Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η φυλετική κοσμοθεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού

Αυτήν την εβδομάδα το ιστολόγιο θα κάνει ένα αφιέρωμα στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

Η φυλή αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας. Το πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό σύστημα του Εθνικοσοσιαλισμού βασίζεται στην έννοια της φυλής και δεν νοείται χωρίς αυτή. Ο Εθνικοσοσιαλισμός αναγνωρίζει την βιολογική πραγματικότητα της φυλής και την θέση του ανθρώπου στη φύση. Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η διαιώνιση και ισχυροποίηση της φυλής. Οι άνθρωποι σαν μονάδες έπειτα από μερικές δεκαετίες θα αποβιώσουν, αφήνοντας πίσω τους απογόνους, οι οποίοι θα συνεχίσουν το αιμάτινο ποτάμι στους αιώνες. Ο Εθνικοσοσιαλιστής αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν κρίκο στην αλυσίδα των γενεών και δρα βάσει αυτού. Απορρίπτει τον υλισμό και τις εφήμερες αξίες και επικεντρώνεται σε αξίες και πράξεις που είναι αιώνιες και θα επιδράσουν και μετά τον θάνατό του.

Το πρότυπο αξιών του Εθνικοσοσιαλιστή είναι το ηρωικό πρότυπο, καθώς οι αγώνες και η θυσία για την πατρίδα θα αποτελέσουν φάρο για τον αγώνα διαιώνισης της φυλής από τους απογόνους. Η ζωή ενός μέλους της φυλής δεν έχει τόση σημασία όσο η επιβίωση του συνόλου. Ο Εθνικοσοσιαλισμός για αυτόν τον φυλετικό λόγο είναι εναντίον του ατομικισμού και του φιλελευθερισμού. Η έννοια της υστεροφημίας των Αρχαίων Ελλήνων αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτό, ότι ο ηρωικός θάνατος για την φυλή θα μείνει στη μνήμη των απογόνων για να τους ποτίσει με πίστη στον αγώνα για διαιώνιση της φυλής.

Για την διαιώνιση και ισχυροποίηση της φυλής, πρέπει η φυλή να μην δεχτεί μίξεις και να διατηρεί σε άριστη φυσική κατάσταση τα μέλη της. Όσο η φυλή παραμένει υγιής και χωρίς μίξεις, τόσο οι ψυχικές της αξίες παραμένουν αμετάβλητες ανά τους αιώνες και αναμένουν το κατάλληλο περιβάλλον για να εκδηλωθούν.

Το πολιτικό σύστημα έχει σκοπό την δημιουργία της φυλετικής αριστοκρατίας, θα έχει καταρτιστεί ιδεολογικά για να ηγηθεί του αγώνα για διαιώνιση και επέκταση της φυλής. Το ιεραρχικό μοντέλο το δανείζεται από τη φύση, στην οποία προφανώς δεν διεξάγονται εκλογές! Το οικονομικό σύστημα έχει σκοπό την παραγωγή και διανομή των αγαθών στα μέλη της φυλής και όχι την συσσώρευση κερδών, όπως λογίζουν οι καπιταλιστές φιλελεύθεροι. Όταν η οικονομία δεν υπηρετεί τη φυλή, τότε το κράτος παρεμβαίνει. Στο κοινωνικό σύστημα, πρώτιστη σημασία έχει η δημιουργία της φυλετικής συνειδητοποίησης και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της, ώστε η κοινωνία να δρα σαν μία φυλετική γροθιά και όχι ατομικιστικά. Επιπλέον, το κράτος φροντίζει για την υγεία, την αναπαραγωγή και την ευημερία των μελών της φυλής.

Η φυσική τάξη όρισε την ύπαρξη διαφορετικών φυλών στον άνθρωπο, με διαφορετικά σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά. Κάθε φυλή επιδιώκει τη διαιώνισή της και πρέπει να αποφεύγει τη μίξη, διότι τα διαφορετικά ψυχικά χαρακτηριστικά δημιουργούν διαφορετικές συμπεριφορές, νοοτροπίες, έθιμα, συμφέροντα, προτιμήσεις που δημιουργούν τάσεις διάσπασης εντός των κοινωνιών.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν αυτός που δημιούργησε τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ήταν ένας άνθρωπος εντυπωσιακά μορφωμένος. Είχε μελετήσει πληθώρα συγγραφέων. Ειδικά για τα φυλετικά ζητήματα είχε μελετήσει τους Δαρβίνο, Γκομπινώ, Λε Μπον, Τσάμπερλαιν και πολλούς άλλους της εποχής. Κατανόησε σε πλήρες βάθος την φύση του ανθρώπου και τις διαφορές που εισάγει η φυλή.

Από την αρχή της πολιτικής του καριέρας μιλά για την Αρία φυλή και το γερμανικό αίμα. Η Αρία φυλή είναι ένας όρος ασαφής. Ο Χίτλερ την αντιλαμβάνονταν σαν την φυλή γεννήτορα των Ευρωπαϊκών φυλών. Με αυτόν τον ασαφή όρο, το ακροατήριο αντιλαμβάνονταν τους Ευρωπαίους ως Άριους, διαχωρίζοντάς τους από τους μη Ευρωπαίους, μη Άριους. Ο Χίτλερ θεωρούσε ότι η Νορδική φυλή είχε τα μεγαλύτερα χαρίσματα από τους Άριους και ότι αυτή αντιπροσώπευε τους πραγματικούς Γερμανούς. Όταν έγινε κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει συστηματικά αυτήν την προτίμηση.

2 σχόλια:

  1. Ετσι κι αλλιως με το περασμα του χρονου θα επιβιωνουν τα ειδη με τα καλυτερα χαρακτηριστικα. Αυτο ειναι νομοτελειακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται όμως σε τι περιβάλλον αναπτύσσεσαι.. αν πχ ο κόσμος μας αναπτύσσεται με οικονομικούς όρους, θα επικρατήσουν οι Εβραίοι τραπεζίτες τοκογλύφοι... αν αναπτύσσεται με όρους παραγωγικούς, θα επικρατήσουν οι πειθαρχημένοι Γερμανοί εργάτες.... με όρους στρατιωτικούς, η σύγχρονη πολεμική μηχανή των ΗΠΑ κλπ κλπ
      Αρα το ποιό είδος θα επιβιώσει εξαρτάται απο το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα θα επικρατήσει.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.