Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Επιλογή και ηγεσία

Η συμμετοχή στον πολιτικό αγώνα έχει απαιτήσεις, ειδικά για όσους αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς, όποιο και αν είναι αυτό. Οι πολιτικοί ηγέτες οφείλουν να επιλέγουν τους καλύτερους για τις υψηλότερες ηγετικές θέσεις σε ένα πολιτικό κίνημα. Θα εξετάσουμε τις επιλογές του Αδόλφου Χίτλερ για τις υψηλότερες πολιτικές θέσεις του κόμματός του και θα βγάλουμε συμπεράσματα λαμβάνοντας υπόψη και τα ανθρωπολογικά τους γνωρίσματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει κατά νου ένας ηγέτης, είναι ότι τα υψηλά πολιτικά στελέχη θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα. Η ιδεολογική κατάρτιση είναι επιθυμητή, αλλά χωρίς ισχυρό χαρακτήρα δύσκολα μπορεί να έλθει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Ο Αδόλφος Χίτλερ το γνώριζε πολύ καλά και συνειδητά επέλεγε στελέχη που έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Πάμε να δούμε κάποια από τα στελέχη του κόμματός του:...

O Hermann Göring είχε ιδιαίτερα ισχυρό χαρακτήρα. Ήταν επιθετικός και επιβλητικός. Οι επικοινωνιακές του ικανότητες φαίνονταν από τις ισχυρές διασυνδέσεις που είχε με σημαντικές προσωπικότητες της εποχής. Ταυτόχρονα, ήταν αρκετά καλός ρήτορας, κάτι που είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να ανέλθει πολιτικά.

Αν ταξινομήσουμε τον Göring ανθρωπολογικά, θα δούμε ότι είναι Νορδικός με Αλπική επίδραση. Η Νορδική επίδραση φαίνεται ειδικά στα νιάτα του, αλλά ταυτόχρονα ειναι μάλλον βραχυκέφαλος και έχει αρκετούς μαλακούς ιστούς στο πρόσωπο. Το στοιχείο που του προσέδιδε τον ισχυρό χαρακτήρα ήταν προφανώς το Νορδικό.


Ο Joseph Goebbels ήταν δραστήριος, δυναμικός και επικοινωνιακός. Ήταν δεινός ρήτορας, κάτι που τον βοήθησε να αποκτήσει μεγάλη πολιτική ισχύ. Πάθος, θέληση και επιμονή ήταν γνωρίσματα που έκαναν τον Χίλτερ να τον αναδείξει στα υψηλότερα αξιώματα.

Ο Goebbels φυλετικά ήταν Μεσογειακός με εμφανή Διναρική επίδραση. Μάλιστα μοιάζει περισσότερο για Ιταλός, παρά για Γερμανός. Ήταν έντονα δολιχοκέφαλος, αλλά στο βλέμμα του γίνεται φανερή η Διναρική επίδραση. Η φυλετική του υπόσταση ταιριάζει με τον χαρακτήρα του.



Ο Rudolf Hess ήταν ενεργητικός, μαχητικός και πιστός. Αρκετά καλός ρήτορας, βασικό του γνώρισμα ήταν η διαρκής ετοιμότητά του να ριχτεί στον αγώνα. Αναμφισβήτητα, είχε προσωπικότητα.

Ο Hess ήταν Κρομανοειδής, κάτι που ταιριάζει σχεδόν στερεοτυπικά με τα ψυχικά του γνωρίσματα.






Ο Heinrich Himmler είχε μειλίχιο και εσωστρεφή χαρακτήρα. Δεν υπήρξε ποτέ ηγέτης, αντλούσε τη δύναμή του από την εμπιστοσύνη του Χίτλερ, που τον εκτιμούσε για την ιδεολογική του κατάρτιση. Λόγω του μαζεμένου χαρακτήρα του, δεν είχε ρητορικές και επικοινωνιακές ικανότητες. Σπάνια τον έβαζαν να κάνει ομιλίες πριν ανέλθουν στην εξουσία, εφόσον δεν μπορούσε να επηρεάσει τα πλήθη και γι' αυτό χρησιμοποιήθηκε σε εσωτερική οργανωτική θέση στο κόμμα, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ευρύ κοινό.

Ο Himmler ήταν Αλπικός και η συμπεριφορά του είναι πλήρως αναμενόμενη βάσει του φυλετικού του τύπου.


Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε κατά πόσον ο Χίτλερ επέλεγε στελέχη που θα βγαίνουν μπροστά στον αγώνα, όχι απλά βάσει ισχυρού χαρακτήρα, αλλά και βάσει φυλετικής ταξινόμησης.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι ηγέτες οφείλουν να επιλέγουν στελέχη που πρωτίστως έχουν ισχυρό χαρακτήρα και δευτερευόντως άριστη ιδεολογική κατάρτιση. Και βέβαια ο ισχυρός χαρακτήρας βασίζεται στις εκ γενετής προδιαθέσεις ενός ανθρώπου. Πολλοί ηγέτες αδυνατούν να διακρίνουν τους ανθρώπους που έχουν ισχυρό χαρακτήρα, καταλήγοντας να κάνουν επιλογές ατόμων που δεν έχουν καμία εσωτερική ενέργεια. Όποιος επιλέγει ιδεολόγους, χωρίς όμως ισχυρό, δυναμικό, επικοινωνιακό χαρακτήρα, δύσκολα θα βρεθεί στον δρόμο προς την εξουσία. Ο δρόμος της ισχύος περνά μέσα από ισχυρές προσωπικότητες.

111 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο άρθρο!Καιρό περίμενα μία ανάρτηση σχετικά με τον Χίτλερ,τους συνεργάτες του και γενικότερα την Ε/Σ Γερμανία.
    Έχω όμως μία απορία.Πώς γίνεται ο Γκαίρινγκ που έχει σχετικά καστανό μαλλί αντί για ξανθό,και που είναι βραχυκέφαλος,να ταξινομείται ως "Νορδικός με αλπική επίδραση ",αντί για " Αλπικός με νορδική επίδραση",ή έστω "Αλπικός-Νορδικός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοίως φίλε.

      Πρόκειται σίγουρα για Αλπικό με Νορδικη επίδραση και όχι το αντίθετο. Δεν γίνεται να υπάρξει βραχυκέφαλος...Νορδικός!

      Διαγραφή
    2. Αντιστοίχως ο Γκέμπελς πρέπει να ταξινομηθεί ως Διναρίζων Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    3. Τι να πω,ίσως κάποιες φορές η βραχυκεφαλία ή η μεσοπροσωπία δεν είναι ασφαλείς ως προς την ταξινόμηση κάποιου.Για παράδειγμα ,ίσως ο Γκαίρινγκ,φυσιογνωμικά,να τείνει προς Νορδικό παρά τη βραχυκεφαλία του.

      Διαγραφή
    4. Δεν ισχύει αυτό.

      Δεν δύναται να υπάρξει δολιχοκέφαλος Αλπικός, σαν εκείνον της αφίσας στην προηγούμενη ανάρτηση ούτε βραχυκέφαλος Νορδικος!

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά έχω μπερδευτεί αρκετά με ορισμένα κριτήρια ταξινόμησης και πότε αυτά αλλάζουν.

      Διαγραφή
    6. Αλλάζουν για λόγους σκοπιμότητος κυρίως.

      Διαγραφή
    7. Π.χ. ο Ναπολέων δεν είχε τίποτς το Μεσογειακό, πρόκειται ξεκάθαρα για Διναροαλπική φυσιογνωμία και καθόλου για Μεσογειακή.

      Αναλόγως ο Καποδίστριας κάνει πιο πολύ για Ατλαντοειδή παρά για καθαρό Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    8. Ο Ναπολέων ήταν δολιχοκέφαλος.Στα νιάτα του δε,ήταν ξερακιανός.Κι οποίος μελετήσει την ιστορία του,θα δει ξεκάθαρα την Μεσογειακή
      ψυχοσύνθεση!
      Ο Καποδίστριας ήταν Μεσογειακός με εμφανή και σαφή Διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
    9. Ο Σαρκοζύ εν αντιθέσει είναι Μεσογειακός με μικρή Διναρικότητα στην μύτη, ομοιάζων μάλιστα τον Γκέμπελς, αλλά καθόλου τον Ναπολέοντα.

      Διαγραφή
    10. Ο Καποδίστριας σε νεαρή ηλικία μοιάζει με Άγγλο, όχι με Ιταλό, όχι με Έλληνα όχι με Βαλκάνιο:

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/b/ba/Kapodistrias.jpg

      Ο Ναπολέων το ότι ήτο ξερακιανός δεν λέει τίποτε, καθώς και οι Διναρικοί έτσι ακριβώς είναι. Όλα τα πορτραίτα του τον παρουσιάζουν με ξεκάθαρα Διναρικά χαρακτηριστικά σε μύτη, πιγούνι, πλατύ μέτωπο με Αλπική μάλιστα επίδραση ως μεσοπρόσωπο:

      https://www.biography.com/.image/t_share/MTIwNjA4NjMzMjIxNzExMzcy/napoleon-i-9420291-2-402.jpg

      https://www.biography.com/.image/t_share/MTE5NDg0MDU1MDgzMDU4NzAz/napoleon-i-9420291-1-raw.jpg

      Εδώ φαίνεται με μεγάλη τάση προς την ευρυπροσωπία δε:

      http://cdn.history.com/sites/2/2015/04/hith-6-things-you-should-know-about-napoleon-E.jpeg

      Διαγραφή
    11. Από πλευράς ψυχισμού δεν είχε τίποτε το Μεσογειακό. Ούτε καλλιτεχνική τάση, ούτε πολιτική σκέψη, ούτε έντονο συναισθηματισμό και τάση για διασκέδαση.

      Υπήρξε πολύ καλός Στρατηγός και μόνον αυτό.

      Διαγραφή
    12. Η σκληρότητά του δε, επίσης υπηρξε Διναρικό χαρακτηριστικό μαζί με την ψυχρότητά του, σε καμία περίπτωση Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    13. Συχνά οι Μεσογειακοί παρουσιάζουν μεσοπροσωπία.Στις απεικονίσεις φαίνεται κυρίως Μεσογειακός.Στα νομίσματα με τη μορφή του,φαίνεται ξεκάθαρη δολιχοκεφαλία.Ελάχιστα κυρτή μύτη ως προς την απόληξη,παρουσιάζουν και οι Μεσογειακοί,χωρίς να σημαίνει διναρική επιρροή .Μεσογειακοί Διναρικοί συνδέονται εξελικτικά, και βέβαια, ο εκδιναρισμός,δεν προκύπτει κυρίως από τη μύτη,όπως λανθασμένα πιστεύεται,αλλά από άλλα χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    14. Ο Ναπολέων φαιρόταν σαν να ήταν αριστοκρατικής καταγωγής, ευγενής.Είχε αίσθηση του χιούμορ,είχε διάθεση για πνευματικές αναζητήσεις.Και οι Μεσογειακοί ...νευριάζουν,απλά χωρίς τον φανατισμό των Διναρικών.Ως προς την ψυχοσύνθεση, αδιαμφισβήτητα υπήρξε Μεσογειακός.
      Προτείνω το βιβλίο του Φίσερ "Ναπολέων", για να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με τα ψυχικά του γνωρίσματα.

      Διαγραφή
    15. Το να κάνει κούρβα πίσω το κεφάλι δεν λεει κάτι ιδίως την στιγμή που το μέτωπό του όπως στις φωτογραφίες που παρέθεσα είναι αρκετά πλατύ. Ο κεφαλικός δείκτης μετράται με βάσει το πλάτος ΚΑΙ το μηκος, όχι μόνον το μήκος.

      Μεσογειακοί και Διναρικοί πλην του Διναρομεσογειακού φαινότυπου δεν βλέπω πώς είναι εξελικτικά καθώς ψυχικά και πνευματικά είναι τελείως ξένοι αναμεταξύ τους. Άσε που ο ένας είναι δολιχοκέφαλος, ο άλλος βραχυκέφαλος. Η μεσοπροσωπία εάν υπάρχει στους Μεσογειακούς οφείλεται σε ΚΜ επίδραση. Ο Ναπολέων εξάλλου τείνει ευρυπρόσωπος σε πολλά πορτραίτα.

      Διαγραφή
    16. Οι πνευματικες αναζητήσεις εξηγούνται από την σημαντική Αλπική επίδραση που είχε. Όσο για το χιούμορ, αυτό συναντάται συχνά σε πολλούς φαινότυπους. Κυρίως η καλλιτεχνική φύση, ο έντονος συναισθηματισμός και η όρεξη για γλέντι με έντονη τελετουργία (βλεπε θεατρο, κωμωδίες αρχαίες Ελληνικές) χαρακτηρίζουν τον Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    17. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ,λέει,διότι ο Ναπολέων ήταν Κορσικανός,και οι Κορσικανοί νομοτελειακά είναι δολιχοκέφαλοι!Διόλου απίθανο λοιπόν που και ο Ναπολέων ήταν δολιχοκέφαλος.Στα επίσημα πορτρέτα του ο Ναπολέων είναι μεσοπρόσωπος!
      Το ότι Μεσογειακοί-Διναρικοί διαφέρουν τα μέγιστα στον ψυχισμό τους,δεν έχει σχέση.Αλλιως είναι αποδεκτό ότι ο Μεσογειακός, για παράδειγμα είναι μετεξέλιξη του Κρομανοειδη,αλλά διαφέρουν πολύ στς ψυχικά γνωρίσματα.

      Διαγραφή
    18. Πράγματι,μιας και το αναφέρεις,ο Ναπολέων αγαπούσε το θέατρο.Μάλιστα απόπειρα εναντίον του,έγινε όταν εκείνος πήγαινε στο θέατρο!

      Διαγραφή
    19. Κοίταξε να δεις στο άρθρο εδώ στο ιστολόγιο ο ψυχισμός του δεν καταλαβαίνω που διαφέρει από εκείνον ενός Διναρικού, ιδίως η έπαρση την οποία πολλοί Διναρικοί χαρακτηριστικότατα έχουν δίχως να είναι κάτι ξεχωριστό σαν τον Ναπολέοντα. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά, όπως υπερνεργητικότητα και φιλοδοξία τα έχει και ο Διναρικός, ειδικά φιλοδοξία για δόξα, εξουσία και χρήμα αλλά λόγω έλλειψης επικοινωνιακών και πνευματικών ικανοτήτων μαζί με την απειθαρχία και την τσαπατσουλιά του, δεν δύναται να τα αποκτήσει ο Διναρικός. Η αγάπη του για την χλιδή επίσης συναντάται στους Διναρικούς, ασχέτως εάν δεν μπορούν να την αποκτήσουν οι περισσότεροι.

      Το μορφωτικό του επίπεδο έχει σίγουρα άμεση σχέση με την Αλπικη του επίδραση καθώς ο Αλπικός είναι πολύ καλός στις πνευματικές ασχολίες, ενώ τυχαίο δεν είναι που πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι ήσαν Αλπικοί.

      Διαγραφή
    20. Ο Ναπολέων είναι ένα καλό παράδειγμα ότι η μίξη ενός παθητικού αλλά πνευματώδους (Αλπικός) με έναν ενεργητικό φαινότυπο (Διναρικός) γεννά ισχυρές φυσιογνωμίες καθώς οι δύο φαινότυποι αλληλοκαλύπτονται.

      Διαγραφή
    21. και αλληλοσυμπληρώνονται.

      Διαγραφή
    22. Στον Ναπολέοντα,συναντάται η ροπή προς πνευματική αναζήτηση,με την ενεργητικότητα και την αγάπη για ορισμένη τέχνη(θέατρο).Υπήρξε δε μεγάλος γυναικάς!Έζησε ηρωικά ,πειθαρχημένα και με αγάπη προς την καλοπέραση, ενίοτε,Ξεκάθαρα όλα αυτά σχηματίζουν τον Μεσογειακό ψυχισμό,συνδυαστικά και όχι τον Διναρικο-αλπικό.Ειδικά τον Αλπικό...

      Διαγραφή
    23. Θυμήσου ο εμφύλιος στην Ελληνική επανάσταση ξεκίνησε λογω της αγάπης για τον πλούτο και την εξουσία (εγωϊσμός) και λόγω της διχαστικής φύσεως των κατά μεγάλη πλειοψηφία Διναρικών, κλεφταρματωλών.

      Διαγραφή
    24. Σου είπα η πνευματική αναζήτηση έχει άμεση σχέση με την Αλπικότητα.

      Η αγάπη για τις γυναίκες επίσης είναι μεγάλο χαρακτηριστικό των Διναρικών, άτσαλα όμως και άγρια με τάση επιδείξεως δίχως τον Ρομαντισμό και την αποφασιστικότητα για θυσία, του Μεσογειακού.

      Τσοχαντζοπουλος και Άδωνις, αμφότεροι Διναρικοί (ο Άδωνις και με Αλπική επίδραση) αποτελούν πολύ καλό παράδειγμα πλουτισμού και εξουσίας, ο Άδωνις μάλιστα προδίδοντας τις Ιδέες του ενώ ο Μεσογειακός δεν το κάνει αυτό, χάριν μίας γυναίκας (Σταμάτη, Μανωλίδου).

      Διαγραφή
    25. Επίσης άλλο το πνευματικό ενδιαφέρον για το θέατρο (Αλπικός) και άλλο να το ζει κάποιος λόγω εντόνου συναισθηματισμού και να του βγαίνει εκ φύσεως, πράγμα που δεν συνέβη με τον Ναπολέοντα.

      Διαγραφή
    26. Και εγώ σου είπα ότι οι Μεσογειακοί χαρακτηρίζονται από έντονη ροπή προς πνευματική αναζήτηση.Όλοι οι Μεσογειακοί. Αντιθέτως στους Αλπικούς δεν ισχύει πάντα, παρά Μονκ λόγω της έντονης παθητικότητας τους.
      Ο Ναπολέων ήταν δραστήριος, με ροπή στην πνευματική αναζήτηση,φερόταν σαν αριστοκράτης, ήταν καλός ΡΗΤΟΡΑΣ,όλα αυτά δείχνουν Μεσογειακή ψυχοσύνθεση.Ο Ναπολέων ήταν εραστής και τολμηρός και ευγενικός. Καμία σχέση με οτιδήποτε Διναρικο-αλπικό.

      Διαγραφή
    27. Παράδειγμα επίσης ο Βάγκνερ. ΚΜ και Διναρικός, όχι Μεσογειακός όμως μέγας δημιουργός θεάτρου.

      Διαγραφή
    28. Μιλάμε τώρα για έναν άνθρωπο που αγαπούσε τον πόλεμο,που ρίσκαρε, που ήταν αυθόρμητος,υπέρδραστήριος και συνάμα "καλοπερασάκιας", για το αν ήταν ...διναρικοαλπικός...
      Εντάξει,είναι ζήτημα οπτικής τελικά...

      Διαγραφή
    29. Τέλος πάντων, εγώ έχω διαφορετική άποψη. Το ότι όλοι οι Μεσογειακοί έχουν ροπή προς την πνευματικότητα είναι μεγάλη υπερβολή. Πίστεψέ με έχω γνωρίσει πάμπολλους στόκους Μεσογειακούς αλλά εφόσον γενικά ταιριάζουν ψυχικά με ό,τι λέγει η φυλετική ανθρωπολογία σύν το γεγονός ότι οι Έλληνες καθηγητές στο εξωτερικό στην έρευνα είναι κυρίως Μεσογειακοί με συχνότατη Αλπική επίδραση, πιστεύω αυτά που γράφει η φυλολογία.

      Διαγραφή
    30. Όχι όμως να βγάζεις και υπεράνθρωπο τον Μεσογειακό. Κοίτα την Νότια Ιταλία και Σικελία, γιατί δεν είναι μεγάλη δύναμη παρότι οι Μεσογειακοί είναι πάμπολλοι εκεί;

      Δεν είναι όλα έτσι απλά και τετραγωνισμένα...

      Εν αντιθέσει γιατί ένα Βαλτικό έθνος, οι Ρώσοι είναι μεγάλη δύναμη με ηγέτη μάλιστα Βαλτικό, τον Πούτιν; Το ίδιο θα μπορούσε και κάποιος "κακόβουλος" να πει για την Αρμενοειδή Τουρκία και τον Αλπικο-Αρμενοειδή Έρντογαν...δεν είναι η φυλη ο μοναδικός παράγων, ούτε και πρέπει να τα ρίχνουμε ολα στους Εβραίους όταν ως φυλετιστές βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Ίσα-ισα οφείλουμε να επανεξετάσουμε.

      Διαγραφή
    31. Κοιτά ,οι σημερινοί Μεσογειακοί,είναι συχνά αμόρφωτοι, αλλά τα ψυχικά γνωρίσματα δεν αλλάζουν.Επίσης μπορεί ένας Κρομανοειδης ή ένας Διναρικός να είναι μορφωμένοι, αλλά έχουν φυσικά άλλα ψυχικά γνωρίσματα από τους Μεσογειακούς,που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν,αυτά που μπορεί ένας Μεσογειακός στο ζενίθ του.

      Διαγραφή
    32. Καλά,δεν τον έβγαλα και υπεράνθρωπο. Εξαλλου πιστεύω ότι μόλις διασταυρωθούν ο Μεσογειακός με τον Νορδικό,μονο τότε θα προκύψει ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε :)

      Διαγραφή
    33. Άρα ο Ατλανοειδής είναι υπεράνθρωπος ως μεταβατικό στάδιο από Μεσογειακο στον Νορδικό :p ??

      Διαγραφή
    34. Κοίτα να δεις στο apricity τί λένε για τον Ναπολέοντα. Το πολύ τον βγάζουν Διναρομεσογειακό και Αλπικό, ενώ οι περισσότεροι απλά Διναρικό και Αλπικό.

      Για να το κλείσουμε δεν θα διαφωνούσα εάν μου έλεγες ότι είναι Διναρομεσογειακός και Αλπικός αλλά Μεσογειακός με Αλπικό, με τίποτα.

      http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?22675-Please-classify-Napoleon-Bonaparte

      Διαγραφή
  2. Ο Himmler είχε και εμφανή Διναρική επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/52/5b/50/525b50bd578a06c1fc682db2aad06c22.jpg

      http://idamclient.ushmm.org/PUBLICIMAGES/IDAM_USHMM/Image.aspx?qfactor=2&width=800&height=800&crop=0&size=1&type=asset&id=1151276

      Διαγραφή
    2. Καμία διναρική επίδραση δεν φαίνεται στον Χίμλερ,πόσο μάλλον "εμφανή". Ήταν κλασικό δείγμα Αλπικού.

      Διαγραφή
    3. Τριγωνικό κεφάλι, πεταχτά αυτιά.

      http://www.telegraph.co.uk/content/dam/news/2016/08/02/himmler2-large_trans_NvBQzQNjv4BqH19b68JkXmwLSVXEDuFTpwzsJmArnOB9o1t05AQHS2w.jpg

      Αυτός είναι καθαρός Αλπικός.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Heinrich_Kiepert_-_Imagines_philologorum.jpg

      Υπάρχουν πολλές ταξινομήσεις του Himmler που βρίσκουν Διναρική επίδραση σε διάφορα forums, δείτε και αυτό.

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/3323088/1/

      Διαγραφή
    4. Re paidia eimaste sigouri pws den itan kai ligoulaki mogolos?

      http://histclo.com/imagef/date/2010/06/him-mil01s.jpg

      http://4.bp.blogspot.com/-t0IyDsdaKBI/VFQIOimeyZI/AAAAAAABT5c/KJKxJrCuJJg/s1600/Himmler%2Byoung.jpg

      Διαγραφή
    5. Τριγωνικό...κεφάλι...ο Χίμλερ...Λες και ήταν κομμάτι από πίτα...Ο Χίμλερ ήταν Αλπικός.Τα πεταχτά μυτερά αυτιά δεν είναι προνόμιο...μόνο του Διναρικού,κάλλιστα μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε φαινότυπο.Και εφόσον δεν υπάρχει άλλο διναρικό γνώρισμα,δεν γίνεται ο Χίμλερ να ταξινομηθεί ως "έχων Διναρική επίδραση".

      Διαγραφή
    6. Ο Διναρικός φυλετικός τύπος χαρακτηρίζεται από:

      α) Βραχυκεφαλία, με τάση για επίπεδο το πίσω μέρος του κρανίου. Έχει συχνά πλατύ κεφάλι και στενό πηγούνι, δίνοντας όψη προσώπου τριγωνική.

      http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html

      Βραχυκέφαλος ήταν, πλατύ κεφάλι και στενό πηγούνι είχε, όπως επίσης και τριγωνικό πρόσωπο.

      Διαγραφή
    7. Ποιο τριγωνικό πρόσωπο ρε μάγγα;Είσαι σοβαρός; Επιμένεις κιόλας...Δες τη φωτογραφία.Αλπικός ήταν ο Χίμλερ.Τώρα εσύ αν θέλεις ταξινόμισε τον,όχι μόνο με διναρική, αλλά και με ατλαντοειδή επίδραση...

      Διαγραφή
    8. http://www.telegraph.co.uk/content/dam/news/2016/08/02/himmler2-large_trans_NvBQzQNjv4BqH19b68JkXmwLSVXEDuFTpwzsJmArnOB9o1t05AQHS2w.jpg

      Το πρώτο της δεύτερης σειράς είναι το τριγωνικό πρόσωπο.
      http://static.in2life.gr/media/inlinepics/old/gialia_proswpo_675_2_277454_239D0N.jpg

      Αυτά τα γυαλιά φορούσε ο Himmler.
      https://p1.liveauctioneers.com/287/66721/33932044_1_x.jpg?version=1421873687

      Αν βάλεις κάτι ανάλογο μπορεί και να δεις.

      Διαγραφή
    9. Δεν μπορώ να αντιληφθώ,είσαι χαζός ή στραβός;

      Διαγραφή
    10. Ο Χίμλερ δεν έχει τιποτε το Διναρικό, ούτε καν ψυχικά.

      O Dirlewanger υπήρξε Διναρικός:

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Bundesarchiv_Bild_183-S73495%2C_Oskar_Dirlewanger.jpg

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμε εάν πηγαίναμε με τον Άξωνα σήμερα θα ήμασταν συρρικνωμένοι πολύ σε επίπεδο εδαφών και προτεκτοράτο της Ιταλίας. Με λίγα λόγια η Ιταλία θα είχε...μονοπωλήσει κάθε τι Μεσογειακό και θα ακολουθούσε πολιτική εξιταλισμού σε πολλά μέρη της σημερινής Ελλάδος.

      Όμως σε φιλοσοφικό και ιδεολογικό επίπεδο ό,τι είχε απομείνει από την Ελλάδα δεν θα ακολουθούσε το σάπιο φιλελεύθερο η μαρξιστικό πρότυπο αλλά το ηρωικό Φασιστικό και ίσως Εθνικοσοσιαλιστικό.

      Διαγραφή
    12. Ο Αλπικός Μεταξάς έπραξε υπέρ του Εθνοκράτους, με κάθε διαθέσιμο μέσο τελεία.

      Διαγραφή
    13. Αγαπητέ Κωνσταντινουπολίτη,φαντάζομαι θα αναφέρεσαι στο θέμα της Μακεδονίας,που η Βουλγαρί υποτίθεται ότι θα έπαιρνε.Με τα αν δεν γράφεται η Ιστορία,παρόλα αυτά,ΑΝ,είχαμε και εμείς πράξει μία ριζοσπαστική Εθνικιστική Επανάσταση,αντίστοιχη των επαναστάσεων σε Ιταλία και Γερμανία ,τότε πιστεύω θα μπορούσαμε να είμαστε μέρος του Άξονα!Αντί αυτού, είχαμε ένα στείρο αντικομμουνιστικό ,αστικο-εργατικό,καθεστώς, εν πολλοίς ακροδεξιό,που υποστηρίχθηκε από ελαφροπατριώτες.Πάντως είναι μεγάλη συζήτηση.

      Διαγραφή
    14. Και επιτέλους,πρέπει να πάψει η ντόπια "εθνικοφροσύνη", σύμφωνα με την οποία,κάθε τι δικό μας,είναι " άριστο " ή και εφάμιλλο των ξένων!Για παράδειγμα,πολλοί Έλληνες "εθνικιστές", εξισώνουν τον μεταξα ή τον... Παπαδόπουλο,με τεράστιες προσωπικότητες,όπως με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι!Η απουσία ενσυνείδητων Εθνικιστών, θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή από εμάς,κατά τη ρήση του Σολωμού (εθνικόν είναι το αληθές),και όχι να βαφτίζουμε Εθνικιστές,κοινούς ακροδεξιούς (Μεταξάς, Παπαδόπουλος),των οποίων βέβαια,για να είμαστε δίκαιοι,δεν πρέπει να αμφισβητηθεί ο Πατριωτισμός,αλλά η έλλειψη κατάλληλης ιδεολογίας,τόλμης και ικανοτήτων.
      Εκτός κι αν νομίζουν κάποιοι,ότι ο Μεταξάς, δύναται να συγκριθεί με ΑΝΤΡΕΣ όπως ο Χίτλερ,ο Μουσολίνι,ή ακόμα και ο,κατά τα άλλα ελλιπής, Φράνκο!
      Αυτή είναι η εθνικοφροσυνη των σημερινών αστών,που είναι μεγαλύτερος εχθρός απο τη δημοκρατία, τον κομμουνισμό και τον αναρχισμό μαζί!

      Διαγραφή
    15. Δεν διαφωνώ, πλην όμως και την επανάσταση αυτή να πράτταμε με μπροστάρη την Ε.Ε.Ε. του Κοσμίδη, πάλι θα είχαμε πεσει θύμα του Ιταλικού Ιμπεριαλισμού.

      Ο Ιμπεριαλισμός είναι έμφυτος στον Φασισμό, λόγω Σωβινιστικού Εθνικισμού. Όχι όμως στον Εθνικοσοσιαλισμό.

      Διαγραφή
    16. Απαντηση προς τον ανωνυμο 11:25.Φιλε μου η Ιστορια αποδεικνυει ποιος ειναι αξιος μνειας και ποιος οχι.Πρωτα απο ολα ειναι αστοχο να συγκρινεις Χιτλερ και Μουσολινι με τον Μεταξα.Οι μεν πρωτοι εκαναν επεκτατικο πολεμο, ο δε Μεταξας προσπαθησε να κρατησει ουδετερη γραμμη.Αλλα ειδικα οταν λες οτι ο Μουσολινι ηταν αξιος ηγετης, αν σε ακουσει οποιοσδηποτε γνωστης στρατιωτικων θεματων το λιγοτερο που θα κανει ειναι να γελασει.Σε πληροφορω οτι οταν εισεβαλε στην Ελλαδα, εν αγνοια του Χιτλερ που δεν το επιθυμουσε, επραξε ΑΜΕΤΡΗΤΑ λαθη στρατιωτικης φυσεως.Ειμαι στρατιωτικος.Οταν ημουν στην Σχολη, ως παραδειγμα αποτυχημενης εισβολης μας εφεραν την Ιταλικη, στο μαθημα στρατιωτικης γεωγραφιας.Ειναι πραγματικα παρα πολλα τα λαθη.Εκτος αυτου δεν ελαβε υποψη την ολη τακτικη κατασταση που δεν απαιτουσε εισβολη στην Ελλαδα,οδηγωντας σε θανατο στρατιωτες του,σπαταλωντας χρονο,χρημα, και αναγκαζοντας τον Χιτλερ να διακοψει τα σχεδια του και να αφοσιωθει εδω.Συν οτι καθυστερησε η εισβολη στην ΕΣΣΔ, που συνεβαλε κατα πολυ στην αποτυχια της.Βεβαια και ο Χιτλερ εκανε πολλα τακτικα λαθη εκει.Ο Μεταξας απο την αλλη, σταθεροποιησε το κρατος,ενισχυσε την στρατιωτικη δυναμη της Ελλαδος,ελαβε κονωνικα μετρα, και συνοψιζοντας, αν βρισκοταν στην θεση του Μουσολινι ισως τωρα να ειχε επικρατησει ο Ε/Σ.Συγγνωμη που στο λεω, αλλα η συγκριση Μεταξα και Μουσολινι ειναι ντροπιαστικη.Σκεψου μονο ποσο καλα οργανωσε το κρατος ωστε να κατατροπωσει τους Ιταλους του "ικανου" Μουσολινι, και να προβαλει την καλυτερη αμυνα στους Γερμανους, κατα τον ιδιο τον Χιτλερ.Πραγματικα ειναι απαραδεκτη και μονοαυτη η συγκριση.Ασε που οταν εμαθε ο Χιτλερ για την εισβολη στην Ελλαδα, μονο που δεν εβρισε τον Μουσολινι.Ο Μεταξας ηταν υποσειγμα απολυταρχικου ηγετη, και καλο ειναι πριν καποιος τον κατακρινει να εχει επιχειρηματα.

      Διαγραφή
    17. Η λανθασμένη εκστρατεία κατά της Ελλάδος λόγω της Ιταλικής υπεροψίας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως το μοναδικό κριτήριο κρίσεως ενός ηγέτη σαν τον Μουσολίνι. Ο Μουσολίνι ήτο τεραστία φυσιογνωμία απλώς επισκιάστηκε από τον Χίτλερ. Το γιατί ο Ιταλικος στρατός δεν ητο καλός, παρότι πλην του Αλπικού οι υπόλοιποι Ιταλικοί φαινότυποι είναι μαχητικοί, Μεσογειακός, Διναρικός και σε μειοψηφικά ποσοστά ΚΜ και Νορδικός είναι επίσης ένα μεγάλο μυστήριο της φυλολογίας. Και το θέμα είναι ότι ποτέ ο Ιταλικός στρατος δεν ητο καλός όπως π.χ. υπήρξε ο Γαλλικός, παρότι πάλι φυλετική ίδιος με τον Γαλλικό και τον Ελληνικό.

      Διαγραφή
    18. Οταν προσπαθεις να εξαγεις συμπερασμα γιατι δεν κερδισε μια μαχη ενας στρατος βασιζομενος στην φυλη, κανεις τεραστιο λαθος.Μια απλη μαχη καθοριζεται απο τις ηγετικες επιλογες, τον εξοπλισμο,τον αριθμο(στρτες),το περιβαλλον,το ηθικο και αμετρητους ασταθμητους παραγοντες.Ειναι γελοια η εντυπωση οτι θα επικρατησει η καλυτερη φυλη.Εχουν γραφτει τοσα βιβλια πανω στο θεμα.

      Διαγραφή
    19. Συμφωνώ αλλά καίριο ρόλο παίζει και η φυλή, ακόμη και με την συνεισφορά της σύγχρονης τεχνολογίας, βλεπε την πρόσφατη μάχη της Αλ-Μπάμπ.

      Παρά τα πολύ καλά οπλικά συστήματα και την αεροπορική υποστήριξη, οι Αρμενοειδείς επί το πλείστον Τούρκοι έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να καταλάβουν την πόλη,μπήκαν αφού είχαν ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥ ISIS, οι οποίοι τζιχαδιστές ανήκουν σε πλήθος μαχητικών φαινοτύπων όπως Αραβικός, Τουρανικός, Σουδανικός, Σαχάριος, Βερβερικός και ίσως να ύπάρχουν και ορισμένοι Ανατολικομεσογειακοί Άραβες σουνίτες στο Ισλαμικό Κράτος και σίγουρα Ιρανικοί. Ένα αμάλγαμα μαχητικών φαινοτύπων εναντίον των φοβητσιάρηδων Τούρκων Αρμενοειδών της Ανατολίας...

      Διαγραφή
    20. Προσέθεσε και τους Καυκάσιους-Mtebid Τσετσένους μαχητές και έχεις έναν δυναμικό και μαχητικό στρατό του Ι.Κ. ο οποίος με την ανάλογη θρησκευτική ντόπα λογικό είναι να γίνεται θηρίο.

      Διαγραφή
    21. Νά,τι έλεγα;Ντόπια εθνικοφροσύνη...Φτάσαμε στο σημείο να συγκρίνουμε τον Μουσολίνι με...τον Μεταξά...Με δικαιολογία ότι στις σύγχρονες στρατιωτικές, σιωνιστοκρατούμενες ακαδημίες,έχουν τον Χίτλερ ώς "κακό" στρατηγό.
      Συγκρίνουμε τον Χίτλερ, τον άνθρωπο που δημιούργησε τη μέγιστη εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεώρηση, με τον μεταξα που ήταν μέλος μασονικής στοάς...
      Ούτε καν φαινοτυπικά δεν συγκρίνονται ο Διναρικός-Νορδικός Χίτλερ με τον Αλπικό Μεταξά...

      Διαγραφή
    22. Ανωνυμε 10:25, καταλαβαινεις απο διαλογο? Απο θεση-αντιθεση-συνθεση? Σου παραθετω επιχειρηματα στην θεση σου, και εσυ αντι να αντικρουσεις, να φερεις αντεπιχειρηματα, αλλαζεις θεμα.Ο Χιτλερ με τον Μεταξα ειναι παραλογο να συγκριθουν, λογω της χαοτικης διαφορας στην εξουσια που κατειχαν.Οσο για τον Μουσολινι σου, εδραιωσε ενα απολυταρχικο κρατος με ισχυρη εξουσια, αλλα εκανε πολυ λανθασμενες επιλογες, που ζημιωσαν τον Αξωνα.Και στον στρατιωτικο τομεα, λογω τον επιλογων του, παρα την υπεροπλια που διεθετε, εχασε κατα κρατος απο τον Μεταξα.Φερε μου σε παρακαλω επιχειρηματα.Η ακριτη υποστηριξη καποιου μονο και μονο επειδη συμφωνεις ιδεολογικα μαζι του, ειναι χαρακτηριστικο των ανοητων.Οσον αφορα των Πολιτη, που λεει οτι παιζει καιριο ρολο η φυλη στις στρ. επιχειρησεις, συμφωνω, αλλα ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων.Διχως ηγεσια δεν πας πουθενα.
      "Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο.
      Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι." Μεγας Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    23. Τυρταίε,είσαι,χωρίς παρεξήγηση,άσχετος ως προς τα φυλετικά θέματα,γι'αυτό,δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί σου,διότι φαίνεσαι ένας εθνικόφρων ξεροκέφαλος.Αυτά από εμένα.

      Διαγραφή
    24. Φιλε, δεν σε παρεξηγω.Ως προς τα φυλετικα θεματα εχω αρκετες αντιρρησεις και διαφωνιες που ισως σου φαινονται ανοησιες,ως προς το εθνικοφρων εχεις δικιο,ως προς το ξεροκεφαλος δεν πρεπει να περιαυτολογησω, οσοι με γνωριζουν πρεπει να κρινουν.Σου ειπα που βασιζεις τα λεγομενα σου, δεν γινεται να υποστηριζεις κατι διχως στοιχεια.Καλη σου μερα.

      Διαγραφή
    25. Αγόρι μου,αναφέρεσαι σε έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά μου.Ότι δήθεν πως ο Μεταξάς...κατετρόπωσε τον Μουσολίνι .Πώς;Στρατηγικά; Απλούστατα ο Ελληνικός Στρατός ήταν αρκετά δυνατός για τους Ιταλούς.Αυτό δεν σημαίνει,αν είναι δυνατόν δηλαδή, ότι ο Μεταξάς είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο...ανώτερος του Μουσολίνι... Αναφέρομαι κυρίως σε ιδεολογία και προσωπικότητα και σε φυλετικά κριτήρια, τα οποία αγνοείς.Ο Μουσολίνι,Αλπικός με Μεσογειακή επίδραση ,μέγιστος Φασίστας και Εθνικό επαναστάτης,είναι φυσικά ανώτερος ως ανήρ ,από τον Αλπικό,Μασόνο,μοναρχοακροδεξιό Μεταξά. Για τον Χίτλερ δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, όχι λόγω διαφορετικής εξουσίας όπως διατείνεσαι,αλλά για άλλους λόγους(φυλετικούς, ιδεολογικούς,προσωπικότητας κ.α)
      Μπορείς να διαφωνείς σχετικά με τον κορυφαίο παράγοντα, που είναι η Φυλή,και γι'αυγό δεν εξάγεις σωστά συμπεράσματα.Στην τελική ,βλέπεις τα πραγματα από την οπτική των Συμμάχων,των οποίων ο αγγλόδουλος Μεταξάς, υπήρξε πιόνι,και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του,στο να επικρατήσει ο φιλελευθερισμός και ο αριστερισμός,με τις διάφορες εκφάνσεις τους,στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    26. Επίσης λογικά θα αναφέρσαι στα οχυρά Μεταξά.Πράγματι, άριστο αμυντικό έργο,προϊόν του Μεταξά.Από αυτό μόνο θα κριθεί;Τα υπόλοιπα δεν παίζουν ρόλο;

      Διαγραφή
    27. Τέλος,όσον αφορά το "εθνικοφρων" ,κακώς υπερηφανεύτηκες και το αποδέχθηκες,διότι είναι βρισιά.Για του λόγου το αληθές, σε παραπέμπω στο προ δύο μηνών άρθρο του Μιχαλολιάκου,ο οποίος κατακεραυνώνει τους εθνικόφρονες και επεξηγεί για ποιο λόγο είναι οι μεγάλοι εχθροί των Εθνικιστών.
      Εκτός αν δεν είσαι Εθνικιστής,αφού φαίνεται όπως δήλωσες πως είσαι εθνικόφρων...

      Διαγραφή
    28. Κανεις λαθος.1ον)Ο Ιταλικος στρατος ειχε συντριπτικη υπεροπλια.Η ηττα του οφειλεται σε λανθασμενες ηγετικες επιλογες, π.χ. η εποχη της επιθεσης, η περιοχη κτλ. 2ον)Διαφορετικη ιδεολογια ειχαν.Δεν ειπα το αντιθετο.Η συγκροτηση του κρατους αμφοτερων ομοιαζε εκπληκτικα ομως.
      3ον)Σου λεω να τεκμηριωσεις την αποψη σου, και μου λες οτι ο Μουσολινι ηταν καλυτερος γιατι ηταν Αλπικος με Μεσογειακη επιδραση.Μιλαμε για ηγετες.Κρινονται με βαση πως κυβερνησαν,δηλαδη εκ των επιλογων και των αποτελεσματων τους.Δεν ρωτησα ποιος ειναι καλυτερος φυλετικα,που δεν με νοιαζει.
      4ον)Δεν βλεπω τα πραγματα απο καμια οπτικη.Ουτε Συμμαχων, ουτε Αξονα.Ο Μεταξας λες εβαλε το χερι του στο να επικρατησει ο αριστερισμος στην Ευρωπη.Πως ακριβως? Με την απαγορευση του Κομμουνισμου? Με τις διωξεις κομμουνιστων?Με την εθνικιστικη ιδεολογια?Ή μηπως επειδη αμυνθηκε στην αξιωση των Ιταλων να παραδωσειτην χωρα?Επελεξε ΟΥΔΕΤΕΡΗ σταση, η οποια διακοπηκε λογω της ανοητης αποφασης του Μουσολινι να επεμβη εδω, παρα τις αντιρρησεις του Χιτλερ.Αν κανω λαθος πες μου.

      Διαγραφή
    29. Εθνικοφρων ειναι οποιος εχει εθνικο φρονημα, δηλαδη πιστευει στο εθνος.Μπορει να ειναι και ενας εθνικιστης, μπορει να ειναι και ενας εθνιστης,μπορει να ειναι και ενας εθνικοφυλετιστης ή απλος πατριωτης.Δεν με νοιαζει τι λεει ο Μιχαλολιακος.

      Διαγραφή
    30. Δεν αναφερομαι μονο στα οχυρα Μεταξα.Το τελευταιο ειναι αυτο μπροστα στην αψογη πολεμικη μηχανη που ειχε στησει με βαση τις δυναμεις που διεθετε.Ολοι οι στρατιωτικοι αναλυτες παραδεχονται την στρατιωτικη μεγαλοφυια του.Αν νομιζεις οτι εκει μονο αναφερομαι πρεπει να ψαξεις και μετα να τον κρινει.Π.χ. η επιλογη της γραμμης αμυνας ειναι μεγαλοφυης.Μου φαινεται οτι δεν εχεις μελετησει τις πραξεις του.

      Διαγραφή
    31. Βάσει της τελευταίας σου πρότασης, δεν αξίζει να συνεχιστεί η συζήτηση. Ανέφερα φυλετικούς τύπους αρχηγών, για καταστήσω σαφές ότι η φυλή παίζει μεγάλο ρόλο.Βέβαια δεν κατανοησες τίποτα.
      Ο Μεταξάς δεν ήταν εθνικιστης.Να φανταστεις στην Εον,επιτρέπονταν και οι Εβραίοι,πράγμα που σημαίνει ότι δόθηκε έμφαση στον πατριωτικό και όχι στον εθνοφυκετικό παράγοντα .Μέγιστο λάθος!
      Ο Μεταξάς κατεδίωξε μάλιστα τους εν Ελλάδι Εθνικοσοσιαλιστές.Σπουδαίος εθνικιστής.Το καθεστώς του ήταν ενός στείρου αντικομμουνισμού,που δεν οδηγεί πουθενά.Αντικομμουνιστές είναι και οι φιλελεύθεροι...
      Πρώτη φορά ακούω για Μασόνο εθνικιστή...
      Οι Ιταλοί είχαν υπεροπλία και έχασαν.Κατά τον ίδιο τρόπο που οι Άγγλοι ηττήθηκαν από τους πρωτόγονους αράπηδες του Σάκα Ζούλου...Ωραία λογική λοιπόν...
      Ένας εθνικόφρων,δεν δύναται να είναι Εθνικιστής, διότι είναι φιλελεύθερος ,αστός.Στερείσαι σοβαρών ιδεολογικών γνώσεων,και παρόλα αυτά επιμένεις.

      Διαγραφή
    32. Μην εξαπτεσαι πρωτα απ'ολα.Η φυλη δινει την προδιαθεση,συμφωνω,αλλα αν δεν υπαρχει η μορφωση και οι καταλληλες συνθηκες,μαζι με τυχη,ο ηγετης δεν εμφανιζεται.Εκτος και αν ξερεις περισσοτερα απο τοσους και τοσους φιλοσοφους και συγγραφεις που εχουν γραψει πανω στο θεμα.Στην ΕΟΝ δεν δεν αντιλεγω οτι δεν γινανε δεκτοι Εβραιοι.Αλλα ποιοι Εβραιοι? Οσους εξυπηρετουσαν το συστημα του Μεταξα.Οι υπολοιποι ΔΕΝ γινοταν δεκτοι, ψαξε χαρακτηριστικα το περιοδικο των ιδιων των Εβραιων "Εβραϊκά Χρονικά", να δεις απο τους ιδιους αν τους δεχοταν η ΕΟΝ ή οχι.Τους Εθνικοσοσιαλιστες δεν ειπα οτι δεν τους καταδιωξε.Αλλα τι ηθελες να κανει οταν ειχε πολεμο με την Εθνικοσοσιαλιστικη Γερμανια?Διαβασε "Ο Ηγεμων" και παρε μια γευση για το πως πρεπει να αντιμετωπιζεις τους εσωτερικους κινδυνους.Εξαλλου, δεν ηταν εθνικοσοσιαλιστης.Οσο για το οτι ηταν μασωνος, και η Φιλικη Εταιρια ειχε μασωνους ως ιδρυτικα μελη.Και?Οι πραξεις κρινουν εναν ηγετη.Που θες να καταληξεις επιτελους με την ηττα των Ιταλων?Ειπαμε, χασανε διοτι εκαναν λανθασμενες επιλογες, ενω ο Μεταξας σωστες.Οσο για το εαν ενας εθνικοφρων δεν δυναται να ειναι εθνικιστης,πρωτη φορα το ακουω.Βεβαια αλλον ορισμο εχεις εσυ,αλλον εγω.Πρεπει να ορισουμε το θεμα πρωτα.Οσο για το αν στερουμαι σοβαρων ιδεολογικων γνωσεων.Ιδεολογικων γνωσεων πανω σε ποια ιδεολογια δεν ειπες.Και θα ηθελα να μου πεις εφοσον ξερεις.Αν κανω λαθος καπου πες μου να μαθω.Το οτι θεωρεις τον Μεταξα μη εθνικιστη, ειναι κατι πρωτακουστο.Ολο το καθεστως καθιερωσε εθνικιστικη ιδεολογια.Ελληνικου εθνικισμου.Απο το σχολειο διδασκοταν η ελληνικη υπεροχη.Τωρα αν εχεις επιχειρηματα για τα λεγομενα σου θα χαρω να τα ακουσω,αλλιως καλυτερα να σταματησει εδω η συζητηση.

      Διαγραφή
    33. Για μία ακόμα φορά εκτίθεσαι.Θεωρείς το καθεστώς του Μεταξά...εθνικιστικό... δείχνεις την άγνοια σου.Κάποιος που θεωρεί ότι ...όποιος πράττει υπέρ του Έθνους...είναι Εθνικιστής...δεν έχεις καταλαβει τίποτε περί της Εθνικιστικής ιδεολογίας...Όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει...το διάλογο μας...καταλαβαίνει.
      Το ότι ήταν μασόνος το επαναλαμβάνω,διότι μεγάλοι
      Εθνικιστές όπως οι Χίτλερ, Μουσολίνι,Φράνκο,κατεδίωξαν το διεθνές όργανο του Εβραϊσμού, τη Μασονία, ενώ ο ακροδεξιός Μεταξάς σου ήταν μέλος της μασονίας.Ξέρω...το ακροδεξιός το θεωρείς καλό,όπως το εθνικόφρων...πράγματι καλύτερα να πάψει εδώ η συζήτηση...

      Διαγραφή
    34. Πριν μιλησουμε για ενα θεμα πρεπει να θεσουμε τον ορισμο του.Ο Εθνικισμος εν ετει 2017 δυστυχως εχει αποκτησει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ορισμους,κατι που το γνωριζεις φανταζομαι.Οι εθνικιστες στην Ελλαδα,και δεν αναφερομαι στην Χ.Α, εχουν συγκεκριμενο ορισμο του τι θεωρουν εθνικισμο.Μπορεις να ψαξεις.Δεν υπαρχει παραδεκτη εθνικιστικη ιδεολογια,αν δεν το εχεις καταλαβει.Παντως ενδιαφερον εχει οτι αντι να αντικρουσεις τις ιδεες μου,καταφερεσαι εναντιον μου.

      Διαγραφή
    35. Δεν καταφέρομαι εναντίον σου.
      Εθνικισμός είναι ενεργητική παραδοχή του Έθνους. Είναι η αποδοχή της ενσυνείδητης φυλής.
      Ο εθνικισμός έχει μία έννοια η οποία δυστυχώς έχει διαστρεβλωθεί εξαιτίας γκρεμισμένων κοσμοειδώλων ,όπως ο Μεταξάς.
      Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου,παρά μόνο αντιτίθεμαι στις ιδεολογικές σου απόψεις, ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση, η προσωπική.

      Διαγραφή
    36. Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε! Καλο βραδυ.

      Διαγραφή
  3. Ο Μεγας Αδολφος θα αναγνωριστει πληρως απο την ιστορια επειτα των επερχομενων φυλετικων πολεμων που θα κρινουν εαν επιβιωσουν οι Λευκοι η οχι.

    Και οσοι νομιζουν οτι ηταν νορδικιστης ειναι γελασμενοι. Καποτε στα νιατα του που εγραψε και το βιβλιο, ισως να επεσε στην παγιδα, αλλα οταν ανελιχθη στην εξουσια, μιλουσε για τους Αριους εννοωντας ολους τους Λευκους. Και ηθελε μια Ευρωπη με ηγετικα Εθνη την Ελλαδα και την Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ υπερβάλλεις με τη σειρά σου ή τουλάχιστον δεν το διευκρινίζεις επαρκώς. Αν εννοείς "νορδισμό" τον στείρο εγκλωβισμό στον νορδικό ανθρωπολογικό τύπο, ο Χίτλερ ασφαλώς και δεν ήταν τέτοιου είδους νορδιστής, όπως και γενικότερο το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, με κάποιες ίσως εξαιρέσεις. Όμως αν εννοούμε την βασική πεποίθηση πως τα αρχέγονα άρια φύλα ήταν νορδικής ταυτότητας, επικράτησαν επί των αυτοχθόνων ευρωπαικών πληθυσμών, αριοποιώντας σταδιακά όλους τους ευρωπαικούς λαούς ψυχικά, πνευματικά και πολιτιστικά, τότε ασφαλώς και ήταν. Υπό το πρίσμα αυτό όλοι οι λαοί της Ευρώπης είναι άριοι και με αυτή τη λογική έγιναν δεκτοί στα Waffen SS ένα εκατομμύριοι ευρωπαίοι εθελοντές - ποτέ όμως ασιατικοί πληθυσμοί που υπηρετούσαν μόνο στην Βέρμαχτ. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση, ούτε και πρωτοτυπία του εθνικοσοσιαλισμού. Μόλις πρόσφατα μεταφράστηκε στο ιδιαιτέρως αξιόλογο ιστολόγιο Κύκνειον Άσμα η κωδικοποιημένη θέση του ιταλικού φασισμού για την φυλή, υπογεγραμμένο από σειρά επιστημόνων του καθεστώτος, όπου εκεί επισημαίνεται πως το φυλετικό ιδεώδες του ιταλικού έθνους είναι άριο-νορδικό, συγχρόνως αναγνωρίζοντας την αξία της δυτικής-μεσογειακής φυλής. Και ο Μουσσολίνο τότε ήταν νορδιστής ή ακόμη περισσότερο ο Έβολα που αναπτύσσει το θέμα διεξοδικά; Όχι βέβαια.
      Γενικά ο γραφικός νορδισμός (όπως και οι μεσογειακές καρικατούρες του) είναι προιόν απαιδευσιάς τους σύγχρονου μεταπολεμικού ανθρώπου.

      Διαγραφή
    2. "Υπό το πρίσμα αυτό όλοι οι λαοί της Ευρώπης είναι άριοι και με αυτή τη λογική έγιναν δεκτοί στα Waffen SS ένα εκατομμύριοι ευρωπαίοι εθελοντές - ποτέ όμως ασιατικοί πληθυσμοί που υπηρετούσαν μόνο στην Βέρμαχτ."

      Σου διαφεύγει η Indische Freiwilligen Legion der Waffen-SS με Ινδούς εθελοντές και η Osttürkischer Waffen-Verband der SS (κυρίως Τάταροι, Τουρκμένιοι, Αζέριοι εθελοντές).Επίσης, στις τάξεις των SS πολέμησαν εθελοντικά αρκετοί ακόμη μη Ευρωπαίοι (μεμονωμένα φκαι όχι ως μέλη άλλων μη ευρωπαικών μεραρχιών) κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος σε μαρτυρίες βετεράνων του Ανατολικού Μετώπου.

      Διαγραφή
    3. Αυτοί όλοι ήταν σχηματισμοί στα χαρτια και μόνο SS. Γι' αυτό και δεν τους δόθηκε ποτέ το δικαίωμα να φέρουν τη ρούνα των SS ούτε πολέμησαν ως ενιαίος σχηματισμός ενώ περιελήφθησαν τιμητικά στα SS τους τελευταίους μήνες του πολέμου, όπως το Σώμα Ιππικού των Κοζάκων. Τα Waffen SS συγκρότησαν 38 μεραρχίες μέχρι το τέλος του πολέμου, και όλες τους ήσαν μεραρχίες αποτελούμενες από Ευρωπαίους εθελοντές. Η μόνη ευρωπαική εθελοντική μεραρχία που πολέμησε με την Wehrmacht και όχι στα Waffen SS ήταν η Κυανή Μεραρχία των Ισπανών Εθελοντών που αποσύρθηκε το 1943 και όσοι εθελοντικά συνέχισαν να μάχονται ενετάχθησαν είτε στη βαλλωνική μεραρχία του L. Degrelle είτε στην υπό σύσταση γαλλική μεραρχία των SS Καρλομάγνος. Οι Τουρκμένιοι, Αζέροι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί κ.ο.κ. πολέμησαν στη Wehrmacht, ενταγμένες είτε στον R.O.A (Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός) είτε στα "Ανατολικά Στρατεύματα".
      Υ.Γ. Όταν ο Χίτλερ πληροφορήθηκε πως είχε συγκροτηθεί Ινδική Λεγεώνα διέταξε την άμεση διάλυσή της.

      Διαγραφή
    4. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν μισεί τις άλλες φυλές.

      Ο Εθνικοσοσιαλισμός προάγει την φυλετική ταυτότητα ως απάντηση στον φιλελεύθερο παν-φυλετικό κοσμοπολιτισμό και τον αντίστοιχο παμφυλετικό μαρξιστικό σοσιαλισμό. Αναγνωρίζει την ομορφιά κάθε περιοχής η οποία συνδέεται με μία εγγενή φυλετική ταυτότητα.

      Στην σημερινή εποχή χάριν του Κεφαλαίου η Ευρώπη τεινει να μεταβληθεί σε πολυφυλετικό αχταρμά, ενώ την πορεία αυτή θα ακολουθούσαν και άλλες περιοχές εκτός αυτής εάν δεν ήσαν υποανάπτυκτες και δεν είχαν φοβερή περίσσεια πληθυσμού.

      Το πρόβλημα έγκειται στον Φιλελεύθερο Κοσμοπολιτισμό και τον μαρξιστικό πανφυλετισμό. Αξίζει βέβαια να ειπωθεί ότι στην ΕΣΣΔ ουδέποτε επεκράτησε ο σημερινός πολυφυλετικος αχταρμάς, ίσα-ίσα οι μετακινήσεις στο εσωτερικό της ήσαν γενικά δύσκολες. Ως αποτέλεσμα τα Έθνη εντός της διετήρησαν την φυλετική και Εθνική τους συνοχή. Ιδίως η περίπτωση της Ανατολικής Γερμανίας είναι πλέον τρανταχτή, διότι παρότι υπό (Ρωσικό) Σοβιετικό έλεγχο και πολλές φορές με άμεσο τρόπο λόγω της γεωστρατηγικής της σημασίας, δεν εκρωσσίσθηκε ούτε φυλετικά ούτε γλωσσικά. Μάλιστα μετά την πτώση του τείχους παρατηρείται μία ολοένα και αυξανόμενη σύγκλιση μεταξύ Ανατολικής Γερμανίας και Πολωνίας, π.χ. πολλές επιμειξίες και άνοδος του Καθολικισμού. Θυμίζω το PEGIDA έχει την κυρία βάση του στην Ανατολική Γερμανία και όχι την Δυτική.

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ.

      Ο Εθνικοσοσιαλισμός όμως αναγνωρίζει την πολιτισμική ιεράρχιση των φυλών, κάτι πολύ σωστό.

      Διαγραφή
  4. ΟΡΘΗ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ........ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΝΑΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ (ΒΛΕΠΕ ΧΙΤΛΕΡ-ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ-ΧΑΙΝΤΡΙΧ).......

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΝΟΡΔΙΚΟ-ΑΛΠΙΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΑΙΡΙΝΓΚ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.........ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟΡΔΙΚΟ-ΑΛΠΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΖΕΝΥ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα είναι και τα γενέθλια του Μεγάλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είθε τα χρόνια που θα έρθουν,να αναφερόμαστε στον Χίτλερ ως "Αδόλφος ο Μέγας"! Ο μεγάλος των μεγάλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα την πτωση του παγκοσμιου εβραισμου, και την επερχομενη Ευρωπαικη αναγεννηση, θα ονομαστει η μεγαλυτερη ηγετικη μορφη του 20 αιωνος και ισως ανακυρηχθει σε Προφητη εκτος απο Μεγα.

      Διαγραφή
  7. Νικόλαος Δραγούμης,ο ζωγράφος αδερφός του Ίωνα,που ανήκει φυλετικά;

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/Dragoumis_Nikos_portrait.jpg/260px-Dragoumis_Nikos_portrait.jpg

    http://www.athensmagazine.gr/photos/galleries/d53b679f4bcd3afde882fa96ad9b701e.jpg

    http://s.kathimerini.gr/resources/2015-05/dragoumis_photo1-thumb-large.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύφτος! Βρωμόγυφτος του κερατα΄! Ιρανικός Αρμενοειδής. Εάν ένας σαρακηνός πειρατής γκάστρωνε μια γύφτισσα κάτι τέτοια θα έβγαινε.

      Διαγραφή
  8. Μπορει καποιος να μου πει που ανηκει φυλετικα η Μαρια Κορινθιου?
    https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1+%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%85&sa=X&espv=2&tbm=isch&imgil=Yai0LiMMv19I1M%253A%253BnC8qX1-bpf5NFM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.gazzetta.gr%25252Fstili%25252Fladies%25252Farticle%25252F964945%25252Fi-maria-korinthioy-pozarei-gymni-pics&source=iu&pf=m&fir=Yai0LiMMv19I1M%253A%252CnC8qX1-bpf5NFM%252C_&usg=__qrjyOJ3yEOuruqlucSILxR1GFlc%3D&biw=1920&bih=974&ved=0ahUKEwicruap_rTTAhWH6xoKHUsrAzkQyjcIigE&ei=cK_5WJy2C4fXa8vWjMgD#imgrc=7ldUxqOPeg5iEM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής και Αλπική

      Διαγραφή
    2. γιατι μπηκα στο the apricity κι ελεγαν πως ειναι Μεσογειακη.

      Διαγραφή
    3. Στο apricity,δεν ταξινομούν ανθρωπολόγοι,αλλά απλοί σχολιαστές σαν κι εμάς.Οπότε αρκετές φορές κάνουν λάθος.
      Όποιον μελαχρινό αντικρίσουν,τον ταξινομούν ως Μεσογειακό!Θεωρώ πως η Κορινθίου είναι κυρίως Κρομανοειδής.

      Διαγραφή
    4. Κρομανοειδής με Αλπική επίδραση, το έτερόν μου ήμισυ!

      Διαγραφή
  9. Ο Βιν Ντιζελ σε ποιον φυλετικο τύπο ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντίζελ έχει δηλώσει ότι είναι “διφορούμενης εθνικότητας”,με τους προγόνους του να είναι Σκωτσέζοι, Ιταλοί και πολλών άλλων εθνικοτήτων[4][5],και οτι είναι “οριστικά ένας άνθρωπος του χρώματος”.[6] Ο Ντίζελ δεν έχει συναντήσει ποτέ το βιολογικό του πατέρα,και έχει πει,”όλα όσα γνωρίζω απο την μητέρα μου είναι ότι εχω συνδέσεις με πολλές διαφορετικές κουλτούρες”.[6]


      Τώρα τι να σου πω,λευκός 100% δεν είναι σίγουρα.
      Φαίνεται να έχει νέγρικη επίδραση.

      Διαγραφή
    2. Θυμίζει Σαχάριο-Αλπικό ως φαινότυπος, αλλά δεν ξέρω να πω σίγουρα.

      Διαγραφή
  10. Ο δικτατωρ Παπαδοπουλος σε ποιον τυπο ανηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπικός και ο Παττακός Διναρικός με ΚΜ επίδραση.

      Διαγραφή
  11. μπορει καποιος να μου πει τον φαινοτυπο της κοπελας?
    https://www.instagram.com/p/BSbcrXQh1zU/?taken-by=amiyiami&hl=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρότατη Κρομανοειδής του Νότου δηλαδή δίχως Νορδικά γνωρίσματα.

      Διαγραφή
    2. Και όπως βλέπεις go with the flow, μυαλό κουκούτσι.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Ελλην στο the apricity την βγαζουν Μεσογειακη,μπορεις να με βοηθησεις απο που μπορω να μαθω για τους φαινοτυπους?γιατι οσο προσπαθω τοσο μπερδευομαι π.χ οπως την Μαρια Κορινθιου την εβγαζαν Μεσογειακη.Απο που μπορω να μαθω για να τους ξεχωριζω?

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε να δεις είναι πολύ απλό.

      Η κοπέλα της φωτογραφίας έχει δέρμα λευκό, οεντάγωνο σαγόνι και έντνες γωνίες, μαλλιά κυματιστά, και είναι λεπτομορφικη, οι ΚΜ δεν έχουν τις καμπύλες των Μεσογειακων και Αλπικών γυναικών.

      Επίσης ζυγωματικά, μετρίως έντονα υπερόφρυα τόξα και πολύ έντονο σαγόνι. Οι ξένοι θα την λέγανε Ατλταντομεσογειακή, δηλαδή Ισπανίδα και όχι αδίκως. Είναι ΚΜ του Νότου. Οι Μεσογειακές γυναίκες δεν έχουν τέτοια έντνα σαγόνια, ζυγωματικά κλπ. Εάν παρατηρησεις σε ορισμένες φώτο έχει ένα βλέμμα κάπως τραχύ.

      Διαγραφή
    5. Το πολύ λεπτό ξερακιανό σωμα είναι επίσης χαρακτηριστικό ορισμένων ΚΜ γυναικών.

      Σε βίντεο κλιπ πέφτει έντονο μακιγιάζ για να μοιάζει Μεσογειακή και να κρύβει τις πολλές τις γωνίες.

      Διαγραφή
    6. κωνσταντινοπολιτη εισαι μεγαλος τρολλας. Που το ειδες το εντονο τετραγωνισμενο σαγονι? Ισα ισα το σαγονι της ειναι πολυ στενο και το πηγουνι της στρογγυλεμενο, ξεκαδαρο μεσογειακο χαρακτηριστικο. το hairline ειναι σε σχημα καμπανας ΜΕ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΛΙΣΗ, χαρακτηριστικο μεσογειακων γυναικων επισης. Μονο τα υπεροφρυα τοξα που ειπες δειχνουν καποια κρομανοειδικοτητα και το σωμα που ειναι "ξυλε" αλλα κατα βαση ειναι μεσογεικη. μην τρολλαρεις. ?

      και που στο καλο ειδες τα ζυγωματικα μονο εσυ ξερεις. αντε καληνυχτα τρολλα μου

      Διαγραφή
    7. Παω πασο τελικα. ΚΜ ειναι, με καποια μεσογειακοτητα ομως σιγουρα. Στην φωτο του σχολιαστη δεν φαινεται καθαρα, στις αλλες ομως ειναι ξεκαθαρα ΚΜ και φαινονται και τα ζυγωματικα που λεει ο ΚΠ.

      αθωος ο ΚΠ.

      Διαγραφή
  12. Φιλε Ελλην στο the apricity την βγαζουν Μεσογειακη,μπορεις να με βοηθησεις απο που μπορω να μαθω για τους φαινοτυπους?γιατι οσο προσπαθω τοσο μπερδευομαι π.χ οπως την Μαρια Κορινθιου την εβγαζαν Μεσογειακη.Απο που μπορω να μαθω για να τους ξεχωριζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μάγγα,οι Κρομανοειδείς έχουν έντονο σαγόνι,τετραγωνισμένο πρόσωπο ή πρόσωπο με γωνίες.Επίσης κάποιες φορές τα ζυγωματικά είναι έντονα και τα μάτια βαθιά τοποθετημένα.
      Στο apricity ,σχολιάζουν απλοί σχολιαστές σαν εμάς,λογικό είναι να κάνουν αρκετά λάθη.

      Διαγραφή
    2. "Στο apricity ,σχολιάζουν απλοί σχολιαστές σαν εμάς,λογικό είναι να κάνουν αρκετά λάθη."

      Ναι γιατί εδώ δεν κάνουν λάθη. Αν δεν δικαιολογεί κάποιος την ταξινόμηση με περιγραφή και πηγές δεν αξίζει καν να τον διαβάζεις.

      Διαγραφή
    3. Σωστός ανώνυμος 10:36

      Διαγραφή
  13. Η Μαρι Λεπεν σε ποιον τυπο ανηκει? Οι Μακρον, Φιγιον και Μελανσον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να δούμε σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει η ανηψιά της Λεπέν,η Μαριόν.Ωραίο μωρό είναι!

      Διαγραφή
    2. Μαριόν: Νορδική με μικρή Αλπική επίδραση.

      Μαρίν: Νορδοκρομανοειδής με Αλπική επίδραση.

      Πατέρας της: Αλπικός

      Φιλλιόν: Φαίνεται ΚΜ με Μεσογειακή επίδραση.

      Μακρόν: Ατλταντοειδής με Διναρική επίδραση.

      Μελανσόν: Αλπικός. Ίσως με μία μικρη Μεσογειακή επίδραση.

      Hamon: Διναρικός-ΚΜ

      Διαγραφή
  14. Πως εξηγειται οτι οι Νορδικοι ειναι το πιο χαμαικρανο ευρωπαικο φυλο αλλα εχουν ψηλοτερο μετωπο σε συγκριση με μεσογειακους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω μεγαλυτέρου κρανιακού μήκους λογικά.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.