Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

H θεωρία r-K

Την θεωρία r-K εισήγαγε πρώτος ο βιολόγος Ε.Ο. Wilson, αλλά ο Βρετανός ψυχολόγος John Philippe Rushton ήταν ο πρώτος που την εφάρμοσε στους ανθρώπους, στο βιβλίο του "Race, Evolution, Behavior" (πλήρης έκδοση εδώ). Τα γνωρίσματα των έμβιων όντων έχουν προέλθει συνδυαστικά μέσω της εξέλιξης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δοκιμασίες της ζωής -επιβίωση, ανάπτυξη και αναπαραγωγή. Σύμφωνα με τη θεωρία, το r συμβολίζει τον ρυθμό αναπαραγωγής (reproduction), ενώ το Κ συμβολίζει την ποσότητα της φροντίδας που δίνουν οι γονείς για να εξασφαλίσουν ότι οι απόγονοι θα επιβιώσουν.

Τα ζώα εφαρμόζουν διαφορετικές στρατηγικές r-K, με άλλα να κάνουν περισσότερους απογόνους με την ελάχιστη δυνατή φροντίδα, δηλαδή έχουν μεγαλύτερο r, ενώ άλλα να κάνουν λιγότερους απογόνους, τους οποίους όμως φροντίζουν περισσότερο, δηλαδή έχουν μεγαλύτερο K. Στην στρατηγική Κ οι γονείς παρέχουν τροφή και στέγη στα νεογνά για πολύ καιρό, προσφέρουν αλληλοβοήθεια, υιοθετώντας σύνθετες κοινωνικές συμπεριφορές. Έχουν ισχυρότερο νευρικό σύστημα και εγκέφαλο, αλλά παράγουν λιγότερα αυγά ή σπέρμα.

Είναι βασικός κανόνας της εξελικτικής αναπαραγωγικής τακτικής πως όσο πιο συνθετος είναι ο εγκέφαλος ενός ζώου, τόσο...
λιγότερους απογόνους κάνει. Αντιθέτως, οι πιο απλοί οργανισμοί αναπαράγονται με ρυθμούς ταχύτατους, βασίζοντας την επιβίωσή τους στην ποσότητα. Στα ζώα της στρατηγικής Κ όλα γίνονται πιο αργά: σεξουαλική ωρίμανση, περίοδος κύησης, χρόνος μεταξύ κυήσεων, ανάπτυξη του οργανισμού, κτλ. Οι αναπαραγωγικές στρατηγικές r-K για διάφορα ζώα δίνονται στο παρακάτω σχήμα.



Ο άνθρωπος φαίνεται ότι εφαρμόζει την πλέον Κ στρατηγική σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα, ωστόσο υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κύριων φυλετικών κλάδων του ανθρώπου. Οι μογγόλοι έχουν την πιο Κ στρατηγική, κάνοντας λίγους απογόνους, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη φροντίδα. Ωριμάζουν αργότερα, έχουν αυστηρά ελεγχόμενη σεξουαλικότητα, ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των φύλων και λιγότερες εγωιστικές διαθέσεις. Στην αντίπερα όχθη, με την πιο r στρατηγική βρίσκονται οι νέγροι, που κάνουν περισσότερους απογόνους, παρέχοντάς τους όμως λιγότερη φροντίδα. Ωριμάζουν γρήγορα, έχουν έντονη σεξουαλικότητα, άστατες σχέσεις και εγωιστικές διαθέσεις. Οι Ευρωπιδικοί (λευκοί στο κείμενο) βρίσκονται στο ενδιάμεσο. Ο Rushton θεωρεί ότι υπάρχει και συσχέτιση με τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Διαφορετικές εξελικτικές στρατηγικές αναπαραγωγής έχουν οδηγήσει σε διαφορετική βιολογική σύσταση στους κλάδους της ανθρωπότητας. Αποτέλεσμα είναι οι μογγόλοι να είναι κατά μέσο όρο πιο ευφυείς, με τάσεις κοινωνικής συμμόρφωσης, λόγω της στρατηγικής Κ που χρησιμοποιούν. Οι νέγροι είναι οι λιγότερο ευφυείς και κοινωνικά προσαρμόσιμοι, επειδή αξιοποιούν την στρατηγική r, ενώ οι Ευρωπιδικοί βρίσκονται σε ενδιάμεση κατάσταση. Σύμφωνα με τον Rushton, η θεωρία r-K εξηγεί τις διαφορές στην ευφυΐα και στη συμπεριφορά μεταξύ των τριών κύριων φυλετικών κλάδων της ανθρωπότητας. Τα συμπεράσματα του Rushton είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

70 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/91/23/7d/91237dd611391f1aebd2bad2c36a6a61.jpg
    Σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Βαλτικός μου κάνει ή Αλπικοβαλτικός.

      Διαγραφή
  3. Απορια

    Στο σχολειο μου στην ταξη εχω δυο καθαρους μεσογειακους( σκουρα μαλλια,ματια μεσογειακα, δολιχοκεφαλους, εκτομορφικους, λεπτη ισια μυτη κλπ) ομως ως μαθητες δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Ειναι χαβαλετζηδες μεν αλλα ειναι μετριοι μαθητες. Αντιθετα στην ταξη υπαρχει ενα παιδι εβραικης καταγωγης που ειναι αρμενοειδης με ολα τα τυπικα χαρακτηριστικα κλπ και αυτο το παιδι ειναι πανεξυπνο και ο καλυτερος μαθητης σε ολο το σχολειο.

    πως το εξηγειτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν τρολλάρεις και λάβουμε σοβαρά τα οσα λες,

      αυτό δεν λέει τίποτε. Στην φυλετική ανθρωπολογία ΠΟΤΈ δεν κοιτάμαε μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά πάντοτε ΣΎΝΟΛΑ, ειδάλλως πέφτουμε σε πολύ σοβαρά σφάλματα.

      Και εγώ είμαι εξυπνότερος από πολλούς Μεσογειακούς, Αλπικούς και ΚΜ που βλέπω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρίνω
      τους αντιστοίχους ΚΜ με Αλπική επίδραση, βάσει του εαυτού μου.

      Διαγραφή
    2. Οχι θα κατσουμε να τρωμε κουτοχορτο,καλα κανει το παιδι και παρατηρει,ας δει με τα ματια του μεσα στα επομενα χρονια 100-1000 μεσογειακους και ας κρινει μονος του τι ειναι,τι δεν ειναι και αν βλεπει κοινα και διαφορες.Δε μιλας ουτε για πατατες ουτε για ελεφαντες,για ανθρωπους μιλας.

      Διαγραφή
  4. Διαχειριστά, εντός της Λευκής φυλης, παρατηρούνται μικροδιαφορές ανάμεσα σε βραχυκεφάλους και δολιχοκεφάλους είς ό,τι αφορά τις παραπάνω στρατηγικές.

    Δηλαδή θα περίμενε κανείς οι Αλπικοί-Βαλτικοί να τείνουν περισσοτερο στην Κ στρατηγική ενώ άλλοι φαινότυποι υπερδραστήριοι, π.χ. Διναρικοί, Νορδικοί στην r?

    Έξηγείται έτσι πάντως το γιατί στην Νότια Ευρώπη ύπάρχουν μεγάλες οικογένειες και τα παιδιά μένουν μαζί με τους γονείς μέχρι και τα 35 τους, ενώ στην Βόρεια Ευρώπη επικρατεί το ακριβώς αντίθετο, με το παιδί να θεωρείται πλέον ξένο σώμα από τα 18 και έπειτα, όπου και οφείλει να τα βγάλει πέρα μόνο του πλέον.

    Θα με ενδιέφεραν πολύ οι απόψεις σου επί του θέματος. Ανάλογη τάση προς την Κ τακτική παρουσιάζουν και οι Αρμενοειδείς περιοχές όπως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρω την Νότια Ευρώπη διότι, πλην της Ιβηρίας είναι κατ'εξοχήν Αλπική ενώ η Βόρεια (Νόρδο)-Κρομανοειδής.

      Ταιριάζει πάντως πολύ με μία έρευνα που έγινε, κοίτα λίγο εδώ:

      http://www.protothema.gr/files/1/2016/05/19/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AEsrfgseghr.JPG

      Στον χάρτη Αλπικές και Βαλτικές περιοχές εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που μένουν μέχρι τα 30 τους με τους γονείς τους, ενώ περιοχές όπου δεν κυριαρχούν οι Αλπικοί-Βαλτικοί, ήτοι Βρετανία και Σκανδιναυία, εμφανίζουν το χαμηλότερο ποσοστό. Η Γαλλία και η Γερμανία είναι γενικά ενδιάμεσα λόγω της παρουσίας Αλπικών και μη-Αλπικών μορφών(Νορδικοί, ΚΜ, κλπ).

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι πάντως τυχαίο που στις ΗΠΑ σε Έθνος Κρομανοειδών, Ατλαντοειδών και Νορδικών οπου Αλπικοβαλτικές μορφές δεν υφίστανται, θεωρειται άσχημο και ντροπή να μένει κάποιος από τα 18 του και μετά με την μάνα του.

      Διαγραφή
    3. Εάν δε, λάβουμε υποψιν το προσδόκιμο ζωής, θα δούμε επίσης ότι οι Αλπικοί και Βαλτικοί, οι οποίοι και λογικά τείνουν προς την Κ πιο πολύ εντος της Λευκής φυλής, ζουν και περισσότερο, λόγω αργού μεταβολισμού και αργής φθοράς συνεπώς.

      Διαγραφή
    4. Και είναι και άλλα χαρακτηριστικά των Αλπικων-Βαλτικων τα οποία σχετιζονται με αυτά που είπες για τους Μογγόλους και την Κ στρατηγική, ήτοι παιδομορφισμός, ήπιες σεξουαλικές σχεσεις και χαμηλό επίπεδο δραστηριότητος (έχει σχέση με την τεστοστερονη;).

      Διαγραφή
    5. Έλλην γράφω ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία του χωριού μου στη Λακωνία. Γενικά οι κάτοικοι της περιοχής μου παρουσιάζουν έναν πολύ ιδιάζοντα φαινότυπο, στον οποίο ο διαχειριστής της σελίδας παρατήρησε μογγολικά χαρακτηριστικά. Κατά την άποψή μου θα μπορούσε να είναι παραλλαγή του Αλπικού τύπου, λόγω της ανάμειξης με Μεσογειακούς ή Διναρικούς. Έχω 3-4 παλιές φωτογραφίες κατοίκων του χωριού μου τις οποίες θα ήθελα να στις αποστείλω για να μου πεις την άποψή σου. Απ' οτι καταλαβαίνεις, εφόσον πρόκειται για τον τόπο καταγωγής μου, το θέμα δεν με αφορά μόνο επιστημονικά αλλά και από άποψη ψυχολογίας. Πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σου για να σου στείλω τις φωτογραφίες και να σου πω κάποια επιπρόσθετα στοιχεία;

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Στείλε ελεύθερα, πες μου και το χωριό σου εάν θες. Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος και η Βουλγαρία, έχουν πολύ μικρά ποσοστά Μογγόλων, μάλιστα όταν είχα δει στην Ελλάδα κυπριακό κανάλι με γλέντια παρατήρησα Τουρανικούς φαινοτύπους σε έναν τραγουδιστή, έναν παρουσιαστή ειδήσεων και έναν μαθητή.

      Διαγραφή
    8. Φαινόντουσαν να ανήκαν στον Kumid φαινότυπο και ένας στον Δυτικοτουρανικό.

      Διαγραφή
    9. Σου έστειλα κιόλας. Μόλις μπορέσεις ρίξε μια ματιά. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Πως εξηγείται τότε το ότι οι Ασιάτες είναι οι πολυπληθέστεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Λόγω είτε αργούς (Ιαπωνία, Νότιος Κορέα) είτε ανυπάρκτου υιοθετήσεως του Φιλελεύθερου μοντέλου (Κίνα).

      2. Λόγω λιγότερο αιματηρών πολέμων

      3. Λόγω μεγαλυτέρας γεωγραφικής εκτάσεως.

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια, ο διαχειριστης παρουσιασε ενα αρθρο για να παρουσιασει μια θεωρια.Τροφη για σκεψη θα ελεγα.Αλλα, ενας εξυπνος ανθρωπος πρεπει να ερευνα και να κρινει πριν υιοθρτησει μια αποψη.Βλεπω πολλους, παιδια κυριως, να ρωτανε απο τα σχολια για ιστορικα γεγονοτα...Ελεος.Καθηστε και διαβαστε.Ελλην, διαφωνω μαζι σου.Οι ασιατες ειναι πολυπληθεις, αποτελεσμα πολλων συγκυριων.
      1ον) Η Ιαπωνια και η Ν. Κορεα υιοθετησαν δυτικο τροπο ζωης πολυ πιο γρηγορα απο αλλα κρατη.Δεν στεκει εδω το επιχειρημα οτι ειναι πολυπληθεις διοτι αργησαν να υιοθετησουν δυτικα προτυπα.
      2ον)Αν υπαρχουν καποιοι με τα μεγαλυτερα ποσοστα εμφυλιων, ειναι οι ασιατες.
      3ον)Η Ν. Κορεα π.χ. γιατι ενω ειναι μια τρυπα, ειναι 50 εκ?
      Οι βορειοΑσιατες ειναι πολλοι, γιατι απλα ειχαν υψηλους αριθμους γεννησεων.Δες ποσοστα των Κινεζων πριν την απαγορευση.Που θελω να καταληξω.Παρατηρω οτι πολλες φορες εκλαμβανετε ως τελειως απολυτα καποια αρθρα, διχως ενδεχομενο εξαιρεσεων.Μια θεωρια παρουσιασε ο ανθρωπος.

      Διαγραφή
    3. Λιγότερο ΑΙΜΑΤΗΡΟΙ πόλεμοι.

      Όχι λιγότεροι πολεμοι, μάθετε Ελληνικά επιτέλους!

      Η Ιαπωνία του 1945 καμία σχέση με τον σάπιο Φιλελευθερισμό δεν είχε. Η Κίνα πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ήταν σαν την σημερινή Βόρειο Κορέα, Εθνικομπολσεβικική, Φασιστική+Κομμουνιστική.

      Τώρα είναι Κομμουνιστική πολιτικά, καπιταλιστική οικονομικά.

      Διαγραφή
  6. Ελλην θα μπορουσα να πω πως εσυ κι αλλοι σχολιαστες ξερετε πολυ καλα περι ανθρωπολογιας.Σιγουρα κι εσεις σαν ανθρωποι κανετε λαθοι αλλα θα μπορουσα να πω πως εμπιστευομαι περισσοτερο το συγκεκριμενο ιστολογιο παρα το the apricity.Τελος ποσο καιρο ασχολεισαι?και θα μπορουσες να μου ποσταρεις λινκς απο που μπορω να μαθω?
    φαινοτυπος της Αθηνας Οικονομακου?
    https://www.instagram.com/p/BN4K6iqj2sY/?taken-by=athinao1konomakou&hl=el
    και της Κατερινας Λεχου?
    https://www.google.gr/search?q=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1+%CE%9B%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9z_unnL_TAhVD6xoKHabgCxUQ_AUICCgB&biw=1920&bih=974#imgrc=DrMq19Tg31Qu0M:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικονομάκου: Διναρική-Κρομανοειδής

      Η Λέχου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θυμίζει την Τσαπανίδου καθότι ανήκουν στον ίδιο φαινότυπο, Μεσογειακή με ΚΜ επίδραση είναι.

      Σε άλλες εποχές με άλλο καθεστώς θα σπούδαζα την φυλολογία. Ασχολούμαι 1,5 χρόνο, προφανώς ερασιτεχνικά.

      Διαγραφή
    2. Στην Οικονομάκου φαίνεται να κυριαρχεί το Διναρικό πάντως στοιχείο, ενώ υπάρχει ΚΜ επίδραση στο σαγόνι και τα ζυγωματικά.

      Διαγραφή
    3. και μενα μου τραβηξε το ενδιαφερον η φυλολογια αν και ασχολουμαι ελαχιστα εδω και ενα μηνα... :P

      Διαγραφή
    4. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την μεγάλη παρακμή στην Ελλάδα λόγω Διναρικών-Αρμενοειδών και λόγω της Αλπικής παθητικότητος παρότι ο Αλπικός είναι καλός, έξυπνος και εργατικός δέκτης.

      Διαγραφή
    5. Ελλην σε μια κοινωνια θα συμφερε να υπαρχει μονο ενας φαινοτυπος? π.χ Στην Ελλαδα ή στην Ελληνικη κοινωνια ή καλυτερα να το πω οι Ελληνες να αποτελουνταν μονο απο Μεσογειακους,οι Γερμανοι για παραδειγμα μονο απο Νορδικους κλπ...

      Διαγραφή
    6. Πολλά ερωτήματα που ταλανίζουν τους δήθεν ειδικούς έχουν πολύ εύκολη εξήγηση μέσω της μελέτης των φαινοτύπων.

      Όταν σου λένε π.χ., ως μάνατζερ εάν θα ακολουθήσεις τακτική Χ ή Υ δηλαδή εάν πιστεύεις ότι οι υπάλληλοι θέλουν εγγενώς ή δεν θέλουν να δουλέψουν, δεν έχεις παρά να δεις με τί φαινότυπο έχεις να κάνεις.

      Π.χ. ο Κρομανοειδής θέλει να αποδεικνύει ότι αξίζει, είναι πιστός, εργατικός και πειθαρχημένος. Ένας Διναρικός εν αντιθέσει δεν έχει πειθαρχία, ένας Αλπικός θα πειθαρχήσει από φόνο και χρειάζεται ένα κίνητρο για να κινητοποιηθεί και να σπάσει την βαρεμάρα του. Ένας Μεσογειακός από την άλλη δεν τον έλκει κάτι το χειρωνακτικό, το θεωρεί κατώτερο και αγαπά ένα επάγγελμα με κοινωνική συναναστροφή, π.χ. με πελάτες εκ μέρους μίας εταιρείας όπως κάνει ο πατέρας μου ή ιδίως εάν διαθέτει και κάποια Αλπική επίδραση που του προσδίδει πνευματική ικανότητα, δύναται να μπει στην έρευνα διότι και πνεύμα αναζητήσεως θα διαθέτει και γνώση θα μπορεί να απορροφά εύκολα, σαν αυτόν εδώ τον Καθηγητή στην Ελβετί π.χ.

      https://people.phys.ethz.ch/~babis/

      Μεσογειακός με Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε για να διατηρηθεί ο εγγενής χαρακτήρας κάθε κοινωνίας και να υπάρχει ορθή διαφοροποίηση επί τή βάσει του πολιτισμού, χρειάζεται να αποτελεί πλειοψηφία ο χαρακτηριστικός φαινότυπος κάθε χώρας που γέννησε τον πολιτισμό της και της προσέδωσε την ιδιαίτερη κουλτούρα σε αυτή. Δηλαδη ο Μεσογειακός στην Ελλάδα, ο Νορδικός στην Γερμανία. Οι λοιποί φαινότυποι, Αλπικοί και Κρομανοειδείς δρουν ως δέκτες και υποβοηθητικά στον κύριο φαινότυπο.

      Γενικά ως ατόφιοι Ελληνικοί οφείλονται να λαμβάνονται 3 φαινότυποι, οι αρχικοί Μεσογειακοί και οι λίγοι Κρομανοειδείς που δεν μετεξελίχθηκαν σε Μεσογειακούς και οι Αλπικοί που ήρθαν μετά και γέννησαν μεγάλες φιλοσοφικές μορφές. Τον πρωταγωνιστικό όμως ρόλο είχε πάντα ο Μεσογειακός.

      Εγώ γι την Ελλάδα θα ήθελα,

      60% Μεσογειακοί,

      20% Αλπικοί,

      20% Κρομανοειδείς

      Δεν θεωρώ τους Βαλκάνιους-Ιλλυριούς Διναρικούς ως Έλληνες με τίποτε καθώς είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, με νοοτροπία και ψυχισμό που εμποδίζει τους σημερινούς εναπομείναντες Μεσογειακούς να αναδειχθούν λογω εγωϊσμού, ξεροκεφαλιάς και ζηλειας, ωθώντας τους έτσι στην μετανάστευση, ενώ δεν μπορούν να συντονιστούν για τίποτε λόγω του απειθάρχου και διχαστικού χαρακτήρος τους. Μονάχα για τον στρατό, το πεζικό δηλαδή είναι καλοί, πουθενά αλλού, και εκεί εφόσον υπάρχει κάποιος να τους πειθαρχίσει. Για τους Αρμενοειδείς ακριβώς την ίδια άποψη έχω, αν και είναι πιο επικοινωνιακοί από τους Διναρικούς και καλοί στο εμπόριο. Πλην όμως δρουν συμφεροντολογικά και πονηρά ενώ ταιριάζουν περισσότερο στην Ανατολίτικη νοοτροπία, βλέπε π.χ. τον ΛεΠα από μουσική για να καταλάβεις τί λέω, και όχι στον Ελληνικό ψυχισμό.

      Διαγραφή
    8. απο τι καταλαβα δεν ειναι και οτι καλυτερο να αποτελειται μια κοινωνια απο ενα φαινοτυπο.Μια ερωτηση οταν εγινε η ανταλλαγη πληθυσμων Ελλαδας και Τουρκιας η Ελλαδα δεν εστειλε/απελασε εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες που ειχαν ασπαστει το Ισλαμ και μιλουσαν Τουρκικα?Απο ολους αυτους ολοι ηταν Ελληνες ή η σαρα και η μαρα?Απο τι ξερω η πλειοψηφια αυτων ηταν κυριως απο Κρητη,ξερεις σε ποιους φαινοτυπους ανηκαν ολοι αυτοι απο ολη την Ελλαδα?και σημερα να υπαρχει κανενας απο αυτους που να εχει παραμεινει "καθαρος" ή ολοι να εχουν ερθει σε μιξεις με αλλους π.χ στην Συρια υπαρχει μια κοινοτητα Κρητικων που ειναι μουσουλμανοι...αυτοι θα μας συμφερε να ερθουν πισω στην Ελλαδα?

      Διαγραφή
    9. οταν λες αρχικοι Μεσογειακοι τι ακριβως εννοεις?η Ευη Αδαμ Μεσογειακη δεν ειναι?

      Διαγραφή
    10. Καταρχήν για να έρθουν πίσω δεν είναι έτσι απλό. Και Μεσογειακοί να είναι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται καν την φυλετική πραγματικότητα, μονάχα την πολιτισμική, απόρροια πολύ συχνά της θρησκευτικής. Συνεπώς και να έρθουν δίχως ένα καθεστώς που θα προωθήσει την επανελληνοποίησή τους, πράγμα τιτάνιο για κάποιον που ανηκει πλέον στην μουσουλμανική πολιτισμική Οικούμένη, θα αποτελούν ξένο και πολύ επικίνδυνο σωμα λόγω πολιτισμικής ανομοιογένειας και γλωσσικής δευτερευόντως. Φυλετική συγγένεια ΔΕΝ συνεπάγεται και πολιτισμική.

      Οι εξισλαμιθέντες ήσαν κυρίως γηγενείς φαινότυποι. Πρώτοι και καλλίτεροι οι δουλικοί Αρμενοειδείς της Μικρασίας ήσαν οι πρώτοι που υποτάχθηκαν λογω οικονομικών και κοινωνικών συμφεροντων, στο Ισλάμ. Έπειτα οι Διναρικοί στην Ήπειρο, χωρίζοντας έτσι την Αρβανιτιά σε δύο μέρη, το "Ελληνικό" δηλαδή Ορθόδοξο Χριστιανικό και το Τουρκαλβανικό μουσουλμανικό.

      Ο εξισλαμισμός Μεσογειακών συνέβη κυρίως μέσω του devshirme, κοινώς παιδομαζώματος, εξ'ου και οι Ελληνικοί Μεσογειακοί φαινότυποι σε πλείστες Τουρκικές σειρές. Πάντως η Ελληνική τάση σε αυτούς υπάρχει λόγω ψυχισμού διαφορετικού πολύ από του Αρμενοειδούς Ερντγανικού, μία ματιά στο τελευταίο δημοψήφισμα θα σε πείσει.

      Διαγραφή
    11. Η Εύη Αδάμ είναι χαρακτηριστικότατη Μεσογειακή.

      Διαγραφή
    12. οι Βαλααδες τι ηταν φαινοτυπικα?επισης διαβασα οτι οι Τουρκοι μαζευαν κυριως παιδια Ελληνων και τα πιο πολλα ηταν αγορακια.Επισης ξερω οτι πολλοι γενιτσαροι αλλες φορες ειχαν πολυ καλες θεσεις οπως ο πρωτος πρωθηπουργος σε Αιγυπτο και Τυνησια ηταν Ελληνες επισης διαβασα οτι πολλες φορες οι Τουρκοι υοθετουσαν αγορακια(Ελληνοπουλα) και τα μεγαλωναν σαν Τουρκοπουλα και τους εβαζαν να παντρευτουν κλπ...γενικα γιατι τετοια προτιμηση ειχαν οι Τουρκοι στα αγορακια Ελληνων?μετα κοιτουσαν ποιο ηταν το πιο ομορφο,δυνατο κλπ...

      Διαγραφή
    13. Είχαν προτίμηση λόγω του Μεσογειακού φαινοτύπου κυρίως ο οποίος μπορεί να ηγηθεί πολύ επιτυχώς ενώ π.χ. ένας Διναρικός είναι αρκετά δυσκολότερο.

      Εάν παρατηρήσεις η Ελληνική αστική τάξη στην Οθωμανία υπήρξε αποκλειστικά Μεσογειακή και Αλπική ενώ οι κλεφταρματωλοί Διναρικοί. Ιδίως οι Έλληνες ΚΠολίτες ήσαν κατά μεγάλη πλειοψηφία Μεσογειακοί με ή χωρίς Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    14. Αντιθέτως Καππαδόκες και λοιποί Μικρασιάτες κατά πλειοψηφία ήσαν Αρμενοειδείς.

      Διαγραφή
    15. αλλα απο τι διαβασα υπηρχαν και πολλα χαρεμια μονο για αγορακια και δυστηχως πολλα Ελληνοπουλα κατελληξαν εκει περα,ενα αλλο επισης που αναρωτιεμαι ειναι οταν εγινε η σφαγη τις Χιου ειχαν πουληθει εως 45χιλιαδες σκλαβοι πιο πολυ γυναικες,αγορακια και κοριτσακια.Πολλες γυναικες αυτοκτωνησαν ή τις σκοτωσαν,αναρωτιεμαι ποια ηταν η καταληξη ολων αυτων λογικα τοτε στην Χιο δεν θα υπηρχαν και πολλοι Μεσογειακοι?

      Διαγραφή
    16. Οι περισσότεροι κατέληξαν σκλάβοι στην Μέση Ανατολή και κυρίως την Αίγυπτο, εξισλαμισμένοι στρατιώτες ή σφαγιάσθηκαν.


      Θα ανήκαν στο Μεσογειακό και Αλπικό φάσμα.

      Διαγραφή
    17. τις γυναικες κυριως τι τις εκαναν γιατι ξερω οτι πολλες φορες οχι μονο δεν τις συμπεριφερονταν καλα αλλα μερικες φορες υπηρχαν και μαζικες σφαγες π.χ ενας σουλτανος ειχει πνιξει 300 γυναικες απο το χαρεμι του...ενα ερωτημα οι Ελληνες τοτε θα μπορουσαν να ασπαστουν το ισλαμ στα ψεματα και να κρατησουν την Ελληνικη συνειδηση στα κρυφα ετσι ωστα να ειχαν καλυ μεταχειριση,να εκαναν πολλα παιδια και μια μερα οργανωμενα να επαναστατουσαν και να τους εδιωχναν μιας και θα ηταν πλειοψηφια ή στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια το θεμα ηταν περισσοτερο φυλετικο παρα θρησκευτικο?

      Διαγραφή
    18. Ο Ελληνισμός δεν είχε θέσει δούλου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αυτά είναι μπούρδες, δεν υπήρξαμε ποτε δούλοι εμείς, ίσα-ίσα μέχρι το 1922 όλη η αστική τάξη ήτο Ελληνικής φύσεως και μάλιστα με συνθήκες διαβίωσης ανώτερες κατά πολύν του μουσουλμανικού (Τουρκικού) μιλλετίου.

      Η επανάσταση το 1821 πήγαινε καλά έως ότου τα Διναρικά ψυχικά μειονεκτήματα των αρματωλών δημιούργησαν εμφύλιο και την διέλυσαν. Έπειτα, ο θάνατος του Καποδίστρια έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, από τότε η Ελλάδα αρέσει δεν αρέσει είναι ένα failed state.

      Το θέμα ήταν εξ'ολοκληρου θρησκευτικό και καθόλου φυλετικό.

      Διαγραφή
    19. το θεμα ηταν εξ'ολοκληρου θρησκευτικο?κριμα παντως γιατι θα μπορουσαν οι Ελληνες να κανουν σαν τους Ντονμέ Εβραιους και μια μερα με την καταλληλη οργανωση,συνεννόηση και αυξηση πληθυσμου θα απελευθερωταν η Ελλαδα με πολυ λιγες απωλειες.

      Διαγραφή
    20. Η καταστροφή που πάθαμε μας μαθαίνει ότι δεν αρκεί να είσαι οικονομικά κυρίαρχος για να επιβληθείς αλλά και στρατιωτικά.

      Διαγραφή
    21. "Ιδίως οι Έλληνες ΚΠολίτες ήσαν κατά μεγάλη πλειοψηφία Μεσογειακοί με ή χωρίς Αλπική επίδραση. Αντιθέτως Καππαδόκες και λοιποί Μικρασιάτες κατά πλειοψηφία ήσαν Αρμενοειδείς."

      Ωραίος είσαι εσύ, έβγαλες τον εαυτό σου/σας Έλληνα και τους υπόλοιπους Έλληνες Μικρασιάτες Αρμενοειδείς. Είναι η γνωστή μέθοδος, ζήσε εσύ και άσε τους άλλους να πεθάνουν. Πολύ θα ήθελες. Οι δυτικοί Μικρασιάτες είναι σε μικρό βαθμό Αρμενοειδείς.

      Κατά τoν Πουλιανό στον Προσωασιατικό τύπο(Καυκάσιο-Αρμενοειδή και Ανατόλιο-Ιρανοειδή/Οριενταλοειδή) ανήκουν οι Έλληνες της Τραπεζούντας και του Ερζερούμ και σε μικρό βαθμό οι Έλληνες της Μαριούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

      Σελίδα 140.

      Κυρίως Προσωασιάτες(Καυκάσιο-Αρμενοειδείς) είναι οι Έλληνες της Τραπεζούντας και Ανατολικοί(Ανατόλιοι-Ιρανοειδείς/Οριενταλοειδείς) οι Τουρκόφωνοι Έλληνες του Ερζερούμ και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας.

      Σελίδες 141-142.

      https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9?e=4941600/4584982

      Διαγραφή
    22. Οι Έλληνες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ραγιάδες και δούλοι. Και μόνο που συνδέεις το επίπεδο υλικής ευμάριας των Ελλήνων με την ελευθερία δείχνει ότι και εσύ ο ίδιος είσαι ραγιάς του χρήματος. Οι καταθέσεις των Έλληνων και γενικότερα των χριστιανών δεν λαμβάνονταν υπόψη από τα οθωμανικά δικαστήρια για διαφορές με μουσουλμάνους γιατί δεν αναγνωρίζοταν ο όρκος απίστων. Οι Έλληνες ως ανώτερη φυλή κατάφεραν να ανεβάσουν την υλική τους ευμάρεια, παρότι έπρεπε να πληρώνουν κεφαλικό φόρο μόνο και μόνο για να υπάρχουν. Η υλική ευμάρεια αυτή δεν σημαίνει ελευθερία, καθώς ο εκάστοτε πασάς μπορούσε να διατάξει ανά πάσα στιγμή κατάσχεση οποιαδήποτε περιουσίας κάτι που συχνά έκανε. Διάβασε Ρήγα και Ανώνυμο Έλληνα για να καταλάβεις γιατί είμασταν δούλοι και μόνο δούλοι. Καιρός είναι να φιλτράρουμε λίγο ότι ακούμε.

      Διαγραφή
    23. Δεν ισχύουν αυτά που λες. Δούλοι οι Έλληνες δεν υπήρξανε ποτέ. Ήσαν μέρος του Ρωμαίηκου μιλλετίου το οποίο ήταν ίσο με όλα τα άλλα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν αυτή ξεπέσει στον παν-Ισλαμισμό από τον 18ο αιώνα και έπειτα. Η πολιτική εξουσία του Πασά δεν λέει κάτι, καθώς όπως και εσύ είπες μπορούσε να κατασχέσει οιαδήποτε περιουσία βάσει νόμου, δηλαδή οχι μόνον Ελλήνων-Χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων.

      Μίας που ανέφερες τον Ρήγα θέλεις να σου θυμίσω τον πρόλογό του:

      "Η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρξε το πλέον ωραιότερον βασίλειον του κόσμου, όπου εκθειάζεται πανταχόθεν από τους σοφούς",

      Ρήγας Φεραίος, Σχέδιο συντάγματος 1797

      Θέλεις να σου θυμίσω επίσης ότι ο Ρήγας Φεραίος δεν υπήρξε Εθνικιστής αλλά...πανΒαλκανιστής και υπέρ μίας ισότιμης αστικής Οθωμανικής υπηκοότητος:

      "Η Βαλκανική Ομοσπονδία ήταν πολιτική πρόταση, κατά την οποία θα δημιουργούνταν ένα ομόσπονδο ή συνομόσπονδο κράτος, αποτελούμενο από τα κράτη εντός της Βαλκανικής χερσονήσου. Η σύλληψη της ιδέας εντοπίζεται περί τα τέλη του 19ου αιώνα στις Αριστερές[1] πολιτικές δυνάμεις της εποχής και εν πολλοίς πιστώνεται στον Έλληνα ήρωα Ρήγα Φεραίο. Η Βαλκανική Ομοσπονδία, η οποία δεν πραγματώθηκε ποτέ, είχε ως βάση τις αρχές της παγκοσμιοποίησης, του σοσιαλισμού, της οικονομικής ισότητας καθώς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οραματισμός της ήταν να ενώσει τους λαούς των Βαλκανίων, παρακάμπτοντας τις όποιες διαφορές μεταξύ τους (φυλλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές κλπ), προσβλέποντας έτσι στην ουσιαστική απελευθέρωσή τους από τους δυνάστες της εποχής."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Rigas_Feraios#/media/File:Flag_of_Rigas_Feraios.svg

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1

      Κάποιος άλλος πρέπει προφανως να φιλτράρει το τί λέγει δίχως να γνωρίζει για ποίον μιλά. Επίσης μιάς και είσαι Εθνικιστης ο Ρήγας ποτέ δεν χρησιμοποίησε το όνομα "Γραικός" ή "Έλλην", αλλά Ρωμηός εξ'ου και η πανΒαλκανική του ταυτότητα.

      Διαγραφή
    24. Μην ασχολείστε με τον Τουρκοσπορίτη που ερμηνεύει την ιστορία όπως τον βολεύει,προκειμένου να να ικανοποιήσει τον αρχιπροδότη σύμβουλο του Οζάλ.Ο τουρκοσπορίτης αποτελεί ιδιαίτερο παράδειγμα ατόμου,που νομίζει πως γνωρίζει αρκετά, ενώ στην ουσία δεν ξέρει τι του γίνεται.Αν του πάτε κόντρα δε,θα γράφει όλη τη νύκτα,επειδή σαν τις γκόμενες,θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο...
      Καλά τα λέω πασά μου;

      Διαγραφή
    25. Ναι σωστά, αυτά λένε οι αριστεροί οπαδοί του Ρήγα Φεραίου, άλλα όχι ο ίδιος ο Ρήγας Φεραίος. Μην τον διαβάζεις επιλεκτικά. Ο Ρήγας δυστυχώς δεν πρόλαβε να γράψει πολλά για να ξέρουμε τι ακριβώς πίστευε, και έτσι πολλοί καταφέρνουν να του βάζουν λόγια στο στόμα. Από τα λίγα που μας άφησε είναι ο θούριος :
      Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
      μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;
      Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
      να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά;
      Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
      τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
      Κάλλιο είναι μιάς ώρας ελεύθερη ζωή,
      παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή.

      Για πια σκλαβιά μιλά εδώ ο Ρήγας; Επίσης ο Ρήγας το κράτος που ήθελε να φτιάξει θα το έλεγε Ελληνική δημοκρατία κάτι που λέει πολλά.
      Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι δεν είσαι ελεύθερος άν όπως λέει ο Ρήγας στον θούριο

      Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
      στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά.
      Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθής
      ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθής.

      Δήλαδή όσο ψηλά και αν φτάσεις στις θέσεις που μπορούσανε να πάρουν χριστιανοί στην οθωμανική αυτοκρατορία δηλαδή ακόμα και του Δραγουμάνου ή του Βεζίρη, πάλι δούλος θα είσαι.
      Τα λόγια του Ρήγα είναι ενός από αυτούς που μπορούμε να δούμε ότι οι Έλληνες ήταν σκλάβοι στην οΘωμανική αυτοκρατορία, άλλα δεν είναι η μόνη πηγή φυσικά. Σου ανέφερα τον Ανώνυμο τον Έλληνα που έγραψε την ελληνική νομαρχία το 1805. Αυτός μας άφησε ένα μεγάλο πεζό κείμενο για να μη σου μείνει καμία αμφιβολία ότι ήμασταν σκλάβοι στους Τούρκους. Το να είσαι πιο πλούσιος από το αφεντικό σου, δεν σε κάνει ελεύθερο , όταν αυτό μπορεί να σε διατάξει να κάνεις ότι θέλει. Τα μιλιέτ της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ισότιμα. Εκεί ίσχυε ο Ισλαμικός νόμος και διοικούταν με φετβαδες. Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι όπως προβλέπει η Σαρία , μπορούν να ζήσουν εντός ενός ισλάμικού κράτους, έαν δεκτούν να πληρώσουν το χαράτσι. Αυτό αναλάμβανε να πληρώσει ο Πατριάρχης για λογαριασμό όλων των ομοθρήσκων του.
      Όπως θα έπρεπε να καταλαβαίνεις τα μιλλιέτ δεν ήταν ισότιμα, άλλα όλα κάτω από το μουσουλμανικό. Στις αντιδικίες μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, αγνόούταν η ένορκη κατάθεση των χριστιανών, γιατί μας θεωρούσαν άπιστους. Το δικαίωμα να δικάζει η εκκλησία τις εσωτερικές υποθέσεις των χριστιανών μας το είχαν παραχωρήσει, γιατί ήταν κάτι που δεν τους ενδιέφερε. Προσπάθησε επιτέλους να το καταλάβεις οτι η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν το τελευταίο χαλιφάτο όλου του ισλάμ.

      Διαγραφή
    26. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, ούτε επικρατούσε Αραβικώς η Σαρία.

      Μία απλή ματιά στην βικιπαίδεια αρκεί,

      https://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_law

      Όσο για τον Κιτσίκη ηδονίζομαι και μόνον στην σκέψη του πόση ψύχωση έχουν πάθει οι ψυχανώμαλοι του διαδικτύου μαζί του. Απόλαυση, απόλαυση!

      https://www.youtube.com/watch?v=bcajG5fSBMU

      Διαγραφή
    27. Έίδες κάπου σε παραπάνω σχόλιο,γραμμένο το όνομα "Κιτσίκης"; Ή απλά έχεις τη μύγα;

      Διαγραφή
    28. Τη μύγα του "συμβούλου του Οζάλ"...

      Διαγραφή
    29. Διόρθωση:

      τη μύγα του "αρχιπροδότη συμβούλου του Οζάλ"

      Διαγραφή
    30. Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις τελικά...

      Διαγραφή
    31. Καλά κοριτσάρα μου,ότι σε χαροποιεί εσένα...

      Διαγραφή
  7. Μου φαίνεται πως πρέπει να μεταναστεύσει λίγος αργεντίνικος πληθυσμός στην Ευρώπη.
    http://www.paraxeno.com/24857/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαθος η Αργεντινη εχει επισης ανοιχτα συνορα και δεχεται παρανομους μεταναστες απο τα γειτονικα κρατη,οι πλειοψηφια των Αργεντινων εχει ιθαγενικο αιμα νομιζω το 60% μετα εχουν αφρικανικο και μετα δεν ζουνε μονο Ευρωπαιοι αλλα λευκοι στην Λατινικη Αμερικη οπως και στις Ηνωμενες χαρακτηριζονται ολοι απο βορεια αφρικη,μεση ανατολη αλλα και τουρκια,αζερμπαιζαν,καζακσταν...οπως καταλαβαινεις μονο το 10-40%ειναι καθαροι λευκοι...μετα πολλοι καστιζο ανθρωποι με 75-80% ευρωπαικο αιμα και το υπολοιπο ιθαγενων δηλωνουν λευκοι.

      Διαγραφή
    2. Η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής μαζί με την Χιλή που ορθοποδεί είναι η Αργεντινή. Η Ευρωπαϊκή δε κουλτούρα είναι πολύ περισσότερο κυρίαρχη εκεί από ότι π.χ. στον πολυφυλετικό αχταμά που ονομάζεται Βραζιλία, η οποία αποτελείται από διάφορες πολιτισμικές τάσεις στο εσωτερικό της, απόρροια του πολυφυλετικού χαρακτηρος της. Η χαρά της πλουτοκρατίας είναι η Βραζιλία, απόδειξη ότι φιλελεύθερη πλουτοκρατία και πολυφυλετισμός πάνε μαζί.

      Διαγραφή
  8. " ζώα εφαρμόζουν διαφορετικές στρατηγικές r-K, με άλλα να κάνουν περισσότερους απογόνους με την ελάχιστη δυνατή φροντίδα, δηλαδή έχουν μεγαλύτερο r, ενώ άλλα να κάνουν λιγότερους απογόνους, τους οποίους όμως φροντίζουν περισσότερο, δηλαδή έχουν μεγαλύτερο K. Στην στρατηγική Κ οι γονείς παρέχουν τροφή και στέγη στα νεογνά για πολύ καιρό, προσφέρουν αλληλοβοήθεια, υιοθετώντας σύνθετες κοινωνικές συμπεριφορές. Έχουν ισχυρότερο νευρικό σύστημα και εγκέφαλο, αλλά παράγουν λιγότερα αυγά ή σπέρμα.

    Είναι βασικός κανόνας της εξελικτικής αναπαραγωγικής τακτικής πως όσο πιο συνθετος είναι ο εγκέφαλος ενός ζώου, τόσο...
    λιγότερους απογόνους κάνει. Αντιθέτως, οι πιο απλοί οργανισμοί αναπαράγονται με ρυθμούς ταχύτατους, βασίζοντας την επιβίωσή τους στην ποσότητα"

    Για να πω την αληθεια αυτο μου θυμιζει με τους μαυρους της Αφρικης που ο καθενας κανει απο 10 παιδια αλλα ενα ερωτημα.Εχω προσεξει οτι οι μαυροι γενικα κανουνε πολλα παιδια και αυτα με τη σειρα ή πεινανε ή πεθαινουν τις πεινας,αρρωστιες κλπ... αλλα οι γονεις αυτο δεν το βλεπουν δεν το αντιλαμβανονται ολο αυτο οτι τα παιδια τους υποφερουν π.χ οταν ειναι να εκσπερματωσει να τραβηχτει ετσι ωστε να μην μεινει εγκυος αλλα και γενικα να προσεχουν.'Η οπως λεει και η θεωρια αυτος ειναι ο μονος τροπος για να επιζησουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γνωριζει κανεις σε ποιον φαινοτυπο ανηκουν οι σημερινοι Ταταροι?και κατι ακομα ποιος ειναι ο βαθμος συγγενειας μεταξυ των μογγολικων φυλων και των τουρκικων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Ταταροι νομιζω ειναι πιο κοντα στους Καζακους παρα στους Τουρκους

    Ελλην μια ερωτηση εχω δει σε διαφορα ξενα σαιτ να μιλανε για λευκους βερβερους επειδη στη Κυψελη που μενω γνωριζω μερικους Αλγερινους Βερβερους σχεδον και οι 4 ειναι το λιγοτερο μαυριδεροι
    Πχ αυτην η Μαροκινη εδω σε πιο φαινοτυπο ανηκει ?

    https://m.facebook.com/photo.php?fbid=361644200860056&id=100010434377209&set=a.124717607886051.1073741826.100010434377209&source=56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και η καλλίτερη η φώτο αλλά μου κάνει για Σαχάρια.

      Διαγραφή
    2. Σαχάρια-Αλπική τώρα που την ξανάδα.

      Διαγραφή
  11. ΩΡΑΙΟ BLOG !

    O ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΟΛΙΝΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΝΗΚΚΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΙΣΠΑΝΟΣ-ΜΙΣΟΣ ΙΤΑΛΟΣ

    https://www.google.gr/search?q=Enrique+Irazoqui+young&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjg94uxzcDTAhWGtxQKHW87CGcQ_AUICCgB&biw=1920&bih=916


    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεσογειακός με Διναρική επίδραση. Όλοι οι Μεσσίες, πνευματιστές, προφήτες, μάγοι και μάγγισες, πολλοί μεγάλοι ηγέτες, άτομα που έχουν διορατικές ικανότητες και μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν μηνύματα από το επέκεινα, είχαν και έχουν σμιχτά φρύδια. Πρόγονος μου που τα είχε και τα κληρονόμησε και σε εμένα, είχε σε ανεπτυγμένο βαθμό την λεγόμενη έκτη αίσθηση, μέχρι τον θάνατό του είχε δει. Συνήθως αυτοί που δεν έχουν, λόγο ζήλιας ή άγνοιας, διαδίδουν ότι είναι άσχημο και άγριο χαρακτηριστικό με συνέπεια αυτοί που έχουν να τα βγάζουν.

    http://4.bp.blogspot.com/-lUHc83iGl28/Ui9cCsbe_BI/AAAAAAAAAgc/pmVD9e5BVOY/s640/article-2414991-0C5F489C00000578-177_306x423.jpg

    http://incogman.net/wp-content/uploads/2011/04/HESS-CLOSE-UP.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω μήνυμα είναι για τον Enrique Irazoqui που ενσάρκωσε τον Χριστό.

      Διαγραφή
  13. Μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί πάρα πολλοί αν όχι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αδύναμο πηγούνι;να εδώ πχ τρείς Ελληνίδες http://image.prntscr.com/image/14f30db9f6cd42ab8ba8cded7ea62d8e.png αισθητή η διαφορά της μεσαίας που έχει θεληματικό και θυμίζει αυτά στις Μινωικές τοιχογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδια ποιος ειναι ο φαινοτυπος της Μπετυ Κουρακου?
    https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%85+%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiMo4jqmsLTAhUGVxQKHd52DyAQ_AUICCgB&biw=1920&bih=974#imgdii=38SO1AsXgsPZxM:&imgrc=baq9Tm-r0vhstM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο φυλετικός τύπος της Jennifer Carpenter?

    https://www.youtube.com/watch?v=4d0EmHRdVqM

    https://www.google.gr/search?q=black&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihxsiztcLTAhWEOhQKHXHODswQ_AUIBigB&biw=1326&bih=629#tbm=isch&q=+Jennifer+Carpenter

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.