Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ο διακεκριμένος βιολόγος James Watson θύμα της «πολιτικής ορθότητας» και του «αντιρατσισμού»

Πριν λίγες μέρες ο κορυφαίος Αμερικανός βιολόγος James Watson (1928-) πούλησε το βραβείο Νόμπελ που έλαβε το 1962 αντί του ποσού των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του γνωστού οίκου Christie's. Ο Watson είχε βραβευτεί μαζί με τους Βρετανούς βιοφυσικούς Francis Crick (1916-2004) και Maurice Wilkins (1916-2004) για την ανακάλυψη της δομής του DNA το 1953.

Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του περασμένου αιώνα, αφού άλλαξε εκ βάθρων την  επιστήμη της Βιολογίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη θεμελίωση της μοριακής βιολογίας, της γενετικής και της βιοτεχνολογίας, επιστημών αιχμής για τον αιώνα που διανύουμε.

Ο Γουότσον δήλωσε ότι ένα από τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην εκποίηση του τιμητικού μεταλλίου είναι η αποκατάσταση της φήμης του. Επιπλέον, η απόφαση του να πουλήσει το βραβείο του, ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στο διεθνές κατεστημένο της «πολιτικής ορθότητας» και του αντιρατσισμού, που τον έθεσε σε πλήρη απομόνωση.

Όπως εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα στους Financial Times «κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι υπάρχω», προσθέτοντας ότι έχει γίνει ένα «μη-πρόσωπο», μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν 7 περίπου χρόνια σχετικά με το χαμηλό IQ των εγχρώμων της αφρικανικής ηπείρου. Ο Watson είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τους μαύρους πληθυσμούς της Αφρικής.  Ο Αμερικανός επιστήμονας είχε δηλώσει...
τότε, σε  συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times, ότι είναι «απαισιόδοξος για το μέλλον της Αφρικής»…. «Οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας, ενώ όλες οι έρευνες λένε πως αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα». Οι δηλώσεις του αυτές, αν και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ομιλία του από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, ενώ η  Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων εξέφρασε την αντίθεσή της για τα «ρατσιστικά σχόλια». Ακολούθησε η απόλυσή του από το διεθνούς φήμης Εργαστήριο Βιολογικών Επιστημών Cold Spring Harbor, το οποίο διηύθυνε επί 40 περίπου χρόνια, καθώς και από όλα τα εργαστήρια εταιρειών για τα οποία εργαζόταν ως ερευνητής.

O κορυφαίος επιστήμονας είχε επίσης κατηγορηθεί παλαιότερα από τα ΜΜΕ για σεξισμό και για ομοφοβία, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν έκτρωση αν έμελλε να αποδειχθεί σε προγεννητικό έλεγχο ότι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο.

Ο Γουότσον έκανε γνωστό ότι ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του μεταλλίου του, θα το δωρίσει στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (πανεπιστήμια Σικάγο, Κέμπριτζ, Ινστιτούτο Cold Spring Harbor κ.α.), όπου εργάστηκε κατά καιρούς, ενώ με τα υπόλοιπα  χρήματα θα συμπληρώσει το εισόδημά του και θα  προσπαθήσει να επανέλθει στη δημόσια ζωή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος Γουότσον είναι ο πρώτος εν ζωή νομπελίστας, που πούλησε το μετάλλιό του.

Ένας  δισεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας, ο Άλισερ Ουσμάνοφ, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες, ότι είναι ο πλειοδότης στη δημοπρασία για το βραβείο και ότι πρόκειται να το επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ο Ουσμάνοφ, ο οποίος είχε κάνει ανώνυμα την προσφορά του στη δημοπρασία μέσω τηλεφώνου, δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτη μια κατάσταση στην οποία ένας εξέχων επιστήμονας υποχρεώνεται να πουλήσει ένα μετάλλιο αναγνώρισης των επιτευγμάτων του» προσθέτοντας ότι «Ο Τζέημς Γουότσον είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιολόγους στην ιστορία της ανθρωπότητας και το βραβείο του για την ανακάλυψη της δομής του DNA πρέπει να παραμείνει δικό του».

Σε ανακοίνωσή του ο Ρώσος μεγιστάνας ανέφερε ότι αισθάνθηκε άσχημα επειδή ο Γουάτσον αναγκάστηκε να πουλήσει το μετάλλιό του, προκειμένου να δωρίσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του για την επιστημονική έρευνα και θέλησε να τον βοηθήσει να επιτύχει τον στόχο του, χωρίς ταυτόχρονα να στερηθεί το βαρύτιμο μετάλλιο. Ο Ουσμάνοφ δήλωσε ακόμη ότι το έργο του Γουάτσον βοήθησε στην έρευνα κατά του καρκίνου, την ασθένεια από την οποία πέθανε ο πατέρας του. «Είναι σημαντικό για μένα ότι τα χρήματα που δαπάνησα γι' αυτό το μετάλλιο, θα πάνε για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας».

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 14 Απριλίου 2011, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του Νομπελίστα καθηγητή, μια μικρή ομάδα αναρχοκομμουνιστών τραμπούκων (αυτούς που το αριστεροκρατούμενο κατεστημένο και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ αποκαλούν «νεαρούς») εισέβαλε στην συνεδριακή αίθουσα την ώρα της ομιλίας του Γουότσον, φωνάζοντας προκλητικά και φαιδρά συνθήματα όπως «Η Γενετική είναι επιστήμη των ναζί» κ.α. Ένας μάλιστα εξ αυτών, επιτέθηκε στον γηραιό επιστήμονα, προσπαθώντας να τον χτυπήσει με ένα κοντάρι, αλλά εμποδίστηκε από δύο παρευρισκόμενους  συνέδρους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους   να τον εμποδίσουν τραυματίστηκαν ελαφρά στο χέρι και το κεφάλι.

Ως είθισται σε όλες αυτού του είδους τις περιπτώσεις η «Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη» και συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, επέβαλλε σε δύο κατηγορούμενους  που συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν αναγνωριστεί, ποινές – «χάδια».

Αποτελεί γεγονός ότι οι σύγχρονοι υποστηρικτές της «πολιτικής ορθότητας» δεν επιτρέπουν καμιά επιστημονική γνώμη -ακόμη και αν είναι ισχυρά τεκμηριωμένη με ατράνταχτα επιχειρήματα και αποδείξεις- αν αυτή αποκλίνει από τις απόψεις των απανταχού αντιρατσιστών, απόψεις που τείνουν να λάβουν διαστάσεις καθολικής αποδοχής από τα απανταχού ερίφια της παγκοσμιοποίησης. Έρευνες που αποδεικνύουν με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία  ότι υπάρχουν διαφορές στο γενετικό υλικό μεταξύ των φυλών του ανθρώπινου είδους, διαφορές που επηρεάζουν την διανοητική ικανότητα, την φυσική αντοχή, τον ψυχισμό, κτλ. αποσιωπώνται στο όνομα της «δημοκρατίας», της πολυφυλετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, ενώ οι επιστήμονες που τις πραγματοποιούν αφορίζονται από την διεθνή «επιστημονική κοινότητα» και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ.

Θα αναφερθούμε σε έναν ακόμη νομπελίστα: στον κορυφαίο φυσικό William Shockley (1910-1989) o ο οποίος υπήρξε ο «πατέρας»  μιας από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα, αυτής του «τρανζίστορ», μιας ανακάλυψης που συνέβαλε στην ραγδαία εξέλιξη της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής. Ο Shockley κατά τη δεκαετία του ’70 έστρεψε τις έρευνές του στη Γενετική και την Ευγονική, διατυπώνοντας απόψεις, όπως π.χ. η εθελούσια στείρωση ατόμων με χαμηλό ΙQ κατόπιν χρηματικής αμοιβής, οι οποίες θεωρήθηκαν άκρως «ρατσιστικές» και είχαν ως αποτέλεσμα την απομόνωση και τον στιγματισμό του από την επιστημονική κοινότητα (και όχι μόνο) μέχρι το τέλος της ζωής του.

Παύλος Γκάστης

2 σχόλια:

  1. Είχα διαβάσει πριν κάποιους μήνες ότι το εμβόλιο που είχε βγει για τον Έμπολα είχε αποτέλεσμα μόνο σε Λευκούς.
    Αληθεύει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο «αντιφασισμός» βιάζει την Επιστήμη και την Αλήθεια.

    Ο άνθρωπος που έκανε ίσως τη σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα στη Βιολογία (Μοντέλο Διπλής Έλικας DNA κατά Watson και Crick) απηύδησε με την
    "πολιτική ορθότητα" και τον αντιρατσισμό της "επιστημονικής" κοινότητας.
    Αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας η πώληση, από τον ίδιο τον κάτοχό, του βραβείου Νόμπελ Βιολογίας (Φυσιολογίας για να είμαστε ακριβείς) με το οποίο είχε βραβευθεί ο James Watson το 1962 για την έρευνά του σχετικά με το DNA. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται η σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα για τη Βιολογία, τη Γενετική, την Ιατρική και μια σειρά άλλων κλάδων της Επιστήμης και δικαίως ο James Watson θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως.
    Δυστυχώς όμως στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της ισοπέδωσης των πάντων, τα πονήματα της Επιστήμης πρέπει να περνάνε από την «κρησάρα» των αντιρατσιστών. Έτσι απομονώθηκε σε επιστημονικό επίπεδο, ένας ζωντανός Θρύλος της Βιολογίας διότι οι απόψεις του δεν ήταν αρεστές στην καθεστηκυία παγκόσμια αντί-επιστημονική κοινότητα. Και ονομάζω αντί-επιστημονική την σημερινή «επιστημονική» κοινότητα διότι ο ρόλος του Επιστήμονα είναι να αναζητεί την ΑΛΗΘΕΙΑ και να παρουσιάζει τα ευρήματά του αλλά και να προωθεί τα ευρήματα των συναδέλφων του Ερευνητών ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
    Όφειλε λοιπόν η επιστημονική κοινότητα αν όχι να δέχεται τις απόψεις του Watson, τουλάχιστον να τις αφουγκράζεται και να του δίδει βήμα για να τις εκφράζει. Αντ’αυτού οι ομιλίες του ακυρώνονται σε όλη την Ευρώπη (στην Πάτρα μάλιστα σε ομιλία του επετέθησαν με λοστούς «αντιφασίστες»), του αφαιρούνται τίτλοι από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής όπου είχε διδάξει και κατείχε έδρες και γενικότερα όλη η νομενκλατούρα της επιστήμης (γιατί είναι σαν προέκταση κομμουνιστικού κόμματος η σημερινή «επιστημονκή» κοινότητα) προσποιείται πως ο άνθρωπος αυτός απλά δεν υπάρχει. Και τι το τόσο βδελυρό είπε ο James Watson; Μα το γνωστό σε όλους πως: οι Φυλές ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ μεταξύ τους ΚΑΙ σε ψυχικά γνωρίσματα. Ο Watson μάλιστα «τόλμησε» να πάει και ένα βήμα παραπέρα. Δήλωσε πως, στην προσπάθεια τους οι Δυτικές κοινωνίες να βοηθήσουν τους λαούς της Αφρικής, θεωρούν αυθαίρετα πως το IQ των γηγενών Αφρικανών είναι ίδιο με εκείνο των γηγενών Ευρωπαίων (και κατ’επέκταση των λευκών Αμερικανών). Συγκεκριμένα είπε: «Οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας, ενώ όλες οι έρευνες λένε πως αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα».
    Φυσικά ο Watson δεν είπε κάτι άγνωστο. Η παραπάνω άποψη έχει επιβεβαιωθεί από τη Φυλετική Ανθρωπολογία εδώ και δεκαετίες (κοντά δύο αιώνες) με πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων και ερευνών από εγνωσμένου κύρους επιστήμονες όπως τον Carlton Coon, τον Bertil Lundman και άλλους. Αυτές οι έρευνες βεβαίως απαγορεύθηκαν αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου χάριν της σύγχρονης «πολιτικής ορθότητας»...
    Τόλμησε λοιπόν ο James Watson όχι μόνο να ανασύρει αλλά και να επιβεβαιώσει μέσω της Γενετικής την Φυσική Αλήθεια βασιζόμενος σε επιστημονικά στοιχεία δικών του ερευνών αλλά και ερευνών συναδέλφων τους από άλλους κλάδους της Επιστήμης.
    Αυτή είναι λοιπόν η επιτομή της σημερινής παγκοσμιοποιημένης «δημοκρατίας»: Βιασμός της Επιστήμης, και συνεπώς της Αλήθειας, με σύγχρονη προώθηση αντιφυσικών και αντιεπιστημονικών απόψεων προκειμένου να υπακούσουμε στις προσταγές του παγκόσμιου Δυνάστη και να μην χαρακτηρισθούμε «Ρατσιστές»...


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.