Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η ευγονική στην Πολιτεία του Πλάτωνα

"Έχετε στα σπίτια σας κυνηγόσκυλα και κοκκόρια... δεν υπάρχουν κάποια που είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα; Τα βάζεις να αναπαραχθούν όλα μαζί αδιακρίτως, η προσέχεις να αναπαράγονται τα καλύτερα;... Αν δεν αναπαραχθούν έτσι, περιμένεις ή όχι τα πουλερικά σου και τα σκυλιά σου να εκφυλιστούν σημαντικά; Και στα άλογα και στα υπόλοιπα ζώα; Είναι διαφορετικά;... Πόσο σημαντικό είναι συνεπώς αυτό για την επίτευξη της μεγαλύτερης ικανότητας στους κυβερνήτες μας, αν αυτή η αρχή ισχύει και στον άνθρωπο;... Οι καλύτεροι άνδρες πρέπει να σμίγουν με τις καλύτερες γυναίκες όσο γίνεται περισσότερο και οι χειρότεροι με τις χειρότερες όσο γίνεται λιγότερο, ώστε να ανατρέφουμε τους απογόνους των πρώτων και των άλλων όχι, αν θέλουμε η γενιά να προκύψει όσο γίνεται πιο τέλεια."

Πλάτων, Πολιτεία, 459a-d


Ο Πλάτων διαπιστώνει ότι η ανισότητα ως προς τις ικανότητες υπάρχει σε όλη τη φύση και συνεπώς και στον άνθρωπο. Μάλιστα αυτή η ανισότητα είναι κληρονομική...
και είναι ανάγκη να εφαρμοστούν μέθοδοι ευγονικής, ώστε να προκύψουν άριστοι πολίτες και κυβερνήτες.


Ο Πλάτων έχει κατανοήσει από την αρχαιότητα ακόμη την πολιτική σημασία της κληρονομικότητας και ζητά να εφαρμοστεί το όνειρο κάθε ευγονιστή, δηλαδή η αύξηση των απογόνων των αρίστων σε σχέση με τους υπολοίπους με ενεργή την παρέμβαση του κράτους. Μάλιστα παρακάτω αναλύει τον τρόπο που θα σμίγουν οι άριστοι μέσω εορτών, τελετών και απόδοσης τιμών, ώστε να αυξάνονται οι γάμοι και οι απόγονοι των αρίστων, καθώς επίσης τι πρέπει να γίνει ώστε να φαίνεται ότι αδικούνται οι υπόλοιποι. Θεωρεί δηλαδή τις ενέργειες αυτές ως κεφαλαιώδεις για την ιδανική πολιτεία του.

Ο Πλάτων διατυπώνει αλήθειες, γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ευγονική είναι απαίτηση της Ελληνικής διανόησης ήδη από την αρχαιότητα και αποτελεί τον δρόμο προς την τελειοποίηση του ανθρώπου. Οι γνώσεις υπάρχουν, μένουν οι πράξεις. Κάποια στιγμή θα γίνουν κι αυτές.

18 σχόλια:

  1. "Ο ΠΛΑΤΩΝ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.Η ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ."ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ-ΕΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗ-ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι το θεμα της ευγονικης ειναι πολυ δημοφιλες στο ιστολογιο, οφειλω να ρωτησω τον διαχειριστη:

    Πως θα οργανωνατε ενα τετοιο συστημα στην Ελλαδα αμα ειχατε την δυνατοτητα; (για να μην γεμισει απαντησεις το σχολιο, αφηστε τον διαχειριστη να γραψει πρωτα παρακαλω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευγονική παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται για την εξύψωση του ανθρώπου. Θα γραφεί κάποια στιγμή ένα άρθρο για την πρακτική εφαμογή της.

      Διαγραφή
  3. ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΘΑΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΥΤΟΣ.......!!!!.....ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δὲν εἶναι κἂν φασιστικές (διότι ὁ Φασισμὸς δὲν προέβλεπε εὐγονική), εἶναι καθαρὰ ἐθνικοσοσιαλιστικὲς.

      Διαγραφή
    2. Η λέξη `εθνικοσοσιαλισμός` φέρνει άσχημες αναμνήσεις στο μυαλό μας.
      Ουσιαστικά όμως,όολες αυτές οι ιδέες αποσκοπούν μόνο στο καλό της ανθρωπότητας.

      Διαγραφή
    3. 'Εμένα μόνο θετικὲς εἰκόνες φέρνει στὸ μυαλό μου. Κι ἂν πῆραν τὰ σκάγια μερικοὺς προγόνους μας, δὲν φταίει ὀ Χίτλερ, ἀλλὰ ὅσοι ἔσπασαν τὴν οὐδετερότητα τῆς Ἑλλάδος, έπιτρέποντας τὴν παρουσία βρετανικῶν στρατευμάτων στὴν χώρα μας.

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε.Η ιστορία που μας μαθαίνουν σίγουρα ειναι ψεύτικη. Αλλά,όσον αφορά την ιστορία του Χίτλερ,αυτά που λέει πράγματι συνέβησαν.
      Όλες αυτές οι βάρβαρες σφαγές συνέβησαν. Ίσως όχι σε τόοοσο μεγάλο βαθμό(1 εκατ. Εβραίους;;!!).
      Οι ναζί έκαναν πράγματα που εμείς σήμερα(αλλά και οι άνθρωποι τότε) δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε. Σίγουρα είχαν μια ιδεολογία,έναν σκοπό,αλλά δυστυχώς(γι αυτούς) ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα.
      Στην Ελλάδα συγκεκριμενα(μιας κ είμαστε Έλληνες) έκαναν τα πάντα.
      Ολόκληρα χωριά κάψανε(και μετά στήσανε και αυτές τις ωραιές τις πλάκες με τα έξυπνα λογάκια)..Οι Γερμανοί απέδειξαν την άλλη φύση του ανθρώπου,η οποία μένει ριζωμένη βαθιά μέσα μας(γιατί οι Γερμανοί τότε ήταν μορφωμένος λαός και όσοι κρατούν ως σήμερα τον γερμανικό πολιτισμό ζωντανό ακόμη είναι).
      Γνωρίζεις τα εγκλήματα τους.Γι αυτο και δεν πιστεύω πως εσένα σου φέρνει μόνοθετικές εικόνες στο μυαλό.
      Ο Χίτλερ επίσης δεν κατηγορείται τόσο για το ότι σκότωσε κόσμο,αλλά για τον τρόπο που το εκανε. Γι αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ ούτε την δεύτερη σου πρόταση. Σφαγείς στην ιστορία έχουν υπάρξει πολλοί,τέτοιοι όμως λίγοι.
      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η λέξη `εθνικοσοσιαλισμός` πρώτα θα φέρει στο μυαλό μας τις πράξεις και μετά την ιδεολογία,με την οποία ίσως κάποιοι να συμφωνήσουν.

      Ανώνυμος 5:31

      Διαγραφή
    5. Κι εμενα μονο θετικες εικονες μου φερνει.Αναφερεις πως χωρια καψανε,η ακομα ότι κανανε τα παντα(ασχημα βεβαια...) σαν κατακτητες στην Ελλαδα.Θα σε ρωτησω το εξης.Που,ποτε εχεις δει-ακουσει,στρατος νικητης,να αποδιδει εξωπραγματικες στρατιωτικες τιμες,σε αντιπαλους, στο βαθμο που αυτές εγιναν στα οχυρα της γραμμης μεταξα το 41 από τους 'ναζι",ΜΕ ΑΘΑΦΤΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ(ΓΕΡΜΑΝΩΝ).Δεν νομιζω ότι υπηρξε αναλογο παράδειγμα.Σε μεταγενεστερο χρονο,ναι,εκαψαν χωρια,σκοτωναν ακομα και περαστικούς αφου πρωτον,προβλεποταν από τις συνθηκες διεξαγωγης του στην ξηρα πολεμου της Χαγης,σε μορφη αντιποινων,δηλαδη σαν αντιποινα ΔΕΝ ηταν ανάρμοστα-όταν "ατακτοι" η "ελευθεροι σκοπευτες" κατά τη δικη τους εκφραση,σκοτωναν μεμονομενα ατομα η περιπολους ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ειδεχθή τροπο.Και σχετικα με τα "λογάκια που εκαναν σε πλακες",ακριβως αυτό επιβεβαιωνει.Δεν υπαρχει ουτε ένα περιστατικο στην Ελλαδα δυστυχως,που να μην είναι ικανο να δικαιολογησει αυτά τα αντιποινα.Και στο Κοντομαρι και στην Κανδανο και στα Καλάβρυτα,ειτε το θες ειτε όχι,ενηργησαν ΝΟΜΟΤΥΠΑ,ανηθικα ισως,δυσαρεστα σιγουρα,ακομα και για τους ιδιους.Ηθικοι και πραγματικοι αυτουργοι των εγκληματων αυτων είναι όπως πολύ σωστα επισημανθηκε πιο πανω,πρωτα οι Αγγλοι και δε δευτερο βαθμο οι οπλισμενοι κακοποιοι του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.Δεν απαντω σε γενικες γραμμες σε παρομοια σχολια,εδω,η αλλου.Η εισαγωγή σου περι ψεύτικης Ιστοριας-συμφωνω απολυτως-ειναι που με εκανε να σου απαντησω.

      Διαγραφή
    6. Παιδιά τι να σας πω. Το κάψιμο ανθρώπων,ακόμη και Εβραίων που γενικά αντιπαθούνται, δεν το δικαιολογώ εύκολα.
      Π.χ αυτό που μου είπες για τις τιμές που απέδωσαν.. Δείχνει σίγουρα μια ηθική, αλλά κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογεί τα πάντα.
      Όπως είπα και στο χθεσινό μου σχόλιο..κυρίως κατηγορούνται οι Ναζί για τον τρόπο με τον οποίο σκότωναν και για την εκδικητικότητα τους.
      Πιστεύω οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε ακούσει ιστορίες από τους παππούδες μας για το πόσο σκληροί ήταν.
      Οι Γερμανοί δεν σκότωναν απλώς βάρβαρα και τελείωσε...διασκέδαζαν σκοτώνοντας και καίγοντας. Γι αυτούς τους λόγους θεώρω πως δεν γίνεται να σου έρχονται θετικές σκέψεις,σε κανέναν μας.Επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία οτι φταίγανε οι Άγγλοι. Δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά τους. Εδώ ταιριάζει αυτό που είχα πει(ή ήθελα να πω), ότι `Κατακτητές ή σφαγείς έχουν υπάρξει πολλοί, όμως όχι τέτοιοι`.

      Το πιο περίεργο όμως είναι το πως οι Γερμανοί, ένας τόσο μορφωμένος και πάρα πολύ ηθικός-αξιοπρεπής λαός, μπόρεσε και φέρθηκε έτσι.Δεν το χωράει ο νους μου αυτό το πράμα.

      Ανώνυμος 5:31

      Διαγραφή
    7. Και πού να δεις τι έκαναν οι Τούρκοι.Αυτοί κι αν διασκέδαζαν με τα βασανιστήρια.Ακόμη και τώρα οι Τούρκοι,όποτε βρίσκουν ευκαιρία βασανίζουν,βιάζουν,καταστρέφουν.Δεν έχουν μετανοιώσει για τίποτα.Οι Γερμανοί μετάνοιωσαν.Όμως οι Τούρκοι είναι πάντα έτοιμοι για νέα εγκλήματα.
      Μόνο θάνατο ξέρουν να σκορπούν οι Τούρκοι.Μόνο ο θάνατος τους αξίζει.
      Όσο για τον εθνικοσοσιαλισμό νομίζω εἰναι η τέλεια ιδεολογία.Και τα εγκλήματα δε τα κάνουν οι ιδεολογίες.Οι άνθρωποι τα κάνουν.

      Διαγραφή
    8. Καταρχήν γερμανικό έθνος δεν υπάρχει.Πάρα πολλοί ιστορικοί το υποστηρίζουν αυτό και έτσι είναι με μια απλή παρατήρηση.Είναι ένα κράμα αλπικών(στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας),βαλτικών(ανατολικά με Πολωνία),διναρικών(νότια Αυστρία),νορδικών(Βόρεια),αντλαντοειδής(δυτικά Γαλλία) σε συνδιασμό με κρομανοειδών όλων αυτών.Επίσης αρμενοειδών(Τούρκων μεταναστών και εβραίων).Ένας αχταρμάς με λίγα λόγια.

      Τώρα ο Χίτλερ ήθελε με απλά λόγια την επικράτηση των νορδικών μόνο στην Γερμανία αρχικά και κατ'επέκταση σε όλη την Ευρώπη.Το έργο του είναι αμφιλεγόμενο.Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε.Θα φανεί σε βάθος χρόνου.Ακόμη οι ιδέες του βασίστηκαν στον ελληνικό και ιδιαίτερα στον σπαρτιατικό τρόπο ζωής αλλά με λάθος προσέγγιση.Ο τρόπος που διάλεξε να επικρατήσει ήταν λάθος,για αυτό κιόλας έχασε...Δεν σεβάστηκε τον άνθρωπο σαν υπόσταση και ον.

      Για αυτό κιόλας ο εθνικόσοσιαλισμός είναι τόσο παρεξηγημένος.Τον θεωρούν απάνθρωπο ενώ στην ουσία βοηθάει τον ίδιο τον άνθρωπο.Οι μόνοι που έθεσαν τις βάσεις για την ευγονική είναι οι Έλληνες.Όπως ο παραπάνω ο Πλάτων.Χωρίς σκοτωμούς,βιασμούς,λεηλασίες,ξεκλήρισμα χωριών είπε το απλό πράγμα οι ικανοί με τις ικανές όσο το δυνατόν περισσότερο και οι ανίκανοι με τις ανίκανες όσο το δυνατόν λιγότερο..

      Τέλος το να εξοντωθεί παντελώς ένας διναρικός ή νοριδικός ή αρμενοειδής ή νέγρος ή ασιάτης κτλ. δεν είναι καλό,γιατί η φύση ''διάλεξε'' να διαμορφώσει έτσι τον άνθρωπο.Θα χαλάσουν οι ισορροπίες και η βιοζωία του οικοσυστήματος όχι άμεσα αλλά σε πιο βάθος χρόνου.Όλα αυτά που υπάρχουν για κάποιο λόγο θα υπάρχουν..και εμείς οφείλουμε να το προστατέψουμε και να ζήσουμε αρμονικά εξελίζοντας μας προς το καλύτερο..

      Διαγραφή
    9. προς ανωνυμο 5.31
      Διατηρω σοβαρες επιφυλάξεις για τον τροπο εξόντωσης,αιτιες θανατου και αριθμο νεκρων στο θεμα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Το καψιμο είναι σε πολλες περιπτώσεις αναποφευκτο για λογους υγειινης.Φυσικα δεν πιστευω ότι εκαιγαν ανθρώπους ζωντανούς,αυτο είναι καθαρος σαδισμος.Ομως,με βαση αρχεια της πρωην Βέρμαχτ,καταθεσεις,φωτο,αναφορες που πηρα ο ιδιος από πρωην ανταρτες-με το τσιγκελι βεβαια...-σε πολλες περιπτώσεις Γερμανοι τραυματιες βασανιστηκαν απανθρωπα,κεφαλια σκιστηκαν με τσεκουρια,τους εβγαζαν τα ματια,κρεμιοντουσαν γυμνοι από δεντρα σε πολικες θερμοκρασίες με τα ποδια ως τον αστραγαλο βουτηγμένα σε κουβαδες με νερο το οποιο σταδιακα γινοταν παγος κοψιμο γεννητικων οργανων και τοποθετηση στο στομα κι αλλα σχετικα πολιτισμένα,..Ειμαι μελος επισης σε αλλα φορα του εξωτερικου,κια γερμανικα βεβαίως,ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ τι εχουν δει τα ματια μου!Για τα Καλάβρυτα που προανεφερα μονον,τρεις πιτσιρικάδες γερμανοι τραυματιες/αιχμάλωτοι,οι οποιοι ενώ αρχικα τους περιεθαλψαν στο νοσοκομειο της πολης,αργοτερα ηλθε εντολη από το αρχηγειο του ΕΛΑΣ να εκτελεστουν.Και πως εγινε αυτό;Μεταφεθηκαν πεζη σε ερημικη τοποθεσια και εκτελεστικαν με αξινες!Τα πτωματα ριχτηκαν σε ένα ξεροπηγαδο...Η επισμη δικαιολογια των δολοφονων μεταπολεμικα σε δικαστηρια του Μοναχου,Κομπλεντζ και αλλου ηταν "οικονομια πυρομαχικων"!Που απεβλεπαν όλα αυτά;Στην ανεξελεγκτη πλεον εφαρμογή αντιποινων των γερμανων,προς ολους και την ενταξη του λαου στον ΕΛΑΣ.Οσο για παππούδες και γιαγιάδες τα προσωπικα μου βιωματα από Ζακυνθο και Πελοποννησο δεν εχουν τιποτα αρνητικο.Κλοπες πολλες σε τροφιμα και κηπευτικα από Ιταλους,παραπονα στους αριθμητικα λιγωτερους γερμανους,επεστρεφαν τα μισα ειδη κ.α. τετοια σχετικα ανωδυνα.Δεν ανοιξε ουτε μυτη στα δυο μερη από οπου ελκω καταγωγή.
      Τελος,ο πολεμος-η ενοπλη μεταξυ ομαδων συρραξη-δεν είναι ΜΟΝΑΧΑ "συνεχιση της Πολιτικης με αλλα μεσα" όπως ειχε πει ο Κλαουεβιτς.Ειναι πολύ ατελες αυτό.Σε καποιες περιπτώσεις ο Πολεμος είναι και πολιτισμικο στοιχειο,για καποιες δε ομαδες λαων/πληθυσμων Ο ΙΔΙΟΣ ο Πολιτσμος τους!Σε αυτους τους λαους-κυριως Ασιατες-τεινει τρομερα ευκολα να γινει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ,με αδιανόητα επακολουθα-βλεπε τζιχαντιστες ταλλιμπαν,τουρκους κι αλλους καφρους-ακριβως γιατι είναι η ιδια η φυση τους...Όπως δυστυχως και των περισσοτερων μελων του εγκληματικου ΕΑΜ/ΕΛΑΣ στην Ελλαδα 43/44...

      Διαγραφή
    10. ...υποθετω επισης ότι,μιας και ξερεις ότι είναι μορφωμένος κι ηθικος λαος,θα ξερεις και το ποσο σχολαστικοι είναι.Ακου λοιπον και κατι που βγαζει πικρο γελιο.Οι τρεις εκτελεσθεντες με τσεκουρια στα Καλάβρυτα,ειχαν συλληφθεί μετα τη μαχη Ρωγων/Κερπινης 17/12/43.Στη συγκεκριμενη μαχη οι απωλεις για τους γερμανους ηταν 4 νεκροι,3 ελαφρα τραυματιες και 4 βαρεια τραυματιες.Οι γερμανοι εμπειρογνώμονες αφου ρωτησαν επιζώντες από τους κτυπησαν οι ανταρτες,εκαναν επιτοπου επισκεψη για συλλογη στοιχειων.Στην αναφορα που συνεταξαν κι υπεγραψαν λεει μεταξυ αλλων"...ιδιαιτερα μεγαλος αριθμος χρησιμοποιηθεντων πυρομαχικων αγγλικου τυπου από την πλευρα του εχθρου,Αγγλικου τυπου,βρεθηκαν πανω από 1000 καλυκες..."Πραγματι,οι ανταρτες δεν ειχαν εκπαιδευση,εριχναν στο γαμο του καραγκιοζη.Για κακη μας τυχη,το εγγραφο σωθηκε και προσκομιστηκε μεταπολεμικα σε δικαστηριο της γερμανιας,το οποιο εκδικαζε μια αιτηση καλαβρυτινου ανταρτη για αποζημιωση...Φανταζεσαι τι εγινε;Απο ότι εμαθα ο εισαγγελεας ΩΡΥΟΤΑΝ!Σπαλησαν πανω από χιλιες σφαιρες για να θεσουν εκτος μαχης 11 ατομα και μετα σφαζουν τραυματις αιχμαλωτους για οικονομια πυρομαχικων;Κι ο ειισαγγελεας γνωστος αντιναζι,πολιτικος του αριστερου χωρου αργοτερα,αθρογραφουσε κατά καιρους κλπ!

      Διαγραφή
    11. Οι Γερμανοι και ο Χιτλερ ειναι υπολογοι για την εξοντωση των ουκρανων, κατι που δεν χρειαζοταν και δεν υπηρχε ουσιαστικα λογος να γινει, στις υπολοιπες περιπτωσεις, συμπεριλαμβανομενου και της Ελλαδας, οι ενεργειες των Γερμανων ειχαν αμυντικο χαρακτηρα. Τους υπευθυνους για τις δολοφονιες των Ελληνων να τις ζητησετε απο τους αγριανθρωπους του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και για τον πολεμο απο τους Αγγλους. Δηλαδη τι θελατε να κανουν οι Γερμανοι, να μεινουν με σταυρωμενα τα χερια ενω η Ελλαδα εσπασε την ουδετεροτητα και εδωσε τη χωρα στους Αγγλους; Να μην κανουν αντιποινα οταν πετσοκοβονταν οι συμπατριωτες τους; Ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες και ειλικρινεις, οι Γερμανοι αναγκαζονταν να απαντουν στις προκλησεις. Οσοι μιλανε για απανθρωπα εγκληματα των Γερμανων καλυτερα να κοιταξουν πρωτα τα εγκληματα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Ο πιο φιλελληνας ξενος ηγετης που υπηρξε ποτε ηταν ο Χιτλερ (και ουτε οι Ρωσοι τσαροι, ουτε οι Αγγλοι). Ειναι κριμα οι νεοελληνες να βριζουν τον Ηγετη που αγωνιστηκε οσο κανενας αλλος για την επικρατηση των αρχαιοελληνικων ιδεωδων και αξιων. Η ηττα του Χιτλερ και της ναζιστικης Γερμανιας δεν ηταν μονο μια ηττα του γερμανικου εθνους αλλα και μια ηττα της Ελλαδας.

      Διαγραφή
  4. Αυτό που εγώ θέλω να πω είναι ότι ο όρος `εθνικοσοσιαλισμός` φέρνει άσχημες σκέψεις στο μυαλό μας,ακριβώς επειδή οι περισσότεροι τον ταυτίζουν με τον Χίτλερ και τους Ναζί. Δεν γνωρίζω τόσα πράγματα όσο εσείς γι αυτήν την περίοδο..γνωρίζω όμως τα πράγματα που φρόντισαν οι κυβερνώντες να μάθουν οι πάντες° τα εγκλήματα.

    Ανώνυμος 5:31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εισαι απίστευτα ειλικρινης και αψογος στην απαντηση σου.Σε ευχαριστω προσωπικα γι αυτό.Για μενα,απο την άλλη,ουε μια μερα δεν περνα που να μην σκεπτομαι τον Λυκουργο και τον Αδολφο..
    Alles Gute!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι το θεμα της ευγονικης ειναι πολυ δημοφιλες στο ιστολογιο… Πως θα οργανωνατε ενα τετοιο συστημα στην Ελλαδα αμα ειχατε την δυνατοτητα;
    ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.