Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Βλέφαρα και επίκανθος

Στο πρώτο σκίτσο φαίνεται ο διπλός επίκανθος και σημαίνει ότι υπάρχει δίπλωση του βλέφαρου στην εσωτερική και στην εξωτερική πλευρά του ματιού. Παρατηρείται στις φυλές της Σιβηρίας, μέχρι και τους βόρειους κινέζους. Είναι η πιο βαριά μορφή βλεφάρων που υπάρχει.

Στο δεύτερο σκίτσο φαίνεται το τυπικό μάτι χωρίς επίκανθο, τυπικό σε Μεσογειακούς, συχνό σε Νορδικούς, ενώ σε συνδυασμό με βαθουλωτά μάτια συχνό και σε Κρομανοειδείς. Επίσης το εμφανίζουν πολλοί Βαλτικοί και οι περισσότεροι Αρμενοειδείς.

Στο τρίτο σκίτσο φαίνεται το μάτι με εσωτερικό επίκανθο, που είναι το πιο διαδεδομένο είδος επίκανθου της Κίτρινης ομάδας φυλών. Είναι στοιχείο αναγνωριστικό των κατοίκων της Άπω Ανατολής.

Στο τέταρτο σκίτσο φαίνεται ο εξωτερικός επίκανθος, στοιχείο που παρατηρείται σε ιθαγενείς της Αμερικής. Σε ελαφρά μορφή εντοπίζεται σε αρκετούς Ευρωπαίους, ιδιαίτερα Νορδικούς και Διναρικούς.

Τέλος, φαίνεται το μέτριο βλέφαρο, που εντοπίζεται κλασικά στον Αλπικό τύπο, αρκετές φορές και στον Κρομανοειδή. Κινούμενοι από Ευρώπη προς την Κεντρική Ασία, τα βλέφαρα γίνονται πιο βαριά, με αυξανόμενη κλίση στα μάτια.

3 σχόλια:

  1. Πολύ κατατοπιστικο κειμενο.Πολυ σωστη επισης η παρατηρηση σχετικα με τον εξωτερικο επικανθο.Πραγματι παρατηρείται σε ορισμένους Νορδικους η και Διναρικους της Πελοποννήσου και της Ηπειρου(δικη μου αποψη...).Ο στρ/χης Ε.Ρομμελ ειχε επισης εξωτερικο επικανθο.Τελος,το κλασσικο Αλπικου τυπου σχημα-εικονα,δεν πρεπει να συγχέεται με την Οφθαλμολογικη ατελεια "τεμπελικο ματι" βλ. Κατερινα Στανιση κ.α. οπου εκει καλύπτεται μεγαλο μερος της ιριδας και είναι τελειως άλλη περιπτωση
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ξανθός, μεσοκέφαλος προς δολιχοκέφαλος, με αρκετή τριχοφυΐα σε όλο μου το σώμα, ίσια μύτη, σαρκώδη χείλη, μέτριο βλέφαρο και καταγωγή από ορεινή Αιτωλία. Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιά φυλετική ομάδα ανήκω; Ψάχνω τρεις μέρες εδώ μέσα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η περιγραφή χωρίς φωτογραφίες δεν αρκεί για να γίνει ταξινόμηση, καθώς υπάρχουν πολλές αλληλεπικαλύψεις σε περιπτώσεις μίξεων λευκών τύπων. Στείλε φωτογραφίες, ανφάς και προφίλ, στο mail κάτω δεξιά, εκεί που λέει Επικοινωνία, αν θέλεις ταξινόμηση με λεπτομερή αιτιολόγηση.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.