπέμπει εἰς τοὺς προαναφερθέντας West European Hunter-Gatherers (WHG).
      Δὲν προσβάλλουμε τους προγόνους μας μὴ διαστρέφοντες τὴν ἀλήθειαν καὶ τὸν πολιτισμόν τους, ἀπεναντίας μάλιστα.
      Τὰ περὶ άντιεπιστημονικότητος καὶ θρησκευτικῆς δογματικότητος περιγράφουν τὴν ἄλλην πλευράν, ποὺ ὑπερασπίζεσαι, καὶ ποὺ ξεκίνησε κάπου τὸ 1990 μὲ ἡμικαθυστερημένες φωνακλάδικες περσόνες ἑλλαδεμπόρων τύπου Βδελοπούλου καὶ Λιακοπούλου, πρᾶγμα ποὺ δὲν πιστεύω νὰ θυμᾶσαι, καθὼς μᾶλλον βρέφος ἢ καὶ ἀγέννητος ἤσουν τότε.
      Ἡ γενικὴ εἰκὼν καὶ ἡ γενικὴ μόρφωσις καὶ παιδεία δὲν εἶναι καθόλου ἄσχετος ὅπως ἐμμέσως ἰσχυρίζεσαι! Ἐλλείψει τοιαύτης στερεῖσαι ἐμφανῶς κρίσεως καὶ γίνεσαι κλασσικὸς φανατικὸς νεοφώτιστος ἔχοντας μάθει 5 κουτσουρεμένα κιἀλλοιωμένα πραγματάκια, ποὺ κατόπιν κάνεις εὐαγγέλιο. Ἀντὶ λοιπὸν νὰ καθυβρίζῃς π.χ. τὸν 11:33 γιὰ τὴν "ἄσχετη" παρατήρησίν του, καλὸν θὰ ἦτο νὰ ἐπεδείκνυες ὀλίγην σεμνότητα καὶ εὐγένειαν - τιμῶν τοὺς προγόνους σου καὶ τοιουτοτρόπως. Καὶ τὴν εὐγένειάν των, τῆς ὁποίας δυστυχῶς οἱ σημερινοὶ νεαροὶ "ἐθνικισταὶ" δεἰχνουν μᾶλλον νὰ ἐκπροσωποῦν τὸ ἄκρως ἀντίθετον, μὲ πολὺ βεβαίως χειρότερα τῶν ἰδικῶν σου δείγματα.
      Ὅμως ἡ λίγη μαυρίλα ἐκτρέφει κι ἐπῳάζει κατόπιν τὴν πολλήν... - καὶ οἱ ἐν Ἑλλάδι πηγές της στὸν χῶρο εἶναι εὐχερέστατα ἐξιχνιάσιμες...
      Καί, πάντως, δὲν εἶμαι οὔτε δογματικὸς οὔτε θρησκόληπτος οὔτε ἀνεγκέφαλος, ὅπως προκαταβολικῶς "ἐστόλισες" τὴν ὁμοταξίαν μου. Μᾶλλον ἐσὺ κινεῖσαι ἐντὸς τοῦ πεδίου μιᾶς περιδινουμένης ψυχονοητικῆς μαύρης τρύπας.
      Καὶ κάτι τελευταῖο: Γιὰ νὰ μάθῃς, ἂν πράγματι αὐτὸ ἐπιθυμῇς, πρέπει προηγουμένως νὰ παραδεχθῇς τὴν ἄγνοιάν σου! Αὐτὸς πού, ἡμιμαθέστατος ἕως ἀμαθέστατος ὤν, θεωρεῖ ἑαυτὸν εἰδήμονα καὶ παντογνώστην (μέσῳ ... διαδικτύου!), θὰ παραμείνῃ οὕτω ἢ μᾶλλον θὰ χειροτερεύῃ κατ᾿ οὐσίαν!
      Δὲν ἀντιπαρατίθεμαι ἀπέναντί σου, μᾶλλον νὰ σὲ βοηθήσω ἐπιχειρῶ!
      Περὶ τοῦ ζητήματος ποὺ προηγουμένως ἐσκιαγράφησα, οἱ δυνάμενοι νὰ τὸ διαβάσουν ἂς κοιτάξουν ἐδῶ http://www.biorxiv.org/content/biorxiv/early/2013/12/23/001552.full.pdf
      Τέλος, ἐλπίζω ὁ ἰδιοκτήτης τῆς ἱστοσελίδος νὰ συμβάλῃ εἰς τὴν ἀνύψωσιν τοῦ συνήθως τραγικοῦ ἐπιπέδου διαλόγων - καὶ νὰ μὴ σπεύδῃ ὡς αὐτόματον νὰ ἀπομακρύνῃ ὅ,τι δὲν χωράει μέσα στὰ χαρτόκουτα ποὺ ἐνίοτε προσπαθεῖ νὰ στήσῃ...

      Διαγραφή
    6. Οποιος χρησιμοποιει ποιηματα, τα οποια ειναι τοις πασι γνωστο, οτι υπερεβελλαν στις περιγραφες, για να κατανοησει την φυλετικη συνθεση των αρχαιων ελληνων, ειναι τουλαχιστον ημιμαθης.

      Η J2 απλοομαδα ειναι η γηγενης απλοομαδα της Ελλαδος. Προσφατη γενετικη ερευνα απεδειξε οτι οι Μινωιτες ανηκαν σε αυτη την ομαδα ενω οι Μυκηναιοι ανηκαν σε αυτην την ομαδα, πλην ενος δειγματος που ανηκε στην απλοομαδα G2, και θεωρειται η συμβολη της Σιβηριας στην φυλετικη συνθεση των Μυκηναιων.

      Εαν θελεις να ταυτισεις τις Υ απλοομαδες με φυλετικους τυπους, η ευκολοτερη λυση ειναι να εχεις εναν χαρτη με τους φυλετικους τυπους στην ευρωπη και που δειχνουν περισσοτερη πυκνοτητα, και εναν χαρτη με τις Υ απλοομαδες και που δειχνουν περισσοτερη πυκνοτητα.

      Οι διναρικοι πυκνωνουν στα δυτικα βαλκανια και η Ι2 πυκνωνει ακριβως στο ιδιο σημειο.

      Οι Νορδικοι πυκνωνουν στην κεντρικη και νοτια σκανδιναβια, και η Ι1 πυκνωνει ακριβως στο ιδιο σημειο.

      Η R1 απλοομαδες απο που και ως που ειναι πρωτονορδικοι? Ποια ερευνα απεδειξε αυτο το πραγμα? Καμμια, απλα θελετε να "αποδειξετε" μετα μανιας την νορδικοτητα των αρχαιοελληνων και αλλων ΜΗ ΝΟΡΔΙΚΩΝ λαων.

      Οι R1a απλοομαδα πυκνωνει στις ΒΑΛΤΙΚΕΣ χωρες. Εαν ηταν πρωτονορδικη απλοομαδα θα πυκνωνε στην σκανδιναβια, οχι στους βαλτικους.

      Οι αρχαιοι ελληνες δεν ηταν νορδικοι. Οι νορδικοι εμφανιστηκαν στον ελληνικο χωρο, στον μεσαιωνα. Τελος.

      Διαγραφή
    7. Επισης, η ιδια ερευνα που απεδειξε τα ανωτερω, για τους Μυκηναιους και Μινωιτες, αναφερει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, οτι οι ανθρωποι αυτοι ειχαν σκουρα μαλλια και ματια. Ακομη και το δειγμα με τον σιβηρικο δεικτη.

      Διαγραφή
    8. Κάποτε ἐπιστεύετο πὼς οἱ περιγραφὲς τοῦ Ὁμήρου ἦσαν προϊὸν φαντασίας, μέχρις ὅτου ὁ Heinrich Schliemann ἀκολούθησε πιστῶς τὴν περιγραφὴ τῆς 22ας ῥαψῳδίας τῆς Ἰλιάδος κι ἔτσι ἐντόπισε, πράγματι, τὰ ἐρείπια τῆς Τροίας, κατὰ στρώματα. Εὑρέθησαν ἀκόμη καὶ κάποια παράξενα δίπατα πολυτελέστατα κύπελλα στὶς Μυκῆνες, ποὺ εἶχε περιγράψει λεπτομερέστατα ὁ Ὅμηρος, ἐθεωροῦντο δὲ καθαρῶς προϊὸν φαντασίας, μέχρις ὅτου ἡ ἀρχαιολογικὴ σκαπάνη ἐπεβεβαίωσε τὴν ἀπόλυτη ἀκρίβεια τῆς ὁμηρικῆς περιγραφῆς! Τὰ χαρακτηριστικὰ τῆς ποιητικῆς ὑπερβολῆς εἶναι πάντως εὐχερῶς ἀναγνωρίσιμα καὶ δὲν εἶναι τοῦ τύπου ποὺ θὰ ἀλλοίωνε φυσικὰ γνωρίσματα!
      Ἕνα εἶναι οὕτως ἢ ἄλλως ἀδιαμφισβήτητον: Ὅταν προβάλλονται ὡς ἔξοχα γνωρίσματα ἡ ξανθότης, οἱ γαλανοὶ ὀφθαλμοὶ καὶ τὸ παράστημα, σαφέστατα τοῦτο ἀπετέλει τὸ κρατοῦν ἰδεῶδες! Πῶς θὰ ἦτο τοῦτο δυνατὸν ἂν οἱ πρῶτοι (καὶ ἐλάχιστοι) νορδικοὶ ἐν Ἑλλάδι ἐνεφανίσθησαν κατὰ τὸν μεσαίωνα;
      Ὅταν ὁ Πίνδαρος ἐξυμνεῖ τοὺς χρυσοκόμας ὀλυμπιονίκας του, ποιὸς περιφρονεῖ τότε τοὺς ἀρχαίους μας προγόνους, αὐτὸς ποὺ τὸν παίρνει σοβαρὰ ἢ ἐκεῖνος ποὺ τὸν χαρακτηρίζει φαντασιολόγο, ποὺ ἔβλεπε μαυριδεροὺς μαυρομάτηδες καὶ τοὺς περιέργραφε ὡς ξανθοὺς γαλανομάτηδες;
      Κάπου ἔχει παρατραβήξει τὸ χωρατό, παιδιά.
      Γιὰ τὴν ταυτοποίησι τῶν συγκεκριμένων ἁπλοομάδων σοῦ ἔδωσα συγκεκριμένες παραπομπὲς σὲ ἐπιστημονικὰ ἄρθρα καὶσὺ μοῦ ἀπαντᾶς μὲ τίτλους ἐφημερίδων περὶ τῆς τελευταίας ἐρεύνης, ἰδεολογικοπολιτικῶς μὲν καπελωμένης ἀπὸ τύπους ποὺθέλουν ν᾿ ἀποδείξουν περίπου τὰ ἴδια ὅπως ἐσύ, ὅμως δὲν τοὺς βγαίνει... Σοῦ ἐξήγησα καὶ μετ᾿ ἀκριβοῦς παραπομπῆς ὅτι ἡ J ΔΕΝ εἶναι γηγενής. Ὅλα δείχνουν πὼς γύρω στὸ 2000 π.Χ. ἢ λίγο νωρίτερα ἔγινε βιαιοτάτη ἐπέλασις ἐξ Ἀνατολίας, λαῶν ποὺ πέρασαν ἀπὸ τὸν Καύκασο καὶ εὑρέθησαν καὶ στὸ Ἰράν, ἀνηκόντων στὴν ἁπλοομάδα J, βλ. τὴν δημοσίευσι καθ᾿ αυτὴν: https://reich.hms.harvard.edu/sites/reich.hms.harvard.edu/files/inline-files/nature23310_1.pdf σελ. 3. Αὐτόθι διευκρινίζεται ὅτι ἡ G2 ἦτο τοῦ παλιοτάτου αὐτόχθονος ὑποστρώματος, ὅπως ἐξήγησα ἀνωτέρω.
      Παραπέμπεις ξανὰ σὲ μία μελέτη, λοιπόν, ποὺ δὲν ἔχεις κἂν κοιτάξει, τὴν διάβασες παραποιημένη/ἐκλαϊκευμένη, τὴν παραποιεῖς ὁ ἴδιος ἀκόμη περισσότερο - καὶ μᾶς τὴν σερβίρεις κατόπιν ὡς τὴν τελευταία λέξι τῆς ἐπιστήμης! Καὶ ΠΑΡ᾿ ΟΤΙ σὲ ἔχω ἀνωτέρω παραπέμψει στὴν πηγὴ καὶ ὑποδείξει σημεῖα, ἔρχεσαι πάλιν καὶ λὲς τὰ ἀντίθετα...
      [>>ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ>>]

      Διαγραφή
    9. (συνέχεια)>>
      Εἰς ὅ,τι ἀφορᾷ εἰς τὴν Υ-ἁπλοομάδα Ι:
      Εἶπα ἁπλῶς ὅτι παραπέμπει εἰς παναρχαίους εὐρωπαϊκοὺς κυνηγοὺς-τροφοσυλλέκτας, καὶ ἔτσι εἶναι. Τώρα δὲν ἠσχολήθην μὲ τὸ κατὰ πόσον ἡ Ι2 συνδέεται μετὰ τῆς διναρικῆς φυλής, δὲν ἦτο τὸ θέμα μου. Ἡ πυκνὴ ἐμφάνισις, ἀφ᾿ ἑτέρου, τῆς Ι1 στὴν Σκανδιναυΐα δείχνει τὴν ἰσχυρὰν ἐκεῖ παρουσίαν προ-αρίων πληθυσμῶν κυνηγῶν, πρᾶγμα ἤδη γνωστὸν ἐκ τῆς ἀρχαιολογίας. Προσωπικῶς εἰκάζω ὅτι αὐτὴ κυρίως ἡ συνεισφορὰ εὐθύνεται γιὰ τὰ πολὺ ξανθὰ μαλλιά, ἐνῷ ὁ τύπος τῶν ΑΝΕ εἰσβολέων ἐκ τῆς σιβηρικῆς στέππας, ποὺ ἔφεραν τὸν ΙΕ πολιτισμὸ καὶ τὶς ΙΕ γλῶσσες (π.χ. ἑλληνική), εἶχε πιὸ ἠπίους ἀνοικτοὺς χρωματισμούς. Τὸ πότε ἀκριβῶς ἔγινε ὁ ἀποχρωματισμὸς ἀποτελεῖ ἀντικείμενον τρεχούσης ἐρεύνης. Ὁ συσχετισμὸς ἐκείνων τῶν ΑΝΕ λαῶν μετὰ τῶν ἁπλοομάδων R1 εἶναι ἐπιστημονικὸν δεδομένον εὐρύτατα παραδεκτόν, ἀναφέρεται ἄλλως τε καὶστὶς παραπομπὲς ποὺ σοῦ ἔδωσα, θεωρῶ ἄτοπον νὰ σοῦ δώσω κι ἄλλες ἀπὸ ἐδῶ. Τὸ ἐπιχείρημά σου περὶ βαλτικῶν καὶ ἀνατολικοευρωπαίων ὅπου μεταξὺ ἄλλων κυριαρχεῖ ἡ R1 εἶναι πρωθύστερον: Ἡ βαλτικὴ φυλὴ ἀποτελεῖ προϊὸν ἐπιμειξίας. Προφανῶς κάποιοι ΑΝΕ ἄνδρες ἐτεκνοποίησαν μὲ ἀλπικοῦ τύπου γυναῖκες - καὶ κατόπιν πολλῶν γενεῶν ἐπαγιώθη ἡ βαλτικὴ ὑποφυλή. Ἡ κεντρο-ἀνατολικὴ Εὐρώπη ἀπετέλεσε κατόπιν κεντρικὸ χῶρο ἐξαπλώσεως τῶν ΑΝΕ (ΠΙΕ) εἰσβολέων. Εἰσέβαλαν στὴν Σκανδιναυΐα καὶ στὴν προϊστορικὴ ἀρχαιολογία εἶναι γνωστοὶ ὡς stridsøksefolkene (λαοὶ τοῦ πολεμικοῦ πελέκεως) ἢ enkeltgravsfolkene (λαοὶ τοῦ μονοῦ τάφου, δηλ. ὄχι ὁμαδικοῦ). Φύσει πολεμικοὶ κι ἐξερευνητικοί, εἰκάζεται ὅτι κυρίως αὐτοὶ ἐπέδραμαν (φοβερῶς...) ἐκ Βορρᾶ ἢ καὶ ὡς Βίκιγκς. Δύναμαι π.χ. νὰ γνωρίζω ὅτι κατὰ τὴν ἐποχὴν τοῦ σιδήρου ἡ Δανία ἦτο πολὺ περισσότερον νορδικὴ ἀνθρωπολογικῶς παρ᾿ ὅ,τι σήμερον.
      Ἄλλοι ΑΝΕ ἀνεμείχθησαν μὲ ἀσιᾶτες, ὁ σημερινὸς λοιπὸν φορεὺς κάποιων ἐκ τῶν γονιδίων τους δὲν ἀντικατοπτρίζει τὸν ἀρχικό τους χαρακτῆρα, ἐφ᾿ ὅσον μάλιστα ἀνεμείχθησαν μὲ τελείως ἀλλογενῆ στοιχεῖα (ἀσιατικά). Οἱ Μορδοβοὶ καί, ἀκόμη περισσότερο, οἱ Ἰνδιάνοι ἀποτελοῦν παράδειγμα. Ὁ μέγας Hermann Wirth πρὸ πάντων, εἶχεν ἤδη ἐπισημάνει τὸν ἡλιοειδῆ χαρακτῆρα πολλῶν Ἰνδιάνων ἡγετῶν πρὸ ἑνὸς αἰῶνος, εἰς τὸ μνημειῶδές του σύγγραμμα "Der Aufgang der Menschheit".
      Γι᾿ αὐτὸ ἀκριβῶς καὶ ἐξ ἀρχῆς παρετήρησα: "Οἱ ὁμάδες R1 (a,b) χαρακτηρίζουν τοὺς Πρωτοϊνδοευρωπαίους εἰσβολεῖς (ΑΝΕ), ἤτοι πρωτονορδικούς, καὶ ὄχι βεβαίως τοὺς ἀλπικοβαλτικούς, ἀρχικῶς τοὐλάχιστον, ποὺ εἶναι καὶ τὸ μόνον ποὺ ἔχει σημασίαν - διότι μετὰ τὶς διάφορες ἐπιμειξίες τύπων, ἡ ἁπλοομὰς δὲν συμβαδίζει πλέον ἀπαραιτήτως μὲ τὸν συνολικὸ φαινότυπο."
      Ἡ Βορεινότης ἀπετέλεσε ὡς Ἰδέα, ὡς Πνεῦμα Πατριαρχίας, ὡς πολεμικότης, ὡς εὐγένεια καὶ ἀνώτερος χαρακτήρ, ὡς λατρεία τοῦ Φωτὸς καὶ τοῦ Οὐρανοῦ ὑπὸ τὸ σκῆπτρον τοῦ Οὐρανίου Πατρὸς Διὸς τὸν Πυρῆνα τῆς ἑλληνικότητος, ἐπιβληθέντα τελικῶς ἐν πολλοῖς καὶ ἐπὶ μὴ βορεινῶν (ἀνθρωπολογικῶς) στοιχείων. Ἡ Ἑλλὰς καὶ ὁ Ἑλληνισμός, ὅπως καὶ ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα, ὁρίζεται καὶ ξεκινάει τὴν στιγμὴν ποὺ καταφθάνουν ἐκ Βορρᾶ (ΒΔ καὶ ΒΑ) τὰ ἄρια φῦλα καὶ καθυποτάσσουν τὴν Μεγάλην Μητέρα καὶ τοὺς Σατύρους. Αὐτὴν τὴν βορεινότητα διακηρύσσουν καὶ οἱ ἀρχαῖοί μας ποιηταὶ καὶ πολλοὶ τῶν φιλοσόφων ἐπίσης, ὄχι δὲ μόνον ὡς πνεῦμα καὶ χαρακτῆρα ἀλλ᾿ ἀκόμη καὶ ὡς ἰδεώδη φσικὴν εἰκόνα - τὴν ὁποίαν καὶ ἔβλεπαν μπροστά τους, δὲν τὴν φαντάζονταν!!!
      Ὑπάρχει κάποιο περίφημο βιβλίο ποὺ ἴσως νἄχῃς ἀκούσει, ὑπὸ τίτλον "Ὁ Μῦθος τοῦ 20οῦ Αἰῶνος" - μελέτησέ το ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΩΣ, κάποιος (...) φιλοτιμήθηκε νὰ μεταφράσῃ τοὐλάχιστον τὴν ἀρχήν του, ποὺ ἀκριβῶς ἀφορᾷ ἐμᾶς τοὺς Ἕλληνες.
      Ὁ βορεινὸς Περσεὺς ποὺ φονεύει τὴν Μέδουσαν περιγράφει τὴν Ἑλληνικότητα διὰ μιᾶς καὶ μόνον σκηνῆς!
      Ἐκεῖ ἀνευρίσκεται ἡ Ψυχὴ τοῦ Ἔθνους μας, εἴτε εἶσαι μεσογειακὸς εἴτε δινάριος εἴτε ἄλλος εὐρωπαϊκὸς ὑπότυπος, ἄσχετον!
      Ἡ δὲ νεωτέρα ἔρευνα μόνον ἐπιβεβαιώνει, συνεχῶς καὶ περισσότερο, τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν πραγματικότητα. Καὶ θὰ τὸ κάνῃ ἀκόμη περισσότερο καὶ καθαρώτερα καὶ μελλοντικῶς, παρ᾿ ὅτι τοῦτο δὲν ἐναρμονίζεται πρὸς τὴν πολιτικὴν ὀρθότητα τῶν ἀκαδημαϊκῶν κύκλων.
      ΤΕΛΟΣ!

      Διαγραφή
    10. Απ οτι καταλαβα, συγχεεις τον πνευματικο νορδικισμο με τον φυλετικο νορδικισμο.

      Η ερευνα που ανεφερα δεν ειναι ανεπισημη. Εξεδωθη προσφατως, και ανελυθει απο πολλαπλα πανεπιστημια.

      http://www.sciencemag.org/news/2017/08/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals

      Στην Ευπαιδεια την αναλυουν ποικιλοτροπως. Υπαρχει ολοκληρη εαν θες να μελετησεις σοβαρα και οχι επφανειακα.

      Αποτελεσμα: μινωιτες και μυκηναιοι ειχαν ΙΔΙΑ γενετικη καταγωγη, με Υ απλοομαδα J2, με διαφορα οτι ενα δειγμα μυκηναιου ειχε Υ απλοομαδα G2a και θεωρειται ως σιβηρικη συμβολη. ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΤΙΑ.

      Επισης, πως συνδεεις την ξανθοτητα και τα γαλανα ματια με τους νορδικους? Με ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

      Τα μπλε ματια ειναι γενετικη μεταλλαξη, η οποια ενεφανισθη στο βορειο Αφγανισταν, στην μαυρη θαλασσα, σε μια ομαδα κυνηγων τροφοσυλλεκτων, το 8000 ΠΧ. Οι κυνηγοι τροφοσυλλεκτες που ενεφανισαν αυτην την μεταλλαξη, ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΡΟΔΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΡΟΧΡΩΜΟΙ, με μπλε ματια.

      Φιλε, στο λεω καλοπροαιρετα, οσο και να προσπαθεις να με μειωνεις με χαρακτηρισμους. Κατσε και μελετα σοβαρα, και οχι οτι σε συμφερει. Το να επιλεγεις ποιηματα, εργα τεχνης και τυχαιες αναφορες σε ξανθους γαλανοματηδες, για να αποδειξεις την νορδικοτητα των ελληνων, ειναι τουλαχιστον αστειο. Λεγεται cherry picking στα αγγλικα και θεωρειται ΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ

      Διαγραφή
    11. Εἶναι σὰν νὰ μιλάω σὲ τοῖχο καὶ δὲν θὰ συνεχίσω. Μὲ παραπέμπεις ξανὰ στὴν προαναφερθεῖσα μελέτη, ἀνίκανος ὢν πράγματι νὰ τὴν ἀποκωδικοποιήσῃς καὶ μένοντας στὴν ἐπιφάνεια, ὡς ἀὰν μοῦ ἔλεγες (ὅπως καὶ προηγουμένως) κάτι νέο, καθ᾿ ἢν στιγμὴν ἤδη 2 φορὲς σὲ παρέπεμψα στὴν δημοσίευσι καθ᾿ αὐτή, χωρὶς ὅμως νὰ τὸ ἀντιληφθῇς προφανῶς!
      Μοῦ ἐκπέμπεις 2 ἀλληλοαναιρούμενες κατηγορίες: Ἀφ᾿ ἑνὸς πὼς ἀντιεπιστημονικῶς συνδέω τὴν νορδικότητα μὲ ξανθότητα καὶ γαλανοὺς ὀφθαλμούς, ἀφ᾿ ἑτέρου πὼς "ἐπιλέγω τυχαῖες ἀναφορὲς ἀρχαίων σὲ ξανθοὺς γαλανομάτηδες γιὰ ν᾿ ἀποδείξω τὴν νορδικότητα"!
      Συμφωνῶ ὅτι δὲν χρειάζεται ἀπαραιτήτως τὸ στοιχεῖο αὐτὸ κατὰ τὴν ἀρχαϊκὴ ἐποχή, ἄλλως τε ὁ ἴδιος ἔγραψα ἀνωτέρω "Τὸ πότε ἀκριβῶς ἔγινε ὁ ἀποχρωματισμὸς ἀποτελεῖ ἀντικείμενον τρεχούσης ἐρεύνης"! Ὅμως ἐσὺ ἐπιχειρηματολογεῖς λέγων πὼς αὐτὰ ἦσαν σποραδικὰ παραδείγματα πού, ὑποπίπτων καὶ εἰς λογικὸν σφᾶλμα μοῦ λές, ἐπιλέγω ἐκ τῶν ἀρχαίων, ἐνῷ ἦσαν ἐξαιρέσεις - ποὺ σημαίνει λοιπὸν κατ᾿ ἐσὲ ὅτι, ἀφοῦ δὲν ἦσαν οἱ πλεῖστοι ξανθοὶ γαλανομάτηδες, ἄρα δὲν ὑπῆρχε σημαντικὸ βορεινὸ στοιχεῖο!
      Ποιὸς λοιπὸν κάνει λογικὸ σφᾶλμα;
      Ἂν ἡ ξανθότης δὲν συνοδεύει ἀπαραιτήτως ἐκείνην τὴν ἐποχὴν τὴν βορεινότητα (συμφωνῶ!), πῶς τότε ἐκ τῆς περιωρισμένης της παρουσίας στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα συνάγεις τὴν ΠΛΗΡΗ, μάλιστα, ἀπουσία νορδικῶν;
      Τώρα περὶ χαρακτηρισμῶν, ὁ ἴδιος φέρομαι εὐγενῶς καὶ συγκρατημένος, παρ᾿ ὅτι μὲ ἐχαρακτήρισες ἀπὸ ἡμιμαθῆ ἕως άνεγκέφαλο.
      Ἡ ἡμιμάθειά σου ὅμως καθὼς καὶ ἡ ἐμμονική σου καὶ ἀδιάλλακτη τυφλὴ δοκησισοφία εἶναι ἐμφανεστάτη γιὰ τὸν κάθε ἀναγνώστη ποὺ διαθέτει κρίσιν καὶ ἐπίπεδον.
      Ἡ μελέτη τῶν Μυκηναίων κατ᾿ ἀρχὰς βασίζεται σὲ 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ!) δείγματα - καὶ πάντως δὲν λέει αὐτὰ ποὺ ἐσὺ συνάγεις! Ναί, ἀνεμείχθησαν οἱ εἰσβαλόντες Ἀχαιοὶ μὲ Προέλληνες, ποὺ ὅμως εἶχαν ἤδη διὰ προηγουμένης ἐξ Ἀνατολίας εἰσβολῆς προερχομένης ἐν τῆς σιβηρικῆς στέππας ἀριοποιηθῆ (Αὐτὸ ὑποδηλώνει ἡ Ἁπλοομὰς J εἰς ἀναλογίαν 4/5, βλ. προηγούμενα μηνύματά μου)! Κι αὐτὸ λέει κι ἐδῶ, στὴν δική σου παραπομπή, ποὺ εἶδες ἀλλὰ μᾶλλον δὲν πολυκατάλαβες: "Both cultures additionally inherited DNA from people from the eastern Caucasus, near modern-day Iran, suggesting an early migration of people from the east after the early farmers settled there but before Mycenaeans split from Minoans.

      The Mycenaeans did have an important difference: They had some DNA—4% to 16%—from northern ancestors who came from Eastern Europe or Siberia. This suggests that a SECOND WAVE of PEOPLE FROM THE EURASIAN STEPPE came to mainland Greece by way of Eastern Europe or Armenia, but didn’t reach Crete"
      Δὲν ἦσαν ὑποχρεωτικῶς ξανθοὶ γαλανομάτηδες, λοιπὸν, οἱ βόρειοι ἐπήλυδες, καθὼς ὁ ἀποχρωματισμὸς δὲν εἶχεν τότε ἀκόμη ὁλοκληρωθῆ: ΟΜΩΣ ἀπετέλεσεν ἰδεῶδες διὰ τοὺς ἀρχαίους Ἕλληνας, καθὼς παρίστα τὴν μεγίστην διάκρισιν ἐκ τοῦ προϋπάρχοντος πληθυσμοῦ.
      Τώρα δὲν χρειάζεται νὰ ἐπαναλαμβάνωμαι, ἤδη εἰς τὰ ἐνταῦθα μηνύματά μου ἔχω πεῖ καὶ διευκρινίσει πολλά, διὰ τοὺς ἔχοντας ὦτα καὶ νοῦν. Συντόμως κάποιος συναγωνιστὴς θὰ ἀναρτήσῃ εἰς τὴν ἱστοσελίδα τοῦ χώρου μου σχετικὸν πρὸς τὴν τελευταίαν ἔρευναν ἄρθρον του.
      Πιθανῶς πράγματι νὰ εἶμαι ἡμιμαθής, ὅπως ἰσχυρίζεσαι - ὅμως εἰς τὸν τομέα τῆς λογικῆς φαίνεσαι ἀσθενέστατος γιὰ νὰ μπορῇς νὰ μὲ ἀνακαλῇς εἰς τὴν λογικὴν τάξιν... Εἶμαι ἐρευνητὴς μαθηματικός, δὲν ἔχεις πολλὰς ἐλπίδας ἐπιτυχίας, ἔστω κι ἂν μὲ ἐχαρακτήρισες "ἀνεγκέφαλο"...
      Ἡ τελευταία μου ἐρευνητικὴ ἀνάρτησις ἔγινε πρὸ 4 ἡμερῶν, ἂν θὰ σ᾿ ἐνδιέφερε, μιᾶς καὶ εἶσαι πιὰ τόσον εἰδήμων περὶ Λογικῆς: https://arxiv.org/abs/1509.03245
      Εἶναι πολὺ κακὸν ἡ νοητικὴ σύγχυσις - ὅμως χείριστον ἡ ἐθελοτυφλία...
      Εὔχομαι κάποτε νὰ βγῇς ἀπὸ τὶς δαιδαλώδεις στοὲς τοῦ Μίνωος - προτοῦ σὲ καταβροχθἰσῃ ὁ Μινώταυρος!!!

      Διαγραφή
    12. Σου ζητησα τον ορισμο του Νορδικου φαινοτυπου. Το παρεκαμψες.

      Αναφερεις περι αναστηματος, και οτι συνδεεται με τους νορδικους, ενω το διναρικο φασμα των Ελληνων ηταν αυτο που εφερε κυριως υψηλα αναστηματα.

      Τελος παντων, εδω δεν ειναι ο καλητερος χωρος για αναλυση.
      Εαν θες, κανονιζουμε να βρεθουμε να τα αναλυσουμε απο κοντα.

      Διαγραφή
    13. Εἶσαι γενικῶς ἀπρόσεκτος σὲ ὅ,τι διαβάζεις καὶ δὲν δείχνεις νὰ ἐμβαθύνῃς καὶ πολύ.
      Δὲν νομίζω νὰ μοῦ ἐζήτησες τὸν ὁρισμὸ τοῦ Νορδικοῦ φαινοτύπου. Τὸ νὰ παρακάμπτω, ξέρεις, δὲν εἶναι καθόλου τοῦ χαρακτῆρός μου, συνήθως μὲ κατηγοροῦν γιὰ τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο.
      Δὲν ἀνέφερα, λοιπόν, πουθενὰ περὶ ἀναστήματος - ἀλλὰ περὶ παραστήματος, ἔχει διαφορά! Ὁ καλαθοσφαιριστὴς Φασούλας ἀπὸ ἀνάστημα ἔχει ὅσο θέλεις - ὅμως καθόλου παράστημα!
      Κοίταξε τώρα π.χ. τὸν βουλευτὴ Ἀντώνη Γρέγο: Εἶναι κοντός, ὅμως ἔχει παράστημα, μαζὶ μὲ βασικὰ βορεινὰ γνωρίσματα.
      Γιὰ τὸ τελευταῖο, εὐχαρίστως ὅταν βραθῶ κάτω - μόνο νὰ μὴ εἶσαι ξεροκέφαλος καὶ "οὐ μὲ πείσῃς κἂν μὲ πείσῃς", ἔχω κουρασθῆ ἀπὸ τὸ εἶδος αὐτό...
      Τώρα, δυστυχῶς δὲν ἔχω χρόνο γιὰ τὸ μεγάλο θέμα ποὺ ἀνοίγεις, εἶμαι περισσότερο πολυάσχολος ἀπ᾿ ὅσο μπορεῖ ἐνίοτε νὰ φαίνεται - περιορίζομαι, λοιπόν, νὰ σοῦ δώσω ἕνα γνωστὸ παράδειγμα καθαροῦ βορεινοῦ (νορδικοῦ) νεοέλληνος: προπονητὴς Γιάννης Ἰωαννίδης http://imerazante.gr/2017/06/26/152893

      Διαγραφή
    14. Αν θέλεις τη γνώμη μου λάθος κάνεις - και στο λέω με αγαθή προαίρεση. Επειδή είσαι από τους σχετικά λίγους που γνωρίζουν τα ζητήματα αυτά ενδελεχώς και με συνθετική ικανότητα - τούτη κυρίως λείπει -, το βέλτιστο θα ήταν μέσω επισήμου δημοσιεύσεως (διαδικτυακή ή ακόμη καλύτερη έντυπη) να δώσεις μια ευσύνοπτη εικόνα του κεφαλαιώδους αυτού ζητήματος. Είκοσι κωδικοποιημένες σελίδες αξίζουν, ειδικά στις μέρες μας, περισσότερο από ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες.
      Γενικότερα τώρα μιλώντας, η εποχή μας είναι σκοτεινή διότι τρώθηκε η ιεραρχία. Όλοι είναι ισόκυροι, όλοι συζητούν με όλους, όλοι έχουν γνώμη για όλα. Η συζήτηση, όσο καλόπιστη και αν είναι, οδηγεί στο γνωστό μηδενιστικό αδιέξοδο. Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος από "επαίοντες της φακής" και αιώνιους αμφισβητίες. Αντιθέτως η θέση, η οποία δεν διαλέγεται αλλά δίδεται μέσω της αυθεντίας του επωνύμου λόγου, επανορίζει τη φυσική ιεραρχία και συσπειρώνει τους εκλεκτούς που εκ της φύσεώς των δεν είναι ποτέ ξερόλες και πολυλογάδες Θερσίτες. Και ίσως έτσι, κάποιοι από τους προπετείς που έχουν αγαθά στοιχεία, στο τέλος να βελτιωθούν και οι ίδιοι και να ακολουθήσουν. Ο καλός στρατιώτης γίνεται μέσα από την υπακοή και όχι με τη φιλική κουβεντούλα του λοχαγού και του διοικητή. Αυτό δεν είναι φιλοσοφικό ή αισθητικό ζήτημα, αλλά βαθιά πρακτικό.

      Διαγραφή
    15. Εαν αναφερεσαι σε εμενα, συμφωνω σε οτι εγραψες.
      Νορδικοι στην Αρχαια Ελλαδα, ως κινητηριος δυναμις πολιτισμου ομως, δεν υπηρξε και ουτε προκειται.
      Προσβαλλει ολους τους λογικους κανονες και τις ερευνες που αποδεικνυουν την μεσογειακη/αλπικη/διναρικη κυριαρχια στον Ελληνισμο.

      Και μια προσθεσις στον Στεφανο, εαν ο Γρεγος ειναι νορδικος(η βορεινος, ως λες) τοτε οι Σκανδιναβοι δεν ειναι. Μαλλον αγνοεις τα χαρακτηριστικα του Νορδικου φαινοτυπου, αλλα για να σε βοηθησω, το Γερμανικο κρατος δημιουργησε ενα προπαγανδιστικο βιντεακι που λεγεται Aryan Reservation Park. Ο πρωταγωνιστης ειναι ΚΑΘΑΡΟΣ Νορδικος τυπος.
      Βρες μου ΕΝΑΝ αρχαιοελληνα με αυτα τα χαρακτηριστικα. Οχι ΔΥΟ, αλλα ΕΝΑΝ.

      Διαγραφή
  16. Συμφωνώ απολύτως, αν και πιστεύω πως είναι περισσότερο υπόθεση εποχής παρά χώρας. Η κατάντια και των λοιπών ευρωπαϊκών εθνών αυτό καταδεικνύει.
    Πιστεύω όμως πως αντί κα ελεινολογείται και να ξορκίζεται η υπάρχουσα κατάσταση, το καλλίτερο είναι να πορευόμαστε μπροστά και να βλέπουμε μακρυά. Αυτό είναι άλλωστε και το προνόμιο της εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεώρησης, να βλέπει τα πράγματα υπό ιστορικοφιλοσοφική έποψη. Είναι βέβαιο πως η επικρατούσα εποχή του μεταμοντέρνου μηδενισμού και της αναρχίας δεν θα διαρκέσει για πάντα. Κι αυτό διότι ο άνθρωπος και ευρύτερα οι κοινότητες έχουν βαθύτατη ανάγκη από βεβαιότητες. Εν τέλει αυτός που θα επιβάλει τη δική του βεβαιότητα στους πολλούς θα είναι αυτός που θα φλέγεται με σχεδόν ιεραποστολικό ζήλο, δεν θα είναι μολυσμένος από τον σπόρο της αμφιβολίας, κάτι που προσδίδει αστείρευτη ζωτικότητα στην υπόθεσή του. Η Πίστη και η Απολυτότητα είναι αυτή που φοβίζει και γι' αυτό μαγνητίζει. Και στο τέλος όλοι την προσκυνούν.
    Αυτό σημαίνει πως όχι απλώς πως οι κεφαλές ενός εθνικού κινήματος (όσοι δηλαδή συνιστούν επαναστατική ομάδα) δεν πρέπει να κάνουν πίσω ούτε κεραία στις ιδεολογικές αρχές, αλλά αντιθέτως σε εποχές χάους και διαλυτικής αμφιβολίας θα πρέπει με ακόμη μεγαλύτερη απολυτότητα να εμμένουν, να τις οχυρώθουν και να τις μεταπλάθουν προσαρμόζοντας τες επιδέξια στις τωρινές συνθήκες. Στις μέρες μας έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τον "Μύθο του 20ου Αιώνα" του Ρόζεμπεργκ, τον φυλετικό ρομαντισμό ενός Τσάμπερλαιν, τη γλυπτική των Μπρέκερ και Τόρακ, την τελετουργική μυσταγωγία των SA και SS (ή ακόμη και της Ε,Ο.Ν. για τους πλέον "ελληνοπρεπείς), απ' ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Μεσοπολέμου. Γιατί όλα αυτά δίνουν πυξίδα, ορίζουν μια κατεύθυνση και εκφράζουν έναν Σκοπό, Απόλυτο, Υγιή και Δυναμικό.
    Ο Σκοπός και η Απολυτότητα λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο. Στο τέλος θα επικρατήσει αυτός που έχει έναν απόλυτο σκοπό. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν, γιατί πάντα οι πολλοί είναι κοπάδι και αναζητούν έναν δρόμο. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ΄ό,τι τα φαντάζονται οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ὀρθότατα ὁμιλεῖς καὶ μὲ βρίσκεις καὶ πάλιν ἀπολύτως σύμφωνο.
    Ἡ ἀναφορά μου στὴν χώρα, πέραν τῶν χαρακτηριστικῶν τῆς ἐποχῆς, παραπέμπει στὴν βιασύνη καὶ προχειρότητα ἀλλὰ καὶ τὴν κούφια πολυπραγμοσύνην πού, πάντως, χαρακτηρίζουν μέγα τμῆμα τοῦ λαοῦ μας, ὅπως κλασσικῶς τὰ ἀπέδωσε ὁ Σουρῆς στὸ γνωστό του ποίημα "ὁ Ρωμηός".
    Οἱ κεφαλὲς ἑνὸς ἀληθοῦς ἐθνικοεπαναστατικοῦ κινήματος ὄχι ἁπλῶς πρέπει νὰ εἶναι ἰδεολογικῶς ἀσυμβίβαστες: Πρέπει κυριολεκτικῶς νὰ ἐκφράζουν καὶ νὰ ἐνσαρκώνουν τὰ Ἰδεώδη μας.
    Πιστεύω ὅτι ὁ καιρὸς τῶν ἀναλόγων τοῦ NSDAP μᾶλλον ἔχει παρέλθει. Οἱ νέοι φορεῖς τῆς Ἰδέας μᾶλλον πρὸς τὰ SS, μὲ τὶς ἀνάλογες φυσικὰ προσαρμογὲς καὶ ῥυθμίσεις, θὰ πρέπει τελικῶς νὰ ὁμοιάζουν κατὰ τὸ πνεῦμα - καί, ἐν μέρει, τὸ σχῆμα. Ἄλλως τε ὁ Ἐχθρὸς ἐλέγχει ἀπολύτως σχεδὸν τὶς μᾶζες, ποὺ ἐν τῷ μεταξὺ ὁλοένα καὶ χάνουν καὶ τὸν θεμελιώδη τους βιολογικὸ λευκὸ χαρακτῆρα, μεταβαλλόμενες βαθμηδὸν εἰς ἀπροσδιορίστου φυλῆς καὶ χαρακτῆρος φαιὲς ἀνθρωπομᾶζες.
    Δὲν θὰ κερδίσουμε πιὰ ποτὲ πλειοψηφίες: Μόνον δυναμικὲς μειοψηφίες μποροῦν νὰ ἀποτελοῦν στόχον μας - ποὺ ἄλλως τε ταιριάζει καὶ πολὺ περισσότερο στὸν χαρακτῆρα καὶ τὴν ἰδιοπροσωππία μας.
    Κι ἐκεῖ ὁ πῆχυς πρέπει νὰ τεθῇ πολὺ ὑψηλά - τοὐλάχιστον καθὼς πλησιάζουμε πρὸς τοὺς κεντρικοὺς κύκλους. Ἡ ἐκεῖ παρείσφρυσις ἀτόμων ἀναξίων πρὸς τοῦτο, ἐνίοτε "ἐξ ἀνάγκης" ἀποδεκτή, τελικῶς ΠΑΝΤΑ ἀποδεικνύεται ὡρολογιακὴ βόμβα.
    Ἤδη εἶπα ὅμως πολλά!
    Καὶ δὲν προτίθεμαι νὰ συνεχίσω ἐδῶ αὐτὴν τὴν συζήτησι, ὅμως ἔχω τὴν αἴσθησιν πὼς τὰ νοητικά μας κύματα καὶ συχνότητες ταιριάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.