Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Κοντρεάνου: Το σχολείο των ηρώων της Λεγεώνας


"Από το σχολείο της Λεγεώνας θα ξεπηδήσει ο νέος άνθρωπος, με ηρωικές αρετές. Ένας γίγαντας της ιστορίας μας, που θα αγωνιστεί και θα νικήσει τους εχθρούς της πατρίδας, με τον αγώνα και τη νίκη του να εκτείνονται πέραν του υλικού κόσμου, στο βασίλειο των αόρατων εχθρών, των δυνάμεων του κακού. Ότι το μυαλό μας φαντάζεται πνευματικό όμορφο, ότι πιο υπερήφανο, μεγάλο, δίκαιο, ισχυρό, σοφό, καθαρό, φιλόπονο και ηρωικό μπορεί να παράξει η φυλή μας, πρέπει να το δώσει το σχολείο της Λεγεώνας! Ένας άνθρωπος στον οποίο όλες οι ικανότητες και το μεγαλείο που έχει δώσει ο Θεός στο αίμα του λαού μας, θα αναπτυχθούν στο μέγιστο βαθμό."



Ο Ρουμάνος αγωνιστής εφάρμοσε στην πράξη το όραμά του για τη δημιουργία μιας γενιάς ηρώων, οι οποίοι θα πάρουν το έθνος στις πλάτες τους και θα το οδηγήσουν στο μεγαλείο. Σκοπός της Λεγεώνας ήταν, αξιοποιώντας τα καλύτερα φυλετικά στοιχεία του έθνους, η δημιουργία ενός νέου τύπου ανθρώπου, ο οποίος θα εμφορείται από την ηρωική ηθική.

Η διεργασία για την δημιουργία του νέου ανθρώπου βασίζονταν όχι μόνο στην σφυρηλάτηση χαρακτήρα και στην ατσάλωση του σώματος, αλλά ταυτόχρονα στην πνευματική-μεταφυσική...
προετοιμασία, ώστε να αποκτήσει το κατάλληλο ψυχικό βάθος για να μπορεί να αναλάβει τον αγώνα με ακατάβλητη θέληση. Υπερηφάνεια, δύναμη, δικαιοσύνη, σοφία και ηρωισμός οι αρετές που ο Κοντρεάνου πράγματι κατάφερε να εμφυσήσει στα μέλη της Λεγεώνας του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, ώστε να σταθούν όρθιοι στον τιτάνιο αγώνα τους. Ο Κοντρεάνου έθεσε το πρότυπο, με την ζωή του και με την δημιουργία της Λεγεώνας, ώστε να αναδυθούν οι άριστοι της φυλής, οι οποίοι θα οδηγήσουν το έθνος στο μεγαλείο.


Αφιερωμένο στην προ ημερών επέτειο του θανάτου του ήρωα.

23 σχόλια:

  1. Θεϊκός ο Κοντρεάνου! Αιωνία του η μνήμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιόν τύπο ανήκει ο Γάλλος ωκεανογράφος, εξερευνητής και συγγραφέας Ζάκ Κουστώ απο το Μπορντό; Διναρικός;

    https://www.biography.com/.image/t_share/MTE4MDAzNDEwNDg5NjczMjMw/jacques-cousteau-9259496-1-402.jpg

    https://karsh.org/wordpress/wp-content/uploads/2016/10/Yousuf-Karsh-Jacques-Cousteau-1972-1573x1960.jpg

    https://4.bp.blogspot.com/-hVCpwsifJ54/VrCCxz1XjTI/AAAAAAAAkA4/X6aYpJxgjNw/s3200/Jaques%2BCousteau%2BRolex%2BSubmariner%2BSilent%2BWorld.jpg


    Ο αδερφός του ήταν χιτλερικός, συνεργάτης του Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, ενώ για τον ίδιο λέγεται οτι υπήρξε φανατικός αντισημίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μπραβο του.Με τους εβραιους εδω περα τι θα γινει?Θα τους ανεχομαστε για πολυ ακομα?

      Διαγραφή
  3. Εντάξει,τί να λέμε για τον τιτάνα Κοντρεάνου!Μορφάρα!Στην άλλη ζωή σίγουρα έχει σμίξει με τον Αδόλφο τον Μέγα,τον Αντίοχο και τον Τίτο και κυνηγούν όλοι μαζί τους κτηνώδεις εβραίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να τελειωνουμε επιτελους με αυτη την υπανθρωπη ελεεινη ρατσα.Εδω στην Ελλαδα εχει και αρκετους γαμω το ταλμουδ τους μεσα...

      Διαγραφή
  4. Πόσοι εβραίοι αριθμούν στην Ελλάδα γνωρίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15.000 είναι αυτοί που δηλώνουν και δεν κρύβονται.Στη Θεσσαλονίκη είναι πολλοί αλλά το κρύβουν.Άμα τους ρωτήσεις τι καταγωγή έχεις λένε θεσσαλονικείς μακεδόνες αλλά στο θρήσκευμα κάνουν γαργάρα και το αποφεύγουν.Ντρέπονται για την καταγωγή τους,διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν πόσο υπάνθρωποι είναι.Αλλά απο τα ονόματα και μόνο τους καταλαβαίνεις...όλο κάτι μαλακίες σαλομης,αβεσσαλώμης,δαβιδ και παλαιά διαθήκη.

      Διαγραφή
  5. Ο αγγλοσαξωνικος και ο βορειοατλαντικος τυπος ειναι τρομερα ελκυστικοι τυποι,υπερανθρωποι,ξεχωριστες προσωπικοτητες σε συγκριση με το τριτοκοσμικο τσιφτετελισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Mediterraneanism τι ακριβώς είναι και ποιες φυλές περικλείει αυτή η θεωρία;
    Επίσης,έχουν κοινά φυλετικά και ψυχολογικά στοιχεία οι Έλληνες με τους Ιταλούς,Ισπανούς και Πορτογάλους η με τους Βαλκάνιους(Αλβανούς,Σέρβους,Βουλγάρους,Ρουμάνους);;Πιστεύω ότι φυλετικά και ψυχολογικά είμαστε πιο κοινοί με τους Ρουμάνους,δες ο Κοντρεάνου είναι κάργα μεσογειακός και από Ευρώπη με Ιταλούς και Ισπανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://en.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Sergi

      https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Gabriel_Seligman

      https://en.wikipedia.org/wiki/Fernand_Braudel

      Διάφοροι Μεντιτερανιανιστές.Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος δεν ανήκει ούτε σε αφρικανούς ούτε σε Ευρωπαίους,είναι ξεχωριστή φυλετική οντότητα από μόνος του.Ο Εβόλα το αρνήθηκε αυτό και θεώρησε πως η σχέση Ευρωπαίων και Αφρικανών δεν είναι επικίνδυνη!
      Το φυλετικό μανιφέστο(Manifesto della razza) του 1938 δήλωσε πως οι Μεσογειακοί Ευρωπαίοι διακρίνονται από τους Μεσογειακούς Αφρικανούς και τους Μεσογειακούς Ασιάτες. Βέβαια,οι νορδικιστές έθεσαν θέμα επιρροής στην Ιταλία μέσω των Λομβαρδών.

      Διαγραφή
    2. Τον Έβολα τον ενοχλούσε η ονομασία "Μεσογειακός", επειδή περιελάμβανε και βορειοαφρικάνικους και σημιτικούς πληθυσμούς.Γι'αυτό στο βιβλίο του " στοιχεία φυλετικής διαπαιδαγώγησης",ονομάζει τον "Μεσογειακό",Δυτικό (Westlich στα γερμανικά) και βρίσκει ομοιότητες με τον Νορδικό τύπο.
      Στο Sintesi di dotrrina de la razza,συγκρίνει τους δύο Άριους(Νορδικό και Μεσογειακό), και καταλήγει ότι από τους δύο,ο Νορδικός υπερέχει.Στο "Άνθρωποι ανάμεσα στα ερείπια", αναφέρει ότι η θεωρία του Sergi είναι passe (ξεπερασμένη).
      Βέβαια ο Έβολα αναφερόταν κυρίως στο Νορδικό πνεύμα, και έτσι μπορούσε σύμφωνα με τα λεγόμενα του,κάποιος Ευρωπαίος που δεν ήταν Νορδικός, να έχει τέτοιο πνεύμα, και κάποιος που είναι,να είναι εκφυλισμένος και να μην έχει.Όμως στην τελική,όταν αναφερόταν στον Νορδικό, αναφερόταν και στον φαινότυπο βιολογικά, απλά έδινε μεγαλύτερη προσοχή στη φυλή του πνεύματος.

      Διαγραφή
    3. Γιατί θεωρούσε τις απόψεις του Sergi ξεπερασμένες;Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός και ο Μεσογειακός τύπος αποτελούν τις απαρχές της ιστορικής και πολιτισμικής εξέλιξης.Ακόμη και πριν τους Ρωμαίους,υπήρχε ο πολιτισμός των Ετρούσκων.Oι Βόρειοι Ευρωπαίοι ξεκίνησαν στην ουσία από τον Μεσαίωνα και με λιγότερες αρχικά τεχνολογικές και πνευματικές θέσεις,κυρίως λόγο του Χριστιανισμού.Αλλά και με αυτήν τους την αρχή ο Αριστοτελισμός κυριαρχούσε.Μιλάνε για τους Μεσογειακούς οι χάρχαλοι.

      Διαγραφή
  7. Στον φυλετισμο και την καταγωγη μετράει ο πατερας η η μανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από τους δύο παίρνει γονίδια απλά μπορεί να μοιάσει σε έναν από τους δύο περισσότερο. Χωρίς να με σίγουρος το παιδί μπορεί να κληρονομήσει χαρακτηριστικά από προγόνους που έζησαν έως και πριν 7 γενιές. Εάν γνωρίζει κάποιος κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος ας απαντήσει.

      Διαγραφή
  8. Μεσογειακοί με διαναρική επίδραση σε ποιά μέρη της Ελλάδας συναντάμε και από που έχουν καταγωγή,δηλαδή Ποντιακή,Βλάχικη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλία κυρίως !!! Ποντιακή όχι και τόσο ...περισσότερο Βλάχικη

      Διαγραφή
    2. Σε όλη την Ελλάδα μπορείς να βρεις Μεσογειακούς με Διναρική επίδραση αλλά κυρίως στην Θεσσαλία.

      Διαγραφή
    3. Είναι καλός φυλετικός τύπος ο Μεσογειακός με διναρική μίξη;Τι χαρακτηριστικά και ψυχολογικό προφίλ έχει;Αν ξέρεις και κάποιον γνωστό ήρωα της Ελλάδας με αυτόν τον τύπο να τον αναφέρεις.

      Διαγραφή
  9. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν Μεσογειακός με Διναρική επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαλκάνια και Βαλκανική Ελλάς!

    Βραχυκεφαλιά και Υπερβραχυκεφαλιά, Αλπινισμός, Διναρισμός, Αλπικο-Διναρισμός, Κρομανοειδο-Διναρισμός, βόρειοι Μεσογειακοι-North Pontids, με ανοιχτά καστανά μαλλιά, όχι μαυροτσούκαλοι και ελάχιστα νότια Μεσογειακά στοιχεία. Έχουμε κατέβει Αθήνα και Πελοπόννησο, εμείς κυριαρχούμε σε όλη την Ελλάδα και θα φτάσουμε τους νότιους Μεσογειακούς σε μονοψήφια ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.