Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δαρβίνος για τις φυλετικές διαφορές στις πνευματικές ικανότητες


"Η ποικιλότητα και διαφορετικότητα των πνευματικών δυνατοτήτων των ανθρώπων της ίδιας φυλής, να μην αναφέρουμε τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών φυλών, είναι τόσο περιβόητη, που δεν χρειάζεται να ειπωθεί εδώ καμιά λέξη."

Charles Darwin, The Descent of Man


Διαφορετική φυλή, εκτός από διαφορετικά σωματικά γνωρίσματα, σημαίνει και διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα. Ο Δαρβίνος αναγνωρίζει ότι λόγω μεταβλητότητας υπάρχουν διαφορές στις πνευματικές δυνατότητες μεταξύ των ατόμων της ίδιας φυλής. Όμως μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται μεταξύ ατόμων διαφορετικών φυλών. Το γεγονός είναι εξόφθαλμο, τόσο που ο Δαρβίνος το θεωρεί αυτονόητο και βρίσκει περιττό να επεκταθεί.

Στη σύγχρονη εποχή μας ζητούν να ακολουθήσουμε...
τον τάδε δημοσιογράφο, αμπελοφιλόσοφο ή πολιτικάντη, ώστε να μας πείσουν ότι οι φυλές είναι πνευματικά πανομοιότυπες. Όσοι εξέτασαν το ζήτημα αντικειμενικά, όπως οι μεγάλοι άνδρες του πνεύματος που ασχολήθηκαν με το φυλετικό ζήτημα, διαπίστωσαν ότι οι ψυχικές διαφορές μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών φυλών είναι εμφανείς και προφανώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην κοινωνική και πολιτική διαμόρφωση των λαών.

2 σχόλια:

  1. Παιδια να ρωτησω κατι

    Εχω δει διαφορες γυναικες απο την καρδιτσα ( σαρακατσανες) και προσεξα οτι ολες ειναι ξανθες με εντονο σαγονι λογικα κυριως κρομανοειδεις

    Μαλιστα ρωτησα μια ξανθια γυναικα απο την καρδιτσα εαν ειναι σαρακατσανα και με ρωτουσε με εκπληξη πως το καταλαβα

    ειχε ακριβως τα χαρακτηριστικα που σας ειπα

    Θελω λοιπον να ρωτησω εαν ξερετε τα ποσοστα των κρομανοειδων στους σαρακατσανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,μιας και το άρθρο μιλάει για τις φυλετικές διαφορές στις πνευματικές ικανότητες θα γίνεται μέσω της γενετικής τροποποίησης οι μαύροι για παράδειγμα να αλλάξουν τα γονίδια τους και να είναι ανώτεροι σε πνευματικές ικανότητες από Ατλαντοειδείς,Νορδικούς ή Μεσογειακούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.