Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Οι εθνικές μειονότητες συνδέονται με τον φυλετικό παράγοντα;


Στο γράφημα παρουσιάζεται η φυλετική σύνθεση τεσσάρων εθνικών ομάδων στη Ρουμανία. Προέρχεται από τη μελέτη του Ρουμάνου κοινωνιολόγου και ανθρωπολόγου Iordache Făcăoaru, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Buletin Eugenic şi Biopolitic, σε άρθρο με τίτλο "Compoziţia rasială a studenţilor dela Universitatea din Cluj". To γράφημα αποτελεί επιχρωματισμένη έκδοση του αρχικού γραφήματος, το οποίο λόγω της σημασίας του, τοποθετήθηκε στο εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους. Θα παρουσιάσουμε τη μελέτη του Făcăoaru, βγάζοντας γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με τη σύνδεση μειονοτήτων και φυλής.

Το δείγμα αποτελούνταν από 947 φοιτητές του πανεπιστημίου του Cluj, οι οποίοι ήταν εθνικά Ρουμάνοι, Ούγγροι, Εβραίοι και Γερμανοί. Οι μειονότητες αποτελούσαν πολύ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της μεσοπολεμικής Ρουμανίας, σε βαθμό...
που να επηρεάζουν την πολιτική και την κοινωνία. Ίσως το δείγμα να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό γιατί τότε φοιτούσαν κατά κανόνα οι ευκατάστατοι, όμως ανιχνεύονται διαφορές στη φυλετική σύνθεση των εθνοτήτων που μελετήθηκαν. Τα ποσοστά των Αλπικών είναι πολύ μικρά και μάλλον υποεκτιμώνται. 

Οι Ρουμάνοι φοιτητές είναι σημαντικά Μεσογειακοί, αλλά υπάρχουν και πολλοί ακόμα τύποι με εμφανή ποσοστά. Οι Ούγγροι μπορεί να έχουν υψηλότερο ποσοστό μογγόλων σε σχέση με τους υπολοίπους, όμως κυριαρχεί μια πολύ μικτή εικόνα στους πανεπιστημιακούς φοιτητές. Οι Εβραίοι είναι κυρίως Προσωασιατικοί (Αρμενοειδείς), έχουν όμως και εμφανή ποσοστά σε άλλους τύπους, κάτι που δείχνει ότι ένα μέρος τους έχει μιχθεί με γηγενείς φαινοτύπους. Επίσης, βλέπουμε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ ισχυρή Νορδική συνιστώσα.

Από τα παραπάνω στοιχεία αποκτούμε μια εικόνα για τη σύνδεση φυλής και μειονοτήτων. Για να κατανοήσουμε πλήρως το πλαίσιο αυτής της σύνδεσης, πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται εθνική συνείδηση και φυλή. Αλλαγή εθνικής συνείδησης μπορεί να γίνει μόνο μέσω μίξης με αλλοεθνή και τα παιδιά να επιλέξουν την εθνική συνείδηση του αλλοεθνή γονέα. Συνεπώς, η βιολογική σύνδεση παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη διατήρηση και επέκταση της εθνικής συνείδησης. Σε περιπτώσεις μίξης μεταξύ δύο εθνοτήτων που κατοικούν στα ίδια εδάφη, αν τα παιδιά επιλέγουν διαρκώς τη μία εθνικότητα και ποτέ την άλλη, τότε η πρώτη θα αρχίσει σταδιακά να κερδίζει έδαφος, μέχρι πιθανότατα να την απορροφήσει και να σβήσει τη δεύτερη. Το ποια εθνικότητα από τις δύο επιλέγουν τα παιδιά εξαρτάται από διάφορες κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές και πολλές ακόμη παραμέτρους.

Επειδή η εθνική συνείδηση συνδέεται άμεσα με το αίμα, είναι αναμενόμενο οι εθνικές ομάδες, τουλάχιστον αρχικά, να έχουν συγκεκριμένη φυλετική σύσταση. Όταν μια εθνική ομάδα βρεθεί στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με μια άλλη εθνική ομάδα, τότε τυχόν μίξη τους συνήθως συνοδεύεται από φυλετική μίξη. Αν υπάρχουν κοινωνικοί, θρησκευτικοί, πολιτικοί λόγοι, ή λόγοι μεγάλης φυλετικής διαφοράς, που αποτρέπουν την μίξη, τότε οι εθνικές μειονότητες θα παραμένουν. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι αντιστάσεις και επίσης οι δυο λαοί μοιάζουν φυλετικά, τότε θα είναι πιο εύκολη η απορρόφηση μιας εκ των δύο εθνοτήτων.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εθνική συνείδηση συνδέεται έμμεσα με το αίμα. Και επειδή η βιολογική σύνδεση είναι και φυλετική, βλέπουμε ότι τις περισσότερες φορές οι εθνικές μειονότητες έχουν διαφορετική φυλετική σύνθεση από το κυρίαρχο έθνος, κάτι που αποτελεί έναν βαθύτερο παράγοντα που τους προσδίδει την ξεχωριστή ιδιοσυστασία.

13 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό βίντεο που προάγει την ενότητα όλων των Αρίων είτε βρίσκονται στην Ευρώπη είτε στην Ασία, μακριά από νορδικισμούς, μεντιτερανισμούς και άλλα τέτοια στα οποία πολλοί σχολιαστές του μπλογκ λατρεύουν να επιδίδονται.

    https://www.youtube.com/watch?v=Nk4ufrzoePQ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὀρθῶς ὁμιλεῖς καὶ ὡραῖον κατὰ τἆλλα τὸ βίντεο, πλὴν μόνον τῆς ἀπαραδέκτου μοντέρνας (ἄρα νεγριζούσης, τελικῶς!) ὑποκρούσεως.
      Ἰδε τὸ ἀκόλουθον, πολὺ ἐξοχώτερον, ὑπὸ τοῦ μεγάλου καὶ ἀθανάτου δόκτορος William Pierce (τοῦ ὁποίου εἶχα τὴν τιμὴ νὰ εἶμαι καὶ προσωπικὸς φίλος): https://www.youtube.com/watch?v=cOi9WYPM-4o

      Διαγραφή
  2. Να ρωτησω κατι τι πως ειναι ο Προσωασιατικος τυπος και απο που προερχεται ακριβως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Προσωασιατικός φυλετικός τύπος,είναι ο Αρμενοειδής.Πολλοί φυλετικοί ανθρωπολόγοι αναφέρονταν τότε στον Αρμενοειδη ως "Προσωασιατικός".

      Διαγραφή
    2. Ο Αρμενοειδής προήλθε από την εκτεταμένη μίξη μεταξύ Αλπικών και Ιρανικων.

      Όπως μετεβλήθησαν οι Αλπικοί στις Νορδικές περιοχές σε Βαλτικούς το ίδιο συνέβη στις Ιρανικές περιοχές όπου μετεβλήθησαν σε Αρμενοειδείς.

      Προσω-ασιατικός επειδή συναντάται στην Μικρά Ασία ως τον πυρήνα του.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον ήθελες να γράψεις πως το αντίθετο έχει συμβεί, οι βαλτικοί μεταβλήθησαν σε αλπικοί εξαιτίας των μίξεων με άλλους φαινότυπους.
      Από εκεί και πέρα, οι αρμενοειδείς είναι το αποτέλεσμα της συνεισφοράς των πρωτο-αλπικών σε μικτούς πληθυσμούς κι όχι μόνο "ιρανικούς", οι οποίοι δεν είχαν προχωρήσει αρκετά στον εκδιναρισμό τους. Με αποτέλεσμα, ο εκδιναρισμός να συμβεί όχι σε δολιχοκέφαλους (όπως συνέβη αποφέροντας τους διναρικούς) αλλά σε βραχυκέφαλους πληθυσμούς.

      Διαγραφή
  3. Στην Ουγγαρία οι μογγόλοι είναι από τους νομάδες Μαγυάρους;
    Γιατί οι Μαγυάροι σε μεγάλο ποσοστό ήταν λευκοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο όρος "Λευκοί" δεν είναι 107% ανθρωπολογικά σωστός διότι Λευκό δέρμα έχουν και οι Σινικοί φαινότυποι της Κίνας, Κορέας και Ιαπωνίας.

      Οι αρχικοί Μάγυαροι ήσαν φύλο Τουρκικό, συνεπώς λογικό είναι να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό Μογγόλων. Η Ουγγρική γλώσσα είναι Τουρκικής φύσεως και μάλιστα ένας μικρός πυρήν του Γιόμπικ προάγει τον Τουρανισμό και επιζητά συνεργασία με την Τουρκία...

      Διαγραφή
  4. Επειδή πήγα αρκετές φορές Ουγγαρία δεν παρατήρησα κάποια Μογγολικά χαρακτηριστικά στον πληθυσμό της περιοχής που εμένα . Έχω καταγωγή από την Ουγγαρία και είμαι γνωστής της γλώσσας και έχω να πω ότι έχει κάποια κοινά με την τουρκική αλλά δεν την θεωρώ τουρανική.Το μόνο τουρανικό στην Ουγγαρία είναι το άγαλμα του Αττίλα.Η ιστορία που ξέρουν οι κάτοικοι για τους Μαγυάρους είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε άλλο το τί ήσαν οι Μαγυάροι ως φύλο και η γλώσσα τους και άλλο η φυλετική σύνθεση των σημερινών Ούγγρων που αποτελούν κατά 95% γηγενή Ευρωπαϊκό πληθυσμό.

      Η Ουγγαρία αποτελεί παράδειγμα αναλόγου της Βουλγαρίας πλην του εκσλαυισμού. Θυμίζω οι Βούλγαροι ήσαν φύλο Τουρκικό...

      Διαγραφή
  5. Αυτός ο ξανθός Σλοβάκος αριστερά που γρυλίζει τι φαίνεται να είναι φυλετικά;Νορδικός;

    http://l7.alamy.com/zooms/eae892a4715747b58f73c410fb43d172/bratislava-slovakia-20th-june-2015-slovakian-people-take-part-in-a-ew9dg2.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω μεσογειακός με αλπική επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.