Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ανθρωπολογία του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Στον στρατό των ΗΠΑ διεξάγονται τακτικά ανθρωπολογικές μετρήσεις για την συλλογή δεδομένων που βοηθούν στην κατασκευή κατάλληλου εξοπλισμού και ρουχισμού για το στρατιωτικό προσωπικό. Οι μετρήσεις είναι εξονυχιστικές και παρουσιάζονται σε μορφή στατιστικής κατανομής. Τα στοιχεία είναι χρήσιμα και από καθαρά ανθρωπολογικής σκοπιάς, καθώς παρέχουν πληροφορίες για τα σωματικά χαρακτηριστικά των κατοίκων των ΗΠΑ.

Σε δείγμα 4.000 ατόμων του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) ελήφθησαν 132 μετρήσεις επί του σώματος. Για την μελέτη επιλέχτηκαν οι 16 στρατιωτικές βάσεις του χάρτη, ώστε...
να είναι αρκετά διασκορπισμένες και να δίνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλες τις περιοχές. Περιγράφεται αναλυτικά η τεχνική λήψης των μετρήσεων και τα ανθρωπομετρικά όργανα, με πλήθος φωτογραφιών. Στο τέλος δίνονται αναλυτικοί πίνακες για τον τόπο καταγωγής, τον στρατιωτικό βαθμό, την στρατιωτική ειδίκευση, την φυλή, την θρησκεία, την εκπαίδευση, κτλ του δείγματος, καθώς και για τις μετρήσεις ανά στρατιωτική βάση.


Το ανάστημα βρέθηκε υψηλό για την εποχή. Από τα υπόλοιπα στοιχεία που χρησιμεύουν στην φυλετική ταξινόμηση, ο κεφαλικός δείκτης που προκύπτει από την μέση τιμή του μήκους και του πλάτους του κεφαλιού προκύπτει 78,18 κάτι που δείχνει επικράτηση της δολιχοκεφαλίας. Ο κορμικός δείκτης που προκύπτει από το μέσο καθιστό ύψος και το μέσο ανάστημα είναι 52 κάτι που δείχνει μια πλήρως ενδιάμεση μορφή μεταξύ μακροσκελίας και βραχυσκελίας. Η διζυγωματική διάμετρος είναι αρκετά ευρεία, κάτι που υποδηλώνει εμφανείς γωνίες στα ζυγωματικά. Η διάμετρος των σαγονιών είναι μέτρια, κάτι που δείχνει ότι το σαγόνι δεν είναι αντίστοιχα πάντοτε έντονο. Ο ρινικός δείκτης που προκύπτει από τις μέσες τιμές του μήκους και του πλάτους της μύτης προκύπτει 65,54 κάτι που δείχνει εμφανή λεπτορρινία.

Σχεδόν όλοι οι αεροπόροι των ΗΠΑ είναι λευκοί, σε ποσοστό 99,3%. Οι μαύροι αποτελούν το 0,6% και οι λοιποί το 0,1%.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, δόθηκε η εντολή για μία ακόμη μελέτη, αυτή τη φορά για τους δόκιμους αεροπόρους. Ελήφθησαν λιγότερες μετρήσεις, 60, σε πάνω από 3.000 άνδρες, με την ίδια μέθοδο. Από τα χρήσιμα για την φυλετική ταξινόμηση μεγέθη, το ανάστημα βρέθηκε υψηλό για την εποχή και ο κεφαλικός δείκτης στο 77,9.

Τα στοιχεία των μελετών ταιριάζουν με την εκτίμηση ότι οι λευκοί κάτοικοι των ΗΠΑ αποτελούνται από Κρομανοειδείς, Ατλαντοειδείς και Νορδικούς. Η δολιχοκεφαλία, η λεπτορρινία και το υψηλό ανάστημα αποτελούν κοινά εν γένει γνωρίσματα αυτών των τύπων. Η μαχητικότητα και η ανεπτυγμένη αντίληψη χώρου που έχουν εκ φύσεως, τους βοηθά στο να επιλέγουν και να διακρίνονται σε υψηλών απαιτήσεων μάχιμες θέσεις στην αεροπορία. Η διαφορά τους είναι εμφανής και ως προς τους μαύρους και ως προς τους βραχυκέφαλους, συνήθως Αλπικούς ή ιθαγενείς που σίγουρα κατοικούν στις ΗΠΑ σε εμφανή ποσοστά. Συνεπώς ο στρατός των ΗΠΑ δεν αποτελεί ακριβώς αντιπροσωπευτικό δείγμα του όλου πληθυσμού, εφόσον γίνεται έμμεσα μια επιλογή των πιο μάχιμων Κρομανοειδών, Ατλαντοειδών και Νορδικών εις βάρος των υπολοίπων.

31 σχόλια:

  1. Αγαπητό ιστολόγιο σας έχω στείλει ένα mail.Συγγνώμη που το γράφω εδώ ,ήθελα να σιγουρευτώ ότι λάβατε το mail.Συγγνώμη για την ενόχληση.Αν βρείτε χρόνο παρακαλώ αν γίνεται απαντήστε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/02/boulas.jpg

    Σάκης Μπουλάς ήταν αλπικό-αρμενοειδής η κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://fyletika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_31.html
      Δες εδώ.

      Διαγραφή
    2. Το χω δει λέει ότι όλοι έχουν αλπική επίδραση ένας σχολιαστής άλλοι λένε όχι ποιο ισχύει.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπουλάς ήταν αρμενοειδής.Δεν νομίζω να είχει αλπική επίδραση αφού και οι αρμενοειδείς είναι οι πιο πολλοί ευρυπρόσωποι και παχείς.Η όλη του μορφολογία του προσώπου δείχνει αρμενοειδή και τίποτα το αλπικό.

      Διαγραφή
    4. Πάντως οι αρμενοειδής είναι αυτόχθονες της Μικράς Ασίας το αποδεικνύει οι αυτοκρατορίες των χετταίων Ασσυρίων.

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα ο Μήτρογλου είναι απόγονος των αρχαίων Ασσυρίων.

      Διαγραφή
    6. http://z3.ifrm.com/67/29/0/p382080/ds.jpg

      Η δεξιά είναι αρμενοειδής και δεν ευρυπρόσωπη και παχια στο πρόσωπο

      http://croatia.org/crown/content_images/Blanka/blanka_vlasic_beijing6_2008.jpg

      Blanka Vlasic δεν ειναι ευρυπρόσωπη και παχιά στο πρόσωπο

      Διαγραφή
    7. και η Meltem Cumbul είναι αρμενοειδής άλλα δεν έχει ευρύ πρόσωπο

      http://img.a24.com.tr/hbrResim/Meltem-Cumbula-hacker-saldirisi.jpeg

      Όσο για το άρθρο για τα ψυχικά γνωρίσματα των αρμενοειδων είδαμε της κούρδισσες αντάρτισσες πόσο αγωνίστριες και πόσο έξω πέφτει το άρθρο σας αφού οι Κούρδοι κατά κύριο λόγο ανήκουν στους αρμενοειδής ανατολιντ και ιρανικό τύπο.Οι μονοί που αντιστέκονται στον Τούρκο εγκληματία είναι οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι ενώ οι άριοι νεοέλληνες σας σαν τον Οικονομόπουλο γαρίφαλα και σπάσιμο πιάτων είναι μόνο ικανοί.

      Διαγραφή
    8. Κοίτα να δεις αγάπη για τους αρμενοειδείς...Εντάξει ρε παιδιά το καταλάβαμε ότι είστε αρμενοειδείς...μην κάνετε έτσι.

      Διαγραφή
    9. Ρε ανώνυμε 4:03 και η σοπράνο Μαρία Κάλλας αρμενοειδείς ήταν κατά το ήμισυ μισό άλλα διέπρεψε στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    10. Επίσης και ο Μάικλ Τζόρνταν μαύρος ήταν και διέπρεψε στην Αμερική.Τι σημαίνει αυτό;

      Διαγραφή
    11. Μελετητής της φυλετικής ανθρωπολογία είμαι όχι κομπλεξικός σαν του λογού σας.

      Διαγραφή
    12. Καλά οι αρμενοειδείς είναι ασιατικής καταγωγής και ο Μάικλ Τζόρνταν αφρικανική καταγωγής σουδανικού τύπου τελικά ρε είστε μελετητές της ανθρωπολογία η όχι να ξέρω γιατί πάνω γράφει αυτό.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμε 1:29 μελετά ανθρωπολογία υπάρχουν πολλοί τύποι αρμενοειδείς που δεν είναι ευρυπρόσωποι και δεν έχουν παχιά πρόσωπα ξερόλες το παίζεται.

      http://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=3432&d=1261424580

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe423.jpg

      http://s27.postimg.org/693zs47fn/Georgian_Armenoid.jpg

      http://i47.tinypic.com/4h3ygw.png

      https://www.youtube.com/watch?v=2lp7RhITkp0

      Διαγραφή
    14. http://i3.dir-i.net/CMS/2011/05/18/a_ogm276.jpg

      https://www.flirtbox.com/images/userpics/gallery/runafes-lsyrhct8dhefkoyk1pjf.jpg

      http://s27.postimg.org/uaavtkm8z/Armenian_Armenoid_Woman.jpg

      Αρμενοειδείς με μικρά κεφάλια

      Διαγραφή
    15. 1ον Το ότι έχουν μικρά κεφάλια δεν τους κάνει λιγότερο βραχυκέφαλους ή ευρυπρόσωπους. Είναι ζήτημα αναλογίας μήκους και πλάτους του κρανίου, κι όχι του μεγέθους μιας μόνο διάστασης.
      2ον Ορισμένες από τις μορφές που έδειξες, δεν είναι αρμενοειδείς αλλά ιρανικοί. Ομοιάζουν σε κάποια χαρακτηριστικά (πχ μύτη) κι τοποθετούνται οι εστίες τους γεωγραφικά κοντά, αλλά διαφέρουν σε πολλά περισσότερα. Οι Κούρδοι για παράδειγμα, θα έπρεπε να είναι ιρανικοί δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως ως ανατολικός λαός δεν έχουν πολύ μεγάλες πληθυσμιακές συνιστώσες αρμενοειδών, οριενταλίδων κι ανατολικών αλπικών.
      3ον Οι περισσότερες μορφές που παρουσιάζονται κι είναι όντως αρμενοειδείς, έχουν μικτή καταγωγή. Πράγμα, όχι και ασυνήθιστο εις ότι τους αφορά. Ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, είναι υπερβολικά δύσκολες και αναζητούνται πολλά επιμέρους στοιχεία του προσώπου για να διαπιστωθεί αρμενοειδή επιρροή. Γενικότερα οι αρμενοειδείς, στην πιο καθαρή τους μορφή βρίσκονται δύσκολα. Ενώ τις περισσότερες φορές η πιο εύκολη ταξινόμηση αρμενοειδών γίνεται εφόσον υπάρχει συμβολή του αλπικού φαινοτύπου.

      Διαγραφή
    16. Ανωνυμε επειδή έιχα ρωτήσει ξανά ο αρμενοειδης ιρανικος οριενταλικος έχουν κοινές φυλετικά ρίζες η κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    17. 2 ερωτησηΓεωργιανοι Αρμενιοι είναι διναρο-αρμενοειδης με αλπικη επίδραση δηλαδή mtebid ενω στο κουρδισταν προς μέση ανατολη είναι συνδυασμός αρμενοειδης ιρανικου με οριενταλικος ?

      Διαγραφή
    18. 3 οπως νορδικοι με τους μεσογειακους έχουν κοινές φυλετικες ρίζες έτσι και λαοί της ανατολής έχουν κοινή καταγωγή όπως είπα ασχολούμαι με την ανθρωπολογια

      Διαγραφή
    19. Φτιάξτε επιτέλους ένα ελληνικό φόρουμ ανθρωπολογια να στέλνουμε φωτογραφίες και σχολιασμό από κάτω

      Διαγραφή
    20. Και σου έχω απαντήσει, πως ο αρμενοειδής θεωρείται πως προέκυψε από τον εκδιναρισμό συγκεκριμένων πληθυσμών ιρανικών, οι οποίοι είχαν ήδη αρχίσει να διαφοροποιούνται από το γενικότερο σύνολό τους αποκτώντας μικρότερες σωματοδομές. Το πιο κοντινό παράδειγμα σε αυτούς τους πληθυσμούς ιρανικών είναι ο λεγόμενος "καππαδοκικός" φαινότυπος ο οποίος υπάρχει ακόμα στην Μ.Ασία και την Μ.Ανατολή. Στο ερώτημα λοιπόν, αν ο ιρανικός κι ο αρμενοειδής έχουν κοινές ρίζες σου επισημαίνω πως όχι. Ο κλασσικός αρμενοειδής έχει επηρεαστεί από τον ιρανικό (όπως κι ο καυκάσιος από τον διναρικό, τον αλπικό και ΚΜ), και δεν υπάρχει κάτι που να τεκμηριώνει κάποια άμεση προγενέστερη σχέση. Η διαδικασία που οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό, είναι παρόμοια με αυτή που συνέβη στην Ευρώπη με τους διναρικούς, αλλά προφανώς δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Γι' αυτό και ο αρμενοειδής με τον διναρικό, συγκαταλέγονται στην υπο-ομάδα των ταυρικών τύπων, για λόγους που έχουν να κάνουν με το "φαινόμενο" κι όχι άμεσης συγγένειας.
      Τέλος, ο ιρανικός, δεν είναι "οριενταλικός". Παρότι σήμερα πολλοί ιρανικοί πληθυσμοί είναι μικτοί, αυτό δεν συνέβη στους αρχαιότερους πληθυσμούς που ήταν συγγενικοί των ΚΜ, του (βόρειου) μεσογειακού και του νορδικού.

      Διαγραφή
    21. 7:49 για την ερωτηση 2 ετσι μου φενεται για την 3 δεν ξερω

      Διαγραφή
    22. http://z3.ifrm.com/67/29/0/p382080/ds.jpg

      Αυτές είναι οριεντάλ με μίξη ανατολιντ και η κάτω αλπική με αρμενοειδής χαρακτηριστικά στο πρόσωπο.

      http://z3.ifrm.com/67/29/0/p432796/f3.jpg

      mtebid

      http://s12.postimg.org/voyouwoct/Screenshot_2015_11_12_04_28_59_2.jpg

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29 Μαρτίου 2016 - 4:12 μ.μ
    Δεν ασχολείσαι με τη φυλετική ανθρωπολογία.Ασχολείσαι μεμονωμένα με τον αρμενοειδή φυλετικό τύπο και για κάποιο λόγο προσπαθείς να τον βγάλεις θαυμάσιο τύπο που πρέπει να τον ανεχτούμε στην Ευρώπη.Εδώ και τόσες ημέρες στις αναρτήσεις του ιστολογίου ,μπαίνεις και γράφεις για τον αρμενοειδή τύπο και κάνεις ένα σωρό άσχετα σχόλια.Ε φτάνει μας έπρηξες με τους αρμενοειδείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανατικός Αντι(Β)ρωμιός31 Μαρτίου 2016 στις 8:33 μ.μ.

      Άμα είναι γυφτοτσιφτετελόβιος γυφτοσκυλάς σημιτοοριενταλίδης τουρκόσπορος καρικατούρα τύπου καμπούρη καραγκιόζη είναι απολύτως αναμενόμενο αυτό που κάνει.

      Διαγραφή
  4. ο πίνακας με τον τόπο καταγωγής, φυλής, θρησκείας είναι διαθέσιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλοί αναλυτικοί πίνακες με αυτά τα στοιχεία και μάλιστα ανά στρατιωτική βάση. Δες από την σελίδα 105 και έπειτα της μελέτης που δίνεται στο link. Ενδεικτικά κάποια συγκεντρωτικά στοιχεία είναι τα εξής:

      https://goo.gl/W1qcEP
      https://goo.gl/Qb2iDp
      https://goo.gl/Pjocm5

      Διαγραφή
  5. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει,τον δικό μου φυλετικό τύπο: -Εξώμορφος προς μεσόμορφο σωματότυπος με ύψος 1.85.
    -Λευκό,λιπαρό δέρμα με φακίδες.
    -Δολιχοκεφαλία ,πρόσωπο με εμφανείς γωνίες και σχετικά μακρύ,το πλάτος είναι μέτριο και το κρανίο μου είναι πιο στενό πάνω μπροστά δίπλα από τα φρύδια,όχι έντονα ζυγωματικά.Πηγούνι που προεξέχει ελαφρώς,το μέτωπο από το σημείο που τελειώνουν οι φύτρες των μαλλιών έχει μια μικρή κλίση προς τα μέσα(μέχρι τη μέση της απόστασης μαλλιών-φρυδιών)και στη συνέχεια έχει μια κλίση προς τα έξω (χωρίς όμως έντονα υπερόφρυα τόξα).
    -Μεγάλα καστανόμαυρα μάτια,ελαφρώς βαθουλά,μαύρα φρύδια αρκετά μακριά και μέτριου πάχους τα οποία σχηματίζουν μια καμπύλη στο έξω-πάνω μέρος τους(μάτια και φρύδια θυμίζουν Άραβα)-Μαύρα,ίσια και πυκνά μαλλιά. Οι φύτρες των μαλλιών μου δίπλα από τα φρύδια ,φθάνουν πολύ κοντά σε αυτά.
    -Ίσια μύτη ,Μεσορρινία.
    -Τα χείλη μέτριου πάχους με το πάνω χείλος να προεξέχει μαζί με το δέρμα που βρίσκεται πάνω απο αυτό και ξεκινάει από τη μύτη(κλίση σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει).
    -Μετρίου μεγέθους αυτιά,όχι πεταχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.