Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η σημασία των λέξεων

"Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" έλεγε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αντισθένης. Θέλει να μας πει ότι προϋπόθεση για τη σοφία είναι η γνώση της ετυμολογίας των λέξεων. Είναι άλλωστε γνωστός ο πλούτος της Ελληνικής γλώσσας σε εννοιολογικό επίπεδο. Εφαρμόζοντας την τακτική του Αντισθένη, θα αποκτήσουμε μια βαθύτερη σύνδεση με λέξεις που χρησιμοποιούνται από τους φυλετικούς μελετητές, αλλά και από τον λαό γενικότερα, περί φυλετικών ζητημάτων. Θα δούμε ότι η ετυμολογία των λέξεων φωτογραφίζει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, με αυτήν την γνώση αποκτούμε ασπίδα ενάντια στην σκόπιμη παραχάραξη της σημασίας των λέξεων. Η μελέτη της γλώσσας μας, οξύνει το πνεύμα, βελτιώνει την έκφραση και μορφοποιεί τη σκέψη.

Ας εξετάσουμε την ετυμολογική προέλευση βασικών όρων που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη της φυλετικής ανθρωπολογίας...


Ανθρωπολογία < άνθρωπος + λόγος. Είναι δηλαδή η μελέτη του ανθρώπου. Ο όρος ακούγεται αρκετά γενικευμένος και πράγματι αρχικά μπορούσε να σημαίνει τη μελέτη του ανθρώπου από οποιαδήποτε άποψη. Τον 19ο αιώνα υιοθετήθηκε για την μελέτη των σωματικών γνωρισμάτων του ανθρώπου. Όταν κάποιοι αντιφυλετιστές "επιστήμονες" προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την ανθρωπολογία απλώς μελετώντας τα έθιμα ή τον πολιτισμό διαφόρων λαών, υιοθετήθηκε ο όρος φυσική ή βιολογική ανθρωπολογία, για αποσαφήνιση του αντικειμένου ως προς την μελέτη της ανθρώπινης ποικιλομορφίας από βιολογικής άποψης. Επίσης, οι ίδιοι αντιφυλετικοί κύκλοι έχουν διαστρεβλώσει ακόμη και το περιεχόμενο της βιολογικής ανθρωπολογίας, μελετώντας στα πανεπιστήμια αποκλειστικά πρωτεύοντα και πιθήκους, παρότι μιλάμε για ανθρωπολογία -και όχι πιθηκολογία. Ακόμα και τα σύγχρονα βιβλία βιολογικής ανθρωπολογίας έχουν συνήθως στο εξώφυλλο έναν πίθηκο και όχι άνθρωπο!

Φυλή < φύω, δηλαδή γεννώ ή βλασταίνω. Η ετυμολογία της λέξης επισφραγίζει το ότι η φυλή είναι αποτέλεσμα γεννήσεων, ότι υπάρχει άμεση βιολογική σύνδεση μεταξύ των μελών της. Συνεπώς, όταν μιλάμε για φυλή, άσχετα από το τι λένε διάφοροι αμόρφωτοι αντιφυλετιστές, η ίδια η λέξη μας υποδεκνύει ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους με βιολογική συγγένεια.

Ιθαγενής < ιθύς + γένος, όπου ιθύς = ευθύς, ο κατευθείαν βαίνων. Είναι δηλαδή αυτός που έχει απευθείας σχέση με το γένος. Είναι ξεκάθαρο εκ της ετυμολογίας ότι υποδηλώνεται άμεση βιολογική σχέση. Αυτό σημαίνει ότι η ιθαγένεια δεν είναι κάτι που "χορηγείται" κατά το δοκούν, όπως διαδίδουν οι επαγγελματίες εθνομηδενιστές, αλλά προκύπτει από την φύση και είναι μια αναλλοίωτη ιδιότητα ανθρώπων της αυτής γενιάς.

Αν και δεν είναι ανθρωπολογικός όρος, η λέξη Έθνος, προέρχεται από την αρχαία όμοια λέξη. Σχετίζεται ετυμολογικά με τη λέξη έθος και ήθος, κάτι που υποδηλώνει ότι τα άτομα που ανήκουν σε ένα έθνος έχουν κοινά ήθη και έθιμα.

Μπάσταρδος < ινδοευρωπαϊκή (γλωσσικά, φυλετικά δεν νοοείται) ρίζα bʰendʰ, που σημαίνει δένω. Σημαίνει δηλαδή ότι έχουν δεθεί κάποια συστατικά μεταξύ τους. Και όπως γνωρίζουμε το δέσιμο υποδηλώνει ότι αυτά που δένονται μεταξύ τους δεν έχουν πλήρως συσσωματωθεί και όταν λυθούν διαχωρίζονται και πάλι. Είναι δηλαδή μια τεχνητή σύνδεση. Η λέξη χρησιμοποιείται για τους φυλετικά μικτούς απογόνους και έχει διαχρονικά αρνητικό περιεχόμενο, που παραμένει ακόμη και στις μέρες μας. Παρότι αριστεροί και δεξιοί εθνομηδενιστές εκθειάζουν την φυλετική μίξη, εκνευρίζονται αν τους αποκαλέσουν μπάσταρδους. Μα αν είναι κάτι καλό, γιατί να ενοχλεί η λέξη; Πάντως ο λαός γνωρίζει πολύ καλά, έστω και διαισθητικά, ότι είναι απευκταίο να είσαι μπάσταρδος.

Υβρίδιο < ύβρις. Η λέξη που δηλώνει τον φυλετικά μικτό απόγονο έχει ταυτιστεί ήδη από τα αρχαία χρόνια με την ύβρι. Μέσα στην ψυχοσύνθεση των αρχαίων είχε εισχωρήσει η βεβαιότητα ότι αποτελεί προσβολή η φυλετική μίξη και οι απόγονοι εξ αυτής. Με απλά λόγια, η ετυμολογία της λέξης και ο τρόπος χρήσης της από τους αρχαίους Έλληνες, σημαίνουν ότι η φυλετική μίξη είναι ύβρις.


Μελετώντας την προέλευση των λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά, θα διαπιστώσουμε ότι κάθε λέξη έχει εγγενώς συγκεκριμένο περιεχόμενο. Γνωρίζοντας την ετυμολογία, γνωρίζουμε την εννοιολογική προέλευση κάθε όρου. Παρά τις διαστρεβλώσεις κάποιων αμόρφωτων εθνομηδενιστών, το ετυμολογικό περιεχόμενο των λέξεων θα παραμένει αναλλοίωτο, φωτίζοντας το πνεύμα μας, ως παρακαταθήκη του μεγαλείου της ελληνικής γλώσσας.

12 σχόλια:

  1. Με την ίδια ακριβώς λογική,οι αντιφασίστες εθνομηδενιστές έχουν αλλοιώσει την σημασία των λέξεων "ρατσισμός","φασισμός", "φυλετισμός","εθνικισμός","διάκριση" κτλ ώστε να τους προσδώσουν αρνητική χροιά.Επίσης,άλλη παρόμοια τακτική τους είναι να προσθέτουν το συνθετικό "-φοβία" (= παράλογος φόβος) στο αντικείμενο εναντίον του οποίου εκδηλώνεται το υγιές εχθρικό αίσθημα της κοινωνίας,εξ'ου και όποιος δεν επιθυμεί να γεμίσει ή χώρα του μεσανατολίτες μουσουλμάνους ταλιμπάν χαρακτηρίζεται "ισλαμοφοβικός",όποιος δεν θέλει να συναναστρέφεται με συφιλιδικούς και οροθετικούς εκφυλισμένους κιναίδους,"ομοφοβικός" και πάει λέγοντας.Αυτό το παιχνίδι διαστρέβλωσης των εννοιών είναι πάγια τακτική της αριστεράς και των κομμουνιστών σε όλους τους τομείς.Ακόμη και στην θεολογία(οι θεολογικές σχολές κατέχονται όπως όλα τα πανεπιστήμια του Ελλαδιστάν απο αριστερούς εθνομηδενιστές),οι ίδιοι αντεθνικοί κύκλοι προσπαθούν να συνδέσουν τον πολιτικό εθνικισμό και φυλετισμό με την αίρεση του εκκλησιαστικού εθνοφυλετισμού(= να μην επιτρέπεται να υπάρχουν σε έναν τόπο περισσότεροι του ενός επίσκοποι λόγω εθνικής,φυλετικής και γλωσσικής διαφοροποιήσεως),με σκοπό να δείξουν ότι οι εθνικιστές είναι...αιρετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σημαίνει "γλωσσικά, φυλετικά δεν νοείται" για τους Ινδοευρωπαίους; Είσαστε κομμουνιστές και αντιρατσιστές και δεν πιστρεύετε στην Αρία ή αλλιώς Ινδοευρωπαϊκή Ομοεθνία και πιστεύετε πως οι γλώσσες είναι ανεξάρτητες από τις φυλές; Ή είστε οπαδοί του αντχρυσαυγίτη Πλεύρη; Πάντως σίγουρα δεν έχετε σχέση με τη Χρυσή Αυγή για να τα λέτε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχαν ένα φαινότυπο οι ΙΕ, άρα από ανθρωπολογική σκοπιά δεν αποτελούσαν διακριτή φυλή. Είτε αυτό εννοεί, είτε πως η ομογλωσσία έχει διαδοθεί και έξω από τα στενά ευρωπαϊκά πλαίσια. Θυμίζω πως Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα έχουν και οι Ινδοί και οι Πακιστανοί.

      Διαγραφή
  3. ποιος ειναι ο φαινοτυπος της Δεσποινας Βανδης?Μεσογειακη?Κρομανοειδης?

    https://www.instagram.com/p/BcrTFarjXTz/?hl=el&taken-by=desp1navandi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ πέρα μπορείτε νς ρίξετε μια ματιά απο που κατάγονται οι νεοέλληνες.

    Όλα τα haplogroup ανα περιοχή στον ελλαδικό χώρο.

    https://www.eupedia.com/forum/threads/26644-Y-DNA-haplogroups-of-Greeks-by-region-of-origin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καυκάσια ανάμιξη.

      http://hauridna.files.wordpress.com/2010/03/haplogroup_g2a.gif

      Κρητικοί G2 10.9%

      Αιγαιακοί Νησιώτες και Μικρασιάτες G2 8.2%

      Κεντροελλαδίτες G2 6.3%

      Βορειοελλαδίτες G2 4.7%

      Νότιοελλαδίτες G2 3.4%


      Την περισσότερη καυκάσια ανάμιξη την έχουν οι Κρητικοί, οι Νησιώτες και οι Μικρασιάτες έχουν λίγο λιγότερη, την λιγότερη όλων την έχουν οι Νοτιοελλαδίτες.


      Σύνολο Καυκάσιας ανάμιξης στους Έλληνες G2 6.3%.

      Μόνο Αρμενοειδείς δεν είναι οι Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Μεσανατολίτικη ανάμιξη.

      http://cache.eupedia.com/images/content/Haplogroup-J1.gif

      Κρητικοί J1 8.3%

      Αιγαιακοί Νησιώτες και Μικρασιάτες J1 5.1%

      Κεντροελλαδίτες J1 3.9%

      Βορειοελλαδίτες J1 3.4&

      Νότιοελλαδίτες J1 2.3%


      Την περισσότερη Μεσανατολίτικη ανάμιξη την έχουν πάλι οι Κρητικοί, οι Νησιώτες και οι Μικρασιάτες έχουν πάλι λιγότερη και πάλι την λιγότερη όλων την έχουν οι Νοτιοελλαδίτες. Οι Νοτιοελλαδίτες(Αθηναίοι, Πελοποννήσιοι, Στερεοελλαδίτες) έχουν την λιγότερη Καυκάσια και Μεσανατολίτικη ανάμιξη σε όλη την Ελλάδα.

      Σύνολο Μεσανατολίτικης ανάμιξης στους Έλληνες J1 4.3%.

      Μόνο Μεσανατολίτες δεν είναι οι Έλληνες.

      Διαγραφή
    3. Οι απλοομάδες του y-DNA αποτελούν κάποια ένδειξη σχετική με την καταγωγή κάποιου αλλά όχι απόδειξη αυτής. Είναι στίγματα που αφορούν 1 μόνο χρωμόσωμα, το Υ (δηλαδή δεν αφορούν καν ολόκληρο το χρωμόσωμα). Ένας άνθρωπος έχει 24 χρωμοσώματα, 12 από κάθε γονέα, τα οποία αποτελούν το σύνολο του γονιδιώματος. Επίσης το χρωμόσωμα Υ κληρονομείται μόνο από τον πατέρα, δηλαδή μια προσπάθεια να "ανιχνεύσουμε" το φυλετικό υπόβαθρο κάποιου είναι ελλειμματική έτσι κι αλλιώς. Για να γίνω πιο κατανοητός ο μιγάς γιός κάποιου Ευρωπαίου και μιας αφροασιάτισας, θα φέρει την απλοομάδα του πατέρα του, αλλά δεν θα ανήκει στην ίδια φυλή με εκείνον.
      Μπορεί δηλαδή, ένα Χ άτομο να φέρει το στίγμα ενός πολύ μακρινού αρσενικού προγόνου του που μικρή συνεισφορά έχει πλέον σε αυτόν. Ή μπορεί εξίσου να είναι το στίγμα ενός άμεσου προγόνου, του πατέρα πχ, οπότε η συνεισφορά του είναι πάρα πολύ σημαντική. Συνήθως μάλιστα, η πιο άμεση συγγένεια κάποιου με τον εν λόγω πρόγονο, αφορά και τον κλάδο της απλοομάδας αυτής. Συγκεκριμένα, την απλοομάδα R στο y-DNA μπορεί να φέρει ένας Μογγόλος ή ένας τουρκομάνος. Η R1b και R1a όμως, έχει μεγάλη συχνότητα στην Ευρώπη, ενώ οι επιμέρους κλάδοι της τείνουν να χαρακτηρίζουν και εθνοτικές ομάδες όπως είναι οι Κελτίβηρες και οι Κέλτες της Βρετανίας. Την ίδια στιγμή, η R1b-V88 είναι το συχνότερο στίγμα που βρίσκουμε στην Νιγηρία. Αντίστοιχες διαφορές, υπάρχουν και για ασιάτες αλλά και μεσανατολίτες.
      Πάμε τώρα παρακάτω. Η σύγχρονη γενικότερη διαστρωμάτωση των απλοομάδων, ειδικά σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και ο Καύκασος, δεν μπορούν να συσχετιστούν άμεσα με του ζώντες πληθυσμούς λόγω συνεχών μετακινήσεων και επιμειξίας. Αυτό το εξήγησα και πιο πάνω. Αλλά εις ότι αφορά την απλοομάδα G2a, γνωρίζουμε πως ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό στίγμα των νεολιθικών αγροτών. Οι Μινωίτες δηλαδή, εμφάνιζαν αυτή την απλοομάδα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι σημερινοί Κρητικοί. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις απλοομάδες J1, J2 και E (της οποίας ο κλάδος της V13, είναι ο μόνος ευρωπαϊκός).

      Διαγραφή
  5. Σε ποιον τύπο ανήκει αυτός ο γαλανομάτης Τούρκος ηθοποιός?

    https://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=75240&d=1525805465

    https://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=75239&d=1525805440

    https://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=75241&d=1525805482

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οποιος θέλει ρίχνει και μια ματια εδω πέρα με αναλυτικούς χάρτες.

    Η κάθε κουλτούρα της Ευρώπης και τα haplogroup της.

    https://www.eupedia.com/europe/neolithic_europe_map.shtml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να προσθέσω κάποιες λέξεις...
    1. ευφυής = αυτός που φύεται καλώς... Άρα και η εξυπνάδα είναι απότοκο των γονιδίων!
    2. ευγενής = αυτός που έχει καλό γένος... Άρα και οι καλοί τρόποι προέρχονται πρωταρχικά από το γένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.