Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Φυλετικές διαφορές στους κοπτήρες των δοντιών

Οι ανθρωπολόγοι που ασχολήθηκαν με την κρανιολογία και μετέπειτα με την ανθρωπολογία των ζώντων στην Αμερική, διαπίστωσαν ότι οι ιθαγενείς διαθέτουν κοπτήρες με χαρακτηριστικό σχήμα, διαφορετικό από αυτό που βρίσκουμε στις υπόλοιπες φυλές του ανθρώπου. Οι κοπτήρες τους έχουν σχήμα φτιαριού, εξ'ου και το όνομα shovel-shaped στα αγγλικά, δηλαδή είναι κοίλοι, σε αντίθεση με τους παραδοσιακά γνωστούς κοπτήρες άλλων φυλετικών ομάδων της ανθρωπότητας. Η πληρέστερη μελέτη σχετικά με το γνώρισμα αυτό πραγματοποιήθηκε από τον Τσέχο ανθρωπολόγο Aleš Hrdlička που έζησε στην Αμερική και δημοσιεύτηκε με τίτλο "Shovel-shaped teeth" στο American Journal of Physical Anthropology.

Ο Hrdlička αρχικά κάνει μια αναδρομή στις παρατηρήσεις όλων των επιστημόνων που εντόπισαν το γνώρισμα. Οι κοπτήρες αυτοί εντοπίστηκαν για πρώτη φορά...
από την μελέτη κρανίων των ιθαγενών της Αμερικής. Σύντομα έγινε η επιβεβαίωση και για τους ζώντες Ινδιάνους. Έπειτα, ανακαλύφθηκε ότι το ίδιο γνώρισμα εμφανίζεται και στους μογγόλους της ανατολικής Ασίας, ενώ σε άλλους κλάδους της ανθρωπότητας το γνώρισμα είτε απουσιάζει, είτε εμφανίζεται ελάχιστα. Ο συγγραφέας κάνει αναλυτικές παρατηρήσεις για τον συγκεκριμένο τύπο δοντιών και μελετάει διάφορες φυλετικές ομάδες για να διαπιστώσει σε ποιες φυλές εντοπίζεται το γνώρισμα.


Η μελέτη κρανίων στα οποία υπάρχουν ακόμη τα δόντια, δείχνει ότι οι Ινδιάνοι το εμφανίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό, ακολουθούν οι μογγόλοι και σε μικρότερο βαθμό το βρίσκουμε σε Εσκιμώους, ενώ μερίδα των Μελανήσιων δεν το εμφανίζει καθόλου. Οι κοπτήρες είναι τα τέσσερα μεσαία δόντια που έχουμε στην κάθε σιαγόνα, τα οποία χωρίζονται στους δύο κεντρικούς και στους δύο πλάγιους.


Η μελέτη των λευκών και των νέγρων της Αμερικής, έδειξε ότι το ποσοστό των ατόμων που τα δόντια τους εμφανίζουν το γνώρισμα αυτό, είναι ελάχιστο. Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τις διαφορές μεταξύ λευκών-νέγρων και μογγόλων ως προς τους shovel-shaped incisors.


Διαπιστώνουμε ότι σε λευκούς και νέγρους τέτοια δόντια εντοπίζονται σε μονοψήφια ποσοστά και εμπίπτουν μάλλον στα πλαίσια της φυσικής μεταβλητότητας. Αντιθέτως, στους μογγόλους της Κίνας και της Ιαπωνίας σχεδόν όλος ο πληθυσμός έχει λίγο έως πολύ αυτό το γνώρισμα, ενώ και στην Χαβάη της Πολυνησίας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει το γνώρισμα, έστω και σε μειωμένη ένταση.


Η ανακάλυψη των shovel-shaped incisors απέδειξε την φυλετική συγγένεια όλων των μογγόλων Ασίας και Αμερικής. Έγινε πασίδηλο ότι οι Ινδιάνοι αποτελούν απογόνους μογγόλων της Ασίας που πέρασαν τον Βερίγγειο πορθμό και κατοίκησαν την Αμερική.

15 σχόλια:

  1. Ποιες φυλετικές διαφορές στους κοπτήρες των δοντιών;;;Δεν υπάρχουν φυλές.
    Εδώ δείτε αποτελεσματικό τρόπο,ώστε να εξαλειφθούν οι φυλετικές διακρίσεις.Ιδού:

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/1053997/pentahrono-leyko-paidaki-koyreytike-san-ton-mayro-filo-toy-gia-na-toys-mperdeyei-i-daskala-pics-vid

    Εντάξει.Τώρα είναι όλα καλά.Δεν υπάρχει καμία διαφορά...
    Πέρα από την πλάκα,τέτοιες ασυναρτησίες διαβάζουμε καθημερινά στο σκοτεινό χώρο του διαδικτύου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι το λενε "μαυρο παιδακι" αφου ειναι ιδια

      Διαγραφή
    2. Ειδικά τώρα που κουρεύτηκε κιόλας,να δω πώς θα τους ξεχωρίζει ...

      Διαγραφή
  2. Άσχετο ,στην νεολαια του χίτλερ υπήρχαν φυλετικά κριτήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια υπήρχαν.Δίπλα,έχει κατηγορία με τίτλο "Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία".
      Διάβασε όλα τα άρθρα.Είναι παρά πολύ ωραία!

      Διαγραφή
    2. Ποιές προυποθέσεις έπρεπε να πληρούνταν επειδή απο όσο ξέρω όλοι έπρεπε να ενταχθούν?

      Διαγραφή
    3. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στα SS για παράδειγμα, έπρεπε να είναι κάποιος οπωσδήποτε ,μίξη με Νορδικό. Εφόσον κάποιος ήταν κυρίως Νορδικός,τόσο το καλύτερο!

      Διαγραφή
    4. Όχι απαραίτητα ,αν κάποιος δεν ήταν νορδικός ως προς την εμφάνιση τότε κοιτούσαν αν η συμεριφορά του είναι νορδική.Όμως ακόμη και σε αυτήν την περιπτωση έπρεπε να ήσουν άριος.

      Διαγραφή
  3. Κάπου υπάρχουν και τέτοιοι φιλελεύθεροι

    https://youtu.be/i7s94aAF6Ak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "απελευθέρωση" της γυναίκας,έχει φέρει δεινά για τον ευρωπαϊκό κόσμο.Οι αρχαίοι Ελληνες υπήρξαν,αυτό που θα τους αποκαλούσαν σήμερα οι αγάμητες φεμινίστριες:Μισογύνηδες!
    Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας τη ρήση του Θαλή:
    Ευχαριστώ τους Θεούς που γεννήθηκα άνθρωπος και όχι θηρίο,Έλλην και όχι βάρβαρος, άνδρας και όχι γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπό γυναικός άρχεσθαι ύβρις αν ανδρί είη εσχάτη.

    μτφρ: το να εξουσιάζεται ένας άντρας από μια γυναίκα είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός

    Δημόκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν κάποιος είπε στον Σοφοκλή ότι ο Ευριπίδης στις τραγωδίες του είναι μισογύνης, ο Σοφοκλής απάντησε: “Οταν όμως είναι στο κρεβάτι, είναι φιλογύνης”

    Να προσθέσουμε ότι ο μέγιστος Αριστοτέλης,είχε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η γυναίκα,είναι κατώτερη από τον άντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδια ασχετο,μια απορια..πως γινοταν η επιλογη επιθετων επι οθωμανων στους Ελληνες;Οπως ξερουμε σημαντικο μερος του πληθυσμου εχει επιθετα με τουρκικες ριζες αλλα σαφως δε προκειται για τουρκο προγονο(στη πλειοψηφια τουλαχιστον)πολλα απο αυτα δηλωνουν επαγγελμα,παρατσουκλι,τοπο καταγωγης κτλπ τι παιχτηκε λοιπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η γυναίκα δεν είναι κατώτερη. Απλώς δεν είναι ζώον πολιτικόν. Κι αυτό διότι είναι συναισθηματική και δεν αυτοπειθαρχεί στις αισθήσεις της και στην λογική. Αυτή είναι η αντίληψη αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων (καμία σχέση με τα σύγχρονα νεοελληνικά και ιταλικά συναισθηματικά παρτάλια), γι' αυτό εθεωρείτο τόσο στους φιλοσόφους όσο και στα πολιτεύματα η πειθαρχία και κυρίως η αυτοπειθαρχία ως το ύψιστο ανδρικό γνώρισμα - και συγχρόνως γνώρισμα που τους διαφοροποιεί από τους παθογενείς και άμετρους βαρβάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.