Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η φυλετική διάσταση του εθνοτικού χάους της Τουρκίας

Η Τουρκία, παρότι εμφανίζεται από τα σιωνιστικά ελληνόφωνα ΜΜΕ ως πανίσχυρη, εσωτερικά βρίσκεται υπό διάλυση. Είναι κράτος με ελάχιστη εθνική συνοχή, καθώς στα εδάφη της ζουν δεκάδες εθνότητες, οι οποίες μάλιστα αυτοπροσδιορίζονται άμεσα ή έμμεσα ως μη Τούρκοι.

Οι σημερινοί αποκαλούμενοι ως καθαρά εθνικά Τούρκοι, στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον Αρμενοειδή τύπο. Το όνομά τους και την γλώσσα τους τα έχουν πάρει από τους Μογγολικής καταγωγής Τουρανικούς πληθυσμούς που κατέκτησαν τα εδάφη της Μικράς Ασίας, υποτάσσοντάς τους, καταλύοντας το Βυζαντινό κράτος. Ο Τουρανικός τύπος υπάρχει στην Τουρκία σε μικρό ποσοστό, εκτιμάται στο 10-20% του πληθυσμού.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί ακόμα φυλετικοί τύποι στο κράτος αυτό.

Στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ζουν πάνω από 12 εκατομμύρια Κούρδοι, οι οποίοι ελέγχουν στρατιωτικά την περιοχή τους, με τον Τουρκικό στρατό να μην μπορεί να πλησιάσει, ή όταν τολμά να το κάνει να μετρά νεκρούς! Μιλάμε για έδαφος που δεν ελέγχεται από το κράτος! Οι Κούρδοι ανήκουν κυρίως στον Ιρανικό φυλετικό τύπο, πολύ συχνά με κρομανοειδή επίδραση. Ο Ιρανικός τύπος είναι δραστήριος, με άριστη μαχητική ικανότητα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους δειλούς Αρμενοειδείς.

Στην περιοχή της Αντιόχειας, που η Τουρκία απέσπασε από την Συρία, ζουν χιλιάδες εθνικά Σύριοι, οι οποίοι ανήκουν στον Μεσογειακό, Αρμενοειδή ή Αραβικό τύπο. Η γενοκτονία των Ασσυρίων δεν μπόρεσε να εξαφανίσει τους πληθυσμούς αυτούς.

Στον Πόντο, το Μεσογειακό Ελληνικό στοιχεία κρατά ακόμα, αν και σημαντικά περιορισμένο λόγω της γενοκτονίας των Ποντίων. Οι κάτοικοι του Πόντου θυμούνται την καταγωγή τους και καθώς το Τουρκικό κράτος δεν έχει να τους προσφέρει κάποιο εθνικό ιδεώδες που να ακτινοβολεί, αναμένουν την ώρα που θα ωριμάσουν οι συνθήκες για την απελευθέρωση.

Στην περιοχή του Καυκάσου, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Λαζοί, Γεωργιανοί, Αρμένιοι και πολλές μικρότερες εθνότητες δημιουγούν ένα απίθανο εθνοτικό μωσαϊκό. Οι λαοί αυτοί ανήκουν στον Καυκάσιο ορεινό φυλετικό υποτύπο, τον Αρμενοειδή και τον Ιρανικό. Η περιοχή βρίσκεται σε ένα καθεστώς διαρκούς αναταραχής, κάτι παρόμοιο με ότι συμβαίνει στα Βαλκάνια.

Στα παράλια της Ιωνίας και την Ανατολική Θράκη βρίσκονται αρκετοί απόγονοι Ελλήνων, παρά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος εντοπίζεται πολύ συχνά στην Τουρκία. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος προσεκτικός, πολλοί διάσημοι "Τούρκοι" ηθοποιοί ανήκουν στον Μεσογειακό τύπο, γι' αυτό και θεωρούνται εμφανίσιμοι από τους Ευρωπαίους. Στην πραγματικότητα αποτελούν απόγονους Ελλήνων της Μικράς Ασίας ή γενιτσάρων που απέκτησαν Τουρκική εθνική συνείδηση.

Το φυλετικό χάος της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των Οθομανών, που αγνοούσε τη φυλή σε βάρος της θρησκείας. Επίσης, οι εξισλαμισμοί και το παιδομάζωμα των γενιτσάρων αποτέλεσαν ένα ακόμη λόγο για τη δημιουργία της σημερινής κατάστασης. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παλαιότερα αίτια, όπως οι παρόμοιες πολιτικές του Βυζαντίου, ο εποικισμός της Ανατολής από Έλληνες την Ελληνιστική περίοδο και άλλα μικρότερης έκτασης ιστορικά γεγονότα.

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι οι Τούρκοι ήταν πάντοτε υποταγμένοι. Πέρσες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Μογγόλοι και σήμερα Σιωνιστές τους εξουσιάζουν. Οι Έλληνες, αν γίνουν ανεξάρτητο εθνικιστικό κράτος, θα έχουν την δυνατότητα να αποτελειώσουν το γειτονικό "κράτος" και να απελευθερώσουν τους πληθυσμούς του.

2 σχόλια:

  1. Αν μποροσουμε να βγάλουμε ένα ποσοστό για το ελληνικό DNA που υπάρχει αυτήν την στιγμή στους Τούρκους πόσο θα ήταν περίπου ; Είμαι νέος και μόλις άρχισα να ασχολούμαι με τον φυλετισμο από ότι βλέπω όμως το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί ειδικά σε ορισμένες περιοχές όπως λέει το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.