Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"Ξύσε έναν Ρώσο και θα βρεις έναν Τατάρο": Η εξήγηση της περίφημης φράσης του Ναπολέοντα

Η Ρωσία είναι μια χώρα με τεράστια έκταση. Εκτείνεται από την ανατολική Ευρώπη μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού. Σε μια τέτοια έκταση είναι αναπόφευκτο να κατοικούν πολλές ανθρώπινες φυλές. Στο δυτικό μέρος της Ρωσίας, ζουν άνθρωποι του Βαλτικού τύπου κυρίως, στο νότο υπάρχουν Μεσογειακές επιδράσεις, ενώ στον βορρά υπάρχουν Νορδικές επιδράσεις. Συνεπώς, ο Βαλτικός τύπος είναι αυτός που δίνει την αίσθηση του "Σλαβικού" προσώπου του Ρώσου.

Για τους Ευρωπαίους, που συναντούν κυρίως Βαλτικούς ως Ρώσους, θεωρούν ότι όλοι οι άνθρωποι Ρωσικής υπηκοότητας μοιάζουν κάπως έτσι. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Οι Ρώσοι, μπορεί στα δυτικά να είναι Βαλτικοί, όμως πολύ πριν τα Ουράλια η εικόνα αλλάζει και ο Ρωσικός πληθυσμός γίνεται Μογγολικός. Ξεκινά ένα μωσαϊκό διαφόρων μογγολικών φυλών και πολύ περισσότερων εθνοτήτων. Εμφανίζεται δηλαδή επίκανθος στα μάτια που σχηματίζουν γωνία, μύτη πιεσμένη μέσα, κίτρινο χρώμα δέρματος, μικρό ύψος, κτλ. Οι λαοί αυτοί ζουν με τον δικό τους τρόπο ζωής, σχεδόν ανεπηρέαστοι από τον δυτικό τρόπο ζωής, με αρκετή αυτονομία. Οι Τατάροι είναι λαός μογγολικός, ο οποίος κατοικεί σχετικά κοντά στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική περιοχή κατοικίας την Κριμαία. Από τους Ευρωπαίους χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός συλλήβδην για όλους τους Μογγόλους της Ρωσικής επικράτειας. Έτσι τον χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων.

Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και βλέπουν την πραγματική σύνθεση του Ρωσικού πληθυσμού, όταν αυτός καλείται να πολεμήσει στον Ευρωπαϊκό χώρο. Πληθυσμοί από τα βάθη της Ρωσίας τραβιούνται με το ζόρι στην άλλη άκρη της χώρας για να πολεμήσουν για κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Οι πληθυσμοί τους είναι τεράστιοι και αποτελούν μια ανεξάντλητη δεξαμενή στρατιωτών. Επειδή είναι αρκετά υποτακτικοί, σπάνια αντιδρούν. Έτσι κλήθηκαν από τον Τσάρο το 1812 να πολεμήσουν τις στρατιές του Ναπολέοντα, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι Ρώσοι, αν μπεις λίγο πιο μέσα είναι "Τατάροι". Αντίστοιχη εκμετάλλευση υπέστησαν οι Μογγολικοί πληθυσμοί στη Σοβιετική Ένωση, όταν με τη ξιφολόγχη στην πλάτη αναγκάστηκαν να πολεμήσουν για τον διεθνή Σιωνισμό, στο πλευρό των Εβραιοκομμουνιστών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.