Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Κληρονομικότητα και πολίτευμα

Η μορφή του πολιτεύματος έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον χαρακτήρα της άρχουσας τάξης. Στην πολιτική ηγεσία πρέπει να βρίσκονται άτομα με έντονο, ηγετικό, δραστήριο χαρακτήρα, ώστε να μπορούν να ηγηθούν, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τον λαό. Είναι όμως γνωστό ότι αυτά τα γνωρίσματα είναι εν πολλοίς κληρονομικά. Θα εξετάσουμε την αξία της κληρονομικότητας όταν αυτή εντάσσεται δομικά στο πολίτευμα.

Οι κληρονομικές αριστοκρατίες απετέλεσαν τον τρόπο πολιτειακής οργάνωσης σε όλον τον αρχαίο και μεσαιωνικό κόσμο, ασχέτως αν ο απλός σημερινός άνθρωπος το αγνοεί. Στις αρχαίες Ελληνικές πόλεις, στην αρχαία Ρώμη, στην...
Περσία, στα αρχαία Γερμανικά φύλα, στους μογγόλους μεσαιωνικούς επιδρομείς και βέβαια στις μετέπειτα Ευρωπαϊκές αριστοκρατίες του Μεσαίωνα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βασίζονταν σε μια κληρονομική αριστοκρατία. Υπήρξαν κάποιες αποκλίσεις στον αρχαίο κόσμο, όπως επί δημοκρατίας στην Αθήνα, στη Μακεδονία και σε άλλα βασίλεια υπήρξε η απόλυτη μοναρχία με μια μη κληρονομική αριστοκρατία, ενώ και στη μετέπειτα Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία η αριστοκρατία σχεδόν μετετράπη απλώς σε πλουτοκρατία.

Οι κληρονομικές αριστοκρατίες επιβάλλονται συνήθως όταν ένας κατακτητικός λαός υποτάσσει έναν άλλο και του επιβάλλεται ως κληρονομική πολιτική και στρατιωτική αριστοκρατία. Όσο περνούν οι αιώνες οι αντιθέσεις μειώνονται και οι κατεκτημένοι αρχίζουν να γίνονται δεκτοί στα ανώτερα στρώματα, είτε μέσω μίξης, είτε με τη χορήγηση αριστοκρατικών τίτλων. Οι αρχαίοι θεωρούσαν δίκαιο ένας κατακτητής να κυβερνά τον ηττημένο, υπό την έννοια ότι ο κατακτητής έχει ισχυρότερο χαρακτήρα και ικανότητες, ειδικά σε εποχές όπου τον πρώτο ρόλο στον πόλεμο έπαιζε η ανδρεία και όχι η ποσότητα των όπλων όπως σήμερα. Συνεπώς, η ανώτερη τάξη διαθέτει ενεργητικό, δυναμικό, ηγετικό χαρακτήρα όταν πρωτοεπιβάλλεται. Με την κληρονομική αριστοκρατία, τα ισχυρά γνωρίσματα του χαρακτήρα μεταδίδονται και στις επόμενες γενιές της ανώτερης τάξης. Κατά κάποιον τρόπο, η κληρονομική αριστοκρατία αποτελεί εκ φύσεως το πλέον αναμενόμενο πολίτευμα για τις ανθρώπινες κοινωνίες και έτσι ήταν από την προϊστορία.

Όμως αν ληφθεί υπόψη και η ιδεολογία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Μπορεί η άρχουσα τάξη να έχει άριστο εκ φύσεως χαρακτήρα, αλλά μπορεί να ακολουθήσει οποιοήποτε αντιφυσικό-αντιανθρώπινο ιδεολογικό μονοπάτι, ειδικά στις μέρες μας που τα ΜΜΕ κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου. Έτσι προκύπτει η ανάγκη η ανώτερη τάξη να διαθέτει όχι μόνο ισχυρό χαρακτήρα, αλλά και ιδεολογική κατάρτιση. Πολλοί εναντιώνονται σε μια κληρονομική αριστοκρατία, ακόμα και εθνικιστές ή μοναρχικοί. Βλέπουν ότι μπορεί ιδεολογικά να διαρραγεί ή να περιχαρακωθεί γύρω από τα στενά συμφέροντα της τάξης της. Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη το εξής. Η κληρονομικότητα έχει τεράστια δύναμη και όταν λαμβάνεται υπόψη στο πολίτευμα το ισχυροποιεί. Η Σπάρτη διατήρησε την αίγλη της για αιώνες λόγω της κληρονομικής αριστοκρατίας της και έπεσε επειδή δεν κατάφερε να αναπληρώσει τις απώλειες των Ομοίων. Η Αθήνα υπήρξε μια ισχυρότατη δύναμη, πνευματικά και στρατιωτικά, όσο η ανώτερη τάξη της αντλούσε από την αριστοκρατία. Ακόμα και με τις μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη, οι αριστοκρατικοί παρέμεναν στην ηγεσία. Η μεταρρύθμιση του Εφιάλτη το 462/1 π.Χ. αφαίρεσε τις αρμοδιότητες του αριστοκρατικού Άρειου Πάγου και έφερε την αχαλίνωτη δημοκρατία. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά την "ενός ανδρός αρχή" του αριστοκρατικής καταγωγής Περικλέους, να βυθιστεί στην παρακμή, να ηττηθεί στον Πελοποννησιακό Πόλεμο και να γίνει δύναμη δεύτερης τάξης. Η Ρώμη, όσο διατηρούσε στις ανώτερες τάξεις τους Πατρικίους, τόσο επεκτείνονταν και ισχυροποιούνταν. Ακόμα και μετά τον εξισωτισμό Πατρικίων και Πληβείων, οι αριστοκράτες παρέμειναν στα ανώτερα στρώματα για αιώνες λόγω της μορφής του Ρωμαϊκού πολιτεύματος. Όταν όμως λόγω μίξης ή αποψίλωσης της αριστοκρατίας αυτή έχασε τον χαρακτήρα της, έπρεπε να πέσει. Αρχικά προσπάθησε ο Κατιλίνας και τελικά με τον Καίσαρα και τον Οκταβιανό παραμερίστηκε και ιδρύθηκε η Αυτοκρατορία. Η αρχαία ιστορία μας παρέχει πολλά παραδείγματα όπου η αποψίλωση ή η παρακμή της αριστοκρατικής τάξης οδηγούσε σε παρακμή του κράτους. Αν κοιτάξουμε βαθύτερα, αυτό που επιτυγχάνει μια κληρονομική αριστοκρατία είναι να διατηρεί στις ανώτερες τάξεις τα ικανότερα φυλετικά στοιχεία.

Η αξία της κληρονομικότητας έγκειται και στον μεταφυσικό παράγοντα. Η συνείδηση της ευγενούς καταγωγής επηρεάζει την συμπεριφορά των ανθρώπων. Αλλιώς θα πολεμήσει ο αξιωματικός που γνωρίζει ότι είναι εγγονός του Καραϊσκάκη και αλλιώς ο διπλανός του αξιωματικός που δεν είναι. Όσο στον Ελληνικό στρατό υπήρχαν απευθείας απόγονοι των αγωνιστών του 1821, τόσο έκαιγε η φλόγα για την εκπλήρωση του μύθου του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο απλός λαός έχει μεγαλύτερη συμπάθεια για κάποιον πολιτικό με καταγωγή, παρά από έναν που δεν έχει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στη Γαλλία ο λαός υποστήριξε τον ανιψιό του Ναπολέοντα (μετέπειτα Ναπολέων ΙΙΙ), μόνο και μόνο λόγω καταγωγής. Τα ίδια ισχύουν ακόμα και για τα πολιτικά τζάκια επί δημοκρατίας και το "βαρύ" επίθετο που κάποιοι φέρουν. Οι συμπεριφορές αυτές που περιγράφουμε και αποτελούν πραγματικότητα, είναι απολύτως αντίθετες με την φιλελεύθερη οπτική. Ο φιλελεύθερος θεωρεί ότι κάθε άνθρωπος είναι μια αυτόνομη οντότητα, χωρίς να έχει καμία σημασία η καταγωγή του. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Όχι μόνο η συνείδηση της καταγωγής επηρεάζει την συμπεριφορά του μεμονωμένου ατόμου, αλλά και τις συμπάθειες του λαού.

Το συμπέρασμα είναι ότι μια κληρονομική αριστοκρατία διατηρεί στα ανώτερα στρώματα τα ικανότερα στοιχεία του λαού. Παράλληλα, εισάγει έναν μεταφυσικό παράγοντα που αυξάνει την αίγλη της, ωθώντας τα μέλη της να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μοιάσουν ή να ξεπεράσουν τους προγόνους τους. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο ιδεολογικός παράγοντας και να μην μπορεί να γίνει μέλος της αριστοκρατίας όποιος δεν είναι ιδεολογικά καταρτισμένος. Επίσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φυλετική σύνθεση της αριστοκρατίας, ώστε να διατηρούνται τα δυναμικά, ηγετικά στοιχεία και να μην επικρατήσουν απλά καταρτισμένοι αλλά νωθροί. Συνεπώς, ένας συνδυασμός κληρονομικότητας και φυλετικής και ιδεολογικής επιλογής των μελών της αριστοκρατίας, οδηγεί στην καλύτερη δυνατή πολιτική ηγεσία.

46 σχόλια:

  1. Βέβαια πρέπει να θυμόμαστε και τη ρήση του Ναπολέοντος,όταν ρωτήθηκε για την άσημη καταγωγή του:''Εγώ δεν είμαι απόγονος,είμαι πρόγονος'',δηλαδή ότι η γενιά του αρχίζει από αυτόν.Πολλοί που δεν είχαν σημαντική καταγωγή,έφτασαν ψηλά.Παράδειγμα ο Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας Ήρωας γεννημένος εκ των σπλαχνών του Λαού αποτελεί για να λέμε την αλήθεια το καλλίτερο πολίτευμα.

      Διαγραφή
  2. Άρα η φυλετική αριστοκρατία είναι το κατάλληλο σύστημα για τον υγιή Εθνοφυλετισμό.Η Βασιλεία ως θεσμός αν και πανάρχαιος και ελληνικός,δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα για ένα έθνος και ένα λαό.Πρέπει να άρχουν οι Άριστοι,και όχι κάποιοι που έτυχε ο πατέρας τους ή ο παππούς τους να θεωρούνται ''βασιλείς''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω να κανω μια ερωτηση και παρακαλω να μου δωσει καποιος μια απαντηση,λοιπον οι ποντιντ τι ψυχικα χαρακτηριστικα εχουν απο που καταγονται και αν υπαρχουν στην ελλαδα απο ποιους καταγονται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://fyletika.blogspot.gr/2015/05/lundman-3.html

      Διάβασε στα σχόλια την απάντηση του Διαχειριστή.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η κατάχρηση του όρου και η "τυπολογία" έχει βάλει κι εδώ το χεράκι της. Ο "pontid" και "north pontid", σε αρκετές περιπτώσεις πλέον (όπως λχ το humanphenotypes) ταυτίζεται με τον βόρειο μεσογειακό με κρομανοειδή επίδραση και τους χρησιμοποιούν σε αντιπαράθεση με τον gracile mediterranid. Επομένως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις pontid είναι ο μεσογειακός όπως παρουσιάζεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν ο λαός νοιάζεται για καταγωγη οχι όμως για αξιοσυνη γι αυτο βγάζει μητσοτακηδες, καραμαληδες, Παπανδρέου κτλ. Η κληρονομικη αριστοκρατια ηταν καλη λυση για τις παλαιές εποχες. Σήμερα είναι εκτος πραγματικότητας και επιπλέον οχι η αριστη. Μπορούμε σημερα να φτιαξουμε ενα συγχρονο αριστοκρατικο πολίτευμα που θα βασίζεται στην λογικη και θα είναι αποδεκτό ως αληθινα αριστοκρατικο. Να κυβερνουν δηλαδή αυτοι που θελουν και μπορουν να βοηθήσουν το έθνος. Π. Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα πόσοι είναι οι καθαροί μεσογειακοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεσογειακοι στην ελλαδα, δεν πρέπει να είναι πάνω από 25%. Αυτό έρχεται σε αντίθεση, με το ότι πιστεύεται ότι ήμαστε μεσογειακή χώρα. Οι γενοκτονίες που υπέστησαν οι αρχαίοι, τους μείωσαν σε αριθμούς, η εισβολή απο τον μεσαίωνα και μετά διναρικων, αλπικων, ακόμα και σαχαριων, αρμενοειδων, οριενταλικων και βαλτικων, έχουν δημιουργήσει μία νέα μορφή του νεοέλληνα, η πιο σωστά του κατοίκου αυτού του χώρου, και το μέλλον με την εισβολή των αφροασιατικων ορδων, φαίνεται ακόμα πιο δυσοιωνο.

      Son Of Zeus

      Διαγραφή
    2. Άκρατος Μεντιτερανισμός, ή νέα μορφή ανθελληνισμού.

      "Moreover, the burials at the Royal Graves of Mycenae, c. 1600BC [12] show a variety of stature and head form representing multiple subracial types. Thus, it is safe to assume that from earliest times, the Greek aristocracy didn’t belong to a particular physical type. The main difference between aristocrats and commoners was the slightly larger size of the former, which he explains as due to better diet and social selection for positions of leadership in warfare. That the Mycenaean aristocrats were racially similar to the common Greeks was also confirmed by a more recent multi-dimensional analysis of several East Mediterranean skeletal samples by Musgrave and Evans [41]. They found that “these Bronze Age Greeks from Attica and the Argolid [Mycenaean aristocrats] belonged to a single, homogeneous population.”

      CONCLUSIONS

      Physical anthropology indicates racial continuity in Greece, with main Dinaric-Alpine-Mediterranean racial elements. Racial type of aristocrats, commoners and criminals is the same.

      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν μόνο Μεσογειακοί.

      https://majorityrights.com/images/uploads/angel_hesperia.gif

      Διαγραφή
    3. το τελευταιο πινακακι εχει πολλες ανακριβειες...Δεν μπορει να αυξανονται οι Μεσογειακοι τοσο πολυ στην βυζαντινη περιοδο και συγκεκριμενα να φτανουν στο 40%!!!! Αυτο που ανεφερε ο Son of Zeus πιο πανω ειναι η πικρη αληθεια για τους μεσογειακους εν Ελλαδι και συνοπολογιστε πια οτι οι εναπομειναντες Μεσογειακοι δεν ..αναπαραγωνται πια τοσο συχνα για λογους που εχουμε χιλιοαναλυσει εδω περα...

      Διαγραφή
    4. Ο πίνακας φτιάχτηκε από τον Angel και δεν έχει καμία ανακρίβεια.

      "The most complete study of Greek skeletal material from Neolithic to modern times was carried out by American anthropologist J. Lawrence Angel [6] who found that in the early age racial variability in Greece was 7% above average, indicating that the Greeks had multiple origins within the Europid racial family. Angel noted that from the earliest times to the present “racial continuity in Greece is striking.”"

      6. Angel, J. Lawrence, 1944, A racial analysis of the ancient Greeks: An essay on the use of morphological types, American Journal of Physical Anthropology

      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά τα έγραφε ο Angel και ήταν πολύ ακριβής στις μελέτες του, ώστε το έργο του αποτέλεσε σημαντική συνεισφορά στην ανθρωπολογία. Τόσο, που διάφοροι άλλοι ανθρωπολόγοι όπως ο Coon χρησιμοποίησαν τα δικά του δεδομένα για να βγάλουν συμπεράσματα και σε δικές τους μελέτες.
      Και ναι, η μείωση των δολιχοκέφαλων (κατά κύριο λόγο μεσογειακών) στην Ελλάδα είναι πολύ πρόσφατο φαινόμενο κι άσχετο με τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους. Από την άλλη όμως, ουδέποτε οι μεσογειακοί ήταν μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, καθώς πάντα έκαναν σαφή την παρουσία τους κι άλλοι φαινότυποι όπως ο διναρικός και ο αλπικός σε πλήρη αρμονία.

      Τώρα, πως όλα αυτά δικαιολογούν "άκρατο μεντιτερανισμό" είναι άλλο θέμα. Πρώτα από όλα, μεντιτερανισμό ονόμαζε την ιδεοληψία του ο Ιταλός πρωτοπόρος φυσιοδίφης της ανθρωπολογίας Sergi για να αντιπαρατεθεί στον νορδισμό των Γερμανών. Και δεν χρησιμοποιούσε τόσο ανθρωπολογικά κριτήρια, όσο πολιτισμικά επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί είχαν σαν κοιτίδα τον νότο κι όχι τον βορρά.

      Διαγραφή
    6. Το blog προωθεί τον Άκρατο Μεντιτερανισμό, υποστηρίζει ότι η Αριστοκρατία και όλες οι μεγάλες μορφές των αρχαίων Ελλήνων ήταν Μεσογειακοί και ότι οι υπόλοιποι τύποι τσουβαλιάστηκαν ως Έλληνες και αυξήθηκε ο αριθμός τους τον μεσαίωνα από εισβολές ξένων, ότι η Ελλάδα είναι σε αυτό το χάλι γιατί αυξήθηκαν Αλπικοί, Διναρικοί και Αρμενοειδείς και άλλες τέτοιες μπούρδες. Επίσης υποστηρίζει ότι η μόνη άξια φυλή είναι αυτή των Μεσογειακών και ότι εκεί στηρίζεται το αρχαίο θαύμα της Ελλάδος. Αν αυτό δεν είναι άκρατος μεντιτερανισμός τότε τι είναι; Το blog είναι Νορδικιστικό απ'την ανάποδη.

      Διαγραφή
    7. Και αυτά που λέει ο διαχειριστής για τον "ανθρωπάκο Αλπικό" να τα ξεχάσει, οι Αλπικοί συνήθως στη Ελλάδα είναι ψηλοί και εύρωστοι και αποκαλούν τους Μεσογειακούς κοκκαλιάρηδες.

      Διαγραφή
    8. "J. Lawrence Angel expressed similar opinions in that he believed that northern intruders in Greece were always of “Dinaroid-Alpine central trend” [19] added to the earlier Mediterranean/Alpine blend. Racial elements were not separate but combined to produce Greek civilization [19]."

      19. Angel, J. Lawrence, 1946, Social Biology of Greek Culture Growth, American Anthropologist

      http://dienekes.awardspace.com/articles/hellenes/

      Διαγραφή
    9. Αυτά που "λέει ο διαχειριστής", τα λένε και οι περισσότεροι ανθρωπολόγοι. Κι όχι μόνο αυτοί, αλλά και η παράδοση και η απλή λογική. Όταν έχουμε να κάνουμε με έναν κοινό πολιτισμό "ομοιογενή" στα πλαίσια ενός έθνους, ένας μετρίου αναστήματος, ενδομορφικός, με μικρή προδιάθεση στην μυϊκή ανάπτυξη, δεν μπορεί να είναι ίδιος με έναν εκτομορφικό, αθλητικό, ανώτερο του μετρίου αναστήματος άνθρωπο. Ακόμα και μπροστά σου να τους δεις, ποτέ δεν θα πιστέψεις ότι ο πρώτος είναι ικανότερος του δευτέρου. Με λίγα λόγια, τα πρότυπα δεν τα διαμορφώνουν αυτοί που θεωρούνται στην καλύτερη περίπτωση "μετριότητες".
      Από την άλλη, ο καθένας πρέπει να έχει το ρόλο του στη σημερινή κοινωνία. Αλλά εφόσον αναφερόμαστε σε εποχές όπως οι αρχαίες, τα πράγματα είναι πιο απόλυτα και σαφή.
      Περνώντας στο επιχείρημα του "άκρατου μεντιτεραρνισμού", τα ίδια σου τα λόγια δείχνουν πως δεν υφίσταται. Ούτε με τον όρο είναι σύμφωνα, ούτε και με την πργματικότητα. Τουναντίον, άκρατη και δίχως καμία δικαιολόγηση, είναι οι κάθετα αντίθετες αποψάρες που διαβάζουμε κατά καιρούς.

      Διαγραφή
    10. "Όταν έχουμε να κάνουμε με έναν κοινό πολιτισμό "ομοιογενή" στα πλαίσια ενός έθνους, ένας μετρίου αναστήματος, ενδομορφικός, με μικρή προδιάθεση στην μυϊκή ανάπτυξη, δεν μπορεί να είναι ίδιος με έναν εκτομορφικό, αθλητικό, ανώτερο του μετρίου αναστήματος άνθρωπο. Ακόμα και μπροστά σου να τους δεις, ποτέ δεν θα πιστέψεις ότι ο πρώτος είναι ικανότερος του δευτέρου. Με λίγα λόγια, τα πρότυπα δεν τα διαμορφώνουν αυτοί που θεωρούνται στην καλύτερη περίπτωση "μετριότητες"."

      Άλλος Μεντιτερανιστής από εκεί, οι Αλπικοί σου πρόγονοι θα γυρίζουν στους τάφους τους. Όπως επίσης και αυτός.

      http://houseofmath.no/wp-content/uploads/2014/05/Sokrates.jpg

      Διαγραφή
    11. To μετρίου αναστήματος για αρνητικό το αναφέρεις; Από ότι ξέρω όλοι οι μεγάλοι ηγέτες ήταν κοντοί με μετρίου αναστήματος, ειδικά ο μέγας Αλέξανδρος που κατέκτησε τον γνωστό κόσμο της αρχαιότητος πινέζας ήταν. Δεν έχεις ακούσει τις παροιμίες των Ελλήνων "Ψηλός και βλάκας" και "Όσο μπόι του λείπει τόσο μυαλό έχει";

      Διαγραφή
    12. Ναι,όμως ο Αλέξανδρος ήταν Μεσογειακός και όχι Αλπικός.Και οι Μεσογειακοί είναι(μάλλον ήταν,αφού η ανθρωπότητα ψήλωσε) σχετικά κοντοί.Καμία σχέση όμως.

      Διαγραφή
    13. Το ότι ο Αλέξανδρος ήταν Μεσογειακός το λες εσύ, ο Αλέξανδρος είχε και Διναρική συμμετοχή και είναι πολύ φυσιολογικό για την περιοχή από όπου καταγόταν. Καμία σχέση το "σχετικά κοντοί" αφού ο Αλέξανδρος για την εποχή του ήταν κοντός.

      Διαγραφή
    14. Ο Μ.Αλέξανδρος ήταν μεσογειακός με σαφή κρομανοειδή επιρροή (η πιστότερη απεικόνιση του σήμερα, είναι το ψηφιδωτό της Πομπηίας), όπως και ο Φίλιππος του οποίου το πρόσωπο γνωρίζουμε με ακρίβεια πλέον. Διναρική επιρροή δεν φαίνεται να είχε. Και δεν έχει απαραίτητα διναρική επιρροή όποιος έχει γενικότερα κυρτή μύτη ή όποιος κατάγεται από τους Μακεδόνες, στους οποίους όντως υπήρχε κάποια συνιστώσα διναρο-κρομανοειδών.
      Περαιτέρω, ο μεσογειακός φαινότυπος ΔΕΝ είναι "κοντός" γενικά, αφού είναι μεσοσκελής και συγκριτικά ψηλότερος όλων των βραχυκέφαλων πλην των διναρικών (που είναι ο φαινότυπος με τα πιο ψηλά άτομα). Επίσης, ο Αλέξανδρος δεν περιγραφόταν πουθενά σαν κοντός, παρά μόνο στις σύγχρονες μπουρδολογίες που κυκλοφορούν στο νεοραγιαδιστάν. Στα των παροιμιών, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπεισέλθω καν.

      Συνοψίζοντας, προτού εμφανίσεις κατηγορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με έναν δήθεν 'μεντιτερανισμό' (τον οποίο ούτε τι είναι δεν γνωρίζεις), ότι κατηγορούνται "οι αλπικοί μας πρόγονοι", ή οτιδήποτε άλλο καλό είναι να ξεπεράσεις τον όποιο "εγωισμό" κι απλά να αξιολογείς με βάση τα δεδομένα κι όχι με βάση... τις φήμες, τις παροιμίες και τα όσα θα ήθελες να ήταν. Μόνο τότε θα βρεθούν κοινά πλαίσια συνεννόησης, αν αντιθέσει με τη νεοελληνέζικη συμπεριφορά του ανίδεου αλλά "ξερόλα και έτοιμου για παρεξήγηση".

      Διαγραφή
    15. "Ως προς το ύψος του, περιγράφεται γενικά ως κάτω του μέσου όρου, με μυώδη διάπλαση".

      Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%BF_%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82#.CE.8C.CF.88.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CE.B5.CE.BC.CF.86.CE.AC.CE.BD.CE.B9.CF.83.CE.B7

      Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Μ. Αλέξανδρος ήταν υπερβολικά κοντός αφού το ύψος του μόλις έφθανε το 1.40μ. Ιστορικές πηγές επιβεβαιώνουν πως το κεφάλι του Αλεξάνδρου έφθανε μέχρι τους ώμους του πατέρα του βασιλέα Φιλίππου.
      Πρόκειται για πληροφορία διασταυρωμένη από τρεις πηγές, όπου αναφέρεται ότι το ύψος του Αλέξανδρου είναι "4 πόδια και 7 ίντσες". 12 ίντσες έχει το πόδι και 2.54 πόντους η ίντσα, οπότε έχουμε (4x12+7)x2.54=1,397=140 πόντους, 1.40 εκ. λοιπόν.
      Σε συγκεκριμένες ιστορικές πηγές όπως ο Πλούταρχος, αναφέρεται ότι ο Αλέξανδρος έφτανε μέχρι τους ώμους του Φιλίππου. Ο Φίλιππος είχε ύψος περίπου 1.60εκ. και αυτό μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια από τα ευρήματα της Βεργίνας, ιδίως από τον Θώρακα, τα οποία βρέθηκαν από τον καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο. Τα όπλα του Φίλιππου, με τα οποία και τάφηκε, έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση και μπορείτε να τα δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Ο Μέγας Αλέξανδρος λοιπόν, όπως πολλοί μεγάλοι Στρατηγοί ήταν υπερβολικά κοντός,σχεδόν νάνος. Το γεγονός αυτό, όπως γνωρίζουμε, δεν εμπόδισε τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον μισό από τον τότε γνωστό κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξανδρος έκανε τα πάντα από την ράχη του Βουκεφάλας του. Ο Αλέξανδρος λοιπόν ήταν 1.40εκ!

      Σε πολλές προτομές παρουσιάζει Διναρική επιρροή.

      Υπάρχουν κοντοί, μέτριοι και ψηλοί Μεσογειακοί, ειδικά ο δυτικός ευρωπαϊκός Μεσογειακός είναι μικρότερος σε ύψος της Ελλάδος. Το ότι δεν τολμάς να σχολιάσεις της παροιμίες του λαού μας μου είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να μου πεις τι είναι Μεντιτερανιστής, ποιος είναι ανίδεος και ξερόλας, όλοι μπορούν να κρίνουν νομίζω.

      Διαγραφή
    16. Ας επέμβω κι εγώ.Καταρχάς,για να μπορέσουμε να κάνουμε την οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση,πρέπει να μη γράφουμε αστειότητες.Ο Αλέξανδρος ήταν Μεσογειακός,χωρίς κανένα,μα κανένα διναρικό στοιχείο.Το κεκλιμένο μέτωπο που αναφέρονται πολλοί,δεν αποτελεί δείγμα''διναρικής επιρροής'',πόσο μάλλον εφόσον είναι μόνο του.
      Πάμε παρακάτω.Ο Αλέξανδρος πράγματι ήταν κοντός,αλλά όχι ...1.40.Ότι μαλακία βρίσκεις στο ίντερνετ,μην την παραθέτεις εδώ.Αν ήταν 1.40,δε θα μπορούσε να σηκώσει ούτε τον θώρακα-πανοπλία του,ούτε τον εξοπλισμό του,ούτε να είναι τόσο καλός πολεμιστής.Λογικά,πρέπει να ήταν 1.57-1.63(για να πέσουμε μέσα).Επίσης αναφέρεται ότι ήταν μυώδης,οπότε μάλλον έτεινε προς μεσομορφικός.

      Ως προς το ύψος των Μεσογειακών.Πράγματι είναι μεσόσκελοι,αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με το ύψος.Γενικά οι Μεσογειακοί αναφέρονται ως ''μικρόσωμοι'',αλλά σίγουρα υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις,ειδικά τη σημερινή εποχή.Θα δούμε και Μεσογειακό 1.70 και Μεσογειακό 1.83.Επίσης αν και οι Διναρικοί είναι ψηλοί,εντούτοις υπάρχουν και κοντοί.Περιττό να αναφερθώ στους Αλπικούς,οι οποίοι αν και είναι κοντοί συνήθως,πολλές φορές φτάνουν και το 1.80!

      Διαγραφή
    17. Επιπλέον,και κλείνω με τις αστειότητες περί...1.40 ύψους του Αλέξάνδρου,όποιος βλέπει Game of thrones,φυσικά γνωρίζει τον νάνο Τύριον.Τον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Peter Dinklage,o οποίος έχει ύψος 1.36.Οπότε πρέπει να είναι κάποιος τελείως χαζός για να θεωρεί,ότι ο Αλέξανδρος βρισκόταν κάπου σε αυτό το ύψος,3-4 πόντους παραπάνω,και παράλληλα καβάλαγε τον Βουκεφάλα και ένα σωρό άλλες πολεμικές δραστηριότητες,που ένας νάνος δε δύναται να πράξει.

      Διαγραφή
    18. Επίσης,όταν γράφεις ''Σε πολλές προτομές παρουσιάζει Διναρική επιρροή'',θα πρέπει να μας παρουσιάζεις στοιχεία και να ακριβολογείς,όχι να πετάς κάτι στον αέρα,και όποιον πάρει ο χάρος.Ο Αλέξανδρος βάσει των προτομών του,που έχουν σωθεί ως ρωμαϊκά αντίγραφα από τον Λύσιππο και του ψηφιδωτού της Πομπηίας ,,ήταν λεπτοπρόσωπος με πρόσωπο χωρίς γωνίες,τύπου long κυρίως,λεπτόρινος με ίσια μύτη με κυματιστά προς σγουρά,καστανά μαλλιά.Όλα αυτά δείχνουν Μεσογειακό.Επίσης όποιος έχει διαβάσει Πλούταρχο βίους παράλληλους και δευτερευόντως Αριαννό και Διόδωρο,όπυ περιγράφεται ο χαρακτήρας του μέσα από τις πράξεις του,θα διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε τα μεσογειακά ψυχικά προτερήματα και ελαττώματα.

      Διαγραφή
    19. http://2.bp.blogspot.com/-c0FAk8O7xqs/T2yohT4YDkI/AAAAAAAABB0/N6cqjnQ27xI/s1600/images+(3).jpg

      Αυτό έχει σωθεί ως ρωμαϊκό αντίγραφο.Όποιος βλέπει οτιδήποτε διναρικό,ας πάει σε οφθαλμίατρο.

      Διαγραφή
    20. Το ότι ο άλλος λέει με στοιχεία ότι ο Αλέξανδρος ήταν πιο κοντός από τον κοντό πατέρα του που ήταν 1.60 είναι ότι μαλακία γράφεται στο ίντερνετ, το ότι εσύ λες 1.57-1.63, δεν είναι μαλακία, λες και εσύ δεν γράφεις στο ίντερνετ. Τώρα θα έρθει ο άλλος που λέει ότι το ότι ο Αλέξανδρος περιγράφεται σαν κοντός είναι μπουρδολογίες που κυκλοφορούν στο νεοραγιαδιστάν και πάει λέγοντας.

      Οι περισσότεροι Αλπικοί Έλληνες βρίσκονται στην Ήπειρο και οι Ηπειρώτες είναι από τους πιο ψηλούς Έλληνες.

      Διαγραφή
    21. Προσπαθούμε να εξάγουμε συμπέρασμα βάσει των ασχολιών του,του σωματότυπου του διότι δε σηκώθηκε μια μέρα ο Αλέξανδρος και είπε ''Κουφάλες είμαι 1.50,αλλά έχω μία πούτσα να''.Κάποιος που περιγράφεται με μύες,δεν μπορεί να ήταν 1.40,δηλαδή νάνος.Οπότε εφόσον γνωρίζουμε ότι ήταν κοντός,προσπαθούμε να τον τοποθετήσουμε περίπου σε ένα ύψος.Φαντάσου έναν νάνο 1.40 με το δικέφαλο καλοσχηματισμένο και τη φλέβα να πετάει στο χέρι!
      Από Ήπειρο είμαι,και οι πρόγονοι του πατέρα μου ήταν Διναρικοί και Αλπικοί με τον ψηλότερο 1.75 και τον πιο κοντό 1.60.Δεν είναι όλα απόλυτα.

      Διαγραφή
    22. Κάποιες προτομές του Αλεξάνδρου δείχνουν Διναρική επιρροή.

      http://media.gettyimages.com/photos/bust-of-alexander-the-great-copying-the-physiognomy-of-alexander-as-picture-id501579325?s=594x594

      http://www.lessingimages.com/w2/100204/10020445.jpg

      http://media.gettyimages.com/photos/portrait-bust-of-a-young-alexander-the-great-4th-century-bc-alexander-picture-id463924495?s=594x594

      http://www.davidgualtieri.com/Istanbul/Images/DSC01056.JPG

      http://gallery.nen.gov.uk/assets/0709/0000/0197/dscf0951_mid.jpg

      Διαγραφή
    23. Ε το πα εγώ.Πετάς έτσι αοριστολογίες,κι αν σου βγούν έχει καλώς.Σε καμία από τις φωτογραφίες με τις προτομές ο Αλέξανδρος δε φαίνεται να έχει διναρική επιρροή.Και αφού εσύ βλέπεις διναρική επιρροή,πες μας που είναι ακριβώς,για να την εντοπίσουμε.Μην αερολογείς.Αναμένω.

      Διαγραφή
    24. Αν δεν κάνω λάθος ο Πουλιανός αναφέρει ότι οι Μακεδόνες και οι Ηπειρώτες είναι από τους πιο ψηλούς Έλληνες και είναι οι πιο Αλπικοί σε όλη την Ελλάδα. Ο Κουν αναφέρει ότι οι Αλπικοί στην Ελλάδα είναι συνήθως ανάμικτοι με ψηλούς Μεσογειακούς, οπότε τα "ανθρωπάκος κοντός Αλπικός" δεν ισχύουν για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    25. Βρε ποίος αοριστολογεί που στο κεφάλι σου έχεις μόνο αέρα κοπανιστό, μου κάνεις και τον ξερόλα.

      Το τριγωνοειδές πρόσωπο στις προτομές που έστειλα και την Διναρική επιρροή στην μύτη σε αυτήν την προτομή δεν τα βλέπεις;

      http://media.gettyimages.com/photos/portrait-bust-of-a-young-alexander-the-great-4th-century-bc-alexander-picture-id463924495?s=594x594

      Διαγραφή
    26. Καμία από τις προτομές δεν έχει τριγωνοειδές πρόσωπο.Επίσης ένας Μεσογειακός δύναται να έχει ελαφρά κυρτή μύτη στην απόληξη,διότι Μεσογειακοί-Διναρικοί συνδέονται εξελικτικά.Επιπροσθέτως,ένα διναρικό στοιχείο,δεν αρκεί για να ταξινομήσει κάποιον Μεσογειακό ως ''έχοντας διναρική επιρροή''.Και πάλι,είναι μόνο μία περίπτωση,στις υπόλοιπες προτομές δε φαίνεται κάτι τέτοιο.
      Μάλλον είσαι ο βλάκας που είχε ταξινομήσει τον Κοντρεάνου ως...κυρίως Νορδικό...Τόσο σου κόβει..
      Κοίτα,για να τελειώνουμε,διότι αρχίζεις πάλι και μας κουράζεις,ο Αλέξανδρος ήταν Μεσογειακός χωρίς καμία διναρική επιρροή.Εσύ για να νιώθεις καλά στην αδειανή κεφάλα σου,βγάλε τον ότι ήταν και βαλτικός-σουδανικός...

      Διαγραφή
    27. Αφού θέλεις να μιλήσουμε έτσι απατεώνα Μεντιτερανiστή θα μιλήσουμε. Όλες οι προτομές που έστειλα έχουν ελαφρά τριγωνικό πρόσωπο, όσο για την ελαφρά κυρτή μύτη Μεσογειακών, όλα μεσογειακά τα βγάλατε, από την μία λες ότι Μεσογειακοί-Διναρικοί συνδέονται εξελικτικά από την άλλη ότι όσοι έχουν την Διναρική επιρροή είναι μόνο Μεσογειακοί.

      Το μόνο που έχω κουράσει είναι το βλακώδες κεφάλι σου που θέλει να μετατρέψει τα πάντα σε "Μεσογειακά" και να υποβιβάσει τους πάντες και τα πάντα.

      Η Ελλάς ήταν, είναι και θα είναι πάντα Μεσογειακή-Αλπική-Διναρική χώρα και εσύ ονειρέψου Μεσογειακές αποκλειστικότητες.

      Διαγραφή
    28. Είπαμε, αν κάποιος εκφέρει άποψη με βάση τα όποια δεδομένα υπάρχουν τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο πλαίσιο συνεννόησης. Όταν όμως, διαβάζουμε χαρακτηρισμούς του τύπου "άκρατος μεντιτερανισμός", όπου αποδεικνύεται πως δεν γνωρίζεις ΚΑΝ τι σημαίνει αυτός ο όρος κι πάνω από όλα δείχνεις ότι σε "πείραξαν" οι όποιες παρατηρήσεις για τη φύση των αλπικών, τότε δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν επιχειρήματα. Η όλη συζήτηση γίνεται στη βάση πως θίχτηκαν τα συναισθήματα κάποιων αλπικών Ελλήνων (σημερινών ή αρχαίων λίγη σημασία έχει). Μέχρι και ο Σωκράτης επιστρατεύτηκε, ενώ είναι γνωστό πως η άξια αυτή προσωπικότητα, δεν αποτελούσε σε καμία περιπτωση ούτε το "πρότυπο" ούτε και το "ιδεατό" για την αρχαία Ελλάδα. Κι έτσι, περάσαμε στο χαζό σημείο να συζητούμε αν ο Μέγας Αλέξανδρος που ήταν μαχητής πρώτης γραμμής και μάλιστα ιππέας, ήταν νάνος ή πρώτο μπόι επειδή κάπου διάβασες πως "έφθανε στο ύψος των ώμων του πατρός του". Κι αυτό, ενώ σημειωτέον γνωρίζουμε με ακρίβεια πως ήταν ο Φίλιππος.

      ΥΓ Η διναρική επιρροή, είναι ότι και οι παροιμίες. Προφάσεις για να αποζημιωθούν τα θιγμένα συναισθήματα κάποιου που αισθάνεται "βαριά" την αλπική του κληρονομιά.

      Διαγραφή
    29. Κλασσική Ελλάδα.

      Κλασσικοί Μεσογειακοί 23.53%

      Αλπικοί και ανάμικτοι Αλπικοί 27.06%

      https://majorityrights.com/images/uploads/angel_hesperia.gif

      Τραγούδα τώρα.

      Διαγραφή
    30. Στις ασυναρτησίες που έγραψες,τι να απαντήσω.Καμία προτομή δεν έχει τριγωνικό πρόσωπο.Επίσης ένας Μεσογειακός μπορεί να έχει ελαφρά κυρτή μύτη ως προς την απόληξη,χωρίς να είναι διναρική επιρροή.Μάλιστα,μπορεί να έχει και κεκλιμένο μέτωπο ή πλατύ κεφάλι,και να είναι πάλι Μεσογειακός,χωρίς διναρική επίδραση,επειδή συνδέονται εξελικτικά Μεσογειακοί-Διναρικοί.Αν έχει παραπάνω από ένα διναρικό χαρακτηριστικό,τότε χαρακτηρίζεται ως π.χ ''Μεσογειακός με διναρική επιρροή''.
      Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στην περίπτωση του Αλέξανδρου,που δεν έχει κανένα διναρικό στοιχείο.Πραγματικά,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να ''αποδείξεις'' απεγνωσμένα ότι ο Αλέξανδρος είχε διναρική επίδραση,ή όπως προχθές,ότι ο Κοντρεάνου ήταν...κυρίως Νορδικός.Οι δύο θεωρίες σου,ή μία πιο αστεία από την άλλη!
      Επίσης, ο Robert Charles,έχει κάνει έρευνα για τη φυλετική σύσταση της αρχαίας Ελλάδας.Φυσικά οι Μεσογειακοί στις περισσότερες φάσεις της Ιστορίας,είναι περισσότεροι από τους Αλπικούς και τους υπόλοιπους.Αλλά και να μην ήταν,οι Μεσογειακοί έχουν την πρωτοκαθεδρία στις σπουδαίες προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας!Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι υπήρχαν και κάποιοι Νορδικοί στην αρχαία Ελλάδα,που μάλλον θα σε ''χαλάσει'',μιας και χαλάει την ''αλπικοδιναρική'' αρχαία Ελλάδα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου.
      Τώρα,με το να με αποκαλείς ''Μεντιτερρανιστή'',δε με πειράζει,μιας και είμαι τέτοιος,όπως ένας Γερμανός ή Σκανδιναβός πρέπει να είναι Νορδικιστής ή ένας Βρετανός,άτυπα έστω ''Ατλαντοειδιστής''.
      Όποιος μελετά,ερασιτεχνικά έστω φυλετική ανθρωπολογία,και όποιος θέλει το καλό του Έθνους του,επιβάλλεται να βγάλει τις παρωπίδες της κρίσεως βάσει του δικού του φυλετικού του τύπου(για παράδειγμα,κάποιος που είναι Αλπικο-Διναρικός,να υποστηρίζει ότι αυτοί οι δύο φυλετικοί τύποι είναι το ίδιο με τον Μεσογειακό και έχουν συμβάλλει το ίδιο στη δημιουργία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού,αστεία πράγματα).Δεν πρέπει να μεροληπτούμε υπέρ του δικού μας φαινοτύπου,για να αισθανόμαστε εμείς καλά ''ψυχολογικά'' και να παραποιούμε τα γεγονότα.Ο Μεσογειακός τύπος,είτε αυξάνεται είτε μειώνεται(δυστυχώς)αντιπροσωπεύει την ελληνικότητα.Ομοίως ο Νορδικός αντιπροσωπεύει τον Γερμανό και εν πολλοίς,τον Σκανδιναβό,άσχετα με το ότι σήμερα,είναι μειοψηφία.Γι'αυτό εργάστηκαν στο Γ'Ράιχ.Για την αύξηση του Νορδικού τύπου.Αυτόν εξύμνησαν ως αντιπροσωπευτικό του Γερμανού(και καλά έκαναν).Ο Αλπικός Χίμλερ ήταν νορδικιστής.Δεν μερολήπτησε υπέρ των αλπικών,επειδή υπήρχαν κι αυτοί ανέκαθεν σε αφθονία στη Γερμανία.
      Τελικά,διαβάζοντας τα σχόλια σου,αναρωτιέμαι πόση ελπίδα υπάρχει αυτό το Έθνος να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια κατά τη ρήση του Σολωμού, ''εθνικό είναι το αληθές'',ώστε να μπορέσει να ανακάμψει,και με ευγονική του Μεσογειακού και σε άλλες τομείς.Χλωμό το βλέπω.

      Διαγραφή
    31. Sieg Mittelmeer Rasse!!!

      Μόνο που χρειάζεσαι και έναν ξανθό ηγέτη τώρα για να έρχεται σε αντίθεση με τον πραγματικό.

      https://pbs.twimg.com/profile_images/535854487450050560/gUL-TkZV.jpeg

      Διαγραφή
  6. ''Οι κληρονομικές αριστοκρατίες απετέλεσαν τον τρόπο πολιτειακής οργάνωσης σε όλον τον αρχαίο και μεσαιωνικό κόσμο, ασχέτως αν ο απλός σημερινός άνθρωπος το αγνοεί''

    Ναι,αλλά κύριε Διαχειριστά,τι γίνεται στην περίπτωση που οι απόγονοι των Αρίστων,δεν είναι προικισμένοι ούτε φυλετικά,ούτε πνευματικά;Διότι αν κατάλαβα καλά,αναφερόμαστε παράλληλα και σε φυλετική αριστοκρατία,στη δική μας περίπτωση την κυρίως Μεσογειακή.Εκτός βέβαια αν οι Άριστοι αναπαράγονται μεταξύ τους μόνο,έτσι θα είναι βέβαιη τουλάχιστον η φυλετική υπεροχή,και θα πρέπει έπειτα να εξασφαλιστεί η πνευματική.Αυτό μου φέρνει στο μυαλό το προ καιρού άρθρο σας ''Ποιοι πρέπει να αναπαράγονται''.Σαφώς και πρέπει να υπάρχει περιορισμός απ'ότι φαίνεται,ειδικά σε ένα αριστοκρατικό πολίτευμα.Όμως,αν το εξετάσουμε όχι μόνο από φυλετικό ζήτημα,αλλά και από πνευματικό,στην περίπτωση που ένας Αλπικός έχει σπουδαίο πνευματικό υπόβαθρο ή ακόμα και στη σπάνια περίπτωση ενός Διναρικού,αυτοί έχουν αποκλειστεί αυτόματα από το να συμμετάσχουν στην άσκηση της εξουσίας,μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Μεσογειακοί;Ξέρω βέβαια,ότι στο άρθρο σας,δεν αναφέρεστε σε συγκεκριμένους φαινότυπους που άρχουν,αλλά πιστεύω πως έμμεσα,γράφετε για μία Μεσογειακή,Νορδική,Ατλαντοειδή Αριστοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ρωτάω πόσοι καθαροί μεσογειακοί υπάρχουν στην Ελλάδα εννοώ πόσοι ΚΑΘΑΡΟΙ μεσογειακοί χωρίς καμία διναρική Κ/Μ αλπική κλ επιρροές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ρωτάς είναι αδύνατο να σου απαντηθεί. Το "καθαρό" ποσοστό κάποιου φαινότυπου, οποιουδήποτε, είναι ή πολύ μικρό, είτε ανύπαρκτο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα άτομο έχει ένα φαινότυπο που ταξινομείται κατά κύριο λόγο κι αναφέρονται οι επιδράσεις κι επιρροές άλλων τύπων.
      Κι εν πάση περιπτώσει, κατά κύριο λόγο μεσογειακοί, είναι λίγο πολύ το 25% των Ελλήνων. Οι αλπικοί είναι σαφώς περισσότεροι, ξεπερνώντας το 30%.

      Διαγραφή
    2. Greece = 35% East Mediterranean, 25% Dinaricized Mediterranean, 20% Alpine (most common in Epirus), 10% Dinaric, 5% South Mediterranean, 5% Nordish

      http://www.racialcompact.com/nordishrace.html

      Διαγραφή
    3. Γράψε πως αυτή είναι έκθεση που γράφτηκε το 1955, με στοιχεία από προγενέστερες μελέτες (κατά πάσα πιθανότητα του Angel). Για να μην μπλεκόμαστε με το σήμερα, καθώς οι αναλογίες έχουν πλέον αλλάξει.

      Διαγραφή
  8. http://www.armahellas.com/?p=13222

    Σχετικό με το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σχολεία στα οποία θα γίνονται δεκτά μόνο τα φυλετικά άριστα τέκνα και εκείνα που έχουν τις περισσότερες πνευματικές ικανότητες.Εκεί τα παιδιά θα λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τα πιο ικανά θα ασχοληθούν με την πολιτικη.Αυτό εφαρμόστηκε και στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.Για περαιτέρω πληροφορίες δείτε το βίντεο του ιστολογίου με τίτλο Η φυλετική ταξινόμηση στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.