Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Φυλετικοί τύποι στην Ευρώπη

Ο Henkey Gyula υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ούγγρους ανθρωπολόγους. Οι μελέτες του ήταν πολυάριθμες σχετικά με την ανθρωπολογία της Ουγγαρίας, με δημοσιεύσεις και πολλές μονογραφίες. Να σημειώσουμε ότι έδρασε μεταπολεμικά. Ακολούθησε την τυπολογική προσέγγιση και ένας από τους βασικούς στόχους του ήταν η εκτίμηση της φυλετικής σύνθεσης των περιοχών που μελετούσε. Στο έργο του "Jellegzetes embertípusok Kecskeméten és környékén" περιλαμβάνεται παράρτημα με τους φυλετικούς τύπους που συναντώνται στην Ουγγαρία. Η χώρα αυτή είναι ιδιαίτερα μικτή φυλετικά και εντοπίζονται σχεδόν όλα τα φυλετικά στοιχεία της Ευρώπης, αλλά και κάποια ασιατικά. Ας δούμε κάποιες αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τους φυλετικούς τύπους που παρουσιάζονται.

Αλπικός


Δείτε τους υπόλοιπους...





Διναρικός






Βαλτικός (δύο τελευταίοι Αλπικοί-Βαλτικοί)







Αρμενοειδής (ο τελευταίος με Αλπικό)





Τουρανικός






Κεντρικός Ασιατικός (καθαρά μογγολικός τύπος)




Μεσογειακός




Νορδικός



Ο Henkey έχει μια τάση να υπερεκτιμά το ποσοστό των Τουρανικών και να υποεκτιμά αυτό των Αλπικών, καθώς πολλούς Αλπικούς συστηματικά τους θεωρεί ως Τουρανικούς, πιθανόν προσπαθώντας να δώσει συγκεκριμένη ταυτότητα στη χώρα του. Στην πραγματικότητα, η χώρα είναι προπύργιο των Αλπικών στην Ευρώπη, ενώ οι Τουρανικοί είναι αρκετοί, αλλά λιγότεροι από τους Αλπικούς. Από το σύνολο των φωτογραφιών και μόνο, φαίνεται ότι στη χώρα υπάρχουν Τουρανικοί-μογγόλοι, Αλπικοί, Διναρικοί και Βαλτικοί, με τους υπόλοιπους τύπους να είναι σε μικρά ποσοστά.

16 σχόλια:

  1. Γεια σας παιδιά!Θα μπορουσε κάποιος να μου πει τον φαινότυπο της ηθοποιού Meghan Ory?Είναι Ατλαντοειδής ή NorthAtlantid(ΒορειοΑτλαντοειδής ή ΒορειοΑτλαντική μεταφράζεται)?Ευχαριστώ.

    https://www.google.gr/search?client=opera&biw=1880&bih=943&tbm=isch&sa=1&ei=NJf8WtyULMydkwWU8YngAw&q=meghan+ory+face&oq=meghan+ory+face&gs_l=img.3...44151.47578.0.47826.15.11.4.0.0.0.148.1101.0j9.9.0....0...1c.1.64.img..2.3.382...0j0i30k1j0i19k1j0i30i19k1.0.4966d8JsfDU#imgrc=XBd0GWzDOap8ZM:

    https://www.google.gr/search?client=opera&biw=1880&bih=943&tbm=isch&sa=1&ei=NJf8WtyULMydkwWU8YngAw&q=meghan+ory+face&oq=meghan+ory+face&gs_l=img.3...44151.47578.0.47826.15.11.4.0.0.0.148.1101.0j9.9.0....0...1c.1.64.img..2.3.382...0j0i30k1j0i19k1j0i30i19k1.0.4966d8JsfDU#imgrc=BnAY--mP-voM_M:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ17 Μαΐου 2018 στις 12:02 π.μ.

      Ατλαντοειδής με KM(Brunn ή κάτι τέτοιο)

      Διαγραφή
    2. Ταγματασφαλίτηϟϟ17 Μαΐου 2018 - 12:02 π.μ.

      Ευχαριστώ γιατί στο The Apricity την έβγαζαν North Atlantid με ΚΜ.

      Διαγραφή
    3. Ταγματασφαλίτηϟϟ17 Μαΐου 2018 στις 12:24 π.μ.

      Δεν αποκλείεται,αλλά γενικά δεν είναι καλό παράδειγμα καθώς το νορδικό στοιχείο που κάνει τον Ατλαντοειδή Βορειοατλαντοειδή δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωσή της.Αντιθέτως υπερισχύει το ΚΜ.

      Χαρακτηριστική Βορειοατλαντοειδής για παράδειγμα είναι η Scodelario:http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Kaya+Scodelario+Premiere+Disney+Pirates+Caribbean+ZGWo_SEAMzdl.jpg

      Βλέπεις την διαφορά.

      Διαγραφή
    4. Ταγματασφαλίτηϟϟ είσαι σίγουρος ότι η Scodelario ειναι Βορειοατλαντοειδής?Εδώ το ιστολόγιο την βγάζει ως Ατλαντοειδής.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει διαφορά.Απλά δυστυχώς υπάρχει υπερβολική κατηγοριοποίηση των τύπων.Το σωστό είναι να ακολουθούμε την Γερμανική και Γαλλική Τυπολογία.

      Διαγραφή
  2. Θα ήθελα να μάθω τι μεσογειακους τύπους εχει η Ελλάδα και επισης πού βρίσκονται

    Ειμαι σχετικά νέος με τα φυλετικά και δεν εχω ιδέα.

    Αν μπορει κάποιος να με διαφωτίσει και να μού εξηγήσει και πως έφτασαν στο ελλαδικό χώρο.


    Ευχαριστω και ελπίζω να μην σάς κουράζω με βλακειες ερωτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχας δεν χρειαζεται να απολογείσαι και να ζητας ολο συγνωμη.Φυλετικο ιστολογιο ειμαστε εδω περα και γραφουμε σχολια και ανταλλάσουμε αποψεις μεταξυ μας.Οι ερωτησεις σου ειναι λογικες και ολοι ειχαμε τετοιες αποριες οταν αρχισαμε να ασχολουμαστε.

      Η Ελλαδα εχει 3 μεσογειακους φυλετικους τυπους.
      Ο πρωτος και ο κλασσικοτερος ο http://humanphenotypes.net/GracileMediterranid.html
      ο οποιος πιθανοτατα να βρισκεται στον Ελλαδικο χωρο απο την νεολιθικη εποχη(ισως και πιο πριν)

      ο http://humanphenotypes.net/Pontid.html που εχει να κανει με ινδοευρωπαιους απο στεππα.

      Και φυσικα υπαρχουν και καποιοι ατλαντομεσογειακοι
      http://humanphenotypes.net/Eurafricanid.html.

      Κρητη,πελοποννησος,νησια και γενικοτερα νοτια Ελλαδα εχει περισσοτερο Gracil med.

      Ολη η υπολοιπη Ελλαδα εχει Pontid.(ειδικα η βορεια).

      Ατλαντομεσογειακους θεωρω οτι μπορεις να βρεις παντου.

      Διαγραφή
    2. Tο συγκεκριμενο ιστολογιο προωθει τον κλασσικο gracile med.

      Διαγραφή
    3. Οι pontid βρίσκονται παντού, αλλά κυρίως στη νότια Ελλάδα. Η βόρεια έχει πάρα πολλούς βραχυκέφαλους, συντριπτικά πολλούς. Οι αναλογίες των pontid μεταξύ των δολιχοκέφαλων όμως, είναι οι αντίστοιχες με εκείνες των υπολοίπων περιοχών. Οι πραγματικοί αριθμοί κατά πολύ λιγότεροι.

      Διαγραφή
    4. Πάντως έχω παρατηρήσει οτι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα οι Μανιάτες είναι απο τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν τους καθαρότερους gracile med αλλα και αρκετούς atlantomed.
      Τους Μανιάτες τους περνάς άνετα για σικελούς η Ισπανούς.

      Πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα!

      Διαγραφή
    5. Τι λες βρε μπιτζο πως στην βόρεια Ελλάδα είμαστε μεσογειακοι??? αχαχαψααχχαχαχαχαχαχα καμία σχέση, ούτε στην Νότια είστε όλοι μεσογειακοι, στην Αθήνα οι ντόπιοι Αθηναίοι και σε μερικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Θήβας είναι η πλειοψηφία μεσογειακοι (ντόπιων όμως το ξαναλέω, γτ τώρα στην Αθήνα ας πούμε περισσότεροι είναι οι μικρασιατες και πολύ λίγοι πόντιοι) αλλά τώρα σε κάποιες περιοχές την Πελοποννήσου στην ήπειρο και στην Μακεδονία οι ντόπιοι είναι διναρικοι και αλπικοι, σχεδόν καθόλου μεσογειακοι, και αυτό λογικό είναι αφού οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες ήταν διναρικοι και αλπικοι, οι Δωριείς που οι απόγονοι τους είναι οι Μακεδόνες Ηπειρώτες και Σπαρτιάτες ήταν μόνο διναρικοι και αλπικοι, όπως και σήμερα σεα αυτά τα μέρη αυτοί κυριαρχούν, εκτός την Σπάρτη που είπα, γιατί σε μερικές περιοχές της Πελοποννήσου είναι διναρικοι και αλπικοι δεν θυμάμαι όμως αν ήταν στην Σπάρτη (όπως αρχαιοτάτων χρόνων) ή σε άλλες. Επίσης οι πόντιοι που είμαστε σίγουρα το 15% του ελληνικού πληθυσμού είμαστε όλοι κυρίως αρμενοειδης με λίγο δινσρικη ή αλπική επίδραση, δεν είναι κανένας μας καθαρός αρμενοειδης, είμαστε ίδιοι με τους γεωργιανούς όμως, τώρα τι φαινοτυποι είναι οι γεωργιανοι δεν ξέρω, πάντως ότι είναι οι γεωργιανοι είμαστε και εμείς. Οι πόντιοι βρίσκονται στην Μακεδονία κυρίως. Επίσης στην Κρήτη είχε και αρκετούς διναρικους και αρκετούς μεσογειακους και κάτι άλλο που μοιάζει με αρμενοειδης αλλά μπορεί να είναι και κάτι αραβικό δν ξέρω

      Διαγραφή
    6. Επίσης στην Κρήτη έχει και αρκετούς διναρικους** όχι είχε έχει

      Διαγραφή
    7. Προς ανώνυμο 201818 Μαΐου στις 2:46, τι έχει η βόρεια Ελλάδα;;; χάχαχαχαχαχαχ ούτε καν, στην Μακεδονία κυριαρχεί ο διναρικος και αλπικός το ίδιο και στην ήπειρο, επίσης Κρήτη αρκετοί διναρικοι αλλά και αρμενοειδης. Μεσογειακους θα βρεις κυρίως στην Αθήνα (ντόπιους Αθηναίους εννοώ) δεν υπάρχουν πολύ μεσογειακοι στην Ελλάδα και ευτυχώς, φαντάσου να είχαν όλοι οι Έλληνες τέτοιες φλωροφατσες χαχαχαχαχαχχαα σκατοφατσες όλοι μεσογειακοι

      Διαγραφή
  3. Διαβάστε Περικλή Γιαννόπουλο για να αφυπνιστείτε Έλληνες, τον μεγαλύτερο Εθνικιστή της Ελλάδος!

    Τα χώνει στους Ευρωλιγούρηδες και στα γουρούνια τους Ευρωπαίους!

    http://xakatastima.gr/image/cache/data/10-08d-700x700.jpg

    Στα 1907 θα κυκλοφορήσει το ευαγγέλιον του Περικλή Γιαννόπουλου που είναι η «Έκκλησις Προς Το Πανελλήνιον Κοινόν». Εδώ ο Περικλής Γιαννόπουλος γίνεται μαστιγωτής προς πάσαν κατεύθυνσιν. Κατακρίνει την ευρωπαϊκή υποκρισία αλλά και τον ρωμαίικο μαϊμουδισμό.

    http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periklhs-giannopoulos-oi-rizes-tou-newterou-ellhnikou-ethnikismou

    «Ἡ ξενομανία εἶνε χωριατιά. Εἶνε προστυχιά. Εἶνε κουταμάρα. Εἶνε ἀφιλοτιμία. Εἶνε ἀφιλοπατρία. Καὶ εἶνε ξυππασιά. Καὶ εἶνε ἀμάθεια.»

    «Βγάλετε ἀπὸ τὸν νοῦν σας ὅτι ἀπὸ τοὺς Ἑλληνογάλλους, Ἑλληνοάγγλους, Ἑλληνοϊταλούς, Ἑλληνογερμανοὺς εἶνε δυνατὸν νὰ γεννηθῇ τίποτε σωστόν, τίποτε Ἑλληνικόν.»

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ».
    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/12/blog-post_27.html

    «...Ένας Γερμανός, λόγου χάριν, με Σώμα υλικής συστάσεως και γραμμικής λεπτότητος Πελασγικού βάθρου, με στόμαχον, εις τον οποίον η μπίρρα αγωνίζεται να τρίψη τα δυνατώτερα λουκάνικα και τα ξυλωδέστερα λαχανικά, με εγκέφαλον παχύν, βαρύν, πυκνόν, σκοτισμένον, ομιχλώδη, λαβυρινθώδη από τους εσωτερικούς ατμούς των ζυμώσεων και στουμπωμένον ακόμη και από τον πεπιεσμένον ατμόν εκατόν ατμοσφαιρών της ομιχλογερμανοσοφίας και ακόμη από τους καπνούς της πίπας»

    «οἱ Εὐρωπαῖοι, οἱ ΒΑΡΒΑΡΟΙ τῆς ΔΥΣΕΩΣ, οἱ δημιουργοί, ὑποκινηταὶ καὶ ἐξερεθισταί, ὅλων τῶν θηρίων κατὰ τῆς Γῆς τοῦ Ἑλληνισμοῦ.»

    «ὁ ΦΡΑΓΚΟΣ, ὁ ὁποῖος παιδεύεται ἕναν αἰῶνα τώρα, νὰ κατορθώσῃ αὐτό, δι᾿ ὅλων τῶν μέσων καὶ τῶν βδελυροτέρων καὶ τῶν ἀπανθρωποτέρων»

    «Δεν θα κρίνετε σεις οι Φράγκοι-τα χθεσινά αγριογούρουνα-εμάς, αλλά εμείς θα κρίνωμε εσάς και τον πολιτισμό σας.»

    Περικλής Γιαννόπουλος

    http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1905.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως είναι το email σας να σας στείλω μερικές φωτογραφίες να μου πείτε τι φυλετικός τύπος είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.