Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ισότητα και ποσότητα

Η αντιφυσική θεώρηση πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι εκ γενετής οδηγεί σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Εφόσον όλοι θεωρούνται ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση, η σημασία απομακρύνεται προς την κατεύθυνση της ποσότητας. Θα δούμε πως οι έννοιες ισότητα και ποσότητα είναι συνυφασμένες, όταν μιλάμε για την εκτίμηση της ανθρώπινης αξίας.

Στη σημερινή εποχή, η κρατούσα χριστιανική ηθική και η πολιτικά επιβληθείσα φιλελεύθερη δημοκρατική αντίληψη λογίζουν τους ανθρώπους ως ίσους μεταξύ τους εκ φύσεως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο άνθρωπος να ισοπεδώνεται, λογιζόμενος σαν μονάδα ενός συνόλου και όχι ως αυτόνομη προσωπικότητα με δικό της βάρος. Θα έχετε δει πολλές φορές να αξιολογούνται ανθρώπινες ομάδες με μόνο κριτήριο...
το πόσα άτομα συμμετέχουν. Όσες έχουν μεγαλύτερο αριθμό υποστηρικτών θεωρούνται επιτυχέστερες, ασχέτως ιδεών ή ικανοτήτων. Η ισότητα οδηγεί αναπόφευκτα στο να εκθειάζεται η ποσότητα.

Στην αρχαία εποχή τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Θρησκεία και πολιτικές αρχές προωθούσαν την αριστοκρατική ηθική, μέρος της οποίας είναι η συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι διαφέρουν εκ φύσεως μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο καθένας να κρίνεται για την αξία του και όχι σαν μονάδα ενός αθροίσματος. Όσοι έχουν διαβάσει την αρχαία Ελληνική γραμματεία, σπάνια θα αντικρύσουν τους συγγραφείς να κάνουν λόγο για αριθμούς, να αναφέρουν ποσότητες ανθρώπων, π.χ. τόσοι υποστήριξαν αυτό, τόσοι ήταν οι συμμετέχοντες στην τάδε πολιτική ομάδα, κτλ. Αριθμούς ανθρώπων βρίσκουμε σε αναφορές σε στρατιωτικές αναμετρήσεις, γιατί το μέγεθος των στρατών επηρεάζει το αποτέλεσμα της μάχης. Τους αρχαίους δεν τους απασχολούσε η ποσότητα, τους απασχολούσε η ποιότητα του ανθρώπινου υλικού, που εκφράζονταν από την αρετή. Μάλιστα, αυτή η έλλειψη ποσοτικής καταμέτρησης έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στους ιστορικούς, που αναγκάζονται διαρκώς να κάνουν εκτιμήσεις.

Το ότι κάποιοι είναι περισσότεροι δεν σημαίνει τίποτα για την εσωτερική τους αξία. Όταν γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί εκ φύσεως, τότε δεν έχει καμία αξία να τους αθροίζεις, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε ανθρώπινες ομάδες με κοινωνικό, πολιτικό ή πνευματικό περιεχόμενο. Άλλωστε, τα αθροίσματα γίνονται πάντοτε επί ομοίων μονάδων. Όμως, ένας άνθρωπος μπορεί να αξίζει περισσότερο από όλους τους υπολοίπους μαζί. Η σύγκριση ανθρώπινων ομάδων βάσει αριθμών δεν έχει καμία αξία. Μια ολιγομελής ομάδα μπορεί να είναι πανίσχυρη, αν διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ μια πολυπληθής ομάδα να μην επιτυγχάνει τίποτα, λόγω έλλειψης ικανών ατόμων. Μπορεί η δημοκρατία να επιβάλλει την ποσότητα ως μέτρο της επιτυχίας, όμως η ποιότητα είναι αυτό που έχει σημασία και η οποία δεν μετριέται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Έβολα αποστρέφονταν την σύγχρονη τυρρανία των αριθμών και της ποσότητας. Η αριστοκρατική θεώρηση δίνει βάσει στην καλλιέργεια της προσωπικότητας και όχι στη λογική των αριθμών.

Θα κλείσουμε με τη φράση του Ηράκλειτου:

"Εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι"

"Ο ένας για εμένα ισοδυναμεί με δέκα χιλιάδες, εάν είναι άριστος"

Και για να γίνεις άριστος, είναι απαραίτητες κάποιες σωματικές και ψυχικές προδιαθέσεις, εν πολλοίς φυλετικά προσδιοριζόμενες.

27 σχόλια:

  1. "Αριθμούς ανθρώπων βρίσκουμε σε αναφορές σε στρατιωτικές αναμετρήσεις, γιατί το μέγεθος των στρατών επηρεάζει το αποτέλεσμα της μάχης"

    Αν και είναι γνωστό ότι οι Σπαρτιάτες δεν ρωτούσαν πόσοι είναι οι εχθροί,αλλά που είναι!
    Δηλαδή,επιβεβαιώνεται κάποιες φορές και σε στρατιωτικά γεγονότα ότι η ποιότητα υπερέχει της ποσότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και αναφέρθηκε στο άρθρο,σχετικά με τον Έβολα, στο "Άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια", κάνει λόγο για τον περιορισμό των αριθμών γεννήσεων.Είναι συζητήσιμο,καθώς τα Ευρωπαϊκά έθνη,τη σημερινή εποχή,μειώνονται και αντικαθίστανται από αφροασιάτες " Γάλλους", "Άγγλους" κτλ.Επίσης λογικά ο Έβολα θα υποστήριζε τις εκτρώσεις (είτε έμμεσα είτε άμεσα), ενώ ο σημερινός Ευρωπαϊκός Εθνικισμός είναι σθεναρά αντίθετος σε αυτές,τόσο ηθικά όσο και πρακτικά(λόγω υπογεννητικότητας του καθενός έθνους), αλλά και ίσως λόγω της άνευ προηγούμενου υποστήριξης των εκτρώσεων από την παρακμιακή αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΗΘΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ......ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ ΕΚΛΑΙΚΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ......ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΙΤΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΝΟΜΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ......

    Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από άρθρο σχετικά με το θέμα: Ισότητα βέβαια δεν σημαίνει πλήρη ταύτιση πάντων, ισοπέδωση. Ο άνθρωπος παίρνει από το Θεό διαφορετικά χαρίσματα για να μπορεί ομαλά να εργάζεται και να συγκροτείται η κοινωνία. Υπάρχουν διαφορές χαρακτήρα, σωματικής διάπλασης, διανοητικών και άλλων ικανοτήτων. Η οντολογική ισότητα δεν σημαίνει ότι όλοι θα είναι καθηγητές ή όλοι γεωργοί ή κτηνοτρόφοι. Ένας στρατός δεν λειτουργεί αν υπάρχουν μόνο στρατιώτες, αλλά και αξιωματικοί και ένας αρχιστράτηγος. Ισότητα σημαίνει νάμαστε ίσοι απέναντι στο Θεό, τους νόμους, να έχουμε τις δυνατότητες διεκδίκησης επί ίσοις όροις μιας θέσης.

      Διαγραφή
    2. Ἀναφέρεσαι ἀνοήτως σὲ "ὀντολογικὴ ἰσότητα": Ὅμως ὑπὸ ὀντολογικὸ κυρίως πρῖσμα εἶναι ποὺ οἱ διαφορὲς μεγιστοποιοῦνται!
      Ὁ χριστιανισμὸς δὲν σοῦ καθόλου ἀφήνει περιθώρια νοήσεως καὶ ἐλευθερίας, καημένε μου...

      Διαγραφή
    3. ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η "ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ" ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ.......ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΘΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΝΩΣ ΑΝΙΣΕΣ.......

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ "ΙΣΟΤΗΤΑ" ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟ-ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.....ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ,ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΟΘΥΛΕΥΜΑΤΑ...

      ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ" ΚΑΙ "ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ"........ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟ-ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΟΜΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ........

      ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΙΑ.....ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ....

      Διαγραφή
    4. Ὀρθότατα ὁμιλεῖς.
      Τὸ ὀντολογικὸν ὅμως ἐπίπεδον εἶναι καὶ ζήτημα Κάστας, πέραν τῆς φυλῆς, ἀλλὰ καὶ προσωπικῆς ἐπιτεύξεως. Δηλαδὴ ἔχεις ἴσως τὶς προοπτικές, τὶς προϋποθέσεις ν᾿ ἀνέβῃς κάπου, δὲν εἶναι τοῦτο ὅμως ἐκ προοιμίου χαρισμένο. Θέλει ἀγῶνα.
      Γενιέσαι π.χ. Ἄριος - ὅμως πρέπει μετὰ καὶ ν᾿ ἀγωνισθῇς γιὰ νὰ γίνῃς καὶ ἐνεργείᾳ, αὐτὸ ποὺ εἶσαι ἐν δυνάμει, ἐν σπέρματι. Οἱ ἀρχαῖοι Ἄριοι τῆς Ἰνδίας ἀπεκάλουν τοῦτο δευτέραν γέννησιν τοῦ Ἀρίου. Ὁ Πίνδαρος τὸ ἐξέφρασε ὡς "γένοιο οἷός ἐσσι μαθών".
      Οἱ σημερινοὶ φυλετικῶς Ἄριοι πρέπει καὶ νὰ ἀριοποιηθοῦν πνευματικῶς καὶ βιωματικῶς. Πρὸς τὸ παρὸν οἱ πλεῖστοι κυμαίνονται δυστυχῶς μεταξὺ ἀπονεκρώσεως, ἀποκτηνώσεως καὶ ἰουδαιοποιήσεως - αὐτὸς εἶναι κυρίως ὁ ῥόλος τῆς δημοκρατικῆς "παιδείας", προπαγάνδας, "πολιτισμοῦ" κ.λπ.

      Διαγραφή
    5. Δεν καταλάβατε. Λέει ότι από την φύση είμαστε άνισοι αλλά όλοι θα κριθούμε με τους ίδιους κανόνες απο τον Θεό.

      Διαγραφή
    6. Μιὰ χαρὰ κατάλαβα.
      Καὶ τοῦ ἀπήντησα ὅτι ἕκαστος κρίνεται ἀναλόγως τῆς φύσεως καὶ τοῦ προορισμοῦ του ("γένοιο οἷός ἐσσι μαθών"), ἄρα ὄχι "ἴσως" ἀλλὰ δικαίως, τοῦτα τὰ δυό εἶναι ἀσύμβατα! Μέτρα καὶ κλίνες ἰσότητος χρησιμοποιοῦν οἱ διάφοροι Προκροῦστες τῆς ἱστορίας, συνήθως σημιτικῆς καταγωγῆς.

      Διαγραφή
    7. Ο χριστιανισμος δεν μιλαει γι' αυτον τον κοσμο ,αλλα για τον μελλοντικο (αν θελεις φυσικα τον δεχεσαι). Εδω ο καθενας κρινεται με βαση τις ικανοτητες και τη μαθηση του ("Άσκησις άνευ φύσεως και μαθήσεως ατελές.").

      Διαγραφή
    8. Ὁ Κόσμος εἶναι ἕνας - καὶ ἡ Ὀντολογία μία.
      Ὅπως καὶ ἡ διάκρισις ἐπιπέδων ὑπάρξεως. Ἂν δὲν μπορεῖς νὰ μπῇς καθόλου ἐκεῖ, τότε μπορεῖς ν᾿ ἁσπάζεσαι σωτηριολογικὰ μεσανατολικὰ δόγματα γιὰ "τὴν ἄλλη ζωή"... Ὁπου "οἱ ἔσχατοι ἔσονται πρῶτοι καὶ οἱ πρῶτοι ἔσχατοι" - καὶ ὅπου "μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι"!
      Περαστικά.

      Διαγραφή
  4. Οπως εχει γραφτει και σε αλλο αρθρο για τους στρατους και περι φυλης ειναι σιγουρο πως για παραδειγμα 10000 μεσογειακοι θα κατατροποσουν 50000 αλπικους /αρμενοειδεις /βαλτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.000 Μεσογειακοί απέναντι σε 50.000 Αρμενοειδείς ;;;
      Σαν domino θα πέσουν οι Τουρκόγυφτοι Αρμενοειδείς !!!

      Διαγραφή
    2. Ο ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΔΙΑΝΑΒΙΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΡΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  5. Κρομανοειδής του Νότου29 Αυγούστου 2017 στις 4:49 π.μ.

    Το βλέπουμε συνεχώς με τους απέναντι..."γείτονες".

    Τί και εάν είναι μύρια σμήνη Αρμενοειδών κάφρων, η αξία τους ποταπή.

    Και εάν γίνει πολεμική σύγκρουση πλέον δεν θα έχουν στο πλευρό τους οι Αρμενοειδείς Τούρκοι τους σκληροτράχηλους Ιρανικούς Κούρδους όπως επί Κεμάλ το 1919-1923. Η Ελλάδα με Διναρικούς σε πεζικό και Μεσογειακούς σε αεροπορία και πυροβολικό θα τους διαλύσει.

    Τουλάχιστον παραδέχομαι την μαχητικότητα των Διναρικών αν και τους λείπει η πειθαρχία και η οργάνωση. Αυτό αποτελεί και τον λόγο που η Αλβανία και τα λοιπά Δυτικοβαλκανικά Έθνη ουδέποτε είχαν καλό τακτικό στρατό λόγω ελλείψεως πειθαρχίας και οργανώσεως, ενώ εν αντιθέσει ήσαν πολύ επιτυχείς ως αντάρτες (όπως και οι Αρβανίτες του 1821, επί το πλείστον Διναρικοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδού και η σχετική απόφαση της 4ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που συνήλθε στις 28-29/07/1948: «Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό και κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού για την Μακεδονία και τη Θράκη, το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση» («ΚΚΕ- Τα Επίσημα Κείμενα, τόμος 3ος).

    Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1949, συνήλθε εκ νέου η Κ.Ε. του ΚΚΕ (5η Ολομέλεια) κι έλαβε την εξής απόφαση: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει». Αυτά τα κατάπτυστα κείμενα, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα μιας και δεν έχουν αποκηρυχθεί από το ΚΚΕ, θα κυνηγούν τους κομμουνιστές εις τον αιώνα τον άπαντα! Κι όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και τους υπολοίπους «διαδόχους» (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ), διότι μέχρι το 1968 το ΚΚΕ ήτο ενιαίο κόμμα.

    Τι θα γινόταν εάν επικρατούσαν οι συμμορίτες; Να αναφέρουμε περιληπτικά: Η Μακεδονία θα ήτο επαρχία των Σκοπίων, η Θράκη της Βουλγαρίας και η Ήπειρος της Αλβανίας. Εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια Έλληνες, θα εξοντώνονταν στα ελληνικά «Γκουλάγκ». Σε κάθε περίπτωση, η κομμουνιστική περιπέτεια θα κατέρρεε το 1990 και εκατομμύρια ρακένδυτοι και πειναλέοι Έλληνες θα εγκατέλειπαν την ρημαγμένη πατρίδα και θα λαθρομετανάστευαν στις χώρες της Δύσεως, όπου θα ζούσαν κυνηγημένοι κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Οι δε Ελληνίδες, θα κατέληγαν στα μπαρ και στους κακόφημους οίκους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Με λίγα λόγια, θα ήμασταν οι Αλβανοί της Ευρώπης!

    Αιωνία, λοιπόν, τιμή και δόξα αξίζει σ’ αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδος. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου29 Αυγούστου 2017 στις 1:56 μ.μ.

      Πολύ σωστή η ανάλυσή σου.

      Να προσθέσω μόνον ότι τα εδάφη που κερδίσαμε με αίμα και θυσίες στους Βαλκανικούς Πολέμους σήμερα εάν είχαν κερδίσει οι Κομμουνιστές το 1949 θα τα μοιραζόμασταν με τους "γείτονές" μας ενώ κατά την πτώση του Κομμουνιστικού Στρατοπέδου, σίγουρα θα είχαμε αψιμαχίες και δη με Αλβανούς και Σκοπιανούς.

      Διαγραφή
  7. Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι διναρικός- νορδικός ?https://www.youtube.com/watch?v=yzxaO5weYOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νευρικος Μεσογειακος30 Αυγούστου 2017 στις 7:32 π.μ.

    Πρεπει να απαλλαχτουμε απο τους Διναρικους.Το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να ειναι σκληροτραχηλοι και καλοι ανταρτες. Δεν μπορουν κανουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!Δεν θελει και πολυ μυαλο γιατι σε χωρες με υψηλα ποσοστα Διναρικων οπως η Αλβανια και η Βοσνια κλπ ουδεποτε αναπτυχθηκαν γραμματα τεχνες επιστημες.Καποια μη ''λευκα'' εθνη οπως οι Κινεζοι, Κορεατες,Ιαπωνες ειναι πολυ καλυτεροι απο τους ''λευκους'' Διναρικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νευρικος Μεσογειακος30 Αυγούστου 2017 στις 7:45 π.μ.

      Για να μην παρεξηγηθω δεν μιλαω για τους Ελληνες που ανηκουν σε αυτο τον φαινοτυπο. Ετσι και αλλιως οι καθαροι Ελλληνες Διναρικοι ειναι λιγοι και οι αλλοι ειναι αναμεμιγμενοι Μεσογειακους και Αλπικους και αυτο εχεις ως αποτελεσμα να εχει ανεβει το πνευματικο τους επιπεδο.Μιλαω για το σοβαρο προβλημα της παρουσιας των Αλβανων στη Ελλαδα που εχουνε τυπικη Διναρικη εμφανιση(τετραγωνοκεφαλοι και δυσμορφοι) και τυπικη Διναρικη συμπεριφορα(αγροικοι,απολιτιστοι, αμορφωτοι)

      Διαγραφή
    2. Οι Αλβανοί γιατί έχουν μέσο όρο ύψους 175 ;;; :)
      Υποτίθεται ότι οι Διναρικοί έχουν ψηλό ανάστημα γιατί είναι τάπες ;

      Διαγραφή
    3. Γιατὶ παρ᾿ ὅλες τὶς ἀνοησίες ποὺ δὲν κουράζεται ν᾿ ἀραδιάζῃ ὁ Νευρασθενὴς Μεσογειακός, οἱ περισσότεροι Ἀλβανοὶ εἶναι περισσότερο ἀλπικοὶ παρὰ διναρικοί, τοὐλάχιστον ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ μᾶς ἔχουν ἔλθει, σὺν κάποιους γύφτους ποὺ δηλώνουν Ἀλβανοὶ (καὶ μερικοὶ βορειοηπειρῶτες!). Στὸν βορρᾶ ὑπάρχουν καὶ νορδικοδιναρικοί (Μιρδίτες καὶ γενικώτερα Γκέγκηδες), ὅμως στὴν Ἕλλάδα δὲν ἔχουν ἔλθει πολλοὶ ἀπὸ ἐκεῖ. Τὰ 2 αὐτὰ εἴδη Ἀλβανῶν εἶναι πασίγνωστα σὲ ὅσους ἔχουν ἀσχοληθῆ μὲ τὸ θέμα, καὶ εἶναι τελείως διαφορετικά. Καὶ αὐτὸ ποὺ τοὺς διαχωρίζει εἶναι ἡ βασικὴ ἀλπικότητα τοῦ νότου τῆς χώρας.

      Διαγραφή
    4. Νευρικος Μεσογειακος31 Αυγούστου 2017 στις 4:47 π.μ.

      χαχα τι αλπικοι ρε φιλε; Αν ηταν αλπικοι θα ηταν φιλησυχοι,ηρεμοι και πνευματικοι.Τι σχεση εχει η αλβανικη συμπεριφορα με τετοιες καταστασεις; Πρωτα απο ολα και μονο οτι τους φωναζουν καποιοι υποτιμητικα τετραγωνοκεφαλους τα λεει ολα.Ο Διναρικος τυπος εχει το πιο χαρακτηριστικο και ασχημο κεφαλι σε ολη την Ευρωπη. Οι Αλβανοι εχουν την τυπικη Διναρικη συμπεριφορα που ειναι γνωστη και αναμενομενη.

      Διαγραφή
    5. Εἶναι φιλήσυχοι ἀλπικοὶ οἱ περισσότεροι, μετ᾿ ἰσχυρᾶς διναρικῆς καὶ μὴ ἀμελητέας μεσογειακῆς, ἐπίσης, συμβολῆς.
      Τώρα γιὰ τὴν ... "πνευματικότητα" τῶν ἀλπικῶν ἐμποράκων πρέπει ἀκόμα νὰ ἔχω πολλὰ νὰ μάθω...
      Ἡ Διναρικὴ φυλὴ εἶναι ἀνδρεία καὶ μάχιμη, μακάρι νὰ εἴχαμε περισσότερους, ἀντὶ γιὰ τὰ γλυκανάλατα ἀλπικομεσογειακὰ κοτόπουλα τοῦ Μπουζουκιστάν... Καὶ μὴ νομίσῃς πὼς τὸ λέω ἐπειδὴ εἶμαι διναρικός, διότι δὲν εἶμαι.
      Ἂν θέλῃς νὰ δῇς τὴν ἀλπικὴ "πνευματικότητα", ψάξε στὸ "πνεῦμα" τῶν καρπουζοκέφαλων ἀλπικῶν τρόλ τοῦ Σύριζα! 90% ἀλπικοί!

      Διαγραφή
  9. Εχω παρατηρήσει ότι οι νορδικοί παρουσιάζουν συχνότερα αλλεργίες.Ισχύει κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.Διαβασε το αρθρο για την υγεια του καθε φυλετικου τυπου.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.