Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Φυλετικός χάρτης της Αμερικής - Imbelloni


Ο José Imbelloni ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρωπολόγους που ασχολήθηκε με την τυπολογία των ιθαγενών της Αμερικανικής χερσονήσου. Γεννημένος στην Ιταλία, έζησε για χρόνια στην Αργεντινή, από όπου και διεξήγαγε τις κυριότερες μελέτες του.

Ο χάρτης απεικονίζει την κατανομή των ιθαγενών φυλετικών τύπων της Αμερικής, που είναι οι εξής:...

1. Colúmbidos = Pazifid
2. Plánidos = Planid (en el Norte. = στη Βόρεια)
3. Sonóridos = Margid
-. Η πλάγια διαγράμμιση στο βόρειο Μεξικό-νότιες ΗΠΑ = Pueblid
4. Andidos = Andid
5. Ístmicos = Istmid
6. Amazónidos = Amazonid
7. Pámpidos = Pampid ή Patagonid (en el Sur.= στη Νότια)
8. Láguidos = Lagid
9. Fuégidos = Fuegid
10. Ártidos = Eskimid

Πηγές εδώ και εδώ.

27 σχόλια:

  1. Φωτογραφίες λουκούμι για φυλετική ταξινόμηση , για όποιον ενδιαφέρεται.
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=67486&Itemid=1806&lang=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά μας λένε ότι οι Αλβανοί δεν ξεχωρίζουν,είναι αλπικο-διναρικοί,λένε,με λίγους κρομανοειδείς.
      Ας μου κάποιος ότι δεν ξεχωρίζει ότι είναι αλβαναριά...
      Ένας Έλληνας αλπικός-διναρικός είναι ο Σεφερλής.
      Και δεν έχει τη σκατόφατσα των αλβανών.
      Παράδειγμα φέρνω.

      Διαγραφή
    2. Λάθος παράδειγμα.Αλπικός-Αρμενοειδής είναι ο Σεφερλής.

      Διαγραφή
    3. Αλπικός-διναρικός είναι ο Σεφερλής.
      Στις αστυνομικές φωτογραφίες ο πρώτος Αλβανός (1) είναι κλασσικός αλπικός με μικρή κρομανοειδή επιρροή. Ενώ ο δεύτερος (2) είναι αλπικός-καυκάσιος (mtebid), με έντονο προγναθισμό, υψικεφαλία, κλίση μετώπου και μικρή γωνία προσώπου, αλλά μάλλον δίχως πλατυϊνία. Είναι τόσο τυπικός, σε βαθμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέτρο σύγκρισης για περιπτώσεις που κάποιος ισχυρίζεται αρμενοειδή επιρροή σε αλπικό φαινότυπο (όπως πχ τον Σεφερλή).
      Ο Βούλγαρος (3) είναι μάλλον μεσογειακός με βαλτική επιρροή. Ο τρίτος Αλβανός (4) είναι διναρικός με κάποια κρομανοειδή χαρακτηριστικά, αλλά δίνει την εντύπωση κι κάποιας άλλης επίδρασης. Οι τρεις Έλληνες (5,6,7) είναι κυρίως αλπικοί, όπως και ο τέταρτος Αλβανός (8) ο οποίος ενδεχομένως να έχει μικρή διναρική επίδραση (που εξηγεί το πλατύ του ινίο κι την εντύπωση ελαφράς υψικεφαλίας). Ο πέμπτος Αλβανός (11) που εικονίζεται είναι κρομανοειδής, μάλλον με μεσογειακή επιρροή.
      Ο τέταρτος Έλληνας (12), μάλλον τυπικά μεσογειακός με κρομανοειδή. Ενώ οι δυο επόμενοι (13,14) αλπικοί με μικρές επιρροές άλλων τύπων. Ο έκτος Αλβανός (15) είναι κρομανοειδής. Ο έβδομος (16) εκδιναρισμένος κρομανοειδής, ο όγδοος (17) είναι αλπικός. Ο ένατος και ο δέκατος Αλβανός (18,19) μοιάζουν στον δεύτερο, και είναι αλπικοί-καυκάσιοι. Ο ενδέκατος Αλβανός (20) είναι αλπικός. Ο δωδέκατος (21) διναρικός με αλπική επιρροή. Ο δέκατος τρίτος (22), που είναι φασκιωμένος, πρέπει να είναι κι αυτός καυκάσιος, ίσως και απλά αρμενοειδής (αλλά δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα εξαιτίας της γάζας και του πρησμένου προσώπου).
      Οι επόμενοι Έλληνες, (23,24,25) αλπικοί ενώ ο 26 είναι τυπικά διναρικός.
      Η Βουλγάρα (27) είναι αλπική-βαλτική. Ο δέκατος τέταρτος Αλβανός (28) διναρικός με αλπικό κι ο δέκατος πέμπτος (29) αλπικός. Ο δέκατος έκτος (30) δίνει την εντύπωση μεσογειακού με αλπικό. Ο δέκατος ένατος (32) διναρικός με αλπικό. Ο εικοστός (33) καυκάσιος. Ο εικοστός πρώτος (35) αλπικός όπως και ο Έλληνας από κάτω (36). Ο εικοστός δεύτερος (37) κρομανοειδής μάλλον με μικρή μεσογειακή επιρροή.
      Η Ρουμάνα (38) είναι αλπική. Ο εικοστός τρίτος Αλβανός (43) διναρικός, ενδεχομένως με καυκάσια επίδραση. Ο εικοστός τέταρτος (44) είναι αλπικός και ο εικοστός πέμπτος (45, παρότι η αστυνομία λέει πως είναι ...Νιγηριανός, έχει Αλβανικό όνομα) είναι διναρικός με έντονη αλπική επίδραση.

      Διαγραφή
    4. Αλπικοί, Διναρικοί και Αλπικο-Διναρικοί είναι οι Αλβανοί και έχουν Αλβανικές φάτσες, μόνο από τις φάτσες μπορεί να τους καταλάβει κανείς.

      Αυτήν την φάτσα την βλέπω συχνά σε Αλβανούς.

      http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/30-dimosiopoiisi028.jpg

      Την έχω βγάλει "η μαϊμουδόφατσα", γιατί μάτια, μύτη, χείλια μου θυμίζουν μαϊμού.

      Διαγραφή
    5. Ναι, παρότι από πλευράς φαινοτυπικής ταξινόμησης ένας αλπικο-μεσογειακός είναι κοινός και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, όντως στην Αλβανία έχει "κάτι" που τον κάνει να ξεχωρίζει. Και μιλάμε για μια μοναδική περίπτωση μεταξύ 23 ατόμων, γεγονός που δείχνει ότι απλά οι Αλβανοί βρίσκονται υπό την επιρροή ενός διαφορετικού υποστρώματος (πιθανότατα αλπικο-διναρικού).

      Σύμφωνα με τις παραπάνω ταξινομήσεις, το δείγμα των Αλβανών εγκληματιών έχει κατά 30,43% αλπικούς, 26,08% καυκάσιους ή με καυκάσια επιρροή, 17,39% αλπικο-διναρικούς και μόνο
      8,69% διναρικούς (συμπεριλαμβάνονται και διναρικοί-κρομανοειδείς) δηλαδή όσους έχει και μεσογειακούς (πάλι συμπεριλαμβανομένης της κρομανοειδούς επιρροής) και μόνο 4,34% αλπικο-μεσογειακούς, 4,34% πρωτίστως κρομανοειδείς. Οι περισσότεροι δηλ, σε ποσοστό της τάξης 82,6% ανήκουν σε αρκετά βραχυκέφαλους ως και υπερβραχυκέφαλους φαινοτύπους.

      Διαγραφή
  2. Καταρχην κανεις δεν σχολιασε 1ον οτι οι μισοι ισως και λιγο λιγοτεροι ειναι απο Αφρικη μερια και 2ον οτι ακομα και οι Ελληνες που συμπεριλαμβανονται σε αυτους ανηκουν επισης σε Αλπικους-Διναρικους (κανεις απο αυτους μεσογειακος)... Επισης οι πιο ενδιαφεροντες απο φυλετικης πλευρα Αλβανοι ειναι ο 17 και ο 30 που ειναι απο σποντα ισως Μεσογειακοι, οχι καθαροι αλλα με μεσογειακα χαρακτηριστικα (πιθανοι Τοσκηδες??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες.

      5. Αλπικός-Διναρικός.

      6. Αλπικός-Διναρικος-Κρομανοειδής.

      7. Αλπική.

      12. Μεσογειακός.

      13. Κρομανοειδής, ίσως με Μεσογειακή επιρροή.

      14. Αλπικός-Διναρικός.

      23. Μεσογειακός.

      24. Αλπικός-Κρομανοειδής.

      26. Διναρικός-Μεσογειακός.

      36. Αλπικός-Μεσογειακός ίσως με Διναρική επιρροή.

      Μόνο τον 6 θα μπορούσες να τον μπερδέψεις με Αλβανό.

      Διαγραφή
    2. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι σε μέσες άκρες αλπικοί. Εκτός του μεσογειακού-κρομανοειδή 12 και του διναρικού 26.
      Για παράδειγμα, ο 23 που γράφεις ότι είναι "μεσογειακός", είναι μεσοπρόσωπος, μεσόρρινος και με πολύ παχιά χείλη. Προφανώς έχει και κάποια μεσογειακή επιρροή, αλλά δεν υπάρχει μεσογειακός με ήπια βραχυκεφαλία (η οποία οφείλεται στο σχετικά δυσανάλογα μεγάλο πλάτος κεφαλής) και τέτοιο πάχος χειλιών και μύτης. Ομοίως και ο 13, είναι αλπικός με έντονη κρομανοειδή επίδραση η οποία οφείλεται στον berid/παλαιοσαρδήνιο ΚΜ. Ειδικότερα ο 13, δείχνει να έχει και μικρή κυρτότητα στο ινίο του, επομένως μιλάμε για άτομο του οποίου ο κεφαλικός δείκτης πρέπει να υπερβαίνει το 83, δηλαδή είναι αρκετά βραχυκέφαλος (κι όχι ήπια βραχυκέφαλος ή μεσοκέφαλος αν ο ΚΜ φαινότυπος υπερτερούσε).

      Διαγραφή
  3. και ειδικα οι 17 και 30 θα τους περναγες ανετα ως Ελληνες, αλλα ξαναλεω ειναι η εξαιρεση στον κανονα και ειναι ποσοστο 1-2% τελικα βασει των υπολοιπων εξ ΑΛβανιας οπως ισως και να ισχυει και σε μεγαλυτερο δειγμα Αλβανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους 17 και 30 δεν θα τους πέρναγα καθόλου άνετα για Έλληνες. Ο 17 έχει Διναρισμό στο πάνω μέρος του κεφαλιού, μάλλον υπερβραχυκέφαλος και ο 30 δεν θυμίζει καθόλου Έλληνα.

      Διαγραφή
    2. Ο αλπικο-μεσογειακός φαινότυπος του 30, όπως έγραψα παραπάνω, είναι συνηθισμένος κυρίως στην Ελλάδα. Αλλά, ο εν λόγω Αλβανός, απλά δεν μοιράζεται το ίδιο φυλετικό υπόστρωμα (μεσογειακοί, στην Ελληνική περίπτωση) κι επομένως έχει χαρακτηριστικά που τείνουν πολύ περισσότερο στη δική του εθνοτική ομάδα και το δικό τους υπόστρωμα (μάλλον αλπικο-διναρικό). Η αίσθηση πως κάποιος είναι "Αλβανός" κατόπιν μιας γρήγορης ματιάς σε κάποιο τυχαίο πρόσωπο, έχει πραγματικές βάσεις.

      Διαγραφή
    3. Φιλε ανωνυμε ψειριζεις την μαιμου τωρα... Εγω αναφερθηκα σε αυτους τους 2 ΜΟΝΟ για το λογο οτι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ καυκασια επιρροη οπως εχουν οι περισσοτεροι Αλβανοι, και απο την στιγμη που ΚΑΙ ΟΙ 2 εχουν μεσογειακη συνιστωσα (στον 17 που ειδες την Διναρικοτητα ηθελα να ξερα, καθως ο τυπος και μεσοπροσωπος που δεν ειναι σπανιο για μεσογειακο και φυσικα ΔΕΝ ειναι βραχυκεφαλος σε καμια περιπτωση)...Οπως ειπα παραπανω οι 2 αυτοι επιβεβαιωνουν τον κανονα στην εξαιρεση για τους Αλβανους γενικοτερα οσον αφορα την φυλετικη τους κατηγοριοποιηση.... Παντως δειχνουν για αλλη μια φορα (εφοσον οι συγκεκριμενοι ειναι Τοσκηδες) πως ΝΑΙ σε καποιο βαθμο υπαρχει μια μικρη συγγενεια των Ελληνων με ενα ποσοστο Αλβανων καθως καποιοι απο αυτους ειναι εξαλβανισμενοι Ηπειρωτες και να πω την μαυρη αληθεια αν το παμε φυλετικα προτιμω στο μελλον τετοιες φατσες σαν αυτων των 2 να μπολιασουν το ηδη παρηκμασμενο, γερασμενο και υπογεννητικοποιημενο (sic) Ελληνικο εθνος παρα τους τρισκαταρατους Ρομα και φυσικα τον καθε Αφρο-Ασιατη εισβολεα (δες τους αραπαδες πιο κατω στον συνδεσομ της Αστυνομιας) που οι πρωτοι (Ρομα) ηδη σου εχουν ΓΑΜΗΣΕΙ την φυλη (την δικια μας) καθως ειναι η πλεον πολυπληθσεστερη μειονοτητα εν Ελλαδι με παιδια δικα τους να υιοθετουνται απο ελληνικες οικογενειες ενω οι δευτεροι (λοιποι Αφροασιατες) ερχονται με γοργους ρυθμους στα μερη μας και φυσικα ειναι σε γονιμη ηλικια να πηδανε την καθε αμαμητη η απελπισμενη Ελληνιδα....

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς όπως τα λεει ο Ανώνυμος είναι!

      Ιδίως οι Μεσογειακοί της Πελοπονήσσου έχουν αρκετοί διατηρήσει εξελικτικά την Κρομανοειδή επιρροή των στο σαγόνι και συνεπώς και στον σωματότυπο.

      Δεν είναι τυχαιο που πλείστα αρχαιοελληνικά αγάλματα απεικονίζουν καθαρές μεσομορφικές σωματοδομές.

      Το humanphenotypes ονόμασε τον φαινότυπο αυτόν "West Meditarranid", αν και τον είχε συγχύσει με τον Ατλαντο-Μεσογειακό φαινότυπο της Ιβηρίας καθώς υπάρχει overlap μεταξύ των δύο φαινοτύπων στην Ιβηρία. Από την άλλη πιθανότερο είναι μία μειοψηφία των κατοίκων της Ιβηριας να ανήκουν στον Δυτικομεσογειακό φαινότυπο καθώς εξελίχθηκαν σε Μεσογειακούς. Αλλά η πλειοψηφία παραμένει κυρίως Κρομανοειδής(Atlanto-mediterranid) με ή χωρίς σκούρες αποχρώσεις.

      Διαγραφή
    5. West ή Gracile Mediterranid.

      Διαγραφή
    6. Τα αρχαία Ελληνικά αγάλματα είχαν σαν ξεκάθαρο πρότυπο εκτομορφικούς χαρακτήρες και σε πολύ μικρότερο βαθμό μεσομορφικούς, τους οποίους απεικόνιζαν σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Πάρτε για παράδειγμα κάποιον τυχαίο κούρο με το άγαλμα του Ηρακλή του Λυσίππου, και θα αντιληφθείτε αμέσως ότι ο "Ηρακλής" δείχνει μια έντονη μεσομορφικότητα σε αντίθεση με σχεδόν (αν όχι όλα) τα άλλα αγάλματα.
      Γενικότερα πάντως, η εναλλαγή προς μεσομορφικά και ενδομορφικά καλλιτεχνικά πρότυπα συνέβη "ξαφνικά" σε ύστερες φάσεις της περιόδου της Αναγέννησης, κάτι που επισημαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο σε καλλιτεχνικές σχολές αλλά κι στην αρχαιολογία και στην ιστορία της τέχνης. Για κάποιον όμως που αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα και με ανθρωπολογικά κριτήρια, δεν είναι διόλου ξαφνικό, καθώς το τέλος του Μεσαίωνα έδωσε το έναυσμα για την τρομερή δημογραική αύξηση των κεντρο-δυτικών Ευρωπαίων που ευνοήσε κυρίως τους αλπικούς σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Επομένως, καθώς ξεκίνησαν να υποσκελίζονται πληθυσμιακά (και πολιτικά με την κατάρρευση της αριστοκρατίας και της κοινωνικής αξιοκρατίας) οι εκτομορφικοί δολιχοκέφαλοι, φυσιολογικά άλλαξαν και τα αισθητικά πρότυπα.

      Κατά τα άλλα, σε γενικές γραμμές ο Ανώνυμος έχει δίκιο. Ο Αλβανός στο 30, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και μάλιστα ο φαινότυπός του είναι "πιο ελληνογενής" (αν το θέσουμε κατά τέτοιο τρόπο), παρότι πρέπει να είναι "μουσουλμάνος" από τον Αλβανό στο 17, ο οποίος δείχνει από το όνομά του πως είναι "χριστιανός". Παρόλα αυτά, όπως επανέλαβα πολλάκις, ΔΕΝ πέφτει έξω από την εθνοτική του ομάδα.

      Εις ότι αφορά τον gracile mediterranid, που αναφέρεις Κων/τη, μου δίνεται η εντύπωση πως δεν έθεσες κάτι σωστά. Ο φαινότυπος αυτός στερείται πιο πολύ της κρομανοειδούς επιρροής εν συγκρίσει με άλλους τους μεσογειακού φάσματος. Είναι ο φαινότυπος που εισήλθε στην Ευρώπη από τους αγροτικούς πληθυσμούς (νεολιθικοί αγρότες), και διαμορφώθηκε κατά αυτό τον τρόπο εξαιτίας της φυσικής επιλογής όταν οι πληθυσμοί αυτοί έπαυσαν να είναι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες. Παρότι υπάρχει και στην Ισπανία, η "κοιτίδα" του είναι στην ανατολική παραθαλάσσια Ευρώπη από όπου κι διεσπάρη. Η επικάλυψη (overlap) επηρέασε όλους τους φαινότυπους ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης καθώς ενίσχυσε τις τάσεις για λεπτοπροσωπία και τον εκτομορφισμό, συμβάλλοντας επί της ουσίας όλους τους σημερινούς δολιχοκέφαλους φαινοτύπους.

      Διαγραφή
    7. "στον 17 που ειδες την Διναρικοτητα ηθελα να ξερα, καθως ο τυπος και μεσοπροσωπος που δεν ειναι σπανιο για μεσογειακο και φυσικα ΔΕΝ ειναι βραχυκεφαλος σε καμια περιπτωση)...'

      Το πάνω μέρος το κεφαλιού έχει διναρικότητα, δεν βλέπεις πόσο μεγάλο είναι και πως προεξέχει στα πλάγια έχοντας εξογκώματα; Μεσογειακός είναι, αλλά με Διναρική ανάμιξη από Γκέκηδες. Ο άνθρωπος είναι βραχυκέφαλος.

      http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016b/17-dimosiopoiisi015.jpg

      "και να πω την μαυρη αληθεια αν το παμε φυλετικα προτιμω στο μελλον τετοιες φατσες σαν αυτων των 2 να μπολιασουν το ηδη παρηκμασμενο, γερασμενο και υπογεννητικοποιημενο (sic) Ελληνικο εθνος"

      Ναι έχεις δίκιο, χρειαζόμαστε Αλβανούς σαν και αυτούς να πηδάνε τις Ελληνίδες για να γίνουμε και εμείς Αλβανοί με τέτοια εξογκωμένες κουρούπες και τέτοια νέγρικα μάτια και χείλια σαν τον 30. Αν πάντως είχα κόρη και μου την ζήταγε ένας από αυτούς θα τον έπαιρνα στο κυνήγι με το κυνηγετικό.

      Διαγραφή
    8. Την συγκριση την εκανα με τους αλλους φυλετικους τυπους που εισβαλουν στην Ελλαδα η μαλλον εχουν εισβαλει εδω και χρονια και θα συνεχιστει αυτο, και πιστεψε με σε λιγο καιρο καποιοι Αλβανοι θα φαινονται Αριοι μπροστα σε ολο αυτο το συνοθυλευμα που ειναι ηδη στα ποδια μας και θα αυξανεται με γοργους ρυθμους...

      Διαγραφή
    9. Μεσογειακός με (ολο)στρογγυλό κεφάλι, τόσο κοίλο μέτωπο, σχετικά ευρύ πρόσωπο και τόσο παχιά χαρακτηριστικά στα χείλη και τη μύτη ΔΕΝ νοείται. Έχει όντως κάποια τάση για υυψικεφαλία που τον διαφοροποιεί αρκετά από τους συνηθισμένους αλπικούς που κανονικά τείνουν χαμαίκρανοι, αλλά από εκεί και ύστερα δεν εμφανίζει άλλα διναρικά χαρακτηριστικά.
      Έχεις τόσα παραδείγματα στο ιστολόγιο για να κάνεις συγκρίσεις και να βγάζεις λογικά συμπεράσματα. Μην επιμένεις σε κάτι το τόσο εξόφθαλμο.

      Διαγραφή
  4. αα εχουμε και εναν καρα-γυφταρο εκ Βουλγαριας στο νουμερο 95 γιατι ειπαμε εμποριο ναρκωτικων χωρις Ρομα μεσα ειναι πιτα γυρο χωρις τζατζικι... Πιθανως οι υπολοιποι Ρομα που επρεπε να ηταν στην λιστα ειναι του Αγγλουπα τσιρακια και δεν τους βγαλανε στην φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κι έναν Αλβανό στο 133, ο οποίος πρέπει να ανήκει στον ...βερβερικό φαινότυπο.
      Επίσης και η Βουλγάρα στο 105, παρότι κατά κύριο λόγο βαλτική-αλπική, αφήνει κάποια ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να έχει κάποια στοιχεία που να δείχνουν ρομά καταγωγή (αρμενοειδή-ινδικά χαρακτηριστικά).

      Διαγραφή
    2. Αλβανο-γυφτος ειναι βρε ανωνυμε, τι βερβερικος μου λες?? ο Βερβερικος τυπος μπροστα του ειναι Αριος (που μεταξυ μας σαν φαινοτυπος πολλες φορες βγαζει ομορφα αποτελεσματα)...Βεβαια ειτε Αλβανοι ειτε Ελληνες ειτε Βουλγαροι ολοι οι γυφτοι μια κοινη ριζα εχουν και ΚΑΚΩΣ βαζουν μπροστα σαν συνθετικο την χωρα στην οποια ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ γιατι πολυ απλα δεν ειναι αυτοχθονες κατοικοι σε καμια απο αυτες τις χωρες

      Διαγραφή
  5. Καλό παράδειγμα το 105 για βαλτικο-αλπικότητα. Επίσης οι 1,2,3,4,5,6,7,8,11,18,19 και πολλοί άλλοι έχουν το χαρακτηριστικό ότι το πλάτος του προσώπου τους είναι πολύ μεγάλο. Εγώ κατάφερα να ξεχωρίζω αυτό το χαρακτηριστικό κοιτώντας που τελειώνει το πρόσωπο σε σχέση με τα μάτια. Σε αυτές τις φυλές αλπικοί βαλτικοί υπάρχει αρκετό πρόσωπο μετά τα τέλος το ματιών. Δηλαδή ενώ στους ελληνικούς τύπους, όταν τελειώνουν τα μάτια αμέσως ξεκινάει κάθετα το μάγουλο με το κόκκαλο σχεδόν κάθετα, σε αυτούς φαίνεται να υπάρχει και άλλο πρόσωπο μετά το τέλος των ματιών! Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός άλλα πιστεύω ότι οι 17 και οι 25 αδικούνται να χαρακτηρίζονται αλπικοί από ένα δείκτη πλάτους/μήκος , όταν δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό που κάνει μπάμ. Δεν είμαι ειδικός στην φυλετική ταξινόμηση, απλά εγώ με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζω σλαβόφατσες και πέφτω μέσα στην εθνική τους καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πέφτεις πολύ έξω καθώς το πλάτος του κεφαλιού, μετράται από τις άκρες των ζυγωματικών, τα οποία είναι τα πιο ακραία σημεία του προσώπου.
      Αλλά, για παράδειγμα, κάποιοι τύποι έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ των οφθαλμών κι κάποιοι άλλοι μεγαλύτερη (όπως λχ οι αρμενοειδείς). Ενώ οι κρομανοειδείς, έχουν "βαθιά" τοποθετημένα μάτια. Συνεπώς, δεν είναι πολύ ακριβής ο τρόπος σου, γιατί στηρίζεται στην εντύπωση που δίνει μια φυσιογνωμία κι όχι τόσο στο φυσικό μέγεθος.
      Παρακάτω τώρα, οι τύποι έχουν κι άλλα χαρακτηριστικά, πέραν του κεφαλικού δείκτη που μπορεί να είναι ο βασικότερος, αλλά όπως και να το κάνουμε βασίζεται σε μετρήσεις κι τον λόγο πλάτους/μήκος σε απόλυτους αριθμούς (80>ΚΔ, ΚΔ<80 κατά Deniker). Οι 17 και 25, έχουν εν προκειμένω, μικρό μήκος κεφαλής, όχι απλά μεγάλο πλάτος. Επίσης, πρόσεξε τα χείλη και τη μύτη τους, που είναι πολύ παχιά για μεσογειακούς.

      Διαγραφή
  6. Μου φαίνεται πως κάπου, σε ένα σκοτεινό καταγώγιο της Ζυρίχης ένας νεαρούλης Έλληνας φοιτητής πίνει να ξεχάσει.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκληματιών ανήκουν σε βραχυκέφαλους, αλλά μόνο μια μικρή μειοψηφία είναι διναρική. Το 26% των Αλβανών, δηλαδή λίγο παραπάνω από τον ένα στους τέσσερις, έχουν καυκάσια-αρμενοειδή επιρροή, αλλά κανείς Έλληνας. Αντιθέτως, κι εκείνων η συντριπτική πλειοψηφία είναι αλπική.
    Τα ποσοστά εκπροσώπησης των αγαπημένων τύπων του στο οργανωμένο έγκλημα είναι απροσδόκητα, υπερβολικά μεγάλα.
    Πάνε στράφι τα οράματα και οι προσδοκίες του περί καθωσπρέπει κοινωνιών που στηρίζονται σε βραχυκέφαλους ταγούς. Διαψεύδεται το επιχείρημα για τη συμβολή των βαλκάνιων διναρικών στη κοινωνική διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερή η "λογική" σου!

      Μ!Βάσει των λεγομένων σου λοιπόν οι βραχυκέφαλοι Αλπικοί-Βαλτικοί όχι μόνον δεν είναι φοβιτσιάρηδες αλλά κάνουν και στυγερά εγκλήματα, όντας πολύ βιαιότεροι των λοιπών φαινοτύπων!

      Υ.Γ. Η Ζυρίχη δεν έχει σκοτεινά κατώγια. Προσωπικά σε 4ο όροφο μένω πάνω από το έδαφος...

      Διαγραφή
    2. Τι στυγερά εγκλήματα κατάλαβες εσύ;
      Οι περισσότεροι αλπικοί ή αλπικο-διναρικοί, ήταν βαποράκια-μεταφορείς, "σύνδεσμοι", φορτοεκφορτωτές και αποθηκάριοι, είτε Έλληνες, είτε Αλβανοί, είτε Βούλγαροι.

      Προφανώς και ο "διευθυντής", που σημειωτέον δεν συνελήφθη, αλλά και στυγεροί εγκληματίες ήταν κάποιοι Αλβανοί (στο σύνολο των οποίων λίγο παραπάνω από τον 1/4 έχει αρμενοειδή επιρροή). Τους αλπικούς δεν τους εμπιστεύονταν ούτε καν για βαποράκια που μοιράζουν απευθείας τα ναρκωτικά στους αγοραστές ("σπρώχνουν") και τη δουλειά αυτή την έκαναν οι νέγροι Αφρικανοί, που έκρυβαν τις δόσεις στο στόμα τυλιγμένες με πλαστικές μεμβράνες και δεμένες με κλωστή, ώστε να τις καταπιούν αν τους έψαχνε η αστυνομία. Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν στα ρεπορτάζ με τηλεοπτικά αποσπάσματα από παρακολουθήσεις και τις αναφορές τις αστυνομίας, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.

      Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα που έθεσα, αφορά την ποσοτική συμμετοχή κάθε τύπου στο οργανωμένο έγκλημα και συνεπώς τη κοινωνική αποσάρθρωση. Όχι την ποιοτική, δηλ τι ρόλο είχε ο καθένας.
      Από την άλλη, το αντ-επιχείρημα που έθεσες δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Είναι γνωστό πως επιρρεπής σε παράνομη δραστηριότητα είναι συνήθως κάποιος "αδύναμος", που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο υγιές και παραγωγικό προσκήνιο μιας κοινωνίας εξαιτίας της εγγενούς ανεπάρκειάς του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ρομά που είναι ένας πληθυσμός εξαιρετικά επιρρεπής σε κάθε έγκλημα όσο άσχημο κι αν είναι. Είναι δειλοί, αδύναμοι κλπ. Σύμφωνα με τη δική σου οπτική θα έπρεπε να έχουν ψυχισμό παρόμοιο με των μυρμηγκιών (τα πατάς κι αυτά τρέχουν να κρυφτούν, εργάζονται καθ' υπερβολή συλλογικά για να πληρώσουν τις αδυναμίες του καθενός). Πράγμα που δεν συμβαίνει.

      ΥΓ Φαίνεται πως εκεί στον 4ο όροφο στον οποίο διαμένεις, πρέπει να αισθάνεσαι "πολλά βαρύς" και δεν σηκώνεις από αστεία κι άλλα τέτοια.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.