Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ο Leonard Darwin για την παρακμή του Δυτικού πολιτισμού


"Είναι ακλόνητη πεποίθησή του ότι αν δεν υιοθετηθουν ευρύτατα ευγονικές πρακτικές μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, ο δυτικός μας πολιτισμός είναι αναπόφευκτα προορισμένος σε μια αργή και σταδιακή παρακμή, την οποία υπέστησαν στο παρελθόν όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί"



O Leonard Darwin υπήρξε στρατιωτικός, πολιτικός και ευγονιστής. Γόνος οικογένειας πλουσίων αριστοκρατών της Βρετανίας που έβγαλε μεγάλες προσωπικότητες, ο Leonard Darwin ήταν γιος του διάσημου φυσιοδίφη Charles Darwin. Ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, υποστηρίζοντας με θέρμη την ευγονική. Βαθύς γνώστης της εξελικτικής θεώρησης, κατανόησε την σημασία του φυλετικού παράγοντα και την αξία της βελτίωσης του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κρατικής παρέμβασης.

Στο απόσπασμα ο Leonard Darwin υποστηρίζει την άρρηκτη σχέση μεταξύ βιολογίας και πολιτισμού. Θεωρεί ότι όσο ο δυτικός πολιτισμός...
προωθεί την υπογεννητικότητα των ικανότερων στρωμάτων της κοινωνίας, τόσο περισσότερο θα παρακμάζει, μέσω της πληθυσμιακής επικράτησης των λιγότερο ικανών. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τους φυλετικούς τύπους και τις ψυχικές τους προδιαθέσεις, θα δούμε αυτόν τον κίνδυνο να πραγματώνεται μέρα με την μέρα στην Ευρώπη της λαθρομετανάστευσης.

Ο Leonard Darwin θεωρεί τον βιολογικό παράγοντα ως το κλειδί για την κατανόηση της ανόδου και της πτώσης των πολιτισμών. Συνεπώς, όποιος λαός θέλει να διατηρήσει έναν υψηλό πολιτισμό, οφείλει να προστατεύσει, να διατηρήσει και να βελτιώσει το φυλετικό του υπόβαθρο.

38 σχόλια:

  1. Σοφότατα λόγια,

    εγκαλιταριανισμός, ισοπεδωτισμός κάθε φυσικής ιεραρχίας, ηθική ασυδοσία, πολυφυλετισμός, φυλετική μίξη και η λίστα των ακαθαρσιών τελειωμό δεν έχει, αποτέλεσμα της επικρατήσεως της Ιδεολογίας του Φιλελευθερισμού στην Δύση-Ευρώπη.

    Μοναδική απάντηση η επιστροφή προ της Γαλλικής επαναστάσεως, στα αρχαία και Αριστοκρατικά ήθη και ιδεώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. '' ότι αν δεν υιοθετηθουν ευρύτατα ευγονικές πρακτικές μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια''

    Έτος που ο Leonard Darwin έγραψε το μήνυμα του : 1932
    Πολύ διορατικός,καθώς φαίνεται,δε μας μένει πολύς χρόνος μέχρι το 2032 και η παρακμή έχει αρχίσει από το 1945.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσοι ειναι οι βαλτικοι στην ελλαδα(τοις εκατο)γιατι εγω να εχω δει 1 2 στην ζωη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς τους μετανάστες των τελευταίων ετών;Ούτε 1%.

      Διαγραφή
    2. Ναι, γενικά ειναι λίγοι οι αμιγώς Βαλτικοί.

      Παρολα αυτά υπάρχουν Έλληνες (Αλπικο)-Βαλτικοί αλλά προφανώς όχι πολλοί. Δεν στέκει ο εκσλαυισμός της Ελλάδος....

      Διαγραφή
  4. να ρωτησω γνωριζει καποιος ποσοι ειναι οι μεσογειακοι στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω γύρω στο 20%.

      Διαγραφή
    2. Με κύρια συγκέντρωση στην Πελοπόνησσο και την Κρήτη ίσως και τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

      Διαγραφή
    3. Και στα νησιά του Ιονίου υπάρχουν πολλοί Μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    4. Ναι.

      Αμφιλωχία-Κέρκυρα έχουν τεράστιες πολιτισμικές διαφορές επίσης.

      Διαγραφή
  5. Πως εξηγείται από φυλετικής απόψεως πως οι νεοέλληνες έχουν τόσο χαμηλό IQ; Σε όλες τις μετρήσεις που διεξάγονται ετησίως είμαστε κάτω από όλους τους ευρωπαικούς λαούς, με εξαιρεση τους Αλβανούς και ελάχιστα πάνω από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό την στιγμή που το 33% του πληθυσμού σου είναι Διναρικοί και το 15-20% Αρμενοειδείς, τί περίμενες;

      Διαγραφή
    2. Αν και ο δείκτης IQ δεν είναι το απόλυτο μέτρο.

      Διαγραφή
    3. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο θέμα Διναρικών-Αρμενοειδών.Εξάλλου δεν νομίζω ότι αυτοί οι δύο Ευρωπιδικοί τύποι είναι "χαζοί". Απλά η σημερινή σάπια κοινωνία έχει διαβρώσει τους πάντες και μόνο φαινότυποι με ροπή προς έντονη πνευματική αναζήτηση,όπως ο Μεσογειακός,μπορεί να ξεφύγει και να ανοικοδομήσει μία Αριστοκρατική Πολιτεία.Αλλά και πάλι,βλέπουμε δυστυχώς τι γίνεται με τους Μεσογειακούς των ημερών μας,που είναι στον κόσμο τους.Σαφώς και παίζει ο φαινότυπος μεγάλο ρόλο,αλλά στη σημερινή εκφυλιστική εποχή,δε θα ήταν δίκαιο,θαρρώ,να τα " ρίξουμε" όλα σε συγκεκριμένους φυλετικούς τύπους.

      Διαγραφή
    4. Τα ποσοστά που γράφεις που στηρίζονται;
      Υπόψιν, σε ρωτάω γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως είναι άδικα περιμένω να μου δώσεις κάποια σοβαρή απάντηση. Αφενός, μεταξύ των Ελλήνων δεν υπάρχουν ούτε τόσοι πολλοί αμιγώς διναρικοί (που είναι λιγότεροι του 15%), ούτε και αρμενοειδείς. Αφετέρου, δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική μελέτη που να στηρίζει κάποιον τέτοιο ισχυρισμό, ούτε βέβαια και υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ υψηλότερου ή χαμηλότερου IQ μεταξύ διναρικών και αρμενοειδών. Το γεγονός πως οι αρμενοειδείς φέρονται να έχουν έφεση στα μαθηματικά (άλγεβρα) και τη λογιστική, δεν σημαίνει... πως έχουν υψηλότερο IQ από κάποιους διναρικούς. Όπως και το γεγονός πως πολλά από τα πιο λαμπρά μυαλά που έχει να επιδείξει η Ευρώπη εδώ και εκατονταετίες, όπως λχ ο Ντα Βίντσι, ο Τέσλα και ο Κοπέρνικός, ήταν διναρικοί δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε διναρικός είναι διάνοια στον τομέα του, ούτε και πως κι ένας ολόκληρος πληθυσμός διναρικών δύναται να διαθέτει αντίστοιχες περιπτώσεις σε μεγαλύτερη συχνότητα από άλλους.

      Διαγραφή
    5. Οι Αρμενοειδείς πρώτον δεν έχουν ιδιαίτερη έφεση στην επιστήμες ή την λογοτεχνία ή την κριτική και αναλυτική σκέψη πάνω στην οποία βασίζονται κυρίως τα τέστ IQ.

      Έχουν έφεση κυρίως στο εμπόριο. Οι Αρμενοειδείς ονειρεύονται να γίνουν επιτυχημένοι έμποροι και αγαπούν πολύ την ύλη και το χρήμα.

      Οι Διναρικοί έχουν μυαλό για γιουρούσι, λεηλασία και αντάρτικο. Στην Ελλάδα είναι ο δεύτερος πολυπληθέστερος φαινότυπος μετά τον Αλπικό.

      Κοίτα εδώ:

      http://fyletika.blogspot.ch/2014/06/blog-post_26.html

      Διαγραφή
    6. Ελπίζω να το διάβασες το άρθρο που παραθέτεις το οποίο δεν αναφέρει ποσοστά. Σχετικά μάλιστα με τους πληθυσμούς και τις αυξομειώσεις τους, γράφει πως οι αρμενοειδείς στην Ελλάδα είτε μένουν σταθεροί είτε μειώνονται. Επομένως, το 15-20% που γράφεις και δεν έχει παρατηρήσει κανένας επιστήμονας ή μελετητής, ακυρώνεται. Περαιτέρω, το άρθρο αναφέρει πως αυξάνονται πράγματι οι διναρικοί, επιβάλλοντας την παρουσία τους, αλλά η κυριότερη πληθυσμιακή ομάδα είναι και υπό αλπική επιρροή.
      Τέλος, το άρθρο γράφει κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι έωλο κι αυτό αφορά την παρουσία των μεσογειακών την οποία θεωρεί πέριξ του 10%, που είναι πολύ μικρό ποσοστό (εκτός κι αν αποκλείει από αυτούς όσους έχουν κρομανοειδή επιρροή). Στην πραγματικότητα, οι αμιγώς διναρικοί είναι λιγότεροι των μεσογειακών, ενώ με σαφήνεια μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πως υπάρχουν σημαντικά ποσοστά επί του συνολικού πληθυσμού που κατατάσσονται σε ενδιάμεσες φάσεις μεταξύ του αλπικού και του μεσογειακού, ενώ έχουν σημαντική παρουσία και αρκετοί εκδιναρισμένοι μεσογειακοί (δολιχοκέφαλοι). Η προσωπική μου άποψη, είναι πως οι μεσογειακοί γενικότερα αποτελούν μια σημαντική μειοψηφία (κοντά στο 25-30%) με μεγάλη ποικιλία ως προς τις όποιες επιμέρους επιδράσεις, καθώς οι αλπικοί κι εκδιναρισμένοι αλπικοί (έστω Α) έχουν φθάσει στο Α>40% κι αποτελούν την πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να επισημάνουμε πως ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι σχετικά μικρός, πράγμα που σημαίνει πως οι αυξομειώσεις αυτές έχουν περιθώρια αλλαγής καθώς σε απόλυτους αριθμούς οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο φαίνονται στα ποσοστά. Υπό αυτό το πρίσμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει σε 1-2 γενιές (χονδρικά 40 χρόνια).

      Διαγραφή
    7. Για να κάνουμε πέρα τους ανθρωπολογικούς τύπους και να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά...Οι βλάκες πόσο επί τους εκατό είναι στην Ελλάδα και πόσοι οι δειλοί; Δώστε απαντήσεις και εμμέσως έχετε μπροστά σας το εθνικό ανάγλυφο των νεοελλήνων του 2017. Μην το κουράζουμε...

      Διαγραφή
    8. Τα ψυχικά χαρακτηριστικά του συγχρόνου Ελληνικού πληθυσμού είς ό,τι αφορά το ελλαδικό κρατίδιο δείχνουν ψυχισμό Διναρικό, Αλπικό και Αρμενοειδή.

      Εν αντιθέσει ο ψυχισμός των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι Μεσογειακός και σε λιγότερο βαθμό Κρομανοειδής(σ.σ. Ευρωπαϊκός). Συνεπώς, υπάρχει αντίθεση μεταξύ ελλαδισμού και Ελληνισμού στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    9. Κι αυτό πάντως, είναι ακόμα μια εικασία που στηρίζεται σε μια άποψη που δεν μπαίνει καν στον κόπο να εξηγήσει ή να αποδείξει το γιατί και το πως με σοβαρά επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    10. Obvious is obvious,

      εάν κατοικείς στο Μπαλκάν γραικυλιστάν 24/7 που πιο πολύ ομοιάζει το Κουρδιστάν παρά την Ευρώπη λογικό είναι να μην καταλαβαίνεις γρι....

      Διαγραφή
    11. Ναι, και κάπως έτσι φθάνουμε πάλι στο σημείο πως ενώ περιαυτολογείς παρουσιάζεις τα λεγόμενά σου ως θέσφατα. Κι ούτε καν μπαίνεις στον κόπο να στηρίξεις τα όσα λες.

      Διαγραφή
    12. Obvious is obvious,

      εάν κατοικείς στο Μπαλκάν γραικυλιστάν 24/7 που πιο πολύ ομοιάζει το Κουρδιστάν παρά την Ευρώπη λογικό είναι να μην καταλαβαίνεις γρι....

      Διαγραφή
  6. Μπα πιστευω πως ειδικα στους νεους ειναι γυρω στα 30 τις 100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για μεσογειακους ή για διναρικους αναφερεσαι?

      Διαγραφή
  7. επισης οι περισσοτεροι νεοι ειναι δολιχοκεφαλοι-μεσοκεφαλοι σπανια παρατηρω υπερβραχυκεφαλους και οσοι ειναι βραχυκεφαλοι εχουν ηπια βραχυκεφαλια μιλω για τους νεους ηλικιας 17-35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε παρατηρήσεις μπακάλικου τύπου.

      Εάν παρατηρήσεις καταρχήν ψυχικά την νεοελληνική κοινωνία θα δεις όλα τα άσχημα Βαλκάνια και δευτερευόντως Ανατολίτικα χαρακτηριστικά. Συγγνωμιν αλλά αρκετές περιοχές στην Ελλάδα είναι τελείως Βαλκάνιες ή ομοιάζουν την Τουρκία.

      Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τουλάχιστον στην Πελοπόννησο δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, ενώ στα ορεινά χωριά της Ελλάδος επίσης λείπει η εικόνα Ανατολής λόγω της Αρβανιτικής Ορθοδόξου κουλτούρας των Διναρικών. Παρολα αυτά η νοοτροπία δυστυχώς είναι Βαλκάνια.

      Διαγραφή
    2. Εάν όμως πας στις περιοχές των Αρμενοειδών στην Βόρειο Ελλάδα θα παρατηρήσεις εικόνα Ανατολής.

      Διαγραφή
    3. Μας προτρέπεις από τη μια να μην βασιζόμαστε σε μπακαλίστικες παρατηρήσεις και στη συνέχεια, παρουσιάζεις μια άποψη κάποιου (τη δική σου) που δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Κάτι δεν πάει καλά με αυτό, έτσι δεν είναι; Διαφορετικά, πες μας από πιο μπακάλικο ψωνίζεις, να πάμε να ρωτήσουμε κι εμείς ρε φίλε, αν είναι τόσο έγκυρο στις παρατηρήσεις του!

      Διαγραφή
    4. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.

      Κοίτα τις μελέτες και αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου περί των ποσοστών των παραπάνω φαινοτύπων εν Ελλάδι και θα δεις ότι ουδεμία "μπακάλικη ανάλυση" έλαβε χωρα.

      Το ότι ζω και κατοικώ εκτος Ελλάδος-και δόξα τώ Θεώ για αυτό!-ουδεμία σχέση έχει με την μελέτη παλαιών ερευνών που έλαβαν χώρα πριν από 100 χρόνια ή και συντομότερα όπως π.χ. από τον Πουλιανό, για να διεξάγω συμπεράσματα ορθά.

      Διαγραφή
    5. Αν θέλετε να βρείτε περίπου σε τι φυλετικούς τύπους ανήκουν οι νεοέλληνες, πολύ απλά δείτε την εθνοτική καταγωγή τους. Περίπου 70% στο κράτος είναι οι Έλληνες. Οι Αρβανίτες που κυρίως είναι διναρικοι, αλλά και μεσογειακοί είναι ένα 10-15%, οι βλάχοι συνήθως αλπικοι ένα 2%, οι Πόντιοι περίπου 7-8% συνήθως αρμενοειδεις, Καραμανλήδες 4% συνήθως αρμενοειδεις, Λαζοί και άλλοι χριστιανοί τουρκόφωνοι 4% συνήθως αρμενοειδεις, αλπικοι και ίσως κάποιοι ποιο εξωτικοί ανθρωπολογικοι τύποι. Αραβογενεις και εβραιογενεις 4% κυρίως οριενταλικοι, αρμενοειδεις και κάποιοι σαχαριοι, Αλεξανδρινοί έλληνες 2% κυρίως μεσογειακοί, οριενταλικοι και σαχαριοι, Κωνσταντινουπολίτες 3% κυρίως αρμενοειδεις και μεσογειακοί, αρμενηδες και άλλοι Καυκάσιοι 2% κυρίως αρμενοειδεις, φραγκολεβαντινοι 3% ποικίλουν ανάλογα την μείξη, από μείξη νορδικων, διναρικοι, κρομανοειδεις, μεσογειακοί, κ.λ.π., ελληνοποιημενοι σλαβόφωνοι 2-3% αλπικοι, μεσογειακοί, κ.α, 20% υποθετικοί απόγονοι αρχαίων φύλων, κυρίως των ιωνων και των Δωριέων, κυρίως μεσογειακοί και κρομανοειδεις.

      Διαγραφή
  8. Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα οπου βλεπω και ακουω συνεχως γνωριζει να μου πει καποιος ποια ειναι τα ποσοστα φαινοτυπων στην Θεσσαλονικη γιατι ακους/βλεπω συνεχεια για το ποσο ομορφες ειναι οι Θεσσαλονικες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι πειστική η απάντηση περί διναρικών. Και αυτό διότι η Αυστρία που είναι πολύ πιο διναρική από την Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα IQ στην Ευρώπη (αστρονομικά υψηλότερο από το δικό μας). Επίσης η διναρική Σλοβενία, Κροατία και η Βόρεια Ιταλία έχουν κι αυτές πολύ υψηλότερο του δικού μας.
    Αν πάλι οι αρμενοειδείς έχουν κάνει τόσο ζημιά, ε τότε τι καραγκιοζιλίκια λέμε περί απογόνων αρχαίων Ελλήνων. Εδώ μιλάμε για πλήρη αποβλάκωση ενός λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα κι εγώ αρχικά, να περιπαίξω τον Κων/τη σχετικά με το πόσο χαμηλό είναι το IQ των Ελλήνων εξαιτίας της αυξημένης παρουσίας αρμενοειδών. Κι αυτό γιατί, στο νου του κάνει εξισώσεις ανήκουστες και τις θεωρεί θέσφατα, όπως για παράδειγμα πως όπου υπάρχουν διναρικοί η βλακεία πάει συννεφο. Το ίδιο άτομο εξάλλου, πιστεύει πως οι διναρικοί Έλληνες κατέστρεψαν τον Ελληνισμό επειδή συνέβαλλαν στην εθνεγερσία, στη συνέχεια στη συγκρότηση του νεολληνικού κρατιδίου καθώς και στις προσπάθειες επέκτασής του.
      Αλλά, ακόμα κι έτσι, δεν μπορεί να βγει άκρη καθότι διαβάζουν και άνθρωποι που έχουν πράγματι την πρόθεση να μάθουν.

      Διαγραφή
  10. Πάντως δεν πρέπει να το ρίχνουμε στην κοινωνική αποσύνθεση τον χαμηλό δείκτη ευφυίας των νεοελλήνων. Οι βορειοευρωπαίοι που είναι κοινωνικά σάπιοι μέχρι το κόκκαλο, από απόψεως IQ πετάνε. Ούτε έχει να κάνει με τα εκπαιδευτικά συστήματα, γιατί μας ξεπερνάνε τόσο οι λαοί του παλαιού "ελεύθερου κόσμου" όσο και οι περισσότεροι που έζησαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Πρέπει η φυλή μας να έχει γίνει χάλια, δεν εξηγείται αλλιώς. Αλλιώς αν δεν δούμε την αλήθεια θα καταντήσουμε σαν τους Αφρικανούς που κατηγορούνε όλους τους άλλους και όχι τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραβολή του Λυκούργου με τα δυο σκυλιά, είναι διαχρονική και τόσο καθοριστικής σημασίας που επισκιάζει τις όποιες άλλες ερμηνείες σχετικά με τη βιολογική πραγματικότητα. Βέβαια, δεν τη διαψεύδει, αλλά εξηγεί με απλό τρόπο ότι από την ίδια γέννα μπορεί να προκύψει ένα χρήσιμο άτομο όσο κι ένας κοπρίτης.

      Διαγραφή
  11. Από απόψεως ηθικής σήψης μπορεί να είναι και άλλοι λαοί κοπρίτες και ίσως και χειρότεροι από εμάς. Η τόσο χαμηλή ευφυία όμως δεν εξηγείται αλλιώς. Είναι ζήτημα φυλετικό. Εκτός αν δεν πιστεύετε στις φυλές, οπότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα από όλα, δεν έγραψα κάτι που να αντιτίθεται στην ύπαρξη των φυλών. Μίλησα για το πως οι σημερινοί Έλληνες μπορούν να διαφέρουν τόσο από άλλους Ευρωπαίους διανοητικά, όσο και από τους ίδιους τους πρόγονούς τους (με ή και χωρίς εισαγωγικά).
      Υπάρχει μια απλή εξήγηση, που την έχω επαναλάβει αρκετές φορές παλιότερα. Οι φυσικές ιδιότητες κάποιου αντικειμένου μπορεί να αλλάζουν εξαιτίας των συνθηκών, δίχως να επηρεάζεται τόσο πολύ τη χημική τους σύσταση, όπως λχ το νερό γίνεται πάγος ή ατμός. Η εύλογη παρατήρηση αυτή, δεν αφορά μόνο τα άβια, αλλά και τα έμβια όπως ο άνθρωπος και οι ομαδοποιήσεις του. Έτσι λοιπόν, όπως το διαμάντι που είναι ο πιο σκληρός άνθρακας αν του βάλουμε φωτιά στο τέλος θα γίνει στάχτη, ομοίως θα συμβεί και σε μια ομάδα ανθρώπων αν της αλλάξουν τόσο ριζικά και ραγδαία διάφορες σημαντικές παραμέτρους που της επιτρέπουν να εκδηλώνουν ορθώς τις ανάλογες ιδιότητές τους.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.