Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Είναι οι ηθοποιοί, τα μοντέλα και οι αθλητές αντιπροσωπευτικοί της εμφάνισης ενός λαού;


Στα διάφορα επαγγέλματα οδηγούνται ασυνείδητα οι πιο ικανές φυλές, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε επαγγέλματος. Αυτό οφείλεται στις ψυχικές διαφορές των φυλών, που είναι τόσο σημαντικές, ώστε σε μεγάλο βαθμό η είσοδος σε έναν επαγγελματικό χώρο να βασίζεται κυρίως στη φυλή.

Στις Μεσογειακές χώρες, ηθοποιοί γίνονται συνήθως άτομα που ανήκουν στον Μεσογειακό τύπο. Ο τύπος αυτός έχει ως ψυχικά γνωρίσματα την ενεργητικότητα, την εκφραστικότητα, την ομιλιτικότητα, χαρακτηριστικά που έχουν μεγάλη σημασία στο επάγγελμα του ηθοποιού. Μοντέλα γίνονται αυτοί που θεωρούνται ως πρότυπα ομορφιάς. Οι άνδρες στις Μεσογειακές χώρες είναι σχεδόν πάντα του Μεσογειακού τύπου, οι γυναίκες ωστόσο μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου. Οι αθλητές πρέπει να είναι ενεργητικοί και εξωμορφικοί, οπότε πάλι συγκεκριμένες φυλές έχουν πλεονέκτημα.

Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες επαγγελματικές ομάδες, με αποτέλεσμα σε κάθε επάγγελμα να μαζεύονται άτομα συγκεκριμένου φυλετικού τύπου. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά οι επαγγελματικές ομάδες χαρακτηρίζονται συλλήβδην με κάποια "στερεότυπη" συμπεριφορά, η οποία, αν το δει κάποιος βαθύτερα, ανήκει σε συγκεκριμένο φυλετικό τύπο. Μερικές φορές ακόμα και η εμφάνισή τους θεωρείται "στερεότυπη".

Όλα τα παραπάνω ισχύουν όταν υπάρχουν αρκετές φυλές σε ένα κράτος, κάτι που ισχύει στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.

Οι δύο φωτογραφίες απεικονίζουν δύο διάσημους Ιταλούς. Ωστόσο, όλες οι Ιταλίδες δεν είναι πανέμορφες του Μεσογειακού τύπου, όπως η ηθοποιός Caterina Murino και οι Ιταλοί άψογοι Μεσογειακοί σαν τον τραγουδιστή Eros Ramazzotti, αλλά ανήκουν και σε άλλους τύπους, όπως Αλπικοί, Κρομανοειδείς, Διναρικοί και λίγοι Νορδικοί. Από όλα τα παραπάνω, συμπεραίνεται ότι οι διάσημοι καλλιτέχνες ή αθλητές δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της εμφάνισης ενός λαού, με αποτέλεσμα όποιος κρίνει μόνο από αυτούς να βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα για την φυλετική σύνθεση ενός κράτους. Οι ορθές φυλετικές μελέτες βασίζονται σε δείγμα ολόκληρου του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.