Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι φυλές του ευρύτερου Ευρωπαϊκού χώρου - άλλη έκδοση


Αποτελεί διαφορετική έκδοση προηγούμενης αφίσας της Γερμανικής σχολής ανθρωπολογίας, που έχουμε δημοσιεύσει. Παρουσιάζονται ξανά οι ίδιοι φυλετικοί τύποι, έχουν όμως επιλεγεί διαφορετικά άτομα για να εκπροσωπήσουν κάποιους από τους τύπους.

Έχει επιλεγεί ένας λίγο διαφορετικός Faelid, ένας διαφορετικός και πιο αντιπροσωπευτικός...
Αλπικός, ένας κάπως διαφορετικός Μεσογειακός και ένας ξεκάθαρα πιο τυπικός Διναρικός.

Οι άλλοι τύποι έχουν παραμείνει, με όχι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα στους δυο εξωευρωπαϊκούς τύπους.

Απεικονίζονται οι εξής τύποι:

Nordisch = Νορδικός
Fälisch = (Νορδο-) Κρομανοειδής
Ostisch = Αλπικός
Ostbaltisch = Βαλτικός
Mitteländisch = Μεσογειακός
Orientalisch = Οριενταλικός
Dinarisch = Διναρικός
Vorderasiatisch = Προσωασιατικός (Αρμενοειδής)

Δείτε εδώ.

160 σχόλια:

  1. Ο οριενταλικος και προσωασιατικος ΔΕΝ ειναι ευρωπαικοι τυποι. Πρεπει να γινει φυλετικη καθαρση στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης, απ οτι φαινεται η μονη φαινοτυπικη διαφορα Μεσογειακου-Νορδικου ειναι ο χρωματισμος!
    Και εαν συγκρινεις αυτο το γεγονος με τις απλοομαδες Ι(νορδικος) και J(μεσογειακος), οι οποιες ειχαν κοινη αρχη και διεσπασθηκαν σε παναρχαια προιστορικα χρονια, ακολουθωντας δικη τους εξελιγκτικη πορεια, βλεπουμε την κοινη γενετικη και ανθρωπολογικη καταγωγη των δυο αυτων παναρχαιων ευρωπαικων τυπων.

    Κοινως, οι νορδικοι ειναι αποχρωματισμενοι μεσογειακοι και οι μεσογειακοι χρωματισμενοι νορδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο λάθος! Υπάρχουν διαφορές μεταξύ Μεσογειακών-Νορδικών,που μας οδηγούν στο ότι είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι οι Νορδικοί είναι απλά...αποχρωματισμενοι μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    2. Υποδειξε φαινοτυπικες διαφορες περαν του χρωματος

      Διαγραφή
    3. Οι διαφορές είναι φυσιογνωμικές.Εκτός αυτού,οι Νορδικοί είναι πιο λεπτοπρόσωποι,έχουν πιο σκληρό πηγούνι και κάποιες φορές βαθιά τοποθετημένα μάτια. Επίσης ενώ κάποιες λίγες φορές,η μύτη στους Μεσογειακούς είναι εξιδανικευμένη και ξεκινάει από το μέτωπο(σπάνια αλλά συμβαίνει),στους Νορδικούς δε συμβαίνει αυτό νομοτελειακά.Μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα.

      Διαγραφή
    4. Επιπροσθέτως,οι Νορδικοί έχουν σχετικά λεπτά χείλη,σε αντίθεση με τους Μεσογειακούς που έχουν γενικά σαρκώδη χείλη,πιο γεμάτα.Αρκετοί φαινότυποι έχουν ομοιότητες, αλλά η φυσιογνωμία τους διαφέρει.Ο αποχρωματισμός δεν είναι η βασική διαφορά Μεσογειακών-Νορδικών,αφού υπαρχουν κάποιες διαφορές στη φυσιογνωμία.Ελπίζω να σε...κάλυψα.

      Διαγραφή
    5. Ή μήπως είναι περιττό να αναφέρω ότι οι Μεσογειακοί συχνά είναι μεσοπρόσωποι,ενώ οι Νορδικοί όχι,ή και το ότι οι Μεσογειακοί αρκετές φορές είναι έντονα δολιχοκέφαλοι σε σχέση με τους Νορδικούς;...
      Εντάξει;

      Διαγραφή
    6. Όλα όσα αναφέρεις, είναι οι ήσσονος διαφορές μεσογειακών και νορδικών που παρατηρήθηκαν κατόπιν μελέτης σε αγάλματα όπου αναπαραστούνταν εξιδανικευμένες μορφές. Επί της ουσίας, αυτά τα στοιχεία δεν είναι παρά η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας, ενώ το περιγραμματικό άνοιγμα των οφθαλμών και το "ελαφρά πρησμένο" κάτω χείλος στις περισσότερες πρειπτώσεις είναι απλά ζήτημα προσαρμογής στην εντονότερη έκθεση στον ήλιο, γι' αυτό και δεν εμφανίζεται ποτέ μεταξύ των νεαρότερων ατόμων (παιδιά). Και για να ξέρουμε τι λέμε, το καταστάλλαγμα των ελαφρά εκδιναρισμένων μεσογειακών-ΚΜ που εμφάνιζαν κατά πλειοψηφία ξανθά μαλλιά, ονομάστηκε hallstatt νορδικός που είναι σήμερα ο πλειοψηφικός νορδικός φαινότυπος (ο πρόγονός του corded, ήταν απλά ένας ξανθόχρωος μεσογειακός-ΚΜ). Το φάσμα των μεσογειακών-ΚΜ δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το νορδικό φάσμα σε όποια έκφανσή του.

      Διαγραφή
    7. Ήσσονος σημασίας...Ανέφερα ένα σωρό διαφορές που ισχύουν.Στο κάτω-κάτω,πράγματι,Μεσογειακοί-Νορδικοί μοιάζουν,οπότε πρέπει να εστιάσουμε στις όποιες διαφορές υπάρχουν, ακόμα κι αν είναι μικρές, προκειμένου να αποδείξουμε ότι οι Νορδικοί,δεν είναι απλα αποχρωματισμένοι Μεσογειακοί.Θεωρώ ότι το κατάφερα αυτό.Τώρα εσύ, ουσιαστικά λες "σιγά τις διαφορές" και τις παραβλέπεις.Αλλά αυτό είναι μέγιστο σφάλμα για δύο φαινότυπους,που όπως προείπαμε ,μοιάζουν,και από εκεί και έπειτα αναζητούμε μικρές διαφορές που κάνουν τη διάφορα και επιπλέον καταρρίπτουν την "απλή" υπόθεση περί "απόχρωματισμού".

      Διαγραφή
    8. Κατ αρχην, ειναι δυσκολο να μην επιτιθεσαι λες και σε εθιξα προσωπικα? Προσπαθω να διατηρω εντελως λογικο υφος και απτο πουθενα μου γραφεις "μη κανιες οτι τα ξερεις ολα" λες και ειπα οτι τα ξερω ολα. Ετσι και, αλλιως γι αυτο ρωτησα υποδειξεις.

      Οσον αφορα τις υποδειξεις σου, αυτες ειναι επιφανειακες και οχι "σκληρες" οπως ειναι το κρανιο, μυτη, μετωπο, κλπ. Τα σαρκωδη χειλη, επιπαραδειγματι δεν ειναι "σκληρο" ανθρωπολογικο γνωρισμα. Μεσοκεφαλοι μεσογειακοι δεν υπαρχουν. Μειξεις μεσογειακων με διναρικους/αλπικους κλπ, δινουν μεσοκεφαλια.

      Οι νορδικοι και μεσογειακοι, στα σκελετικα, κρανιακα και "σκληρα" ανθρωπολογικα χαρακτηριστικα(μυτη, ωοειδες προσωπο εν γενει, σχημα οφθαλμων, σαγονι, κλπ) ειναι σχεδον ιδιοι με τεταρτογενεις διαφορες(χρωμα, λιγο πιο σαρκωδη χειλη, κλπ)

      Εχουν κοινη κοιτιδα, εν αντιθεσει με τους υπολοιπους τυπους.

      Διαγραφή
    9. Δεν κατάφερες τίποτε άλλο από το να "αποδείξεις" ότι ένας πληθυσμός Α έχει διαφορές με κάποιον Β, παρότι είναι συγγενείς. Περαιτέρω, είναι απλά γελοίο να επινοεί κανείς θεωρίες και να ερμηνεύει κατά το δοκούν ανθρωπολογικά δεδομένα, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο "πρέπει να αποδειχθεί" κάποιο προειλημμένο συμπέρασμα. Οι ανθρωπολόγοι έχουν καταλήξει πως πρόκειται για την αποχρωματισμένη όψη του ιδίου και αυτό, δεν μπορεί να το αλλάξει η γνώμη του οποιουδήποτε σχολιαστή, δική σου ή δική μου.

      Περαιτέρω, μάθε πως τα ξανθά μαλλιά είναι πιο πρόσφατη εξέλιξη στη πορεία των Ευρωπαϊκών πληθυσμών και δεν προϋπήρχαν, αλλά προέκυψαν λίγο μετά από το λιώσιμο των πάγων (11,000 χρόνια πριν) οπότε ξεκίνησε η μετανάστευση των αρχαίων κρομανοειδών πληθυσμών εκ των νοτίων θυλάκων τους προς τις βορειότερες εστίες καθώς κυνηγούσαν τα θηράματά τους. Μάλιστα, οι πρώτοι ξανθόχρωοι κρομανοειδείς, είχαν πιο σκούρο δέρμα από τους σημερινούς μεσογειακούς. Γεγονός που άλλαξε όταν ξεκίνησε η μετανάστευση κάποιων μεσογειακών από τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου κατά τη νεολιθική περίοδο, προς κάθε γωνιά της Ευρώπης φέροντας μαζί τους την γεωργική επανάσταση και επιπροσθέτως λεπτοπρόσωπα χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, η απαραίτητη πρόσμιξη ώστε να οδηγηθούμε στον σχηματισμό του νορδικού φάσματος ήλθε κατά τα τελευταία χρόνια της νεολιθικής περιόδου και τα πρώτα χρόνια της περιόδου του Χαλκού, με την εισβολή των ΙΕ φύλλων, της οποίας το νορδικό φάσμα είναι αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    10. Τα ΙΕ φυλα δεν ηταν τιποτε αλλο απο συγγενικα προς μεσογειακους και νορδικους, φυλα, τα οποια ειχαν αποκοπει σε παναρχαια χρονια και εξελιχθει απομονωμενα. Ειναι οι φορεις των απλοομαδων R1b/R1a και μαλλον φαινοτυπικα(εαν λαβεις υπ οψιν που ενεφανισθησαν εν Ευρωπη πρωταρχικα) ειναι οι προγονοι των αλπικων/βαλτικων, οι οποιοι μεν αλπικοι(R1b) μεταναστευσαν στην δυτικη ευρωπη ενω οι βαλτικοι(R1a) στην ανατολικη ευρωπη. Αυτα τα φυλα εξειλιχθησαν απομονωμενα στις σιβηρικες στεππες, και γι αυτον τον λογο αλλαξαν φαινοτυπικα σε σχεση με τους συγγενεις τους, μεσογειακους/νορδικους οι οποιοι παρεμειναν παρομοιοι φαινοτυπικα/γενετικα.

      Αρα, στην Ευρωπη κατοικουν οι εξης απλοομαδες/φαινοτυποι:
      Μεσογειακος->Απλοομαδα J
      Νορδικος-> Απλοομαδα Ι
      (Και οι δυο ανωθεν απλοομαδες ανηκουν την IJ οικογενεια)
      Βαλτικος-> Απλοομαδα R1a
      Αλπικος-> Απλοομαδα R1b
      Και οι δυο ανωθεν απλοομαδες ανηκουν στην R οικογενεια, την λεγομενη "ινδοευρωπαικη"
      Διναρικος-Απλοομαδα G
      Αρμενοειδης- Απλοομαδα Ε( η παρασιτικη απλοομαδα/φαινοτυπος, που υπαρχει κατα 20% στην Ελλαδα και νοτια Ευρωπη και ειναι παντελως ξενη προς τους υπολοιπους Ευρωπαιους. Απεκοπει απο την Αφρικη, 17000 ετη μετα την αποκοπη των υπολοιπων απλοομαδων και ειναι η απλοομαδα/φαινοτυπος των εβραιων, αραβων,κλπ.)

      Δικη μου εκτιμησις τα ανωτερω. Παρακαλω προς καταρριψη τους.

      Διαγραφή
    11. Όχι τα ΙΕ φύλλα ήταν κατά κύριο λόγο δολιχοκέφαλοι πληθυσμοί, που είχαν μια μειοψηφία διναρικών και πιθανόν μια ακόμα μικρότερη μειοψηφία αλπικών. Είναι σίγουρο πως δεν είχαν εξαρχής "συγγένεια" με τους αλπικούς και βαλτικούς καθώς αυτό συνέβη στη συνέχεια, όταν εξαιτίας της εισβολής τους ευνοήθηκε η μετανάστευση των ευρασιατικών πληθυσμών εξαιτίας της διάδοσης των τροχοφόρων οχημάτων που έσερναν ίπποι και της πολιτικής "ενοποίησης", που διευκόλυναν τις μαζικές μετακινήσεις. Οι οποίοι ευρασιατικοί πληθυσμοί με τη σειρά τους έφεραν τον πρωτο-αλπικό φαινότυπο έχοντας τη δική τους ουραλική γλώσσα και πολιτισμό (comb ceramic pottery) ερχόμενοι από τα Ουράλια, τη Σιβηρία, την Καρέλια και τη λίμνη Λαντόγκα (εξού και ο φαινότυπος ladogan που θεωρείται ο κοντινότερος στον πρωτο-αλπικό). Τα ΙΕ φύλλα ξεκίνησαν από τις παρευξείνιες στέπες και τον Καύκασο, κι ήταν απόγονοι των αρχαίων κρομανοειδών κυνηγών-τροφοσυλλεκτών οι οποίοι μετά την τήξη των πάγων μετανάστευαν βορειο-ανατολικά εξαιτίας της πορείας των θηραμάτων τους, όπου κι είχαν έρθει σε επαφή με τους μεσογειακούς νεολιθικούς αγρότες μέσω του Καυκάσου.
      Εις ότι αφορά την υιοθέτηση κυρίως της απλοομάδας R1a του y-DNA (και δευτερευόντως R1b) από τους σημερινούς κατά κόρον βαλτικούς Σλάβους, είναι αποτέλεσμα της μίξης των πρωτο-αλπικών φορέων των ουραλικών γλωσσών με τα ΙΕ φύλλα της μέσης και ύστερης περιόδου του Χαλκού (του πολιτισμού Corded), τα οποία παρέμειναν στις περιοχές της ανατολικής Ευρώπης.
      Αυτό συνέβη διότι τα ΙΕ είχαν σαν κύρια κατεύθυνση της εισβολής/μετανάστευσής τους το νότο και τα δυτικά της Ευρώπης. Η παρουσία τους στην ανατολική Ευρώπη ήταν απλά το αναμενόμενο ίχνος, ενώ η εκείνοι που μετανάστευαν προς τα ανατολικά ήταν λιγότεροι σε πληθυσμό κι εν τέλει αφομοιώθηκαν από τους πληθυσμούς με μεγαλύτερη πυκνότητα. Σημειωτέον, πως τόσο οι πληθυσμοί των βαλτικών όσο και των αλπικών, αυξήθηκαν με τρομερούς ρυθμούς κατά τα τέλη του Μεσαίωνα κι έπειτα, δηλ πολλές χιλιάδες χρόνια μετά την μετανάστευση των ΙΕ φύλλων.
      Λίγο πολύ τα ίδια φύλλα έφεραν την R1a και στην Ελλάδα, με την εισβολή των Αχαιών και την R1b με την εισβολή των Δωριέων. Το δε νορδικό φάσμα, επήλθε της μίξης των ΙΕ φύλλων με τους βόρειους κι αποχρωματισμένους κρομανοειδείς γι' αυτό και ο πρώτος νορδικός φαινότυπος είναι ο (πλέον μειοψηφικός) corded νορδικός. Ο οποίος, όπως έγραψα παραπάνω, ήταν απλά μια πιο ανοιχτόχρωμη "εκδοχή" του μεσογειακού-ΚΜ φάσματος, και μάλιστα όχι απαραίτητα με ξανθά μαλλιά. Οι δε πλειοψηφικοί σήμερα νορδικοί φαινότυποι, ο keltic και ο hallstatt, διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο του Σιδήρου, όταν οι corded πληθυσμοί ήλθαν σε επφαή κι αφομοίωσαν Δανούβιους διναρο-μεσογειακούς και διναρο-κρομανοειδείς. Γεγονός που απέδωσε τα σημερινά τους χαρακτηριστικά (ελαφρύς εκδιναρισμός) αλλά και διαφορές, καθώς ο keltic είναι περισσότερο εκδιναρισμένος από τον κεντρο-Ευρωπαϊκό hallstatt.

      Διαγραφή
    12. Εις ότι αφορά τις απλοομάδες του y-DNA ειδικότερα, αυτές απλά μπορούν να καταδείξουν μεταναστευτικές πορείες κι όχι απαραίτητα φαινότυπους ή τον σχηματισμό των φαινοτύπων αυτών. Είναι χαρακτηριστικό πως η R1b είναι η πιο κοινή απλοομάδα στην Ευρώπη σήμερα, ανεξαρτήτως χώρας, εθνικής καταγωγής και φαινοτύπου. Είναι για παράδειγμα, πλειοψηφική στη Μεγάλη Βρετανία με την πλειοψηφία των ατλαντοειδών, στην Ιβηρική των μεσογειακών-ΚΜ, στη Γαλλία, Αυστρία και τη Γερμανία των αλπικών. Στην Ελλάδα και την Ιταλία επίσης είναι πολύ συνήθης, αν κι όχι όσο στις δυτικότερες χώρες (εξαιτίας της εξίσου σθεναρής παρουσίας των απογόνων των νεολιθικών αγροτών που κυριαρχούσαν πριν την έλευση των ΙΕ φύλλων). Ενώ η R1a, είναι πολύ συνηθισμένη στη Σουηδία και τη Δανία, αν κι όχι πλειοψηφική, και μάλιστα απαντάται πολλές φορές μεταξύ των εκπροσώπων των πιο χαρακτηριστικών νορδικών προσωπικοτήτων. Την ίδια όμως στιγμή, είναι πλειοψηφική στην ανατολική Ευρώπη των βαλτικών.
      Αυτά τα στοιχεία είναι υπερ-αρκετά για να αποσυνδέσουν τις απλοομάδες του y-DNA με τους φαινότυπους σύγχρονων πληθυσμών και το ευρύτερο ζήτημα της επιμέρους φυλετικής καταγωγής. Ενδεχομένως κατά τα προϊστορικά χρόνια να είχαν μεγαλύτερη συνάφεια με αυτά, αλλά και πάλι τα ευρήματα (όπως περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα) το διαψεύδουν σε σημαντικό βαθμό.
      Παρόλα αυτά, οι απλοομάδες του y-DNA έχουν τόσο μικρή σχέση με την γενικότερη καταγωγή κάποιου προσώπου ή πληθυσμού, όσο μεγάλη έχουν με την ειδικότερη (κατά έθνη). Κι αυτό γιατί μια απλοομάδα της οποίας ο ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κλάδος εμφανίζει μεγαλύτερους συσχετισμούς με αλλόφυλλους τότε είναι μια ένδειξη μίξης με αυτούς.

      Διαγραφή
    13. Περαιτέρω, για να μην πιάνουν κανέναν κορόιδο οι όποιοι "υπέρμαχοι της καθαρότητας" που στηρίζουν τη μπουρδολογία τους στις απλοομάδες αυτές, μάθε πως η πρωταρχική απλοομάδα στο y-DNA των προγόνων των μη-Αφρικανών είναι η CT. Από αυτή, έγιναν οι σχάσεις που οδήγησαν στις σημερινές απλοομάδες των Ευρωπαίων (αλλά και πολλών Ασιατών). Εν προκειμένω, ο φορείς των Ευρωπαϊκών απλοομάδων ήταν οι "απόγονοι" της CT: i) η υπερ-ομάδα F (επίσης γνωστή κι ως GHIJK) ii) και η υπερ-ομάδα DE.
      Από τις σχάσεις της F/GHIJK προήλθε IJK (η υπερ-απλοομάδα των αρχέγονων κρομανοειδών όταν εκείνοι μετανάστευσαν για πρώτη φορά προς την Ευρώπη από την Εύφορη ημισέλινο) και η G που εξελίχθηκε στην G2a η οποία είναι η απλοομάδα συνδετικός "κρίκος" που απαντάται σε κάθε πληθυσμό των νεολιθικών αγροτών μαζί με άλλες χαρακτηριστικές των ίδιων πληθυσμών (E-V13, ομάδα των κλάδων της J2). Από την IJΚ έγινε σχάση σε Ι, J και Κ· ενώ από την Κ εξελίχθηκαν οι R1a κι R1b των ΙΕ φύλλων. Όλες οι σχάσεις αυτές, είχαν σαν αποτέλεσμα να εμφανιστούν κι άλλες απλοομάδες στο y-DNA, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με τους Ευρωπαίους.
      Στη δεύτερη περίπτωση, η σχάση στην υπερ-ομάδα στο y-DNA, DE, προήλθε η οικογένεια απλοομάδων Ε, που είναι συνηθισμένη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (και η D, που είναι συνηθισμένη στην νότια και νοτιο-ανατολική Ασία). Η διασπορά σε αλλογενείς πληθυσμούς της απλοομάδας Ε όπως και της G2a και της οικογένειας των J, οφείλεται στις μεταναστεύσεις αλλά περισσότερο στην αφομοίωση των νεολιθικών αγροτών από μη-Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς που συνέβη τόσο στα προϊστορικά χρόνια, όσο και μεταγενέστερα. Κι έτσι έπ' ουδενί δεν είναι "χαρακτηριστική" κανένος φαινοτύπου που εμφανίζεται στις εν λόγω περιοχές. Μάλιστα, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε έχει πολλούς κλάδους οι που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς πληθυσμούς. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι "παντελώς ξένη" με τους υπολοίπους Ευρωπαίους, καθώς ο Ευρωπαϊκός της κλάδος (E-V13) είναι παρών σε μειοψηφίες ολούθε στην ήπειρο, είτε στα νότια τμήματά της, είτε στα βόρεια και τα κεντρικά. Επιπροσθέτως οι γενετιστές έχουν αποδείξει πως η αυξημένη συχνότητά της στα δυτικά Βαλκάνια, οφείλεται στο ότι πρέπει να ήλθε στην Ευρώπη είτε μαζί με τους πρωτοπόρους νεολιθικούς αγρότες, ήδη από τα τέλη της Μεσολιθικής εποχής. Δηλαδή, χιλίαδες χρόνια πριν συμβούν οι μίξεις που οδήγησαν στον σχηματισμό των "καυκάσιων μη-Ευρωπαίων", των οριενταλικών φαινοτύπων, του σαχαρικού και του αρμενοειδούς φάσματος.
      Οι δε αρμενοειδείς και λοιποί μεσανατολίτες εμφανίζουν σε μεγαλύτερη συχνότητα συγκεκριμένους κλάδους της J1 (τους οποίους φέρουν κατ' αποκλειστικότητα) -και όχι της Ε. Στον Καύκασο, οπου απαντάται ο αντίστοιχος κλάδος των αρμενοειδών (mtebid/καυκάσιος αρμενοειδής) η απλοομάδα G και R1a είναι η πιο συχνή, ενώ η Ε σχεδόν ανύπαρκτη.

      Σε γενικές γραμμές, οι αντιστοιχίες που κάνεις μεταξύ απλοομάδων στο y-DNA και φαινοτύπων, είναι άσχετες μεταξύ τους.
      Γεγονός που έχει πολλάκις εξηγηθεί από τους γενετιστές, οι οποίοι μπορεί μεν να μην ασχολούνται με τους φαινότυπους, αλλά προσπαθούν να συνδέσουν συγκεκριμένα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά με τη μελέτη του DNA. Εν προκειμένω λοιπόν, ο φαινότυπος αποτελεί την "ορατή" (εξαιρούμενων των πνευματικών χαρακτηριστικών) έκφραση του συνόλου του γονοτύπου κι όχι απλά κάποιου στίγματος στο y-DNA όπως είναι οι απλοομάδες. Από εκεί και πέρα, κανείς σώφρων δεν μπορεί να πει πως ο φαινότυπος οφείλεται μόνο ή κύρια στη συμβολή του πατέρα, κι όχι εξίσου και της μητέρας. Γι' αυτό οι γενετιστές επιμένουν πως το φυλλετικό υπόβαθρο καθορίζεται με τη μελέτη του αυτοσωμικού DNA (aDNA). Και όχι από τη μελέτη 1 (του Y) και μόνο εκ των 46 χρωμοσωμάτων που κληρονομεί ένα άτομο από τους γονείς του.

      Διαγραφή
    14. Ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
      Μια απορια: mtDna της μητερας εχει πολυ λιγοτερες μεταλλαξεις και επιρροες στο συνολικο γονοτυπο απο το yDNA του πατερα. Αρα,λογικα το πατρικο ειναι πολυ ισχυροτερο στην φαινοτυπικη επιρροη απο το μητρικο.

      Αλλα μπορει να λανθανω.

      Διαγραφή
    15. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, βρίσκεται στην ίδια τη λειτουργία του μιτοχονδρίου, το οποίο έχει μόνο ένα μικρότερο "αντίτυπο" του DNA του πυρήνα διότι αυτό του χρειάζεται για να εργάζεται και να διπλασιαστεί μόνον όταν είναι αναγκαίο. Το μιτοχόνδριο επί της ουσίας αναζωογονεί το κύτταρο στο οποίο βρίσκεται. Επειδή όμως δεν συμμετέχει στην συνεχή αντιγραφή που κάνει το DNA του πυρήνα (είτε για τις απλές κυτταρικές λειτουργίες του, είτε για τη διαίρεση του κυττάρου), έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να γίνει "λάθος" στις αλληλλουχίες των αζωτούχων βάσεων δηλ να προκληθεί μια μετάλλαξη. Επομένως, οι μεταλλάξεις στο mtDNA είναι πολύ λιγότερες από εκείνες του DNA στον πυρήνα, δίχως όμως αυτό να αλλάζει η αξία του.

      Όλα αυτά, είναι απλά και συγκαταλέγονται ακόμα και στη βιολογία λυκείου. Θα μπορούσα να προχωρήσω και σε αρκετά περισσότερα σχετικά με το πως το χρωμόσωμα Υ "χάνει" το mtDNA κι έτσι αυτό μεταδίδεται μόνο από το Χ (κι επομένως από τη μητέρα στους απογόνους της ανεξαρτήτως φύλου). Ξέρω που θες να χρησιμοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες και σε προειδοποιώ πως είναι δώρον άδωρο καθώς στα ψευτο-επιχειρήματα του Σλάβου (μάλλον βαλκάνιο "αγνώστου ταυτότητας" Βαρδαριώτη, αν κρίνω από την κατάληξη -ov/ωφ) ενίοτε τα αντικρούω εγώ ο ίδιος. Παρόλα αυτά είτε αδιαφορεί κι δεν βρίσκεται σε θέση να τα καταλάβει, ή εκμεταλλεύεται πως άλλοι δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να τα καταλάβουν. Όπως του είχα πει μια φορά, δίνει την αίσθηση μαϊμούς πως πιστεύει πως γνωρίζει τριγωνομετρία επειδή πιθηκίζοντας κατάφερε να τοποθετήσει τις μπανάνες της σε τριγωνικό σχήμα.

      Διαγραφή
    16. Αν επιτρέπεται,σε ποιον αναφέρεστε παιδιά;Ποιος είναι αυτός ο σλάβος που λέτε;

      Διαγραφή
    17. αυτο περι ydna και mtdna δεν ισχυει διοτι συγκρινετε ανομοια πραγματα.Το mtdna βρισκεται στο χρωμοσωμα Χ και δεν επηρεαζει καθολου τον φαινοτυπο (το χρησιμοποιουμε απλως σαν δεικτη μεταδωσεως του χρωμοσωματος Χ) Απο την αλλη ουτε το χρωμοσωμα Υ επηρεαζει τοσο εντονα τον φαινοτυπο διοτι εαν ηταν ετσι ολοι οι γιοι θα ηταν ιδιοι με τον πατερα τους.Αυτο γινεται καλυτερα κατανοητο εαν αναλογιστουμε οτι σε περιπτωσεις λαθους κατα την διαδικασια της "μειωσεως" του dna τα εμβρυα xxx xxy xyy (klinefelter syndrome κλπ)επιβιωνουν εαν και εχουν προβληματα, το ιδιο ισχυει και για το μονο Χ (turner syndrom εαν και τα προβληματα ειναι εντονοτερα)το σκετο Y ομως δεν ειναι βιωσιμο.

      Διαγραφή
    18. Το "σκέτο Υ" δεν είναι βιώσιμο ακριβώς γιατί το σπερματοζωάριο αποβάλει τα μιτοχόνδρια εφόσον καταφέρει τη γονιμοποίηση του ωαρίου (καθώς το ωάριο έχει τα δικά του κι το νέο κύτταρο μπορεί να επιβιώσει). Μέχρι τότε, τα μιτοχόνδρια βρίσκονται στην λεγόμενη "ουρά" που αποκόπτεται, γι' αυτό και σε γενικές γραμμές δημιουργείται το 'σχήμα Υ'. Το χρωμόσωμα, είναι ΧΥ ώστε να εμπεριέχεται και τα δυο στίγματα. Ενώ στην υποθετική περίπτωση που υπήρχε ένα αμιγές "ΥΥ", δεν μπορεί να επιβιώσει παρότι το αντίθετο συμβαίνει όπως όλοι βέβαια γνωρίζουμε.
      Περαιτέρω, οι απλοομάδες-στίγματα, δεν αντιπροσωπεύουν παρά μια μόνο γραμμική συνέχεια η οποία απλά συμπεριλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό των προγόνων μας. Οι φαινότυποι αλλά και η φυλετική καταγωγή υπό οποιοδήποτε πρήσμα, είναι ζήτημα που αφορά αν όχι όλους τους προγόνους τότε τουλάχιστον την πλειοψηφία των πιο πρόσφατων. Και όχι κάποιον που έζησε πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

      Διαγραφή
    19. Φαινοτυπικά πως θα μπορούσαμε, κατά τη γνώμη σου, να ταυτοποιήσουμε τη μεγάλη μάζα των ελληνόφωνων ΙΕ φύλων (Αχαιοί, Ίωνες, Δωριείς κ.ο.κ.);

      Διαγραφή
    20. Πρώτα από όλα, δεν ήταν "ελληνόφωνοι" αλλά (πρωτο-)Έλληνες καθώς σε αυτούς βασίζεται η εθνοτική ταυτότητα των μεταγενέστερων Ελλήνων. Από εκεί και πέρα όμως, δεν είχαν την ίδια γλώσσα όλα τα φύλλα αυτά, εκτός των Αχαιών, Ιώνων, Δωριέων, καθώς η κατάτμησή τους είχε ξεκινήσει πριν φθάσουν αυτοί στη Βαλκανική (γι' αυτό και ο Ελληνικός κλάδος των εισβολέων χρησιμοποιούσαν την γραικο-φρυγική διάλεκτο).
      Από εκεί και πέρα, τα φύλλα αυτά δεν είχαν έναν συγκεκριμένο φαινότυπο. Κατά πλειοψηφία όμως, ήταν δολιχοκέφαλοι και λεπτοπρόσωποι, με εντονότερη κρομανοειδή επιρροή, ορθόκρανοι με μια ελαφρά τάση υψικρανίας. Μειοψηφικά, είχαν σίγουρα μαζί τους διναρικούς και ακόμα λιγότερους αλπικούς. Μιλάμε όμως, για άτομα, που σύμφωνα με γενετικές έρευνες, κατά κύριο λόγο είχαν πιο σκούρες αποχρώσεις από ότι ο μέσος νότιος Ευρωπαίος (αν κι όχι όσο οι αρχαιότεροι κρομανοειδείς κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες), επομένως οι δολιχοκέφαλοι αυτοί κατατάσσονταν στο μεσογειακό φάσμα.
      Η σημαντικότερη διαφορά με τους προγενέστερους κατά κόρον μεσογειακούς κατοίκους, ήταν προφανώς ο εντονότερος κρομανοειδισμός τους. Από την άλλη, οι προγενέστεροι νεολιθικοί αγρότες (Μινωίτες, Πελασγοί, Κυκλαδίτες) είχαν καταφανώς πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα καθώς θεωρείται πως εκείνοι είναι οι αρχικοί φορείς της αλλά και οι φορείς διάδοσης της λεπτοπροσωπίας.

      Διαγραφή
    21. Χρησιμοποίησα τον τεχνικό όρο "ελληνόφωνοι", διότι είναι γνωστό πως προυπήρξε ταυτών ένα πρωτο-ΙΕ κύμα στον ελλαδικό χώρο, του οποίου η γλώσσα δεν ήταν ελληνική, αλλά σχετικά συγγενής με αυτήν. Και αναμφίβολα και αυτό συνέτεινε στον "αξαριανισμό" του ελλαδικού χώρου - και άρα και στον εξελληνισμό. Αυτό ταυτίζεται με τους Λούβιους ή και τους μυθικούς ΠΕλασγούς. (Οι Πελασγοί δεν ανήκουν στο προγενέστερο στρώμα των νεολιθικών αγροτών, αλλά σύμφωνα με τον Σακελλαρίου και πολλούς άλλους είναι μη ελληνόφωνος ΙΕ λαός και η ονομασία του ετυμολογείται μέσα από ΙΕ ρίζες). Μπορούμε όμως να εικάσουμε πως επειδή η εισβολή των ΙΕ φύλων στη Βαλκανική (και γενικότερα στην Ευρώπη) διήρκησε πολλούς αιώνες και ακολούθησε διαφορετικές διαδρομές, ήδη οι μεταξύ τους γλωσσικά διαφοροποιημένες ομάδες (Πρωτο-Έλληνες, Πρωτο-Γερμανοί, Θράκες, Ιρανοί κ.ο.κ.) θα πρέπει να διέφεραν και ανθρωπολογικά μεταξύ σε σημαντικό βαθμό. Για παράδειγμα οι ελθόντες από τη Μ.Ασία Λούβιοι πρέπει να ήσαν περισσότερο ιρανικοί, ενώ ο κορμός των ελληνοφώνων (ή Πρωτο-Ελλήνων) που κατέβηκαν από τα βόρεια και δυτικά Βαλκάνια εντονότερα διναρικός.

      Διαγραφή
    22. Οι ανθρωπολόγοι θεωρούν πως η διαδικασία του εκδιναρισμού είχε ξεκινήσει μεταξύ των νεολιθικών αγροτών, στα ανατολικά παράλια της Μεσογείου κι πίστευαν πως οφείλεται στην μίξη εκείνων των πληθυσμών κι εκείνων που βρίσκονταν επί της Ευρωπαϊκής ηπείρου για αιώνες. Αυτό σημαίνει πως τα πρωτο-ΙΕ φύλλα, είχαν διναρικούς κι εκδιναρισμένους μεταξύ τους πριν ξεκινήσουν την μετακίνησή τους, αλλά οι πληθυσμοί τους και το διναρικό φάσμα εν γένει ξεκίνησε να κατασταλλάζει μετά την ΙΕ εισβολή. Περαιτέρω, οι δολιχοκέφαλοι ΙΕ μετανάστευσαν σε διαφορετικά κύματα προς την Βαλκανική και προς την Ανατολία (Χετταίοι). Επομένως, οι ιρανικοί πληθυσμοί ήταν μεταξύ εκείνων που κινήθηκαν μέσω της ανατολικής/μικρασιατικής κι όχι της Βαλκανικής οδού.
      Παρόλα αυτά, οι ΙΕ στα Βαλκάνια διαχωρίστηκαν ξανά, στα Ελληνικά φύλλα και στα Φρυγικά, με τους δεύτερους να μεταναστεύουν στην Μ.Ασία ενώ οι πρώτοι εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία, την Ήπειρο και συνέχισαν προς τη νότια Ελλάδα. Κι έτσι, αποφεύχθηκε η "σατεμοποίηση" της Ελληνικής γλώσσας (σάτεμ είναι οι ανατολικές ΙΕ γλώσσες, ενώ κέντουμ οι δυτικές) διότι οι Φρύγες, οι Λούβιοι αλλά και οι Θράκες και οι Ιλλυριοί ακόμα, είχαν σατέμ ή και ημι-σατεμοποποιημένες γλώσσες.
      Αυτές οι παρατηρήσεις μπορούν να αποτελέσουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, που βοηθούν στο να καταλάβουμε τις εκάστοτε κατευθύνσεις των φύλλων αυτών.

      Διαγραφή
    23. Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ' όσα αναφέρεις.(Αν και υπάρχει ακόμη κάποια ένσταση κατά πόσο η ελληνική ανήκει πράγματι στις γλώσσες centum - παλιά την κατέτασσαν στις satem, θεωρούμενη ως η πλέον συγγενής με την αρμενο-φρυγική). Έχω την εντύπωση πάντως πως οι δολιχοκέφαλοι πρωτο-Έλληνες πρέπει πρωτίστως να ανήκαν στον τύπο corded Nordic, κάτι που επιβεβαιώνεται και βιβλιογραφικά.

      Διαγραφή
    24. Οι διαφορές ειναι στη σχέση ύψους.κεφαλιού... οι μεσογειακοί ειναι μετριοι στο υψος με σχετικά μεγάλο κεφάλι, οι Νορδικοί είναι ψηλοί βραχυκέφαλοι

      Διαγραφή
  3. Ότι τα ΙΕ/Άρια φύλα είναι υπεύθυνα για τη διάχυση των απλοομάδων R1a και R1b στον ευρωπαικό χώρο κατά τη 2η π.Χ χιλιετία είναι κοινά διαπιστωμένο από τους γενετιστές. Όμως κανείς δεν είπε ότι ταυτίζονται οι απλοοαμάδες αυτές με τον αλπικό και τον βαλτικό τύπο. Ούτε φυσικά υπάρχει η αναλογία που ισχυρίζεσαι μεταξύ ανθρωπολογικού τύπου και απλοομάδος. Από απόψεως ανθρωπολογικής ταξινόμησης οι ΙΕ είχαν ισχυρά ποσοστά πρωτο-νορδικών, αλπικών, διναρικών, βορειομεσογεικών (pontids/north pontids)και ιρανικών τύπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με όσα αναφέρονται ως προς την απλοομάδα R1a και R1b στον ελλαδικό χώρο. Πώς πιστοποιείται και δευτερευόντως πώς εξηγείται η διαφοροποίηση μεταξύ του πρώτου κύματος των πρωτοελληνικών φύλων (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς κ.ο.κ.) ως φορέων της R1a και των Δωριέων ως φορέων της R1B; Υπήρχε τόση σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ τους; Και αν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτή που οφείλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν υπήρχε κάποια σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ των αρχικών πληθυσμών των ΙΕ. Και η εναλλαγή ήταν κάτι το εντελώς τυπικό που συνέβη παντού στην Ευρώπη.
      Τα ΙΕ φύλλα της Corded περιόδου αρχικά φαίνεται πως είχαν μια ηγετική ομάδα (φατριά ή φράξια) η οποία έφερε την απλοομάδα R1a. Τμήμα της οποίας πρέπει να ήταν και (κάποιοι) οι Αχαιοί εισβολείς, οι οποίοι όμως είχαν "αποκοπεί" νωρίτερα όταν εισέβαλλαν στο Βαλκανικό νότο. Καθώς τα φύλλα αυτά μετανάστευαν ολοένα και δυτικότερα εβρισκόμενοι μεταξύ δυτικών Βαλκανίων κι Αυστρίας, η ομάδα αυτή πρέπει να έχασε την πρωτοκαθεδρία της και να ανατράπηκε από μια άλλη (ή ενδεχομένως κι πολλές, εφόσον αναφερόμαστε σε αριστοκρατίες των οποίων η νοοτροπία δεν επέτρεπε την παγίωση μιας δυναστείας) σαφώς συγγενική η οποία έφερε την απλοομάδα R1b. Η μετάβαση αυτή συνέβη στο τέλος της εποχής του Χαλκού, οπότε έγινε κι αλλαγή από τον Corded Ware πολιτισμό, στον Hallstatt, κατά την οποία συνέβησαν κι ως άνω αναφερθείσες φαινοτυπικές αλλαγές. Φαίνεται λοιπόν, πως οι φορείς της R1b, κατάφεραν να κυριαρχήσουν εκπληκτικά γρήγορα και με πολύ μεγάλη επιτυχία ώστε να αντικαταστήσουν τους προγενέστερους φορείς της R1a, γεγονός που δεν μπορεί να είναι άσχετο από την χρήση του νέου και σκληρότερου μετάλλου στα όπλα τους.
      Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τοτς ίδιους ρυθμούς κλπ, καταστράφηκε και ο Μηκυναϊκός πολιτισμός από τους ανερχόμενους Δωριείς. Οι οποίοι και σιδερένια όπλα είχαν και από τα βορειο-δυτικά Βαλκάνια εκπορεύθηκαν. Στον Ελληνικό χώρο αυτή η εναλλαγή έφερε τα Σκοτεινά Χρόνια, αλλά στη κεντρική και δυτική Ευρώπη η αντιστοιχία ήταν πολύ διαφορετική καθώς οι νεολιθικοί πληθυσμοί δεν είχαν ακόμα κατακτηθεί στο βαθμό που είχε γίνει στην Ελλάδα. Επομένως, δεν υπήρξε κάποια τόσο αξιοσημείωτη πολιτιστική αλλαγή, αλλά αντιθέτως η όλη περίπτωση ήταν απλά ένας ακόμα κρίκος στην αλληλουχία των γεγονότων. Βέβαια, οι εξελίξεις κατόπιν της αλλαγής αυτής ήταν ραγδαίες, καθώς τα ΙΕ φύλλα αίφνης διαχωρίστηκαν σχεδόν με αιφνίδιο τρόπο. Το οποίο μαρτυρεί η γλωσσολογία, σχετικά με την ταχεία διαφοροποίηση των πρωτο-Ιταλο-Κελτικών γλωσσών, η αρχαιολογία που ανιχνεύει την κάθοδο των Λατίνων, τη διαφοροποίηση των Θρακο-Δακών κι Ιλλυριών, τη κυριαρχία των Κελτο-Γαλατών στα βόρεια της Ιταλικής αλλά και τη εμφάνιση των Κελτίβηρων. Οι ομάδες αυτές, σύμφωνα με τους γενετιστές, έχουν κοινό προγονικό πληθυσμό-φορέα της R1b όπως και με τους Δωριείς, αλλά διασπάστηκαν σε διαφορετικούς κλάδους (Λατίνοι R1b-L28, Κελτίβηρες R1b-DF27, Ατλαντικοί Κέλτες/Βρετόνοι R1b L21, πρωτο-Γερμανοί R1b-S21).

      Διαγραφή
    2. Από αρχαιολογικής απόψεως όσα αναφέρεις επιβεβαιώνονται από τις εργασίες του Robert Drews. Η υπόθεση των όπλων είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τη μεγάλη πληθυσμιακή μεταβολή που έλαβε χώρα κατά τη Β' Χιλιετία. Ο εθνικός μας πολιτισμός (και κατ' επέκταση ο ευρωπαικός) κυριολεκτικά γεννήθηκε μέσα από το άρμα και τον σίδηρο.

      Διαγραφή
  5. Έχουμε βρεί αρχαίο R1a και R1b στην Ελλάδα ή απλά εικάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας υποθέσουμε πως είμαστε κακεντρεχείς υποστηρικτές της ΙΕ θεωρίας (φαντάζομαι εκεί το πηγαίνεις) και δεν έχει βρεθεί "αρχαίο R1a και R1b" στην Ελλάδα.
      Τότε, πως εξηγείς ότι βρίσκονται στο χρωμόσωμα Υ των σημερινών Ελλήνων σε ποσοστό 35-40%;

      Σημειωτέον, πως δεν χρειάζεται να βρεθεί "αρχαίο DNA" σε κάποιον χώρο. Το "σύγχρονο" μας κάνει μια χαρά καθώς μεταφέρει όλες τις γενετικές πληροφορίες που χρειάζονται για να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, η απλοομάδα R1b στην Ελλάδα, έχει τις υψηλότερες συγκεντρώσεις της στη νότια Λακωνία, τη Ρόδο και τη δυτική Κρήτη, δηλαδή τις περιοχές που εγκαταστάθηκαν κυρίως οι Δωριείς.

      Διαγραφή
    2. Πρεπει να καταλαβεις οτι οι επιφανειακοι εθνικισμοι του 20ου αιωνος ειναι πλεον ξεπερασμενοι και αχρηστοι. Οι εχθροι των Λευκων εκμεταλλευτηκαν αυτα τα ηλιθια εθνικιστικα αισθηματα ωστε να αιματοκυλησουν την Ευρωπη και να προκαλεσουν αμετρητους θανατους μεταξυ αδελφων.

      Η Ευρωπαιοι ειναι συγγενεις, γενετικα και, πολιτισμικα και ως ετσι πρεπει να πορευτουν στο μελλον. Να αποτιναξουμε την αφροασιατικη εισβολη εντελως ξενου βιολογικου υλικου το οποιο θα μεταλλαξει την Ευρωπη σε κατι αγνωριστο και θα οδηγησει στον αφανισμο των Λευκων.

      Διαγραφή
    3. φιλε Πελασγε με την νεα τεχνολογια που υπαρχει οι Λευκοι δεν θα μπορουσαν να σωθουν ή να συνεχισουν να υπαρχουν?εχω διαβασει πως πλεον μπορουν να δημιουργησουν ωαρια και σπερμα απο κύτταρα του δέρματος και απο εκει σε τεχνητή μήτρα αλλά και άλλα πραγματα.

      Διαγραφή
    4. Οταν λεω οτι κινδυνευουν να αφανιστουν, δεν εννοω μονο βιολογικα.
      Ο Λευκος πολιτισμος αποτελειται απο αναριθμητες κοινωνιες δημιουργηθεισες ανα τις χιλιετιες, απο τα προιστορικα χρονια εως σημερα.
      Προυποθεση υπαρξεως των ανωτερω παρελθουσων κοινωνιων αλλα και μελλουσων ηταν και ειναι απαραιτητος ζωτικος χωρος οπου αναπτυσσεται μια τετοια κοινωνια.
      Οι Λευκοι διαθετουν το γενετικο εν δυναμει παραγωγης πολιτισμου. Διαθετουν την Δυναμικη Ενεργεια η οποια για να μετατραπει σε Κινητικη Ενεργεια, δηλαδη στην παραγωγη πολιτισμου, χρειαζεται τα εξης:
      Α)Ζωτικο Χωρο, οπου θα αναπτυσσονται αυτοβουλως και ΜΟΝΟΝ οι Λευκοι.
      Β) Πολιτικες ηγετικες μορφες που θα ωθησουν την μετατροπη της Δ.Ε. σε Κ.Ε.

      Σημερα, οι Λευκες κοινωνιες δεχονται επιθεση ξενου βιολογικου υλικου το οποιο δρα ως παρασιτο και εμποδιζει την πληρη καρποφορηση της εν δυναμει παραγωγης των Λευκων. Αυτο εν συνδυασμω με την πλρη απουσια καταλληλων ηγετικων μορφων, οδηγουμαστε σε γενοκτονια εως το 2100 οποτε οι Λευκοι θα ειναι το 5-6% παγκοσμιως. Μια παγκοσμια μειονοτητα δηλαδη απο εκει που το 1970 ειμασταν το 30%. Εαν αυτο δεν ειναι γενοκτονια, δεν ξερω τι ειναι.

      Διαγραφή
    5. οι λευκοι ειναι ηδη 5-6% ασχετως αν λενε 10-15%,οπως στην Ελλαδα που λενε οι Ελληνες ειναι 9.5κ ενω ειναι 7-7.5κ αν και νομιζω πως οι λευκοι ειναι 7% τελος παντων αυτο που ειπα ειναι εφικτο?

      Διαγραφή
    6. Οχι, διοτι εστω οτι υπηρχε τετοιος τροπος, χρειαζεται μαζικη παραγωγη δεκαδων εκατομμυριων τουλαχιστον. Επισης, χρειαζεσαι καταλληλο ζωτικο χωρο οπου θα υπαρχουν ΜΟΝΟΝ Λευκοι.
      Ο μονος τροπος επιβιωσεως ειναι ο παραδοσιακος τροπος που προτεινει η Φυση. Ειτε πολεμας και αφανιζεις τον ξενο εισβολεα, ειτε το παιζεις "ανθρωπιστης" και κατακτασαι και αντικαθιστασαι απο αυτον

      Διαγραφή
    7. ενα αλλο που θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι ενδιαφερομαι κλονοι γινεται να δημιουργηθουν και κατι ακομα πως το βλεπεις το μελλον?οχι μονο για τους λευκους αλλα γενικα αναρωτιεμαι πως θα ειναι η ανθρωποτητα σε "χρονια"

      Διαγραφή
    8. Δεν υπαρχει ανθρωποτητα διχως το φως των Ευρωπαιων. Εαν κερδισει το (((σκοτος))) θα περασει η ανθρωποτητα νεα σκοτεινα χρονια. Η ιστορια δεν ειναι ευθεια, ειναι κυκλος, και απο εμας εξαρταται εαν το μελλον προσομοιαζει την Ευρωπη των σκοτεινων χρονων η την Ευρωπη της αναγεννησεως η της Ελληνικης αναπτυξεως.

      Δεν μπορεις να εχεις κοινωνιες "πρωτου κοσμου" με τριτοκοσμικους η δευτερομοσμικους πληθυσμους. Δεν νοειται Ευρωπαικος πολιτισμος διχως Λευκους Ευρωπαιους.

      Οποτε εαν το μελλον διαγραφεται οσο σκοτεινο νομιζω, θα συμβει το εξης:
      Μολις στις κοινωνιες των Λευκων θα επικρατησουν οι μη Λευκοι και οι μιγαδες, θα αρχισει να καταρρεει το οικοδομημα και θα ξεσπασουν φυλετικες διαμαχες, με θρησκευτικα η αλλα καλυμματα.

      Η Ευρωπη και ΗΠΑ θα καταληξουν μεγεθυνσεις της νοτιας αφρικης, οπου αφου οι Λευκοι κατεληξαν μειοψηφια, η κοινωνια που εκτισαν κατερρευσε.

      Θυλακες λευκων θα υπαρχουν σε ορισμενες χωρες του ανατολικου μπλοκ, διοτι αυτες οι χωρες εχουν αντισωματα στο μαρξιστικο δηλητηριο αφου περασαν αυτην την ασθενεια και πλεον δεν θιγονται ευκολα, εκτος και εαν ο μαρξιστικος ιος μεταλλαχθει σε κατι αλλο και τα αντισωματα τους δεν τον αναγνωριζουν και πεσουν ξανα θυματα.

      Τα παραπανω ομως με την προυποθεση οτι δεν θα εμφανιστει καποιος ηγετης που θα απελευθερωσει το Λευκη δυναμικη ενεργεια, και οδηγησει τις Λευκες κοινωνιες στην πληρη γενετικη καθαρση τους, οπως ο Ηρακλης καθαρισε τον σταυλο του Αυγεια.

      Διχως γενετικη καθαροτητα και πολιτικες ευγονικης, δεν θα υπαρξει ποτε ξανα Υψηλος Ευρωπαικος Πολιτισμος.

      Διαγραφή
    9. δηλαδη φιλε παγκοσμια κυβερνηση ή νεα ταξη πραγματων οπως το ονομαζουν ή οτιδηποτε τετοιο δεν προκειται να δημιουργηθει? εγω σε τετοιο επιπεδο ρωταω τι θα γινει και πως θα γινει...

      Διαγραφή
    10. Φιλε παντοτε θα υπαρχει παλαια και νεα παγκοσμια ταξη οσο πορευομαστε στο μελλον. Δεν ειμαι υπερμαχος συνομωσιων τετοιου τυπου. Η νεα παγκοσμια ταξη, θα υπαρξει οπωσδηποτε. Αλλα θα ειναι ωφελημη για εμας η θα μας βλαψει? Αυτο εχει σημασια.

      Τωρα, εαν δεις ποιοι ειναι οι (((οδηγητες))) αυτης της "ταξεως", λογικα αμφιβαλλεις οτι θα μα ωφελησει.

      Δες το σχεδιο Καλλεργη.

      Διαγραφή
    11. φιλε τα εχω δει αυτα απλως αναρωτιεμαι πως θα ειναι ολο αυτο το πραγμα δηλαδη μια μικρη μειονοτητα λευκων,αυτοι και μετα μη λευκοι και μιγαδες?και μετα τι?πως θα το κρατησουν ολο αυτο εχουν υπερτεχνολογια στα χερια τους?...αυτο ρωταω απλως πως το φανταζεσαι εσυ ολο αυτο...

      Διαγραφή
    12. Ο Καλλεργη ηταν ο προπατωρ της ΕΕ. Υπαρχει και βραβειο καλλεργη που αποδιδεται στους πολιτικους της ΕΕ που προωθουν το σχεδιο του.

      Δεν ειναι συνωμοσια, ειναι ξεκαθαρα γραμμενο στο βιβλιο του πανω στο οποιο χτισθηκε η ΕΕ. Επακριβως ο Καλλεργη περιγραφει τον στοχο της ευρωπαικης ολοκληρωσεως, ο οποιος ειναι η καθ ολα γενοκτονια των Λευκων απο την κοιτιδα τους:

      "O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης".

      Η αριστοκρατια των (((εκλεκτων))) θα μπορεσει να επιβληθει επ απειρον, οχι σε μια φυλη με δεικτη νοημοσυνης ανω του 105 και την ευφυια και δημιουργικοτητα των Λευκων. Γι αυτο η λυση ειναι η δημιουργια μια μεικτης νεγροασιατικοευρωπαικης φυλης με μεσον ορο δεικτη νοημοσυνης 85, τοσο δηλαδη οσο ειναι απαραιτητο προς την εκτελεση διαταγων επιτυχως και τοσο ωστε να μην υπαρχει πλεον ελπιδα απελευθερωσεως αυτων, λογω ελλειψεως ευφυιας και δημιουργικοτητος.

      Το σκοτεινο μελλον ειναι: Εβραιοι, οι οποιοι εφηρμοσαν ευγονικη τοσους αιωνες αναμειγνυοντες εαυτους γενετικα με Λευκους και ανεβαζοντες επιπεδα την γενετικη δεξαμενη τους. Ενω εφηρμοζαν πολιτικες δυσγονικης στους εχθρους τους( εχθροι τους δεν ειναι ουτε οι νεγροι με δεικτη νοημοσυνης 70, ουτε οι αραβες με 80, ουτε οι ασιατες που ναι μεν εχουν υψηλο δεικτη νοημοσυνης αλλα εχουν ελλειμα δημιουργικοτητος και ευφυια-αλλο ευφυια/δημιουργικοτητα και αλλο ευστροφια/νοημοσυνη). Εχθροι τους ηταν παντοτε οι Λευκοι Ευρωπαιοι, με τον καταλληλο συνδυασμο ευφυιας και ευστροφιας, που παντοτε κυριαρχουσαν στον πλανητη σε επιπεδο πολιτισμου.

      Ετσι, οι Εβραιοι επικυριαρχοι σε μια μπασταρδη τεχνητη φυλη σκλαβων. Αυτο ειναι το σκοτεινο μελλον.

      Τωρα εαν ανατραπει αυτο καπως, δεν γνωριζω αλλα ελπιζω.

      Διαγραφή
    13. εγω φιλε αναρωτιεμαι τωρα με τις τραπεζες σπερματος και ωαριων ή και απο τα κυτταρα δερματος των λευκων υπαρχει περιπτωση να διαλεγουν τους καλυτερους και να αναμιγνύονται αλλα και παλι ετσι δεν γινονται γενετικα λευκοι?Αυτη η νεα ταξη πραγματων δεν ειναι οπως η Βαβυλωνια,Ρωμαικη Αυτοκρατορια που στο τελος καταστραφηκαν?Αναρωτιεμαι πως θα το κρατησην...

      Διαγραφή
    14. Οχι, δεν ειναι γενετικα λευκοι εαν εχουν μεσα τους εβραικο αιμα.
      Δεν θα κρατησει ρε φιλε. Ολο το σχεδιο τους βασιζεται σε αφυσικες πολιτικες. Αλλα οταν καταρρευσει, το θεμα ειναι, τι συντριμμια θα εχουν μεινει.

      Ολοι οσοι θελουν να αντισταθουν σε αυτο, και ειναι ελαχιστα νοημονες με καθαρο νου, καταληγουν εκει οπου κατεληξα. Λευκος Φυλετισμος και Ελληνικος(αναλογως που ανηκει καθεις) Εθνικισμος. Ενας καθαρος Εθνοφυλετισμος δηλαδη. Για μια Λευκη Ευρωπη με ολα τα Εθνη της. Αυτη ειναι η συνταγη για την δημιουργια του νεου μεγαλου Ευρωπαικου πολιτισμου. Τωρα πως θα γινει αυτο, δεν μπορω να σου πω ακριβως, αλλα το μονο που γνωριζω σιγουρα ειναι οτι θα χρειαστει ποταμους αιματος και φυλετικης εκκαθαρισεως.

      Και αυτο θα γινει....

      Διαγραφή
    15. Εγω φιλε αναρωτιεμαι ποτε θα καταρρευσει,εσυ ποτε πιστευεις?Πολλοι λενε οπως κι εγω πιστευω θα υπαρξει οικονομικη καταρρευση μεσα 2017 αν και αυτο που πιστευω θα γινει δεν θα εχει ξανα συμβει στην ανθρωπινη ιστορια και προκειται να παρει μερος σε ολο τον κοσμο αλλα φιλε αμα ενας "εβραιος" εχει 95% Ευρωπαικο αιμα και 5% εβραικο και μοιαζει 100% νορδικος,ατλαντοειδης ή οτιδηποτε τι ειναι φυλετικα αυτο το ατομο?

      Διαγραφή
    16. Εγω πιστευω οτι μεχρι το 2020 θα γινει κατι ιστορικο.

      Οσο για το παραδειγμα, θα ειναι αναμεικτος. Προσωπικα θεωρω την εβραικη φυλη το μεγαλυτερο καρκινωμα που υπεστη η ανθρωποτητα. Δεν θα επετρεπα ουτε για κωλοχαρτο το ταλμουδ η την τορα. Και σταγονα εβραικου(αρμενοειδους η οτι αλλο κοτα ειναι) αιματος δεν θα κυκλοφορουσε σεσε μια ιδανικη Λευκη κοινωνια.

      Διαγραφή
    17. φιλε κι εγω αυτο πιστευω για μεχρι το 2020 αλλα απο 2017 θα ξεκινησει τελος παντων εχεις δει που λενε πως οι ασκεναζοι ειναι απογονοι χαζαρων και σκυθων?αλλα και γενικα για εκεινη την περιοχη,εχω διαβασει πολλα για τους χαζαρους και ειναι αρκετα ενδιαφερον,ενα αλλο που σκεφτομαι ειναι μηπως εχουν ετοιμασει καμια παγκοσμια αυτοκτονια ξερεις μεσω πεινας,πολεμων κλπ...δεν βγαζει πουθενα ολο αυτο που γινεται σημερα ή θα γινει στο μελλον.

      Διαγραφή
    18. Οι χαζαροι ηταν μογγολικο φυλο, οι Σκυθες καθαροι Λευκοι, καμμια σχεση, με εβραιους η μογγολους.

      Ιδωμεν φιλε. Ιδωμεν.

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή διαφαίνεται πως η γνώσεις σου επί του θέματος είναι επιστημονικές - σπανίζει κάτι τέτοιο - θα σου πρότεινα να τις δημοσιεύσεις. Η γενετική τεκμηρίωση της φυλετικής μας ιστορίας είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς είναι δυνατόν ένας δολιχοκέφαλος, να ταξινομείται ως...Αλπικός;;

    Από ό,τι βλέπω πρόκειται για ΚΜ με Αλπική επίδραση, διότι η δολιχοκεφαλία δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε τη διαφορά του κρομανοειδή (faelich) με τον αλπικό, και θα διαπιστώσεις πως ο δεύτερος έχει "εξογκωμένα" βρεγματικά οστά, που είναι ο τυπικός τρόπος με τον οποίο κρίνουμε το πλάτος του κρανίου. Ομοίως και ο βαλτικός, ο οποίος έχει πιο "στρογγυλό" σχήμα σε αντίθεση με τις έντονες γωνίες του αλπικού που τον "τετραγωνίζουν". Προφανώς και ο αλπικός έχει και κρομανοειδή επιρροή, αλλά από εκεί και πέρα παρουσιάζει όλα τα στοιχεία του φαινοτύπου αυτού.

      Διαγραφή
    2. Το κυριότερο γνώρισμα ενός φαινότυπου είναι το σχημα της κεφαλής, δηλαδή ο κεφαλικός δείκτης. Αλπικός...δολιχκοκέφαλος ή Νορδικός...βραχυκέφαλος είναι πρωτάκουστο!

      Ο Αλπικός της αφίσας μάλιστα είναι πιο δολιχοκέφαλος από τον μεσοκέφαλο fällisch της ιδίας αφίσας ο οποίος μάλιστα έχει και Αλπική επίδραση!

      Διαγραφή
    3. Το εύρος μιας κεφαλής, μετράται από τις άκρες των βρεγματικών οστών. Εφόσον το διάστημα μεταξύ τους είναι μεγάλο, τότε και το πλάτος του κρανίου είναι μεγάλο, γεγονός που αυξάνει τον ΚΔ.
      Ο νορδικός, ο μεσογειακός αλλά και ο ΚΜ, στο σχήμα των κρανίων τους δεν δείχνει 'φουσκωμένα' βρέγματα εν αντιθέσει με τους βραχυκέφαλους (όχι τον διναρικό).

      Διαγραφή
    4. Ο δήθεν Αλπικός παρουσιάζει χαμαικρανία και στενότερο μέτωπο του...Κρομανοειδή της ιδίας αφίσας! Μάλιστα ο ΚΜ έχει μεγαλύτερο ύψος μετώπου, δηλαδή δεν είναι χαμαικρανος!

      Πολύ αποτυχημένος ο δήθεν Αλπικός. Πρόκειται σίγουρα για ΚΜ με Αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
  8. Φυλή χωρίς έθνος, είναι κάτι ασήμαντο, Με άτομα που μοιάζουν σαν και εμένα , άλλα δεν έχουμε ούτε κοινή γλώσσα , θρησκεία, πολιτισμό, ΙΣΤΟΡΙΑ, δεν μπορώ να νιώσω ότι με συνδέει κάτι. Δεν μπορώ να το πω ούτε καν για τους Ισπανούς π.χ.
    Οι λευκοί δεν μπορούμε να σωθούμε όλοι μαζί από την εισβολή των αλλοφύλων . κάθε έθνος πρέπει να το κάνει αυτό για τον εαυτό του. Η πορεία είναι οπωσδήποτε αναστρέψιμη , αλλά πιθανόν κάποια δυτικά έθνη να χαθούν ολοκληρωτικά δια της επιμειξίας. Ο πρώτος καταδικασμένος λευκός πληθυσμός είναι αυτός της ΗΠΑ, ακριβώς γιατί δεν αποτελεί έθνος και δεν μπορεί να συσπειρωθεί στην κοινή ιστορική του πορεία στους αιώνες.
    Μην περιμένετε εξελίξεις γρήγορα, ούτε το 2017 ούτε το 2020, εγώ τις περιμένω 20 χρόνια τώρα. Οι εξελίξεις θα έρθουν αργά και βασανιστικά. Κάποιο έθνος θα χαθεί, και τα άλλα θα αφυπνιστούν και θα σπάσουν το απόστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυλε εγω ειπα πως μεσα στο 2017 ή μεχρι το 2020 θα υπαρξει κοινωνικη καταρρευση(πολιτικη,θρησκευτικη,οικονομικη,πολιτιστικη κλπ...)τελος παντων απο τι βλεπω μιλας για εθνη που θα εξαφανιστουν σωστα?βαλε μεσα την Ελλαδα κατα τη γνωμη μου.Σαν Ελληνες υπαρχει τεραστιο ποσοστο Ελληνων που πανε στο εξωτερικο δηλαδη μεταναστες,τεραστιο ποσοστο υπογεννητικοτητας αλλα και τεραστια ποσοστα μικτων γαμων Ελληνων(εσωτερικου/εξωτερικου) με μη Ελληνες και ολο και πιο αυξανομενα.Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη το 30-35-40% των Ελληνων ανδρων παντρευετε με μη Ελληνιδες ενω οι Ελληνιδες το 5-15% παντρευετε με μη Ελληνες δηλαδη μολις το 60-65-70% των Ελληνων ανδρων παντρευετε Ελληνιδες και το 85-90% των Ελληνιδων γυναικων παντρευετε Ελληνες ανδρες(οπως ειπα και πιο πανω οι μικτοι γαμοι ολο και πιο αυξανομενοι οπως και τα διαζυγια)ειχα δει πως το 80-90% των Ελληνων της Αμερικοις παντρευετε με μη Ελληνες.Τωρα εσυ βγαλε συμπερασμα απο ολα αυτα,α και κατι αλλο στην Ελλαδα ζουν 7.5εκ Ελληνες ενω οι μη Ελληνες περιπου 5-6.5εκ...

      Διαγραφή
    2. Τα ποσοστά που γράφεις είναι εξωπραγματικά για τους Έλληνες του εσωτερικού, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα. Αν πάντως υπάρχει σωτηρία, αυτή θα με ενδογαμία Ελλήνων και όχι ενδογαμία λευκών. Η επιμειξία διαφορετικών μη λευκών φυλών είναι εξίσου εθνοδιαβρωτική με την επιμιξία μεταξύ λευκών και μη λευκών.
      Διαλύει την αίσθηση της κοινής καταγωγής και ιστορικής πορείας, που είναι η μόνη βάση που μια φυλή μπορεί να επιβιώσει.

      Διαγραφή
    3. φιλε ειτε το πιστευεις ειτε οχι τα ποσοστα ειναι αληθινα ή εκτος και εαν επιτηδες βαζουν τετοια νουμερα για να προωθησουν και να δειξουν ποσο συχνο και νορμαλ ειναι ολο αυτο.Απο την αλλη εχω προσεξει προωθουν πολυ τους μικτους γαμους μεταξυ Ελληνων και μη Ελληνων και τωρα τελευταια ολο και περισσοτερο για Ελληνιδες με μη Ελληνες,ξερεις η αγαπη δεν εχει συνορα,δεν βλεπει χρωμα,θρησκεια,φυλη κι αλλα τετοια,μετα προωθουν στερεοτυπα για το ποσο ασχημες,αχρηστες κλπ ειναι οι Ελληνιδες αλλα και παρομοια για τους Ελληνες.Αλλα τι να σου πω εσυ ποσο πιστευεις ειναι τα ποσοστα μεταξη Ελληνων και μη Ελληνων στην Ελλαδα?το κακο ειναι οτι ειναι αυτο το τριπτυχο μεγαλα ποσοστα μεταναστευσης,μεγαλα ποσοστα υπογεννητικοτητας αλλα και ολο και πιο αυξανομενα τα ποσοστα μικτων γαμων εχω δει επισης καποιους Ελληνες αντρες στο ιντερνετ κυριως να βριζουν τις Ελληνιδες για το ποσο "ευκολα" καθονται σε ξενους(αν κι εγω δεν το πιστευω αυτο και πιστευω πως χειροτερα ειναι για τους Ελληνες ανδρες με μη Ελληνιδες παρα για τις Ελληνιδες με μη Ελληνες).Επισης ειμαι κατα των μικτων γαμων μεταξυ λευκων εχω παρατηρησει πως πολλοι λευκοι Αμερικανοι μιας και ειναι μικτοι προσπαθουν να συνδεθουν με μια κουλτουρα απο που καταγονται αλλα δεν το νιωθουν 100% γιατι δεν ειναι καθαροι π.χ γερμανοι,αγγλοι,ιταλοι,ολλανδοι,σουιδοι και ειναι γαλλος/γερμανος/ιρλανδος και το εχουν γραψει κι ολας για το ποσο μπερδεμενοι ειναι ψυχολογικα...

      Διαγραφή
    4. Η κοπελα μου ειναι Ουκρανιδα, νορδικου φαινοτυπου με σκουρα ξανθα μαλλια, σχεδον κοκκινα, γαλαζια ματια και προσωπο αγγελου. Εγω ειμαι Ελλην, μεσογειακου φαινοτυπου, με καστανα μαλλια, καστανα ματια.
      Πλησιαζω τα 28 και αυτο που εχω να πω ειναι το εξης: εαν θελετε να κανετε οικογενεια και θελετε η γυναικα να παραμεινει γυναικα, μεινετε μακρυα απο ελληνιδες, και ολες τις δυτικοτραφουμενες "γυναικες". Εχασα ποσα χρονια απο τη ζωη μου με πουταναρια και καριεριστες φεμινιστριες ελληνιδες, διοτι ειχα παρωπιδες δηθεν εθνικιστικες.

      Τωρα με την Αννα που ειναι Ουκρανιδα,και η οποια στα 24 της εχει μυαλο προσγειωμενο, σχεδιαζουμε οικογενεια. Δεν πα να γαμιουνται με αφροασιατες οι πουτανες οι ελληνιδες, ποσως με, νοιαζει. Και πολυ αξια τις εδωσα.

      Διαγραφή
    5. 7¨25 εχω δει/ακουσει πως και απο αλλες χωρες παντρευονται ή εχουν σχεση με ουκρανιδες/ρωσιδες π.χ βορεια Ευρωπη,Νοτια(Ιταλια,Ισπανια)Γερμανια κλπ...αλλα δεν φταινε παντα οι γυναικες ειναι πολλες φορες που ιδιοι οι ανδρες φερονται σαν ευνουχισμενοι...

      Διαγραφή
    6. Ανθέλληνα , ψευτοπελασγέ, πάρε την ουκρανίδα σου και φύγε από την χώρα μου , εσύ και όλοι οι άλλοι ανθέλληνες προδότες αριστεροι και ψευτοακροδεξιοί,
      Μία οικογένεια , έχει μία πατρίδα, μία θρησκεία, μία ιστορία, μία γλώσσα. Αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις εσύ δεν είναι οικογένεια , κατί άλλο είναι.
      Ανθέλληνες διεθνιστούλες προδότες, σταματήστε να βρωμίζεται τον εθνικιστικό χώρο,

      Διαγραφή
    7. Προς 7:49
      Φιλε, ακριβως το αντιθετο συμβαινει. Οσο συμπεριφερεσαι ως φυσιολογικος ανδρας, τοσο σε απορριπτουν οι καριολες και ψαχνουν κανενα φλουφλη να τον κανουν οτι θελουν, να τον τραβανε στα μπουζουκια και στα κλαμπ, να χορευουν οι πουτανες με τα ξεκωλα και οι κεφτεδες να τις κοιτανε. Ειναι αυτη φυσιολογικη συμπεριφορα μωρε? Οι Ελληνες και Ελληνιδες εχουν πεθανει. Οι καρικατουρες που περιφερονται σαν ζομπι, παριστανοντες τους ελληνες, ειναι το πολυ περιγελοι. Οι γυναικες του ανατολικου μπλοκ, και δεν εννοω τις πουτανες που ηρθαν εδω το 90, εχουν διατηρησει την θηλυκοτητα και τον φυσικο παραδοσιακο ρολο τους, γι αυτο ειναι επιθυμητες απο σωστους ανδρες. Επισης ειναι Λευκες, και για τους φυλετιστες, οπως ειμαι εγω, ειναι απολυτως αποδεκτες.

      Προς τον βλακα που βριζει:
      Ποιος σου ειπε ρε ηλιθιε οτι ειμαι εθνικιστης? Σε εβρισα εγω? Βλακα. Λευκος Φυλετιστης ειμαι, διοτι γνωριζω οτι και ολα τα εθνη να αφανιστουν, εαν υπαρξει πυρηνας λευκων, υπαρχει το δυναμικο δημιουργιας νεου παρομοιου εθνους. Εσυ κατσε με τον δηθεν εθνικισμο σου, σε μια ελλαδα με αφροασιατες και αρμενοειδεις. Ποιος ξερει? Πολλοι απο αυτους ισως μεταμορφωθουν σε εθνικιστες "ελληνες" μετα απο 50 χρονια.
      Οσο για το ομαιμον ομοθρησκον ομοτροπον και ομογλωσσον μια οικογενειας, συμφωνω, γι αυτο μαζι με την κοπελα μου τα εχουμε και τα 4. Και την ιδια γλωσσα μιλαμε(αγγλικα, ρωσικα, ελληνικα) και ορθοδοξοι ειμαστε, και ομοφυλοι.

      Διαγραφή
    8. Και τώρα που ο... Οδυσσεύς Πελασγός...μας πληροφόρησε περί του φυλετικού τύπου του,περί της σεξουαλικής του ζωής και περί των ιδεολογικών και θρησκευτικών του πιστεύω, μπορούμε ήσυχοι να συνεχίσουμε τη ζωή μας..
      Σοβαρά τώρα,οποτε σχολιάζεις Πελασγέ,φροντίζεις να μας πληροφορήσεις ότι είσαι ...του Μεσογειακού φαινοτύπου,δημιουργώντας στον εαυτό σου την ψευδαίσθηση ότι αυτό σου εξασφαλίζει...δόξα ή και νομίζεις ότι είσαι το ίδιο με τους Μεσογειακούς αρχαίους Έλληνες...Το μόνο που καταφέρνεις όμως είναι να γίνεσαι γελοίος.Καθώς είσαι ο μόνος στους τόσους σχολιαστές,που...αρέσκεσαι στο να μας ενημερώνεις για τον φαινότυπο σου....Ηρέμησε...

      Διαγραφή
    9. Εικοσι σειρες για να εξηγησεις ποσο γελοιος ειμαι. Καποιος εχει χαμηλη αυτοεκτιμηση. Πως γινεται παντα να το γυρνατε σε προσωπικες επιθεσεις, μη κατανοωντες οτι ειναι ιδιον χαμηλης νοημοσυνης? Α ναι, οι βλακες δεν ξερουν ποσο βλακες ειναι.

      Διαγραφή
    10. Καλά,κάλμαρε και πες μας πόσο Μεσογειακός είσαι γιατί μπορεί να μην το γνωρίζουν όλοι...Άντε και καλό πάσχα...

      Διαγραφή
    11. Λογικό να μην νιώθεις κάτι για τους Ισπανούς, αφού ούτε καν μοιάζουμε, μόνο με αλβανούς μοιάζουμε, γεωργιανούς Αρμένιους και Ιταλούς. Αλβανούς γιατί είναι διναρικοι και αλπικοι όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, Ιταλούς γτ είναι διναρικοι αλλά έχουν και αρκετούς μεσογειακους ενώ και εμείς έχουμε λίγους μεσογειακους, και γεωργιανούς γιατί οι πόντιοι είμαστε ίδιοι, λογικά αρμενοειδης όπως μας λέτε, αλλά εγώ πιστεύω ότι κανένας Πόντιος δεν είναι καθαρός αρμενοειδης, είμαστε κυρίως αρμενοειδης αλλά με λίγη αλπική ή διναρικη επίδραση

      Διαγραφή
  9. Πάντως οι Αμερικάνοι απ'οτι φαίνεται είναι οι πρώτοι που ενώνονται στην βάση της φυλής, ακριβώς επειδή έρχονται αντιμέτωποι με αλλόφυλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το είδες αυτό; μην υπερεκτιμάς την περίπτωση τραμπ.

      Διαγραφή
  10. Στον χώρο του εθνικισμού φαίνεται να έχουν συμμαχήσει προσωρινά , δύο διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις, ουσιαστικά τελείως διαφορετικές. Το πεδίο συμμαχίας τους είναι η εναντίωση στο ρεύμα της μετανάστευσης.
    Η μία είναι εθνιστικστική ελληνοκεντρική αγαπά τους Έλληνες, και δεν θέλει να χαθεί από τις επιμειξίες. Η άλλη είναι σνομπίστικη εγωκεντρική, και ανθελληνική. Αντιπαθεί τους λαθρομετανάστες ως κάτι υποδεέστερο, όχι ως κάτι ξένο. Συμμαχεί με άλλους εχθρούς τους έθνους και τους θαυμάζει, όπως γερμανούς και άλλους Δυτικούς ή ακόμα και βόρειους. Είναι ρατσιστική και όχι εθνικιστική, Πολεμά την επιμειξία με έναν βάρβαρο κούρδο π.χ. , άλλα επικροτεί την επιμειξία με Γερμανούς, Γάλλους κ.α. εχθρούς του έθνους. Αυτοί είναι ξένο σώμα για τον εθνικισμό και σύντομα θα χωρίσουμε τα τσανάκια μας. Αντέ να χωρίσουμε οι εθνικιστές από τους ρατσιστές, Αυτοί δηλαδή που θα κάτσουν να πολεμήσουν για την πατρίδα σε ότι κατάσταση περιέλθει και αυτούς που θα σηκωθούν να φύγουν για την δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονον που συγκρινεις κουρδους με Λευκους, και θεωρεις τους γερμανους εχθρους σου, αναπαραγοντας την συστημικη προπαγανδα σαν παπαγαλακι, φαινεται ποσο τυφλος εισαι. Ακομη και η ΧΑ μιλα για συμμαχιες ολως των λευκων εθνικιστων. Διπλα απο τον μαιανδρο, ανεμιζει ο κελτικος σταυρος που αναπαριστα την Λευκη Φυλη.
      Πρωτα η Φυλη, και μετα το Εθνος. Διχως την Φυλη δεν υφισταται Εθνος. Και φυσικα θα πολεμουσα εαν γινοταν εθνοφυλετικη επανασταση και πολεμος. Αλλα να πολεμησω σε τεχνητους πολεμους εναντιον αδελφων μου Ευρωπαιων δεν θα το εκανα. Αρκουν οι αδελφοκτονοι πολεμοι του 20 αιωνος

      Διαγραφή
    2. Πάντως, σύμφωνα με τον Αδόλφο οι Κούρδοι είναι Άριοι, τζαστ σέινγκ.

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα με τον Αδόλφο η αρχαία Ελλάς υπήρξε...Νορδική!!!

      So ein Quatsch!

      Διαγραφή
  11. Πελασγέ επειδή έχεις νορδική κοπέλα δε σε κάνει σπουδαίο οι μεσογειακές είναι 1000 φορές πιο ανώτερες από τις ξανθούλες είσαι και χριστιανός η κατάντια σου δεν έχει όρια σε λίγο καιρό σε βλέπω φιλελέ και εγώ είμαι μεσογειακός με όλα τα χαρακτηριστικά ακόμα και την σπάνια ελληνική μύτη χωρίς βύθιση έχω ,αλλά δεν υπερηφανεύομαι οπώς εσύ οι πραγματικοί έλληνες είναι οι κανονικοί μεσογειακοί που παντρεύονται μόνο ελληνίδες μεσογειακές εξαίρεση μεσογειακές νοτίου ευρώπης και αγαπούν και πολεμούν μόνο για την ελλάδα και καμία άλλη χώρα είσαι ένας μουνόδουλος χριστιανός έμαθες και ρώσικα(σλαβομογγόλικα) για μια γυναίκα έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Πελασγέ επειδή έχεις νορδική κοπέλα δε σε κάνει σπουδαίο ''
      Ουδεις ειπε κατι τετοιο, αλλα οκ
      ''οι μεσογειακές είναι 1000 φορές πιο ανώτερες από τις ξανθούλες''
      Οι μεσογειακες και οι νορδικες ειναι για εμενα στην πρωτη θεση. Ολες οι προηγουμενες που ειχα, μεσογειακες κυριως ηταν. Δεν ειπα κατι κατα του μεσογειακου φαινοτυπου αλλα κατα της δηλητηριασμενης νοοτροπιας των ελληνιδων που εχουν ξεπεσει στο επιπεδο της πουτανας. Εγω θελω οικογενεια και παιδια. Δεν θελω να παιζω. Εαν εσενα σου αρκει αυτο, δικο σου προβλημα. Εαν θελεις επιτυχημενη οικογενεια, μακρυα απο ελληνιδες η αλλες δυτικοτραφουμενες γυναικες. Θα το σαμποταρουν.
      ''είσαι και χριστιανός η κατάντια σου δεν έχει όρια σε λίγο καιρό σε βλέπω φιλελέ ''
      Ασχετα θεματα, οτι να ναι. Ειμαι Ελλην Λευκος Φυλετιστης. Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα.
      'και εγώ είμαι μεσογειακός με όλα τα χαρακτηριστικά ακόμα και την σπάνια ελληνική μύτη χωρίς βύθιση έχω ''
      Ευγε
      ''αλλά δεν υπερηφανεύομαι οπώς εσύ οι πραγματικοί έλληνες είναι οι κανονικοί μεσογειακοί που παντρεύονται μόνο ελληνίδες μεσογειακές εξαίρεση μεσογειακές νοτίου ευρώπης''
      Ποτε ρε μεγαλε υπερηφανευτηκα? Οτι να ναι. Ενα δεδομενο ανεφερα, δεν ειπα οτι ειμαι γαματος που ειμαι μεσογειακος. Ελεος.
      ''αγαπούν και πολεμούν μόνο για την ελλάδα και καμία άλλη χώρα''
      Η Ελλας που εννοω εγω, ειναι νεκρη. Το ελλαντα που εννοεις εσυ ειναι μια καρρικατουρα της νεκρης Ελλαδος.
      ''είσαι ένας μουνόδουλος χριστιανός''
      Για δυο μηνες μιλουσαμε στο βαιμπερ, και μετα για 3 μηνες ειμασταν μαζι, διχως να ολοκληρωσουμε. Το ποιος ειναι μουνοδουλος, το κρινει η κοινη λογικη. Ποτε δεν πηγα με γυναικα μονο για σεξ.
      Αντε παλι το χριστιανος. Τι ρολο παιζει, μονο εσυ το ξερεις.
      'έμαθες και ρώσικα(σλαβομογγόλικα) για μια γυναίκα έλεος'
      Οταν θα αγαπησεις κοπελα που αξιζει, θα δεις τι θυσιες θα κανεις για αυτην. Τα ρωσικα ειναι αρχαιες σλαβικοι διαλεκτοι, με το κυριλλικο αλφαβητο, που ειναι παρηλλαγμενο ελληνικο. Καμμια σχεση με μογγολους δεν εχουν οι Ουκρανοι, ουτε γενετικα ουτε πολιτισμικα. Οι σκανδιναβοι εχουν μεγαλυτερες επιρροες μογγολικες λογω λαπωνων, απο τους Ουκρανους.

      Εαν εχεις ανταπαντηση που δεν εμπεριεχει προσωπικες επιθεσεις, καλως.

      Διαγραφή
  12. ΚΕΡΚ egrapse: Κατα την γνωμη μου, πολυ σωστα τα λεει ο Πελασγος στο θεμα οικογενειας. Οι Ελληνιδες σε πολυ μεγαλο ποσοστο εχουν αποβλακωθει, ακολουθουν και αυτες αυτο το πολιτιστικο προτυπο που ερχεται απο την δυση, συν την εγχωρια μπουζουκολαγνια. Αυτο το προτυπο συνανταται σε πολλες ευρωπαικες χωρες με τις εκαστοτε διαφοροποιησεις. Σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις. Αλλα η πλειοψηφια ειναι για κλωτσιες!
    Οποιος εχει ταξιδεψει σε ευρωπαικα κρατη, τοσο δυτικα οσο και ανατολικα, μπορει να δει και να καταλαβει τις διαφορες των γυναικων, σε σχεση με τις δικες μας πατσολες.... Μονο το θεμα συμπεριφορας να παρουμε, βρισκουμε τεραστιες διαφορες... Εγω πολλες φορες λυπαμαι τις κοπελες χωρων της Ευρωπης που προσπαθουν για κατι καλυτερο, κι ειναι αναγκασμενες να ανεχονται τον καθε μπεκρουλιακα.... οπως και λυπαμαι για τον αντρικο πλυθησμο της χωρας μας που ειναι αναγκασμενος να ανεχεται την καθε κακομαθημενη, αγαμητη, ανεραστη, αμορφωτη, τεμπελα ελλεεινιδα....
    Καντε μια περιηγηση στην Ευρωπη και προσπαθηστε να γνωρισεται κοσμο, ανδρες και γυναικες, μετα συγκρινεται με το τι εγινε και γινεται εδω στην χωρα μας.... μεγαλη διαφορα....
    Προσωπικα προτιμω μια λευκη ευρωπαια για γυναικα, παρα ενα "ελληνικο βλημα", που δεν εχει τροπους και που θα εχει αποψη για ολα... Δυστυχως οι δικες μας, (οχι ολες) με αυτην την συμπεριφορα προοριζονται για το ραφι ή τους πακιστανους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε φίλε άλλα αντί να ψάξει για μια σωστή Ελληνίδα, βρήκε μία ξένη. Με αυτή του την απόφαση γίνεται μέρος του προβλήματος και θα έχει την ανάλογη συμπεριφορά.

      Διαγραφή
    2. Ειμαι 28 ετων σχεδον. Ειχα αμετρητες αποτυχημενες προσπαθειες με ελληνιδες, εως οτου γνωρισα απο το τιποτα την Αννα. Φυσικα και δεν ειχα εξ αρχης πει οτι θα γινει γυναικα μου. Αλλα οσο μιλουσαμε, οσο ζουσαμε μαζι, τοσο κατανοουσα οτι ηταν ο μονοκερος που, εψαχνα στις ελληνιδες αλλα τον βρηκα εξ Ουκρανιας.
      Οπως ειπε ο φιλος, η Ελλας και οι ελληνες δεν ειναι φυλη αλλα εθνος. Εθνος γεννηθεν εξ ενος αμαγαλματος Λευκων φαινοτυπων. Εαν ο φυλετικος κορμος παραμεινει Λευκος, το ελληνικο εθνος μπορει να επιβιωσει. Εαν τωρα καταντησουμε ολοι 40 χρονων, ατεκνοι να ψαχνουμε τον "ελληνικο" μονοκερω, αντι του γενικως Λευκου μονοκερου, τοτε και μονον τοτε, γινεσαι μερος του προβληματος. Εγω τα παιδια μου οταν κανω, θα πεπαιδευτουν ελληνικως.

      Εχεις μια σφαιρα, δες την απο ολες τις πλευρες οχι ενα μικρο μερος της.
      Τα δεδομενα εχουν αλλαξει. Οι Λευκοι δεχονται γενικη επιθεση, οχι μονον οι Ελληνες. Και οι εθνικισμοι του 20ου αιωνος ειναι πλεον μη επαρκεις να λυσουν το προβλημα της Γενοκτονιας που υφισταμεθα, γενικως ως Λευκοι.

      Διαγραφή
    3. Ναι ρε και όταν μας επιτεθούν οι εξωγήινοι θα αρχίσουμε να παντρευόμαστε και με μαύρες. Ρε ούστ απατρί.
      Σου αφιερώνω απόσπασμάτα από την Ελληνική νομαρχία του ανωνύμου του Έλληνος που έγραψε την ελληνική νομαρχία στα προεπαναστατικά χρόνια.
      "Ἀλλὰ τί νὰ εἰπῶ διὰ
      ἐκείνους, ὁποὺ κατὰ δυστυχίαν μας δὲν εἶναι ὀλίγοι, οἱ ὁποῖοι, διὰ νὰ ἀποξενωθῶσι παντάπασιν ἀπὸ
      τὴν Ἑλλάδα καὶ νὰ ἀλησμονήσουν ἕως καὶ τὸ ὄνομά της, ἀπεφάσισαν μὲ ἄκραν ἀφροσύνην καὶ
      ἔλαβον εἰς ξένην γῆν διὰ σύζυγον ἀλλογενῆ γυναῖκα; Ὤ, ἐντροπὴ ἀνυπόφορος! "
      και
      "ὦ ἀναίσχυντε καὶ ὄντως γιδοκέφαλε ἀποστάτα τῆς πατρίδος"
      μπορείς να το βρείς
      http://www.24grammata.com/wp-content/uploads/2011/03/Elliniki-Nomarxia.pdf
      σελίδα 46
      Τέτοιες απόψεις είχαν οι άνθρωποι που απελευθέρωσαν την πατρίδα,
      Άνθρωποι σαν εσένα μόνο να την ξανασκλαβώσουν μπορούν.

      Διαγραφή
    4. Α) Ελεγξε λιγο τα συναισθηματα σου.
      Β) Το λογικο αλμα που εκανες με τις μαυρες, δεν στεκει ουτε σε νου τριχρονου.
      Γ) Ο ποιητης μιλαει για αλλογενεις. Οχι αλλοεθνεις.
      Δ) Ο ποιητης ειναι απο μια εποχη οποτε τα δεδομενα ηταν εντελως μα εντελως διαφορα. Ουτε να φανταστει ο ποιητης σε τι βιοπολιτισμικη καταντια θα επηρχετο η Ελλας τον 21 αιωνα.
      Ε) Μαθε να συμβαδιζεις με συγχρονα δεδομενα εαν θελεις να επιβιωσεις. Εχε το παρελθον ως οδηγο, αλλα πραττε βασει δεδομενων και οχι βασει συναισθηματων παραλογων.

      Και παλι, μαθε διαλεκτικη που τοσο ο Αριστοτελης την προωθουσε 2500 ετη πριν. Ο τροπος που μιλας ειναι ιδιον μικρων παιδιων και οχι ελλογου ενηλικος.

      Διαγραφή
    5. Διάβασε το κείμενο που σου έστειλα , ο άνθρωπος δεν είναι ποιητής, πέζή προκύρηξη έχει γράψει σε μέγεθος βιβλίου με τις απόψεις του.
      Στην εποχή του το 1805 όλοι μιλούσαν για γένος των Ελλήνων και τίποτε άλλο δεν σήμαινε τότε όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα.
      Γενικά δεν ασχολούμε μαζί σου, εσένα σε θεωρώ χαμένη υπόθεση, αποστάτη της πατρίδας, για αυτούς που μας διαβάζουν τα γράφω.
      το Ε σου είναι ίδια τα επιχειρήματα των νεοταξιτών διεθνιστούλιδων Συγχαρητήρια, και πιο χαμηλά.
      Αν είχες λίγη από την λογική του Αριστοτέλη που τολμάς και επικαλείσαι θα μπορούσες να καταλάβεις

      Διαγραφή
    6. Εχω μια βιβλιοθηκη με εκατονταδες βιβλια Ελληνων, το οποια εχω μελετησει τα περισσοτερα.
      Και εαν διαβασεις το ΟΡΓΑΝΟΝ του Αριστοτελους, θα καταλαβαινες τι εστι λογικη.

      Διαγραφή
    7. Εκτείθεσε ψευτοπελασγέ, όποιος ξέρει λογική, καταλαβαίνει καλά ,ό τι δεν έχεις διαβάσει το όργανον, ή ακόμα χειρότερα δεν το έχεις καταλάβει. Αλήθεια τα παιδιά σου θα έχουν το παρατσούκλι σκυθοπελαγοί μιξοβάρβαρβοι; Κάνε μια χάρη στον ευατό σου και άλλαξε παρατσούκλι.

      Διαγραφή
    8. Ok, σε βαρεθηκα. Βρες αλλον να ξεκατινιαστεις ονλινε.
      Και χασε και αλλο τον χρονο σου με τις αρχιπουτανες ελληνιδες που τα πνευμονια τους εχουν γινει μαυρα απο το τσιγαρο και το μουνι ξεχειλωμενο απο τις πουτσες.
      Αντε και καλους απογονους, εαν βρεις καμμια που να θελει να κανει παιδια φυσικα.

      Διαγραφή
  13. Θελω να ρωτησω ολους τους φυλετιστες.Γιατι ακριβως θεωρειται οτι η Λευκη φυλη ειναι σπουδαια? Που ηταν οι Ευρωπαιοι οταν οι Μινωιτες εχτιζαν το ανακτορο της Φαιστου? Που ηταν οταν ο Ομηρος συνεθετε την Ιλιαδα? Που ηταν οταν εμφανιστηκαν οι προσωκρατικοι φιλισοφοι? Που ηταν οταν χτιζαμε μνημεια που ακομα στεκουν παρα τους αιωνες? Που ηταν οταν ειχαμε φτασει μεχρι την Ινδια? Που ηταν οταν φταιξαμε τον υπολογιστη των Αντικυθηρων? Στις σπηλιες τους ηταν.Πελεκυφοροι βαρβαροι ηταν.Δεν σας παραξενευει οτι τα αλφαβητα των Ευρωπαικων εθνων προερχονται απο το ελληνικο? Πειτε μου ενα βιβλιο φιλοσοφιας ή επιστημης των Ευρωπαικων εθνων πριν την ρωμαικη κατακτηση της Βρετανιας.Πηγαινετε σε ενα μουσειο να δειτε τα εκθεματα τους.Η λευκη φυλη δεν δικαιουται να συγκρινεται με το Ελληνικο εθνος.Η ιστορια μιλα.Οσο για την μετεπειτα αναπτυξη τους η οποια συνεβει χαρει στην Αναγεννηση,η οποια οφειλεται στην μελετη της αρχαιας ελληνικης γραμματειας, δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι πολιτισμικα υποδεεστεροι.Η Ελλας εμεινε πισω λογω της κατακτησης.Η λευκη φυλη ναι μεν ειναι ικανη υιοθετησης πολιτισμου, αλλα οσον αφορα την δυναμη παραγωγης πολτισμου, οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την στιγμη που οι Κινεζοι χτιζαν παλατια και ειχαν να παρουσιασουν εναν Κομφουκιο και εναν Λαο Τσε, οι Ευρωπαιοι δεν ειχαν καν σχηματισει εθνη, ζωντας σε καλυβες.Οι Ιαπωνες ανεπτυξαν πνευματικο και υλικο πολιτισμο που σε μεγαλο βαθμο ακομα διατηρουν, παρα την δυτικη επιρροη.Οι Ευρωπαιοι πρεπει να νοιωθουν τυχεροι που βρισκονται κοντα στην Ελλαδα, γεγονος που τους επετρεψε να εκπολιτιστουν σταδιακα.

      Διαγραφή
    2. Α) Συγκρινεις "Λευκη Φυλη" που ειναι γενικος γενετικος/ανθρωπολογικος ορος, με Ελληνικο εθνος, που ειναι πνευματικος ορος. Οι Ελληνες ηταν λαος ανηκων στην Λευκη Φυλη, απο κραμα τυπων της, ο οποιος ετυχε να βρισκεται σε γεωγραφικο μερος που βοηθησε την μετατροπη της Δυναμικης Ενεργειας του σε Κινητικη(πολιτισμο). Σε πληροφορω οτι γενετικα και ανθρωπολογικα, οι Ελληνες δεν διαφερουν σε τιποτε απο τους υπολοιπους Ευρωπαιους. Η μονη διαφορα, το μονο καταλυτικο στοιχειο που εξεπνευσε πολιτισμο, ηταν η γεωγραφικη θεση και ιστορικες συγκυριες.

      Και βλεπεις οτι μολις οι ιστορικες συγκυριες βοηθησαν, και οι υπολοιποι Ευρωπαιοι δημιουργησαν αυτοκρατοριες, πολιτισμο, επιστημες, κλπ. Οταν οι Ελληνες για ιστορικες συγκυριες παλι, ησαν υποδουλοι και σε κατασταση δουλου και βαρβαρου.

      Ολα αυτα που λες, καλα ειναι για τους θεατες του Πλευρη η του Γεωργιαδη. Αλλα ειναι παραλογα και αστοχα.

      Το 80% του συγχρονου πολιτισμου, ειναι Γερμανικο προιον, που ναι μεν πατησε στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο αλλα δημιουργησε παμπολλα νεα.

      Οσον αφορα το αλφαβητο, οι φοινικες που δημιουργησαν τα συμφωνα, και οι Ελληνες που δημιουργησαν τα φωνηεντα, ανηκαν και οι δυο στην Λευκη φυλη. Δεν το δημιουργησαν οι Ελληνες το αλφαβητο, αλλα μια συμπραξη δυο ομοφυλων εθνων.

      Ο Λευκος Φυλετισμος ειναι το μελλον της Ελλαδος, και ολων των Ευρωπαικων Εθνων. Οποιο εθνος δεν το κατανοησει, θα αφανισθει υπο το γενετικο βαρος των αφροασιατων εισβολεων.

      Διαγραφή
    3. Λευκός φυλετισμός=ταφόπλακα των εθνών και των πατρίδων, δούρειος ίππος των νεοταξιτών

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου Οδυσσεα,δεν απαντησες στις ερωτησεις.Λες οτι ελληνικο εθνος ειναι πνευματικος ορος ενω ειναι βιολογικη πραγματικοτητα.Ειναι η λογικη συνεχεια, απο την οικογενεια,το γενος,την φρατρια.Απο την Ομηρικη εποχη οι Ελληνες αναγνωριζαν τους κοινους δεσμους τους.Ποτε ομως δεν αισθανθηκαν συμπαθεια για καποιον βαρβαρο.Οσο για το οτι λες οτι λογω συνθηκων οι Ευρωπαιοι δεν ανεδειξαν πολιτισμο μεχρι την Ρωμαικη επιρροη,ειναι αστειο.Δηλαδη ΟΛΟΙ οι Ευρωπαιοι λογω συνθηκων δεν ανεδειξαν εστω λογοτεχνια,αρχιτεκτονικη,ποιηση,αθλητισμο,φιλοσοφια ή οτιδηποτε ανταξιο Ανθρωπου.Δεγ σε προβληματιζει? Δεν λεω οτι ειναι ισοι με την μαυρη φυλη,αλλα σε καμια περιπτωση δεν υπερτερουν των Ελληνων.Κανεις το λαθος και γενικευεις, οτι ολοι οι Λευκοι ειναι ιδιοι.Αλλοι ειναι οι Γερμανοι, αλλοι οι Φιλανδοι, αλλοι οι Κροατες.Δεν εχουν ολοι την ιδια ικανοτητα πολιτισμικης δημιουργιας.

      Διαγραφή
    5. Κανεις το λαθος να γενικευεις.Λες οτι η λευκη φυλη υπερτερει.Δεν ειναι το ιδιο οι Σουηδοι με τους Κροατες, ή οι Γαλλοι με τους Λετονους.Αλλη ικανοτητα εχουν ορισμενοι, αλλη καποιοι αλλοι.Π.χ. στην κιτρινη φυλη εμφανως οι Κινεζοι με τους Ιαπωνες υπερτερουν των Μογγολων ή των Θιβετιανων.Τωρα σε αυτο που λες οτι το 80% του συγχρονου πολιτισμου ειναι γερμανικο δημιουργημα.Να σου θυμισω οτι πολλες φορες οι φυλετιστες αγνοειτε την Ιστορια.Κοιτατε μονο ευθεια,παραβλεποντας το τι οδηγησε εκει.Δεν ειναι τυχαιο οτι η Ευρωπη βγηκε απο τον Μεσαιωνα μεσω της Αναγεννησης, δηλαδη της στροφης στην κλασικη ελληνικη παιδεια.Οι Γερμανοι εξεπολιτιστηκαν λογω της Ελληνικης επιρροης (βλεπε Θεωφανο, συζυγο Οθωνα ΄Β) και της ελληνικης παιδειας.Οι Ευρωπαιοι, ναι μεν εχουν ικανοτητα υιοθεσιας και αφομοιωσης πολιτισμου, αλλα επ'ουδενι λογω δεν εχουν την ιδια ικανοτητα πολιτισμικης γεννησης.Επισης, πες μου εναν λογω να μην θεωρω τους Ιαπωνες πολιτισμικα ανωτερους ολων των λευκων (πλην Ελληνων).Πραγματικα δημιουργησαν και διατηρουν πολιτισμο,παρα την δυτικη επιρροη, βασισμενο σε αξιες οπως η ανδρεια,το θαρρος και η εντιμοτητα.Οσο γαι το οτι λες οτι το ελληνικο αλφαβητο προερχεται απο τους φοινηκες βασιζομενος στην περιγραφη του Ηροδοτου και μονο,να σου υπενθυμισω οτι υπαρχουν περιπου 12 αρχαιες καταγραφες στην ελληνικη γραμματεια με διαφορετικη εξηγηση, τις οποιες περιεργως αποσιωπουν.Τις οποιες μετα χαρας μπορω να σου παραθεσω.Φιλικα παντα,αναμενω την γνωμη σου.

      Διαγραφή
    6. Τυρταίε,

      Εθνικότητα ΔΕΝ συνεπάγεται φυλετική συνέχεια αυτομάτως.

      Οι τρεις αρχικοί Ελληνικοί φαινότυποι (Μεσογειακός, ΚΜ, Αλπικός) οι οποίοι και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ τον Ελληνικό πολιτισμό με τον Μεσογειακό να έχει τον κεντρικό ρόλο, αποτελούν, πλην του Αλπικού ο οποίος ΔΕΝ δημιουργεί τάσεις λόγω παθητικότητος, μειοψηφία στην σύγχρονη Ελλάδα.

      Αντιθέτως όλοι οι σημερινοί Διναρικοί και Αρμενοειδείς, αμφότεροι βραχυκέφαλοι με διαφορετικό ψυχισμό από Μεσογειακούς και ΚΜ, λογίζονται λόγω πολιτισμικής συγγένειας (Ορθοδοξία και Ελληνοφωνία) ως Έλληνες, ενώ ο ψυχισμός τους ουδεμία σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό έχει. Εξ'ου και η εικόνα Βαλκανίων από την μία (Διναρικοί) και Ανατολής (Αρμενοειδείς) που παρουσιάζει η σημερινή "Ελλάδα". Αυτό έχει ως αποτελέσμα την φυγή των γηγενών υγιών αμιγώς Ελληνικών φαινοτύπων, δηλαδη Μεσογειακών-ΚΜ και ορισμένων Αλπικών, οι οποίοι και φτιάξανε κάθε τι Ελληνικό ανά τους αιώνες.

      Ο Μεσογειακός φαινότυπος είχε ανέκαθεν πίεση μεγάλη από Βορά λόγω Διναρικών και εξ Ανατολών λόγω Αρμενοειδών και Ιρανικών. Σήμερον, οι φαινότυποι αυτοί φτάσανε μέχρι την Ελλάδα ώστε μάλιστα ταιριάζουν πλήρως με τα χαρακτηριστικά του μέσου "Έλληνος"!

      Η Ελλάδα έχει καταστραφεί φυλετικά. Οι λιγοστοί υγιείς φαινότυποι φεύγουν αναγκαστικά από το κρατίδιο, διότι το Βαλκανοανατολικό κλίμα λόγω των παραπάνω φαινοτύπων τους πνίγει ενώ λόγω ζήλειας ΔΕΝ τους αφήνει να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τούς.

      Διαγραφή
    7. Τώρα, αυτό ισχύει και για Βαλτικούς, Νορδικούς και Σαχάριους.

      Σε μία τάξη στο πανεπιστήμιό μου, είμαστε 3 "Έλληνες".

      Εγώ, Κρομανοειδής με μία Αλπική επίδραση, μία κοπέλα Αρμενοειδής-Αραβική και μία Βαλτικιά.

      Δηλαδή Έλλην ατόφιος είμαι μονάχα εγώ, οι λοιπές αποτελούν Έλληνες μονάχα πολιτισμικά, έχοντας όμως ψυχισμό και τάσεις συναισθηματικές τελείως ξένες στην Ελληνικότητα.

      Οι Πέρσες, οι Αράβες, οι Γερμανοί ακόμη και οι Ιταλοί μείναν ατόφιοι φυλετικά πάνω-κάτω. Ο Ελληνισμός κατεστράφη φυλετικά, είτε αρέσει είτε όχι.

      Διαγραφή
    8. Η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί αμάλγαμα από 5 διαφορετικούς φαινοτύπους, 3 βραχυκέφαλους και 2 δολιχοκέφαλους, οι οποίοι έχουν διαφορετικές τάσεις, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Προσέθεσε και τον αυξανομενο αριθμό Βαλτικών, εξωευρωπαϊκών φαινοτύπων και Οριενταλικών-Σαχαρίων λόγω ""προσφύγων"" και έχεις έναν τέλειο πολυ-φαινοτυπικά αχταρμά ο οποίος δεν δύναται με τίποτε να ενωθεί και να ομογενοποιηθεί.

      Πραγματικά δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει, πλην μίας εθνοκαθάρσεως και αυστηρής εφαρμογής ευγονικής υπέρ των 3 αρχικών Ελληνικών φαινοτύπων.

      Διαγραφή
    9. ""Πραγματικά δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει, πλην μίας εθνοκαθάρσεως και αυστηρής εφαρμογής ευγονικής υπέρ των 3 αρχικών Ελληνικών φαινοτύπων"

      Ευγονική σε Αλπικούς και Κρομανοειδείς;
      Η ευγονική θα πρέπει να εφαρμοστεί στον Μεσογειακό φαινότυπο,όπως στη Γερμανία έγινε στον Νορδικό!
      Γενικά μιλώντας ,σε Έθνη όπως το Ελληνικό,το Γερμανικό,το Αγγλικό και το Σκωτσέζικο και Ιρλανδικό κτλ,η ευγονική πρέπει να γίνει στον Νορδικό,Ατλαντοειδη και Νορδικό τύπο,που είναι και η ελίτ της Λευκής Φυλής.

      Διαγραφή
    10. Η ευγονική θα γίνει με δύο τρόπους:

      Θετική υπέρ Κρομανοειδών που είναι πειθαρχημένοι, εργατικοί, καλοί τεχνίτες, μηχανικοί και πολεμιστές ενώ δεν έχουν σχέση ούτε με Βαλκάνια ούτε με Ανατολή αλλά γενικά πλην του καλλιτεχνικού τομέος είναι καλοί δέκτες του Ελληνικού πνεύματος, ενώ πολιτιστικά ακολουιούν ένα σωστό παράδειγμα ενώ Διναρικοί και Αρμενοειδείς δεν αντιλαμβάνονται την κουλτούρα καθόλου.

      Η βάση βέβαια συμφωνώ θα πρέπει να δοθεί στον Μεσογειακό φαινότυπο, ο οποίος λόγω ψυχισμού θα επανελληνίσει την Ελλάδα. Συνεργάζεται αρίστως με ΚΜ και Αλπικούς, διότι ο πρώτος λειτουργεί ως πομπός, οι δεύτεροι ως δέκτες, ο ένας δέκτης ενεργητικός ο άλλος παθητικός.

      Η ευγονική οφείλει να ξεχωρίσει τέλος, τους Αρίστους από κάθε Ελληνικό φαινότυπο, είτε είναι ΚΜ, είτε Μεσογειακοί είτε Αλπικοί, καθώς όλες οι φυλές αυτές δύνανται να γεννήσουν προσωπικότητες.

      Διαγραφή
    11. Ευγονική υπέρ των Αλπικών δεν χρειάζεται καθώς ήδη ευρίσκονται στην Ελλάδα σε ποσοστό 40%.

      Διαγραφή
    12. Κωνσταντινουπολιτη μπορεις να μου πεις ποσο ειναι οι Μεσογειακοι?και κατα τη γνωμη σου τους φαινοτυπος ανα ποσοστα στην Ελλαδα?

      Διαγραφή
    13. Βασικα τους φαινοτυπους των Ελληνων μονο σε ποσοστα.Στην Ελλαδα κατοικουν 7.5εκ Ελληνες.

      Διαγραφή
    14. Παλαιές μελέτες που δημοσίευσε το εδώ ιστολόγιο δείξαν:

      Μεσογειακοί 20%
      ΚΜ 5%
      Αλπικοί 40%
      Διναρικοί 20%
      Αρμενοειδείς 15%

      Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι Διναρικοί σίγουρα ξεπερνούν το 20%, αγγίζοντας σίγουρα τα όρια του 30%, καθώς οφείλουμε να συμπεριελάβουμε και μικτές μορφές Διναρικές κατά το ήμισυ π.χ., εντός τους οι οποίες λόγω στατιστικής μετρούν μισή μονάδα. Οι Αρμενοειδείς θα έλεγα είναι 20-25% με την κύρια συγκέντρωσή των στον Μακεδονικό Βορά και την Θράκη.

      Για να δούμε ποίοι φαινότυποι κυριαρχούν πρέπει να μελετήσουμε αντικειμενικά δίχως ρετούς τον ψυχισμό του μέσου Έλληνος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από:

      Παθητικότητα-Αλπικός
      Ξεροκεφαλιά-Διναρικός,
      Ζήλεια για κάποιον καλλίτερο (Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της)-Διναρικός,
      Τάση διχασμού και όχι σύμπνοιας-Διναρικός
      Απειθαρχία και ανομία - Διναρικός
      Νευρικότητα και τάση για καβγά - Διναρικός
      Γενικά έλλειψη πνευματικών ικανοτήτων και σκέψεως - Διναρικός
      Συμφεροντολογική φύση ως παράσιτο στην εξουσία - Αρμενοειδής
      Έλλειψη πολιτισμού και κουλτούρας - Διναρικός και Αρμενοειδείς
      Αντίσταση στην αλλαγή ενός σάπιου συστήματος-Αλπικός
      Βαλκανοανατολίτικος τρόπος διασκεδάσεως - Διναρικός και Αρμενοειδής
      Πονηριά - Αρμενοειδής
      Φιλαργυρία - Διναρικός και Αρμενοειδής


      Τα παραπάνω χαρακτηρίζουν κυρίως τους Έλληνες του εσωτερικού, οι του εξωτερικού έχουν:

      Δυναμικότητα δίχως να είναι νευρικοί - Μεσογειακός και ΚΜ
      Αίσθηση της κουλτούρας και του πολιτισμού εκ φύσεως - Μεσογειακός
      Πνευματικές ικανότητες - Αλπικός, Μεσογειακός
      Έντονο χαρακτήρα - Μεσογειακός, ΚΜ
      Πειθαρχία - Μεσογειακός, ΚΜ, Αλπικός
      Εργατικότητα - Μεσογειακός, ΚΜ, Αλπικός
      Έντονο συναισθηματισμό αλλά πάλι δίχως τάση για καβγά - Μεσογειακός
      Αίσθηση των τωρινών πολιτικο-οικονομικών καταστάσεων γύρω του - Μεσογειακός, Αλπικός

      Διαγραφή
    15. Με λιγα λογια αυτοι οι 7-7.5εκ Ελληνες στην Ελλαδα ειναι 25% διναρικοι,20% αρμενοειδης,30% αλπικοι, ενα μικρο ποσοστο 5% οτι να ναι και ενα 20% μεσογειακοι?και κατι ακομα πολλοι μιλανε αρνητικα για τους αλπικους αλλα συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν ειναι και τοσο τραγικα σιγουρα δεν ειναι οπωςσ οι μεσογειακοι αλλα τελος παντων.

      Διαγραφή
    16. Δεν είναι κακός ο Αλπικός, απλώς δεν δρα και δεν είναι σωματικά πολεμικός αν και πολλοί Αλπικοί έλαβαν μέρος σε πλείστους πολέμους υπέρ της εκάστοτε πατρίδος τους και πέθαναν για αυτήν. Ο Αλπικός είναι πολύ καλός ΔΈΚΤΗΣ και έχει πολύ σημαντικές πνευματικές ιδιότητες, θυμίζω Πλάτων και Σωκράτης υπήρξαν Αλπικοί, αλλά ακολουθούν πιστά το προτυπο, βλεπε την τεραστία διαφορά σε νοοτροπία Αλπικών Ελλάδος- (Νοτίου) Ιταλίας και Βαυαρίας. Έχουν υψηλές θέσεις διότι δεν είναι αντιδραστικοί και είναι πειθήνιοι ενώ μέσω ενός π.χ. χρηματικού κινήτρου γίνονται εργατικοί. Το 70% ή και παραπάνω των συναδέλφων του πατρός μου είναι...Αλπικοί στον χώρο εργασίας του στο εξωτερικό.

      Οι Διναρικοί είναι καλοί για τον στρατό αλλά μόνον για εκεί, και εκεί υπό καθεστως πειθαρχίας εφόσον δεν είναι πειθαρχημένοι εκ φύσεως. Στην κοινωνία και δη την πόλη είναι αγρίμια οι Διναρικοί. Η Καταστροφή δημοσίας περιουσίας για πλάκα που πλείστοι νεαροί Έλληνες πεάττουν δίχως λόγο οφείλεται στην εκ φύσεως Διναρική νευρικότητα και απειθαρχία. Όσο παράξενο και να ακούγεται στα Οθωμανικά χρόνια οι φαινότυποι είχαν διαχωρισθεί ως έπρεπε, αστική Ελληνική τάξη και Αριστοκρατία υπήρξε Μεσογειακή και Αλπική, ενώ οι κλεφταρματωλοί της υπαίθρου Διναρικοί. Μετά τσουβαλιάστηκαν όλοι στις πολεις, ήρθαν και οι Αρμενοειδείς με αποτέλεσμα το απόλυτο χάος.

      Όπως προείπα, στην αρχαία Ελλάδα ως ψυχικός πομπός δρούσε ο Μεσογειακός και ως δέκτες οι ΚΜ και οι Αλπικοί.

      ΚΜ έθνη είναι αρκετά πολεμικά, δραστήρια, πειθαρχημένα, με οργανωτικές και ισχυρές κρατικές δομές, πειθαρχία, τάση ανεξαρτησίας (ιδίως στις ΗΠΑ αυτό) και τεχνική κλίση. Η Ελλάδα έχει να κερδισει από μία αύξηση των ΚΜ στο 15-20%. Το υπόλοιπο 20% δύνανται να είναι Αλπικοί, ένα 10-15% (οι μισοί από ότι σημερον) Διναρικοί με κύρια συγκέντρωση στην ύπαιθρο και τα βουνά όπου δεν γίνονται αγρίμια και είναι καλοί αγρότες-βοσκοί λόγω εργατικότητος και τέλος ένα 50% Μεσογειακοί.

      Αναφέρω και τους Διναρικούς διότι δεν γίνεται ν τους αφανίσεις προφανώς. Δεν συμπεριέλαβα τους Αρμενοειδείς διότι δεν τους θεωρώ κάτι άξιον αναφοράς, πλην του εμπορίου όπου επιδίδονται επιδέξια καθώς αγαπούν το χρήμα.

      Τώρα σήμερα λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν, κυρίως να δοθεί η πολιτική εξουσία σε Μεσογειακά άτομα και γενικά να λαμβάνουν αυτοί ή όποιοι άλλοι Άξιοι τον πρωτεύοντα ρόλο.

      Οι Διναρικοί ΠΡΕΠΕΙ να μεταφερθούν στα χωριά και την ύπαιθρο άμεσα. Οι Μεσογειακοί πρέπει να επανέλθουν στις πόλεις μαζί με όποιους ΚΜ υπάρχουν, έτσι θα αναπτυχθούν δομές, πολιτισμός και βιομηχανία. Προφανώς χρειάζεται και το κατάλληλο κρατικό καθεστώς και όχι κοινοβούλια που προβάλουν φύση συμφεροντολογική.

      Διαγραφή
    17. Οι Έλληνες είναι 10εκ. αν και με φοβερή τάση φυγής των Αξίων στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    18. Οι Ελληνες ειναι 7.5εκ για παραδειγμα στην Ελλαδα ζουνε 300χιλ-500χιλ ρομα αυτοι πιανονται για Ελληνες,ενα αλλο παραδειγμα στην Ελλαδα ζουνε καπου 800χιλ 1εκ Αλβανοι και 500χιλ απο αυτους περιπου πιανονται ως Ελληνες και μη βαλω λαθρο κλπ...

      Διαγραφή
    19. Όχι ούτε οι Ρομά ούτε οι Αλβανοί ούτε άλλοι λάθρο δεν πρέπει να λογίζονται Έλληνες.

      Η εισροή ατόμων από τα Βαλκάνια (Αλβανία) αυξάνει τον ήδη υψηλό Διναρικο τύπο της Ελλάδος, ενώ η εισροή ατόμων από την Ανατολική Ευρώπη, τους επίσης ξένους ψυχικά και πνευματικά Βαλτικούς.

      Διαγραφή
    20. Κωνσταντινουπολιτη οι Αλβανοι ποσοστα/φαινοτυπος? και αμα ξερεις για γκεγκηδες και τοσκηδες

      Διαγραφή
    21. Κωνσταντινουπολίτη χωρίς παρεξήγηση ρε φίλε αλλά αυθαίρετες μπούρδες,δηλαδή έλεος κάθεστε μερικοί και παπαγαλίζετε τα παραληρήματα ατόμων που δεν έχουν επαφή με τη πραγματατικότητα,κάθεσαι και τσουβαλιάζεις ομάδες ανθρώπων λες και μιλάς για πλέιμομπιλ,δεν είμαι κατά κάποιων ιδεών σου,αλλά μην εστερνιζόμαστε και ότι μας κάθεται καλά.

      Διαγραφή
    22. Σε τί αναφέρεσαι ανώνυμε 9:22?

      Ανώνυμε 9:08 οι Αλβανοί είναι κατά κανόνα Διναρικοί, μάλιστα οι γκέγκηδες με ορισμένα ΚΜ χαρακτηριστικά αποτελώντας και τους πιο "ατόφιους" Διναρικούς, η οποίοι έχουν ως κοιτίδα το Μαυροβούνιο και την Βόρεια Αλβανία (βλέπε "Τα βουνά των Γιγάντων" http://www.albanianphotography.net/coon/). Οι Τόσκηδες λογικά θα έχουν και ορισμένους Διναρο-μεσογειακούς και Αλπικούς στις τάξεις των, δεν είναι τόσο σπάνιο να βλεπεις Αλπικοί επίδραση στους Αλβανούς του Νότού, τους Τοσκηδες.

      Στην Ελλάδα ήσαν σιγουρα κοντά 1 εκατομμύριο πριν την κρίση. Πλεον λογικά έχουν φύγει ορισμένοι αλλά δυστυχώς ελληνοποιήθησαν ή ελληνοποιούνται πολλοί εξ αυτών, εντείνοντας την Διναρική εικόνα Βαλκανίων στην χωρα μας.

      Διαγραφή
    23. Κωνσταντινουπολιτη δεν μου λες που διαφωνεις με τα λεγομενα μου.Επισης με εκπλησσει που λες οτι ΤΟΣΟ μεγαλο ποσοστο Ελληνων εχει αλλοιωθει.Σε πληροφορω οτι οι Ποντιοι, τους οποιους οι πλειοψηφια θεωρει αλλοιωμενους, αποτελουν ισως το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα Δωριεων.Μεχρι και ο Φαλμεραιερ, ο οποιος μονο Φιλελλην δεν θεωρεουταν,στο γνωστο βιβλιο του "Ιστορία της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας" χαρακτηριζει τους Ποντιους ως Ελληνες.Οσον αφορα για τις επιμειξιες επι Τουρκοκρατιας εκει πρεπει να μελετησουμε την συμπεριφορα τους μεσω της λαογραφιας.ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ αλλαξοπιστουσε ή νυμφευοταν αλλοεθνη αποκοπτοταν απο τον εθνικο κορμο.Απειρες ειναι οι καταγραφες.Αλλα και η συμπεριφορα τους ειναι ελληνικη.Ειναι εργατικοι και σκληροτραχηλοι.Ήταν καλοι και πειθαρχημενοι στρατιωτες στον ΄Β Παγκοσμιο.Το γνωριζω μιας και ειμαι στρατιωτικος.

      Διαγραφή
    24. Επισης, ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΟ που αντισταθηκε ενοπλα στους Νεοτουρκους.Το ανταρτικο που ανεπτυξαν εσωσε χιλιαδες ζωες.Αν και υστερουσαν αριθμητικα σε τραγικο βαθμο.Πολλες φορες μελετατε μονο την μορφη, οχι ομως και την ιστορια.Εκει που θελω να καταληξω, και που βρισκεται η ουσια ολης της Εθνικιστικης θεωριας, ειναι οτι οι Ελληνες,ανεξαρτητως φαινοτυπου, διαφερουν απο τους αντιστοιχους Ευρωπαικους, οπως η Ιστορια διδασκει.Περιμενω την γνωμη σου.

      Διαγραφή
    25. Οι Πόντιοι κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι Αρμενοειδείς, καμία μα καμία σχέση με τους Μεσογειακούς Δωριείς (ίσως και να είχαν μία πολύ μικρή Διναρική επίδραση).

      Με λίγα λόγια, κόψτε τις ασυναρτησίες! Σε ιστολόγιο φυλολογίας βρίσκεσθε όσοι λέτε χαζαμάρες, δεν γίνεται να περιγράφετε...ονοματικά(!!) φυλετικούς τύπους να λέτε ότι είναι π.χ. Ίωνες, Δωριείς η...Αιολείς!

      Διαγραφή
    26. Μην εξαπτεσαι.Προσωασιατες ειναι η πλειψηφια.Αλλα πρεπει να κρινεις σφαιρικα.Ο Πουλιανος βρισκει στους Ηπειρωτες μεγαλυτερο κεφαλικο δεικτη απο οτι στους Ποντιους.Ο ιδιος λεει οτι δεν αποτελειο κεφαλικος δεικτης μονος του απολυτο τεκμηριο αλλα σε συνδιασμο.Ο χαρακτηρισμος αρμενοειδης θεωρω ειναι λανθασμενος για τους Ποντιους.Τελος παντων, η συζητηση πηγε σε αλλο θεμα.Καλο βραδυ.

      Διαγραφή
    27. Υ.Γ: O χαρακτηρισμος Δωριεις, εγινε για να δειξω τον διαφορετικο ψυχισμο που διαθετουν απο τους αρμενοειδεις.

      Διαγραφή
    28. Οι Αρμενοειδείς δεν διαφέρουν στον ψυχισμό αναμεταξύ των.

      Όμως, εάν π.χ. δεις την Κύπρο και μελετήσεις τα ανώτερα στρώματά της θα δεις οτι είναι πλειοψηφικώς Μεσογειακά με ή χωρίς Αλπική επίδραση, δηλαδή ατόφιοι απόγονοι Ελλήνων ενω τα κατώτερα λαϊκά στρώματα που τους ακολουθούν είναι γηγενείς Αρμενοειδείς, που προϋπήρχαν τον εξελληνισμό της νήσου.

      Οι Αρμενοειδείς εκεί λογικά υποκύπτουν στους ισχυρώτερους όπως πράττανε πάντα.

      Οι Πόντιοι μέχρι την άλωσή τους από τους Τούρκους τον 15ο αιώνα απετέλεσαν ανάλογο παράδειγμα, δηλαδή ήσαν μέρος του Ελληνισμού όσο υπάκουαν σε μία αμιγώς Ελληνική Αριστοκρατική οικογένεια αυτή των Κομνηνών, της οποίας τα μέλη εάν δεις απεικονίσεις και περιγραφές ήσαν επί το πλείστον Μεσογειακά. Όταν έπαψε να υπάρχει η Αριστοκρατία αυτή στον Πόντο, οι γηγενείς "Έλληνες" Αρμενοειδείς γρήγορα κατά πλειοψηφία ησπάσθησαν το Ισλάμ καθως τώρα υπήκουαν νέα Αριστοκρατία, αυτή των Οθωμανών.

      Δηλαδή ο Αρμενοειδής δρα ως δέκτης και μάλιστα δεν διστάζει χάριν της συμφεροντολογικής του φύσεως να απωλέσει κάθε τι Εθνικό από το να θυσιασθεί για αυτό.

      Διαγραφή
    29. Εθνική συνείδηση αλλάζει εύκολα και ο Διναρικός αν και όχι λόγω υποτακτικής φύσεως όπως ο Αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    30. 9 22 εδώ τι να εννοώ ρε Κωνσταντινουπολίτη συνεχίζεις βρήκες τι είναι τα ανώτερα και κατώτερα στρώματα της Κύπρου ντάξει συγνώμη δηλαδή αλλά οι αηδίες κάποιων έχουν εισχωρήσει για τα καλά στον εγκέφαλο σου,έπειτα βγάζεις τους δωριείς μεσογειακούς ενώ "The physical anthropologist Larry Angel who measured hundreds of Greek skulls identified the original Dorians as being predominately brachycephalic and had a "Dinaroid-Alpine Central trend"."
      Aπό πότε τελικά τα ΙΕ φύλα είναι μεσογειακοί;ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για επιστροφή Ηρακλειδών πάλι δε βγάζει νόημα,κοιτίδα σε περιοχές παραδοσιακά αλπικό-διναρικές,έπειτα γνωστή η σχέση μεταξύ σφακιανών,τσακώνων,γκέγκηδων,μαυροβούνιων και κάποιοι το βιολί τους.
      https://s12.postimg.org/4r1cxn9wr/image.jpg
      https://s12.postimg.org/xhy6npfql/drr.jpg
      https://s12.postimg.org/y4x3d8cml/drrr.jpg (εδώ τσάκωνας,σφακιανός,γκέγκης κι ένας κρητικός μεσογειακός)
      Συν ότι βλέπουμε κρομανοειδή στοιχεία και σ'όλους αυτούς(Οπότε και να υπήρχε μεσογειακό στοιχείο μάλλον πλησίαζε αυτό των ατλαντικό-med)
      "The racial type to which Socrates belonged [Alpine] is today the most important, while the Atlanto-Mediterranean, prominent in Greece since the Bronze Age, is still a major factor."
      http://www.oocities.org/capitolhill/lobby/7681/origins_1aa.html

      Κι απ'τα μόνα παραδείγματα που έχουμε Παυσανία,Αρχίδαμο καμία σχέση με μεσογειακούς πάλι.Ντάξει Κωνστ μη το πάρεις προσωπικά αλλά έχει σιχαθεί η ψυχή μου νορδικόπληκτους,φαντασμένους μεσογειακούς ακόμα και διναρικόυς keyboard warriors,το θέμα είναι η πουτάνα η αλήθεια όχι οτι μας καυλώνει.
      ΥΓ ελπίζω κυρ διαχειριστά να αφήσεις και κάποια διαφορετική γνώμη.

      Διαγραφή
    31. Άντε πάλι οι μπαρούφες!

      Οι Διναρικοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! Αποτελούν απογόνους Ιλλυριών που ζούσαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την πειρατεία και την ληστεία, δίχως κρατικές δομές και ενωποιημένη πολιτισμική ταυτότητα, ενω δεν ανέπτυξαν κανέναν πολιτισμό, ποτέ τα όποια Διναρικά έθνη υπήρξαν. Πως να σου το πώ αλλιώς;;; Οι Διναρικοί και οι Αρμενοειδείς έχουν διαλύσει την Ελλάδα!

      Διαγραφή
    32. Φιλε Πολιτη, χαιρομαι που νεα παιδια ενδιαφερονται για τετοια θεματα και οχι μονο για ποδοσφαιρο ή αμαξια.Αλλα δεν μου ειπες, αν τελικα κανω λαθος στον ισχυρισμο μου με τους Ποντιους.Παρακατω απαντησα στον Οδυσσεα σχετικα.Θεωρω οτι αυτη η ψευδης αποψη περι αρμενοειδων πρεπει να σταματησει επιτελους. Ο ψυχισμος τους αποτελει την καλυτερη αποδειξη.

      Διαγραφή
    33. Διότι φίλε Τυρταίε κάθε άνθρωπος δρα σε έκτακτες ανάγκες, όπως για την υπεράσπιση μίας Ιδέας, στην περίπτωσή μας αυτή της Πατρίδος, άκρως μη-ρασιοναλιστικά (μη-ορθολογικά) λαμβάνοντας πνευματική και ψυχική ντόπα από μία εκάστοτε θρησκεία ή ιδεολογία. Οι θρησκείες και συνεπώς οι Θεοκρατίες απετέλεσαν και τα πιο επιτυχή πολιτικά συστήματα διότι ακριβώς κατορθώνουν να ενώσουν υπό την σκεπή των πλείστους άκρως διαφορετικούς συχνά, φαινοτύπους με διαφορετικές τάσεις και ψυχισμό υπό την ίδια Ιδέα, προάγοντας μάλιστα αδερφοσύνη ανεξαρτήτως φυλής ή Εθνότητος. Έτσι λοιπόν και οι Πόντιοι για άλλα 2 χρόνια μέχρι το 1924 πολέμησαν μέχρι θανάτου για την Ελληνική κληρονομιά του Πόντου όπως και πλείστοι Αλπικοί πολέμησαν με φοβερό πάθος το 1940-41 για την Ελλάδα, βλέπε τί λέγει ο Αλπικότατος Παπαγιαννόπουλος για τις μάχες τότε με τους Ιταλούς όπου με...πέτρες(!!) πολεμούσε σαν τρελός όταν του είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά.

      Οι μουσουλμάνοι αποτελούν ένα άριστο παράδειγμα εδώ. Βέβαια, όπως προείπα η αλήθεια βρίσκεται στην μέση διότι εντός του μουσουλμανικού κόσμου οι φυλετική διαφορά στον ψυχισμό είναι εμφανείς, π.χ. η Ινδονησία παρότι Σουνιτική ανήκει πολιτισμικά στην Ασία και όχι στον Αραβικό κόσμο, ενώ οι Ιρανικοί Πέρσες ανέπτυξαν μία αρκετά διαφορετική εκδοχή του Ισλάμ παρότι κατεκτήθησαν από τους Άραβες.

      Για τους Ιαπωνέζους, προσωπικά εάν έχω σεβασμό για μία φυλετικη ομάδα εκτός των Ευρωπιδών αυτή είναι οι Ανατολικοασιάτες, ήτοι, Κινέζοι, Ιάπωνες και Κορεάτες.

      Η ΝΑ Ασία είναι για πέταμα και πολύ κατώτερη εν συγκρίσει με την ΒΑ Ασία όπου ανέπτυξε πολύ γρήγορα και πολύ νωρίς υψηλό επίπεδο πολιτισμού.

      Συμφωνώ με την θέση σου για τους Ιάπωνες. Ο ίδιος ηρωικός κώδιξ ένωνε Ιάπωνες και Γερμανούς.

      Διαγραφή
    34. Υ.Γ.

      Η Βόρειος Κορέα γράφει Χρυσές Σελίδες, ως το τελευταίο Φασιστικό-Κομμουνιστικό ανάχωμα στην φιλελεύθερη λαίλαπα των τραπεζών, του χρήματος κι του εκφυλισμού. Πάσης φύσεως Φασίστες και Εθνικοσοσιαλιστές οφείλουν να στηρίξουν ή έστω να παραδεχθούν την Βορειοκορεατική αρχοντιά και λεβεντιά αντιστάσεως σε ένα σαπιότατο σύστημα το οποίο έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, με έδρα την Αμερικανική Αυτοκρατορία και το πολυκράτος των Βρυξελλών.

      Διαγραφή
    35. Φιλε μου, ειναι αβασιμη η αποψη σου οτι οι Ποντιοι πολεμησαν (ανταρτικο) λογω εκτακτων συνθηκων, οτι δεν ειναι ετσι ο χαρακτηρας τους.Πες μου σε παρακαλω τοτε, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ? Οι οποιοι και στο ιδιο γεωγραφικο περιβαλλον βρισκονταν, και σχεδον την ιδια θρησκεια ειχαν, και υστερουσαν αριθμητικα.Βλεπεις οτι ολα αυτα συνηγορουν στο οτι ουδεμια σχεση εχουν οι Ποντιοι με τους αρμενοειδεις, εκτος της βραχυκεφαλιας.

      Διαγραφή
    36. Υ.Γ: Eννδιαφερουσα η αποψη σου για την Β. Κορεα.Ποιοι ειναι οι λογοι?

      Διαγραφή
    37. Υ.Γ2:Υπερτερουσαν αριθμητικα ηθελα να πω.

      Διαγραφή
    38. Η Βόρειος Κορέα είναι μίξη Φασισμού στην κοινωνικοπολιτική σφαίρα και Σοσιαλισμού στην Οικονομική.

      Αποτελεί το μοναδικό εν ζωή Στρασσερικό καθεστώς της υφηλίου και για αυτό πρέπει να στηριχθεί. Η Βόρειος Κορέα είναι και γαμώ τα παραδείγματα Κόκκινου Φασισμού ή Μπολσεβικισμού της Δεξιάς, ενώ σχέση με τις φιλελευιερομαρξιστικές Τροτσκυστικές και Λενινιστικές παπαριές δεν έχει καμία!

      Αποτελεί ατόφιο παράδειγμα Εθνικομπολσεβικισμού, δηλαδή Φασισμού με έντονο Σοσιαλιστικό χαρακτήρα. Στηρίζει την Παράδοση, το Έθνος, την Οικογένεια ενώ καταστρέφει κάθε τι αστικο και βδελυρό, όντας σοσιαλιστικό καθεστώς στην πράξη.

      Διαγραφή
  14. KERK εγραψε: Θα πρεπει να κανει ενα θεμα το παρον ιστολογιο, προς συζητηση, ως αναφορα την συμπεριφορα των φύλων στα μεταμοντερνα χρονια. Στις ημερες μας δηλαδη.
    Δεν μπορω να καταλαβω την "λογικη" των διαφόρων "ανωνυμων" που βρισκουν κατακριτεα την επιλογη ευρωπαιας λευκης γυναικας εναντι ελληνιδας. Μαλλον ειναι troll, και προσπαθουν να μας μπαχαλεψουν...
    Δηλαδη, τι το ασχημο βρισκεται στην επιλογη του Πελασγου;;;
    Επισης, θελω να πω οτι στις μερες μας υπαρχει ενα "προτυπο" που ακολουθουν πολλες γυναικες, οχι ολες, το οποιο ξεκινησε απο την "Δυση", και το οποιο δεν μπορω να το ονοματησω! Το "προτυπο" αυτο το βλεπουμε να κυκλοφορει γυρω μας καθημερινα. Βλεπουμε μια εγωιστικη γυναικα, θυμα του καταναλωτισμου, θυμα της λαγνειας για πλουτο (αν εχεις ακριβο αμαξι, αναγνωρισμενη και καλοπληρωμενη εργασια εισαι πιο προσεγγισιμος), μια γυναικα ημιμαθης και κομπλεξικη, γεματη ανασφαλειες....
    Η γνωμη μου ειναι οτι τα τελευταια 40 χρονια υπηρξε μια αλλοιωση του παραδοσιακου προτυπου της γυναικος, οσο και του ανδρος, κι αυτο οφειλεται αποκλειστικα στον μεταμοντερνο "δυτικο" τροπο ζωης, τον καπιταλιστικο αν θελεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νέα τάξη πραγμάτων κάνει μία συνεχής επίθεση στις αξίες και στις αρχές μας. Μας μετατρέπει σε καταναλωτικά όντα που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, πηγαίνουν στην δουλεία τους μαζεύουν όσα περισσότερα ευρώ μπορούν και μετά τα καταναλώνουν στην υπερπληθώρα των προσφερόμενων αγαθών. Αυτός ο άνθρωπος ο ιδανικός καταναλωτής θα πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τα αγαθά και να παραμερίσει τις αξίες και τις αρχές του, την πατρίδα του , την θρησκεία του , την οικογένεια του και ότι άλλο έχει ιερό. Αυτό αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες οι οποίοι αποτελούν το ίδιο θύματα αυτής της επίθεσης. Ως απάντηση αυτό την προτείνουμε; Όχι βέβαια να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός ότι αυτό έχει επηρεάσει και τα δύο φύλα , άνδρες και γυναίκες. Οχι βέβαια να κάνουμε αυτό που η νέα τάξη επιθυμεί να ψάχνουμε ανάμεσα σε γυναίκες αλλοφύλων που τάχα μου δεν έχουν επηρεαστεί τόσο από την νέα τάξη πραγμάτων. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί τους και απλά επιτυγχάνουν πιο εύκολα τον στόχο τους της μαζοποιησης του ανθρώπου. Κάθως ένα παιδί χωρίς πατρίδα, θα είναι το τέλειο θύμα των θεωριών τους. Αν καταφέρουν η πατρίδα μας να γίνει όχι η Ελλάδα , άλλα η Ευρώπη, σύντομα θα καταφέρουν το γνωστό των αριστερών σκουληκιών "Πατρίδα μας όλη η Γη"

      Διαγραφή
    2. Η Αλπικοποίηση-Βαλτικοποίηση της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδος οφείλεται στην σεξουαλικη επιλογή λόγω ηρεμου, υποτακτικού και σταθερού ψυχισμού των Αλπικών γυναικών.

      Αντιθετως, Διναρικές, Νορδικες και Μεσογειακες γυναίκες τη σημερον ημέρα λόγω φεμινισμού αποφεύγονται καθώς είναι κοινώς "πρήχτρες" και δεν υποτάσσονται εύκολα στον άνδρα όσο οι Αλπικές.

      Διαγραφή
    3. Δεν ισχυει απολυτα. Μια νορδικη γυναικα σε μια βαλτικη κοινωνια, εχει γαλουχηθει παιδιοθεν "βαλτικα" οποτε επανερχεται σε μια ισορροπημενη κατασταση.
      Η δικη μου ειναι Ουκρανιδα(βαλτικη κοινωνια) αλλα νορδικη φαινοτυπικα. Ο χαρακτηρας της δεν ειναι ουτε υποτεταγμενος ουτε φεμινιστικος. Ειναι ισορροπημενος.

      Διαγραφή
    4. Τα ψυχικά γνωρίσματα δεν αλλάζουν ανάλογα με την "κοινωνία" που ζει κάποιος φαινότυπος.Ένας Μεσογειακός σε μιά κοινωνία Αλπικο-Διναρικών,
      για παράδειγμα,θα έχει πάντα τα ψυχικά γνωρίσματα του Μεσογειακού.Έχουμε ξαναπεί ότι η ιδεολογία δεν συνδέεται με συγκεκριμένους φυλετικούς τύπους.

      Διαγραφή
    5. Σωστά, αλλά το κοινωνικό κλίμα παίζει και αυτό έναν ρόλο, δεν γίνεται να το αγνοήσουμε αυτό, ο Πελασγός έχει δίκαιο.

      Π.χ. ένας Ελβετός Διναρικός διαφέρει αισθητά από εναν Βαλκάνιο Αλβανό Διναρικό, παρότι παρουσιάζουν τις ίδιες τάσεις.

      Διαγραφή
    6. Η ανθρωπινη προσωπικοτητα ειναι προιον γονοτυπικων σταθερων και κοινωνικων μεταβλητων. Η μαθηματικη συναρτηση της ανθρωπινης προσωπικοτητος εξαρταται των σταθερων αλλα και των μεταβλητων. Αυτο ειναι δεδομενο. Δεν ειναι συζητησιμο.
      Επι παραδειγματι, εχεις εναν μεσογειακο(γονοτυπικη σταθερα) σε αλπικη κοινωνια(κοινωνικη μεταβλητη) και το αποτελεσμα θα ειναι προσωπικοτητα που θα ισορροπει μεταξυ των γενετικων χαρακτηριστικων και των κοινωνικων επικτητων χαρακτηριστικων.

      Διαγραφή
    7. Πολύ σωστά Πελασγέ.

      Δυστυχώς μία συνθετική τάση δεν υπάρχει, μονάχα ακρότητες δηλαδή είτε οι οπαδοί του (φυλετική συγγενεια = πολιτισμική) είτε οι...Ντουγκινικοί που κοιτούν μονάχα τον πολιτιστικό αλλά καθόλου τον φυλετικό παράγοντα. Η αλήθεια είναι μία σύνθεση των δύο.

      Διαγραφή
  15. Προς Τυρταιο,
    Φαινεται ποσο αρνητικως προκατειλημμενος εισαι εναντι των υπολοιπων Ευρωπαιων, οταν τους συνδεεις με Ιαπωνες, αλλα αναγνωριζεις στους Ιαπωνες την δημιουργια και συντηρηση πολιτισμου, ενω στους Ευρωπαιους οχι.
    Οι Ιαπωνες ειναι, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που κατηγορησες τους Ευρωπαιους. Αξιοι αντιγραφης και συντηρησεως, και αναξιου προς οτιδηποτε δημιουργικο. Οτι εχουν ειναι Ευρωπαικη δημιουργια που την αντεγραψαν και ισως την αναβαθμισαν. Ειναι περισσοτερο ευστροφοι των Ευρωπαιων, οπως δειχνουν και οι βαθμοι IQ, αλλα εξαιρετικα υστερουντες στην ευφυια(ευ φυω, δημιουργικοτητα δηλαδη), την οποια κατεχουν μονον οι Λευκοι, απο τις φυλες(μιλαω για κανονες, οχι εξαιρεσεις).
    Οι υπολοιποι Ευρωπαιοι, ανηκουν σε συγκεκριμενους φαινοτυπους. Αυτοθ οι φαινοτυποι, ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ στην Ελλαδα, φυσικα πλειοψηφικα ο Μεσογειακος. Αλλα ο ελληνικος πολιτισμος, ειναι δημιουργημα φαινοτυπικου κραματος Λευκων(αλπικος Σωκρατης, διναρομεσογειακος Πλατων, μεσογειακοι κατα κυριο λογο, ορισμενοι νορδικοι, εκ περιγραφης, και παμπολλοι βαλτικοι, οι οποιοι ειναι ο λογος παρουσιας της R1a απλοομαδος εν ελλαδι).
    Εθνος και φυλη ειναι εννοιες διαφορετικες αν και αλληλενδετες. Δεν υπαρχει Εθνος διχως Φυλη. Οσον αφορα τους ιαπωνες που διαφερουν ταχα απο τους υπολοιπους μογγολοειδεις, μαλλον δεν εχεις δει μαζες ιαπωνων. Αποτελουνται απο μειγμα μογγολοειδων φαινοτυπων(καθαρων, οχι μεμειγμενων εκ της νοτιας ασιας).

    Προς τον φιλο που συνεχιζει να λεει ασυνδετα πραγματα,
    Οι εχθροι της Ελλαδος, επιτιθενται σε ΟΛΟΥΣ τους Λευκους, οχι μονον στους Ελληνες. Διοτι οι (((εχθροι))) γνωριζουν οτι ο σκοπος ειναι η Λευκη Γενοκτονια, εν γενει, και οχι απλα ο αφανισμος ενος μονον Εθνους. Επιτιθενται ΓΕΝΕΤΙΚΑ στους Λευκους και δεν ξεχωριζουν σε ελληνες, σουηδους, κλπ, αλλα Ευρωπαιους εν γενει.
    Διοτι γνωριζουν οτι και τα Εθνη να αφανιστουν, εαν παραμεινει η Ευρωπη Λευκη, θα δημιουργηθουν αλλα νεα σπουδαια Εθνη. Οπως αμετρητα Λευκα Εθνη δημιουργηθησαν στο παρελθον και αφανιστηκαν, αλλα επειδη το φυλετικο συστατικο παρεμεινε Λευκο, δημιουργηθησαν νεα.
    Οι Ελληνες ηταν μια τεραστια βουλα στον πολιτισμικο χαρτη της Ευρωπης, αλλα ειναι νεκροι(πολιτισμικα εννοω) απο το 1200 μ.χ. Την σκυταλη την πηραν αλλα Λευκα Εθνη και συνεχισαν την κοινη πορεια δημιουργιας πολιτισμου.

    Τελος παντων, και γω καποτε τα ιδια με εσενα ελεγα. Δεν σε παρεξηγω διοτι καποτε ημουν στο βημα οπου εισαι τωρα και παθιασμενα μιλουσα οπως εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, μαλλον δεν διαβαζεις αυτα που γραφω.Δεν ειπα ποτε οτι οι Ευρωπαιοι δεν ειναι ικανοι υιοθεσιας οποιουδηποτε πολιτισμικου αγαθου.Δεν ειμαι προκατειλημμενος με τους Ευρωπαιους.Απορω που λες για τους Ιαπωνες :"oτι εχουν ειναι Ευρωπαικη δημιουργια".Να σου θυμισω οτι αν υπαρχει ο Ιαπωνικος πολιτισμος δημιουργηθηκε και αναπτυχθηκε ΔΙΧΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.Εν αντιθεσει με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ, οι οποιοι διχως την ελληνικη συμβολη θα εκαναν πολλους αιωνες ακομα να φτασουν στο σημειο που βρισκονται τωρα.Δεν μου απαντησες ομως στα ερωτηματα και τις αποψεις που παρεθεσα στα προηγουμενα σχολια.Επισης επιβεβαιωνεις τα λεγομενα μου.Οτι πολλες φορες δεν μελετατε την ιστορια.Δηλαδη,παρολο που οι Ιαπωνες δεν διαφερουν ουσιαστικα απο αλλους μογγολοειδης,υπερεχουν κατα πολυ πολιτισμικα.Αντι να μελετατε ΜΟΝΟ τα κρανια, την μελετηστε ιστορια.Αυτο και μονο το παραδειγμα, αποτελει κατα την γνωμη μου αποδειξη οτι εθνη του ιδιου φαινοτυπου δεν ειναι αναγκαστικα πανομοιοτυπα.Επισης οι Ελληνες ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ενας φαινοτυπος.Αλλοι ηταν οι Αθηναιοι π.χ. και αλλοι οι Μακεδονες.Για αυτο και οι μικροδιαφορες στον πολιτισμο τους.Οι αντιστοιχοι Ευρωπαικοι ομως εμειναν στην αφανεια.Οχι λογω περιβαλλοντος ή συνθηκων,μιας και το περιβαλλον δεν αποτελει δικαιολογια π.χ. για Ιβηρες ή Γαλατες.Ξαναλεω δεν μου λες πουκανω λαθος και που οχι.Αυτο δειχνει οτι συμφωνεις με οσα δεν ανεφερες.Την γνωμη μου λεω στα ανωτερω.Φιλικα παντα.

      Διαγραφή
    2. Τυρταιος πιστευεις οτι παιζει ρολο ο γονοτυπος?

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου, η γνωμη μου ειναι οτι ασφαλως και παιζει ρολο ο γονοτυπος.Βασικα, πρεπει να ορισουμε πρωτα τι θεωρεις γονοτυπο.Αν εννοεις το συνολο των γονιδιων που εμπεριεχονται σε καθε κυτταρο, τοτε ναι, παιζει ρολο.Υπαρχουν πολλα παραδειγματα αν παρατηρήσεις.

      Διαγραφή
    4. Παντα φιλικα μιλαμε Τυρταιε, μονον ζωα ξεκατινιαζονται για επιστημονικα θεματα.

      ''Φιλε μου, μαλλον δεν διαβαζεις αυτα που γραφω.Δεν ειπα ποτε οτι οι Ευρωπαιοι δεν ειναι ικανοι υιοθεσιας οποιουδηποτε πολιτισμικου αγαθου.Δεν ειμαι προκατειλημμενος με τους Ευρωπαιους.''

      Οι Ευρωπαιοι, εκτος απο ικανοι πολιτισμοθεσιας, ειναι ικανοι δημιουργιας, αφου οτι συγχρονο στον τομεα της επιστημης, τεχνης, μουσικης, κλπ, δημιουργηθηκε εκ του Βορρα, κυριως Γερμανια. Οι Ιαπωνες φυσικα και ειχαν δικο τους πολιτισμο....πριν 300 χρονια. Οταν ηρθαν σε επαφη με τους Λευκους, αλλαξαν παντελως τον πολιτισμο τους και αντεγραψαν σε ολα τους Λευκους. Οταν μιλαω για Ιαπωνικο πολιτισμο, εννοω σαμουραι και οπως ζουσαν πριν 300 χρονια. Στον συγχρονο κοσμο, ειναι αντιγραφα Λευκων σε ολα. Τιποτα νεο δεν δημιουργησαν, αντ' αυτου αντιγραφουν εξαιρετικα τους Λευκους.

      Η ιστορια ειναι δημιουργημα φυλων. Εγω μελεταω φυλολοφια και γενετικη και εξαγω ιστορικα συμπερασματα, φυσικα εν συνδυασμω εξωγενων συγκυριων( τοπος, χρονος, διατροφη, κλπ).

      Ναι, οι Ελληνες δεν ηταν ποτε ενας συγκεκριμενος φαινοτυπος αλλα ηταν μειγμα συγκεκριμενων( Μεσογειακος κατα κυριο λογο και αλπικοι/διναρικοι κατα δευτερον). Οι απαισιοι και βδελυροι( σωματι και πνευματι) προσωασιατες αρμενοειδεις, δεν ηταν ποτε μερος της Ελλαδος. Και ολη αυτη η γυφτια που ξεφυτρωσε στην νεοτερη ελλαδα, ειναι προιον αυτου του σιχαμενου φαινοτυπου. Εαν κυβερνουσα θα τους εξαλειφα με ευγονικες πολιτικες αντικινητρων. Να μην αναπαραγονται.

      Εκει που λανθανεις ειναι οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα( γαλατες, που ηταν γλωσσικη ομαδα, με ιβηρες, που ηταν τοπικη ομαδα). Οι γαλατες με τους Ιβηρες και τους ρωμαιους, ανηκαν και ανηκουν στους ιδιους φαινοτυπους, ειναι πανομοιοτυποι. Οι μεν εμειναν πισω πολιτισμικα για εξωγενεις λογους, ενω οι δε εξειλιχθησαν. Ειναι σαν να λες, οι θρακες ηταν βαρβαροι( που ηταν) ενω οι μακεδονες ηταν πολιτισμενοι, αρα οι θρακες και οι μακεδονες διεφεραν γενετικα και φυλετικα, κατι που φυσικα δεν ισχυε. Και μολις οι μακεδονες τους κατεκτησαν και μετεδωσαν πολιτισμο, οι θρακες συγχρονιστηκαν με τους υπολοιπους ομοφυλους τους. Ειναι ακριβως το ιδιο με τους Ευρωπαιους( Ελληνες=μακεδονες, Ευρωπαιοι= θρακες)

      Διαγραφή
    5. Κανεις το λαθος και δεν μελετας τις συνθηκες που οδηγησαν τους Ιαπωνες να υστερησουν στον τεχνολογικο τομεα.Μιλαμε για ενα εθνος κυριολεκτικα απομονωμενο.Το οποιο μολις δεχτηκε την δυτικη επιδραση, αμεσως αρχισε οχι μονο να ακολουθει αλλα και να πρωτοπορει σε πολλους τομεις.Συμφωνω για το οτι δεν εχουν τασεις πρωτοβουλιας, στην επινοητικοτητα αμφιβαλλω οτι υστερουν.Οσο γαι το οτι ο πολιτισμος αναπτυχθηκε και εξελιχθηκε στον Βορρα μετα την Αναγεννηση, γιατι πριν απο αυτη δεν εννοουταν ουτε καν πολιτισμος εκει, σε αφηνω να ψαξεις μονος σου τι εχουν πει τα μεγαλυτερα πνευματα του δυτικου πολιτισμου οπως ο Βολταιρος, Γκαιτε,Ζιγκφριντ,Gustave Flaubert,Bισμαρκ,Ρενε Γκρουσε,Κικερων,Περσι Σέλλεϋ,Νιτσε,Ερασμος,Λ. Ζιγκφριντ και ποσοι αλλοι για το αν δημιουργησαν κατι νεο ή απλα υπηρξαν συνεχιστες.Ο συγχρονος τεχνολογικος πολιτισμος ειναι απόρροια του πνευματικου πολιτισμου που παρελαβαν τα χρονια που η Ελλας ειχε υποδουλωθει.Οσο για τους Ποντιους και Μικρασιατες, θεωρω οτι αντι να μελετατε μονο τα κρανια, πρεπει να μελετησετε και την γενετικη.Δεν γινετε η συμπεριφορα τους να ειναι τοσο διαφορετικη απο τους αρμενοειδεις και εσεις να επιμενετε.Δες π.χ. μονο τους επιστημονες που διεπρεψαν οπως Σαρηγιαννίδης Βίκτωρ,Καλαντίδης Χρήστος,Θεοφυλάκτου Θεοφύλακτος,Φιλων Κτενιδης.Κυριαρχουσαν στο εμποριο στην Οθωμανικη αυτοκρατορια και παρ'ολες τις αντιξοοτητες ιδρυσαν το περιφημο Φροντιστηρο της Τραπεζουντας.Αλλα και η φιλοπολεμη φυση τους δεν γινετε να αποτελει αρμενοειδες χαρακτηριστικο.Αντι να κοιταξουμε ποια ειναι τα αιτια της παρακμης, που ειναι ο αφελληνισμος μας και η δυτικοποιηση μας, οπως ελεγε ο μεγαλος Περικλης Γιαννοπουλος, αποβλεπουμε στους Ευρωπαιους (σε ξενους θα ελεγα εγω γενικα), τα χθεσινα αγριογουρουνα.Τωρα για το παραδειγμα που εφερες με τους θρακες.Οι Θρακες ηταν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ συνολο φύλων απο την σημερινη Ανατολικη Μακεδονια και εφτανε μεχρι το Βυζαντιο και τον Δουναβη.Οι Αρχ. Ελληνες διεκριναν τους Θρακες, στους εξελληνισμενους, στους Ελληνες και στους βαρβαρους.Η Θρακη δεν ηταν ποτε αμιγως ελληνικη, και το λεω εγω που θεωρω τον εαυτο μου εθνικιστη.Αλλα ο λογος που εμεινε στην αφανεια ηταν ακριβως διοτι το ελληνικο στοιχειο περιοριζοταν στα παραλια, στις αποικιες.Αποδειξη ειναι οτι αναδειχτηκαν σπουδαιοι φιλοσοφοι απο την ελληνικη Θρακη, οπως ο Δημοκριτος,ενω οι βαρβαροι ουτε δειγμα.Με τον Μεγα Αλεξανδρο επικρατησε το ελληνικο στοιχειο.Τωρα για τους Γαλατες και τους Ιβηρες,.Επιβεβαιωνεις την θεωρια του Ελληνικου Εθνικισμου.Οι Ρωμαιοι επικρατησαν ακριβως διοτι δεχτηκαν την ελληνικη επιρροη πολυ περισσοτερο απο τους αλλους.Οι ιδιοι οι Ρωμαιοι αποδεχονταν αυτη την αληθεια π.χ. ο Ορατιος.Που κανω λαθος στα λεγομενα μου?

      Διαγραφή
    6. Οι Ρωμαίοι επεκράτησαν διότι ησαν φυλετικώς ταυτόσημοι των Ελλήνων, ητοι Μεσογειακοί όπως ακριβώς και οι Ετρούσκοι. Ο Ετρουσκικός πολιτισμός ητο ταυτόσημος σε απεικονίσεις και ψυχισμό του Ελληνικού, Μυκηναϊκού και Μινωικού λόγω φυλετικής ομογένειας.

      Δυστυχώς υπήρξε και ένα όλο και αυξανόμενο Διναρικό στοιχείο στα τελευταία χρόνια της Ρώμης, πριν η σκυτάλη ληφθεί και πάλι από Ελληνικά φυλετικά χέρια. Ο Μέγας Κωνσταντίνος π.χ. ήτο Διναρικός με ΚΜ σαγονι.

      Διαγραφή
    7. Βέβαια ας μην τα χρεώνουμε όλα στους Διναρικούς. Ο πολυφυλετισμός, η...πολυπολιτισμικότητα και ο εκφυλισμός των τελευταίων αιώνων συνέβαλε τα μέγιστα στην οτώση της Ρώμης καθώς και η φυλετική της άλωση από Νορδικά-Νορδοκρομανοειδή Γερμανικά φύλα.

      Ο ψυχισμός του Νορδικού αποτελεί το ακριβώς αντίθετο του Μεσογειακού, μονάχα στην επιμονή και την αποφασιστικότητα δηλαδη το μάχιμο πνεύμα ομοιάζουν. Και κάποιοι ακόμη ονειρεύονται ηνωμένη Ευρώπη(!) και μάλιστα φυλετιστές!

      Διαγραφή
    8. Τυρταιε και Κωνσταντινουπολιτη,
      Ουδεις μιλαει για Ηνωμενη Ευρωπη με τηντην εννοια που εσεις εννοειτε. Ηνωμενη Ευρωπη, πολιτισμικα και αδελφικα εννοω. Το καθε Εθνος ανεξαρτητο και αυτοβουλο αλλα με στενες σχεσεις με τα αλλα. Μια Ευρωπη Εθνων Λευκων θελω. Οχι μια Ευρωπη αχταρμα. Μια Ευρωπη με το καθε εθνος να διατηρει το φαινοτυπικο και πολιτισμικο χαρακτηρα του. Μια ΕθνοΦυλετικη Ευρωπη. Αυτο ειναι το ονειρο.

      Διαγραφή
    9. Η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη πολιτισμικά.

      Οι αμιγώς Μεσογειακές χώρες και η Ανατολική Ευρώπη τί σχέση έχουν με την Δυτική Ευρώπη;

      Διαγραφή
    10. Οι μεσογειακες χωρες δεν ειναι αμιγεις. Και εκτος της θρησκευτικης κοινης σχεδον πιστεως, οι ιταλοι, ελληνες και ισπανοι φερουν περισσοτερες πολιτισμικες ομοιοτητες με τους δυτικους παρα με τους ανατολικους ευρωπαιους. Γι αυτο κινουνται και στην ιδια πορεια αφανισμου με αυτους.

      Διαγραφή
    11. Για εμενα οι πρωτοι που θα εξαφανιστουν απο νοτια Ευρωπη(Ελλαδα,Ισπανια,Ιταλια) θα ειναι οι Ελληνες οσο για ολη την Ευρωπη:Ελληνες,Σουηδοι,Γαλλοι.

      Διαγραφή
    12. Πελασγέ, αμιγώς Μεσογειακές περιοχές είναι η Νότιος Ιταλία, Σικελία και ορισμένα μέρη της Ελλάδος. Επίσης ο Μεσογειακός φαινότυπος παρά τον πολιτικό και κοινωνικό ισοτισμό λόγω αστικής Δημοκρατίας, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κύπρο.

      Οι Ισπανοί είναι έθνος Κρομανοειδών και όχι Μεσογειακών παρά τις μερικές ομοιότητες με την Νότια Ιταλία και την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπήρξε ανάπτυξη μεγάλη των τεχνών, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, του θεάτρου και της πολιτικής σκέψης-πλην ορισμένων χαρισματικών μορφών-στην Ισπανία, όπως έγινε π.χ. στην Ιταλία όπου το μεσογειακό αίμα βρίσκεται ακόμη σε σημαντικό ποσοστό.

      Διαγραφή
    13. Ή στην Γαλλία η οποία και αυτή στον Νότο έχει αρκετές Μεσογειακές μορφές, παρότι αλώνεται φυλετικά από τους Άραβες.

      Διαγραφή
    14. Γιατι Ελλην τοσο χαλια ειναι με τους Μεσογειακους στην Ελλαδα?Εδω ενας εγραφε πως η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι Μεσογειακοι απλως ενα μερος των Μεσογειακων Ελληνων εχει Αλπικη και Διναρικη επιδραση.

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. Πολύ χάλια ανώνυμε.

      Διότι όχι μόνον αποτελούσαν μειοψηφία προ κρίσεως (20%) αλλά τωρα λόγω κρίσης και Βαλκανο-Ανατολίτικης νοοτροπίας εν Ελλάδι λόγω του Διναρικού και Αρμενοειδούς ψυχισμού, ο κύριος όγκος κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό είναι Μεσογειακοί λόγω ψυχισμού, νοοτροπίας και ικανοτήτων, ακολουθούμενοι από ορισμένους εξίσου ικανούς Αλπικούς, ενώ οι ΚΜ είναι λίγοι σε αριθμό αν και δεν θα ήταν παράλογο να μεταναστεύουν και αυτοί ιδίως εάν έχουν και μία Αλπική επίδραση που τους προσδίδει πνευματικές ικανότητες και σκέψη, κάτι που δυστυχώς δεν έχουν εκ φύσεως οι ΚΜ.

      Εάν προσθέσεις Αλβανούς εποίκους (Διναρικοί), Ανατολικοευρωπαίους-Βούλγαρους (Αλπικοί-Βαλτικοί) και τους εξωευρωπαϊκούς λαθρομετανάστες (Οριενταλικοί, Σαχάριοι, Μελάνιδες) έχεις μία κυρίαρχη Βαλκανική εικόνα κατά πρώτον, έπειτα Ανατολίτικη λόγω Αρμενοειδών και τρίτον τριτοκοσμική λόγω λαθρομεταναστών εκ Ασίας.

      Αυτό ανώνυμε προσωπικά με ανησυχεί πολύ. Πλέον δεν υφίσταται μία αλλά δύο Ελλάδες με τελείως διαφορετική νοοτροπία και ψυχισμό. Η φυγή των Μεσογειακών σήμερον από την Ελλάδα αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα κατά των γηγενών Ελλήνων σε μία μακραίωνη μάχη από την Αρχαιότητα, λόγω πίεσης των Μεσογειακών από τους Διναρικούς στον Βαλκανικό Βορά και τους Αρμενοειδείς και δευτερευόντως Ιρανικούς στα Ανατολικά. Θυμίζω σήμερον υφίσταται και αύξηση μεγάλη των Ιρανικών στο εσωτερικό της Τουρκίας λόγω Κούρδων. Η Πόλη μονάχα έχει 6 εκατομμύρια Κούρδους, οι οποίοι κατά μεγάλη των πλειοψηφία είναι Ιρανικοί.

      Χειρότερα από το 490π.Χ. (Μάχη του Μαραθώνος) βρισκόμαστε σήμερα.

      Διαγραφή
    17. Με λιγα λογια θελεις να πεις πως οι Μεσογειακοι ειναι λιγοτερο απο 20%?γιατι αμα ειναι ετσι οι Μεσογειακοι Ελληνες του εξωτερικου και οσων θα συνεχισουν να φευγουν, κανουν μικτους γαμους ή καθολου παιδια και με τους Μεσογειακους εν Ελλαδι και τους μικτους γαμους τοτε οι Μεσογειακοι Ελληνες θα εχουν εξαφανιστει μεχρι το 2060...μιλαμε για γενοκτονια.

      Διαγραφή
    18. Πολύ σωστά, γενοκτονία, ναί.

      Και η ακριβώς επιμειξία του 50% των Ελλήνων στο εξωτερικό ή η πλήρης ταύτιση των απογόνων τους με την κουλτούρα του ξενιστή τους (Έλληνες μονάχα στην καταγωγή, αλλά Εθνικά Γάλλοι, Γερμανοί, Ελβετοί κλπ) ιδίως την στιγμή που χονδρικά το ήμισυ των μεταναστών στο εξωτερικό παντρεύονται γυναικες από την εκεί χώρα ενώ ακόμη χειρότερα το 90% των απογόνων είτε Ελλήνων είτε Ελλήνων-ξένων στο εξωτερικό παντρεύονται γυναίκες από την χώρα στην οποία μεγάλωσαν και όχι από την Ελλάδα, μιλούμε για πλήρη καταστροφή του Ελληνισμού, εξαιρετικά ανησυχητική. Ενώ πίσω μένουν οι μειονεκτικοί σε πνευματικές ικανοτητες Διναρικοί, Αρμενοειδείς και οσοι Αλπικοί δεν έχουν την θέληση να φύγουν.

      Διαγραφή
    19. Επικεντρώνομαι στους Διναρικούς διότι η απουσία τους θα άφηνε λόγω δυναμισμού και ικανοτήτων τους Μεσογειακούς να δημιουργήσουν ισχυρή σύγχρονη αστική τάξη και να λάβλυν αυτοί την πολιτική πρωτοβουλία με τους Αλπικούς και τους Αρμενοειδείς να ακολουθούν. Έτσι γίνεται στην Κύπρο. Εάν ψάξεις φωτογραφίες της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ θα δεις ένα κυρίαρχο Μεσογειακό στοιχείο, συχνά με Αλπική επίδραση και σπανιότερα με μία όχι μεγάλη Αρμενοειδή, παρότι οι Κύπριοι για μεγάλο ποσοστό (80%) είναι Αρμενοειδείς πρώτον και Αλπικοί δεύτερον.

      Διαγραφή
    20. Φιλε μου εχω προσεξει πως στην Ελλαδα οι πλειοψηφια των Αλβανων παντρευονται μεταξυ τους ή μου φαινεται?και κατι ακομα οταν υπαρχει μιξη ποτε ειναι χειροτερα οταν Ενας Ελληνες παντρευεται και κανει παιδια με μη Ελληνιδα Μεσογειακη ή οταν Μεσογειακη Ελληνιδα κανει παιδια με μη Ελληνα Μεσογειακο?

      Διαγραφή
    21. Φυσικά και παντρεύονται μεταξύ τους λόγω κυρίως πολιτισμικής συγγένειας επειδή είναι το ίδιο Έθνος.

      Η ερώτηση δεν απαντάται εύκολα. Παρόλα αυτά στην πρώτη περίπτωση σύμφωνα με την φυλετική ανθρωπολογία, ο Ελληνικός πολιτισμός δύναται εύκολα να μιλήσει στην ψυχή κάποιου Μεσογειακού, δηλαδή θα νιώσει λογικά μία έλξη από κουλτούρες φυλετικά όμοιες σε αυτόν και όχι π.χ. σε Νορδικές κουλτούρες.

      Στην δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει πολιτισμική συγγένεια (Ελληνιφωνία, Ορθοδοξία) αλλά όχι ο Ελληνικός ψυχισμός στην ολότητά του ή και καθόλου (εξαρτάται από τον φαινότυπο).

      Διαγραφή
    22. Ελλην θα ηθελα να σου κανω κι αλλο ενα ερωτημα.Ο φαινοτυπος,ο ψυχισμος και τα κληρονομικα χαρακτηριστικα απο που αποκτουνται πιο ευκολα απο τη μητερα ή τον πατερα?ή παει με τις πιθανοτητες δηλαδη 70%πατερας και 30%μητερα ή και το αναποδο?

      Διαγραφή
    23. Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι η σχέση πομπού και δέκτη.

      Δηλαδή στις Νορδικές κοινωνίες φυλετικά μιλώντας, ο πομπός υπήρξε κυρίως ο Νορδικός ή Νορδο-ΚΜ και δέκτης ο Κρομανοειδής, όπως π.χ. στην Σκανδιναυία ή ο Αλπικός στην Βαυαρία. Υπάρχουν δηλαδή φαινότυποι που ακολουθούν κάποιον που δίνει το εκάστοτε πρότυπο σε πλαίσια πολιτισμού όπως οι Αλπικοί και οι ΚΜ, και φαινότυποι που δημιουργούν το πολιτιστικό πρότυπο αυτό όπως Μεσογειακοί, Νορδικοί, Ατλαντοειδείς, πάντα σε συλλογικό και ΌΧΙ σε ατομικό βαθμό, στην φυλετική ανθρωπολογία κρίνουμε κυρίως από ΣΎΝΟΛΑ και όχι από μεμονωμένες περιπτώσεις, π.χ. να βρεθεί κάποιος χαρισματικός Αλπικός ή ΚΜ. Ο ΚΜ δρα θα λέγαμε ως...ενεργητικός πομπός, δηλαδή δεν κάθεται να περιμένει να ακολουθήσει κάτι μασημένο, αλλά ασχολείται με πλείστα θέματα τον ενδιαφέρουν-όχι βέβαια τόσο πνευματικής φύσεως-όντας γενικά δραστήριος. Αυτό φαίνεται στην κοινωνία των ΗΠΑ η οποία ασχολείται σε βαθμό ενδιαφερόντων με ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων από αθλήματα μέχρι πάσης φύσεως συλλόγους με θέματα τεχνικά, πνευματικά ή άλλης φύσεως. Το Αμερικανικό Do it Yourself (DIY) άριστα αντικατοπτρίζει την έμφυτη ΚΜ τάση για τεχνικού είδους δραστηριότητες και εργασίες. Παρόλα αυτά, την κυρίαρχη πολιτιστική τάση πρέπει απαραιτήτως να την δώσει άλλος φαινότυπος ειδάλλως ο ΚΜ θα μείνει στα επίπεδα του...ευγενούς βαρβάρου, ακριβώς όπως ο μέσος Αμερικάνος των ΗΠΑ.Ο φαινότυπος αυτός θα είναι είτε Νορδικός (όπως στις Βόρειες χώρες και την Ρωσία παλιά) είτε Μεσογειακός (όπως στην αρχαιότητα και σημερα κυρίως στην Νότια Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο) είτε Ατλαντοειδής (όπως στην Βρεταννία και δευτερευόντως μαζί με τον Νορδικό στις ΗΠΑ). Εάν δει το πολιτισμικό πρότυπο το ακολουθεί εύκολα και γενικά πετυχημένα, αλλά δεν δύναται να το δημιουργήσει μόνος του εξ'ου και το "ενεργητικός δέκτης". Ο Αλπικός τώρα, σαν τον Αρμενοειδή αποτελεί παθητικό δέκτη, αλλά πολύ καλό δέκτη, δες π.χ. την διαφορά στην νοοτροπία Ελλάδος και Βαυαρίας όπου ενώ έχουμε Αλπικούς και σε αμφότερες περιπτώσεις η νοοτροπία είναι τελείως διαφορετική λόγω διαφορετικων μη-Αλπικων προτύπων, στην Γερμανία Νορδικοί-Νορδοκρομανοειδείς ενώ στην Ελλάδα πρότυπο που να κινητοποιεί την κοινωνία δεν υπάρχει, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους των Μεσογειακών μπλοκάρεται από την υπεροπτική αλαζονεία των Διναρικών πρωτίστως και την συμφεροντολογική φύση των Αρμενοειδών δευτερευόντως.

      Ο Διναρικός δεν είναι ούτε πομπός ούτε δέκτης όπου πλειοψηφεί, δύναται όμως να γίνει κάλλιστα δέκτης ενεργητικός σε κοινωνίες που αποτελεί μία μικρη μειοψηφία όπως στην Γερμανία και την Ελβετία.

      Διαγραφή
    24. Ανώνυμε δες τους νόμους του Μέντελ.

      Διαγραφή
    25. Τους διαβασα τους νομους του Μεντελ μολις τωρα αλλα εχω παλι το ερωτημα.Αμα στο ενα γκρουπ υπαρχουν Αλπικοι ή Διναρικοι αντρες με γυναικες Μεσογειακες και το αντιστροφο σκρουπ πως ακριβως θα προκυψουν οι απογονοι?Στους νομους Μεντελ με το μαυρο σκυλι και το ασπρο σκυλι οι πιο πολλοι απογονοι ειναι μαυροι δηλαδη αμα ενας Αλπικος ή Διναρικος αντρας παει με Μεσογειακη οι περισσοτεροι απογονοι θα ειναι Αλπικοι ή διναρικοι,αμα τωρα παει ενας Μεσογειακος αντρας με Αλπικη ή Διναρικη γυναικα οι περισσοτεροι απογονοι θα ειναι Μεσογειακοι σωστα?οσο αυτο με τα λουλουδια δεν το πολυκαταλαβα...

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.