Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι απόψεις περί ευγονικής του Πυθαγόρα του Σάμιου



"Αγαθοί γονείς, βελτίονα τέκνα, βέλτιστοι έγκονοι"

Καλοί γονείς, καλύτερα παιδιά, άριστοι απόγονοι.


Ιάμβλιχος, Περί του Πυθαγορικού Βίου, Λόγος 211


Ένας ακόμη μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος της αρχαιότητας υποστηρίζει την ευγονική. Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος διαπιστώνει ότι οι...
καλοί γονείς μπορούν να δώσουν καλύτερα παιδιά, τα οποία θα δώσουν ακόμα καλύτερους απογόνους. Προφανώς ο λόγος γίνεται περί κληρονομικότητας, καθώς και την ανάγκη τα παιδιά να γίνουν καλύτερα από τους γονείς, δηλαδή να εφαρμοστεί ευγονική. Ο Πυθαγόρας ενστερνίζεται και αυτός ευγονικές αντιλήψεις όπως ο Πλάτωνας [1], [2] και ο Αριστοτέλης.

4 σχόλια:

  1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΚΡΟΑΤΗΣ ΟΥΣΤΑΣΙ29 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

    *ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙ(ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ).
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΕΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
    ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΠΙΘΗΚΟΔΡΑΒΙΔΟΕΙΔΕΙΣ ΤΣΑΝΤΙΡΟΓΥΦΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ-ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ-ΠΡΟΣΩΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτως και επαυξανω οσον αφορα την φυλετικη πολιτικη.
      Ευστοχες και αυτονοητες επισημανσεις.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΛΛΥΡΙΟΣ30 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:55 μ.μ.

      ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ-ΒΑΛΤΙΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΜΕΤΙΚΩΝ ΠΙΘΗΚΟΔΡΑΒΙΔΟΕΙΔΩΝ ΤΣΑΝΤΙΡΟΓΥΦΤΩΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΝΤΙΡΟΓΥΦΤΑ.

      Διαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ;


    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ(ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ) ΟΤΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΕΛΛΙΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.