Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - Fischer & Lenz


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των φυλετικών τύπων στην Ευρώπη. Προέρχεται από τους Γερμανούς ανθρωπολόγους Eugen Fischer και Fritz Lenz.

Πέραν από μια υπερεκτίμηση των Νορδικών σε Ισπανία και Ρωσία, καθώς και μια υποεκτίμηση των Αλπικών γενικότερα σε όλη την έκταση της Ευρώπης, ο χάρτης απεικονίζει αρκετά ικανοποιητικά την κατανομή των φυλών της Ευρώπης. Οι Μεσογειακοί εμφανίζονται έντονα...
περιορισμένοι στη νότια Ελλάδα, στην Ιβηρία, στη νότια Γαλλία και στη νότια Ιταλία, η τελευταία περιέχει και Αραβικά στοιχεία. Η κεντρική Ευρώπη παρουσιάζει αρκετή μίξη και τείνει Αλπική-Διναρική με κάποια Νορδικά ή και Βαλτικά στοιχεία στα ανατολικά.

Το πλέον ενδιαφέρον γνώρισμα του χάρτη, είναι το ότι δείχνει τις φυλετικές μετακινήσεις που έχουν συμβεί στον Ευρωπαϊκό χώρο σε βάθος χιλιετιών. Βλέπουμε μια επέκταση των Διναρικών από τα Βαλκάνια προς την κεντρική Ευρώπη, έχοντας φτάσει μέχρι Γαλλία, νότια Γερμανία και Ουκρανία. Οι Βαλτικοί επεκτείνονται από τα ανατολικά προς την κεντρική Ευρώπη. Οι μογγόλοι Λάπωνες επεκτείνονται από τη βόρεια Σκανδιναβία προς νοτιότερα. Και τα τρία ρεύματα μετακινήσεων, οδηγούν ώστε οι Νορδικοί να δέχονται πιέσεις ακόμα και στον πυρήνα τους στην βόρεια Ευρώπη. Αντίστοιχες πιέσεις δέχονται οι Μεσογειακοί σε Ελλάδα και Ιταλία, με την βόρεια Ελλάδα να δίνεται Διναρική ή Αρμενοειδής και η βόρεια Ιταλία να δίνεται Αλπική-Διναρική.

Οι φυλετικοί τύποι που παρουσιάζονται είναι με τη σειρά του υπομνήματος αριστερά, οι εξής:
Νορδικός
Μεσογειακός
Αρμενοειδής και Διναρικός
Βαλτικός και Μογγόλοι
Αλπικός
Αραβικός (Οριενταλικός)
Νέγροι

Από B. Petermann, Das Problem der Rassenseele, 1935.

25 σχόλια:

  1. Τελικά πόσοι ειναι οι μεσογειακοί στην Ελλάδα κύριε διαχειριστά κατά την γνωμη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απορία να εκφράσω.Στην Ελλάδα γιατί μαλώνουνε μερικοί για την φυλετική υπόσταση των Ελλήνων βασιλέων;και γερμανικής καταγωγής να είναι και όπως η γυναίκα του Κωνσταντίνο Β' η Άννα Μαρία που ήταν από την Δανία,που το θέμα;;;Αφού η φυλετική ένωση των Ευρωπαϊκών λαών μεταξύ τους δεν θεωρείται μίξη..Οι περισσότεροι λαοί,εκτός λίγων εξαιρέσεων φυσικά,μοιράζονται κοινή φυλετική καταγωγή.Αν και οι περισσότερες αμφιβολίες προέρχονται από ρατσιστές που δεν ξέρουν καν τι σημαίνει φυλετισμός.Θεωρούμε τον Αντετοκούνμπο Έλληνα γιατί νοιώθει Έλληνας και τους βασιλείς που πέθαναν σε χώμα Ελληνικό,έχουν γερμανικό αίμα.Οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες γιατί το νοιώθουν και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά στους Καλλάς του Πακιστάν κάνανε τεστ dna να δουν αν είναι 100% Έλληνες.Εκεί δεν μετράει το τι νιώθουν;;;Άρε παρτάλια ευγονική που την θέλουν μερικοί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά οι γυφτοσκοπιανοι Βούλγαροι Αλβανοί κοκ είναι τελικά Σλάβοι ή όχι; Σλάβοι είναι μόνο οι βαλτικοι ή και οι διναρικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κανονικοί Σλάβοι είναι οι Βαλτικοί και όχι οι Διναρικοί.
      Οι Βούλγαροι μπορεί να ήρθαν από την Κεντρική Ασία όμως έχουν μικρό ποσοστό Τουρανικών και μεγάλο ποσοστό Βαλτικών.
      Οι Αλβανοί είναι μια μίξη Καυκάσιων,Τουρανικών,Γύφτων,Διναρικών και Αλπικών. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους δεν έχουν ούτε Ευρωπαϊκή καταγωγή.

      Συμπέρασμα: Οι Βούλγαροι θεωρούνται φυλετικά Σλάβοι και οι Αλβανοί Καυκάσιοι νομάδες !!!

      Διαγραφή
    2. Το βασικό γνώρισμα των Αλβανών είναι ο εκδιναρισμός. Κι αναφέρομαι στη μεγάλη πλειοψηφία τους, όχι στις όποιες μειονότητες γιατί είναι πραγματικά λίγες αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες. Η θεωρία της προέλευσης τους από τον Καύκασο είναι γλωσσολογική και αποδεδειγμένα εσφαλμένη. Ο Coon σε βιβλίο του, προσπαθώντας να εντοπίσει τις αιτίες και την κοιτίδα των διναρικών, ασχολήθηκε με μελέτες που αφορούν τους βόρειους Αλβανούς και τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι φανερά έρχονται από την ίδια παλαιοβαλκανική ομάδα (μάλλον Ιλλυριοί ή πρόγονοί τους) με επιρροές από βορειότερους πληθυσμούς. Η γενετική από την άλλη, συμφωνεί εν μέρει, αλλά μόνο για αυτή την ομάδα Αλβανών. Γιατί η πλειοψηφία των Αλβανών, μετανάστευσαν κατά τον μεσαίωνα στην Ήπειρο και την Ιλλυρία, από μια περιοχή στα βόρεια των Σκοπίων (Μοισία) και γενετικά μοιάζουν περισσότερο στους Ρουμάνους. Γεγονός που συμφωνεί και με τους γλωσσολόγους, που θεωρούν ότι υπάρχει σαφής Δακο-Μυσική βάση στη γλώσσα τους.

      Οι Σκοπιανοί από την άλλη, είναι κράμα Βούλγαρων με Γιουγκοσλάβους, με την παρουσία Αλβανών και κάποιων Ελλήνων.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ μεσογειακέ για την απάντηση. Οι γυφτοσκοπιανοι είναι Σλάβοι; Νομίζω είναι κυρίως διναρικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσο μπαστάρδεμα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Οι γυφτοΣκοπιανοι ειναι ενα κραμα Αλβανων, γυφτων, Τουρκικων νομαδων και σε λιγοτερο βαθμο Σλαβων. Σλαβοι ειναι μονο γλωσσικα.

      Επιπλεον, αυτα τα Βαλκανικα πιθηκια δεν εχουν καμια σχεση με τους γηγενεις Ελληνες. Απο περιεργεια εμπαινα σε ιστοσελιδες τους να δω ομαδικες φωτογραφιες, πχ σε μπαρ ή ομαδες ποσοσφαιρου.

      Ειδα πανω απο 100 ατομα και μετρησα καπου στους 10 που εμοιαζαν με Ελληνες.

      Διαγραφή
  5. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει γιατί θεωρούμε τους παρακάτω φαινότυπους αρμενοειδείς

    http://farm5.static.flickr.com/4088/5084829754_6cef13d7e5.jpg

    https://ilarge.lisimg.com/image/7337091/931full-fares-fares.jpg

    και τους παρακάτω φαινότυπους αρμενοειδείς

    http://rs869.pbsrc.com/albums/ab251/TheAnthroGeek/Sub-races/Armenoid/armenoidjew_zpsbc33d767.png~c200

    https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2018/02/20/862658/main/sakis-boulas.jpg

    Ενώ διαφέρουν τόσο μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι τους παρουσιάζουν μικτούς φαινότυπους με σημαντική αρμενοειδή επίδραση, εκτός από τον δεύτερο που είναι κυρίως ιρανικός.

      Διαγραφή
  6. Γνωρίζει κανείς τον φυλετικό τύπο του παρακάτω;Έλληνας είναι,αλλά έντονα μελαχρινός από την Θεσσαλονίκη.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=203124453208463&set=pb.100005327289438.-2207520000.1545498626.&type=3&theater

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=279302565590651&set=pb.100005327289438.-2207520000.1545498626.&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρκοσπορος ειναι, οχι Ελληνας. Το λεει και το επωνυμο του αλλωστε (Γεωργιαδης). Το 95% που εχουν αυτο το επωνυμο ειναι Ποντιοι/Μικρασιατες, δηλαδη Τουρκοσποροι.

      Οσο για τον φυλετικο του τυπο, δεν φαινεται κατι ξεκαθαρο καθως ειναι αρκετα μπασταρδεμενος, οπως ολοι οι Τουρκοσποροι. Μοιαζει με Λιβανεζο/Συριο.

      Με τετοιες φατσες ειναι γεματη ολη η βορεια Ελλαδα, και ακομα χειροτερες. Γεμισε η χωρα Τουρκογυφτους που μας τους κουβαλησαν εδω περα οι προδοτες.

      Διαγραφή
    2. Δύσκολη η ταξινόμηση αλλά μου μοιάζει τσιγγάνος.
      Υπάρχει κάποια άλλη φωτογραφία;

      Διαγραφή
    3. https://www.facebook.com/people/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/100005327289438?hc_ref=ARTkVo0_lXViaqy-WAIzcyvsybtITGSwIYjsT2NSYFJuDToBYHCC6BnGOlIWxUXnaMY

      Διαγραφή
    4. Όλοι οι Βλάχοι, οι Σλάβοι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Αλβανοί, οι Ρουμάνοι από βόρειο Ελλάντα στέλνουν έναν Αρμενοειδή ή έναν γυφτοειδή Πόντιο και μετά αποκαλούν συλλήβδην όλους τους Μικρασιάτες και Πόντιους Τουρκόσπορους. Τα ίδια κάνουν και με τους Νησιώτες. Μια χαρά έχουν γυφτοειδείς ανάμεσα τους και οι υπόλοιποι Έλληνες, γυφτοειδείς και Αρμενοειδείς έχω δει σε όλους ανεξαιρέτως. Οι Μικρασιάτες είναι κυρίως Μεσογειακοί, για αυτό τους ζηλεύεται υπάνθρωποι Βαλκάνιοι.

      Το Γεωργιάδης είναι Ποντιακό επίθετο,

      http://www.pontos-news.gr/article/19673/ta-pontiaka-eponyma-ki-i-proeleysi-toys
      http://2gym-kalam.mes.sch.gr/onomata/eponyma.html

      Κοιτάξτε εδώ Έλληνες με το επίθετο Γεωργιάδης.

      https://www.google.gr/search?biw=1280&bih=751&tbm=isch&sa=1&ei=cywfXJ26KMTOrgTA-r2wAg&q=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82&oq=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82&gs_l=img.12...0.0..12934...0.0..0.0.0.......1......gws-wiz-img.jYUTEMF1Kkk

      Διαγραφή
    5. Γύφτος είναι. Τελειώνετε. Δεν είναι ούτε Πόντιος, ούτε Μικρασιάτης, ούτε Έλληνας. Γύφτος. Μην παραπλανείστε απ' το επίθετο του. Δεν έχετε ιδέα πόσοι γύφτοι υιοθετούν Ποντιακά επίθετα. Τι λέω, η πλειοψηφία αυτών έχουν Ποντιακά επίθετα!

      Και οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες μπορούν να είναι πολύ ανοιχτόχρωμοι, όπως ο Νίκος Γεωργιάδης:

      http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/03/nikos-georgiadis-1021x576.jpg

      https://www.voria.gr/images/thumbs_large//2016-01/tQYACSmQYj1PPWu5fjgD.jpg

      https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2016/01/1146440_h0585019.jpg

      Να σας πω ότι οι δύο Πόντιοι στην τάξη μου είναι ξανθοί και γαλανομάτηδες, με τον έναν να είναι Νορδικός και ο αλλάλ να είναι Αλπικός. Και ο ένας Μικρασιάτης στην τάξη μου είναι Νορδικός. Και όπως στην εικόνα από κάτω:

      https://2.bp.blogspot.com/-hwV-ja_U3hg/W4wcsO1lc9I/AAAAAAAAJ3E/RyTBQ91ZY6895w7L5DngjBI_1vZF_jzTgCLcBGAs/s1600/nordic5.jpg

      Δεν λέω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ότι οι Νορδικοί είναι η πλειοψηφία στους Πόντιους ή τους Μικρασιάτες. Αλλά υπάρχουν τέτοιοι τύποι ανάμεσα τους. Οι περισσότεροι είναι όμως Ποντιακοί (Pontids) και Ποντιακομεσογειακοί (Pontid-Mediterranean).

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22 Δεκεμβρίου 2018 - 8:32 μ.μ.

    Γνώμη για Πόντιους;
    Τι φυλετικούς τύπους βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνωμη μου για τους Ποντιους ειναι πως πρεπει να επαναπατριστουν στην Τουρκια. Για φυλετικους αλλα και πολιτικους λογους, καθως πολλοι απο αυτους ή ειναι κομμουνια ή κρυπτο-κομμουνια.

      Στο φυλετικο κομματι βλεπω Αρμενοειδες και καποιους αλλους Ανατολιτικους τυπους και σε λιγοτερο βαθμο East Meds.

      Για να επιστρεψω σε αυτο που ειπα στις πρωτες σειρες, πρεπει να τους δωσουμε στους Τουρκους να τους τουρκεψουν ετσι ωστε να παυουν να το παιζουν Ελληνες. Μακρια απο εμας.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν αρκετοί φυλετικοί τύποι ανάμεσα στους Πόντιους.
      Ξέρω καθαρό Πόντιο που είναι Νορδικός με Διναρική επίδραση.
      Φυσικά όμως οι περισσότεροι είναι Ασιατικοί Αλπικοί(Αλπικός και Αρμενοειδής) και κάποιοι Pontid.

      Για τους Βλάχους τι γνώμη έχεις;

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως που μένω Πτολεμαίδα και οι περισσότεροι είναι Πόντιοι μόνο αλπικούς και διναρικούς βλέπω και κάτι μελαχρινούς μεσογειακούς αλλά εξωτικοί για τα ελληνικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    4. Νομιζω πως τους Βλαχους ειναι δυσκολο να τους τσουβαλιασεις και να πεις οτι ειναι μια ομογενης μοναδα. Καποιοι ειναι 100% Βαλκανιοι, που απλα ετυχε να ζουν Ελλαδα λογω ιστορικων γεγονοτων πχ της Σλαβικες επιδρομες που αναγκασαν πολλους λατινοφωνους Βαλκανιους (δηλαδη Βλαχους) να κατεβουν Ελλαδα.

      Απο την αλλη, καποιοι αλλοι Βλαχοι μπορει και να αποδεικνυουν την θεωρια πως πολλοι Βλαχοι στην Ελλαδα ειναι εκλατινισμενοι Ελληνες. Το βλεπεις στα χαρακτηριστικα τους. Αυτους του Βλαχους τους βρισκεις στην δυτικη Ελλαδα, σε αντιθεση με τους λατινοφωνους της Μακεδονιας.

      Η κουλτουρα τους Αλβανοφερνει αρκετα παντως και αυτο ειναι κακο. Εδω που τα λεμε η κουλτουρα σχεδον ολης της ηπειρωτικης Ελλαδας Αλβανοφερνει. Πρεπει να γινει κατι για αυτο, μια πολιτιστικη επανασταση ή κατι τετοιο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22 Δεκεμβρίου 2018 - 10:38 μ.μ
      Εσύ ανώνυμε από που έχεις καταγωγή;


      Ανώνυμος22 Δεκεμβρίου 2018 - 10:14 μ.μ.
      Κάνε μια περιγραφή για τους φυλετικούς τύπους της πόλης σου αν θέλεις.
      Να μάθουμε και εμείς τι γίνετε σε διάφορες περιοχές της χώρας.

      Διαγραφή
    6. Φίλε η Πτολεμαΐδα είναι κυρίως Πόντιοι και λίγοι Ντόπιοι αλλα και ένα ποσοστό Βλαχων. Η Βραχυκεφαλια κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό. Οι Πόντιοι οι περισσότεροι είναι Αλπικοι, κάποιοι Διναρικοι με μεγάλα κεφάλια και μετά βλέπω κάτι μαυριδερους που δοχιλοκεφαλιζουν. Μεσογειακοι άλλα δίνουν ένα πιο ανατολίτικο στυλ που το εχω δει κυρίως σε κρητικους, Κυπρίους και στα νησιά. Οι βλάχοι είναι και αυτοί διναρικοι με αρκετούς αλπικους και κάποιους North Pontids ξανθιζοντες. Οι Ντόπιοι οι περισσότεροι είναι βραχυκεφαλοι διναρικοι.

      Διαγραφή
  8. Τι φυλετικό τύπο έχει η κοπέλα;

    https://www.facebook.com/alkmini.katsikioti?hc_ref=ARQqIC2oNluM9YfJvFIYNCaPDT_XIr3_jXT557vy2mdxnPh2qsBzlUjyk0LY0bkkZ4Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυλετικός τύπος του τέως Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας;Υπέροχο ζευγάρι πραγματικά σε σχέση με τους δικούς μας πολιτικούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.