Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το ποσοστό των Νορδικών στην Βόρεια Ευρώπη - Lundman


Παρότι οι βόρειες χώρες της Ευρώπης θεωρούνται "Νορδικές", στην πραγματικότητα οι Νορδικοί σε αυτές τις χώρες αποτελούν συνήθως μειοψηφία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Βρετανικές νήσοι. Να τονίσουμε ότι οι χάρτες προφανώς αναφέρονται πριν την εισροή εκατομμυρίων Αφρο-Ασιατών λαθρομεταναστών. Ο χάρτης είναι του Σουηδού ανθρωπολόγου Bertil Lundman.

Στην Ιρλανδία οι Νορδικοί είναι ελάχιστοι, σε μονοψήφια ποσοστά. Στην Ουαλία επίσης, ενώ και η Σκωτία έχει ποσοστά 10-19%, δηλαδή αρκετά μειοψηφικά. Περιοχές με εμφανή Νορδική συμμετοχή είναι η κεντρική και ανατολική Αγγλία, αλλά και πάλι εμφανίζεται μειοψηφικά, στο 20-29%.

Όσον αφορά στην Αγγλία, ο χάρτης δείχνει καθαρά ότι η Νορδική συμμετοχή οφείλεται...
στην εισβολή των Νορδικών φυλών από την Σκανδιναβία. Η εθνική διαφοροποίηση μεταξύ Αγγλίας, Ουαλίας και Σκωτίας, σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον φυλετικό τύπο των κατακτητών και των γηγενών. Παρά την είσοδο Νορδικών, οι Ατλαντοειδείς και Κρομανοειδείς αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού των Βρετανικών νήσων.

Στην Δανία οι Νορδικοί έχουν ποσοστό 30-39%, με τους Κρομανοειδείς που απομένουν να είναι πολύ περισσότεροι. Στο εσωτερικό της νότιας Σκανδιναβίας οι Νορδικοί ξεπερνούν το 50%, ενώ στα παράλια φτάνουν μέχρι και το 30%, όπως συμβαίνει και στην Ισλανδία. Οι Κρομανοειδείς, που αποτελούν τους υπόλοιπους κατοίκους, έχουν συνεπώς παρόμοια ή μεγαλύτερα ποσοστά από τους Νορδικούς στην Σκανδιναβία. Δείτε και μια μελέτη για την Σουηδία.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Νορδικοί είναι πολύ λιγότεροι από ότι φαντάζεται κανείς στην βόρεια Ευρώπη, με τα Κρομανοειδή γνωρίσματα να είναι μακράν περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.