Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι ζώνες των φυλετικών μεταναστεύσεων

O Βρετανός γεωγράφος, ανθρωπολόγος και εξερευνητής Thomas Griffith Taylor, που μεγάλωσε και έζησε στην Αυστραλία, μελέτησε τις ανθρώπινες φυλές από την πλευρά της γεωγραφίας. Σε μια σειρά δημοσιεύσεών του ο Griffith Taylor διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο μετανάστευσαν οι κύριοι φυλετικοί κλάδοι της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη. Εξετάζει τις ζώνες μεταναστεύσεων και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ κλίματος, γεωγραφίας και φυλής. Η δημοσίευσή του που θα μας απασχολήσει είναι η "Racial migration-zones and their significance" στο περιοδικό Human Biology, με κάποια επιπρόσθετα σχήματα από έτερη δημοσίευση με παρόμοιο θέμα με τίτλο "The Ecological Basis of Anthropology" στο περιοδικό Ecology.

Διάφορα κύματα ανθρώπινων μεταναστεύσεων έχουν προκαλέσει ανακατατάξεις στον φυλετικό χάρτη του κόσμου στο διάβα του χρόνου. Η επέκταση των φυλών είναι μια πολύ αργή διαδικασία που διαρκεί χιλιάδες χρόνια. Οι φυλές δημιουργούνται σε έναν κεντρικό γεωγραφικό πυρήνα...
και από εκεί σταδιακά επεκτείνονται, έως ότου μια άλλη φυλή να επεκταθεί εις βάρος της επικαλύπτοντάς τη. Και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο διηνεκές. Ο συγγραφέας μας εξηγεί ότι οι πιο πρωτόγονες φυλές εντοπίζονται σε απομονωμένες περιοχές, όπως ερήμους ή ζούγκλες, όπου τις έχουν απωθήσει σταδιακά κύματα νεότερων φυλών. Αυτή η διαδικασία της υπέρθεσης ισχύει όχι μόνο για τις φυλές, αλλά και στην παλαιοντολογία, στις ονομασίες τοποθεσιών, στις γλώσσες, στους πολιτισμούς, κτλ. Βάσει αυτής της θεωρίας μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την φυλετική προϊστορία της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Ο Griffith Taylor παίρνει στοιχεία από το έργο του Ιταλού Renato Biasutti και μας παρουσιάζει ανθρωπολογικούς χάρτες με την κατανομή του κεφαλικού δείκτη και της μορφής των μαλλιών, θεωρώντας ότι τα γνωρίσματα αυτά είναι από τα πλέον αναγνωριστικά των διαφόρων φυλετικών κλάδων της ανθρωπότητας.



Διακρίνει τους κύριους φυλετικούς κλάδους της ανθρωπότητας ως εξής:
- Alpine, όπου περιλαμβάνονται Αλπικοί και Μογγόλοι, με ίσια μαλλιά και βραχυκεφαλία
- Mediterranian, όπου περιλαμβάνονται οι δολιχοκέφαλοι Ευρωπιδικοί, με κυματιστά μαλλιά.
- Australian, όπου περιλαμβάνονται δολιχοκέφαλοι Αβορίγινες και συγγενείς νεγροειδείς τύποι της ΝΑ Ασίας, με κυματιστά μαλλιά
- Negro, όπου περιλαμβάνονται οι δολιχοκέφαλοι νέγροι, με κατσαρά μαλλιά
- Negrito, όπου περιλαμβάνονται οι οριακά μεσοκέφαλοι νεγροειδείς με κατσαρά μαλλιά και πολύ χαμηλό ανάστημα

Κατά τον Griffith Taylor, η κατανομή των φυλετικών κλάδων στον πλανήτη υποδηλώνει ότι ο πρώτος ανθρώπινος κλάδος που δημιουργήθηκε εξελικτικά και μετανάστευσε πάνω στον πλανήτη ήταν οι Negrito. Αυτοί βρέθηκαν από την Αφρική μέχρι τη ΝΑ Ασία και Ωκεανία. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Νέγροι, οι οποίοι επεκτάθηκαν σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, περιορίζοντας τους αρχικά πιο διαδεδομένους Πυγμαίους στις ζούγκλες. Το επόμενο κύμα μετανάστευσης ήταν αυτό των Australoid, οι οποίοι έφτασαν στη ΝΑ Ασία και Ωκεανία, αντικαθιστώντας τους εκεί Negrito και περιορίζοντάς τους σε απομονωμένα νησιά, όπως τα Andaman, τις Φιλιππίνες, κτλ και σε ζούγκλες, όπως στην Ινδία και στη Μαλαισία.

Επόμενο εξελικτικό βήμα που συνοδεύτηκε με μετανάστευση ήταν αυτό των Ευρωπιδικών ή γενικευμένα Mediterranean όπως τους αναφέρει ο Griffith Taylor. Επεκτάθηκαν από την Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη μέχρι βαθιά στην Ινδία. Τελευταίο εξελικτικό στάδιο ήταν αυτό των Μογγολοειδών ή γενικευμένα Alpine κατά τον συγγραφέα. Με κεντρικό γεωγραφικό πυρήνα την κεντρική Ασία, ο κλάδος αυτός έχει επεκταθεί ευρύτατα, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, όλη την Αμερική και διεισδύει στην Ευρώπη, η οποία δεν αποτελεί παρά μια γεωγραφική προέκταση της Ασίας. Ο κλάδος αυτός είναι ο νεότερος της ανθρωπότητας και φαίνεται να αντικαθιστά σταδιακά όλους τους υπόλοιπους κλάδους που βρίσκει στο διάβα του, όπως οι νεγροειδείς στην ΝΑ Ασία και οι δολιχοκέφαλοι Ευρωπιδικοί στην Ευρώπη.



Ο Griffith Taylor παρουσιάζει υπό μορφή πίνακα τους κύριους κλάδους της ανθρωπότητας, με τα ανθρωπολογικά γνωρίσματά τους, την γεωγραφική κατανομή τους και την σειρά με την οποία μετανάστευσαν προϊστορικά.


Ο βραχυκέφαλος γενικευμένος μογγολικός κλάδος, με τις απώτερες Αλπικές προεκτάσεις στην Ευρώπη και τις Polynesid στην Ωκεανία, αποτελεί τον πιο πρόσφατο εξελικτικό κλάδο της ανθρωπότητας που εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια επεκτείνεται σταδιακά εις βάρος των υπολοίπων. Στην Ευρώπη το γνωρίζομε πολύ καλά αυτό, αφού οι Αλπικοί και οι συγγενείς Βαλτικοί αυξάνονται διαρκώς, κυριαρχώντας μέχρι και στη Γαλλία. Την πίεση που δέχονται οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι μπορούμε να την δούμε στον παρακάτω χάρτη. O Griffith Taylor μας παραθέτει την άποψη του Fleure ότι οι Αλπικοί εισήλθαν στην Ευρώπη περίπου το 6.000 π.Χ. όπου βρήκαν εγκατεστημένους τους δολιχοκέφαλους Ευρωπιδικούς.



Η ανάλυση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μας δίνει μια ευρύτερη οπτική σχετικά με την κατανομή των φυλών στον πλανήτη. Μας βοηθά να σκεφτούμε τις διαδικασίες των φυλετικών μεταναστεύσεων που δρουν πολύ αργά στο διάβα των χιλιετιών. Ο Griffith Taylor αφήνει να εννοηθεί ότι ο νεότερος εξελικτικά κλάδος, αυτός των Αλπικών/Μογγόλων επεκτείνεται και πιθανότατα θα αντικαταστήσει τους προηγούμενους εξελικτικούς κλάδους της ανθρωπότητας. Το αν θα γίνει αυτό, μένει να το επιβεβαιώσουν οι επόμενες γενιές. Πάντως η γνώση που μας παρέχει είναι πολύτιμη, έχει βαθύτατες προεκτάσεις και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους φυλετικά σκεπτόμενους.

9 σχόλια:

  1. Υπέροχη ανάρτηση μόνο για σκεπτόμενους και όχι για την πλέμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.gazzetta.gr/plus/article/1061688/xenofovikoi-kai-me-ti-voyla-oi-ellines-ereyna-sok-toy-ekke

    Υπάρχει ακόμα ελπίδα!Έστω και ο ασυνείδητος,ο ανεπίσημος φυλετισμός που έχουν όλοι μέσα τους,μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τον εποικισμό της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης από τα ανθρωποειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Φαίνεται ότι το μέλλον ρεαλιστικά αν το δούμε είναι η αλπικομμογγολοποιηση της Ευρασίας, και πιθανόν η σύγκρουση του αλπικού-ασιατικού στοιχείου με την νεγρικη φυλή. Αν και οι περιακτικοι-μεσογειακοι, νορδικοι και ατλαντομεσογειακοι έχουν ακόμα σημαντικά ποσοστά στην Ευρώπη, βόρεια Αμερική και λευκές χώρες της λατινικής Αμερικής, υποχωρούν κάτω από το βάρος της υπογεννητικότητας και της φυλετικής επιμειξίας, λόγω του αφορητου εβραιοαντιφασιστικου ελέγχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βαλτικοι, αλπικοι και άλλοι να αυξάνονται λόγω των λιγότερο φιλελεύθερων καθεστώτων των σλαβικών χωρών τους, με αποτέλεσμα σε λίγες γενιές να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων Ευρωπαϊκής καταγωγής στον πλανήτη.


    son Of Zeus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Μινωίτες και γενικά ο κυκλαδικός πολιτισμός ανήκε στους περιακτικους μεσογειακούς, που ήταν αμόλυντοι ακόμα από την ασιατική-αλπική εισβολή, καθώς και από την καυκασια-διναρικη με αποτέλεσμα να κρατάνε καθαρά τα όμορφα φυλετικά-ψυχικά χαρακτηριστικά του μεσογειακού φύλου, και εκεί οφείλεται και ο πολιτισμός τους που είναι ένας από τους πιο αρχαίους και σημαντικούς του πλανήτη. Ο ελληνικός πολιτισμός οφείλεται στην μεσογειακή φυλή, και καθαροί έλληνες μόνο αυτοί πρέπει να λέγονται. Οι υπόλοιποι ονομάζονται απλως καταχρηστικά έτσι, λόγω της συγγένειας μας σαν λευκή φυλή. Οι αλπικοι πρέπει να άρχισαν να αφομοιώνονται και να θεωρούνται έλληνες από τους πρώτους μετά τους μεσογειακούς προφανώς ήδη από την 1η χιλιετία π.χ. με χαρακτηριστική περίπτωση του Σωκράτη σαν προσωπικότητα με αλπική συμμετοχή, αν και στα κείμενα της εποχής γελοιοποιείται συχνά σαν Σάτυρος, κ.λ.π, όχι τόσο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, αλλά και λόγω της εξωτικής του εμφάνισης, κάτι που δείχνει ότι ακόμα και τον 5ο αιώνα οι αλπικοι συνέχιζαν να εισχωρούν αργά στον μεσογειακό-ελληνικό κόσμο(προφανώς και υπήρχαν αιώνες πριν τον Σωκράτη στον ελλαδικό χώρο, απλως συνήθως δεν θεωρούνταν έλληνες αλλά κάρες, Πελασγοί, κ.λ.π.). Οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι που μένουν, κυρίως οι διναρικοι, και οι αρμενοειδεις προσωασιατες που αποτελούν και σημαντικά ποσοστά του νεοελληνικού έθνους(από 15-20% ο καθένας τύπος, ανάλογα την περιοχή της χώρας, την καταγωγή των κατοίκων, κ.λ.π) είναι εισβολέις διαφόρων ιστορικών περιόδων, που ελληνοποιηθηκαν με την πάροδο του χρόνου.


    Son of Zeus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου θυμιζω οτι ο Σωκρατης αποτελει τον μεγαλυτερο φιλοσοφο που εχει περασει ποτε...Το γεγονος οτι η φιλοσοφια χωριζεται σε προσωκρατικη και μετασωκρατικη τα λεει ολα.

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά, πλέον μπορούμε να μιλούμε για "Επιστροφή των Ηρακλειδών". Όσοι ασχολούνται αυστηρά με ιστορικά και φυλετικά κριτήρια, αυτό υποστηρίζουν. Ο φυλετικός μύθος των Υπεροβορείων και Αρίων Ελλήνων,που κατέβηκαν από το βορρά,ναι μεν είναι σαγηνευτικός,μέχρι ενός ορισμένου σημείου,αφετέρου δε,δεν προσφέρει αρκετά στοιχεία από επιστημονικής άποψης. Εκτός κι αν επιλέξουμε να πιστέψουμε τον Ρόζενμπεργκ,όταν γράφει ότι ο Ζωροάστρης ήταν ένας...Άριος που ανησύχησε για τη μείωση των Αρίων στην Ανατολή και δημιούργησε την Άρια θρησκεία του Ζωροαστρισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιου που η ύπαρξη του σε ένα χώρο πιστοποιείται,ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε έφυγε και ξαναεπέστρεψε και δεν εισήγαγε καινούριο φυλετικό τύπο,δεν προϋποθέτει "εισβολή".
      Όταν γνωρίζουμε ότι και πριν την " κάθοδο",υπήρχαν πολλοί Μεσογειακοί που ήταν οι Έλληνες,και μετά την "εισβολή", πάλι υπήρχαν πολλοί Μεσογειακοί που ήταν οι Έλληνες,μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παίζουμε με τις λέξεις " εισβολή" και "επιστροφή", προκειμένου να στηριχθεί ο φυλετικός μύθος του Ινδογερμανισμού.Αυτό πάντως που γνωρίζουμε με σιγουριά,είναι ότι και πριν την " εισβολή ή επιστροφή ",υπήρχαν Μεσογειακόι και έπειτα ,πάλι υφίστανται Μεσογειακοί στον Ελλαδικό χώρο.Το παραμύθι περι ισχυρής Νορδικής παρουσίας στους επιστρέφοντες ή εισβολής,όπως και να έχει,κατέρρευσε.

      Διαγραφή
  7. Γεμίσαμε με Τιτάνες της διανόησης με ψυχολογικά, που ονειρεύονται νορδικους έλληνες στην αρχαιότητα. Τι και αν οι αρχαίοι συγγραφείς ήταν σαφεστατοι στον διαχωρισμό τους από τους ξανθούς βόρειους. Να μας πούνε λοιπόν σε ποιους ανθρωπολογικους τύπους ανήκαν οι Έλληνες της μυκηναϊκής περιόδου, γιατί δυστυχώς για αυτούς, νορδικοι δεν ήταν. Ποιο πιθανόν να βρείτε κανέναν Αιγύπτιο που ήρθε με τον Δαναό(δεν θέλουν οι νορδικιστες να παραθέσω από τον Αισχύλο πως περιγράφεται ο στρατός του, θα πάθουν σοκ, προφανώς από εκεί πήρε στοιχεία ο νεγροσιμητολαγνος Μπερνάλ), παρά τον ραγκναρ λοθρμπορκ. Οι νορδικοι και γενικότερα οι ξανθοί ήταν ανύπαρκτοι την κλασική περίοδο του ελληνισμού, και θεωρούνταν βάρβαροι, καλές οι ανυπόστατες νορδικες θεωρίες...για κάνα μυθιστόρημα, αλλά να ανοίγουμε και κανέναν αρχαίο συγγραφέα. Οι νορδικοι και νορδικοι-ΚΜ με έντονα ανοιχτόχρωμα μπλέ μάτια, που βρίσκονται σήμερα στον ελλαδικό χώρο προφανώς και είναι απόγονοι διαφόρων λαών που πέρασαν από εδώ, κυρίως από την βυζαντινή περίοδο και ύστερα.

    Son of Zeus

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.