Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Χάρτης κεφαλικού δείκτη της Ευρώπης - Gunther


Ο χάρτης παρουσιάζει τον μέσο κεφαλικό δείκτη στην Ευρώπη. Περιοχές με πολλούς δολιχοκέφαλους, δηλαδή κάτω του 80, είναι Βρετανία-Ιρλανδία, νότια Σκανδιναβία-Δανία-βορεια Γερμανία, Ιβηρία και Σικελία. Και αυτό διότι εκεί ζουν πλειοψηφικά δολιχοκέφαλοι, καθώς στον βορρά υπάρχουν πολλοί Νορδικοί/Κρομανοειδείς, στην Ιβηρία πολλοί Κρομανοειδείς με κάποιους Μεσογειακούς και στην Σικελία αρκετοί Μεσογειακοί. Περιοχές που περνούν τα όρια της μεσοκεφαλίας είναι η νότια Ιταλία, τμήματα της Ρουμανίας, της Ελλάδας και των παραλίων της Μικράς Ασίας λόγω Μεσογειακών/Κρομανοειδών, καθώς και στις Βαλτικές χώρες λόγω Νορδικών.

Από κει και πέρα αρχίζει η βραχυκεφαλία, δηλαδή μέσος κεφαλικός δείκτης πάνω από 82, που κυριαρχεί στην κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο λόγος είναι...
ότι εκεί κατοικούν βραχυκέφαλοι πληθυσμοί. Οι Αλπικοί υπάρχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις όλες αυτές τις περιοχές, οι Διναρικοί έχουν έντονην παρουσία στα Βαλκάνια, ενώ οι Βαλτικοί κυριαρχούν στην ανατολική Ευρώπη, αν και εκεί ο δείκτης πλησιάζει την μεσοκεφαλία λόγω της ύπαρξης αρκετών (βαλτο)Κρομανοειδών. Στην Μικρά Ασία, ο κεφαλικός δείκτης αυξάνεται όσο πηγαίνουμε στο εσωτερικό της όπου κατοκούν πολλοί βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς και δευτερευόντως Μογγόλοι.

Η Ελλάδα έχει κατά μέσο όρο δολιχοκεφαλία στα νησιά λόγω Μεσογειακών/Κρομανοειδών, περιοχές μεσοκεφαλίας σε τμήματα της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή μίξη δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων, ενώ όλες οι υπόλοιπες περιοχές είναι κατά μέσο όρο βραχυκέφαλες, με πλειοψηφία Αλπικών-Διναρικών-Αρμενοειδών που είναι βραχυκέφαλοι. Μάλιστα αν σκεφτείτε ότι ένας τυπικός κεφαλικός δείκτης ενός Μεσογειακού ή Κρομανοειδούς είναι 78-79 και ενός βραχυκέφαλου 84-85 ή περισσότερο, μπορείτε με απλά μαθηματικά να εκτιμήσετε τις αναλογίες μεταξύ δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων, να τις συνταιριάξετε με τους φυλετικούς τύπους και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Επίσης πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι μέσοι όροι αν και εύχρηστοι, είναι ιδιαιτέρως αποπροσανατολιστικοί. Για παράδειγμα, σε μια περιοχή με μέσο κεφαλικό δείκτη 83, δεν σημαίνει κατ' αναγκη ότι εκεί κατοικούν μόνο βραχυκέφαλοι με αυτόν τον κεφαλικό δείκτη. Μπορεί να κατοικούν βραχυκέφαλοι μαζί με δολιχοκέφαλους, με τους βραχυκέφαλους να είναι απλώς πλειοψηφία. Και το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση, το πλέον ενδιαφέρον είναι να μελετά κανείς τους χάρτες έχοντας στον νου τους φυλετικούς τύπους που ζουν στις αντίστοιχες περιοχές, γιατί, εμμέσως, αυτή είναι η πραγματική πληροφορία του χάρτη.

39 σχόλια:

  1. Ο πιο περιεργος χαρτης ΚΔ που εχω δει. Δεν συμφωνει καν με του Coon, Pittard και του Lundborg (για την σκανδιναβια ο τελευταιος) και εχει αρκετες ανομοιοτητες με οσους αλλους εχω δει.

    Υπαρχει πουθενα πηγη που να αποκαλυπτει την προελευση των πληροφοριων του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χάρτης είναι στο βιβλίο του The Racial Elements of European History:
      https://archive.org/stream/racialelementsof035485mbp#page/n114/mode/1up

      Στο ευρετήριο των χαρτών γράφει ότι ο χάρτης είναι από τον Γερμανό ανθρωπολόγο Bernhard Struck, μαθητή του von Luschan:
      https://archive.org/stream/racialelementsof035485mbp#page/n9/mode/2up

      Δες και εδώ στο πρώτο αποτέλεσμα, σελ.213:
      http://books.google.gr/books?id=CpFb4AeKWqoC&pg=PA264&lpg=PA264&dq=Bernhard+Struck+anthropology&source=bl&ots=h25etEJBx4&sig=qsRf33TqTTTY0TmoQnw9u7sl_Ug&hl=el&sa=X&ei=ENSAVODSJMHU7AbFiIH4Aw&ved=0CCYQ6AEwAQ#v=snippet&q=Bernhard%20Struck%20anthropology%20rassenkunde&f=false

      Διαγραφή
  2. Ο μύθος περί μεσογειακών Ελλήνων κατέρρευσε. Αν ήμασταν μεσογειακοί θα ήμασταν δολιχοκέφαλοι. Μεσογειακοί δικαιούνται να ονομάζονται οι Πορτογάλοι, Ισπανοί και νότιοι Ιταλοί. Εμείς είμαστε βραχυκέφαλοι (με λίγη ροπή προς μεσοκεφαλία).
    Κάτι ακόμη. Η Κύπρος είναι κεφ. δείκτης 83-85; Αν ναι πάλι καλά, την περίμενα πάνω από 85.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύθος ως προς τους Νεοέλληνες.. επειδή οι αρχαίοι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήτανε δολιχοκέφαλοι.. Οι σημερινοί Έλληνες είναι μπολιασμένοι με πολλούς βραχυκέφαλους, Αλπικούς, Αρμενοειδείς και Διναρικούς κάτι που αναγκαστικά αυξάνει το μέσο κεφαλικό δείκτη της χώρας με τους Μεσογειακούς πλέον να έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι μεσο-δολιχοκέφαλοι Πορτογάλοι, Ισπανοί και οι Νότιοι Ιταλοί που αναφέρεις είναι ως επί το πλείστον Κρομανοειδείς και όχι Μεσογειακοί, όπως έχει αναλυθεί πολλάκις και στο παρόν ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    2. Μεσοκεφαλοι ητανε οι αρχαιοι Ελληνες. Υπαρχει σχετικο θεμα στο ιστολογιο για αυτο.

      http://puu.sh/dbPwz.jpg
      http://puu.sh/dbPDB.jpg

      Οπως ανεφερα, ο χαρτης αυτος ειναι αρκετα περιεργος.

      Διαγραφή
  3. Όπως και να χει, την κάτσαμε τη βάρκα.
    Με τους μεσογειακούς έχει γίνει μεγάλη παρανόηση στην Ελλάδα. Όποιος είναι μαυριδερός, κοντός, με κορακί μαλλί και μαυρομάτης, αυτομάτως δηλώνει με υπερηφάνεια ότι είναι "μεσογειακός", αυθεντικός Ευρωπαίος, "Άριος", γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων κλπ κλπ.
    Μήπως πρέπει να γίνει εκτενές αφιέρωμα στην προσωασιατική φυλή, στους Σημίτες, καθώς και στο ιδιαίτερο αυτό υβρίδιο που αποκαλείται pontid για να ενισχυθεί η εθνική και φυλετική μας αυτογνωσία; Μου φαίνεται πως κανακεύουμε πολύ αυτό τον λαό, τον παραμυθιάζουμε ότι είναι απευθείας απόγονος των Αρχαίων, και το αποτέλεσμα είναι το πελώριο μηδέν. Η Ελλάδα βαλτώνει στη σαπίλα και στην ανυπαρξία, οι τεμπέληδες "φιλοσοφούν" στα καφενεία και κατά τα άλλα δεν κινείται φύλλο.
    Όλοι (ως γνήσιοι οριενταλίδες) περιμένουν το μάννα εξ ουρανού.
    Αλήθεια, τους αρμενοειδείς στην Ελλάδα πόσο περίπου τους υπολογίζετε; Εγώ πιστεύω είναι πολλοί, πάρα πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τυπος "pontid" ειναι το ανατολικο αναλογο του ατλαντικου μεσογειακου και μερικες φορες στην ελλαδα ειναι μεταξυ east nordid και gracile med. (north pontid κυριως) Ειναι μια πιο ψηλη και ανοιχτη μορφη του κλασσικου μεσογειακου και κατατασσεται μαζι με τον ατλαντο-μεσογειακο. Δεν ειναι υβριδιακος τυπος αλλα μια καταταξη των μεσογειακων.

      Διαγραφή
    2. Οι μεσογειακοι Ελληνες ειναι περισσοτεροι απ'τους αρμενοειδεις..αρα τι γινεται;μηπως οι αρχαιοι ηταν κρομανοειδεις;λεω εγω τωρα..

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη , μπορώ να μάθω σε ποιές περιοχές της Ελλάδος ζείτε και πού τους βλέπετε τους τόσους αρμενοειδείς ; Διότι εγώ δεν μπορώ να εντοπίσω
      ούτε ένα πέντε τοις εκατό .

      Διαγραφή
    4. Εγω μενω στην Τριπολη Αρκαδιας και ωρες ωρες νομιζω οτι βρισκομαι στην Τριπολη του Λιβανου η της Λιβυης.Η πολη ειναι τιγκα στους σαχαριδικους μαζι με αρμενοειδεις(κλασσικα πραγματα) ενω υπαρχουν και καποιοι λιγοι δραβιδοειδεις(προφανως τσιγγανογυφτες).Δεν ειναι παραισθηση μου αλλα υπαρχουν και καποια ελαχιστα ατομα τα οποια περαν πασης αμφιβολιας εχουν εντοπισημη δια γυμνου οφθαλμου νεγροειδη προσμειξη,οπως διαβασα σε σχολια αλλων οι οθωμανοι επι τουρκοκρατιας ειχαν ημινεγρους/ημισαχαριους σκλαβους και αυτο γραφει λεει και ο Δημοπουλος στο βιβλιο του(δεν το εχω διαβασει)αλλα ασχετως του τι λεει εγω αναφερω αυτο που βλεπω,αλλωστε ειναι πασιγνωστο οτι η "γενετικη πισινα"(για να χρησιμοποιησουμε και εμεις τετοια ορολογια)της βορειου αφρικης εχει μολυνθει με νεγροειδες DNA οποτε οι σαχαριδικοι εφεραν μαζι τους και καποια ανιχνευσιμα ακομη και απο αδαεις τετοια στοιχεια.Οι σαχαριδικοι και οι αρμενοειδεις μαζι και αναμεμειγμενοι με αλλους(Λευκους)φυλετικους τυπους εχω σχηματισει την εντυπωση οτι αποτελουν το 20% του πληθυσμου.Τωρα θα σε ρωτησω εγω που κατοικεις καθοτι ειληκρινως σου μιλαω την ιδια απορια με εσενα εχω και εγω,ειναι δυνατον ολη η Ελλαδα να ειναι τοσο χαλια φυλετικα η μονον εδω συμβαινει αυτο;(ειμαι νεαρης ηλικιας και δεν εχω ταξιδευσει).
      Υ.Γ.:Ξεχασα να αναφερω οσον αφορα τους δραβιδοειδεις οτι υπαρχουν και καινουργιοι απο τσιγγανογυφτες που εχουν "εκσυνχρονιστει",ξερω(προφανωςεννοειται οχι προσωπικα)γιατρο(!!!)ο οποιος εχει παντρευτει τσαντιρογυφτισσα και εχει μπασταρδα και εγγονια.

      Διαγραφή
    5. Προκειται για ελληνες η μεταναστες κυριως? Θυμιζει το Μαλμο στην Σουηδια με τους Σομαληδες να βιαζουν δεξια και αριστερα

      Διαγραφή
    6. Σε τι λαθρο αναφερεσαι για...ελληνεγρους σου μιλαω,δεν υπαρχουν λαθρο στο οροπεδιο(μετριουνται στα δαχτυλα)τι να ερθουν να κανουν ουτε γιδια δεν βοσκανε πλεον εδω περα και μικρη πολη ειναι(δεν εχει...γκετο)και χαμενη στην μεση του πουθενα(δεν ειναι λιμανι η κοντα σε λιμανι),που να βρεθουν εδω περα;Για γυφτοελληναραδες σου μιλαω,απογονους του...Αριου Απολλωνος...

      Διαγραφή
    7. κατοικος του αθηναμπαντ,πρωτευουσας του δυτικου πακισταν6 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:21 μ.μ.

      Προς "Κυναιγειρος",γιατι Μαλμε και οχι αθηναμπαντ;

      Διαγραφή
    8. Γιατι εκει ζουσα για μια περιοδο. Αθηνα εχω να παω απο το 2000 αλλα παω αρκετες φορες πατρα και θεσ/νικη

      τετοια κατασταση που περιγραφουνε ομως δεν την εχω ζησει

      Διαγραφή
    9. κατοικος του αθηναμπαντ,πρωτευουσας του δυτικου πακισταν7 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 π.μ.

      Οταν λες δεν εχεις ζησει τετοια κατασταση,εννοεις στην Αθηνα μεχρι το 2.000?

      Διαγραφή
    10. Δεν ειμαι Αθηναιος, μονο εχω παει κανα δυο φορες.

      Πσντως εχω παει μακεδονια, θεσσαλια και σε πολλες περιοχες στην Πελοποννησο αλλα τετοια τραγικοκωμικα δεν εχω δει εως τωρα..

      Διαγραφή
    11. κατοικος του αθηναμπαντ,πρωτευουσας του δυτικου πακισταν7 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:30 π.μ.

      Μα φυσικα και δεν θα δεις τετοια στις περιοχες που ανεφερες...
      Για την ιστορια το πραγμα γινεται Σουηδια μολις τα τελευταια χρονια.

      Διαγραφή
    12. Ολες οι μεγαλες πολεις ετσι ειναι πλεον οποτε μην νομιζεις οτι περνας κατι το ιδιαιτερο. Τουλαχιστον οι δικοι μας μπατσοι ριχνουνε σφαιρες αντι να τρωνε σφαλιαρες οπως στην Βρετανια.

      Η κατασταση στις ΗΠΑ ειναι ακομα χειροτερη. Μην πας ΝΥ η Ατλαντα, αυτο εχω να σου πω. Αναταλαγη μαθητων μεταξυ πανεπιστημιων, τρεις αραπηδες δειρανε εναν την 3η μερα και του πηραν λεφτα, κινητα κτλ

      Διαγραφή
    13. Εγώ ανώνυμε 8,50 μ.μ ζω και κινούμαι στα νότια παραθαλάσια προάστια της Αθήνας .
      Πιστεύω πως αναλύοντας το φυλετικό μας πρόβλημα κάνετε ένα σημαντικό λάθος . Δεν λαμβάνεται υπόψιν το εξής καθοριστικό γεγονός . Τα χρόνια της τουρκοκρατίας οι οθωμανοί ,επί τετρακόσια χρόνια είχαν συστήσει τα γεννιτσαρικά οτζάκια μέσω των οποίων μάζευαν τα νέα μας παιδιά δια την σύστασην των γεννιστσαρικών ταγμάτων . Στα αρχεία ιεροδικαστών , ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,Αρχείον Βεροίας Ναούσης 1598 εως 1886 έχει φιρμάνια των οθωμανών ,οπού ζητούν την στράτευση νέων από 15 εως 20 ετών που να είναι αρτημελείς και ε υ η δ ε ί ς και ικανοί προς πόλεμο . Επί τετρακόσια χρόνια λοιπόν μας έσφαζαν ,έπαιρναν όσες ωραίες γυναίκες μπορούσαν στα χαρέμια τους και τους ευηδείς νέους μας στον στρατό τους . Ετσι μέσα στους αιώνες αποψηλώθηκε εμφανησιακά το γένος μας .

      Διαγραφή
    14. Δεν ειμαι ο 8:50,εγω γραφω απο Σερρες οπου εχουμε σημαντικοτατο ποσοστο αρμενοειδων λογω προσφυγων απο Μικρα Ασια.
      Οσον αφορα αυτο που λες,πραγματικα εχεις απολυτο δικιο για το εκτεταμενο προγραμμα δυσγονικης το οποιο εφαρμοσαν στον Ελληνικο πληθυσμο οι οθωμανοι επι τουρκοκρατιας,κατι στο οποιο αναφερεται και ο Δημοπουλος στο βιβλιο του λεγοντας εν προκειμενω οτι θα χρειασθει ιδιαιτερως μεγαλο χρονικο διαστημα και με ταυτοχρονη εφαρμογη εκτεταμενου προγραμματος ευγονικης για να διορθωθει η ζημια.

      Διαγραφή
    15. Οντως, Σερρες και Κιλκις ειναι ποντοκρατουμενη περιοχη οπως και αλλα κομματια ανατολικης μακεδονιας.

      Παντως για την Πελοποννησο και Στερεα Ελλαδα (περα αττικης με τους 2.000.000 μεταναστες) που ελεγε ενας πραγματα, δεν το εχω συναντησει. Αν. μακεδονια και Θρακη (σωζεται απο φανταρους μονο) ομως εχει πολυ γυρτομυτικο.

      Διαγραφή
    16. Ειμαι ο 8:50,οπως ειπα δεν ειμαι πολυταξιδεμενος αλλα μπορω μετα βεβαιοτητος να πω οτι σε αλλες περιοχες της Αρκαδιας αλλα και της Μεσσηνιας(απο εκει ειναι η καταγωγη μου εν μερει)δεν υπαρχει αυτο το πραγμα που συνανταται στην Τριπολη,ειναι ως επι το πλειστον καθαρες Λευκες περιοχες οι προαναφερθεισες.

      Διαγραφή
    17. Τσαμπα η σφαγη στην Τριπολιτσα δλδ.

      Διαγραφή
  4. Εντάξει, τότε είναι καλός τύπος. Λόγω ονόματος πίστευα ότι έχει να κάνει με ποντίους και ότι είναι μια μείξη μεσογειακών-αρμενοειδών. Το παρερμήνευσα.
    Πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση και να αναδειχθεί ο τύπος του nordic-iranian. Αυτός πρέπει να θεωρείται ο τύπος υπόδειγμα ακόμη και για τους σύγχρονους Έλληνες γιατί συνδέεται με την έλευση των ελληνόφωνων-ινδοευρωπαίων και είναι κατά βάση δολιχοκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τυπος Pontid εχει ονομαστει ετσι απο την θαλασσα του Ευξεινου Ποντου στα Βορεια(North Pontid) και στα δυτικα(south Pontid) παραλια της οποιας συνανταται σε γενικες γραμμες.Οι λεγομενοι ποντιοι προερχονται απο τα νοτια και ανατολικα μη Ευρωπαικα παραλια της εν λογω θαλασσης εξ'ου και η παρομοια ονομασια αλλα και το σημαντικοτατο ποσοστο μπασταρδων.
      Ο Nordic-Iranian δεν ειναι φυλετικως ακριβως Νορδικος οπως παραπεμπει το ονομα του αλλα σε γενικες γραμμες ενας συνδυασμος Νορδικου-Μεσογειακου-Διναρικου,σε αυτον ανηκουν ακομη και σημερα αρκετοι πιο ανοιχτοχρωμοι απο τον μεσο ορο κατοικοι του Ελλαδικου χωρου.Συμφωνω απολυτως και επαυξανω οτι αυτος πρεπει να ειναι ο τυπος υποδειγμα για ολους τους Ελληνες Εθνικοσοσιαλιστες,οφειλουμε να δωσουμε μεγαλη εμφαση ωστε να αναδειχθει παντοιοτροπως ο αρχικος Ελληνικος Αριος φυλετικος τυπος τον οποιον επισημανε πρωτος ο Angel.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    2. Nordic Iranians υπηρχανε και στην νεολιθικη εποχη και δεν αποτελουσε μεσογειακους η νορδικους αλλα τυπο πρωτο-μεσογειακου/νορδικου με μιξη κρομανοειδη και καποιοι με δηναρικα στοιχεια η οποια αργοτερα μετατραπηκε αντιστοιχα σε νορδικους και μεσογειακους αναλογα με την περιοχη. Ο τυπος που χρησιμοποιουτανε για αυτους ητανε ο robust Iranid πρην τον Angel που ειναι αρκετα σκουροχρωμος αλλα μορφολικα ιδιος με εναν κρομανοειδη-μεσογειακο/νορδικο με μια μικρη διναρικοτητα η οποια εντοπιζεται στον ιρανικο τυπο πολλες φορες. Επιπλεον αμα διαβασεις το The People of Lerna και δεις πινακες με τυπολογικες αλλαγες στον ελληνικο χωρα θα δεις οτι οι ινδοευρωπαιοι εισβολεις ητανε πολυ μικτες ομαδες με κυριως διναρικους, μικτους αλπικους, αλπικους και nordic-iranians σε τετοια συχνοτητα.


      http://puu.sh/djhwp.jpg
      Επιπλεον o Angel χαρακτηρισε πολλους απο τους ελληνικους (D2, D3 και D4, corded, iranian-mediterannean και iranian) ως "brunet" με καποιες φορες ανοιχτα ματια οποτε το θεμα ειναι πιο πολυπλοκο.

      Διαγραφή
    3. Αυτο εννοουσα αναφερομενος σε "συνδυασμο",οτι ειναι πρωτοτυπος δολιχοκεφαλος κατα βασιν και με ταση ορισμενες φορες μεσοκεφαλη,κοινος προγονος (δολιχοκεφαλου) Μεσογειακου-(δολιχοκεφαλου) Νορδικου-(βραχυκεφαλου) Διναρικου προερχομενος απο τον Λευκο Κρομανοειδη ανθρωπολογικο φυλετικο κορμο και βεβαιως δεν προηλθε απο καποιου ειδους μειξη.Ισως δεν το διατυπωσα σωστα.Προφανως και πριν απο αυτον υφιστατο μελετη επι του θεματος,αλλα ο Lawrence Angel ειναι ο αναμφισβητιτος "Αυτοκρατορας" επ'αυτου και το χαρακτηρισε οσο κανενας αλλος.
      Υ.Γ.:Επισης δεν παραβλεπω και το Αλπικο "Πελασγικο" στοιχειο το οποιο μαλλον ενταχθηκε ως ακολουθων στο Νordic-Iranian "ινδοευρωπαικο" και το οποιο αποτελει την πλειονοτητα,αρχαιοθεν,του Ελληνικου Αριου πληθυσμου.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    4. Αυτο που εννοω ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει τετοιος τυπος εκτος των ιρανικων περιοχων στην ιδια μορφη οπουδηποτε στην Ευρωπη λογω μιξης και αλλων μεταβολων. Απο την δωρικη περιοδο μεχρι σημερα ο Angel αναφερει οτι υπαρχουνε πολλες περιπτωσεις οπου νορδο-ιρανικα στοιχεια βρισκονται σε μεσογειακα η πληρως κρομανοειδη κρανεια και το αντιστροφο.

      Διαγραφή
  5. Αν εξετάσει κανείς και τα αρχαία ελληνικά αγάλματα, παρατηρεί πως αποτελούν την τέλεια μείξη νορδικού-μεσογειακού τύπου - άρα πολύ κοντά στον τύπο του nordic-iranian. (Οι άντρες τείνουν μάλλον προς το νορδικό, οι γυναίκες στο μεσογειακό).
    Για τους Πελασγούς πάντως είναι πολύ δύσκολο να βγουν συμπεράσματα. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ήσαν α)προ-έλληνες, β)άριοι μή ελληνόφωνοι γ) πρωτοέλληνες άριοι. Αν ισχύουν τα δύο τελευταία (που θεωρείται και το πιο πιθανό), πρέπει και αυτοί να ήσαν nordic-iranians και όχι αλπικοί.
    Μερικές φορές ανθρωπολόγοι κατατάσσουν και τους αρμενοειδείς στην κατηγορία των αλπικών, οπότε το πράγμα μπερδεύει. Το βέβαιο πως οι αρχαίοι ήσαν μεσοκέφαλοι προς δολιχοκέφαλοι λόγω κύριας παρουσίας nordic-iranians και μεσογειακών, οι σύγχρονοι μεσοκέφαλοι προς βραχυκέφαλοι λόγω σημαντικής αύξησης αρμενοειδών και αλπικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανον και να ισχυουν ολα ανεξαιρετως οσα λες,αλλα οφειλουμε να διαχωρισουμε πληρως τους Λευκους Αλπικους απο διαφορα μη Ευρωπαικα στοιχεια εν πασει περιπτωσει.Τους Αλπικους και τους προσωασιατικους(τους τελευταιους ως Asian Alpinoid για την ακριβεια)μερικες φορες τους κατατασουν στην ιδια κατηγορια,λογω βραχυκεφαλιας/ενδομορφιας ως """Αλπικους""" αλλα αυτο ειναι τοσο κωμικο και ανοητο οσον ειναι η καταταξη στους """Μεσογειακους""" των δολιχοκεφαλων/εξωμορφικων μη Ευρωπαιων caucasoids,αφου φθανουμε στο σημειο να θεωρουνται κατ'αυτον τον περιεργο τροπο πανομοιοτυποι οι Νορδιζοντες και ΥπερΛευκοι-εχουν την πλεον ανοιχτοχρωμη επιδερμιδα παγκοσμιως-Ατλαντοειδεις και οι εμετικοι νεγρογυφτιζοντες
      αραβοειδεις...
      Απλως αχαρακτηριστο...
      Υ.Γ.:Παντως οπως ορθως ανεφερες το μονο βεβαιον ειναι οτι Αριοι Ελληνες της αρχαιας εποχης υπηρξαν μεσοκεφαλοι προς δολιχοκεφαλοι,ενω οι βραχυκεφαλοι δεν ηταν τοσοι πολλοι οσο σημερα.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    2. Οχι, τα αγαλματα κυριως αποτελουνε τον μικτο μεσογειακο-αλπικο-διναρικο τυπο και ειναι συνηθως βραχυκεφαλα. Δεν εχουνε κυλια μυτη και μακρη σαγονι οποτε δυσκολα να πλησιαζουν τον νορδικο αλλα δεν αποκλειεται εντελως.
      http://puu.sh/djlkd.png

      Οσο για τις προτομες ο διαχειριστης εκανε μια αναρτηση.
      http://fyletika.blogspot.de/2014/10/blog-post_14.html
      Αρκετα διαφορετικες απο τα αγαλματα.

      http://puu.sh/dbLiK.jpg
      http://puu.sh/dbNE2.png
      Οι νορδο-ιρανικοι ητανε κυριως του ιρανο-μεσογειακου τυπου Δ3. Ο πρωτο-νορδικος Δ1 δεν συναντιεται σχεδον καθολου ενω ο πραγματικα νορδικος Δ5 καθολου.

      Κατα την δωρικη εισβολη (καλα το ακουσες-δεν ητανε μεσογειακοι η νορδο-ιρανικοι καν) αλλα και την ελληνιστικη και ρωμαικη περιοδο οπου ερευνηθηκαν και παραπανω κρανεια απο βορεια Ελλαδα αυξηθηκαν δραματικα οι διναρικο-μεσογειακοι και αλπικοι ενω επεσαν πολυ οι μεσογειακοι και νορδο-ιρανικοι. Οπως αναφερει οι σημερινοι ελληνες ειναι δυστυχως ιδιοι με αυτους της ρωμαικης περιοδου και οχι της βυζαντινης, με μεγαλυτερο αλπικο στοιχειο. (πραγμα που ισχυει σε ολη την ευρωπη απο τον μεσσαιωνα και οφειλεται στην ανοδο του κεφαλικου δεικτη παντου)

      Με αλλα λογια την εχουμε κατσει την βαρκα αφου με το ζορι φτανουμε πανω απο 15% μεσογειακους και αλλους τοσους νορδο-ιρανικους ενω οι διναριζοντες και οι αλπικοι ειναι πολλοι.

      Για αυτους που δεν ξερουν, η L.H.III περιοδος ειναι αυτη του τρωικου πολεμου και του μυκηναικου πολιτισμου. Τιγκα στους μεσογειακους και μεσογειακο-κραμανοειδης. Παρομοια και η κλασσικη περιοδος με ισους νορδο-ιρανικους και η εποχη της βυζαντινης εποποιιας και ιερων πολεμων εναντια στην μουσουλμανικη-αραβοειδης λαιλαπα με 40% μεσογειακους! Κατι ηξερε ο Πληθων και ο Ψελλος οταν μιλουσανε για στρατους απο ελληνικες περιοχες αντι για αρμενιδες και βοδοειδης σλαβους μισθοφορους.

      Δεν κινδυνεουμε να γινουμε βαλκανικη χωρα, εχουμε γινει ηδη με μια ελληνικη μειονοτητα. Ειτε ευγονικη ειτε μαθαινουμε αλβανικα. (η πακιστανικα οπως η υπολοιπη ευρωπη σε 50 χρονια)

      Διαγραφή
    3. ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ6 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:19 μ.μ.

      ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ...

      Διαγραφή
  6. Οι Δωριεις υπηρξαν βραχυκεφαλοι Αλπικοι-Διναρικοι.
    Αλλωστε και η πατριδα τους η Ηπειρος-Ιλλυρια ειναι βραχυκεφαλη Αλπικη-Διναρικη.
    -Μαριος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα αρχαία αγάλματα τουλάχιστον της κλασσικής περιόδου (Ερμής Πραξιτέλους, Απόλλωνας Ολυμπίας κ.α.) είναι μακρόστενα, με ψηλά πόδια και αναλογίες που παρατηρούνται σε νορδικούς και μεσογειακούς. Ειδικά το μέτωπο είναι πολύ χαρακτηριστικό. Οι "τετράγωνοι" αλπικοί, μονάχα ως σάτυροι -άρα με αρνητική έννοια- και όχι ως θεοί ή ήρωες παρουσιάζονται.
    Έντονη διναρικότητα υπάρχει στις προτομές των Ρωμαίων, λιγότερο των Ελλήνων. Σύμφωνα με τον Γκύντερ (θέλει συζήτηση πάντως), στους Ρωμαίους επικρατούσε το νορδικό με το διναρικό στοιχείο (το μεσογειακό τρίτο), στους Έλληνες το νορδικό με το μεσογειακό (το διναρικό ερχόταν τρίτο). Και στους δύο λαούς υπολειπόταν κατά πολύ το προσωασιατικό. Αν πιστέψουμε τα παραπάνω, οι Έλληνες πρέπει να ήσαν πιο δολιχοκέφαλοι από τους Ρωμαίους.
    Σύμφωνα με τον Angel, οι Δωριείς πρέπει να ήσαν και αυτοί (δολιχοκέφαλοι) nordic-iranians, με ισχυρή αλπική και διναρική πρόσμειξη που παρατηρείται σε Ήπειρο-Ιλλυρία. Άρα, ίσως όχι ακριβώς βραχυκέφαλοι, αλλά κάτι ενδιάμεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκυντερ εγραφε κυριως για πολιτικους λογους και ειχε θεωριες για αρχαους νορδικους αραβες και κινεζους. Εσυ τωρα περιμενεις αντικειμενικοτητα απο τον ανθρωπο που εγραψε για μετακινησεις απο την γερμανια στην νοτια ευρωπη στην πρη-νεολιθικη εποχη ενω ολες οι μελετες που γινανε απο οποιονδηποτε τις βρηκαν στις υποδουναβιες περιοχες...

      http://puu.sh/djobG.png
      Απο τον Coon, Mewes, von Luschan, Angel, Buxton, Charles και οσους κανανε ανθρωπολογικη μελετη αρχαιων κρανιων με το ζορι να βρηκανε νορδικους τυπους.

      Και οχι, ο Angel παντα τονιζε οτι οι δωριεις ητανε διναρικοι και αλπικοι καθως και την βραχυκεφαλια τους.
      http://puu.sh/dbNTx.png

      Στην νοτια Πελλοπονησο δεν εχουμε βρεθει μεχρι σημερα νορδο-ιρανικα κρανια σε ουτε μια μελετη ενω τα διναρικα και αλπικα-μικτα αλπικα ειναι σε πολυ μεγαλους αριθμους.

      Το μετωπο που συζητας δεν ειναι καν νορδικο αλλα μεσογειακο, με κλιση και μερικες φορες πιο κοντο απ'το νορδικο. Επισης σημαντικο ειναι να αναφερω οτι η συνεχεια μυτη με μετωπο δεν παρατηρειται σε καμια νορδικη μηξη αλλα ειναι μεσογειακης προελευσης με πιθανης διναρικης μυξης.

      http://puu.sh/djndl.png
      http://puu.sh/djneg.png

      Επιπλεον η νορδο-ιρανοι ειναι σχεδον ανυπαρκτοι στις προτομες. Μονο ο Δημοσθενης ανηκει σε αυτον τον τυπο, τον Δ3 ιρανικο-μεσογειακο, με σχετικα κυρτη μυτη και μεγαλο μετωπο.

      Διαγραφή
    2. Και κατι ωραιο. Γραφικη αναπαρασταση του Απολλωνα της Ολυμπιας. Τα χρωματα ειναι διαλεγμεναο απο τον ζωγραφο.
      http://www.timetrips.co.uk/apollo-olympia.jpg
      http://2.bp.blogspot.com/_TuVs6nbyiU0/RxC7bFln0iI/AAAAAAAAA_s/e_RTlrMbGu8/s1600/nina.jpg

      Σχετικα γεμματα μαγουλα, μακρουλα ματια τοποθετημενα κοντα, σαρκωδη χειλη, ισια μυτη που συνδεεται με το μετωπο αντι να κοβεται απ'αυτο, στρογγυλο πηγουνι-πιο μεσογειακος γινεσαι ψαρι στο Αιγαιο.

      Σαν την Ειρηνη Παππα η την Ολγα Καρλατου ειναι. Περιεργα θυληκος.

      Διαγραφή
    3. Μωρε συναγωνιστες αναρωτιεμαι,δεν θα ηταν καλυτερο ολες αυτες οι συζητησεις να γινονται σε ενα ελληνικο φορουμ με design τυπου zetaboards,apricity κτλπ;θα προτεινα στον κ.διαχειριστη να το ψαξει το θεμα,ενα πιασαρικο ονομα για ιστοσελιδα η οποια θα παρεχει πληροφοριες επι παντος επιστητου απο ανθρωπολογια μεχρι αθλητικα ισως και να ειχε τεραστια απηχηση με αποτελεσμα περισσοτεροι ελληνες να αποκτησουν φυλετικη συνειδηση,ψαχτε το!

      Διαγραφή
    4. Ο Γκύντερ δεν είναι ούτε αυθεντία, ούτε όμως και για τα μπάζα
      Όταν έλεγε πως η κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων είναι η Γερμανία (περιοχή Θουριγγίας), δεν ήταν ο μόνος την εποχή εκείνη που το υποστήριζε. Ήταν διαδεδομένη άποψη από τα τέλη του 19ου αιώνα και την υποστήριζαν επίσης Σουηδοί, Γάλλοι, Αμερικανοί κ.α. επιστήμονες. Μόλις τη δεκαετία του 1930 άρχισε να κερδίζει έδαφος η επικρατούσα σήμερα θέση περί στεπών της Ουκρανίας και Ν. Ρωσίας, η οποία μάλιστα διατυπώθηκε και πάλι στη Γερμανία. Άρα ο Γκύντερ απλώς ακολουθεί την πεπατημένη της εποχής του.
      Σχετικά με τους Άραβες, ποτέ δεν είπε πως είναι νορδικοί. Υποστήριξε πως οι Βέρβεροι δεν είναι οριενταλίδες, είναι λεπτοφυείς και με ανοιχτά μάτια, και άρα πιθανολόγησε μια πιθανή νορδική καταγωγή. Εδώ κάνει λάθος, γιατί οι Βέρβεροι είναι μάλλον μεσογειακοί.
      Αυτό όμως που λέει για νορδικούς στην Κίνα δεν έχει άδικο. Εννοεί τους Τοχάριους, οι οποίοι είναι ο ανατολικότερος κλάδος των Ινδοευρωπαίων. Πριν από λίγα χρόνια βρέθηκαν στην Κίνα μούμιες τοχάριων, σε εξαιρετική κατάσταση, με κόκκινα μαλλιά, ψηλοί και λεπτοφυείς, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του. Αποτελεί μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα.
      Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

      Διαγραφή
    5. Αλλο οι Τοχαριοι, αλλο οι Θιβετιανοι και οι Κινεζοι. Προτο-παμιριδες ητανε οι πρωτοι.

      Ειχε διαδωσει θεωριες προς νορδο-σινικους που φιταξανε την δυναστια των Τανγκ και Χαν καθως και κατι περιεργα για ψανθο και γαλανοματη Μωαμεθ. (η μπορει να ητανε αυτος που ηρθε μετα απ'αυτον)

      Οπως και να εχει εφαγε μεγαλη λογοκρισια γιατι εβγαλε περιπου κατω απο το 5% των Γερμανων "νορδικους" το οποιο δεν πηγαινε καθολου με την πολιτικη και προπαγανδα του Κομματος οποτε τον εβαλαν να αλλαξει τα λογια του αρκετες φορες. Αρα δυσκολα να ξερουμε τι ακριβως απ'αυτον ειναι αυθεντια και τι σβαγιαστηκε απο την λογοκρισια.

      Οπως και να εχει αγνοησε πολλες πηγες, ανθρωπολογικες, συγγραφικες και μη, παραμορφωσε καποιες αλλες και ακολουθησε το κλασσικο μοτιβο του

      αρχαιοι ελληνες μαυρομαληδες και μαυροματηδες->αλλα ειχαν νορδικα ψυχικα χαρακτηριστια
      ιουλιος καισαρας μαυροματης και μαυρομαλλης¨->ομως ειχε νορδικα ψυχικα χαρακτηριστικα
      κτλ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.