Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συγκριτική μελέτη Λεττονών, Λιθουανών και Λευκορώσων

Στοιχεία για την ανθρωπολογία της βορειοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής των Βαλτικών χωρών, βρίσκουμε στη μελέτη του Πολωνού ανθρωπολόγου Juljan Talko-Hryncewicz με τίτλο "Zur Anthropologie der Bevolkerung Littauens und Weiss-Russlands", που βρίσκουμε σε παρουσίαση στο περιοδικό Archiv für Anthropologie. Μελετώνται οι Λεττονοί, οι Λιθουανοί και οι Λευκορώσοι από ανθρωπολογικής πλευράς και γίνεται σύγκριση με στοιχεία από τους γειτονικούς λαούς. Οι μελέτες στην περιοχή είναι μετρημένες, με συνέπεια κάθε συνεισφορά να είναι πολύτιμη.

Εξετάστηκαν 583 Λεττονοί-Λιθουανοί και 1102 Λευκορώσοι, άνδρες και γυναίκες. Το μέσο ανάσtημα βρέθηκε...
μέτριο για την εποχή και σε αμφότερα τα δείγματα, με περίπου το 60% του πληθυσμού να έχει μέτριο ανάστημα. Μετρήθηκε το ύψος του κορμού και σε συνδυασμό με το ανάστημα, ο κορμικός δείκτης προκύπτει 52,6 και 52,2 στους άνδρες δηλαδή τυπικές τιμές για Ευρωπιδικούς.

Το χρώμα του δέρματος βρέθηκε από κυρίως ανοιχτό, με πάνω από 55% και στις δύο περιπτώσεις δειγμάτων να έχει πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος. Ως προς το χρώμα των μαλλιών, το πιο σύνηθες χρώμα είναι το καστανό, είτε σκούρο καστανό είτε ανοιχτό καστανό, σε ποσοστό που φτάνει το 67,2% για τους Λεττονούς-Λιθουανούς και το 70% για τους Λευκορώσους. Το υπόλοιπο ποσοστό λογικά αντιστοιχεί σε ξανθούς. Το χρώμα των ματιών των Λεττονών-Λιθουανών είναι κυρίως αποχρώσεις του μπλε σε ποσοστό 49% και ενδιάμεσες σε ποσοστό 35,9%. Στους Λευκορώσους, τα μπλε μάτια εμφανίζουν ποσοστό 41,6% και τα ενδιάμεσα ποσοστό 32,8%.

Ο μέσος κεφαλικός βρέθηκε σε τιμές 78,5 έως 82 ανά περιοχές στη Λιθουσανία. Στους Λευκορώσους, ο κεφαλικός δείκτης βρέθηκε στο σε τιμές 83 έως 84 σε όλες τις περιοχές. Η κατανομή βάσει του κεφαλικού δείκτη στη μελέτη γίνεται ως εξής:
μεσο-δολιχοκέφαλοι, ΚΔ=70-80 - ήπια βραχυκέφαλοι, ΚΔ=81-84 - ύπερβραχυκέφαλοι, ΚΔ=85-86
Λιθουανοί: 27,2% - 55,7% - 17%
Λεττονοί: 55,1% - 39,7% - 5,2%
Λευκορώσοι: 32,2% - 42,6% - 25,1%

Προκύπτει ότι οι πλέον δολιχοκέφαλοι είναι οι Λεττονοί, ενώ σε Λιθουανία και Λευκορωσία, περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού είναι βραχυκέφαλοι, ωστόσο η βραχυκεφαλία είναι ήπια.

Οι μετρήσεις του εύρους του προσώπου είναι υπερβολικά χαμηλές τιμές, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές του προσωπικού δείκτη δεν είναι συγκρίσιμες με άλλες μελέτες. Ο συγγραφέας βρίσκει ότι οι Λεττονοί-Λιθουανοί και οι Λευκορώσοι τείνουν λεπτοπρόσωποι και σπανιότερα στρογγυλοπρόσωποι. Το προφίλ της μύτης είναι κυρίως ίσιο, με άλλες μορφές να είναι σπάνιες. Η τριχοφυΐα του σώματος είναι ελάχιστη στους Λεττονούς-Λιθουανούς και ισχυρότερη στους Λευκορώσους.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων και παρατηρήσεων κάθε γνωρίσματος συγκρίνονται με στοιχεία από γειτονικούς λαούς, όπως Πολωνοί, Ουκρανοί, Φινλανδοί, κτλ.

Από τα στοιχεία μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την φυλετική σύνθεση. Εν γένει οι κάτοικοι είναι ήπια βραχυκέφαλοι, με μέτριο ανάστημα, τάσεις ξανθότητας και ανοιχτού ή ενδιάμεσου χρώματος ματιών και δέρματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά αντιστοιχούν στον Βαλτικό τύπο, που κυριαρχεί στη Λιθουανία και ιδιαίτερα στη Λευκορωσία. Οι μεσο-δολιχοκέφαλοι που εντοπίζονται σε εμφανή ποσοστά σε Λιθουανούς και Λευκορώσους και σε πλειοψηφικά ποσοστά στους Λεττονούς, οφείλονται κυρίως σε Βαλτο-Κρομανοειδείς. Οι Νορδικοί εντοπίζονται σε μικρά ποσοστά, που λογικά αυξάνονται στους Λεττονούς. Οι δύο αυτοί τύποι εισάγουν τάση λεπτοπροσωπίας στις Βαλτικές χώρες, που τις φέρνει σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σλαβικές χώρες που είναι σχετικά ευρυπρόσωπες. Τα εμφανή ποσοστά καστανών μαλλιών προκύπτουν από τους Βαλτο-Κρομανοειδείς και τους Αλπικούς, καθώς και από κάποια μογγολικά στοιχεία. Με δυο λόγια, οι λαοί αυτοί αποτελούνται από Βαλτικούς και Βαλτο-Κρομανοειδείς, σε αναλογίες που διαφέρουν από λαό σε λαό, με μειοψηφίες Αλπικών, Νορδικών και μογγολικών φαινοτύπων.

13 σχόλια:

  1. Οι διναρικοι ειναι πολεμιστες,μπορει βλαχοι αλλα αγαπουν τα εδαφη τους οι οθωμανοι βρηκαν τεραστια αντισταση απο τους διναρικους βαλκανιους ενω οι φλωρομεσογειακοι βυζαντινοι κλεινοντουσαν στα μοναστηρια για να μην πολεμησουν,αφησαν 5000 στρατιωτες να τα βαλουν με 200000 οθωμανους,η δειλια σε ολη της το μεγαλειο.Οι διναρικοι ειναι παλικαρια,αγροτες,δουλευταραδες δυνατοι ανθρωποι.Οι βαλτικοι το ιδιο,οταν η βιεννη ηταν υπο πολιορκια οι πολωνοι την εσωσαν απο τους οθωμανους.Οι διναρικοι και οι βαλτικοι ειναι οι πυλωνες της ευρωπης που τα λαθροορκ δεν τολμουν να μπουν,αν δεν υπυρχαν αυτοι η ευρωπη θα ειχε το μισοφεγγαρο 300 χρονια πριν.Οι λαθροεισβολεις τα βρισκουν σκουρα με αλπικους,διναρικους,βαλτικοι.Οι νορδικοι ειναι λουγκρες,προδοτες,μαζοχες,αχρηστοι,βαζουν αλλους να κανουν τις βρωμοδουλειες τους.Οι μεσογειακοι απο την αλλη μαλθακουληδες,μαμακηδες,πιαδια των λουλουδιων,οι στοχαστες θεωρητικολογοι,φαφλαταδες,ανθρωποι του γραφειου,υποτασσονται πανευκολα.Οι βραχυκεφαλοι δεν υποτασσονται ποτε,οθωμανοι,σουηδοι,ναπολεοντας,χιτλερ,τευτονες,ολοι ηττηθηκαν,η ψυχη της γερμανιας και του ναζισμου και του φασισμου ειναι η β.ιταλια και η βαυαρια βραχυκεφαλες και οι δυο.Τους νορδικους τους εσωσε το οικονομικο συστημα που επεβαλαν στον κοσμο και τιποτα αλλο,το ρευμα το ευφηυρε διναρικος(νικολα τεσλα),το 60 με 70% της ευρωπης ειναι βραχυκεφαλοι,μολων λαβε λαθροορκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι οι καλοι βραχυκεφαλοι πολεμιστες χρειαζονται εναν καλο δολιχοκεφαλο ηγετη. Μην τα ισοπεδωνεις ολα.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ Κροατες ειναι Βαλτο-Κρομανοειδείς ή Νορδο-Κρομανοειδείς εχουν μεσογειακή επιδραση και οχι διναρική. ο πατερας του Τεσλα ο Νικολαος Θεσσαλος Ελληνας https://plus.google.com/113616607615244554293/posts/1vWWyibj52e

      Διαγραφή
  2. Και οι αραβικοί και πολλοί νεγροειδεις δολιχοκεφαλοι είναι. Όποτε αρχιδια σημείο ανωτερότητας η δολιχοκεφαλια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκεί να δείς έναν παγκόσμιο χάρτη για το iq για να καταλάβεις ποιός ειναι ο ανώτερος και ποιός ο υπάνθρωπος,που εκτός απο τους χάρτες σαν υποκατηγορία οι ασκενάζιμ εβραίοι έχουν το υψηλότερο iq,μετά στην ευρώπη βλέπεις πχ Ιταλία που την σώζουν οι αλπικοί/διναρικοί του βορρά,οι νότιοΙταλοί θεωρούνται σκουπίδια για ευνόητους λόγους,τι σύμπτωση δηλαδή σαν κάποιους εδώ μέσα που τους πιο γενετικά και ανθρωπολογικά Έλληνες,τους Κρητικούς τους κράζετε,για γέλια είστε.Όσο πιο πίσω στο χρόνο πάς περισσότερη δολιχοκεφαλία,όσο πιο μπροστά τόσο πιο νεοτενείς βραχυκέφαλους.

      Διαγραφή
    2. Η νέα γενιά(18 και κατω) είναι Μεσοκέφαλη-Δολιχοκέφαλη !!!

      Διαγραφή
    3. Άλλο είναι το neoteny,όχι αυτό που κατάλαβες αν και πάλι η προσωπική σου αντίληψη δε λέει κάτι γιατί ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δεί,είναι γνωστό φαινόμενο στην ψυχολογία,η νέα γενιά δεν γίνεται να είναι ούτε πιο το ένα ούτε πιο απ'το άλλο εκτός κι αν έχεις αποδείξεις ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει κάποια εξελικτική πίεση για φυσική επιλογή μεσογειακών που αναπαράγουν περισσότερο και μάλιστα πώς ο μεσογειακός φαινότυπος υπερισχύει των άλλων στο οικογενειακό σου δέντρο,τελείως ηλίθιο συμπέρασμα,δε το χω ψάξει αλλά αν θές να μάθεις προς τα που οδεύει η νέα γενιά να ψάξεις τις περιοχές που αναπαράγονται περισσότερο.

      Διαγραφή
  3. Πολυ φιλο-Διναρικη προπαγανδα βλεπω εδω μεσα.. λοιπον για να το ξεκαθαρισουμε, οι Διναρικοι στην Ελλαδα ειναι ολοι Αρβανιτικης ή γενικης Βαλκανικης καταγωγης.. καμια σχεση με αρχαια Ελλαδα αυτος ο φαινοτυπος, οι αρχαιοι Ελληνες ηταν συντριπτικα δολιχοκεφαλοι! Αυτος ο υπερ-Αριος πολιτισμος ηταν Μεσογειακος. Οι Διναρικοι ειναι κατι το πρωτογνωρο στην Ελλαδα, πρωτη φορα πατησαν εδω στον Μεσαιωνα.. επισης ειναι πολυ αποκρουστικος φαινοτυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιώργος Λέντζας είναι Μεσογειακός;
    Επίσης έχετε δει ποτέ Μεσογειακό με φαλάκρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρώσσοι οι Εγγλέζοι σαν φυλές,ποία από τις δυο έχει αρετές και επιτεύγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγγλεζοι φυσικα, πολιτισμενος λαος σε αντιθεση με τους Μογγολοειδης αλκοολικους.

      Διαγραφή
    2. Ειδικά κάθε καλοκαίρι στα Μάλια και στη Ζάκυνθο,επιδεικνύουν τρομερό πολιτισμό οι άγγλοι.Σαξονική ευγένεια από την εποχή του βασιλέως Άλφρεντ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.